Felicitari, domnule judecator Emanuel Albu! Ca membru PD, fost presedinte al PD Mehedinti, secretar general adjunct al Guvernului propus de PD, secretar de stat in Ministerul de Interne, evident, tot din partea PD, se poate spune ca ati “judecat bine”!

Anumite reactii din media ma determina sa insist, o data in plus, asupra fondului deciziei instantei: Curtea de Apel, in 2010, si Înalta Curte astazi au respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa mea, mai puţin faptul că i-am comunicat directorului întreprinderii de comerţ exterior unde eram angajat, că un cetăţean strain mă presa să fug din tara. Este tot ce a mai ramas din uriasul balon propagandistic al “colaborarii”.

Asadar, toate acuzatiile initiale ale CNSAS, toate povestile cu hocheiul si cu verisoarele au fost infirmate de catre justitie printr-o decizie definitiva si irevocabila! Invit presa si toti cei care doresc sa isi exprime opiniile asupra acestui caz sa citeasca decizia Curtii de Apel! Frustrarea unor rude care au incercat fara succes sa obtina bani de la “varul cel rau si bogat,” poate produce cele mai atroce scenarii, fantezia nu are limite. Insa 5 ani de calomnie sunt suficienti. Cine calomniaza, va raspunde. De azi inainte, toti cei care mint, care reproduc deliberat informatii false si calomnioase vor raspunde civil si penal.

N.B. Am primit in ultimele ore mai multe mesaje de sustinere. Sunt oameni care ma incurajeaza sa continuu acest dosar la CEDO. Le multumesc. Sigur o voi face.

51 COMENTARII

  1. Cata vreme Basescu se va amesteca in guvernare, Romania va fi in faliment moral, economic, politic si social.

    De ani buni, un psihopat corupt si dovedit, face agenda zilnica a mass media, a puterii, a opozitiei, a diasporei. Scopul, unul singur. Acela de a abate atentia tuturor dela faptul ca, in mod constant, se sustrage judecatii, raspunderii penale, el insusi devenind emblematic pentru Romania corupta.

    De 30 de ani de cand bazaie in politica iar de 7 ani blazare, dezamagire, saracie, dezbinare, haos, izolare…numai prin inteligenta se poate depasi propaganda toxica portocalie.

    Acest inamic si inapoiat mintal a adus tarii grave prejudicii, nu numai de imagine, ci si economice, politice si diplomatice.

  2. – Cartea de vizita a lui Traian Basescu

    TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973
    Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )
    . In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular. La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.
    Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.
    In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.
    De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.
    In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.

    De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.
    In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor
    Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta , TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor. Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.
    TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei Arges.
    In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura.
    In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I. In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE. In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam, dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective.
    In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.
    In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.
    La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN BASESCU intervine o sincopa.
    Pe 8-03-1989 este rechemat in tara , fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.
    TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port.
    In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea
    Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pana la Revolutie.
    Imedi at dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor.
    Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.

    2. ADMINISTRATORUL

    In cei 15 ani care au trecut de la Revolutie , TRAIAN BASESCU a ocupat in permanenta functii administrative, cu o singura exceptie, perioada 1993-1996.

    In tot acest timp TRAIAN BASESCU a reusit sa isi creeze o imagine de om gospodar, de bun administrator, folosindu-si exclusiv calitatile de comunicator si de manipulator al opiniei publice pentru ca rezultatele efective obtinute de TRAIAN BASESCU in administratie sunt dezastruoase.

    Perioada am prezentat-o mai sus, iar in continuare vom prezenta o sinteza a activitatii lui TRAIAN BASESCU in functii administrative, care demonstreaza, ca episodul din CV-ul sau, nu a fost un simplu accident.

    Imediat dupa Revolutie TRAIAN BASESCU a urcat rapid in functie de la Director in Minister, la Subsecretar de stat si de la inceputul anului 1991, la Ministru al Transporturilor.

    In acesti trei ani 1990-1992, TRAIAN BASESCU a ignorat complet problemele reale din transporturile romanesti si anume starea proasta a drumurilor (nici un kilometru de sosea nu a fost modernizata in acesti trei ani), diminuarea alarmanta a traficului de persoane si marfuri pe CFR, concomitent cu scumpirea exagerata a acesui tip de transport, starea deplorabila a flotilei TAROM ( exceptie facand cele doua aeronave Airbus cumparate de Petre Roman, intr-o afacere din care s-a incasat un comision de 1,3 milioane dolari).

    Dar aceasta perioada va ramane in memoria colectiva ca perioada in care a disparut mai mult de jumatate din flota maritima a Romaniei, cealalta parte disparand si ea in a doua perioada de ministeriat al lui TRAIAN BASESCU, cu aportul determinant al FPS-ului condus de Sorin Dimitriu si Radu Sarbu.

    Disparitia flotei romane a insemnat una dintre cele mai oneroase afaceri de dupa Revolutie care s-a soldat cu pierderi de sute de milioane de dolari pentru statul roman, dar si cu castiguri pe masura pentru cei implicati direct.

    Alaturi de TRAIAN BASESCU au fost inculpate alte 80 de persoane, printre care alti doi fosti Ministri ai Transporturilor, Radu Sarbu fostul Presedinte al FPS, etc.

    Dintre toti acestia numai TRAIAN BASESCU refuza sa se prezinte in fata justitiei, tocmai pentru ca stie ca, desi nu a semnat nici un act pentru vanzarea vreunei nave, el este cel care a orchestrat toata aceasta uriasa operatiune care a dus la disparitia efectiva a flotei romane.

    Tot TRAIAN BASESCU este cel care a creat la inceputul anului 1990 o vasta retea alcatuita din inalti functionari din Ministerul Transportului in fruntea carora s-a aflat bunul sau prieten Calin Marinescu (Shogunul), dar si din firme romanesti si mai ales straine care au obtinut sute de milioane de dolari din exploatarea si valorificarea flotei romane.

    Una dintre cele mai cunoscute componente ale acestei uriase operatiuni de spoliere a avutiei nationale a fost afacerea Petromin- Klaveness (Norvegia) prin care 18 dintre cele mai moderne nave romanesti au fost facute practic cadou firmei norvegiene care la data semnarii contractului cu Petromin, era in pragul falimentului, mai avand in dotare doar cateva vrachiere si nave multifunctionale.

