Chiar asa, că-i un subiect la modă: vouă ce ceasuri vă plac? (Vorbesc de ceasuri relativ accesibile, nu de ”turbilloane” de sute de mii de euro, care, exceptând poate pasiunea colectionarului sau valoarea de investitie, sunt o optiune cumva indecentă. Când e plină lumea de oameni a căror viată depinde uneori de 10.000 de euro, parcă-i nepotrivit să porti la mână, mândru de tine nevoie mare, contravaloarea a zeci de vieti.)

44 COMENTARII

  1. Ce sa zic, depinde cum ma imbrac. Cum cel Mai mult sunt la birou prefer clasicul Longines (cu curea, nu cu bratara), dar ca preferinta raman la Patek

  2. Pentru unii ceasul este un accesoriu vestimentar (de mina, de buzunar) eventual alt mod de afisare a rangului social daca i se pare incomod un lant de juma de kil aur la git.
    Nu mai folosesc ceas de mina din 1999, datorita telefonului mobil care include si acest instrument.

  3. Mecanice sa fie….ca-mi plac foarte mult. Din pacate nu ma pot avanta la ceasuri de firma. Ultimul ceas mecanic, un Orient automatic, si-a dat duhul dupa 3 ani de folosire….dupa o confruntare cu fiul meu, pe atunci in varsta de 2 ani. De atunci, n-am mai reusit sa-mi iau un alt ceas….Norocul meu este ca nu sunt dependent de „bijuterii” sau „accesorii”.

  4. În nici un caz cele două ceasuri implicate în schimbul cu Mircea Badea… :D

    Mie îmi plac ceasurile cu mecanism la vedere, cum ar fi un Akribos XXIV Men’s ‘Davinci’, sau ceasurile de buzunar, precum Charles-Huber Mechanical Pocket Watch, adică ceasuri sub 200 de dolari…

  5. interesant comentariu, corect si adevarat (in parte) am fost surprins ca marele „mogul” poarta la mana un ceas de aproximativ doar 2.000 euro. Si nici macar nu vine campania electorala.

  6. si inca o mentiune, cred ca ar fi interesant daca ne-ar zice si noua
    mogulul ce ceasuri i se par interesante, ce poarta si fata de care are o
    anumita slabiciune.

  7. Eu am un Casio Beside, primit cadou din partea iubitei mele de Craciun (pretul in magazin era de 230 de lei). Este foarte practic; nici nu il simt pe mana, foarte confortabil.Am garantie din partea producatorului 2 ani de zile si noroc ca este service chiar in Iasi (pentru ca mi-am reglat bratara metalica a ceasului in ziua in care l-am primit).
    Mi-a spus tehnicianul de acolo ca, daca nu il calca, masina, voi mai veni pe la el doar peste vreo 10 ani pentru a schimba bateria, asta daca nu schimb intre timp ceasul.

  8. Acum ca am ceva mai mult timp liber, mi-am redescoperit o veche pasiune pentru mecanica fina, odata cu vechea mea pasiune de fotograf. Am gasit pe net cateva Carl Zeiss Jena cu mici defecte si motivat de faptul ca in Ro nu prea mai sunt depanatori foto, le-am desfacut. Nu va speriati, la origini sunt inginer mecanic si pe vremuri am reparat cateva ceasuri. Dar nu rezultatul m-a multumit cel mai tare, ci faptul ca pentru cateva ore .. zile, am redevenit cel de alta data, cand imi bateam capul sa descopar … Si am descoperit. Obiectivele functioneaza perfect !:)

  9. A, era sa uit, chiar e un subiect interesant de dezbatut – de ce RDG-istii si rusii faceau lentile mai bune decat vesticii ? Ma refer la mecanica in general. Dar poate nu e un subiect pentru toti … :) Pe mine m-a impresionat cum un obiectiv vechi de cateva sute de lei poate fi mai bun decat unul de cateva mii, dar de ultima generatie. Oare n-ar fi timpul ca omenirea sa-si reconsidere pasiunea pentru cantitate in avantajul calitatii ?

  10. Nu consider ca este nepotrivit sa porti la mana un ceas scump atat timp cat iti permiti acel ceas, mi se pare nepotrivit sa-l porti cu „mandrie nevoie mare”, de parca ar fi un etalon al valorii personale.Revenind la ceasuri, am cateva pe care le consider „fashion” si pe care le asortez in functie de culori, iar de suflet am doua ceasuri deloc scumpe: un Orient cu care ma inteleg excelent si un Omega pe care l-am primit in dar. Filantrop poti fi chiar daca ai un ceas foarte scump la mana, rau este daca se fura, de la cei ale caror vieti depind de banii aceia, pentru a cumpara ceasuri foarte scumpe…

  11. Tag Heuer Carrera in timpul liber sau cand ma imbrac sport. La serviciu port un ceas Orient automatic, cumparat de bunicul meu in 1975. Daca as avea mai multi bani, probabil ca mi-as cumpara un Ulysse Nardin maxi marine pentru timpul liber si un IWC Portuguese pentru serviciu.

