Bugetarii sunt, în acest moment, o categorie profund discriminată. 1,3 milioane de români, ajunşi ţapi ispăşitori pentru incompetenţa unora şi imoralitatea altora, sunt obligaţi să suporte, pe lângă creşterea TVA cu 5%, şi reducerea cu 25% a salariilor, disponibilizări masive pe criterii incerte şi instabilitatea acută a cursului de schimb – iar majoritatea dintre ei au rate în euro.

Pentru aceste persoane, diminuarea reală a veniturilor poate depăşi 40%. O astfel de reducere este practic intolerabilă şi următoarele 2-3 luni vor demonstra că această măsură va genera drame sociale acute. În asemenea condiţii, pentru că bugetarii au nevoie de soluţii concrete, fac următoarea propunere Preşedintelui României, cel care a anunţat şi a susţinut măsura reducerii salariilor:

Începând cu luna iulie, să se acorde bugetarilor titluri de stat cu o valoare nominală de 50-100 RON. Fiecare salariat va primi un număr de titluri proporţional cu reducerea suferită. Randamentul acestor titluri va fi cel puţin egal cu rata inflaţiei. Maturitatea: între 3 şi 5 ani. Tranzacţionarea titlurilor va fi strict reglementată pentru a se evita orice abuz.

Acţionând astfel, bugetul de stat pe anul în curs şi pe următorii doi ani nu va fi afectat, iar bugetarii vor putea vinde din titlurile primite pentru a suplini reducerile salariale şi a rezista crizei economice.

În acelaşi timp, va fi necesară o restructurare raţională şi pe criterii obiective a sistemului bugetar.

Este o soluţie morală, legală şi imediat aplicabilă.

O veţi aplica, domnule Băsescu?!

50 COMENTARII

  1. Mi se pare hilar jocul si atacurile subliminale, razboiul care se duce cu atata inversunare impotriva spiritului romanesc. Ma face sa zambesc pentru ca stiu care-i sunt roadele, linistea, siguranta si superioritatea inselatoare, nereala a sforarilor marioneta, setea nestavilita de energie vitala. Care este valoarea posedarii unor dobitoace, ce miros are sufletul unui animal, oare nu se cauta castanele in padurea de pini…? Ce rost are inrobirea unor sclavi, ce satisfactie bolnava iti poate da impuscatea unei salbaticiuni in tarc (asta ca sa ne coboram si sa incercam sa-i intelegem). Oamenii astia au iz de putrefactie, isi irosesc conditia slujind o himera, traiesc ei insasi un somnambulism criminal si fara finalitate. Omenirea nu e pregatita sa isi castige libertatea, va privi mereu inainte iar cu fiecare pas facut i se va sterge o urma astfel fiind continuu supusa acelorasi siluiri… dar poate nu vesnic

  2. Normal ca nu se va aplica. In primul rand vine de la „mogulii” impotriva carora el tot lupta de atatia ani… si in al doilea rand unde e „para-ndaratul”?

  3. Stimate domnule presedinte, propunerea este logica, reparatorie, si ar avea si avantajul ca ar asigura detensionarea partiala a tensiunilor sociale. Fiind insa logica, are putine sanse sa fie pusa in practica de puterea portocalie. Ce v-as sugera ar fi o mediatizare urgenta a propunerii prin televiziuni, fapt care ar creste sansele ei de adoptare.

