Două mărturii exceptionale despre lupta cu un sistem poate incompetent, poate cinic, poate doar insuficient de rodat si de bine gândit. Le public, multumindu-le celor care ne pot ajuta prin povestile lor.

Narcis Daju, managerul GorjNews.ro:

”La Târgu Jiu, Ziarul online de investigaţii http://www.gorjnews.ro şi Radio Târgu Jiu derulează din noiembrie 2009, din resurse proprii, campania socială “Cancerul nu ucide, statul român, da!”, în cadrul căreia am prezentat, printre altele, cazul unui profesor, diagnosticat şi tratat greşit de sinuzită timp de un an, interval in care i s-a dezvoltat în spatele nasului o tumoare. A aflat că are cancer, ultimul stadiu, şi în loc să o apuce încet spre cimitir, a ajuns, cu ajutorul creditelor angajate de toate rudele, la o clinică din Freiburg condusă de un medic român. A fost tratat acolo timp de două luni, şi acum este sănătos şi şi-a reluat activitatea profesională. CJAS Gorj nu i-a eliberat Formularul E112, pentru că niciun medic din România nu a vrut să completeze înscrisurile aberante solicitate conform cadrului normativ actual. Concret, ca sa beneficiezi de Formularul E112, este obligatoriu ca un medic să completeze într-un tipizat care oricum este foarte greu de găsit că niciunde în România nu poate fi tratată afecţiunea intr-un interval de timp rezonabil. Este deplasat să ceri unui medic să se pronunţe asupra intregului sistem sanitar autohton, plus ca ar trebui in lege sa se faca diferenta intre a trata si a vindeca, atata timp cat viata ne este data o singura data si nimeni nu vrea sa faca experiemente pe propria persoana. Ar fi extraordinar daca s-ar reusi schimbarea cadrului normativ care reglementeaza eliberarea Formularului E112. Ori statul roman sa spuna, cu sinceritate, ca nu sunt bani, si sa scuteasca familiile muribunzilor de travaliul cumplit de a alerga de la un centru universitar la altul in speranta obtinerii Formularului E112, de care medicii se fac ca nu stiu nimic, ori aceasta comunicare sa se faca, pe cat posibil, intre casele de asigurari si medicii care au pus diagnosticul, interval in care pacientul sa fie deja la tratament, acolo unde sansele sale de salvare sunt maxime.”

Magda Ciobanu ne împărtăseste o experientă directă, nemijlocită:

”De 5 ani , din iunie 2005 sunt bolnava de limfom Hodgkin stadiul IV-B , in ciuda pronosticului ca nu apuc luna mai 2007, sunt inca in viata datorita dorintei mele nebune de a trai si de a invinge boala, Pe langa faptul ca am luptat si lupt din rasputeri sa inving boala am avut in cei 5 ani mult de lupta si cu sistemul RO. Am obosit si sunt cu nervii intinsi la maxim.Nu mai am forta necesara, eu trebuie sa-mi canalizez energiile spre vindecarea mea, nu sa stau sa bat din usa in usa pt a obtine formularul E112.

Scurt rezumat al povestii mele in lupta cu sitemul Ro http://magdaciobanu.wordpress.com/about/

Pe 2 mai 2007 am facut transplant de celule stem la aceiasi clinica unde a plecat si domnul Daniel Raduta “Fondazione Centro S. Raffaele del Monte Tabor Instituto di Ricovero e Cura a Carattere Scientifico-Unita Operativa di Ematologia e Trapianto di Midollo Osseo.”-Italia-Milano. De 3 ani merg in Italia, dar acum se pare ca nu mai pot pot continua tratamentul si investigatiile daca nu obtin formularul E112.

Prima mea cerere pentru obtinerea formularului E112 a fost in martie 2007 si s-a solutionat in 21.04.2008 (dupa un an!!!) Primul formular E112 (21.04.2009-21.10.2008)
Al doilea formular E112 (18.20.2009-17.04.2009)
Al treilea formular (17.04.2009-18.10.2009)

In 9 oct 2009 am depus documentele necesare prelungirii valabilitatii formularului E112 valabil in perioada 17.04.2009-16.10.2009 . Scrisoarea medicala depusa se afla la mine pe blog : http://magdaciobanu.wordpress.com/2010/02/24/scrisoare-medicala-italia-17-09-2009/

In 23oct2009 am primit o adresa de la Presedinte Director General -Adina Geana cu nr inregistrarea 27951-prin care eram instiintata ca “dosarul este inca in lucru pana in momentul reglarii disfunctionalitatilor sesizate”(vezi anexa).
Motivatia verbala a respingerii a fost:”Ti-am dat o data, de doua ori-da tu vrei de noua ori??? Pe scurt nu se poate obtine la nesfarsit si ori ma fac bine ori mor odata.Eu stiu ca se poate obtine acest formular pe perioada nedeterminata-adica pana la solutionarea tuturor problemelor.Imi doresc si eu sa obtin un formular pe o perioada nedeterminata ca sa scap de stresul asta.

Din momentul respingerii(23oct 2009) si pana acum medicii din Italia au fost indulgenti si m-au tratat si fara formularul E112 ,dar nici acolo nu se poate la infinit, asa ca m-au instiintat frumusel sa fac rost de formular ca sa putem continua tratamentul si investigatiile sau de bani.

Pe 11 febr 2010 ai mei au fost la CASMB – Str Branduselor nr2-4 sect.3 Bucuresti sa depuna in dosarul care se afla in lucru noua scrisoare a medicilor din italia, datata din 4 febr 2010 in care este explicat ca trebuie sa continui taratmentul ACOLO. Mi s-a pus in brate raportul pe care medical curant trebuie sa-l completeze din nou deoarece trebuie intocmit un nou dosar fiindca cel care era in lucru nu mai este valid intrucat la mometul depunerii vechiului dosar formularul era inca in perioada de valabitate si am solicitat prelungirea lui.Acum a expirat perioada de valabilitate si trebuie intocmit un nou dosar de solicitare a formularului. Am vorbit cu medicul meu curant care este foarte cooperant si mi-a spus “Magda eu nu am ce sa-ti scriu in plus fata de cel precedent care a fost respins. Mergi si vorbeste personal cu DR Anamaria Nitulescu si intreab-o ce trebuie scris ca sa-l aprope si eu il completez.” Si uite asa au inceput drumurile mele la CAMSM-Mosilor, unde nu este de gasit Dna doctor Nitulescu

Maine se fac doua saptamani in care am facut drumuri inutile la CASMB- Sediul Mosilor (Calea Mosilor, nr. 274, etaj 2, BUCURESTI – cladirea “Nufarul”)

Tata si Valentin au fost la CASMB (EU SUNT IN ITALIA)-in vederea unei audiente la dna Dr Anamaria Nitulescu:

Joi (11.02.2010) – biroul inchis din cauza unei inundatii

Vineri – nu se lucreaza cu publicul- nu a fost.

Marti(16.002.2010) – in continuare nu se lucreza pt ca este inundat biroul

Miercuri(17.02.2010) –a aflat de la paznic ca este in concediu dna doctor Anamaria Nitulescu si pt a putea avea o audienta trebuie trimis un fax cu o cerere pentru solicitarea audientei si apoi daca avem noroc martea cand are audiente ne va primii.

Marti (23.02.2010) a fost tata cu Valentin in audienta la CASMB, dar doamna Nitulescu nu era.Era un alt medic care ii tinea locul.

Concluzia discutiei : Trebuie sa intocmesc un nou dosar…”

35 COMENTARII

  1. Cand e vb de sanatate exista un soi de tragism … asta e lumea in care traim . totusi telenovelele nu ajuta pe nimeni . Gasiti solutii si aplicati-le .

  2. Intrati pe blogul”Isabellelorelai’s Weblog”.Nu poti decat sa citesti si sa plangi,si sa realizezi cata durere e langa noi.Unii din cei care erau pe acest blog,au murit,iar cei de acum asteapta o minune.Zambete de copii,condamnati la moarte,de leucemie.

  3. Domnule senator,
    De cateva luni duc, impreuna cu Radio Targu Jiu, campania sociala „Cancerul nu ucide, statul roman, da”. In ciuda tragismului faptelor prezentate, in Gorj NU EXISTA ABSOLUT NICIO REACTIE, NICI DIN PARTEA INSTITUTIILOR STATULUI DE DREPT, NICI DIN PARTEA SOCIETATII CIVILE.
    Faptul ca ati valorizat atat de bine, pe blogul personal, mesajul meu, si ca ati demarat o initiativa in Parlament pentru a facilita accesul romanilor la Formularul E112 imi ofera resursele de a continua.
    Va urez sanatate si cat mai multe initiative similare.
    Narcis Daju
    GorjNEWS.ro

  4. Daca s-ar uita cineva in detaliu la sistemul medical din Romania cred ca am afla lucruri incredibil de groaznice care se intampla in fiecare zi in multe spitale din tara. Am auzit de atat de multe cazuri de oameni care puteau fi salvati cu eforturi minime daca personalul medical nu astepta o spaga care se pare ca nu a mai venit. E adevarat ca lucreaza in conditii grele dar nici ei nu-si fac datoria decat daca sunt stimulati de pacient.