  12. @pheideas
    Lentilele la care te referi, au o tehnologie care nu se mai aplica, deoarece in procesul tehnologic de fabricatie -pe de o parte-erau folosite si componente foarte toxice{plumb,etc},pe de alta parte, procesul tehnologic s-a simplificat, devenind mai ieftin{atat ca manopera cat si ca ingrediente}, produsul finit fiind accesibil oricui

  13. buna ziua. urmaresc blog-ul dvs si cel al lui mircescu datorita lui badea. Sunt mareee fan mircea badea de vreo……..14 ani. la fel si sotul meu. Despre ceasuri…. nu ni le permitem momentan. nu are sens sa dai 100-300 ron pe ceva care merge prost si arata si mai prost. mai bine mai astepti .Altfel…patek, longines, tissot- the best. Citind blog-ul domniei voastre, sunt uimita. umor fin, modestie, muzica buna…. un om fain, surprinzator chiar. Am uitat cateva minute ca faceti parte din clasa politica a tarii romanesti.

  14. Hmm ceasurile …. sunt un bun necesar. Personal ma mandresc cu un Canyon primit de sotul meu de la seful lui.
    Il port cu mare placere pentru ca este un ceas sport si mai ales pentru ca imi furnizeaza informatiile de care am nevoie….data, ziua, ora, minutul.
    Daca as avea un ceas de 10.000 euro clar l-as vinde pentru a-mi achita datoriile. Practic cam de atat am nevoie pentru a scapa de toate datoriile si de a incepe o viatza noua fara datorii. Poate asa as putea aplica pentru programul Prima Casa.
    Asa ca cine are un ceas de 10.000 euro mi-l poate dona ….hahaha. :))

  15. Puşcă şi cureaua lata !

    Când eram tânar fecior,
    Răsfăţatul fetelor !
    Da’ umblam dupa vânat
    Şi schimbam… pat dupa pat !

    Puşcă şi cureaua lată
    Ce bărbat eram odată :
    Vânam numai căprioare,
    D’alea,…. mai lungi în picioare !

    Doamne ,ce mai împuşcam !
    -Preferam mediu’ urban-
    Ce trofee de vitrină !
    -Doar… d’alea cu pielea fină !-

    Iute vremea mi-a trecut
    Ş’uite c’am îmbătrânit !
    Ş’acu’ am ajuns vânat
    -Pentru…. ce am adunat !-

    Doar căprioare rasate,
    Finuţe ş’aristocrate !
    Le lucesc ochi’ntr-un fel…!
    -Sigur că… la portofel !-

    Când o ninge ş’o ‘ngheţa
    N-o să-mi mai vedeţi urma !
    Mi-oi trimite doar feciorul
    -O să-i las şi …portofelul !-

    :) :)

    * aceasta este o parodie si este rezultata din cauza audierii repetate a melodiei cu acelasi nume, pe care -vreau nu vreau-tre’ s-o ascult: ii place mult unui vecin si- nu stiu de ce-vrea s-o ascult si eu ! {bre,parca-i picatura chinezeasca !!!}

  16. eu port un ceas elegant nevoie mare pe ecranul telefonului mobil.
    si unde mai pui ca pot sa il setez analogic sau digital, cum ma taie pe mine capul in fiecare dimineata.

    dar, asa de control, daca va simtiti generos astazi, draga domnule mogul: aveti o masina foarte frumoasa!

  17. Cu ceasul “nou” la mana, Badea, mandru, se mai plimba ,
    Desi pe timp de criza,ceasornicul nu merita sa-l schimbi,
    Caci pentru unul digital, lipsit de par si fara nici o limba,
    Mogulului i-a dat,in loc,un ceas cu-n par si … doua limbi.

  18. Aceasta intrebare poate fi si pentru mai multe obiecte: ce automobil va place? in ce fel de casa ati vrea sa locuiti si cate camere si bai sa aiba? pe ce insula ati vrea sa va odihniti etc….

    Daca le analizam pe toate din prizma a ce poti sa faci cu 100 000 euro contravaloarea unui Mercedes S600 sau al unui BMW 760 IL..sau ce poti face cu 1 mln EURO cv casei..o sa trebuiasca sa renuntam la toate astea…si sa luam Dacia Duster …
    ar fi bun la o adica si un BMW seria 5, sau o casa de 200 000 euro…..

    Cred totusi ca un om cu o stare materiala bogata si sanatoasa ar trebui sa aiba obiectele , hainele, accesoriile conform statutului sau social. ca sa nu ajunga in extrema cealalta gen patron IKEA. E nevoie de un echilibru.
    Plus ca la noi in Romania mai depinde si cat de usor faci banii. Daca-i faci din afaceri cu statul:asfaltari, dezapeziri, construit poduri care sa se darame peste cateva luni de la taierea festiva a panglicii…din neachitarea taxelor la stat, infiintari si lichidari firme paravan……in aceste situatii e nevoie de elicopter ca esti important (rezolvi probleme de stat), se poate achizitiona un Lincoln , iar pentru copii la 18 ani cate un Mazzerati….

    eu nu cred ca astia-si pun astfel de intrebari filozofice…..precum nici nu cred ca cineva peste ani ii va retine in istorie. Isi traiesc momentul efemer. Ei cred ca daca dai bani la vre-o manastire e suficient pentru a fi iertati.