    Este de remarcat faptul ca in urma afacerii Petromin – Klaveness TRAIAN BASESCU nu a primit numai recompense de ordin material ci a obtinut si diploma de absolvent al cursurilor Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al statului norvegian.

    Intregul rechizitoriu care a stat la baza inculparii lui TRAIAN BASESCU si a complicilor lui este public si poate fi studiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

    De altfel ancheta in cazul Flota a inceput inca din timpul regimului Constantinescu, in 2000 secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mocuta trimitand la Camera Deputaţilor instiintarea cu privire la inceperea urmaririi penale.

    In perioada 1996-2000 TRAIAN BASESCU a fost din nou numit Ministrul Transportului.

    In acest interval de timp s-a realizat un singur lucru asfaltarea unor sosele nationale care ajunsesera intr-un grad de degradare extrem. Reabilitarea acestor sosele s-a facut cu banii cetatenilor care au fost obligati sa plateasca celebra taxa BASESCU, bani care au ajuns in conturile firmelor apropiate lui TRAIAN BASESCU si PD-ului.

    Tot atunci TRAIAN BASESCU a definitivat, cu ajutorul FPS-ului instrainarea flotei romane si a adus, tot impreuna cu FPS-ul, TAROM-ul in pragul falimentului.

    SNCFR-ul a fost divizat in mai multe companii, dar asta nu a dus la eficientizarea activitatii, ci doar la distribuirea de functii de directori mai multor clienti politici, compania ramanand in toata aceasta perioada pe primul loc pe lista datornicilor la bugetul statului si regia cu cele mai mari pierderi din exploatare.

    De asemenea, in perioada 1996-2000, SNCFR a constituit alaturi de Petrom, Renel si Sidex, principala cale de drenare a fondurilor publice catre clientela politica a coalitiei aflata la putere.

    Cea mai cunoscuta mostra de jaf a banului public a fost reabilitarea autostrazii Bucuresti-Pitesti. Lucrarile au costat circa 100.000.000 dolari, din care 53,1 milioane dolari credit BERD, iar 44 milioane dolari de la Guvernul Romaniei. La doar o luna de la darea in folosinta a autostrazii, s-a prabusit un pod peste un canal de colectare a apelor, iar dupa 3 luni covorul asfaltic a inceput sa se desprinda asa incit dupa 6 luni gropile acopereau cea mai mare parte din suprafata autostrazii, facand imposibila circulatia si impunand angajarea unor noi lucrari de asfaltare.

    Intre 2000 si 2004, activitatea lui TRAIAN BASESCU de Primar General al Capitalei nu a dus la finalizarea nici unuia dintre programele necesare Bucurestilor, desi multe din aceste programe au fost subiecte de campanie electorala. Curatenia orasului, asfaltarea si reabilitarea strazilor, fluidizarea circulatiei, reabilitarea retelei de apa si canalizare, constructia de locuinte sociale, repararea scolilor, toate sunt bile negre pentru Primarul General al Capitalei dupa patru ani de mandat.
    3. POLITICIANUL

    TRAIAN BASESCU si-a inceput activitatea politica, in 1991 cand a fost numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Roman.

    In 1992 cind s-a produs scindarea FSN in doua tabere, in jurul lui Ion Iliescu si in jurul lui Petre Roman, TRAIAN BASESCU a ales tabara Roman.

    Adevarata afirmare politica a lui TRAIAN BASESCU a inceput insa in 1996. Cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 1996, cand fiind acuzat de adversarii politici ca este principalul vinovat pentru disparitia flotei, a facut un gest foarte spectaculos, demisionand din functia de Deputat, renuntand astfel la imunitatea parlamentara si punandu-se la dispozitia justitiei.

    In realitate acest demers politic, care i-a atras foarte multa simpatie in randurile electoratului, a fost foarte bine calculat, TRAIAN BASESCU stiind foarte clar ca timpul scurt ramas pana la alegeri, nu permitea organelor de ancheta sa definitiveze un dosar extrem de amplu cum era si este dosarul Flota. Mai mult decat atat, TRAIAN BASESCU a obtinut numirea ca Director de campanie electorala al lui Petre Roman, si primul loc pe lista de candidati ai PD pentru Camera Deputatilor in judetul Vaslui.

    In acest mod TRAIAN BASESCU si-a asigurat o altfel de imunitate, stiind foarte bine ca nici un organ de ancheta nu va avea curajul sa-l aresteze pe directorul campaniei electorale ale unuia din primii trei candidati la Presedentie , si pe unul dintre cei mai mediatizati candidati ai opozitiei din acea vreme, in conditiile in care toate sondajele indicau ca PD-ul va participa la guvernare dupa alegerile din 1996.

    TRAIAN BASESCU a considerat ca actionand astfel are sanse sa inchida o data pentru totdeauna chestiunea Flota atat din punct de vedere mediatic cat si juridic.

    Dupa alegerile din 1996, TRAIAN BASESCU este numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Ciorbea.

    Activitatea ca Ministru a lui TRAIAN BASESCU din perioada 1997-2000 am prezentat-o sintetic mai sus, dar foarte importanta a fost activitatea politica a acestuia din perioada respectiva.

    Initial TRAIAN BASESCU s-a plasat in randurile baronilor PD, alaturi de Victor Babiuc, Radu Berceanu, Bogdan Niculescu-Duvaz, Alexandru Sassu, oameni care au constituit trupa de soc a lui Petre Roman in disputa cu adversarii politici din PDSR, dar si din CDR.

    TRAIAN BASESCU s-a remarcat rapid ca varful de lance al PD-ului, in lupta cu colegii din coalitie.

    Prima victorie importanta a fost schimbarea Primului Ministru Victor Ciorbea, in primavara anului 1998, actiune inceputa de TRAIAN BASESCU in decembrie 1997 prin declansarea crizei guvernamentale.

    TRAIAN BASESCU a stiut sa exploateze foarte bine aceasta victorie, asigurandu-si o imagine de luptator pe scena politica romaneasca, locul doi in partid, dar mai ales locul doi in Guvernul condus de Radu Vasile.