  4. aveti perfecta dreptate d-le voiculescu.sunt asistent personal al fiului meu de 21 ani cu handicap grav care este in scaun cu rotile,student la zi anul II la finante banci, luam pana acum un salariu de 570 lei net dupa diminuare cu 25% va dati seama cat voi lua.practic imi ingreuneaza situatia.pai ptr.ca acest baiat sa ajunga student si student cu bursa de merit eu am investit enorm si nemernicii acestia mai spun ca integreaza statul persoanele cu handicap.cum caci eu mi-am distrus coloana carandu-l in brate pe trepte acasa stand la etajul 3,la liceu acum la facultate ptr.ca dupa cum stiti in romania multe institutii nu au accesibilitati ptr.cei in carucior.eu mi-am dedicat toata viata acestui baiat nu mai pot avea o a doua slujba,stau cu el la facultate eu ii scriu el suferind de distrofie musculara scrie f.incet.sotul este somer pana in septembrie cand va iesi la pensie,avem o rata lunara de1000lei la banca cum ne vom descurca?cu toate aceste reduceri a veniturilor.am facut imprumut ptr.a lua o masina sa-l putem transporta.ar fi multe de spus dar in situatia in care unii cetateni nu mai au unde locui in urma inundatiilor problema noastra este minora.va felicit ptr.campania „apa trece romania ramane”.si baiatul meu a donat o parte din bursa lui in acel cont.nu stiu cum vom iesi la liman cu acesti guvernanti si cu un presedinte care isi baga nasul peste tot.toata stima si respectul ptr.dvs.

  5. Am si eu o nelamurire…
    De ce face atita scandal cu bugetarii, cind anul trecut s-au inchis mii de firme private si au ramas atitia oameni someri, altii si-au redus activitatea si s-au micsorat salariile?
    De aia nu le pare rau nimanui?

  6. @Sandman
    Perfect deacord cu tine.
    Mediul privat a fost primul care a raspuns prin micsorari salariale, prin restrangeri de activitate, prin disponibilizari. Doar ca pe ei nu i-a auzit nimeni.
    Cresterea Tva-ului, a cursului, reducerile salariale,costul carburantilor ii afecteaza pe toti indiferent de bugetari, privati etc.
    Pe mine m-a impresionat gandirea dlui Vladescu: daca reducem numarul bugetarilor (platiti din impozite) se vor reduce si contributiile catre fondul social (din salariile achitate din impozite) si drept urmare trebuie sa te gandesti de cateva ori inainte de a reduce numarul bugetarilor.
    Timp in care mediul privat, cel ce achita impozite din venituri reale e lasat la voia intamplarii. (Daca s-ar putea nationaliza ca sa avem unde instala si mai multe rude, nepoti, amante, etc). Pai tot asa la voia intamplarii vor intra si banii in caznaua statului din impozitele achitate de sectorul privat.

    Nici pana in prezent nu exista un plan de relansare economica. , de crestere a consumului, ca sectorul economic real sa functioneze.
    Preferam sa luam dintr-un buzunar si sa punem in altul.

  7. Am inceput sa urasc Romania.

    Situatie: doctorand in anul 2, bursa din partea POSDRU. Doctorandul are obligatia de a-si finaliza teza in 3 ani cu termen de finalizare in Septembrie 2011 si de a prezenta in acest interval 2 rapoarte intermediare de cercetare. Totusi, doctorandul a fost sarguincios si, pana in anul 2, si-a finalizat rapoartele de cercetare (care ar trebui prezentate public in Septembrie 2010 si Iunie 2010 oficial) si lucreaza la teza finala.

    Intrebare: pot fi rapoartele si teza de doctorat prezentate anticipat daca intrunesc toate conditiile?

    Raspuns: se pare ca nu. Trebuie respectate termenele limita (cu toate ca daca depasesti termenul nu se supara nimeni -> poti primi amanare). Teza de doctorat nu poate fi prezentata anticipat si nici rapoartele intermediare de cercetare stiintifica.

    Intrebarea mea este de ce nu se poate acest lucru?

    As vrea sa ii adresez aceasta intrebare dnei Zevedei de la AMPOSDRU: de ce, daca intrunesc toate conditiile stipulate in contract (exceptand cea privind termenele limita) nu pot prezenta anticipat rapoartele si teza de doctorat?

    Mi se pare aberant sa mai stea un doctorand inca un an doar pentru a astepta termenul limita de sustinere publica a tezei sale.

