Mi-am asumat niste angajamente în problema sistemică ridicată de miscarea din jurul lui Daniel Rădută – încep să mă achit de ele. Declaratia de mai jos, însotită de o interpelare, încearcă să deschidă un drum tehnic, aplicat, în acest domeniu.

Pe de altă parte, mărturisesc că evit să mă angajez public în această cauză. Miscarea de solidaritate din jurul lui Daniel Rădută a fost prea curată si prea întemeiată ca să riste si cea mai vagă ”stricăciune” politică ori imagologică (sau, cum scria Victor Ciutacu pe undeva, să fie alterată din ratiuni de mogul rău).

Asadar, oameni buni, eu nu vreau să mă ”bag”. Cred că e mai bine ca tema institutională a oricărui caz similar celui al lui Daniel Rădută să fie sustinută exclusiv de societatea civilă, fără smecherii politice cinice si fără ”lovituri de imagine”. Ideea e doar să nu pierdeti spiritul miscării voastre, să stiti ce să cereti în mod rezonabil – si cui. Eu sugerez mai jos o primă variantă.

Ghişeu unic pentru formularul E112

”Daniel Mădălin Răduţă este un tânăr român de 29 de ani care, în octombrie 2009, a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. În cazul unui asemenea diagnostic unica soluţie o reprezintă un transplant medular. Şi, pentru că în România, din motive ce ţin, în egală măsură, de sărăcie şi incompetenţă administrativă, nu există nici tehnică medicală ultramodernă, nici o bază de date solidă de donatori de celule stem, singura şansa a acestui tânăr o reprezintă un transplant la o clinică din străinătate, costul acestei intervenţii depăşind 100.000 euro. Printr-o excepţională mişcare de solidaritate, desfăşurată, în principal, în mediul electronic, suma necesară va fi strânsă din donaţii.
Acest caz repune în discuţie incapacitatea statului român de a asigura dreptul la viaţă şi la asistenţă medicală de specialitate. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât calitatea de cetăţeni europeni le oferă românilor un arsenal important de drepturi, inclusiv pe acela de a-şi trata afecţiunile în altă ţară membră UE.
Conform articolul 22 alin. (l) lit. (c) din Regulamentul (CEE) Nr. 1408171 o persoană are dreptul să beneficieze de îngrijiri medicale în alt stat membru UE decât statul competent (de afiliere), pe cheltuiala acestuia din urmă, în cazul în care această persoană a fost autorizată de către instituţia competentă să se deplaseze în alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzător stării sale de sănătate. Pentru a beneficia de acest drept, cetăţenii români trebuie să îndeplinească formalitatea completării Formularului E112.
Însă, ca în atâtea alte cazuri, statul român, prin iresponsabilitate şi birocraţie, a reuşit să anuleze şi acest drept. Nu a desfăşurat o companie publică de informare referitoare la formularul E112 şi a creat proceduri extrem de complicate, ce descurajează orice bolnav care are nevoie acută de tratament.
Pentru a schimba această situaţie, care descalifică statul român şi pe toţi demnitarii săi, se impune simplificarea etapelor necesare completării formularului E112 după sistemului ghişeului unic şi stabilirea unei durate maxime de finalizare a întregii proceduri, care, în opinia mea, nu ar trebui să depăşească 10 zile. În acest sens, solicit public premierului Boc, ministrului sănătăţii Attila şi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Nicolae Duţă să facă demersurile necesare organizării ghişeului unic pentru formularul E112. Sper că avem toţi înţelepciunea de a lupta pentru viaţă, dincolo de orice rivalităţi politice.
În ultimă instanţă, diferenţa dintre populism şi responsabilitate o reprezintă faptele noastre.”
(Luni, 22 februarie 2010, Senatul României).

28 COMENTARII

  1. macar atit sa se faca pt E112
    inclusiv pt cardurile europene de sanatate procedura e greoaie, cu timp irosit, special conceputa ca omul sa renunte si sa faca alta asigurare la o firma de asigurari daca pleaca afara.
    in privinta faptelor bune, cum am spus si data trecuta, anonim sau public nu are importanta, importanta este fapta buna. Cel care o face anonim astepta rasplata insutit cind va ajunge in ceruri, cel care o face public poate asteapta rasplata pe pamint. Importanta este fapta, ipocrit este sa pretindem cum sa fie facuta.
    De ce sa se fereasca un senator sa sustina asa ceva daca tot are firul scurt?