    Din acest moment si pana la alegerile din 2000 TRAIAN BASESCU a sustinut in permanenta o stare de conflict in cadrul coalitiei de guvernare, initiind dispute cu colegii de Guvern, dar si cu alti lideri ai partidelor aflate la putere.Valeriu Stoica, Radu Sarbu, Andrei Marga, Nicolae Noica, Traian Remes, Varujan Vosganian, Ion Diaconescu, Emil Constantinescu, Mugur Isarescu, Theodor Stolojan etc.

    TRAIAN BASESCU a reusit in acest mod sa-si creeze o notorietate foarte mare, fiind zilnic prezent pe micul ecran, si pe prima pagina a ziarelor, dar si o imagine de personaj politic fara scrupule, rau de gura, pus in permanenta pe harta si care nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile.

    La inceputul anului 2000, in vizorul sau a intrat si Petre Roman cu care a avut mai multe dispute publice, alimentand astfel ideea ca el, TRAIAN BASESCU este de facto numarul unu in partid si pregatind debarcarea lui Petre Roman din fruntea PD. In acest context trebuie privita si strategia adoptata de TRAIAN BASESCU inainte de alegerile locale din 2000 cand desi a fost solicitat sa candideze la Primaria Capitalei , de catre Petre Roman, inca din februarie 2000, a refuzat in nenumarate randuri, dar in paralel a incurajat desemnarea de catre PD a unui candidat lipsit de orice sansa. Pe acest fond, cand dupa aparitia mai multor sondaje de opinie dezastruoase pentru PD, insistentele pentru a accepta sa candideze au crescut, TRAIAN BASESCU a acceptat sa se inscrie in cursa pe 5-05-2000, exact in ultima zi in care se mai acceptau candidaturile.

    Prin aceasta manevra TRAIAN BASESCU si-a creat imaginea de salvator al Partidului Democrat, demarand practic actiunea de inlaturare a lui Petre Roman din functia de Presedinte PD.

    Pentru aceasta s-a autoimpus ca Director al campaniei electorale a lui Petre Roman, pozitie din care l-a sabotat pe acesta sistematic, asta facand ca Roman sa obtina in toamna anului 2000 de 3 ori mai putine voturi decat PD, partidul pe care Roman il reprezenta. Este de notorietate faptul ca mai multi sefi de filiale ale partiduli au fost sunati de TRAIAN BASESCU care le-a cerut sa se concentreze exclusiv pe campania parlamentara, in detrimentul celei prezidentiale a lui Petre Roman.

    Apoi in anul 2001 s-a folosit de liderii din PD Berceanu, Duvaz, Sassu, Simona Marinescu pentru a obtine voturile congresului PD, inlocuindu-l astfel din functia de Presedinte PD pe Petre Roman.

    La acelasi congres, imediat dupa ce a fost numit Presedinte, si-a sacrificat aliatii amintiti mai sus, niciunul dintre ei nemai obtinand functiile promise in conducerea PD.

    De atunci toti liderii marcanti ai PD, cu exceptia lui Radu Berceanu au parasit partidul condus de TRAIAN BASESCU din cauza stilului dictatorial pe care acesta l-a impus in conducerea partidului. De altfel in 24 ianuarie 2004 TRAIAN BASESCU declara public

    In perioada 2001-2004 TRAIAN BASESCU si-a folosit pozitia de Primar General al Capitalei pentru a-si impune o noua imagine publica, aceea de unic adversar al partidului de guvernamant, pregatindu-si astfel ascensiunea spre cea mai inalta demnitate in stat, functia de Presedinte al Romaniei.

    Lansarea acestei adevarate campanii a fost facuta de TRAIAN BASESCU printr-o declaratie care-i defineste stilul de a face politica, acuzandu-l pe Adrian Nastase
    In continuare TRAIAN BASESCU a purtat un razboi de gherila cu Adrian Nastase, razboi care pe fondul nemultumirilor sociale si al deteriorarii imaginii PSD i-a atras o simpatie tot mai larga in randurile populatiei.
    In final singurul obstacol in fata nominalizarii sale ca reprezentant al Aliantei PNL-PD in cursa prezidentiala l-a reprezentat Theodor Stolojan, candidatul desemnat al aliantei.
    TRAIAN BASESCU a reusit, sa-l determine pe acesta sa se retraga din cursa pentru Presedentia Romaniei si din viata politica, cu numai trei saptamani inaintea campaniei electorale, in urma unei intense actiuni de constrangere, de manipulare si de santajare a lui Theodor Stolojan.

  3. b) Basescu a facut avere prin urmatoarele metode:
    – achizitionarea de alimente in porturi straine, de calitate inferioara, pentru care platea preturi pentru calitate superioara (acest lucru se facea in colaborare cu agentul Navrom din portul respectiv – ship-shandler);
    – tot in intelegere cu agentul, se aprovizionau cu cantitati de motorina si ulei mult mai mici, pentru care plateau preturi mai mari;

    – o alta sursa de venituri ilicite era incarcarea devizelor la lucrarile de reparatii ale navelor romanesti din Marea Nordului, unde Basescu era reprezentant Navrom (ofiter acoperit). Basescu a fost in legatura cu colonelul Vasile Stanciu (acum seful Unitatii de Ofiteri Acoperiti din SRI); lista ce urmeaza a fi publicata, fiind planificata de serviciile NATO.
    – Una dintre aceste manevre i-a fost fatala lui Basescu, care la sugestia Securitatii va fi retras in 1989 (ordin semnat de contraamiralul Anghelescu);

    – Dupa unele marturii demne de crezare, in 1989, dupa sinuciderea g-l Milea, in biroul acestuia s-ar fi gasit o Nota prin care se solicita pentru ofiterul acoperit (gradul de capitan) MapN, Basescu Traian, aprobarea de trecere in structurile securitatii (actualul SIE),