  19. Am avut pana de curand un Seiko automatic. S-a dus naibii, habar n-am din ce cauza. Nu mai vreau ceasuri automatice in viata mea! Acum am un Casio, sunt multumita de el facand raportul dintre calitate-pret. Daca ar fi pe preferinte ar fi un Atlantic sau un Doxa. Si neaparat cu curea din piele! :)

  20. Culmea e ca mi am promis ca daca imi termin doctoratul imi cumpar un Baume Mercier Classima Automatic. dar mai nou am devenit un fan al ceasurilor ESQ by Movado, mai ieftine si mai „tineresti” decat B&M

    Momentan am 2 Invicta un Swiss Legend si un Jaque Lemans

    sunt extrem de multumit de toate cele patru, si fiecare a fost in jur de 100$

  21. am un sector850 automatic,eberhard de prin 65 clasic,curea de piele si la prietena mea i-am luat de la niste hoti prosti din italia un jaeger le coultre,reverso clasic :) superb ceasu,noroc ca sunt si hoti prosti,nu le-as vinde pt nimic in lume imi doresc un longines clasic cu curea din piele de preferabil automatic si pe viitor un constantin vacheron (intai sa merit apoi sa vreau) :)

    sanatate numai bine

  22. Pentru ca sunt student si nu imi permit cine stie ce minunatii , sunt mandrul posesor al unui seiko automatik cu 21rubine … cumparat la un pret foarte accesibil …

  23. Până acum (în 19 ani de viață) am adunat 5 ceasuri:

    1. TIMEX
    2. FOSSIL
    3. SWATCH
    4. CASIO
    5. BAUME-et-MERCIER (de aur, primit moștenire la 18 ani – nu-l port -)

  24. Cred ca daca as face un top 3 al ceasurilor ar iesi cam asa: 1. Piaget Emperador Tourbillon Skeleton 2. Parmigiani Fleurier Bugatti Type 3. Cabestan :) nu cer prea mult ;)

  25. Eu, sa fiu sincer port ceasuri normale cu preturi normale, de la 50 de lei pana la cateva sute de lei, atat timp cat ceasul arata bine si imi place nu conteaza pretul.

  26. Ce sa zic…depinde de situatia fiecarei persoane! Eu sincer sunt fan Aston Martin Rapide! Si la asemenea masina merge un Longines ! Cam 2000 de euro costa unul mai de varf! Mai mult de 2000 eu zic ca un ceas nu are ce sa iti ofere! Iar daca e sa speculez (deci sa fac afaceri cu ele), as cumpara unicat! Gen Patek Philippe din anii 30 care se vinde la licitatie si cu 2 milioane de euro! Dar clar ar sta in seiful bancii! Ala nu are ce cauta la mana!

  27. azi mi-am luat un casio edifice si de 3 ore caut un site care sa ma lamureasca cum naiba se regleaza bratara metalica, dar se pare ca nu stiu unde sa caut… are cineva habar?

  28. Buna ziua Dl. Senator Voiculescu, tin sa va felicit pentru activitatile dvs filantropice si umanitare, nu discut despre trecutul dvs pt ca nu-l cunosc s-au spus si se vor spune multe , eu unul nu judec dupa aparente, numai bunul dumnezeu poate judeca!
    Stiu ca sunte-ti un fin cunoscator in domeniul horologeriei asa ca va prpun sa vizitati o comunitate unica in romania pe http://www.ceasornicar.ro sectiunea forum, unde ve-ti gasi foarte multe informatii in legatura cu aceasta pasiune foarte costisitoare in ziua de astazi!
    Da ceasul mecanic/automatic a devenit un obiect de lux in sine!
    Ceasul visat de mine este un Glashutte Original Senator Sixties:
    http://www.watchsource.eu/glashutte/glashutte-original-senator-sixties-panorama-date-watch-specs-pictures-price/

    Revenind cu picioarele pe pamant va pot enumera cateva din ceasurile detinute de mine:
    – Tissot Seastar LongChamp limited edition cu mecanism eta 2892-2, valoare aprox. 1200 euro(vandut);
    – Tissot T-Trend TXL Automatic mecanism eta 2824-2 valoare aprox. 450 euro(ultima achizitie);
    – Ceas de colectie Benrus Citation Tricolor an 1945, mecanism eta 2390 codificat benrus, valoare de piata cca 200 euro, pentru mine inestimabila deoarece are tricolorul romaniei pe cadran;
    – Ceas de colectie Benrus Automatic 25j an 1950, valoare de piata cca 150 euro,ca si cel dinainte a fost restaurat la Dl. Claudiu Burlan cel mai de renume restaurator roman !
    – Orex 19 zuan, mandria socialista, stare impecabila, este ceasul de zii cu zii 1

    Ar mai fii si ceasurile sotiei, un seiko diver 100m automatic,un everite mecanic FHF Dugena placat, un Titus & Sloevil Geneve automatic, Orex mecanic,etc.

    Mentionez ca nu sunt un tip in varsta ci foarte tanar!

Comentariile sunt închise.