  2. Domnule mogul rau,vreti sa va „bagati” in altceva?!….
    Unde?!Va dau exemplu situatia mea…risc sa imi pierd casa pt ca am un tata care la varsta de 50 de ani s-a indragostit mai rau decat as fi putut sa o fac eu la 22…si isi vrea banii investiti intr-un jalnic apartament dintr-un oras uitat de lume din tara asta.Mama nu se incadreaza la un credit imobiliar pt a-i da banii tatalui meu (fiind asistenta medicala intr-un sistem ca aici in prea frumoasa,mirifica si superba Romania),eu sunt studenta si de gasit un loc de munca pe vremea asta nu-mi permit (caci spagile sunt enorme pt un loc de munca platit mai bine decat salariul minim pe economie) sau nu-mi gasesc (caci si banalele posturi de vanzatoare sau femeie de serviciu sunt deja raritate)…si uite asa pt 10.000 de euro si alte maruntisuri de pretentii ale celui caruia ii port numele si imi este tata imi voi pierde casa…Va bagati?!

  3. D-lui Dan Voiculescu :

    O tactica prea veche adopti,de cand bunicul,
    Si-ai vrea ca toata lumea sa te inteleaga…
    Eu te intreb : tu stii cum se comporta un testicul?
    Iti dau tot eu raspuns : participa dar… nu se baga.

  4. deci încă se mai pot schimba – în bine – lucruri în România. cazul d. răduță a demonstrat cum o mână de oameni entuziaști pot face diferența, în luptă cu un sistem bolnav și cu grave carențe birocratice.

  5. In afara de ghiseul unic pentru formularul E112 ar trebui sa se umble la mentalitatea medicilor implicati in cazurile unde e nevoie de acest formular. Am fost in situatia de a avea nevoie de acest formular pentru copilul meu si m-am lovit din start de reticenta medicilor incercand sa pun la punct dosarul medical. Replica primita de la majoritatea a fost aceea ca „CAS nu are bani de salarii si voi credeti ca o sa va dea cateva zeci de mii de euro ca sa rezolvati problema in strainatate”.

    Iar in alta ordine de idei medicilor le este teama sa apeleze sau sa recomande folosirea formularului E112 de teama sa nu fie buni de plata… adica statul sa refuze decontarea cheltuielilor si ei sa plateasca din propriul buzunar.

  6. La Târgu Jiu, Ziarul online de investigaţii http://www.gorjnews.ro şi Radio Târgu Jiu derulează din noiembrie 2009, din resurse proprii, campania socială „Cancerul nu ucide, statul român, da!”, în cadrul căreia am prezentat, printre altele, cazul unui profesor, diagnosticat şi tratat greşit de sinuzită timp de un an, interval in care i s-a dezvoltat în spatele nasului o tumoare. A aflat că are cancer, ultimul stadiu, şi în loc să o apuce încet spre cimitir, a ajuns, cu ajutorul creditelor angajate de toate rudele, la o clinică din Freiburg condusă de un medic român. A fost tratat acolo timp de două luni, şi acum este sănătos şi şi-a reluat activitatea profesională. CJAS Gorj nu i-a eliberat Formularul E112, pentru că niciun medic din România nu a vrut să completeze înscrisurile aberante solicitate conform cadrului normativ actual. Concret, ca sa beneficiezi de Formularul E112, este obligatoriu ca un medic să completeze într-un tipizat care oricum este foarte greu de găsit că niciunde în România nu poate fi tratată afecţiunea intr-un interval de timp rezonabil. Este deplasat să ceri unui medic să se pronunţe asupra intregului sistem sanitar autohton, plus ca ar trebui in lege sa se faca diferenta intre a trata si a vindeca, atata timp cat viata ne este data o singura data si nimeni nu vrea sa faca experiemente pe propria persoana.
    Ar fi extraordinar daca s-ar reusi schimbarea cadrului normativ care reglementeaza eliberarea Formularului E112. Ori statul roman sa spuna, cu sinceirtate, ca nu sunt bani, si sa scuteasca familiile muribunzilor de travaliul cumplit de a alerga de la un centru universitar la altul in speranta obtinerii Formularului E112, de care medicii se fac ca nu stiu nimic, ori aceasta comunicare sa se faca, pe cat posibil, intre casele de asigurari si medicii care au pus diagnosticul, interval in care pacientul sa fie deja la tratament, acolo unde sansele sale de salvare sunt maxime.
    Mai jos, linkuri catre materialele realizate in cadrul campaniei sociale „Cancerul nu ucide, statul roman, da!”.
    http://www.gorjnews.ro/campanii-sociale/cancerul-nu-ucide-statul-roman-da/cancerul-nu-ucide-statul-roman-da.html

    http://www.gorjnews.ro/campanii-sociale/cancerul-nu-ucide-statul-roman-da/marturia-audio-a-profesorului-vindecat-de-cancer-in-germania.html

    http://www.gorjnews.ro/1-investigatii/rugati-va-sa-nu-va-imbolnaviti-de-cancer-statul-roman-va-garanteaza-moartea-atat.html

    http://www.gorjnews.ro/interviu-fara-partipriu/cititi-si-va-cutremurati-interviu-eveniment-cu-profesorul-gorjean-care-a-invins-cancerul.html