  5. Anul trecut s-au strans bani pentru un copil, Alex Damian Brisc. In timpul tratamentului, copilul a avut nevoie de E 112. Tatal lui, Claudiu, a povestit pe site ce s-a intamplat. Este frustrant ceea ce se intampla. Daca ai bunavointa de a te pune in situatia acestor oameni macar pentru un minut, simti, pur si simplu, ca ramai fara aer. Poate ca ar fi bine ca, din cand in cand, sa fie adusi cativa copii si tineri bolnavi de cancer si leucemie in fata alesilor. Sa ii priveasca alesii, guvernantii etc – locuitorii din palate – in ochii ramasi fara gene de la citostatice, sa ii vada asa, fara par, fara gene si spancene. Sa le povesteasca ei, copiii bolnavi, cum se chinuie parintii sa cumpere medicamente din strainatate, cum pentru asta isi vand ce au prin batatura. In cazul in care au ceva prin batatura…

    Claudiu (Brisc – tatal lui Alex) povestea de la Paris, pe 2 octombrie 2009:
    „Va multumim ca va ganditi inca la noi si ca sunteti inca multi dintre dumneavoastra dornici de a ne ajuta. Ce va putem spune despre costurile care au survenit in plus este ca, intr-adevar, sunt destul de mari prin modificarea tratamentului datorat amplificarii N-myc. O singura camera sterila cu autogrefa costa 134.155,14 € /luna (adica daca nu apar complicatii si nu creste perioada de sedere in camera). Nu stim cate camere sterile vor fi necesare de aceea nici macar un cost aproximativ nu mai putem spune. Dumneavoastra ne-ati ajutat suficient, ce a stat in puterea dumneavoastra, ati facut.
    Acum asteptam ajutor din partea statului roman prin acordarea formularului E 112, fiind obligati sa-l aprobe. Ce face Alexandru aici, nu se poate face in tara. Daca nu se aproba, o sa cerem ajutor statului francez”.

    Claudiu, 13 octombrie 2009:
    „Alexandru azi a primit primit una din dozele de citostatice (Melphalan) care se fac in camera sterila (Melphalan si Busilvex), dintre care unul nu se face nicaieri in Romania.
    Si tot azi am primit negatie de la Casa de Sanatate la cererea pentru acordarea Formularului E 112, pentru urmatoarele motive:
    1. Raportul medical realizat de doctorul din Romania nu avea semnatura in original. NORMAL, FIINDCA AM TRIMIS COPII, DAR ORIGINALUL SE PUTEA ADUCE, DACA IL DOREAU.
    2. Pe scrisoarea medicala era trecut si ce nu se poate realiza in Romania (investigatia MYBG si determinarea coeficientului N-MYC din tesutul tumoral), iar aceste 2 analize nu se gasesc in serviciile medicale prevazute in serviciile de baza din sistemul de asigurari din Romania, motiv pentru care au refuzat sa acorde formularul E112.
    Nu stiam ca trebuie realizata cate o scrisoare medicala pentru fiecare institutie a statului roman in parte, una pentru Casa de Sanatate si, separat, alta pentru Ministerul Sanatatii.
    – NOI AM SOLICITAT FORMULARUL E112 CASEI DE SANATATE CLUJ PENTRU TRATAMENTUL CE SE FACE IN CAMERA STERILA, NU PENTRU ACESTE INVESTIGATII CARE COSTA MAXIM 3.000 EURO, OAMENI COMPETENTI CE SUNTETI VOI IN CONDUCEREA ACESTEI INSTITUTII.
    – PENTRU ACEL TRATAMENT AM CERUT FORMULARUL SI PENTRU ACESTA SUNTETI OBLIGATI SA-L ACORDATI , FIINDCA ACEASTA BOALA AVAND N-MYC AMPLIFICAT ESTE FOARTE AGRESIVA SI NECONTROLATA .
    – ACEST TRATAMENT NU POATE FI EFECTUAT IN TIMP UTIL IN NICI UNA DIN UNITATILE DIN ROMANIA, IAR DACA AVETI UN PIC DE HABAR SIGUR STITI ASTA.
    – SA VA FIE RUSINE ATI CULES DIN RAPORTUL MEDICAL FACUT DE UN DOCTOR CONFERENTIAR, NU DE MINE CE ATI VRUT, ATI SUSTRAS DE ACOLO CE VA INTERESAT SA PUTETI REFUZA FORMULARUL.
    – IN LOC SA AJUTATI IN MOD FIRESC PE CINEVA, AVETI O OBSESIE IN A INCURCA ORICE DEMERS LEGAL.
    – MA TRIMITE-TI IN ALTA PARTE SA MAI TREACA CEVA TIMP FIINDCA STITI CA NU SE POATE PLATI RETROACTIV TRATAMNTUL, DESI VOI STIATI CA AM SOLICITAT FORMULARUL NU PT ALEA 2 INVESTIGATII.
    – SAU NU STIATI ???…
    – ATUNCI E MAI GRAV INSEAMNA CA SUNTETI IN PLUS ACOLO.
    – PRESEDINTE DIRECTOR GENERAL ECONOMIST: EMILIA GROZA, CONSILIER: BRICIU MARIA, DEPARTAMENT JURIDIC, SA VA FIE RUSINE !!!!
    – DAR APROPO SUNT SI SPECIALISTI IN MEDICINA ACOLO, SAU UN ECONOMIST SI UN JURIST STIU CEVA DESPRE ACESTE SUBSTANTE SAU TRATAMENTE SAU DESPRE CAMERE STERILE …… SAU…… HABAR N-AVETI !……..
    – VA SPUN EU: SA VA FIE RUSINE!
    – INCA CEVA: DOAMNA EMILIA VA PLATESC EU TRANSPORT IN PARIS SA VEDETI CUM ARATA O CAMERA STERILA SI CE OBLIGATII AVEM INAINTE DE A INTRA IN EA.
    – DACA ALEXANDRU ARE O SANSA MEDICALA DE REZOLVARE LASATI-L SA DEPINDA DOAR DE ACEASTA SANSA NU SI DE CEA FINANCIARA, FIINDCA ATUNCI E FOARTE GRAV.”

    Claudiu, 23 octombrie 2009:
    „Buna tuturor. Azi as dori sa nu va vorbesc despre Alexandru ci despre un gand de-al meu ce ma tot framanta. Vreau sa adresez acest gand dragilor conducatori de prin fruntea diverselor institutii ale statului.
    Va spun ca ne facem de ras si noi parintii si dumneavoastra cei din conducerea institutiilor, si a tarii in general.
    Noi oricum eram luati in ras si in Romania deci suntem obisnuiti, problema este ca voi va faceti tare de tot si nu prea convine. Ati cerut hartii fara numar cum se spune pentru intocmirea unui dosar.
    In momentul cand noi mergem sa mai cerem o hartie (pt ei este o hartie, pt voi un act de mare semnificatie de pus in arhive) deja rad sau zambesc de parca ne-ar fi asteptat mai de cu zori, noi umili le mai cerem una, ei ne dau fara probleme cate cerem atatea ne dau.
    Dar nu rad de noi, rad de voi cei din conducere.
    Am ajuns la penibil va spun sincer.
    Eu cred ca pentru voi este o strategie pusa bine la punct prin care sa determinati clinicile din strainatate sa refuze in viitor vreun pacient roman, dar va anunt ca nu ii vor refuza fiindca toti care au trecut prin mainile lor au fost oameni simpli, sufletisti, buni, cu necazuri si cu admiratie fata de munca care li se presteaza, de munca (!), ma repet inca odata, fiindca la noi este considerat un ajutor.
    (- Te-am ajutat, vezi mai!!!? Ai putea si tu sa faci ceva…, Nuu? …Simte-te ’)
    Cum am zis in mesajul din 13 octombrie ati urmarit sa prelungiti cat de mult acest circ fiindca stiti ca nu se plateste retroactiv si mai bine poate ei incep tratamentul intre timp si atunci….
    (- Bai de ce l-ati inceput ca noi oricum va dadeam formularul ???)
    Doamnelor din CAS, ce ati fi dorit?
    Sa vorbesc in soapta cu CANCERUL si sa-i spun sa stea un pic, asa cam vreo 3 – 4 luni, sa nu mai actioneze fiindca noi asteptam un act, o stampila, si Doamne fereste, daca vine vineri, sa mai stea si pana luni, pe urma poate sa-si vada de treaba…
    Ce sa mai zic imi vine sa rad, imi vine sa plang…, imi vine sa ma duc sa stau undeva departe de voi sa nu va mai stresez.
    Dar ce sa fac ? Spuneti-mi voi .
    … As mai avea mute de spus dar nu cred ca e momentul”.