  8. solutia este una morala, tehnic insa cred ca se bate cap in cap cu cerintele FMI care poate include aceasta datorie in deficitul public.

  9. Cred ca va agitati in mod inutil … cei care conduc acum sunt prea ocupati cu problemele lor personale ca sa-si mai bata capul si cu solutii economice pentru tara.

  10. e hazliu . cam in acelasi fel in care vb noi cu DV si ne ignora cam asa vb DV cu Basescu si il ignora …. Base trebuie ignorat pana in 2012 la parlamentare si suspendat dupa ce tot atat circ degeaba….

    P.S. ideea e buna … nu am bani …e greu . ma imprumut de la voi si ii dau peste 5 ani ..garantez cu obligatiuni de stat

  11. @ Dan Voiculescu

    Stimate domn, sunteţi şi un om de afaceri. Aţi făcut un calcul al efortului bugetar care se va strânge peste 3 sau 5 ani? Tare aş vrea să ştiu şi eu cât se va plăti atunci.

  12. Intrucat am renuntat la abonamentul tv la …analizarea bugetului familiei… :) …sa ma/ne tineti la curent despre care dintre masurile propuse de Dv. sunt/au fost luate in considerare ca atare si nu sub…sigla altor… proposanti…nu de alta dar multe din ideile si sugestiile si propunerile Dv. le-ati ..”donat” psd-ului de ex.
    Binenteles ca pentru natiune tot ce e benefic e important, dar…pentru cultura mea …politica generala mi-ar place sa ne/imi mai scrieti despre…
    Va doresc O Saptamana Buna !

  13. MOGUL MARE SI COMPETENT
    SOLUTILE DUMNEAVOASTRA SUNT EXCELENTE DIN PUNCT DE VEDERE PROPAGANDISTIC. PENTRU A AVEA O COSECINTA REALA ELE TREBUE IMPLEMENTATA INSA DE UN GUVERN COMPETENT, CONDUS DE DAN VOICULESCU. ATAT CAT NU CERETI PUTEREA ( ROMANII IN DISPERARE SUNT GATA SA O ACORDE ) TOTUL ESTE O FRECTIE LA UN PICIOR DE LEMN ,DE MULT PUTREZIT. VREMEA FALSEI MODESTII A TRCUT. SPUNETI RASPICAT ” EU MOGULUL COMPETENT IN ECONOMIE VA VOI SCOATE DIN….RAHAT ! ESTE ORA PREA TARZIULUI . ADEVARUL TREBUE ROSTIT CU ORICE PRET SI CU ORICE RISC. AMANUNTE IN EXPLOZIV NEWS
    ROBERT HORVATH REDACTOR -SEF.

  14. ideea nu suna rau, dar, avand in vedere pe cel ce-a propus-o, cade din start. in plus, cine poate garanta randamentul emisunii de titluri? ca sa nu mai vorbim ca modalitatea propusa tot se va duce, intr-un fel sau altul, in deficit bugetar.

  15. Domnule Voiculescu, oare ati facut un calcul pe baza caruia sa se acorde aceste titluri de stat, care, pana la urma, sunt niste obligatiuni ? Si eu puteam sa fac o asemenea analiza superficiala, fara sa ofer solutii concrete. Obligatiunile stiu ca se emit atunci cand o companie sau o institutie publica are nevoie de bani pentru niste investitii. Sa emiti niste titluri de stat doar pentru a da niste bani oamenilor mi se pare absurd. Si daca „Fiecare salariat va primi un număr de titluri proporţional cu reducerea suferită”, atunci tot bugetarii cu salarii mari ar primi foarte multi bani.

    Atunci, va intreb eu, unde este justitia sociala ?

  16. Pacat ca cei care va conduc afacerea nu au respect pt angajati !
    Sa inteleg ca mergeti pe principiul „nimeni nu e de neinlocuit ?”..
    pacat..ca nu priviti la concurenta cum isi protejeaza vedetele ! Ati avea ce invata !

