Prima data, la inceputul anilor 90, mi s-a reprosat ca am administrat conturile secrete ale lui Nicolae Ceausescu. Se spunea, nici mai mult, nici mai putin, ca eram mana dreapta a dictatorului, “omul din umbra”, “eminenta cenusie” a vechiului regim.

Dupa ce am castigat în instanţă împotriva celor care mă calomniaseră, proces care a durat peste 7 ani, m-am ales cu nevinovatia pronuntata de justitie si cu scuzele publice ale domnului Bacanu. Apoi, la bursa zvonurilor, am devenit general de securitate, omul care taia si spanzura in serviciile secrete, care l-a speriat pe Pacepa si l-a controlat cu mana forte pe Iulian Vlad.

In 2006, cand zvonurile se cam risipiseră, a reinceput serialul “Defaimarea lui Voiculescu” in regia ambitiosului domn Basescu. Insa, din criza de argumente, generalul a fost retrogradat la nivelul de colonel. Nici colonel nu a ramas mult timp si a ajuns un anonim ofiter sub acoperire. Cercetarile au continuat, pista ofiterului nu s-a confirmat si am primit gradul de “hocheist pârâcios” căruia i s-a conferit şi titlul « verişorul malefic al anului».

Insa nici la acest nivel nu am ramas pentru ca, in 2010, Curtea de Apel Bucuresti a respins practic toate scenariile pregatite de ambitiosul regizor. Variantele ”verisorul” si ”hocheistul” au fost infirmate. Tot ce a mai retinut justitia din “mitul colaborarii” a fost ca i-am spus directorului firmei de comert exterior unde lucram ca un austriac ma presa sa fug din tara. (Cine mai are dubii, sa citeasca sentinta Curtii de Apel Bucuresti.)

Asadar, din “eminenta cenusie” a regimului, “generalul”, “colonelul”, “ofiterul”, “hocheistul”, “verisorul”, am ajuns doar ”functionarul” care n-a vrut sa fuga. Iar cand la Inalta Curte sau la CEDO se va decide ca acel episod nu are absolut nicio legatura cu serviciul secret comunist, voi cadea definitiv in anonimat.

Insa stiu ca nu ma voi bucura de anonimat prea mult timp pentru ca, dupa conturi secrete si servicii secrete, sunt convins ca regizorul lucrează la alte scenarii secrete. Omul n-are linişte, e bântuit.

54 COMENTARII

  1. @DV: Probabil ca dupa CEDO si Inalta Curte iar veti dori sa furati de la popor alaturi de dnul Vantu Posta Romana si sarea. Oricum paranoia e in floare.

  2. Intamplator chiar am cunoscut un domn, o eminenta a fostului regim. I se spunea „Ultimul Ceausescu”.

    Oare e chiar atat de greu sa recunostem ca in comunism au fost si oameni destepti?

  3. Din cate stiu maine ar trebui sa se dea (iar!) o decizie in cazul dvs.
    Dupa cum stim cu totii infractionalitatea este foarte redusa in Romania. Asa ca ce sa faca si biata justitie? Judeca si rejudeca la infinit aceleasi dosare, fie ele si politice. Daca nu mai are alte cazuri de verificat… se intoarce la cazurile deja rezolvate. Si le mai rezolva o data.
    Cat despre faptul ca mereu vi se pregateste ceva… dvs stiti cel mai bine. Cred ca cineva, acolo sus, va iubeste. Asa ca vrea sa va vada tot timpul. Pe la televizor, prin ziare, pe oriunde, numai sa va vada. Domnule senator, ati respins vreodata vreun “avans” din partea cuiva… de sus? Ca altfel nu-mi explic obsesia in ceea ce va priveste. Sau dvs sunteti de vina si pentru incalzirea globala a planetei???
    PS: Sper sa nu va deranjeze glumele mele, dar m-am distrat mult prea tare citind postarea dvs. :)

  4. Stiam. Citem printre randurile…wikipedia… !

    Am, totusi o nelamurire, daca imi permiteti:

    General LT, General MR, General CL GENERAL, sau, simplu, General MG (n.a. „General Mogul” :) ) ?

    n.b.Inca nu Ati fost avansat General FM ( n.a. „General Fantomas” ;) )
    …Poate doar… General … fm sau… IT ? :)

  5. Nu cred ca mai e foarte important verdictul instantei. Vreti sau nu, vor sau nu, sunteti unul din oamenii pe care masele il percep ca pe un barbat puternic si poate singurul – daca ma suspectati ca exagerez dati-mi exemple – care poate impune o alta linie in politica interna si externa a tarii. Aveti mijloace, resurse si relatii. Le irositi – cred eu – jucandu-va de-a partidul si cu partidul conservator, perceput – ca si celelalte partenere de coalitie – ca un partid condus de oameni slabi. Lipsa unui personaj puternic din randul opozitiei reprezinta un handicap major pe care puterea, in stilul ei golanesc si grobian, il va valorifica intr-un mare fel. Ati simtit ca fiecare zi care trece este o posibila samanta a revenirii pentru „ei”. Unii dintre noi au inteles-o. Insa cat timp veti sta in spatele unui pusti inexpresiv nu veti percepe niciodata adevarata nevoie de dv.