    http://www.gorjnews.ro/1-investigatii/statul-roman-ordona-incolonarea-si-la-groapa-inainte-mars.html

    http://www.gorjnews.ro/slider/cum-isi-bate-cjas-gorj-joc-de-contribuabili.html

    http://www.gorjnews.ro/campanii-sociale/cancerul-nu-ucide-statul-roman-da/parlamentari-de-gorj-sau-turisti-navetisti-apel-la-responsabilitate-sociala.html

    http://www.gorjnews.ro/slider/judecatorii-tribunalului-gorj-musamalizeaza-abuzurile-cjas.html

    http://www.gorjnews.ro/slider/abuzurile-cjas-gorj-au-mai-curmat-o-viata-la-41-de-ani.html

    http://www.gorjnews.ro/slider/specialistii-cjas-gorj-dincolo-de-lege-morala-si-dumnezeu.html

    Narcis Daju, managerul Ziarului online de investigatii GorjNEWS.ro

  7. Domnule Dan Voiculescu,
    Va rog frumos, nu mai spuneti nici macar in gluma, ca asocierea dumneavoastra la o cauza sau alta poate sa fie considerata o „”stricăciune politică ori imagologică”.
    Nu le dati apa la moara celor care va ataca.
    Acum or sa apara articole de genul: „Voiculescu recunoste ca este o stricaciune.”
    Suntem multi care va apreciem si va respectam.
    Felicitari!

  8. Domnule Dan Voiculescu,
    am fost unul dintre participantii la concursul „Cu caciula in mana” si am vazut prea tarziu invitatia pt intalnirea de la Bucuresti Imi pare foarte rau …Ar fi fost o onoare pt mine sa fiu prezenta ! Ne-ar incanta inca un asemenea concurs ,cu mai multe premii care in aceasta perioada de criza ,ar acapara atentia publicului ,distragandu-l de la greutatile cotidiene.
    Cu multa stima si multumiri anticipate!

  9. Pentru MIOARA

    Hai Mioara, treci la treaba,
    Rime, versuri, poante naste,
    Ca s-apropie in graba
    Sacrificiul de la Paste.

  10. Este binevenita initiativa dumneavoastra,acum ramine de vazut cum o vor primii cei de sus.In primul rind acei oameni trebuie sa se gindeasca ca fiecare dintre noi vrea sa traiasca cit mai mult,fiecare om are planurile sale de viitor iar cind apare o boala ca aceasta i se naruie totul.Aceste boli nu intreaba pe nimeni daca este parlamentar,doctor,inginer sau un simplu muncitor.Traim intr un secol in care stiinta a avansat foarte mult si multe boli grave pot fii curabile.De ce sa nu le dati oamenilor sansa sa se vindece?Sint o simpla ospatara,lovita de boala secolului numita cancer.Sansa mea a fost ca aceasta boala m a gasit intr o tara ,unde viata fiecarui om conteaza.Sint vindecata si in curind o sa mi reiau munca.Dati aceasta sansa si oamenilor din Romania!!!!!Orice suflet merita acest lucru.

  11. Da . Buna mutare . asta e raspunsul la intrebarea mea ce se intampla cu cei suferinzi si care nu au norocul lui Daniel de a intra in lumina reflectoarelor .
    O chestiune aplicata , care produce efecte de la implementare si care nu cere decat un minim de resurse financiare insa cu maxim de efect pe plan social. La cat de aplicat sunt chiar nu vad nici o ratiune de a impiedica punerea in practica a unei asemenea masuri mai ales ca nu e pe banii statului roman.
    Si va sugerez sa o implementati la nivel national . De exemplu un om cu un ghiseu E112 in fiecare spital judetean din tara . Si daca vreti sa mai impuscati un iepure ar fi bine daca cadrul respectiv care se ocupa de formular sa fie membru/simpatizant PC . Eventual se poate oferi Fundatia dvs sa suporte toate costurile formarii celor 40-50 de cadre medicale ce se vor specializa in E 112 . Ulterior un mic stick lipit pe ghiseu care sa mentioneze proiect sustinut de … etc .. idei sunt … .

    Cine v-a dat ideea merita o prima . Sau daca e creatie proprie respectele mele (mai rar mi se intampla sa fiu asa darnic cu laudele) .

  12. Domnule Dan Voiculescu, paradoxal parerea personala despre dumneavoastra s-a deteriorat dupa ce de aprox 2 luni am inceput sa vizitez acest blog.
    Sunteti senator in Senatul Romaniei pentru orice idee in care credeti, personala sau preluata, aveti obligatia sa incercati punerea ei in practica, obtinerea curentului favorabil. Criticile oricum le veti primi indiferent ce atitudine adoptati, dar macar sa fie pt comitere nu pt omitere.
    Daca nu ati fi senator, ar ramane influenta media de care dispuneti, unde la final oricum veti fi criticat. Obisnuiti-va cu asta. (va spuneam nu demult despre cocoasa)
    Probabil a-ti fost ursit de la nastere sa nu fiti lăudat nici daca sunteti pe podium.