    – In februarie 1990, Nicolae Vacaroiu aproba vanzarea ca fier vechi a 26 de nave; durata de viata, general acceptata a unei nave este de 25 de ani; – Dupa acest termen ea mai poate naviga daca indeplineste cerintele Registrului Naval;
    – Lansata sub “pavilion de complezenta” (Panama, Liberia), nava vanduta initial ca fier vechi mai poate circula ani buni si aduce profituri substantiale; – In 1991, fratele lui Traian Basescu, Mircea Basescu (tot CLC) pleaca in Japonia (port Yokohama) cu un mineralier de 165 000 tdw; de la Yokohama , Mircea Basescu trimite o telegrama anuntand ca nava s-a stricat si necesita reparatii capitale;
    – Ministrul Traian Basescu aproba, reparatia costand 1 200 000 de dolari; justificarea banilor s-a facut cu acte dubioase, iar la revenirea in tara nava a intrat in alte “reparatii capitale”;
    c) Contractele de bare-boat:
    – alaturi de contractile PETRO-KLAV si ERMIS, contractele bare-boat, aprobate in perioada cat Basescu a fost secretar de Stat si Ministru (guvernele Roman si Stolojan), s-au dovedit un esec;
    – NAVROM (respectiv cele trei companii rezultate din fragmentarea acestuia) pune la dispozitia unei persoane (fizice sau juridice) una sau mai multe nave;
    – Persoana respectiva asigura managementul acestora (contracte de carausie marfa, plata echipajului, aprovizionarea cu combustibil); reparatiile se fac pe socoteala proprietarului, iar profitul se imparte in doua; in urma acestor contracte toate navele au fost pierdute;
    – Metode au fost urmatoarele:
    a Reparatii fictive sau devize incarcate;
    b Managerii au indatorat navele (neplatind achizitiile);
    c Managerii, uzand de fals, au pus gaj navele (desi nu le apartineau) si au luat imprumuturi enorme de la banci;
    – contractele de bare-boat, incepute de Traian Basescu si Calin Marinescu (secretar de Stat in perioada cat Basescu a fost ministru) au continuat si sub mandatele ministrilor Paul Teodoru si Aurel Novac;
    – printre cei care s-au imbogatit din contractele de bare-boat se numara si Adolf Bidea si Gheorghe Bosanceanu.
    – Calin Marinescu si Gheorghe Bosanceanu au fost comandanti de nave si apropiati ai lui Basescu;
    d) Dosarul Flota:
    – dosarul “Flota” instrumentat de PNA nu cerceteaza decat cazul a 16 nave Navrom; Petromin SA cuprindea Flota Strategica si a rezultat in urma divizarii Navrom; printer vasele strategice se numarau petrolierele si mineralierele;
    – navele au fost ipotecate de Christiana Bank – Oslo (Norvegia), in favoarea societatii Torvald-Klavenes – Oslo, cu care Petromin formase o societate mixta (joint-venture), Petro-Klav;

    – grupul Klavenes a incasat de la Christiana Bank (in contul celor 16 nave romanesti) circa 150 de milioane de dolari; neachitandu-si ratele, navele au fost vandute de banca;
    – banca a dat doar 50% din valoarea navelor, prejudiciul adus statului roman fiind de peste 300 milioane de dolari (doar pentru 16 nave!);
    – Basescu a fost acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, bancruta frauduloasa, spalare de bani, inselaciune si delapidare;
    – Au mai fost acuzati Paul Teodoru, Radu Sarbu si Aurel Novac; s-au sesizat nereguli la toate cele trei companii: Romline, Navrom, Petromin;
    – Basescu in calitate de subsecretar de Stat la Subsecretariatul pentru Navigatie Civila, a trimis o ordonanta catre Petre Roman prin care solicita acordarea sumei de 683 000 de dolari din fondul valutar al statului, pentru eliberarea remorcherului romanesc “Hercule”, arestat in Suez;
    – Ulterior, compania Romline condusa de Gheorghe Serescu inchiriaza navele “Mangalia”, “Tutova” si “Tuzla” firmei americane King Shipping Management;
    – Basescu aproba schimbarea pavilionului pentru care navele sa poata circula sub pavilion cipriot (incalca flagrant legea!);

    – Partenerul american infiinteaza o firma in Cipru, la care inregistreaza cele trei nave inchiriate, desi nu avea nici o legatura cu societatea constanteana Romline;
    – Basescu a fost acuzat de implicare in fraudarea cu 100,5 milioane de dolari a Petromin, prin intermediul firmei mixte “Minerva Shipping Company” cu sediul in Malta;
    – Cota de participare a fost de 50% Petromin si 50% Ermis Maritime cu sediul in Liberia; contributia partii romane consta in 7 nave si a firmei straine in participare cu contravaloarea reparatiilor si retehnologizarii acestora; – In calitate de ministru al Transporturilor, Basescu ii transmite primului ministru un memoriu de fundamentare pentru aprobarea prin Hotarare de Guvern a participarii Petromin la constituirea societatii mixte (care urma sa aiba profit de 16,2 milioane de dolari, din care 50% ar fi revenit partii romane);
    – Navele au fost transferate in baza unor documente ilegale (nu au existat procese de predare primire a gestiunii; valoarea din actul de vanzare a unor nave a fost derizorie) si a avut drept consecinta pierderea profitului de peste 6 milioane de dolari; toate cele 7 nave au fost pierdute;
    – In cazul Torvald Klavenes (debuteaza in 1990), grupul de firme norvegian face o vizita in portul Constanta; un an mai tarziu (1991), conducerea CNM Petromin ii inainteaza ministrului Traian Basescu un material din care reiesea starea tehnica proasta a navelor companiei;

    – Solutia avansata era acordarea unui imprumut de 45 de milioane de dolari pentru retehnologizarea a 15 nave; finantarea urma sa fie oferita de grupul de firme Torvald Klavenes;

    – La 14 mai 1991 s-a inregistrat contractul de societate mixta intre AS Klavenes Chartering Norvegia si Petromin, cu participarea in parti egale;
    – In urma unei vizite la Oslo a lui Traian Basescu, in calitate de ministru, ia fiinta firma Petromin Overseas INC, inregistrata in Liberia; prin ordinul lui Basescu, in 1992, navele Carbunesti, Comanesti, Bobalna si Borzesti au fost trecute sub pavilion Liberian;
    – Concernul norvegian era interesat de asigurarea intereselor sale in zona Golfului Arabiei, compania dezvoltand transport cargo in “Saadyat Free Zone – Abu Dhabi”;
    – In zona Golfului Persic se joaca interese de rang mondial: “GIAT Industries”, grup industrial de armament din Franta dorea sa evite falimentul, Rusia cu santierele navale Baltiisky Zavod dorea sa se reintegreze in arena mondiala;
    – Concernul norvegian a apelat la aparenta retehnologizare a flotei romanesti pentru a o vinde in alta parte; vanzarea navelor romanesti s-a facut pe sume derizorii: vrachierul Bals a devenit “Mounth Parnitha” (158 158 tdw, construit la Mangalia in 1982); a fost vandut unei firme grecesti pentru suma de 2 100 000 de dolari; nava Borzesti (64 854 tdw) a fost vanduta pentru 3 500 000 dolari;
    – Prejudiciul in dosarul Flota este de 324 514 689 USD ( peste 11 miliarde de lei);