  6. Buna ziua! Draga Domnule Voiculescu, vreau sa va transmit din nou gandurile mele calde si pline de speranta si sa va rog sa aveti grija in continuare de interesul nostru, al romanilor de rand, cu priceperea si onestitatea dumneavoastra. Nu vreau sa va laud doar de dragul laudei, vreau doar sa fiti sigur ca avem nevoie de dumneavoastra! Nu va lasati infrant de atacurile neincetate care vi se aduc, lui TB ii este frica de dvs, e speriat, pentru ca isi da seama ca, desi nu se astepta la asta, abordarea sa egoista nu poate sa aiba sorti de izbanda, caci pana la urma adevarul va triumfa! Totusi, i-as dori sa invete din ce s-a intamplat si sa se schimbe. Dumnezeu sa-i lumineze mintea, pentru ca tara ar avea mare nevoie de un sef de stat bun. Trebuie doar sa isi doreasca sa vina cu sinceritate in intampinarea Sa. Daca insa alege sa mearga in continuare pe calea aceasta intortocheata, prin furtuni si viscole pe care el insusi le provoaca, cautand neincetat prin cotloanele mintii umane, profitand de uratenia interioara care se poate regasi in oricare din noi, asta din cauza ca se considera o victima infranta de propriilor sale porniri, victima ce simte ca trebuie sa se consoleze cu gandul ca si altii sunt sau pot fi la fel – trebuie sa ne aparam interesul national si sa cerem un alt presedinte! Deja am asteptat prea mult sa imbrace haina de presedinte pe care se lauda inca dinainte sa ajunga in fruntea statului ca ar sti sa o poarte. Ne-a ranit deja prea mult si cred ca cel mai bine ar fi sa ia totusi o pauza, de voie sau de nevoie. Nu e Romania lui, nu are dreptul sa faca orice, doar pentru ca i se pare lui ca asa e cel mai bine. Exista niste reguli de bun simt, bazate pe respectul reciproc, pe demnitate, pe onoare. Sa se gandeasca la faptul ca isi va da seamna pana la urma ca nu a ascultat indemnurile Celui de Sus. Doar asa poti conduce bine o tara, patria mea si a a noastra mult iubita!
    Acum se dezbate problema legata de Codul Muncii. Mie mi se pare esentiala urmatoarea intrebare: De ce trebuie sa nu se foloseasca calea normala si fireasca a dezbaterii legii muncii in Legislativ prin imbinarea cat mai multor puncte de vedere, ca doar e o lege care chiar afecteaza pe toata lumea! De ce e mai buna procedura angajarii raspunderii Executivului, care are doar avantajul rapiditatii, in rest numai dezavantaje fata de interesul democratic optim? Le e teama de proprii parlamentari, nu mai au incredere in ei? Gandesc oare ca numai ei pot sa aiba dreptate, se considera niste oameni superiori, „de o alta rasa”? Intrebarea e, mai simt ei nevoia sa il asculte pe Dumnezeu daca cred ca ei le stiu pe toate cel mai bine?

  7. Acum multe lucruri se vantura prin presa dar adevarul este greu de aflat.Pe mine ma macina cel mai tare cand se face din tantar armasar, pacraca nu stiu ce s-ar fi intamplat.

  8. Dan, dincolo de orice, chiar eşti priceput la afaceri, la momentele decisive, achiziţii, la oportunităţile oferite celor în nevoie, tinerilor, dar şi celor cu notorietate, cunoscuţi, care fac diferenţa şi, într-o echipă specială( precum cea a lui Gâdea), formează opiniile generale, personale despre un subiect sau altu’. M-am bucurat de faptul că Stancu şi Ursu au devenit angajaţi ai Trustului, ai Antenei3 în special. Mare realizare, ai să vezi! ca şi cea cu Dumitrescu, dar şi cu ceilalţi, care nu sunt mai prejos cu nimic. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Şi prin asta înseamnă susţinerea Coaliţiei – într-un mod corect, cinstit, profesional, legal -, în virtutea bătăliilor electorale viitoare, al menţinerii vigilenţei şi atenţiei( cu subiectele fierbinţi, cele ale contextului respectiiv, mai ales în perioada electorală) oamenilor, votanţilor, celor care ne-am săturat de javre. Totu’ se va juca prin media, în special televiziuni. Da, rolu’ Antenei 3 este şi va fi covârşitor, hotărâtor şi va face diferenţa în mijlocu’ bătăliilor electorale ce va să vie. Asta în situaţia în care nu te presează jigodiile să inchizi emisiunile sau părţi ale lor. Dar, la cât de priceput eşti( de a ieşi din situaţii limită, mai ales), curajos, destul de influent şi anticipativ, nu cred că se va pierde singuru’ ” cap de pod” al Opoziţiei, al nostru, al tuturor celor ce suntem ASUPRIŢI de marele sistem ” inchizitoriu”( chiar a devenit un sistem asupritor nesuferit) al Bolnavului, al celor ce îl sprijină şi fac în aşa fel ca acest sistem să funcţioneze. Şi când te gândeşti că toţi aceştia- rotiţele sistemului -sunt tot români. Nu sunt nemţi, nici japonezi, nici sudanezi. Sunt nişte români, dar sunt români infectaţi cu virusul ticăloşiei. Fără îndoială. Şi da, este bântuit. Cu respect,

  9. @ LARISA
    Aveti dreptate.
    Tactica gresita. A intrat singur in plasa. Securitatea a strans toata
    elita si bineinteles erau si oameni destepti ca Voiculescu…..o spune unul care a trecut prin anchetele ei

  10. „APPOLO”
    a film premiere
    and some previews of new films
    -THE MODEL-

    – AUTUNNO-

    directed by Robert Horvath (Déva)
    edited by Kiyoko Horvath

    and

    ” Presenting Apollo and Other Bronze Gods ”
    by Sculptor Sabin Howard

    reception: Fri. & Sat., March 11 & 12, 6-10pm
    Showing at Gallery 300
    300 West 22nd Street at 8th Avenue

    Contact : Robert Horvath (DÉVA)
    [email protected]
    212-463-8074, 917-855-3707

  11. SENTINŢĂ PROVIZORIE

    Deşi Înalta Curte nu-i va găsi vreo vină ,
    Cazul Voiculescu rămâne tot ca-n tren
    Cât timp Puterea încă n-a făcut lumină ,
    De-i mogulu’ văr sau nu cu … Ben Laden.