    Claudiu, 27 octombrie 2009:
    „Dragii nostrii, Alexandru acum este in aplazie totala, adica inclusiv globulele albe sunt spre zero, trombocite, leucocite la fel tot, adica mai sensibil decat un bebelus nascut prematur.
    Legat de formular.
    Am inteles din media ca s-a trimis spre institut aici in Franta un act prin care cei de aici sa certifice ca nu vor factura celor de la CAS nimic altceva inafara de chimio si radioterapie.
    Am fost sa intreb la secretariat daca a ajuns de la CAS Cluj un astfel de act si intr-adevar era actul, dar cum ne-am obisnuit sa fim mintiti pe act era doar chimioterapia, radioterapia au omis sa o treaca fiindca doar aceea mai urmeaza sa e faca.
    Parte super tare. Cei de la CAS asa de tare au vrut sa urgenteze situatia incat au trimis hartia in limba ROMANA.
    Va dati seama ca toti lucratorii din acest spital stapanesc romana la perfectie (limba de circulatie internationala).
    Toti care se uitau pe foaie intelegeau doar 2 cuvinte: „FAX” si „E-MAIL”. Restul oricum nu mai conta.
    Se supara iar cei de la CAS Cluj de ce ma tot iau de ei.
    DAR CUM SA NU MA IAU GENIILOR CARE SUNTETI VOI ACOLO?????
    Doamana „GROAZA”, scuze Groza, cum urgentati dumneavoastra asa de tare acest nefericit caz daca nici macar o hartie nu o trimiteti in limba celor la care o trimiteti sau nu nu trebuia in franceza dar macar in engleza cineva banuiesc ca putea sa o traduca din cei 200 angajati cati aveti acolo.
    Secretarele de aici dadeau foia una la alta poate, poate cineva va dori sa traduca scrierile marete ale CAS-ului din Cluj.
    Asa de tare ati urgentat incat acum doamnele de aici trebuie sa caute si un traducator legalizat fiindaca noi am traduce si ne-ar crede pe cuvant ce spunem dar nu e legal.
    Oricum super tare.
    Din ce in ce mai mult am impresia ca ori sunteti vai de capu vostru toate, ori vreti sa faceti misto de noi.
    Daca trebuie sa intru intr-un partid politic pentru asta spuneti-mi ca ma sacrific.
    Oricum felicit si multumesc mult de tot celor din media si celor care urmariti acest caz devenit fara voia noastra tragico-comic. Cititi articolul “Tartorii” de la CAS Cluj ai micutului Alexandru sursa Ziua de Cluj, 27.oct.2009”.

    Claudiu, 29 octombrie 2009:
    „Dragii nostri Alexandru incepe sa se simta mai bine. Incet iese din aplazie cresc globulele albe, a facut mai multe transfuzii de sange si de plachete, dar deja este ok.
    Legat de formular multe nu am ce sa mai spun, fiindca nu s-a mai intamplat nimic, din cunostintele mele.
    C.A.S. asteapta o hartie de aici, poate cei de aici au trimis-o poate nu, oricum oamenii de aici ne-au zis: „Daca cer atatea hartii inseamna ca nu vor sa vi-l dea. Sa nu ne mai gandim la el”.
    Si inca ceva ne-au mai zis: „Un certificat medical nu se da la o institutie, ci la un medic”.
    C.A.S ne-a cerut la certificate… nici nu mai stiu cate am trimis. Noi nu trebuia sa facem absolut nimic, nici sa tot cerem hartii cu nemiluita nici sa trimimitem faxuri, nici macar sa mergem noi la institutia care aproba asa ceva. Cand spun noi zic intreaga famile care s-a ocupat (frate, cumnata, sotie…).
    CA LA NOI LA NIMENI.
    Toate operatiunile acestea trebuiau facute de: medicul curant, C.A.S si Minister. Toate sunt institutii ale statului, nu e una SRL si restul de stat.
    Daca trebuia si meritam legal formularul sau sa ni se suporte cheltuielile conform legii, institutiile trebuiau sa se descurce intre ele, nu sa ne paseze unii la altii: Noi, CAS platim chimioterapia, radioterapia etc, iar voi, cei de la D.J.S restul ce aveti de plata.
    Toti ne spun ca meritam conform legii decontarea, dar nici una nu ne-a dat nimic deocamdata. Da e mai simplu sa dai un refuz, il faci fericit si pe „sefuletu” tau.
    In fine… toate acestea o sa se rezolve altundeva.
    Noi suntem fericiti ca Alex e mai bine a trecut de ce era mai greu, poate pe saptamana ce vine ne scoate din camera sterila, vom face o recuperare de aproximativ o luna pe urma vine interventia chirurgicala si pe urma mai vedem”.
    http://alexdamian.com

  6. Dane,
    vad ca te implici in situatii sociale din ce in ce mai mult. Ce sentiment frumos cand cineva iti devine recunoscator pt. tot ce-ai facut pt. el. Gesturi uitate sau reduse( astazi) – cand avem mai multa nevoie de ele- ce trezesc speranta, dorinta de a merge mai departe, imbunatatind relatiile sociale dintre membrii comunitatii. Pana la urma, oamenii recunosc in tine un caracter altruist, plin de experiente personale de tot felul, aratand tuturor ca se poate si altfel. Intreaga consideratie,

  7. – 3 septembrie 2008. Tratament salvator refuzat unui bolnav
    „Mi-e şi frică să pun capul pe pernă noaptea de teamă să nu facă iar o criză”, îşi începe povestirea o botoşăneancă, îngrozită că soţul ei, Cătălin Grădinaru, ar putea muri oricând. Bărbatul are doar 39 de ani şi în urmă cu şapte ani, înainte de un Crăciun, despre care spune că ar fi preferat să nu vină niciodată, a primit o veste ce avea să-i schimbe viaţa. „Era decembrie 2002. Soţul s-a dus la şeful lui pentru a-l ajuta cu luminile la pomul de iarnă şi soţia acestuia, care este medic, i-a spus că nu-i place cum arată. Practic l-au obligat să meargă la analize”, a povestit Mihaela Grădinaru. De atunci a început chinul. Infirmarea diagnosticului iniţial, de cancer hepatic, nu a însemnat o bucurie, întrucât bărbatul a primit vestea că suferă de ciroză. Medicii i-au explicat că problemele pe care le are cu vasele de sânge şi faptul că a avut o hepatită în copilărie au făcut ca viaţa lui să fie pusă în pericol, singura şansă fiind un transplant de ficat. Disperaţi, soţii Grădinaru au apelat la fratele bărbatului, care lucrează în Italia. „Cumnatul meu a cheltuit o mulţime de bani. Bani pe care ar fi trebuit să-i suporte statul, doar este asigurat, nu?”, a mai spus Mihaela Grădinaru. Femeia îi ştie tratamentul pe de rost. E o poezie pe care ar vrea să o dea uitării. Bărbatul ia peste 30 de pastile zilnic, însă starea i se înrăutăţeşte continuu. Acum este diagnosticat cu ciroză hepatică activă decompensată vascular şi parenchimatos, ascită refractară, scleromegalie gigantică, insuficienţă renală cronică şi encefalopatie. Ultima speranţă se leagă de celebrul formular E112, care permite tratamentul în străinătate, însă răspunsul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) a venit ca un trăsnet. „Din păcate acest transplant nu intră sub incidenţa formularului E112, pentru că nu face parte din pachetul de servicii medicale de bază. Tot ce putem face este să îi promitem că vom analiza dosarul şi poate găsim o portiţă pentru a face posibilă finanţarea operaţiei. Dar trebuie respectată şi legea”, a precizat Rodica Cociorvă, juristul CAS. Familia Grădinaru a scris aproape peste tot, sperând într-o minune. Care întârzie să apară. Fără sprijinul autorităţilor ar trebui să suporte costul intervenţiei, evaluate la 80.000 de euro. Din păcate în casă intră lunar doar 1.000 de lei, bani din care trebuie să trăiască şi o fetiţă de 12 ani. „De unde să scoatem aceşti bani? Am scris peste tot, la Mihaela Rădulescu, la Fundaţia George Becali, la Parlament, ministere. De la majoritatea nici nu am primit răspuns. Eu ce vină am că nu suntem persoane publice? Bărbatul spune şi el că începe să-şi piardă speranţa. „Dacă eram italian eram operat demult. La noi nu se uită nimeni”, spune Cătălin Grădinaru. În prezent soţii aşteaptă răspunsul Ministerului Sănătăţii, unde reprezentanţii instituţiilor din Botoşani au trimis o adresă pentru a fundamenta o trimitere la operaţie în străinătate. „Nu înţeleg cum acest transplant nu se regăseşte în pachetul de bază. Legile ar trebui să fie făcute pentru oameni, nu împotriva lor. Gândiţi-vă că este un singur medic în ţară care face aceste transplanturi şi sunt sute de bolnavi”, a încheiat femeia.