    – Afacerea a fost condusa de Basescu prin asumarea ilegala a functiei de presedinte/director al societatii mixte Petroklav Inc. Bahamas (rezultata din asocierea CNM Petromin cu Torvald Klavenes);

    – Basescu avea drept de dispozitie si operare in contul bancar al societatii mixte Petroklav, permitand alimentarea nejustificata a acestuia cu suma de 500 000 dolari din creditul Petromin Overseas Inc. Liberia, cu care nu se afla in nici o relatie comerciala;
    – Suma a fost evidentiata in City Bank Londra, ca un transfer intern cu titlu de plata a unei prime de asigurare catre Petroklav Inc. Bahamas pentru nava Baicesti
    – Prima de asigurare era in realitate datorata de alta firma: Borom Shipping Londra; nava Baicesti a fost ipotecata in favoarea Christiana Bank Oslo, obtinandu-se un credit de 4 milioane de dolari; se pare ca banii au fost folositi astfel:

    a 3 250 000 $ virate companiei United Dutsch (care nu a existat niciodata);

    b 250 000 $ virati firmei de avocatura Sinclaire Roche & Temperley; c 500 000 $ in contul firmei Petroklav Inc. Bahamas, unde director era Basescu;
    – au mai fost urmariti penal Marin Lupu si Helmut Bogdan, reprezentanti CNM Petromin la Oslo ;
    – alt actor important in afacerea Flota, neurmarit inca penal, la fel de abil in jongleri, este Serban Mihailescu, cainele “acoperit” (ofiter) al lui Tudor Postelnicu la paza cabinetului Constantin Dascalescu, care in toata perioada “scufundarii flotei” avea demnitati de reprezentare a FPS (deci a statului) si de care PNA si chiar presa nu face referire; personaje ca Petre Roman, Teodor Stolojan, Nicolae Vacaroiu sunt implicate direct in acest jaf asupra grelei mosteniri ceausiste “ce plutea pe apa”, in prezent fixata in conturi personale.

  4. Sa judecam bine.
    A crede ca directorul unei inreprinderi de comert exterior pe timpul lui Ceausescu nu a colaborat cu securitatea este nebun de legat. La aceasta intreprinderi incepand cu portarul toti aveau epoleti. Este totusi o mare deosebire intre spionul pregatit la Baneasa si trimis la Anvers sa faca spionaj militar sau economic. Pe noi ar trebui sa ne intereaeze viitorul lor si nu trecutul lor.
    Basescu precis …….puscarie.

  5. Toate informatiile despre basescu circula pe bloguru si vi le am trimis poate ca vor fi citite de marii justitiari ai acestei tari,asa ca Domnule Voiculescu sunteti o solutie mult mult mai morala decat cei care v au pus alte etichete.

  6. Am vorbit cu Cassandra despre viitor. Mi-a spus ca exista viata si dupa Basescu, cand se va face deportocalizarea statului si a economiei subterane. Va fi creat un CNSAP de studiere a arhivelor portocalii, care va condamna la pedepse grele cu inchisoarea pe toti cei vinovati de politie si justitie politica. Tribunale exceptionale de urgenta vor judeca infractorii economici portocalii, fie politicieni, fie din administratie, si care vor recupera in intregime toate sumele delapidate in epoca portocalie. Putinii infractori care vor apuca sa fuga din Romania vor fi fugariti pe tot mapamondul, extradati si judecati in regim de urgenta. Se vor repatria si toti banii depusi de mafiotii portocalii in banci straine. Cu banii recuperati, Romania isi va plati toate datoriile si va ramane cu suficienti bani pentru cateva mii de kilometri de autostrada si pentru reindustrializarea Romaniei si refacerea agriculturii.

  7. Sunteti unul din Romanii care au decis sa nu plece si sa impace „capra cu varza” , dupa cum spune o dulce vorba locala….

    Nu m-ar mira sa am si eu ceva inregistrari de pe vremea adolescentei mele cand mama ma certa ca ii incarc factura de telefon vorbind cu iubitul meu de atunci care locuia in….orasul Campina ?!?! – nu ca nu mi-ar face placere sa-i reaud vocea…

    Triste vremuri dar mult mai autocontrolate ca in ziua de azi…pe atunci pornolalia era tratabila…azi e remediu la violarea intimitatii democrate… :(

  8. @ Socrate
    Postare excelenta. Viziune creativa…..din pacate totul va merge pe dos.
    Fiecare om sau ideie merita o sansa. Sper ca si mogulul sa beneficieze
    de una. In caz contrar ramanerea in prapastie este asigurata pentru cel putin o generatie. Nu trebue sa fi Cassandra sa vezi in viitor.

  9. corectat
    SA NU MAI UMBLAM CU PROSTII SI SA ASCUNDEM ADEVARUL.
    MAI TOTI ROMANII AU COLABORAT CU SECURITATEA SAU REGIMUL CEAUSIST. ROMANIA ERA CONDUSA DE SECURITATE. ACEASTA VANATORE NU FACE SENS.
    AM CUNOSCUT PE PROPRIA PIELE ANCHETA SECURITATII SI O CUNOSC SI PE FATA SI PE DOS.
    OPRITI ODATA PENTRU TODEAUNA ACEASTA SECURITA MIORITICA.
    NU AJUTA DECAT SANTAJUL SI INPOSTURA.
    LASATI TRECUTUL SI INCERCATI SA GASITI SOLUTII PENTRU…… VIITOR