  12. o veche vorba romaneasca spune ca nu iese fum fara foc … oricum cred ca gradul de general ar fi fost o mandrie . pentru ca atunci numai cei exceptionali avansau la gradul de general mai ales in securitate … nu ca acum unde se fac generali la bax

  13. Aveti dreptate, domnu mogul. Ce ati fost si ce-ati ajuns…Ma refer la partidul pe care-l girati, plin de oameni vai de capul lor. Va prezint un exemplu

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Miliardarii_Forbes_-voteaza-_pentru_modificarea_Codului_Muncii_0_440356592.html

    in care se spune asa, citez

    „Maria Grapini, proprietarul Pasmatex şi angajator a aproximativ 400 de persoane, consideră că modificările ce urmează să fie aduse Codului Muncii nu vor putea aduce prejudicii angajaţilor dacă se va efectua corect controlul angajatorilor. „Prelungirea perioadei de probă şi preavizul cred că era necesar să se schimbe”, a declarat femeia de afaceri.”

    Cum va mai justificati semnaturile de pe motiunea de cenzura anti-Codul Muncii daca oameni precum Grapini, fruntasa cu gura mare in partidul dvs., agreeaza documentul Guvernului?
    Vai de capul lor domnu mogul. E vremea sa faceti curatenie la congresul apropiat…Eradicati guresii si copiii cu doua prenume, care nu au habar de viziune in politica. Pune domnule sa conduca partidul asta niste oameni adevarati, ca mai sunt cativa, sau daca nu inchideti-l, ca sa nu se mai chinuie… Sa va fie de bine!

  14. Vreu sa cred ca sunteti o persoana cu experienta si ca ceea ce spuneti e adevarat.
    Faca de oamenii de rand sunt sigur ca ati avut mai multe „privilegii”.
    Nu ati simtit „comunismul” pe propria piele.
    Daca erati mana dreapta?
    Eu sunt unul din cei care cred ca ati facut ce vi s-a cerut.
    Daca nu o faceati nu cred ca ati fi ajuns azi sa scrieti pe acest blog.

    Multa sanatate!

  15. Buna seara

    Urmaresc cu mare placere serialul american LIE TO ME.
    Daca ar exista si in Romania, astfel de specialisti ai limbajului corpului
    si microexpresiilor , ar fi foarte interesant de urmarit la sfarsit de saptamana
    intr-o editie speciala (si saptamanala) toate aparitiile si declaratiile dlor politicieni, care ne mint zilnic cu zambetul pe buze. Este o stiinta si nu poate fi contestata. Stiu ca antena 3 a avut o astfel de emisiune, in urma cu ceva vreme, dar nu s-a mai repetat din pacate.

    (mi-am permis sa va propun acest lucru vazand astazi declaratiile acuzatoare/aparatoare ale dl Lincu / Blaga)

  16. @ zvonescu

    Va compatimesc sincer ca nu puteti ajunge in SUA . Sa fereasca Dumnezeu pe toata lumea de necazul dv.! E intr-adevar trist dar sper sa va inteleaga de aceasta data d-l Robert Horwath … Totusi daca nu aveti nici o ocazie sa va deplasati pana acolo, nu ezitati sa incercati si la … autostop.

  17. „Ce este un cinic? Un om care stie pretul a orice si valoarea a nimic” – Oscar Wilde
    „O perfectiune a mijloacelor si confuzia scopurilor, aceasta pare sa fie principala noastra problema” – Albert Einstein
    „Fie ca crezi ca poti, ori crezi ca nu poti, ai dreptate” – Henry Ford

  18. @ Zvonescu
    Dupa caderea portuarului voi prezenta filmele mele in Romania. Nu o sa uit
    sa va trimet o invitatie.

  19. Voiculescu este un politician amabil, plin de farmec, conciliant, partizan al nonviolentei si cu capacitate de a se lupta cu entuziasm pentru binele tuturor romanilor, indiferent daca este vinovat s-au nu eu vreau sa va spun ca important este ce-a ce faci acuma si se vede ce face Domnul Voiculescu acuma in zilele noastre pentru asta vei merge la judecata inaintea lui Dumnezeu ce-a ce faci acuma dupa ce Dumnezeu va inlaturat SATANA CEAUSISTA eu unul om a lui Dumnezeu il vad pe Domnul Voiculescu prin faptele pe care le face acuma eu il vad nevinovat, ar trebui oamenii condamnatii daca ar fi dupa ce fac acuma in acesti ani , condamnatii pe BOC SI PE BASESCU care au facut un genogid in ultimii ani astia trebuiesc judecati,,,,nu Domnul Voiculescu care ajuta toata lumea si sa va spun ceva Biblic…….din aceasta cauza Dumnezeu il BINECUVINTEAZA SI IL VA BINECUVINTA PENTRUCA CINE LUPTA PENTRU DREPTATE LUPTA PENTRU DUMNEZEU…..CINE LUPTA IMPOTRIVA DREPTATI LUPTA IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU SI ASTA ESTE GRAV

    DOMNULE VOICULESCU DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI SA VA INTAREASCA SA FACETI NUMAI BINE

    AMIN EU MAROG PENTRU DUMNEAVOASTRA AMIN?