    – 3 martie 2009. Condamnat la suferinţă pentru un cuvânt greşit. Se întâmplă doar la noi. Dosarul unui botoşănean care are nevoie de transplant de ficat în străinătate a fost respins pentru un singur cuvânt. După ce în vara anului trecut cererea lui Cătălin Grădinaru a fost respinsă de Casa de Asigurări de Sănătate, recent familia acestuia a primit răspuns negativ şi de la Bucureşti, pentru că în solicitare era scris cuvântul “rapid”, ceea ce contravine ordinului care reglementează trimiterile la operaţii în străinătate.
    “Întrucât din procesul verbal pentru trimiterea la tratament în străinătate, punctul 6, rezultă «necesitatea efectuării rapide a unui transplant hepatic», în conformitate cu articolul 22, paragraful 1, litera C din Regulamentul numărul 1408/71 care reglementează necesitatea deplasării într-un alt stat pentru a beneficia de un tratament adecvat, considerăm că în situaţia dată nu putem da curs solicitării dumneavoastră, întrucât situaţia medicală a pacientului nu se încadrează în prevederile ordinului 50/2004”.
    Deşi soţia bărbatului de 39 de ani şi fiica acestuia îşi puneau mari speranţe în răspunsul Ministerului Sănătăţii, mai ales că dosarul trimis în Capitală era bine fundamentat, conţinând recomandări ale medicilor specialişti de la Fundeni şi din clinicile din străinătate, răspunsul sec venit de la Bucureşti i-a aruncat într-o disperare şi mai mare. “Întrucât din procesul verbal pentru trimiterea la tratament în străinătate, punctul 6, rezultă «necesitatea efectuării rapide a unui transplant hepatic», în conformitate cu articolul 22, paragraful 1, litera C din Regulamentul numărul 1408/71 care reglementează necesitatea deplasării într-un alt stat pentru a beneficia de un tratament adecvat, considerăm că în situaţia dată nu putem da curs solicitării dumneavoastră, întrucât situaţia medicală a pacientului nu se încadrează în prevederile ordinului 50/2004”, se arată în adresa emisă de la Bucureşti, prin care speranţele familiei Grădinaru la un nou început au fost năruite. Chinul lui Cătălin Grădinaru a început în urmă cu şapte ani, înainte de Crăciun. Atunci botoşăneanul a aflat că suferă de ciroză şi că, având în vedere problemele grave cu vasele de sânge, singura sa şansă este un transplant de ficat. Imediat familia Grădinaru a început demersurile pentru completarea formularului E 112, care permite tratamentul în străinătate, însă cererea a fost respinsă de Casa de Asigurări de Sănătate pe motiv că transplantul nu face parte din pachetul de servicii medicale de bază. „Nu înţeleg cum acest transplant nu se regăseşte în pachetul de bază. Legile ar trebui să fie făcute pentru omeni, nu împotriva lor. Am ajuns să cred că ne luptăm cu morile de vânt. Gândiţi-vă că este un singur medic în ţară care face aceste transplanturi şi sunt sute de oameni care au nevoie de operaţie la fel de mult”, a spus atunci Mihaela Grădinaru, soţia bărbatului. Costul operaţiei se ridică la 80.000 de euro. Dacă dosarul botoşăneanului a fost respins de Ministerul Sănătăţii, un alt caz aproape identic, cel al solistului Cristi Minculescu, a primit tot sprijinul Guvernului în vederea asigurării fondurilor necesare efectuării unei operaţii în Germania. Cum în aceste zile Ion Bazac a anunţat că bugetul pentru transplant va fi triplat faţă de 2008, familia şi apropiaţii botoşăneanului încep să spere din nou. “Vom începe demersurile pentru un nou dosar. Vom fi mai atenţi la formularea cererilor, deşi nu noi am scris că are nevoie rapid de transplant, ci profesorii universitari. Sperăm ca de această dată să ne aprobe”.

    – Pe 22 septembrie 2009, dupa ce Asociatia Salvează Vieti a ajutat familia sa ajunga in instanta, statul a pierdut procesul, fiind „nevoit” sa aprobe dosarul. Domnul Gradinaru a plecat in Italia.

  8. foarte trist.

    putine domenii din Romania pot fi laudate.

    sistemul medical-asigurari etc – e paralizat
    pensiile – la fel
    invatamantul – la fel
    economia – bubuie de inflorire,
    Infrastructura la pamant
    armata – se plimba cu ARO
    politia – corupta, infratita cu diverse clanuri…..

    stiti un domeniu care poate fi laudat si dat de exemplu altor state mai putin dezvoltate?

  9. revenind la subiect:
    sistemul medico-sanitar romanesc este la pamant. Ard bebelusii cu zile in spitale….dar noi le solicitam mai mult.

    Cateva variante de solutionare: cel mai dur – actionarea in judecata (decat sa va pierdeti timpul pe la usi cu lunile…mai bine in procese cu lunile – sunt sigur ca bolnavii vor avea castig de cauza )

    Stiu ca dl Vociulescu colaboreaza cu diversi avocati din Romania…..As sugera ca sa li se sugereze acestora sa ia tineri avocati (la practica) – plus ca si cost va fi nesemnificativ. si sa acorde asistenta juridica gratuita.
    Acesti avocati tineri vor face doua lucruri utile: practica sub indrumarea atenta a unor avocati de vaza, si sprijin juridic gratuit, prin actionarea in instanta a autoritatilor statului., la cererea acestor bolnavi.
    Cazurile juridice in sine nu sunt complicate, si cred ca se poate reusi.

    Deasemeni, o „mica publicitate” prin diverse anchete jurnalistice nu va strica niciodata – cei ce refuza se vor gandi de multe ori inainte de a refuza. – (programul de audiente a unui functionar de stat care trebuie sa fie la munca (si care primeste salariu din impozitele platite de noi) la fel trebuie publicat peste tot…..
    Sunt atatea organizatii NG in afara…cu ajutorul lor se pot publica aceste articole cutremuratoare…cu siguranta acolo exista persoane vigilente la ambasadele Romaniei care v-or raporta la centru :) , la fel se poate de avut grija ca acele articole sa apara si in presa romaneasca.

    Am cheltuit milioane de dolari pentru a face niste Albume, platim publicitate externa la act de frumoasa e Romania….dar de fapt avem gunoi sub pres….care e si urat mirositor.

    Deasemeni, cine are posibilitate, sa-si faca asigurari de viata , medicale private, stiu ca sunt putini (o sacspuneti pai noi de ce achitam impozite? nu e suficient? – aveti dreptate!)…insa nu e de neglijat aceasta varianta

  10. Sistemul merita o eternitate in detentie. Acesti oameni – pusi in fruntea tarii dintr-o lejeritatea absurda a romanilor – nu reusesc sa cladeasca nimic pentru cei care i-au votat. Este nevoie de Dan Voiculescu. Mogul pe care toti il criticau a inceput sa rezolve problemele tarii de unul singur. Apreciez si sunt uimit de turnura pe care au luat-o lucrurile. Am urmarit povestea lui Daniel Raduta. Il urmaresc in continuare pe Dan Voiculescu. Schimbarea unui om care promite sa indrepte lucrurile din acest sat fara caini numit Romania, imi inspira incredere. Aaaa – era sa uit. Felicitari pentru Fundatie, domnule Dan Voiculescu. Am prieteni care se bazeaza pe ajutorul ei.

  11. Cartela pentru viata se numeste E;
    Si laptele de mama contine acuma E;
    Prenumele lui Boc incepe tot cu E;
    In tara asta, oare, bine cand mai… E ?