  13. Vad ca postarea anterioara a fost stearsa( Cenzura?)asa ca revin: Domnule Voiculescu, renunt si la o eventuala colaborare cu Ghimpele, renunt si la caricatura zilei pe site-ul dumneavoastra, dar, va rog, interveniti sa-mi fie inapoiate cele 50 de caricaturi pe care le-am IMPRUMUTAT oamenilor dvs. pentru organizarea expozitiei din seara cu concursul de epigrame. Asa ar fi corect!

  14. @ pentru THEODORA care,in toate comentariile sale de pe acest blog ,
    nu s-a facut remarcata prin nimic interesant decat prin lingusirea lui DV

    Te urmaresc de mult, prea lingusesti mogulul
    In fiecare comentariu ,ce-l scrii pe blogul sau,
    De-atatea pupaturi, eu nu exclud sa-i fie rau…
    Mai lasa-l Theo,ca e om si el si-l doare… curul.

  15. Domnule Voiculescu,
    Este admirabil demersul dvs, dar in cazul Raduta si al altor sute de bolnavi ca si el, este INUTIL. Orice tip de transplant, inclusiv cel de celule stem , indicat in leucemii nu face parte din serviciile medicale incluse in pachetul de baza al CNAS, nefiind deci decontat de CNAS. Cum formularul E112 functioneaza numai in cazul serviciilor medicale decontate de Casele Nationale de Sanatate din tarile membre, in cazul transplantelor, acest formular nu poate fi folosit.
    In asemena situatii, finantarea se obtine de la bugetul Ministerului Sanatatii, in baza Ordinului 50 cu modificarile prevazute de Ord 1352/27.0.2009.
    Asociatia Salveaza Vieti a demarat inca din noiembrie 2009 procedura de contestare a Ordinului 1352, avand in vedere prevederile profund discriminatorii prevazute de acesta.
    Din experienta noastra, daca sunt indeplinite conditiile legale, formularul E112 se obtine in aprox 5 zile. In schimb, finantarea in baza ord 50 dureaza uneori si ani… Va pot prezenta cazul tanarului Marius Hera de 30 de ani, bolnav de leucemie, al carui dosar a dost depus in septembrie 2008 si care a primit in ian 2010 refuzul Ministerului Sanatatii, pentru ca transplantul este prea scump. In Romania se moare…. Dvs ati aflat de cazul Raduta…. noi avem sute de astfel de cazuri… CUI II PASA????

  16. EXPLOZIA DEMOGRAFICA TIGANEASCA
    ( Diferenta dintre mogulism si populism )

    Domnule Dan Voiculescu
    Problema are un acut caracter social. A accepta conceptul de “corectitudine politica” (political correctness) creat si promovat de gruparile politice socialist-liberale, partidele socialiste Europene si Nord Americane,NU ar trebui sa faca parte din programul dumneavoastra. Democratia reala se sprijina pe clasa de mijloc. Lasati partidul socialistilor sa fie al socialistilor iar dumneavoastra sa sprijineti elementul activ al societatii.
    In ultima instanta un partid sau dumneavoastra ca lider reprezentati nu numai idei politice abstracte ci si clase politice sau paturi bine determinate.
    Concluzie
    Sa nu se dea ajutor social decat persoanelor care sunt activ implicati in activitati benefice comunitatii in care locuesc.
    Sa se impuna planificare familiara in cadrul etniei tiganesti. Crestera iresponsabil a populatiei tiganesti, nu este o activitate benefica tarii noastre fiindca: schimba demografia specifica Romaniei, altereaza cultura nationala (manele vs. traditionala muzica populara) Un stat care nu lupta pentru a-si pastra etnicitatea specifica, traditiile nationale si cultura proprie, isi dezice existenta, nu merita sa fie inclus in familia statelor europene.
    ROBERT HORVATH DEVA cineast USA
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://devanewyork.blogspot.com/

  17. Domnule Voiculescu
    Ma intristeaza sa constat ca exista CENZURA pe blogul acesta! Am postat doua comentarii si ambele au fost sterse. Chiar am crezut in dumneavoastra! Oricum, cel care gestioneaza postarile si care incearca astfel sa ascunda o neregula, va afla ca exista si alte posibilitati. Mai exista si bloggeri corecti.