  20. Stimate Domnule Voiculescu,

    Sunteti unica speranta a acestei natiuni. Sunteti un Mesia printre muritori, un exemplu lucitor printre atatia anonimi!
    Salavati-ne!

    Bogdan

  21. Stimate Domnule Senator,
    Dumneavoastra trebuie sa fiti puternic, ca si pana acum, pentru a putea lupta cu ARHEOLOGII PSIHICI. Si eu, in perioada de trista amintire, am fost urmarit de securitate, deoarece am fost acuzat ca vand secretul de stat americanilor, ceea ce s-a dovedit pana la urma, a fi o cacialma. Deasemenea, am fost acuzat de relatii sexuale cu strainii, ori eu la vremea aceea eram un biet iepuras. Bineinteles ca nu lipseste nici acuzatia de furt de prin magazine. Norocul meu a fost ca, dupa o puricare minutioasa, securistii care ma filau, au ajuns la concluzia ca, nu era altceva decat URA PERSONALA !!!…
    Sa nu aveti impresia ca dupa revolutie as fi scapat de haituiala…. NU ! Aceleasi persoane au nerusinarea de a ma discredita in continuare, prin diversi indivizi, care sunt in stare sa isi VANDA SUFLETUL LUI SATAN, PE TREIZECI DE ARGINTI !
    Actualmente, din cauza a nenumaratelor socuri psihice sunt intr-o stare deplorabila, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si din punct de vedere al nivelului de trai. Va spun sincer ca, abia astept sa SEMNEZ CONDICA LA SFANTUL PETRU, pentru a scapa definitiv de chinurile la care sunt supus.
    Asa ca, macar Dumneavoastra sa fiti tare si sa va luptati in continuare cu VIOLATORII CEREBRALI – aceste HIENE TURBATE, DORNICE DE A DISTRUGE OAMENI NEVINOVATI.

    Cu stima, MOS-IEPURE

  22. Fiti tare domnule profesor universitar doctor senator Dan ! Asa-s caile Securitatii, intortocheate si pline de capcane pentru noi, astia, mirenii civili.
    Traim vremuri de restriste si ar cam fi cazul sa ne satisfacem nevoile…adica sa aprindem lumanari la mormantul unde odihnesc moastele sfantului general Plesita, pregatindu-ne astfel de verdictul ICCJ.

    ps: Securitatea sa-i lumineze mintile d.lui Daniel Constantin ca acesta sa nu aplece urechea la sondajul din Ev.Z unde 99,999% din pacatosi doresc excluderea dvs. din PC in caz de verdict dezonorant !

  23. Felix, Mircea…ce conteaza. Omul are o avere impresionanta, a furat, a corupt cat a putut, are o influentza politica imens. Comunist, securist nu are importantza. Corupt, corupator, un mafiot cu o retzea impresionanta…asta da, CONTEAZA. DE ASTA TREBUIE SA NE INGRIJORAM

  24. ce dracu ma dar tu chiar crezi ca toti romanii sunt prosti ??
    poate doar cei care te ling in dos seara de seara la Antenele (haznalele) tale.
    Du-te la CEDO ,macar sa fie cercul prostiei tale complet , […]. Incepem sa-i dam dreptate lui Basescu cand spune de haita voastra din USLA.

  25. Domnule Voiculescu,cam ce credibilitate are o justitie care da doua verdicte intr-un sens si pe al treilea fix in sens contrar,exact in perioada in care magistratii sunt NUMITI de Basescu?Si apoi,daca sa zicem ca ar fi corecta aceasta decizie,cum as putea eu sa cred ca Basescu a fost vreun mielusel care n-a avut nicio tangenta cu subiectul:securitate? Ca doar nu ma punea pe mine PCR si Securitatea reprezentant la Anvers! E de tot rasul cum vezi Basistii fericiti ca ati primit in sfarsit verdictul dorit de ei si de Basescu, se gadila pe burta,in timp ce SECURISTUL SUPREM din fruntea statului,platit de noi toti sa ne distruga ca natie si sa ne vanda ca pe flota,sta la loc caldut,nedat inca in vileag,bucuros ca dosarul lui inca n-a iesit pe piata……chiar daca numele lui apare in registrul in care se arata ca dadea note la securitate.Si apoi,politia politica pe care o face azi,fara jena,ne arata ca omul stie biiine de tot ce face si ca n-a facut-o acum prima oara.Mai devreme sau mai tarziu,adevarul despre Basescu se va afla…..si asta e foarte important. Atunci s-o vad pe Pora!

  26. Pai nu e mai cinstit sa recunosti si sa-ti asumi o anumita stare de fapt decit sa negi la nesfirsit..?Ati fost colaborator al securitatii… si un profitor al acestui fapt…Imi este sila de oameni de acest fel..