  10. buna seara,

    nu poti acuza pe cineva cand asupra ta insuti planeaza aceiasi acuzatie si, mai cu seama, cand exista motive intemeiate, probate legal, care te incrimineaza si sunt arhicunoscute de un popor intreg. presedintele romanilor se face vinovat de genocid impotriva propriei natii si va avea o soarta mult mai cruda decat a fostului dictator. glasul celor care nu mai sunt striga din tarana, vocile bolnavilor abandonati in bratele mortii cu nepasare crasa de catre guvernanti acuza nemilos, glasul poporului infometat a ajuns pana in cer si l-a zguduit din temelii.
    nu stiu cum se poate privi dimineata in oglinda si cum poate trai cu apasatoarea si dezagreabila situatie de a fi el insusi… ce ii dicteaza constiinta? prea putini morti, prea multi bolnavi, prea multi romani in tara, prea multi salariati, prea multi pensionari, prea multi copii… cat de frumoasa ar fi ROMania populata doar de el si de ai lui…
    purgatoriul s-a instalat incet dar sigur pe plaiurile mioritice. marea inghite litoralul, pamantul e otravit pentru cateva sute de ani de acum incolo, disperarea impinge romanii in bratele mortii pe care o considera singura alternativa si sfarsitul supliciului, copii care cresc fara sa il mai cunoasca pe Dumnezeu, o intreaga natie aflata in deriva totala, fara cultura si, mai ales, fara trecut, fara istorie, fara demnitate. dezbina si vei stapani! ce imagine dezolanta! si in aceste imprejurari cel mai mare hot, care ne-a furat dreptul la un trai decent, domnul traian basescu, arata cu degetul spre altii! ce bine ar fi daca s-ar ocupa mai intai de sine si pe urma de ceilalti. dar, cu siguranta, mitul personalitatii dainuieste dupa atatia ani de comunism, si ne aflam in plina dictatura care ne impune cum sa traim: in mizerie; cum sa iubim: sa ne uram de moarte unii pe ceilalti; cum sa supravietuim: cu capul plecat si coloana vertebrala franta; cum sa speram: sa privim spre cer si sa invocam gratia si justitia divina! e al treisprezecelea ceas pentru un presedinte care isi uraste poporul si actioneaza impotriva interesului acestuia si care va ramane in istoria postbasesciana ca un tiran, un dezaxat, un om fara Dumnezeu, un om care se crede demiurgul universului si care si-a ratacit calea si sensul in viata, s-a pierdut pe sine si si-a vandut sufletul diavolului. „sa nu dea Dumnezeu cel sfant, sa vrem noi sange, nu pamant”. fie ca ceasul judecatii maiestatii sale supreme, domnul basescu, sa se apropie cu viteza apocaliptica, si sa fie damnat la vesnica osanda…

  11. Securistii trebuiau exclusi de 21 de ani din functii publice si aruncati la cosul de gunoi al istoriei. Acum sunt vicepresedinti ai Senatului…
    Rusine….

  12. Si eu ma aflu printre cei care va sustin sa va continuati actiunile la CEDO! Nu stiu daca va ajuta la ceva, dar sunt alaturi de dvs.!

  13. @ Dan Voiculescu

    IRESPONSABILITATE

    Ca Javra,de fund,săriră să te muşte
    Lichelele de soi, nemernicii si hoţii ;
    Teamă nu au unii nici să te împuşte ,
    Căci nu răspund penal … toţi idioţii .

  14. Dar verisoarele? Una dintre ele spunea azi pe Realitatea „mi-a bagat parintii in puscarie” . La cine se referea? Eu as da-o si pe ea in judecata.

  15. nene, ce conteaza faptele, ai matale fata de suspect oricum. si indiferent de ce te acuza aduci cu keyser soze.

    adica chiar daca ai fi facut puscarie in inchisorile comuniste, la cat abur de securist au turnat de-al lungul timpulului toti langa tine, e greu sa mai proiectezi imaginea de imaculat in ochii lumii.

    acu poti sa te duci si la cedo, cu decizia alora n-o sa-ti mai spuna nimeni in fata ca ai fost securist, numai ca toti asa vor gandi. tine de legenda nu de justitie …

    mai apari de vreo doua ori la antena cu patriciu si vorbiti voi de companiile cetateni razand complice pe sub mustati, dupa care sa vina o criza financiara si v-ati asigurat de „simpatia” publica pentru totdeauna. si pe partea economica. ca pe partea politica ati ajuns la cotor amandoi.

    asa sa-ti ajute Bunutul.

  16. DOMNULE PROFESOR
    SUNT APROAPE DE DUMNEAVOASTRA, CE PATITI ACUM SE INTAMPLA DIN CAUZA UNEI SINGURE PERSOANE. FOLOSESTE CNSAS CA O ARMA POLITICA SA VA ATACE PT CA II E FRICA DE SUSPENDARE
    ACEA PERSOANA A COLABORAT CU SECURITATEA SE NUMESTE TRAIAN BASESCU UN MINCINOS CARE A DISTRUS O TARA INTREAGA , A DISTRUSO DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. TRAIAN BASESCU ESTE UN CAINE TURBAT CARE SIMTE CA NU VA MAI AVEA PUTEREA IN URMATORII ANI SI CAUTA SA SE RAZBUNE
    NUMAI BINE VA DORESC

  17. Basescu se crede invincibil. Crede ca ii este permis TOTUL. Se bazeaza pe suportul KGBistilor lui Putin si pe suportul maghiarilor. Istoria a demonstrat ca cei pe care el se bazeaza stiu vinde ieftin pe oricine si orice/ In definitiv pielea lor e tot ce conteaza. In nebunia/betia lui, basescu a facut mult rau poporului nu numai unor varfuri ca senatorul Voiculescu. Poporul sunt cei prosti basescule, dar sunt multi ai naibi! Orice genocid nu a putut duce la exterminarea unui popor, deci tot vor ramane destui sa te judece pe tine basescule. Judecata va fi dreapta si aspra. Nu vor scapa nici rudele tale, nici fetele tale. Vezi ceausescu!

  18. Oamenii astia, multi dintre ei usor de manipulat, pur si simplu nu inteleg ca dvs. ati facut exact ce ar fi facut oricare dintre noi. Tot ce vi se intampla se datoreaza faptului ca sunteti perceput ca o amenintare, motiv pentru care se se arunca cu tot felul de lucruri in dvs.Sper sa nu dureze mult pana se rectifica lucrurile astea.