  18. Domnule Dan Voiculeascu,

    Numele meu este Ciobanu Magdalena Gabriela, tefefon: 0722 252 021 , mail [email protected] , blog: http://magdaciobanu.wordpress.com/

    De 5 ani , din iunie 2005 sunt bolnava de limfom Hodgkin stadiul IV-B , in ciuda pronosticului ca nu apuc luna mai 2007, sunt inca in viata datorita dorintei mele nebune de a trai si de a invinge boala, Pe langa faptul ca am luptat si lupt din rasputeri sa inving boala am avut in cei 5 ani mult de lupta si cu sistemul RO. Am obosit si sunt cu nervii intinsi la maxim.Nu mai am forta necesara, eu trebuie sa-mi canalizez energiile spre vindecarea mea, nu sa stau sa bat din usa in usa pt a obtine formularul E112.

    Scurt rezumat al povestii mele in lupta cu sitemul Ro http://magdaciobanu.wordpress.com/about/

    Pe 2 mai 2007 am facut transplant de celule stem la aceiasi clinica unde a plecat si domnul Daniel Raduta “Fondazione Centro S. Raffaele del Monte Tabor Instituto di Ricovero e Cura a Carattere Scientifico-Unita Operativa di Ematologia e Trapianto di Midollo Osseo.”-Italia-Milano. De 3 ani merg in Italia, dar acum se pare ca nu mai pot pot continua tratamentul si investigatiile daca nu obtin formularul E112.

    Prima mea cerere pentru obtinerea formularului E112 a fost in martie 2007 si s-a solutionat in 21.04.2008 (dupa un an!!!) Primul formular E112 (21.04.2009-21.10.2008)
    Al doilea formular E112 (18.20.2009-17.04.2009)
    Al treilea formular (17.04.2009-18.10.2009)

    In 9 oct 2009 am depus documentele necesare prelungirii valabilitatii formularului E112 valabil in perioada 17.04.2009-16.10.2009 . Scrisoarea medicala depusa se afla la mine pe blog : http://magdaciobanu.wordpress.com/2010/02/24/scrisoare-medicala-italia-17-09-2009/

    In 23oct2009 am primit o adresa de la Presedinte Director General -Adina Geana cu nr inregistrarea 27951-prin care eram instiintata ca “dosarul este inca in lucru pana in momentul reglarii disfunctionalitatilor sesizate”(vezi anexa).
    Motivatia verbala a respingerii a fost:”Ti-am dat o data, de doua ori-da tu vrei de noua ori??? Pe scurt nu se poate obtine la nesfarsit si ori ma fac bine ori mor odata.Eu stiu ca se poate obtine acest formular pe perioada nedeterminata-adica pana la solutionarea tuturor problemelor.Imi doresc si eu sa obtin un formular pe o perioada nedeterminata ca sa scap de stresul asta.

    Din momentul respingerii(23oct 2009) si pana acum medicii din Italia au fost indulgenti si m-au tratat si fara formularul E112 ,dar nici acolo nu se poate la infinit, asa ca m-au instiintat frumusel sa fac rost de formular ca sa putem continua tratamentul si investigatiile sau de bani.

    Pe 11 febr 2010 ai mei au fost la CASMB – Str Branduselor nr2-4 sect.3 Bucuresti sa depuna in dosarul care se afla in lucru noua scrisoare a medicilor din italia, datata din 4 febr 2010 in care este explicat ca trebuie sa continui taratmentul ACOLO. Mi s-a pus in brate raportul pe care medical curant trebuie sa-l completeze din nou deoarece trebuie intocmit un nou dosar fiindca cel care era in lucru nu mai este valid intrucat la mometul depunerii vechiului dosar formularul era inca in perioada de valabitate si am solicitat prelungirea lui.Acum a expirat perioada de valabilitate si trebuie intocmit un nou dosar de solicitare a formularului. Am vorbit cu medicul meu curant care este foarte cooperant si mi-a spus “Magda eu nu am ce sa-ti scriu in plus fata de cel precedent care a fost respins. Mergi si vorbeste personal cu DR Anamaria Nitulescu si intreab-o ce trebuie scris ca sa-l aprope si eu il completez.” Si uite asa au inceput drumurile mele la CAMSM-Mosilor, unde nu este de gasit Dna doctor Nitulescu

    Maine se fac doua saptamani in care am facut drumuri inutile la CASMB- Sediul Mosilor (Calea Mosilor, nr. 274, etaj 2, BUCURESTI – cladirea „Nufarul”)

    Tata si Valentin au fost la CASMB (EU SUNT IN ITALIA)-in vederea unei audiente la dna Dr Anamaria Nitulescu:

    Joi (11.02.2010) – biroul inchis din cauza unei inundatii

    Vineri – nu se lucreaza cu publicul-nu a fost

    Marti(16.002.2010) – in continuare nu se lucreza pt ca este inundat biroul

    Miercuri(17.02.2010) –a aflat de la paznic ca este in concediu dna doctor Anamaria Nitulescu si pt a putea avea o audienta trebuie trimis un fax cu o cerere pentru solicitarea audientei si apoi daca avem noroc martea cand are audiente ne va primii.