  27. Asta este o facatura a lui Basescu , parca Basescu este curat? timpurile acelea au fost ingropate in 89. ce mojicii nenorocitii drakului ce sunt, sa fiti condamnatii ce a-ti facut dupa 89 , Domnule Voiculescu Dumnezeu este de partea dumneavoastra nu mai bagati in seama SATANISTII astia dumneavoastra aveti o mare misiune pe care Dumnezeu va pus in lucrare , demonstrati ca sunteti alaturi de oamenii iar rasplata o veti avea din partea lui Dumnezeu
    Domnul sa va Binecuvinteze

    Ar trebui sa publicati si activitatea lui Basescu pe timpul lui ceausescu si sa faceti misiunii cu dovezi cine a fost Basescu jucati cu cartile pe fatza am sa va trimit ceva materiale s-au invitatil pe VADIM la ANTENA sa il zguduie putin

    SARA ESTI PREA MICA SA INTELEGI CE A FOST IN ANII LUI CEAUSESCU

  28. translat din presa americana,

    Prezentam in cele ce urmeaza culisele unui scandal diplomatic. Explicatia de ce n-a fost primit Traian Basescu la presedintele SUA, Barack Obama. Fapt uimitor, pentru ca la inceputul mandatului sau, Basescu se declarase un sprijinitor al axei Washington-Londra-Bucuresti. Nu scandalul „marelui licurici” a fost cel care i-a pus bete-n roate. La recenta vizita in Romania a lui Joe Biden, dupa vizita de la Cotroceni, vice-presedintele SUA a declarat: „Barack Obama se va intalni cu viitorul presedinte al Romaniei!”. Un mesaj clar: SUA nu-l doresc pe Basescu presedinte, ci prefera pe cineva din opozitie. Sursele Agentiei spun ca n-ar fi vorba de Mircea Geoana – in ciuda faptului ca actualul presedinte al PSD a fost ambasador in SUA -, ci preferatul ar fi Crin Antonescu.Conform documentelor Agentiei, Raportul UNIDIR (care poate fi descarcat mai sus si care a fost trimis si Ambasadei Romaniei din Washinghton, vezi scrisoarea de mai jos),Traian Basescu este considerat de administratia americana unul dintre sustinatorii, indirecti, ai terorismului. Concluzia consta in faptul ca 50 de membri ai Camerei Reprezentanţilor au trimis o scrisoare către preşedintele Barack Obama, considerand invazia de arme romaneşti ca un pericol major pentru securitatea SUA. Si faptele vorbesc de la sine. Doi directori FBI s-au deplasat, in aceasta toamna la Bucureşti. Astfel, directorul Biroului de Relaţii Internaţionale al FBI, Sean Joyce, şi cu directorul Diviziei de Criminalitate Informatică din cadrul FBI, Shawn Henry s-au intalnit cu procurorul general, Laura Codruţa Kövesi. Desi nu a transpirat mare lucru din intalnirea acestora, AIM a aflat ca unul din subiectele discutate a fost contrabanda de arme romaneşti. Neoficial, inca, s-a mentionat faptul că regimul Băsescu a devenit „un scut pentru terorismul internaţional”. Iar de la acest scut, la Scutul Antiracheta din Europa sunt incompatibilitati majore

  29. Siria si Palestina, tari prietene
    Acum un an, Traian Basescu vizita Siria. Din delegatia oficiala lipseau si premierul si ministrul de externe, fiind in schimb prezenta sotia sa, Maria. Deplasarea viza restabilirea contactelor economice. Este stiuta relatia de bun parteneriat dintre Romania si Siria, din punctul de vedere a exportului, respective importului de arme. Izolată multă vreme pe plan diplomatic, Siria a revenit în ultimul timp în atenţia statelor Uniunii Europene după ce preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a invitat pe omologul sau al-Assad, in ciuda criticilor opiniei publice, la Ziua Franţei. La festivităţile de pe 14 iulie de pe Champs Élysées, al-Assad a fost asezat de protocolul francez alături de Traian Băsescu. Tot atunci, seful statului roman a declarat că a avut o scurtă intalnire bilaterală cu omologul sau sirian, fara a preciza subiectul discuţiei. Presa internationala a relevant faptul ca Bashar al-Assad conduce la Damasc, un regim autoritar. Mai mult, asupra sa planeaza si suspiciuni in legatura cu implicarea Siriei in atentatul terorist asupra fostului premier libanez Rafic Hariri.Nu cu mult timp in urma, presedintele Traian Basescu s-a intalnit, in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas. In cadrul discutiilor, presedintele si-a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene. Se doreste astfel, revenirea in masa a studentilor palestinieni in Romania, ca pe vremea lui Ceausescu, atunci cand, acestia aveau si baze de antrenament pentru lupta terorista.

  30. Omar Hayssam eliberat sa nu vorbeasca
    O alta legatura a lui Basescu cu terorismul este faptul ca acesta a jucat un rol important in scenariul rapirii jurnalistilor romani in Irak. Chiar Omar Hayssam, urmarit international pentru o condamnare de 20 de ani, sustine ca in timpul crizei s-a intalnit de doua ori cu presedintele Romaniei. Doctorul Mohamad Yassin fiind cel care a intermediat intalnirea. Omar a declarat ca a fost pus de presedinte sa trimita niste bani in Irak. Sirianul mai spune ca a fost interogat, in aprilie 2005, de SRI, la o locatie din Padurea Baneasa, loc in care a mai fost dus din arestul penitenciarului Rahova (in timpul arestului sau), la ordinul presedintelui Basescu. Atunci i s-a cerut sa declare ca face spionaj in Romania in favoarea Siriei. Se stie ca Haysam a fost ajutat de serviciile secrete sa paraseasca Romania, precum si faptul ca al doilea terorist din cazul rapirii jurnalistilor, Munaf, a fost predat de ambasadorul nostru in Irak, Mihai Stuparu, medaliat de doua ori de seful statului.