  12. DATORITA SITUATIE IN CARE SE AFLA ROMANIA
    se impune o noua forma de a se face politica
    MATERIALE ERTRAS DE PE
    oraderecreatie.ro

    Daca dl Boc ,dl Victor Ponta,dl Crin Antonescu si dl Voiculescu
    vor sa faca o politica utila pentru Romania sa salveze cele peste un milion de locuri de munca nu trebuie sa lasa pe menbrii partidelor sa piarda timp pe la fel si fel de emisiuni unde se vorbeste in gol dar nu se spune esentialul se stie ca din lipsa banilor, Romania a ajuns intr-o astfel de situatie, iar acesti bani exista la Uniunea Europeana si la inca 4 surse de veniture externe a Romaniei
    CE POT SA FAC SEFII PARTIDELOR CA SA ATRAGA ACESTI BANI IN ROMANIA ?
    Aceasta este intrebarea de la care rezulta toata politica din 2010. Se stie ca
    Pana acum diversi menbrii de partide prin intermediul unor ong si firme capuse faceau afacere cu statul acum cu acealasi ong si firme ei pot sa faca proiecte si sa atraga bani de la Uniunea Europeana
    AVAND IN VEDERE CA PESTE 2 ANI MULTI VOR DORI SA CANDIDEZE LA PARLAMENT
    Si la alegerea locala atunci sefii partidului inca de acum va trebui sa le reamintesc ca va candida nu cei care vor cotiza mai bine la partid ci cei care vor avea dovada ca au adus prin proiecte realizate mai multi bani ocazia in care au creat mai multe locuri de munca etc

  13. Cum se poate evita concedirea a celor peste 1 milion de oameni?
    PENTRU A EVITA CONCEDIEREA CELOR PESTE UN MILION DE OAMENI GUVERNUL TREBUIE SA-SI CONCENTREZE ATENTIA ASUPRA UNOR ANUMITE RAMURI ECONOMICEIn celelalte directii de insanatosire a economiei ,si anume atragerea de venituri si in special cele externe.In acest sens exact cum face un pedagog cu un invatacel in ceea ce urmeaza voi prezenta la fel cum am facut si in anul 2009 dupa ce s-a prezentat bugetul respectiv si care nu avea nici o treba cu realitatea de atunci
    PRINCIPALELE SURSE VIABILE DE VENITURI EXTERNE SUNT :
    1) Turismul
    2) Investitiile directe
    3) Fondurile de la Uniunea Europeana
    4) Banii trimisi de catre romanii care lucreaza in strainatate
    5) Banii obtinuti din exporturi

    DIN TOATE SURSELE DE VENITURI PREZENTATE MAI SUS DACA ANALIZATI PE FIECARE IN PARTE
    Si faceti urmatoarele intrebari care din sursele respective imi poate aduce bani intr-un timp cat mai scurt ?Care din sursele respective au adus in Romania mai multi bani in ani anteriori.
    RASPUNS PENTRU AMBELE CAZURI SUNT BANII DE LA ROMANII CARE LUCREAZA IN STRAINATATE
    Dupa acest raspuns orice consilier responsabil pe problema de economie facea ce fac acum in mod public ,anume o intrebare introspectiva :daca banii trimisi de la romanii din strainatate in ultimii ani a reprezentat principala sursa de venituril externe a Romaniei,iar in momentul de fata acestea sunt veniturile pe care eu pot sa le obtin intr-un timp cit mai rapid ,atunci in loc sa anunt ca voi concedia peste un milion de oameni mai bine fac cea ce trebuie, in asa fel incit inca de maine sa inceapa sa soseaca veniturile de la principala mea sursa de finantare externa .
    ACEEASI INTREBARE SE FACE PENTRU A DOUA SURSA DE VENITURI EXTERNE
    Si probabil veti obtine raspuns banii de la Uniunea Europeana , de aici stiind ca principala sursa de venituri sunt banii trimisi de catre romanii care lucreaza in strainatate, iar a doua sunt banii de la Uniunea Europeana .Daca sunt un consilier istet stau un pic si ma intreb :as putea cumva sa gasesc o parghie comuna de unde sa se apase si dintr-o singura miscare sa se obtina cele doua surse de venituri externe a Romaniei? Adica cu alte cuvinte dintr-o singura lovitura sa impusc doi iepuri ?
    DACA AM SANGE DE CONSILIER AMBITIOS AM PUTEA SA MA GANDESC
    In timp ce bag glontul in teava ca sa impusc cei doi iepuri , sa doresc cu acelasi glont sa impus nu doi ci trei iepuri .Da se poate, si atunci care este al treilea ?
    PLECA DE LA FONDURI EUROPENE
    Si de la o conditie minima pentru a accesa acest nume trebuie sa ai fonduri de cofinantare .De aici naste o intrebare :cum pot sa obtin acesti bani fara sa ma imprumut iarasi si sa ma impovarez.
    Se pot obtine acesti bani de la principala mea sursa de finantare externa si anume de la romanii care lucreaza in strainatate cea ce inseama ca pe langa banii pe care ei trimit familiei se poate infiinta o
    Autoritate pentru Afacere Europeana ( Scopul)

    care sa aiba ca principale sarcini urmatoarele:
    1) sa informeze si sa constientizeze pe romanii din strainatate ca pot face o afacere care sa fie cofinantata de catre Uniunea Europeana
    2) sa se ocupe de tot ceea ce este necesar ca romanii care lucreaza in strainatate sa obtina cofinatare pentru afacerea care va dori sa o deschida in Romania
    3) sa puna in practica o anumita strategie care sa sensibilizeze pe romanii care deja au castigat foarte multi bani si se pregatesca sa-i investesca in tara de adoptie ,sa se poate intoarce in Romania
    4) sa puna in practica un plan strategic cu un scop de branding de natiune bine stabilit
    5) sa conceapa si sa implementeze o serie de actiuni capabile de a sensibiliza opinia publica Europeana in asa fel incat in timp sa schimba aceasta perceptie pe care o au despre Romania si poporul sau ;
    6) sa puna in practica o anumita strategie cu scopul de a ajuta pe romanii care lucreaza in strainatate, sa se adapteze din ce in ce mai bine in tarile unde lucreaza in asa fel incit sa ajunga sa obtina locul de munca mai bine platit ceea ce inseamna ca va trimite mai multi bani in Romania
    7) sa concepe si sa implementeze o serie de actiuni avand drept scop sa obtine stiririle pozitiva capabile sa contracareze pe cele negative
    8) sa dezvolta in randul comunitatii un proiect media cu suport virtual avand un scop de marketing de tara bine stabilit
    9) sa dezvolte un concept in care sa poata trimite o persoana publica de preferinta daca se poate un fel de Andreea Marin de ale lor in Romania si sa se creeze conditii ca ei sa petreaca in cele mai frumoase locatii de la munte la mare ,sa se plimbe printre sute de masini de lux de la Mamaia si apoi sa arate toate aceste lucruri intr-o forma disimulata in cadrul emisiunii lor,avand intodeauna un scenariu de baza care sa nu lasa sa vada intentia de branding de Natiune ascunsa

  14. CONCEDIEREA 1 MILION DE ANGAJATI , TAIERE PENSIE
    Este mai mult decit o dovada a incompetenta si iresponsabilitate acestui Guvern si aceasta nu este nimic .
    Avem o situatie in care anul trecut a intrat un pacient in stare grava in sala de operatia ,de atunci pana acum s-au tot schimbat tura, s-au mutat medici dintr-o partea in alta,in tot timpul citeva cadre medicale in loc sa se uite la pacient erau cu capul in nori sau se uitau pe geam si ziceau ca vede flacara violet toate lumea venea in sala de operatie ca sad a cu parerile despre fenomenul dar nimeni nu intreba ce trebuie facut cu pacientul ba mai mult dupa ce a trecut isteria cu flacara a aparut alta tema de discutie mistica care dadeau dovada ca cei care trebuie sa se ocupe de bolnav care se afla pe masa de operatie erau cu capul in nori si trebuie facut ceva ca sa-i coboram cu picoarele pe pamant
    IN ACEST TIMP FARA SA SE UITA CINEVA PE DIAGNOSTICUL
    Da ordin sa se ridice capul bolnavului si sa i se dea o pastila insa unu din cei care ar fi dorit sa se ocupe de bolnav zice ce ar fi facut lucrul asta insa nu prea simt putere in ele si ca ar fi fost bombardat cu energie beta ,in timpul acesta lumea de pe rol in camera de garda rade ca intr-o veselie toatala dand dovada de inconstienta si iresponsabilitate
    ZIARISTI VENITI LA FATA LOCULUI GASESC UN SUBIECT DELICIOS SI SE RETRAG IN STUDIOUL VRO 20 DE ZILE
    Ca sa vorbeasca de aceste apucaturi paranormale in timp ce bolnavul continua sa zaca in stare grava
    LA UN MOMENT DAT DIN CHIRURG SEF PROBABIL DUPA CE I S-A TERMINAT BATERIA NU A MAI PUTUT AVEA ACEL INSTINT
    Robotic pe orbita si a fost obligat sa coboare cu picoarele pe pamant lasand pe altii in lumea lor din afara de normal si spre surpriza neplacuta isi da seama ca starea in care zace pacientul de doi ani de zile este foarte grava si ia decizia sa ii amputeze bratele si picoarele din toate incheiturile ba mai mult altii aflati in sala spun ca si urechile prin intermediul care pacinetul a auzit povestile acelea cu flacara violet au fost bombardate cu energia beta si ca trebuie mutilate
    INTRE TIMP NOI AM AFLAT CA VOR SA MUTILEZ ACEST PACIENT NEVINOVAT
    Si anuntam prin toate mijloacele posibile ca se poate face ceva si sa nu fie nevoie sa se amputeze bratele picoarele pacientului
    ACEASTA ESTE SITUATIA REALA A ROMANIEI IN CEI DOI ANI DE ZILE
    Si cred ca atunci cand ma refer la bratele si picoarele care vor fi amputate din toate incheiturile ma refer la situatia dramatica in care va trebui sa se concedieze peste 1 milion de oameni intr-o Romanie in care aproape jumatate din populatia active a plecat sa munceasca in strainatate de mult