  19. 1. … Aveam 14 ani ; intrasem la liceul militar . CI-stul m-a pus sa dau o „nota informativa” despre o verisoara care plecase, cand aveam eu 8 ani , in Germania .
    Si am dat !
    M-am revazut cu verisoara dupa 1990 … eu ofiter … ea tot verisoara mea !

    … pe tatal ei … ofiter m.ap.m. … l-au detasat, imediat dupa ramanerea ei in Germania, in economia nationala, in Balta Brailei… si a murit maior ! …

    … ma gandesc , acum … eu sunt de vina ca i s-a dus naiba cariera militara a unchiului meu ?

    2. … in ‘ 92 am plecat intr-o excursie , in afara tarii … CI-istul … m-a prelucrat ; la revenirea din concediu mi-a solicitat o declaratie scrisa ! … i-am dat. de ce nu ! … si era curios cum e „dincolo”.

    … ce credeti … CNSAS ma va declara : colaborator cu securitatea ?!

    … nu de alta , dar am de gand sa ma implic „in viata cetatii” … si nu stiu cum sa dau declaratia pe propria raspundere !

    ce ma sfatuiti ?
    sa intreb la Cotroceni ? … sau la pdl ? … sau la cnsas ? …
    … sau mai bine sa stau in banca mea … precum parlamentarii pdl , udmr , „independenti”/dependenti , minoritati ?

    p.s. – intrebarea e retorica ! …

  20. Off topic

    EROU A LA SEBASTIAN

    Pe un ou de pui un R, lesne-l faci pe Boc „erou”
    Dar de scri un B pe el, anagramă-i pentru bou.
    Cum românii mirosiră. că cel ou este clocit,
    Propagară adevărul : personajul e… tâmpit !

  21. Daca dl.Sergiu A. V-a fost advocat in proces…parerea mea este ca pentru CEDO aveti nevoie de un specialist in drepturile omului referitoare la hartuiri disimulate si abuz psihic asupra Dv.

    Dl.Sergiu A. nu poate fi specialist in legi care in tara noastra nu exista – cele de abuz si hartuire asupra adolescentilor si adultilor.

    Eu V-as sugera un advocat german specialist in cele ce V-am scris mai sus.

    Va doresc O Zi Buna ! si Va tin pumnii stransi.

  22. JUDECATĂ DE VALOARE

    – Ce diferenţă este între SECURITATE şi SRI ?
    (SECURITATE) – (SRI) = ETE ACTU ceea ce prin asimilare cu expresia “ete p- -a” din DEX reprezintă şi puncul de vedere al d-lui DV vis-a-vis de măgăria ce i se face…
    (M)UE este soluţia de rezolvare – internă. şi externă -, în ordine !

  23. Eu ma intreb pana cand vom mai accepta manipularea aceasta a portocaliilor ? Cat de prosti suntem de ne tot deturneaza cu false scandaluri ? Benzina a ajuns le 6 lei/litrul iar cartofii sunt mai scumpi ca portocalele iar noi ne ocupam de vanatoare de vrajitoare de parca asta o sa aduca benzina la un pret acceptabil. Dupa cum se pare aceasta actiune este indreptata impotriva votantilor liberali care pot avea probleme cu faptul ca unul dintre liderii aliantei a fost colaborator cu Securitatea. Aceasta cred ca e miza reala. Si pt. asta folosesc tot arsenalul – culmea – al vechilor stalinisti si dejisti.

  24. update:

    Ar mai fi o problema de adus la cunostinta judecatorilor:

    Ce spunea Legea anilor ’60 , ’70, ’80 despre cetatenii R.S.Romana si raportul lor fata de secu’ ?

    Eu am uitat.Respectam legile implicit asa cum nu imi obtin adrenalina nici azi prin nerespectarea lor.Cred ca si Dv. ati respectat, ca majoritatea cetatenilor romani legile tarii in care V-ati nascut, fara a fi intrebat de parinti daca Va convine locul unde Va nasc…. :(

    Cred ca vina Dv. este ca nu ati fost dizident ca si investitorul-poet Mircea Dinescu si ati respectat legile tarii in care ati venit pe lume.

    In rest… fiti felix/feliz si, poate faceti ceva si pentru Baile Felix si Baile 1 Mai si atatea alte zone care asteapta…chiar si pentru Baile Turda -jud.Cluj- si imprejurimi.

    Va multumesc ca existati !

  25. Slujitorii portocalii din presa recunoaste, nu constituie in realitate decat o minge la fileul USL. Basescu sub bocancul Soros, Buda-Pesta si UDMR.

    Nu atat pentru ca Basescu s-a uitat ca un papa – lapte la Felix, cum singur recunoaste. Ci mai ales pentru ca rade ciob de oala sparta.

    Theodor Stolojan in Ministerul Finantelor, administra valuta pe vremea lui Ceausescu (in 22 decembrie 1989 era director general al Directiei de Operatiuni Valutare) si asa cum nu se putea in pozitia pe care a avut-o Dan Voiculescu la o firma comerciala straina pe vremea comunismului (dupa ce se ocupase cu operatiunile valutare speciale la o firma de comert exterior), tot asa nu se putea nici in pozitia pe care a avut-o Traian Basescu la Anvers, fara sa fii in serviciul Securitatii.

    Restul e propaganda ieftina. La fel ca si reactia de inapoiata mintal a Adrianei Saftoiu, care declara ca n-ar fi corect ca pe Crin Antonescu sa nu-l intereseze trecutul. Intr-adevar, n-ar fi corect, avand in vedere…… (arata tot comentariul) Slujitorii portocalii din presa recunoaste, nu constituie in realitate decat o minge la fileul opozitiei. Basescu sub bocancul Soros, Buda-Pesta si UDMR.

    Nu atat pentru ca Basescu s-a uitat chioras la Felix, cum singur recunoaste. Ci mai ales pentru ca rade ciob de oala sparta.

    Theodor Stolojan in Ministerul Finantelor, administra valuta pe vremea lui Ceausescu (in 22 decembrie 1989 era director general al Directiei de Operatiuni Valutare) si asa cum nu se putea in pozitia pe care a avut-o Dan Voiculescu la o firma comerciala straina pe vremea comunismului (dupa ce se ocupase cu operatiunile valutare speciale la o firma de comert exterior), tot asa nu se putea nici in pozitia pe care a avut-o Traian Basescu la Anvers, fara sa fii in serviciul Securitatii.