  31. Traficul de arme, politica de stat
    Ziaristul roman, care traieste la New York, Robert Horvath, a scris un material documentat, sub titlul “Basescu, umbrela pentru teroristii arabi”, care scoate la iveala faptul ca presedintele este “un bun prieten” al teroristilor. Mai mult, acesta sustine ca exista un adevarat “clan” Basescu care se ocupa de spargerea embargourilor si sanctiunilor ONU. Astfel, cantitati uriase de arme au curs spre Sudan, Nigeria, Libia, Palestina, Iordania etc. Nu trebuie sa mai spunem, se stie deja, ca fratele presedintelui, Mircea Basescu a fost amestecat in traficul de armament, dezvaluire furnizata de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (amanunte se pot citi pe siteul acestuia – http://www.sroscas.ro). Actualmente, SRI a luat la puricat activitatea lui Mircea Basescu, asteptand rezultatul alegerilor din noiembrie, pentru a sti cum sa se pronunte. Cu putin timp in urma Traian Basescu declara ca: „Uitati-va cum se vorbeste despre stat, uitati-va ca sunt ticalosi care si-au permis sa-l acuze de terorism pe seful statului, numai pentru ca primesc doi bani de afara sau dinauntru. Uitati-va ca vedeti in fiecare seara aproape la talk-showuri: „Mi-e scarba de Romania, de stat, de institutii”. Cu toata aceasta imensa “scarba”, Basescu s-a grabit sa mai candideze pentru inca un mandat la Cotroceni. Bani multi, pentru campania electorala a actualului presedinte, provin din traficul de arme si de tigari. Amintim aici nume precum, Stanisoara, Videanu, Berceanu si Blaga. Fara a mai vorbi de oameni din esaloanele 2 si 3 ale partidului lui Basescu.

  32. Amnesty International a acuzat Romania de trafic cu arme
    Anul trecut, un raport al Amnesty International acuza Romania, de livrari de arme catre Coasta de Fildeş şi Irak. Raportul, intitulat „Blood at the Crossroads: Making the case for a global Arms Trade Treaty”, scotea in evidenta faptul ca ţara noastră ar fi vandut patru elicoptere Puma 330, in tara africana, şi diferite arme in Irak, in 2005. În introducerea raportului, Amnesty International (A.I.) se vorbeşte despre „practica iresponsabila a transferurilor de echipamente militare si de securitate”, care afecteaza vietile a milioane de oameni, militand pentru incheierea unui tratat global pentru reglementarea comertului cu arme. Trebuie spus ca orice export de armament trebuie aprobat de CSAT si Agentia Nationala pentru Controlul Exporturilor (ANCEX). Dupa cum se stie, seful CSAT este presedintele statului, Traian Basescu. Iar in perioada incriminata, acesta se afla la Cotroceni.

  33. Pe langa cele prezentate mai sus, informatiile din surse anonime confirma faptul ca scandalul traficului de arme este departe de a se fi incheiat… toate acestea pe fondul unei prabusiri a economiei si o scadere dramatica a rezervelor valutare… (click pe linkuri pentru informatii suplimentare):
    Informatorul spunea…
    Traian Băsescu nu poate ocoli întîlnirea cu directorul FBI Sean Joyce. Informaţii de ultimă oră arată că FBI este la un pas de blocarea conturilor acestuia, aflate în bănci americane. Aici sînt depuse aproximativ 150 de milioane de dolari. Surse din Serviciile Secrete ne-au dezvăluit că ameninţarea subtilă a americanilor, privind posibilitatea blocării conturilor deţinute de Traian Băsescu la bănci de pe teritoriul SUA, i-a creat o stare de nervozitate accentuată Pacientului Naţiunii, care a fost supărat, irascibil şi panicat toată ziua de marţi. După ce a avut o discuţie secretă cu Florian Coldea, ce a durat mai bine de două ore, Chiriaşul de la Cotroceni a luat hotărîrea de a-i acorda oficialului american audienţa dorită, urmînd ca, de comun acord, să fie fixat şi momentul acesteia. În acest sens, pe canale discrete, Băsescu şi-a făcut cunoscută deja disponibilitatea de a răspunde cererii americanilor, urmînd ca aceştia să-i propună un interval în care directorul FBI va fi în România. Conform informaţiilor noastre, una dintre concluziile pe care Traian Băsescu şi le-a însuşit după discuţia avută cu Florian Coldea a fost aceea că, dacă nu dă curs cererii, s-ar putea trezi cu blocarea respectivelor conturi, iar dacă va contesta decizia, cel mai probabil va izbucni un scandal internaţional.
    Este vorba de 3 conturi, care, împreună, însumează cca. 150 de milioane de dolari, o sumă mică în raport cu banii lui Traian Băsescu depuşi în alte ţări. Conturile au fost deschise în SUA, în perioada 1995-1997, şi au fost alimentate de-a lungul timpului, pînă în 2004, din diverse surse, în principal comisioane din afacerile oneroase patronate atîta timp cît a ocupat funcţiile de ministru al Transporturilor şi primar al Capitalei.
    3 martie 2011, 02:17