  15. DE CE ESTE FOARTE IMPORTANT SA SE FACA O ASTFEL DE AUTORITATE CARE SA ABSOARBA ACESTI OAMENI CU EXPERIENTA IN DOMENIUL IN CARE AU LUCRAT
    Pentru ca daca nu sunt absorbiti in perioda aceasta a doua zi vor pleca in strainatate si de acolo nu vor mai intoarce niciodata intrucit vor gasi imediat de lucru deoarece tarile unde se vor duce deja sunt in perioda de crestere economica iar Romania dupa un an de zile va trebuie sa se chinuie sa aduca forta de munca din Vietnam , Srilanka,Bangladesh ,India, angajati care vor da un randament in anumite domenii mult mai mic decat cei pe care abia au fost concediati, cea ce va insemana o productivitate muncii mult mai scazuta si incapacitate de a putea concura cu alte tari ,unde paradoxal vor fi multi romani calificati din randul celor care au fost concediati si care acum vor contribui la desvoltarea economica a altei tari in detrimentul Romaniei
    DIN ACEST PUNCT DE VEDERE CONCEDIERE A PESTE UN MILION DE OAMENI CU EXPERIENTA IN DOMENIUL LA CARE DEJA AU LUCRAT DE 15 -25 DE ANI
    Poate fi considerate ca o masura Kamikaze si mutilatoare din mai multe puncte de vedere ,deoarece dupa doar 6 luni de zile daca se face exact ce trebuie si cum trebuie statul Roman si sute de companii din Romania vor cauta in disperare oameni ca sa ii angajeze. Tineti minte este doar o chestiune de 7 luni

  16. Cum se poate obtiine mai multi bani de la toate surse de finantare externe
    Spuneam intr-un alt articol ca procesul de insanatosire a unei economia se face atit prin eficientizarea costurilor cit si dinamizarea surselor de venituri externe. Daca privim la toate surse viabile de venituri externe

    1)Turismul
    2)Investitii directe
    3)Fondurile de la Uniune Europeana
    4)Bani trimisi decatre romanii care lucreaza in strainatate
    5)Banii obtinuti din exporturi
    6) Imprumuturi externe

    PUTEM VEDEA CA EXISTA UN DOMENIUL ANUME IN CARE DACA STATUL FACE CE TREBUIE VA OBTINE MAI MULTI BANI DE LA TOATE SURSELE DE VENITURI EXTERNE
    Din aceste motive de a aici se naste o intrebare :daca o data cu criza economica Guvernul a avut si are nevoie sa obtina mai multi bani de la toate aceste surse de ce nu face nimic in acest sens ,de ce nu a fost prevazut in bugetul pentru 2009 si nici in cel din 2010 nici o masura care sa dinamizeze sau sa atenuze fiecare sursa in parte ?
    AU TRECUT 20 DE ANI SI INCA CAPITOLUL BRANDING DE NATIUNE ESTE CEVA PREA ABSTRACT PENTRU POLITICENI SI GUVERNANTI
    De altfel inca din 90, cand trebuie facut ceva in acest sens s-a considerat de catre cei care abia iesise dintr-un sistem comunist ca sunt lucrurile abstracte abia in 96 cand a venit un profesor la comanda si cu cei 15 000 de specialisti ai sai profesionisti in marketing de tara au crezut ca poate calugarul Vasile ii va putea lumina mintile ca sa vada ce trebuie facut in materie de branding de Natiune in asa fel incat sa repare un pic din cea ce a fost sticat de cei 50
    Din pacate, nici el , nici un alt profesor adus de el nu au stiut ce aveau de facut intr-un moment in care exista o conjunctura foarte favorabila deoarece venise din acelasi sistem ,abia in 2000 domnul Adrian Nastase declansase o actiune de lobby foarte puternic in anumit scop ,insa acest tip de actiune pentru a avea sorti de izbanda trebuie combinat si cu alte proiecte coerente de branding de Natiune care sa fie adresat maselor in asa fel incat sa contribuie in timp la schimbare, perceptie de Romania si poporul sau deoarece atunci cand merge doar pe proiecte de loby realizat la nivel inalt dupa patru ani schimba unii cu altii si revii de unde ai plecat
    DIN 2004 PANA 2010 A FOST UN DEZASTRU IN MATERIE DE STRATEGIE SI MARKETING DE TARA
    In dinastia lui Tariceanu nu numai ca nu a continuat proiecte si strategia lansat de dl Adrain Nastase ,dar a ingropat tot ajungand sa desfiinteze si ministerul Turismului. Daca retineti ca preocupare a D-lui Tariceanu era de a salva, mentor sponsor si profitori lui din umbra de probleme pe care le aveau cu justitia
    CA SA PUTEI VEDEA CA LA UN MOMENTUL DAT DE LA O PRIORITATE DEVENISE O OBSESIE
    Atit din partea D-lui Basescu care incearca sa il scoate cu forta pe fostul manechin ca sa faca loc lui Stolojan asa cum a fost stabilit inca de la inceput cand Stolo a facut loc lui Basescu cit si de catre Tariceanu care sfatuit de un ziarist santajist si care avea problema cu justitie si de catre un interpus a unor interese straine
    A REFUZAT SA DEA DE O PARTE BA MAI MULT CA SA POATA ARATA CA ERA CEL MAI PUTERNIC OM IN STAT
    Le a dat afara un cit un dupa care, pentru a putea arata muschi si mai mult a angajat consilieri straini ca sa managerieze conflictul pe care avea cu presedintele
    IN TOT ACEST TIMP ROMANIA PIERDEA PE TOATE FRONTURILE ,STATEA PE LOC IN TIMP CE ALTE ECONOMII CONCURENTE CASTIGAU TEREN
    deoarece pentru ei era mai important ca timp de 4 ani sa transeze lupta de orgoliu in care Tariceanu profitand de prevederile constitutionale si de sfaturi unor interpusi si ulterior de catre consilieri straini platiti cu zeci de miliarde ,trebuie sa-i arata d-lui Basescu ca era capabil de a schimbe porecla de Moliceanu in Tariceanu si sa demonstreze ca era barbat politic cu cohones
    PLECAND DE LA IDEEIA CA ATUNCI CAND DOI SE CEARTA AL TREILEA CASTIGA
    Unii au profitat de o astfel de conjunctura in timp ce Romania si poporul sau au pierdut si iata acum a venit si factura de platit peste un milion si ceva de oameni vor fi concediati
    Spuneam intr-un alt articol ca procesul de insanatosire a unei economii se face atit prin eficientizarea costurilor cat si dinamizarea surselor de venituri externe , atunci pentru a demonstra cum un Guvern responsabil poate dintr-o singura lovitura sa impuste mai multi iepuri ceea ce inseamna sa dai dovada de eficienta

  17. Cum se poate aduce mai multi bani din
    TURISMUL SI INVESTITIE DIRECTA
    Sunt doua dintre surse de venituri externe care de ani de zile nu aduce suficienti bani datorita in primul rand deficitului de imagine externa spuneti-mi, daca turistii din Europa zilnic vad la televizor cum sunt jefuiti ,violati, agresati in propria lor tara de catre romani, la ce se gandesc daca ar veni vorba de a petrece vacanta in Romania ?
    Daca in propria mea tara romanii fac astfel de crime ce se intempla daca merg la ei
    Din aceste motive prefera sa aleaga o alta destinatia care in perceptia lor este mai sigura la fel se intampla si cu un om de afacere care ar vrea sa vina cu familia si prietenii pentru a dezvolta o afacere in Romania. Din aceste motive o astfel de perceptie trebuie contracarata cu diverse actiuni din cele pe care le-am mai prezentat in alte materiale in care vorbeam de necesitate de a infiinta Autoritea pentru Afacere Europeana si Branding de Natiune la care ma ofer voluntar sa devin consilier .
    DUPA ACEASTA INTRODUCERE FACUTA CA SA NE PUTEM DA SEAMA
    De ce nu se incaseaza bani din turism ba mai mult a devenit un domeniul pagubos pentru economia romaneasca deoarece romanii care pleca in strainatate cheltuiesc de 100 de ori mai multi bani decat strainii care vin in Romania
    REVENIND LA SUBIECT