  17. @DV

    Soluţia propusă-i bună,aş zice că-i beton,
    Îmi voi vinde titlul, chiar pe-un singur ron,
    Căci peste cinci ani – mi-a şoptit un glas,
    Se va scumpi şi vata …pentru pus în nas.

  18. @DV

    Propunerea către Zeus e foarte bună ,
    Peste trei-cinci ani,voi castiga enorm;
    Deocamdată însă, datoriile se-adună ,
    Pân’voi vinde titlul,tot flămând adorm.

  19. Inca o solutie „a la Romania”? De ce sa nu vanda statul titluri sau obligatiuni direct pe piata de capital cum se face in mod obisnuit? Incaseaza banii si plateste salariile. Problema insa este ca „aparatul” administrativ este supradimensionat, ineficient si fac parte din el prea multi nepoti, veri, matusi si clienti politici.

  20. Ian 05
    Cu căciula-n mână

    #
    192
    Dorina Avramut Says:
    ianuarie 7th, 2010 at 10:28 am

    “Marilena” la palat
    Tocmai te-am si integrat ?!
    Cu caciula-n mana dreapta,
    Savant imi e numele, Elena prenumele.

    S-am incalecat pe-o sea,
    “M-am nascut de ziua mea”.

    Arad, 7 ianuarie 2010

    PS Ce n-am castigat cu “Scrisoare catre Dumnezeu”( Concurs Formula AS, 2005) ,poate, cine stie? castig acum cu cateva capsuni” Mount Everest”!

  21. Cred,ca,la ora actuala sunteti cel mai cerebral om politic din Romania.Ar fi bine,ca,la urmatoarele alegeri prezidentiale sa va faceti o campanie mai puternica,si sigur veti castiga alegerile!
    Sper ca pana atunci toti mai multi romani se vor trezi din”bolanzeala”care ne caracterizeaza!

  22. Domnule Voiculescu, chiar sunteti profesor? Pentru ca mi-ar fi jena sa va numesc coleg. Si chiar nu glumiti cu titlurile astea? Adica eu, angajatorul privat si restul agentilor economici si angajatilor din sistemul privat, sa platim criza pentru bugetari? Pentru ca da, bugetul pe anul in curs nu va fi afectat, dar cel de pe anul viitor (anii viitori) da – efectul de bumerang e inerent. Ati facut vreun calcul – sunteti in stare? – pentru a vedea cat va costa inepta Dvs. idee?

  23. Buna seara domnule Voiculescu, am si eu o intrebare, dumneavoastra cum ati procedat cu angajatii firmele pe care le conduceti (sau Camelia) in aceasta perioada sau cum veti proceda? Ati redus salariile, ati redus cheltuielile sau cum?

  24. Inginer fizician si judecator din aceeasi familie:
    -Pana sa aflu de la Emil Boc ce salarii au cei din justitie, eu nici nu stiam ce sume exorbitante ridica fratele meu judecator la Tribunalul din Giurgiu.
    -Sunt inginer fizician si nu am castigat din aceasta meserie nici macar 50 de bani noi.
    -De 5 ani lucrez la negru (altceva nu am gasit) pentru ca nu ma angajeaza nimeni legal.
    -In aceste conditii nu cred ca trebuie sa declar veniturile obtinute (pentru ca nu am nici drepturi legale).
    -Dupa 6 ani de fizica (facultate si master) cat trebuie sa muncesc si sa fur ca sa ajung la salariul inginerului de la Tribunal (70000000/luna) care se ocupa cu reteaua de calculatoare?
    -O intrebare fireasca pentru un Senator al Romaniei si patron de firma privata.