    Marti (23.02.2010) a fost tata cu Valentin in audienta la CASMB, dar doamna Nitulescu nu era.Era un alt medic care ii tinea locul.

    Concluzia discutiei : Trebuie sa intocmesc un nou dosar. Va trebui sa merg din nou la doctorul meu curant sa-mi intocmeasca un nou raport medical si va trebui sa intocmesc un nou dosar.Am vorbit cu dr mea de la spitalul Coltea – medicul curant si cam se codea sa-mi competeze un nou raport medical deoarece acum are si ea acum un nou taratment experimental pt boala Hodgkin refractara, Vor merge ai mei maine sa discute cu ea sa vedem daca se va indupleca sa-l completeze.Toate asta vor dura timp pretios, dar le voi face din nou si daca imi vor respinge iar dosarul o sa apelez la doamna Carmen Uscatu de la Salveaza Vieti sa ma ajute sa-i dau in judecata.

    Eu pe 4 martie TREBUIE sa reincep chimioterapia la clinica din Milano unde se afla si domnul Daniel Raduta, SI TREBUIE sa obtin formularul E112 sau banii neceasari tratamentului. Stiu ca dumneavoastra aveti puterea sa ma ajutati si de aceea va rog salvati-ma si pe mine.

    Idea dvs de a infiinta un ghiseu unic pt E112 care sa solutioneze problemle in max 10 zile pare un vis asa de frumos…Eu intre timp lupt pt a 5-a oara pt visul meu(obtinerea formularului E112) de pe 11 februarie.

    In cei 5 ani de cand sunt bolnava am cunoscut foarte multi pacienti care au fost rapusi de sistem, in conditiile in care in alta tara ar fi fost salvati, dar din lipsa pilelor, a banilor, a lipsei de informatii nu au putut sa lupte pt sansa lor.E trist sa stai pe mergine neputincios si sa vezi cum mor atatea persone din cauza indiferentei celor de la conducere. Daca traiesti in Ro trebuie sa te nasti cu nervi de otel si o rabdare infinita.

    Sunt disperata si nu stiu cui sa ma adresez.

    Nu vreau sa fiu si eu o victima a sistemului. Eu acum ce fac??? Am nevoie disperata de formularul E112 ca sa-mi pot continua tratamentul si investigatiile in Italia.

    Mentionez ca momentan sunt in Italia-ma refac dupa o pneumonie cu tendinte de abcedare si sunt in asteptarea noilor evaluarii in vederea inceperii unui nou ciclu chimioterapic pentru recidiva bolii.(vezi Raport Clinic din 4.02.2010 pe blog) http://magdaciobanu.wordpress.com/category/documentele-mele-medicale/

    O sa va tin la curent cu toate noutatile.

    Doamne ajuta!

  19. @OPC
    Ai probleme grave de comportament.
    Care este problema ta?
    Daca domnul Voiculescu s-a implicat personal in rezolvarea problemei tanarului Raduta este normal sa primeasca felicitari si multumiri.
    Sunt atatia parlamentari, oameni de afaceri cu situatie materiala buna care nu se imiplca deloc in salvarea oamenilor disperati.
    Gestul domnului Voiculescu este un gest NORMAL care ar trebui urmat de cati mai multi oameni politici sau oameni de afaceri din Romania.
    Din pacate pentru noi, traim intr-o sociatate bolnava, in care aproape nimanui nu ii mai pasa de cei din jur.
    Ce ar fi trebuit sa fac dupa neuronul tau obosit?
    Ar fi trebuit sa il injur?
    Vrei sa intru pe blogurile PDL-iste si sa il laud pe Basescu?
    Atunci ar fi bine?
    Pentru ce sa ii laud pe Basescu, Boc, Berceanu, Blaga, Udrea?
    Nu vezi ca nu ii intereseaza decat binele lor si al familiei lor?
    Spune-mi tu un singur gest de normalitate facut de astia?
    Cred ca ai avut o copilarie nefericita.
    De educatia pe care ai primit-o prefer sa nu mai vorbesc.
    Pe mine nu ma intrereseaza daca a colaborat sau nu cu securitatea.
    Daca dansul spune ca NU atunci eu il cred.
    Stiu din familia mea ca dupa ce te intorceai din strainatate trebuia sa scrii un raport de activitate in care erai obligat sa spui unde ai fost, ce ai rezolvat si cu cine te-ai intalnit. Nu trebuia sa „parasti” pe cineva, asa cum gresit s-a inteles.
    Daca nu faceai asta, nu numai ca nu mai plecai in veci din tara dar riscai ca sa ajungi in puscarie impreuna cu toata familia ta.
    Spre disperarea ta, orice ai spune si ai scrie tu, eu o sa contiunui sa scriu aici si o sa il laud pe domnul Voiculescu pentru fiecare GEST DE NORMALIATE pe care il va face.
    Cu siguranta ca daca domnul Voiculescu va face ceva pe care eu il voi considera anormal sau gresit ii voi scrie.
    Deocamdata nu pot decat sa ii multumesc.
    Pe tine domnule/doamna OPC te sfatuiesc sa iti vezi de studiul stampliei de pe oua.
    Vad ca asta este problema OPC-ului acum, nu sa umble pe blogurile opozitiei si sa incerce sa faca oridine.
    Va multumesc inca odata domnule Voiculescu pentru ce ati facut pentru tanarul Raduta.
    O zi buna va urez!