    De data aceasta vom mai prezenta inca doua sau trei ieperi care pot fi impuscati cu o singura lovitura. Din aceste motive ca si alta data o sa va invete sa priviti la acele surse de venituri externe
    1)Turismul
    2)Investitii directe
    3)Fondurile de la Uniunea Europeana
    4)Banii trimisi de catre romanii care lucreaza in strainatate
    5)Banii obtinuti din exporturi
    6) Impromuturi externe

    Ce fel de actiune trebuie interprinse in asa fel incat Romania sa atraga mai multi bani din turism si investitii directe

    INTR-UN ALT MATERIAL AM DEMONSTRAT CUM SE POATE OBTINE MAI MULTI BANI SI INTR-UN TIMP CAT MAI SCURT De la principalele surse de venituri externe a Romaniei care sunt banii trimisi de catre romani, iar apoi pentru a dinamiza si o a doua sursa de venituri externe si anume bani de la Uniunea Europeana am prezentat o serie de actiuni si proiecte care se poat face combinate pentru a atrage mai multi bani de la cele doua surse FOLOSIND ACEEASI STRATEGIE DE DATA ACEASTA VOI MAI LUA IN CALCUL INCA DOUA SURSE DE VENITURI EXTERNE
    Si voi cauta o actiune comuna care sa faca sa atraga in acelasi timp mai multi bani de la cele doua surse care sunt turismul si investitiile directe CARE POATE FI ACEA ACTIUNE COMUNA CARE TREBUIE DECLANSATA IN ASA FEL INCIT
    Sa se poate atrage mai multi bani atit de la turism cit si din investitiii directe ?

    De data aceasta este vorba de informare intr-o forma agresiva de faptul ca principala zona turistica a Romaniei va fi legata in curand de capitala de catre autostrada si de un aeroport international care o sa faca conecxiune cu principalele capitale europene si Brasov

    Importanta unei campanii de informare agresiva in Europa despre inceperea constructiei aeroportului din Brasov si autostrada care va lega Brasov de capitala Bucuresti

    CE SE VA INTEMPLA IMEDIAT DUPA CE DECLANSEZI O ASTFEL DE CAMPANIE AGRESIVA IN PRINCIPALELE CAPITALE EUROPENE
    1) Sosesc in Romania adevarati investitori in turismul montan ,turismul de afacere si de wekend ,exact domenii care aduc bani adevarati in turism si nu maruntis pe care Doamna Ministru viseaza sa incaseze de la pensionari europeni pe care vrea sa-i aduca in Romania ,
    2) O data cu declansarea unei astfel de campanii se vor creea noi locuri de munca bine platite atat in domeniul constructiilor, turismului si o serie de servicii de pe orizontala si care au legatura cu turismul ceea ce ar insemana angajarea a peste 200 000 de oameni de oameni din regiune.
    3) deblocarea afacerilor din domeniul imobiliar ,constructie ,tranport etc
    4) Dinamizarea si valorificarea imediata a statiunii Baile Tusnad desvoltarea in paralel a turismului medieval de la Sighisoarea si cel cultural si medieval de la Sibiu .

  18. CUM PUTEM PROCEDEA CA SA ATRAGEM INTR-UN TIMP RELATIV SCUR FOARTE MULTI BANI DIN TURISM

    Intr-un alt material am aratat cum se poate obtine mai multi bani din 5 surse de venituri externe investind in doar doua directii .In acest material vom vorbi de inca o actiune care va fi foarte utila in doua directii strategice

    Si anume ,am demonstrat ca o data declansata o campanie agresiva de informare a turistilor si investitorilor din principalele capitale europene de faptul ca se lucreaza la foc automat la autostrada care va lega principala regiune turistica a Romaniei de capitala ,si ca in paralel se lucreaza la Aeroportul International de la Brasov care va face legatura cu principalele capitale europene ,atunci se va crea un mai mare interes pentru investori si ulterior pentru principalele Agentii de Turism international ,in aceste sens o astfel de campanie trebuie sa atinga cel putin doua obiective strategice :
    1) informarea in sine de care au nevoie investitorii si care sa fie invelit intr-o structura coerenta a Branding-ului de Natiune
    2) prezentarea intr-o forma disimulata ,aspecte pozitive din regiune si care sa fie din punct de vedere perceptual baza de pornire pentru o alta campanie care va urma ulterior avand drept scop de a promova turismul de afacere si de wekend ,

    De ce paradoxal intr-o prima faza de promovare, Turismul Montan in exterior trebuie sa puna acent pe turismul de afacere si cel de weekend si nu pe sporturile de iarna ?

    1) nu poti concura cu sporturile de iarna si entertainment care se fac in Austria ,Elvetia ,intr-un moment in care ai ca principalul handicap deficitul de imagine,
    2) Singurul avantaj pe care Romania il poate exploata in vederea conceperii unei oferta turistice unice in Europa este legat de faptul ca este o tara latina, si daca acest lucru este promovat in lumea intreaga ,in asa fel incat milioane de turisti sa agunga sa constientizeze acest lucru ,atunci numai intreba nimic deoarece cei care cauta turismul de afacere si de wekend ,turismul unde scopul este conviertuire stiu ce insemna acest lucru atunci cand se petrece intr-o tara latina
    3) ca o tara latina daca acest lucru va fi bine exploatat si promvat in exterior atunci Romania in principala sa zona turistica zona montana Brasov si Valea Prahova poate promova acel tip de turism asemenator cu ceea ce se intempla in Brazilia, Hawaii ,Ibiza ,unde omul se duce nu ca sa stea intr-un hotel ,sa manance si sa se uite la televizor ,ci sa mearge ca sa convietuiasca cu oamenii Acelasi tip de oferta turistica trebuie conceput si pentru regiuna montana si in special la Poiana Brasov ,Predeal sau Sinaia unde vin sute de mii de turisti sa convietuiasca cu romani si cu alti turisti de pe intregul mapamond, sa se distreze, sa se simta bine si sa cheltuiasca bani, iar a doua zi cand se intorc in tara lor de origine sa povesteasca si la altii cum s-au distrat , ce poze si filmari au facut si in acest sens sa faca si pe altii sa doreasca sa vina sa se distreze in Romania
    4) daca o astfel de produs turistic va fi bine ancorat intr-o strategie de Branding de Natiune care din punct de vedere perceptual sa situeze Romania mai aproape de cea mai importanta tara turistica din Europa in materie de turism si cit mai departe din punct de vedere a perceptiei de o zona terorista cum este Tiraspol ,mafia ruseasca din Ucraina, Moldova, Bulgaria coruptia Mafiei la inivel inalt din Balcani etc, atunci Romania va reusi sa iasa in evidenta cu un produs turistic unic in Europa cara va functiona in orice perioda a anului aducand turisti care stiu sa cheltuiasca bani si nu pensionari din randul celor pe care Domna Ministru cu cei 63 de consilieri se gandesc
    5) pentru a putea realiza acest lucru Romania trebuie sa evitae sa faca greseala care au comis-o de vreo 20 de ani, si anume confunda promovarea turismului cu prezentarea obiceiurile traditionale DE CE ESTE GRESIT ?
    a) in primul rand pentru un turist strain dansurile populare, muzica si costumele seamna cu cele din Ucraina o tara care nu se bucura de o buna imagine externa,inca de atrunci de la explozia de la Cernobil ,export de Mafie in Europa ,iar guvernantii romani din lipsa de percepere cred ca pentru a atrage turistii este bine sa promoveze o imagine care din punct de vedere perceptual il aseaza langa Mafia organizata care pune in pericol viata turistului si pe langa aceasta avand in vedere grija pe care turistii o au fata de sanatata lor ,faci o promovare care sa te situeze din punct de vedere perceptual langa o tara care a avut o explozia nucleara care a lasat urmari atit in tara lor cit si in cele vecine ?
    b) Se agungi la aceleasi aproprieri perceptuale si atunci cand vorbim de o muzica si dansuri care seamana cu cea promovata de Serbia, o tara care a fost trecuta prin o serie de razboaie civile si apoi a fost bombardata de americani ,o tara care a fost victima unei dictaturi si razboiul singeros , si care de a lungul timpului a exportat cei mai duri criminali in intreaga Europa .Pe langa toate aceste inca este vie in imaginea turistului european exodul din Albania similar cu cel din Cuba catre America , unde mii de cetetani riscau viata pentru a scapa de mizeria si saracia din tara. In astfel de situatie de ce trebuie sa promovezi lucrurile care te situeaza din punct de vedere perceputual intr-o zona nefavorabila de ce nu profiti de avantajele pe care le ai ,si construiesti o strategie de promovare capabila sa te situeze cat mai departe de o astfel de imagine nefavorabila si cit mai aproape de cea ce se astepta sa se intemple intr-o tara latina , unde milioane de turisti stiu ca rapoarte de convieturi intr-o tare latina sunt demne de invidiat si ca daca este o tara latina merita sa mergi sa te distrezi

  19. […] Jiu, au mai preluat povestea Cotidianul, aici şi aici, precum şi senatorul Dan Voiculescu, pe blogul personal. Posibil să fi plictisit cititorii, dar a meritat, fiind limpede că numai urmărind un caz până […]

  20. Formularul E112 nu e pentru toti, iar in Oradea „d-na dr.” Moldovan se asigura ca legea nu este egala pentru fiecare. Sanatatea altora este doar un joc pentru oamenii ca domnia sa.
    Pentru cei care au usile inchise la acest monstru o alta posiblitate este Directia De Sanatate A Judetului Bihor, unde medicii sunt medici, pentru ca avem dreptul la operatii in strainatate platite de Ministerul Sanatatii din Romania.