  25. Domnu’ Voiculescu nu va suparati pe mine, dar nu sunteti in masura sa dati solutii. Seamna cu cei 25 000 de euro promisi de Geona. Cand ati fost „solutia imorala” nu v-am vazut cu cei 5% TVA la mancare. Intro tara normala care a trecut prin „revolutia” prin care a trecut Romania, oamenii care tine meritau impuscati in locul lui Ceausescu.

  26. Domnule Senator Voiculescu,

    Solutia pe care o propuneti dvs. a fost deja prezentata si inregistrata la Adminsitratia Prezidentiala, Banca Nationala a Romaniei si la Ministerul Adminsitratiei si Internelor, cu doua luni in urma.

    Aceasta solutie originala poarta numele de „SOLUTIA DE CRIZA RUSSIN” (conform numelui autorului, adica numelui meu) si a fost inregistrata atat la ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor) cat si la CIPO (Canadian Intellectual Property Office), EU=AUTORUL fiind si cetatean canadian.

    Mai mult de atat, „SOLUTIA DE CRIZA RUSSIN”, a fost oferita „PRO-BONO” tuturor statelor membre ale Uniunii Europene aflate in dificultate economica si interesate in reducerea inteligenta a cheltuielilor bugetare.

    Horatiu Russin – AUTORUL SOLUTIEI DE CRIZA RUSSIN

  27. Trecutul securist al presedintelui Traian Basescu.
    Traian Basescu avea numele de cod “Piratul”!
    Basescu era cel mai bun informator al Securitatii, pe vremea cind era ofiter II in Portul Constanta ;
    * Ofiterul de legatura Mihai Avramides era multumit de informatiile pe care i le dadea “Piratul” ;
    * Nicusor Dumitru, seful Biroului de Securitate Port Constanta, il considera pe Basescu un informator de exceptie ;
    * De multe ori “Piratul” informa din exces de zel, dand informatii suplimentare ;
    Documentele si inregistrarile pe: http://blog.imperiaonline.me/trecutul-securist-al-presedintelui-traian-basescu.html

  28. Domnule Voiculescu, am toata consideratia fata de toate luarile dv de pozitie, sunt insa sceptic ca ele vor avea vreun ecou asupra acestor criminali. Nu este decat o solutie: sa fie suspendat Pinochio pentru GRAVE SI REPETATE INCALCARI ALE CONSTITUTIEI, dupa care judecat si condamnat pentru INALTA TRADARE. Cu ceva timp in urma,la initiativa PC, se strangeau semnaturi pentru demiterea lui Pinochio. Va propun sa continuam actiunea pina se strang ceva milioane de semnaturi, care apoi sa fie urmata de o DECLARATIE publica, scrisa si difuzata in toata media , in presa internationala si parlamentului european, congresului american si parlamentelor celorlalte state europene. NU SE POATE SA NU AVEM UN EFECT CORESPUNZATOR. M-ar bucura daca ati accepta o astfel de actiune. Cu deosebit respect, NG

  29. De bine de rau, exista bani pusi la ciorap pentru zile negre. Cat nu ne-am plange noi.
    Solutia obligatiunilor de stat, ar trebui utilizata catre toata populatia, persoane fizice si nu doar in cadrul sistemului bancar.
    Minsterul Finantelor se imprumuta de la banci, ca e mai usor sa discuti cu 4-5 institutii decat sa ai in spate milioane de creditori., creditor ce in mare parte au contribuit la sugrumarea mediului economic si al populatiei prin lacomia lor.

    Dar sa nu uitam ca mare parte din aceste institutii financiare profitul si-l transfera in tarile de origine., iese din tara.

    Avem CEC-ul cu o retea foarte buna. E de stat. Se poate ca prin intermediul CEC-ului sa se distribuie aceste obligatiuni.
    Noi, tara NATO, UE si alte minuni, avem Municipii care nu stiu cum sa emita niste obligatiuni., pentru a face rost bani de dezvoltare.
    In perioada industrializarii, in SUA, anii 20, 30 municipiile ca sa modernizeze infrastructura, sa dezvolte retele de cai ferate (pentru tramvaie) etc emiteau obligatiuni pentru care se ducea o batalie apriga…..si asta se intampla cam aproximativ cu 100 de ani in urma.