  20. Domnule Voiculescu,

    Am o suggestie legata de sistemul medical si mai ales de cel al asigurarilor. Cred cu tarie ca pana cand nu se va legifera un mediu concurential corect in domeniul asigurarilor de sanatate (adica sa nu fim nevoieti sa platim la CNAS ci sa alegem singuri casa de asigurari la care sa contribuim) sitemul medical romanesc nu se va face bine. Concurenta ar forta CNAS sa lucreze profesionist sau sa dispara. Concurenta in sitemul asigurarilor medicale ar face ca banii sa fie distribuiti catre medici si spitale fara a mai ajunge prin alte maini. E regratabil ca pana acum nu s-a facut nimic in privinta aceasta si ma tem ca daca se va face ceva, acel ceva care va fi facut va iesi prost.

    Daca exista initiative sau legi in acest sens va rog sa spuneti unde le putem gasi si poate putem da o mana de ajutor la imbunatatirea lucrurilor.

    Cu stima,

    Cezar

  21. Daca ati fost amabil si ati citit mesajul meu trimis despre familia mea.
    Subsemnatul Ion Voiculescu am varsta de 62 ani si o familie cu 4 copii,fiid dintr-o familie de lucratori de CAP.Impreuna cu familia ne-am hotarat sa cumparam o casa prin legea NR 112.Aceasta casa a costat 40.000 RON.Am apelat la BancPost de am scos o suma de 20.00 RON si am reusit sa dam avansul la CASA.Venind criza financiara si fiind pensionar pe caz de boala cu o pensie de 700 lei din care platesc rata la BancPost de 560 lei si mai avand si alte cheltuieli in familie ex:utilitati si bani de medicamente.Subsemnatul am o CIROZA HEPATICA decompensata,varice esofagiene,si trombofilita.nemaiputand sa lucrez si sa imi achit rata la BancPost va rog daca bunavoiti sa ne ajtutati intr-un fel anume cum credeti dumneavoastra.Pot sa dovedesc toate cele spuse prin acte doveditoare Bancare si de sanatate.
    va rog sa va interesati la BancPost cat mai am de platit si daca doriti sa donati cat credeti dumneavoastra in contul pe numele meu.
    Cu multa stima si respect….Voiculescu Ion

  22. @O.P.C. vs Theodora … Eu zic sa nu va certati, e pacat ! Asta e viata, cu bune si rele.. Pareri pro si contra, au fost, sunt si vor fi intotdeauna. Daca va uitati in comentariile mele, si eu am simtit ca s-a facut prea multa publicitate pe tema asta. Felicitari D-lui Voiculescu, dar cum spuneam : pe cei care au donat pana s-a strans suma de 100.000 Euro, nu-i mai ridica nimeni in slavi?!… Sunt atatia anonimi, printre ei sunt f. multi care au dat din putzinul lor… cat au putut si ei ! Aici e de apreciat !… @O.P.C. stai linistit, am avut si eu o replica de la o „Theodora” de serviciu pe blog-ul asta… Se numeste Sebra si are aceeasi sarcina de serviciu. I-am raspuns si vad ca n-a mai zis nimic, probabil ca…” i s-a infundat ” !
    Nu astept nicio replica de la voi, e suficient sa-mi cititi comentariile din urma. As avea totusi o remarca in ceea ce priveste naivitatea si prostia multora dintre romani, care „pun botu” atat de repede la asemenea gesturi, transformate rapid in oportunitati meschine ! Si anume : Dupa o perioada lunga de timp petrecuta in Franta, Constantin Brancusi, s-a intors acasa. A constatat ca nivelul de cultura si educatie a consatenilor lui a ramas acelasi… si a exclamat: „V-am lasat prosti, v-am gasit si mai prosti” ! Astia suntem, din pacate, de aia am ajuns unde suntem !

  23. Vreau numai sa va felicit pentru ca ati adus in atentia tuturor cititorilor cazul tanarului si ca l-ati sprijinit nu numai moral.

    Despre problemele sistemului sanitar din Romania se pot scrie fluvii de pagini si tot nu va fi suficient.

    Sunt in Italia de numai 5 luni si am mai facut cateva vacante aici, 2-3 luni pe an. In acest timp am putut observa, in diferite situatii, cum esti tratat (ca om) de doctorii de aici si cum cum esti tratat (ca pacient). Am tot respectul pentru cei care stiu sa fie si oameni si doctori.