  34. Acesta e începutul sfîrşitului pentru Clanul Basescu, AMERICANII AU DESCOPERIT CONTURILE BANCARE PE CARE TRAIAN BĂSESCU LE ARE ÎN SUA! spunea…
    Anchetatorii FBI vor o nouă discuţie privată cu Traian Băsescu. Conform unor surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, directorul FBI pentru relaţii internaţionale, Sean Joyce, vrea ca Traian Băsescu să îl primească în cursul celei de-a doua jumătăţi a lunii martie într-o audienţă privată. Subiectul discuţiei îl vor constitui, de această dată, mai multe conturi bancare descoperite de anchetatorii de peste Ocean în bănci americane pe numele lui Traian Băsescu şi care sînt considerate suspecte. Chiriaşul de la Cotroceni a fost înştiinţat de aceasta chiar de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gittenstein, care l-a contactat telefonic marţi dimineaţă, în jurul orelor 10,30. La scurt timp după această veste, Traian Băsescu a intrat mai bine de două ore într-o discuţie secretă cu Florian Coldea, pe care l-a convocat de urgenţă în biroul prezidenţial. Nu există informaţii despre felul în care a decurs discuţia dintre cei doi mafioţi, dar noi am aflat că, pînă la sfîrşitul săptămînii, Băsescu va trebui să transmită ambasadorului american o propunere de dată în care îl poate primi pe Sean Joyce….

  35. Pentru vinderea navei Feteşti, la un preţ de batjocură, MIRCEA BĂSESCU A PRIMIT ŞPAGĂ CCA. 50.000.000 DE DOLARI spunea…
    Jefuirea flotei româneşti începută de Traian Băsescu a fost încheiată în urmă cu trei zile de fratele acestuia, Mircea Băsescu. Ultima navă, din fosta flotă de transport a României, a fost prăduită printr-o „inginerie“ financiară asemănătoare celei aplicate în celebrul Dosar Flota. În spatele întregii afaceri s-a aflat, la fiecare pas, Mircea Băsescu, care a bătut palma cu un influent armator sud-american, acţionar majoritar al puternicului concern austriac Voestalpine. Bulk – carrierul Carmen Silva (fostă Feteşti, fostă Kavo Matapas), avînd ca proprietar compania Petromin SA, cu capital majoritar de stat, este un exemplu simptomatic pentru ceea ce s-a întîmplat şi cu majoritatea celorlalte vapoare româneşti după decembrie 1989, cînd flota a încăput pe mîna lui Traian Băsescu. Ultimele două nave româneşti, rebotezate Carmen Silva şi Ileana, recuperate din Pireu de Petromin, în vara anului 2007, au intrat într-un proces de reabilitare tehnică şi reclasificare-reînregistrare, pe baza unui contract de finanţare, încheiat cu Voestalpine. Contractul prevedea decontarea cheltuielilor de reparaţii, pe bază de facturi emise de prestatori, de către grupul în cauză, în limitele unui cuantum de 6 milioane de dolari, pentru ambele nave. Petromin urma să plătească această finanţare prin închirierea celor două nave pentru exploatare comercială, pe o perioada a 2 ani, către finanţator. Practic, Petrominul asigura managementul tehnic (echipaj şi funcţionare), iar creditorul Voestalpine făcea armarea şi navlosirea. Operaţiunile au demarat cu nava Carmen Silva, care a intrat în reparaţii la Şantierul Naval Constanţa, fiind deja andocată în SNC Constanţa. Totul se derula conform contractului, când, în ianuarie 2008, a fost numit în funcţia de director general al companiei Mihai Andrei, un apropiat al clanului Băsescu. Din acest moment, programul de reabilitare a navei în discuţie a sărit de la 6 milioane de dolari, pentru repararea ambelor vapoare, la 12 milioane de dolari pentru una singură şi facturile au fost umflate chiar la 13 milioane de dolari! Sursele noastre spun că dacă Mircea Băsescu a fost creierul afacerii, Mihai Andrei şi vicepreşedintele de atunci al AVAS Bucureşti, Emil Benţoiu, au fost uneltele. Fără a mai lungi povestea, vă putem spune că după reparaţia unei singure nave, finanţatorul a pus sechestrul asigurator pe navă, al cărei proprietar a devenit de scurt timp, pentru o datorie de 13 milioane de dolari, din care deja şi-a recuperat aproximativ 5 milioane, în procesul de exploatare care se afla în derulare.
    Găinăria este evidentă. Chiar vîndută la fier vechi, nava ar fi valorat cel puţin 25 de milioane de dolari, iar ca petrolier în stare de funcţionare, operabil, valoarea de piaţă este în jurul sumei de 150 de milioane de euro, avînd în vedere faptul că este construită după 1990. Sursele spun că avînd în vedere că nava a intrat în proprietatea Voestalpine la mai puţin de 10% din valoarea de piaţă, şpaga luată de Mircea Băsescu este de cel puţin 50 de milioane de dolari, bani din care, la rîndul său, i-a răsplătit şi pe cei care au fost puşi în funcţii pentru a finaliza escrocheria

  36. ALARMANT: Rezerva valutara scade dramatic. Economia se prabuseste! spunea…
    In luna februarie, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 32.068 milioane euro, faţă de 32.689 milioane euro la 31 ianuarie 2011. Ceea ce inseamna o scadere de 621 de milioane de euro in numai o luna de zile. Analistii economici apreciaza ca este o cifra destul de alarmanta, chiar daca puterea actuala afirma ca economia romaneasca este pe crestere. Scaderea rezervelor valutare arata ca economia romaneasca este in prabusire.
    Deși au avut loc intrări de 750 milioane euro din administrarea rezervelor internaţionale, din seiful BNR au ieșit în februarie 1.371 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, plăţi din contul Comisiei Europene şi alte plăţi.
    Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3.399 milioane euro. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2011 au fost de 35.467 milioane euro, faţă de 35.947 milioane euro la 31 ianuarie 2011. Plăţile scadente în luna martie 2011 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 140,85 milioane euro.