    Aparatul birocratico administrativ de stat trebuie limitat in actiuni asupra economiei. Trebuie redus., altfel incurajam parazitismul., fara a se crea valoare adaugata suplimentara. E foarte grav ca trebuie sa plece – insa la privati nu le-a plans nimeni de mila. Cate uzine, fabrici s-au inchis devenind intre timp mormane de fier vechi – oamenii s-au repliat, au obtinut alte meserii, profesii etc.

    E foarte usor sa te ascunzi in spatele unui sindicat, sa stai cu mana intinsa si sa pretinzi sporuri de zambet, de stres, de confidentialitate, etc…
    In Germania sa lucrezi in domeniul public este un prestigiu. Sunt si bine platiti. Dar sunt competenti, profesionisti., putini la numar si cu sisteme informatice performante ce-i ajuta.

    La noi….te duci la Casa de Sanatate…daca ai ghinionul ca sediul societatii unde lucrezi sa fie in Bucuresti, iar tu sa ai domiciliul in alt judet., si daca vrei o adeverinta ai parte de surprize nu tocmai placute. – Ba ca nu le-a venit discheta, ba ca nu se stie daca societatea a platit contributiile, iar birocratul – functionar public in timp ce discuta cu tine deja se uita la urmatorul ce sta la coada….fara nici o mica dorinta de a te ajuta.

    Eu nu cred ca dvs va referiti la aceste persoane sa le dea statul obligatiuni (si dobanzi anuale) la salariile reduse. Si nici la medicul ce-ti salveaza copilul in functie de grosimea plicului. Chiar si daca s-ar da supliment la sariul actual, tot va cere plicul. Sau te va ignora.
    E nevoie de reforma la sange, care trebuie sa inceapa mai intai de toate cu o greva fiscala, pentru a-i pune pe guvernanti sa gandeasca.

  30. Domnule Presedinte, v-am urmarit aseara la RTV. Ati fost convingator, dar am realizat si de ce regimul Basescu-Boc nu va aplica niciodata planul dvs. Puterea portocalie este totalmente incompetenta si incapabila de a concepe si a pune in practica un plan de restructurare si un plan de relansare a economiei. Ca atare, se vor rezuma la a cere un nou imprumut de la FMI si de la UE.

  31. Buna ziua,
    sunteti amabil sa-mi raspundeti de ce Mircea Badea este sicanat la Antena 3? Nu credeti ca are destul stress de indurat?
    Daca aveti ceva cu el de ce nu incetati colaborarea, sau chiar iesiti public si spuneti asta, dar sa puneti dvs. sau altcineva tolerat de dvs sa-l filmeze in timpul pauzelor e cumva nedemn!
    Multumesc.

  32. Nu ne spuneti si noua astora mai prosti, de unde v-ati „inspirat” dumneavoastra cand ati „creat” aceasta solutie?

  33. Domnule Voiculescu…cred ca sunt inutile incercarile de trezire a puterii.
    Ei efectiv nu sunt interesati de binele poporului. Sau poate ca, pentru ca sunt prea prosti, sunt si orgoliosi si nu accepta ideile altora.
    Admirabil din partea dumneavoastra ca incercati.
    Eu nu mai incerc. In septembrie voi pleca din tara.

  34. Stimate domnule senator,
    Cum comentati urmatoarele stiri de pe agentiile de presa din perspectiva modelului economic chinezesc si a cresterii fara precedent a PIB-ului acestei tari cu 11% pe 2009?
    „Fostul director al Administratiei de Stat pentru alimentatie si medicamente din China, Zheng Xiaoyu, care a avut rang de ministru, a fost executat, marti, pentru coruptie, anunta agentia China Noua, citata de Reuters.