    In schimb, mi s-a intamplat intr-un spital din Bucuresti (slava Domnului, era numai un control dupa un tratament si, chiar daca nu mi s-a spus oficial, a fost bine) sa astept 6 ore o doctorita care stia de asta si totusi n-a aparut: caci era vineri si-a plecat mai devreme, desi imi spusese s-o astept la usa sectiei, ca vine ea… n-a venit!

  24. DINCOLO DE ZIDURI

    Ma numesc Bogdan Parfenie,in varsta de 22 de ani.In momentul de fata locuiesc in Bucuresti.
    Printre cateva randuri insirate pe o coala alba ce da contrast cu negru,am sa va scriu povestea mea care incepe asa.
    Ii spun”DICOLO DE ZIDURI”pentu ca acolo unde sunt,sunt mai multe ziduri din beton armat ,turnat si ridicat,care ma desparte de lumea reala.Orice strigate de disperare pe care le fac,nu sunt auzite si nici ecou nu are…
    Inca de la venirea mea pe lume,am deschis ochii intr-o maternitate din Judetul Galati unde am fost abandonat de cea care mi-a dat viata,fara a sta prea mult pe ganduri….
    Pe masura ce anii treceau si eu cresteam,am fost mutat in case de copii,unde viata a fost un calvar..
    Acolo a fost mai rau ca in IAD,tot timpul ieram agresat fizic si psihic,zi de zi luam bataie de la cei care ar fi trebuit sa aiba grija de noi si sa ne invete.Ca sa intelegeti,si ma referi si la colegii mei care la fel au trecut prin aceias suferinta,ne bateau cu tot ce apucau la indemana,ne dadeau cu capul de perete,ne faceau piedica in mod intentionat ca sa cadem si sa ne lovim cu capul de pardoseala rece si altele.Asa am petrecut eu copilaria in chinuri plansete si dureri.Ajunsesem sa ma gandesc la ce e mai rau..,pentru a scapa de chinurile prin care treceam.Nu mai suportam..Anii au trecut si am devenit major,dar gandurile si cosmarurile prin care am trecut inca nu au de gand sa dispara,pur si simplu seara ma trezesc din somn tipand si umezit de lacrimi la ochii.La varsta de 18 ani,am finalizat o scoala de Arte si Meserii si pentru ca asa ierau protocoalele,am fost dat afara din camin .Am venit la Bucuresti in speranta ca poate o sa gasesc un loc de munca si sa-mi coriesc o cale in viata, intre timp la un control de rutina,am aflat ca duc pe spate o boala cronica,numita SERO POZITIV,in termenii nostrii HIV.Nici acum nu stiu cum am capatat-o,probabil de la ultima interventiie suferita la colon…Dar neavand dovezi am fost nevoit sa abandonez si asa ma chinui si cu aceasta boala care atarna greu ca o povara.Iar aici incepe greutatile.Dupa ce ca viata mea din copilarie a fost un chin,acum cand am devenit major si sunt la varsta cand trebuie sa realizez ceva,sunt impuscat la zid cu sange rece de cei din jurul meu,pe motivul ca duc pe spate fara voia mea, aceasta boala.Am gasit un loc de munca la Carrefor Baneasa,unde am lucrat 5 zile,dar la un moment dat au aflat ca sunt bolnav si m-au chemat la birou unde mi-au pus hrtia in fata si mi-au spus sa semnez ,pentru incetarea contractului cu ei,pe motivul ca nu mai au nevoie de mine.
    Dar chinurile si greutatile,nu inceteaza sa se opreasca,unde am stat cu chirie,pentru ca nu mai aveam de unde plati,am fost dat afara si de doua saptamani dorm pe unde apuc,in scari de bloc si in parcuri..O sa va atasez o poza..
    Nu mai poate fi vorba de hrana,medicamente..
    De curand am suferit si niste intervenitii la ambi ochii,va voi atasa docmente medicale.
    Acum ,pentru a supravetuii cat de cat,sunt nevoit sa deranjez si sa bat la usa omenilor,pentru a cere macar o bucat de paine.
    Imi doresc sa am o familie,un loc de munca si un acoperis deasupra capului,dar viata e prea cruda cu mine.Cine stie daca pot atinge acest nivel?
    Acum vin in fata dvs.si ingenuchez,cu speranta si cu gandul ca poate veti gasi o solutie de a ma ajuta.Sunt disperat,nu ma suport..VA PUN LA DISPOZITIE ACTELE MEDICALE.
    Va multumesc din suflet pentru rabdarea cu care ati citit aceste cateva randuri scrise de mine.
    Cu respect si stima,Bogdan Parfenie. 0743,366,344

Comentariile sunt închise.