  37. nu poti acuza pe cineva cand asupra ta insuti planeaza aceiasi acuzatie si, mai cu seama, cand exista motive intemeiate, probate legal, care te incrimineaza si sunt arhicunoscute de un popor intreg. presedintele romanilor se face vinovat de genocid impotriva propriei natii si va avea o soarta mult mai cruda decat a fostului dictator. glasul celor care nu mai sunt striga din tarana, vocile bolnavilor abandonati in bratele mortii cu nepasare crasa de catre guvernanti acuza nemilos, glasul poporului infometat a ajuns pana in cer si l-a zguduit din temelii.
    nu stiu cum se poate privi dimineata in oglinda si cum poate trai cu apasatoarea si dezagreabila situatie de a fi el insusi… ce ii dicteaza constiinta? prea putini morti, prea multi bolnavi, prea multi romani in tara, prea multi salariati, prea multi pensionari, prea multi copii… cat de frumoasa ar fi ROMania populata doar de el si de ai lui…
    purgatoriul s-a instalat incet dar sigur pe plaiurile mioritice. marea inghite litoralul, pamantul e otravit pentru cateva sute de ani de acum incolo, disperarea impinge romanii in bratele mortii pe care o considera singura alternativa si sfarsitul supliciului, copii care cresc fara sa il mai cunoasca pe Dumnezeu, o intreaga natie aflata in deriva totala, fara cultura si, mai ales, fara trecut, fara istorie, fara demnitate. dezbina si vei stapani! ce imagine dezolanta! si in aceste imprejurari cel mai mare hot, care ne-a furat dreptul la un trai decent, domnul traian basescu, arata cu degetul spre altii! ce bine ar fi daca s-ar ocupa mai intai de sine si pe urma de ceilalti. dar, cu siguranta, mitul personalitatii dainuieste dupa atatia ani de comunism, si ne aflam in plina dictatura care ne impune cum sa traim: in mizerie; cum sa iubim: sa ne uram de moarte unii pe ceilalti; cum sa supravietuim: cu capul plecat si coloana vertebrala franta; cum sa speram: sa privim spre cer si sa invocam gratia si justitia divina! e al treisprezecelea ceas pentru un presedinte care isi uraste poporul si actioneaza impotriva interesului acestuia si care va ramane in istoria postbasesciana ca un tiran, un dezaxat, un om fara Dumnezeu, un om care se crede demiurgul universului si care si-a ratacit calea si sensul in viata, s-a pierdut pe sine si si-a vandut sufletul diavolului. “sa nu dea Dumnezeu cel sfant, sa vrem noi sange, nu pamant”. fie ca ceasul judecatii maiestatii sale supreme, domnul basescu, sa se apropie cu viteza apocaliptica, si sa fie damnat la vesnica osanda…

  38. Stiu foarte bine ca Domnul Voiculescu nu are timp de a citi aceste postarii dar rog Administratorul acestui Blog sa dati daca este posibil adresa mea de Email vreau o consultatie cu Domnul Voiculescu

    Va multumesc

  39. De ce sunt penibil, pustiule, am lucrat peste 15 ani in cadrul Departamentului Agricol American vreau sa vorbesc cu Domnul Voiculescu sa de a de munca la peste 1 milion de oamenii in Agricultura, au navalit arabii in Romania sa invatzati arabeste, se cutremura Domnitorii nostri in mormint o sa ajungem totii musulmanii Basescu si Boc au luat imprumuturii de peste 100 de miliarde de Euro, si nici o investitie, eu cu 1 miliard de Euro dau de munca in Agricultura la peste 1 milion de oamenii unde sunt banii? MOROMULE? SI DACA NU STI NICI O BANCA DIN LUME NU I-TI DA ATITIA BANI DACA NU SEMNEZI O GARANTIE……..STI CE GARANTIE A PUS BASESCU SI BOC?

  40. Nu trebuie sa cedati la presiuniile lor.Presiuniile lor nu reprezinta decat frica de Dumneavoastra,ca sunteti un om puternic .Ati creat ceva in aceasta tara atat in plan social cat si politic .Nu sunt decat niste manevre pentru a va distruge imaginea si proiectul politic pe care l-ati implinit.Multi oameni asteapta de la Dumneavoastra sa ramaneti in lupta,pentru multi reprezentati o speranta si o voce puternica si sunteti considerat liantul opozitiei.Prin maturitatea ,experienta,echilibrul si profesionalismul Dumneavoastra reusiti sa-i tineti aproape pe cei din opozitie.Tot ceea ce fac pdlistii nu pot decat sa va intareasca si sa luptati pentru indepartarea acestei structuri politice nefaste pentru societatea romaneasca.Sunt convins ca toate aceste trompete slugarnice ale lui Besescu vor amuti peste un an.Noi,toti cei care va cunoastem sunt alatrui de Dumneavoastra.
    Cu respect !
    Dr.Renica Diaconescu

  41. ati facut mult bine familiei dumneavoastra(exceptie verisoarele)si foarte mult rau Romaniei.

Comentariile sunt închise.