    „Zheng (63 de ani) a fost condamnat la sfasitul lunii mai si a fost executat dupa ce Curtea Suprema i-a respins apelul. El a fost gasit vinovat pentru luare de mita in valoare de 6,4 milioane de yuani (620.000 de euro – o nimica toata nici macar cat spaga luata de oficialii romani la privatizarea Petrom-n.m) de la companiile farmaceutice din China”.
    Dupa un studiu amanuntit, ama ajuns la concluzia ca exista o legatura direct proportionala intre viteza de crestere economica cu , inaltimea in erarhia institutionala a functionarului corupt executat(H), acceleratia gravitationala(g), distanta de tragere a plutonului de executie(z) si invers proportionala cu murdaria mediului de faceri(ρ) , numarul mediu de corupti in institutiile de stat(cp) si timpul de actiune a grupurilor infractionale(Tref).Cresterea economica(Δhe) , dupa modelul chinezesc, este de asemenea direct proportionala cu dublul produsului intre masa glontului exprimata in kgf(m), (musai reciclabil-altminteri putem genera inflatia de gloante in cazul Romaniei), forta de izbire si distanta de traversare a coruptului si invers proportionala cu numarul de interventii (rugaminti) in justitie date de x si y pentru musamalizare si nu in ultimul rand cu suma de bani pagubita la stat contrar celor afirmate de alti „analisti economici”.
    .
    In concluzie, dupa resolvarea ecuatiei glontului reciclabil,rezultatele performantei economice s-au aratat de la sine ca in modelul de mai jos.

    “În următorii trei ani, grupul chinez China Overseas Engineering Group va construi două tronsoane în lungime de 49,2 kilometri din autostrada ce va uni Berlinul de Varşovia.Chinezii au câştigat licitaţia de atribuire a contractului în detrimentul altor două companii europene, oferind cel mai mic preţ, respectiv 185 milioane euro, cu 44% sub nivelul prevăzut în devizul iniţial, de 417 milioane euro, transmite Mediafax. “

    In concluzie va transmit si dumneavoastra aceste doua relatii ce-i drept cam empirice, si poate cine stie, si in Romania opamenii politici isi vor asuma „Modelul chinezesc”.

    Cu stima.

    .

  35. V-am trimis si eo o propunere….nu pentru bugetari…
    Sper sa primesc macar un raspuns, chiar daca va fi negativ.
    Asa, de control, am postat-o si la mine pe bloaga…ca sa-si mai dea unii cu parerea sau sa ma injure daca doresc.

  36. Ce zice mogulul aici mi se pare o mare vrajeala. Adica sa dea niste hartii carora li se zice titluri de stat ca sa dea o anume greutate. Si ele sa poata fi rascumparate peste 3-5 ani. Ce garantie exista ca acestea vor putea fi rascumparate peste 3-5 ani? Vor exista banii respectivi? Evident ca nu vor exista pentru ca peste 3-5 ani inca se vor plati la greu creditele la FMI si la altii. Si atunci care e jmekeria: propune o chestie despre care e constient ca nu se poate pune in practica din motive obiective, dar lui ii aduce un plus de imagine. Actualii guvernanti vor fi vinovati ca nu iau seama la propunerile „salvatoare” ale mogulului cel bun care e cu poporul. Se pare ca Dan Diaconescu Direct are concurenta serioasa…

    Ba, hai sa fim seriosi, voi credeti ca mogulului ii pasa de bugetari sau de cetateni in general? Am curaj sa pun pariu cu voi ca daca pica Basescu cu ai lui va fi la fel. Pe baietii astia, indiferent din ce tabara sunt, ii intereseaza doar ciolanul, sa ajunga la putere. Daca erau unii carora sa le pese miscau si ei ceva in 20 de ani, dar toti sunt la fel. Asa ca nu va mai faceti iluzii ca sa n-aveti deziluzii.