    SANATATE SI NU RENUNTATI!

  21. buna ziua,am si eu nevoie de mici informati:
    am fost tratat circa 10 ani cu citostatice din 1990 pana in 2000 cu care mam ales cu anumite infecti din spital, infecti care au fost descoperite in italea,stiu ca timpul este de un an sa faci plangere si sa dai statul in judecate in timp de 8 ani.problema este urmatoarea, eu le am descoperit aceste infecti care in hartilie din romaniea nu specificau si nici macar tratat plus am dovezi de la doctori italieni ca nu este posibil sa fiu fost tratat 10 ani cu citostatice,iar acum gandinduma sa dau statul in judecata nu mai pot pentru ca timpul imi este expirat,de si in eu nu mai locuesc in romaneiea sun rezident in italiea d 9 ani cu loc de lucru,,ma intreba lumea dc nu am facut prima plangere,la care eu raspund,nu stieam de alele infecti,si nu eram informat de catre doctaor.mai este ceva de facut?

  22. Buna ziua.Va trimit acest e-mail cu speranta ca ma puteti ajuta..Multumesc anticipat.Va atasez acestui mesaj o scurta descriere a suferintei mele,bineanteles pe care o pot dovedi cu actele medicale.

    Buna ziua.Ma numesc Gica Petrovici Aureliu si am in prezent 34 ani.In 2005 in urma unor dureri de cap insotite de pierderi de cunostinta am facut un set de analize si tomografii.Rezultatul acestor investigatii,au condus la diagnosticul pus de catre medici-Fistula arteriovenoasa temporooccipitala stanga.Am fost internat de urgenta la spitalul Bagdasar Arsene din bucuresti si supus unei interventii chirurgicale.L-a 2 luni dupa interventie am fost programat pentru a face o Angiografie de control,pentru a vedea daca problema a fost rezolvata.Din pacate medicii mi-au spus ca fistula s-a agravat si se recomanda o Embolizare a vaselor de sange de la nivelul capului,m-ai exact unde este situata fistula.In luna Decembrie a aceluiasi an,am fost internat in Centrul de Excelenta a aceluiasi spital unde am facut aceasta embolizare,urmand sa revin pentru o noua angiografie sa vada cum evolueaza boala.Peste alte cateva luni am revenit l-a spital.unde am facut o alta angiografie care a evidentiat deschiderea unor noi vase de sange care alimenteaza fistula arterivenoasa si mi s-a recomandat pentru rezolvare problemei mele de sanatate,o interventie chirurgicala la nivelul gatului,m-ai exact Ligatura Carotida externa stanga.Am fost internat ,am facut si aceasta operatie sperand ca ma voi face bine dupa aceasta interventie.Dupa prima interventie am primit multe interdictii din partea medicilor,printre care si cea de a ma pensiona,cea ce am si facut.L-a scurt timp dupa aceasta interventie(medicii neurochirurgi spunand ca dansii,din punct de vedere chirurgical nu mai pot face nimic)a inceput cu adevarat un adevarat calvar pentru mine.Starea sanatatii mele s-a inrautatit si mai rau,iar pe partea stanga a capului,mare parte din pavilionul urechii mi s-a necrozat.Am fost trimis la sectia de Chirurgie Plastica a aceluiasi spital pentru diagnostic si tratament.Acolo mi s-a spus ca trebui de urgenta amputata partea superioara a urechii,pentru a nu se extinde necroza.M-am internat pe aceasta sectie de Chirurgie Plastica si am fost operat,amputandu-mi practi jumatate din ureche.L-a cateva luni,am observat in partea stanga a capului,in spatele urechii,pe cap,o portiune din acea zona ma durea ingrozitor de rau,ducandu-ma la un nou control (o alta Angiografie)mi-au spus ca Boala a avanst foarte mult,Fistula incepand sa se alimenteze cu sange din mai multe vase de sange principale cat si din partea dreapta a capului,iar zona unde ma durea s-a necrozat si trebui amputata urechea in intregime cu tot cu o mare parte din scalpul capului pe partea stanga,Am facut si aceasta interventie care a dus pur si simplu la mutilare mea fizica,dar gandindu-ma ca nu conteaza decat sa ma fac bine.L-a aproximativ 1 an de zile de la aceasta operatie,durerile de cap au devenit din ce in ce mai intense,am suferit un accident vascular cerebral hemoragic,asta in 2009,in urma caruia am mai dobandit un handicap-Pareza faciala stanga si ataxie cerebeloasa.Aceast accident vascular m-a transformat pur si simplu intr-o leguma,care depinde de cei din jurul sau.Totusi multumesc lui Dumnezeu ca nu m-a lasat tintui la pat,in prezent m-am recuperat partial,in sensul ca ma pot spala singur,pot manca singur,dar nu pot pleca neinsotit pe strada din cauza ca mi-a fost afectat si ochiul stang din cauza acestui AVC.Anul acesta ( 2013)in luna Martie am inceput sa ma simt din zi ce trecea mai rau (dureri mari de cap,ameteli,stari de voma)am hotarat sa ma duc din nou la spital.Am fost internet si supus unui nou set de analize,printre care si o angiografie de control in urma careia am primit un raspuns extrem de dur din partea medicilor” DIN PACATE PENTRU TINE NU SE MAI POATE FACE NIMIC”.Am hotarat sa nu renunt la lupta cu aceasta boala din dorinta de a-mi vedea baietelul cum creste.Cautand un miracol,am descoperit un medic minunat care se numeste: DIMA STEFANITA (MULTUMITA LUI DUMNEZEU)medic neuroradiolog ,care uitandu-se pe ultima angiografie mi-a dat o speranta la viata,spunandu-mi ca se poate face ceva,dar din pacate nu l-a noi in tara.Ajutat de dansul,am gasit o clinica in Franta (Limoges),care mi-au dat un raspuns pozitiv,spunandu-mi ca ma pot vindeca cu ajutorul unor embolizari.Am fost programat in luna Aprilie a acestui an pentru interventie,beneficiind de Formularul E112.Problemele incepand sa apara cand am inceput sa umblu pentru obtinerea acelui formular.Dupa o amanare de 4 luni a interventiei, am reusit sa obtin formularul E112.Din cauza situatie mele financiare(multe imprumuturi facute de membrii familiei la banci,pentru interventiile facute la noi in tara)nu reuseam sa fac rost de banii necesari transportului pana la spitalul din Franta a mea si a persoanei care trebui obligatoriu sa ma insoteasca.In final am gasit sa imprumut suma de 1700 euro necesari transportului si cazarei.Pe data de 10 iulie am revenit in tara,de data aceasta fara dureri de cap,profesorul de la aceal spital spunandu-mi ca toate problemele mele se vor rezolva,doar ca din cauza interventiilor facute gresit de catre medicii romani,va fi nevoie de mai multe interventii de acst fel.Tot din cauza acestor interventii facute de medicii romani (prea agrsive,a spus profesorul de la spitalul din Franta) se pare ca m-am ales si cu accidentul vascular si cu amputarea scalpului pe partea stanga cu tot cu ureche.Am fost programat pentru cea de-a 2 embolizare in luna Octombrie pe 21,am inceput demersurile in Romania pentru obtinerea formularului,sperand ca nu voi avea probleme din partea CASMB,depunand dosarul la dansii in data de 23.09.2013.Cea mai mare dificultate o am in a face rost din nou de suma de bani necesare transportului si cazarii acolo,totusi sperand ca cu ajutorul dumneavoastra,voi reusi sa obtin aceasta suma care pentru mine este enorma,pentru altii fiind poate suma pe care o cheltui in cateva ore intr-un MALL.Din partea Primariei sectorului 5 ,nu am putut obtine ajutor financiar,spundu-mi ca nu au fonduri.Totusi ma gandesc la faptul ca viata mea a ajuns sa depinda/valoreze 1700 euro.In speranta ca ma veti putea ajuta,va MULTUMESC ANTICIPAT SI VA STAU LA DISPOZITIE. GICA PETROVICI AURELIU.Astept o adresa de e-mail unde va pot trimite toate documentele din 2005

Comentariile sunt închise.