  37. Domnule Voiculescu, solutia dumneavoastra echivaleaza cu un imprumut in numele guvernului care sa amelioreze situatia actuala si, sa creasca datoria publica, agravind bugetul peste 3-5 ani. Cu alte cuvinte, siteti adeptul politicii tip ” kick the can” adica impinge deficitul in viitor, salveaza prezentul. Acum , la acest moment , „solutia” pare acceptabila. Din punct de vedere economic insa, este o solutie proasta, ori de cite ori, datoria publica este crescuta prin sume reprezentind interesul la datorie. Pot insa sa va spun ca sinteti intr-o companie ” aleasa” deoarece la fel procedeaza si trezoreria americana, in problema datoriei majoritatii bancilor americane, ” kick the can” este solutie „universala” oricite dureri de cap va genera in viitorul nu prea indepartat……

  38. solutia este furata de la horatiu russin existe si dovezi adica acest plan de iesire din criza au fost inregistrate la OSIM dar si trimise la guvern in luna mai cu numar de inregistrare

  39. Dle VOICULESCU! O solutie care nu impinge datoria in viitor si care aduce acum economiile bugetare necesare, dimpreuna cu mai multa echitate in sistemele de pensii si salarii: Printr-un act normativ N, se prevede:
    1.) Diferenta intre pensia in plata si plafonul de 1500 lei (sau max. 1700-1800 lei), se impoziteaza cu 90%!
    2.) Diferenta dintre venitul lunar din bani publici si plafonul de 3500 lei, se impoziteaza cu 90%!
    Prin impozitarea realizata mai sus se obtine suma S’.
    Printr-un alt act normativ N+1, se stabileste valoarea procentului M, cu care trebuie impozitate pensiile si veniturile din bani publici, a caror valoare este mai mare de 1000 lei, astfel incat sa conduca la o economie bugetara S”, ce se obtine ca diferenta dintre economia bugetara (BB) realizata prin solutia criminala Basescu-Boc, si suma S’ obtinuta prin actul normativ N (pezentat mai sus). Deci M este procentul ce se foloseste in cadrul actului normativ N+1, care va conduce la egalitatea economiilor bugetare obtinute cu solutia mea si cu solutia Basescu-Boc, astfel: S’+S”= BB. D. Rizoaica.

  40. Bugetari doar 1,3 mil?? Cred ca va inselati. Cifra e in jur de 3 mil cu vreun milion si ceva in sectorul privat (forme legale). Bugetarii sunt discriminati?? Dar cum ramane cu prostii din privat care culmea, au salariul mediu MAI MIC decat la bugetari? Cum ramane cu persoanele pe care firmele private le-au tot concediat in timp ce statul REFUZA sa-si restructureze imensul si inutilul aparat de stat??

    Bugetarii astia vor muri in curand de foame cu toata discriminarea lor. Si ca sa fim clar intelesi: prin bugetar nu ma refer in primul rand la medic, invatator, pompier, ma refer la inutilitatile alea de agentii guvernamentale si posturi de secretare la niste directori obscuri!

    Ce spuneti dvs sunt doar vorbe goale iar ideea cu titluri de stat cu randament cel putin egal cu inflatia (adica 8-9%???) este utopica! Ministerul Finantelor vrea sa atraga imprumuturi cu 6% cel mult si aveti impresia ca va acorda randament de 9%???

    Daca tot acordati BUGETARILOR atatea compensatii, poate imi acordati si mie in privat. Va place sau nu, existam si noi!

  41. Il doare direct in c.. pe Traian Basescu de astfel de propuneri. Daca asculta de cineva acest individ, atunci asculta numai si numai de el.

  42. Jalnica (re)incercare de a iesi din anonimat!!Ptr Base reprezentati tot cam atat ce sunt si eu,deci nu va va citi aberatiile propagandistice de stanga!!Din fericire nici nu va va da vreun raspuns!!
    Schimbati sensul!!

Comentariile sunt închise.