    Restul e propaganda ieftina. La fel ca si reactia de inapoiata mintal a Adrianei Saftoiu, care declara ca n-ar fi corect ca pe Crin Antonescu sa nu-l intereseze trecutul. Intr-adevar, n-ar fi corect, avand in vedere… (arata tot comentariul) Basescu sub bocancul Soros, Buda-Pesta si UDMR.

    Slujitorii portocalii din presa recunoaste, nu constituie in realitate decat o minge la fileul opozitiei.

    Nu atat pentru ca Basescu s-a uitat chioras la Felix, cum singur recunoaste. Ci mai ales pentru ca rade ciob de oala sparta.

    Theodor Stolojan in Ministerul Finantelor, administra valuta pe vremea lui Ceausescu (in 22 decembrie 1989 era director general al Directiei de Operatiuni Valutare) si asa cum nu se putea in pozitia pe care a avut-o Dan Voiculescu la o firma comerciala straina pe vremea comunismului (dupa ce se ocupase cu operatiunile valutare speciale la o firma de comert exterior), tot asa nu se putea nici in pozitia pe care a avut-o Traian Basescu la Anvers, fara sa fii in serviciul Securitatii.

    Restul e propaganda ieftina. La fel ca si reactia de inapoiata mintal a Adrianei Saftoiu, care declara ca n-ar fi corect ca pe Crin Antonescu sa nu-l intereseze trecutul. Intr-adevar, n-ar fi corect, avand in vedere trecutul ei XXX cu Basescu.

  26. Încercarea de a umbri faptele prezente ale dvs este evidentă; s-au adunat deja prea multe, multă lume a fost şi este ajutată prin şi de fundaţiile dvs. Băsescu şi gaşca devin din ce în ce mai ridicoli şi penibili în folosirea în exces a cuvântului „Felix”, asta în condiţiile în care, altfel, numele de Dan Voiculescu este legat de legi care au venit în sprijinul populaţiei. Aş da exemplu doar recuperarea banilor de la Dacia, lucru care nu s-ar fi realizat dacă dvs nu insistaţi cu multă tenacitatea, dar şi legea 112 privind chiriaşii de bună credinţă.

    Băsescu este VEŞNIC BUGETAR, CHELTUITOR DE BANI PUBLICI ŞI NEVOLNIC ÎN A CREA CEVA PENTRU POPORUL pe care îi place să-l numească „românii”, se îmbogăţeşte pe zi ce trece, deşi nu se ştie de unde, iar DAN VOICULESCU, ADUCĂTOR DE BANI LA ACELAŞI BUGET DIN CARE SE ÎNFRUPTĂ CU NERUŞINARE MARINARUL ŞI GAŞCA LUI. În aceste condiţii, Băsescu trebuia să încerce să facă ceva cu ajutorul instanţelor pe care le poate controla, sperând că va găsi şi români care să uite de ratele de la bancă şi de burta din ce în ce mai goală, auzind despre ceva ce s-ar fi întâmplat acum zeci de ani. Mă întreb până când va continua în acest fel, fără să-şi primească pedeapsa. Fiecare să înţeleagă ce vrea din asta.

  27. Mea culpa ! sunt un om rautacios si plin de complexe, care ii uraste pe cei bogati doar pt. faptul ca sunt bogati !!! In nemernicia mea, ms bucur ca Dn.-ul Voiculescu este un om integru, cu un trecut fara pata si un afacerist de succes. Departe de mine gandul ca si-a obtinut averea furand banii Romaniei din conturile straine, cu care si-a facut mai tarziua Antenele si alte afaceri. De asemenea sunt convins ca acele „fituici” scrise de mana lui la securitate sunt gresit interpretate de catre agentii basisti rautaciosi ! Ma declar trepanat !

  28. Intrucat romanul este bantuit si nelinistit de trecut mai mult decat l-ar interesa prezentul si viitorul cred ca ar trebui actionat altfel pentru a schimba viitorul acestei tari.

    Exista multe intrebari fara raspuns referitor la istoria din zilele noastre. Exista insa si multi jurnalisti de investigatii.
    Am urmarit relatarile dlui Horvath de-a lungul timpului -desigur multe din ele (gen rachete balistice in Ambasada Iraqului la Bucuresti) – erau mai mult decat povesti – insa au fost unele teme ce meritau a fi dezvoltate si investigate mai amanuntit, si desigur puse la dispozitia publicului larg (in acelas stil/pe toate canalele media ca si vestitele stenograme).
    Toata lumea a auzit de dosarul Flota, despre activitatea dlui Basescu la Anvers, despre activitatea dlui Basescu in calitate de Ministru al Transporturilor. – insa toate sunt cunoscute la modul general.
    Daca poporui ii plac astfel de teme – de ce sa nu dezvoltam temele generale si sa le servim calde pe masa, detaliate – asa cum ii place?

    In tot jaful de dupa Revolutie au participat persoane care candva erau intr-o singura barca, iar in prezent in partide diametral opuse.
    Exista atatea companii independente de investigatii internationale…chiar nu poate nimeni in Romania sa le dea lor o anumita tema de cercetare, contra cost?
    Nu s-a dorit pana acum o astfel de investigatie pentru ca sunt manjiti politicieni din mai multe tabere politice.

    Spre binele viitorului Romaniei cred ca aceste investigatii trebuiesc incepute,cu orce risc de raiting pentru partidele implicate, prezentate pe larg publicului: ca acestia sa cunoasca in totalitate si cu exactitate cine sunt politicienii in mainile carora isi lasa viitorul copiilor lor.
    Urmand ca poporul sa decida singur avand toata informatia pe masa.
    Gestul dlui Patriciu de a da in judecata companiile de telefonie mobila ce au fost complici la activitatea ilegala al SRI-ului CONTEMPORAN si de a cere despagubiri consistente reprezinta o initiativa de a modifica in bine prezentul mers al lucrurilor. Cred ca dupa o plata consistenta nu vor mai asista tehnic serviciile secrete fara a solicita si mandatul judecatorului pentru asa ceva. E un pas inainte.

    In concluzie: cine a fost totusi Traian Basescu pentru Romania pana a deveni Presedinte?

  29. Eu va sustin daca dvs. spuneti ca totul este o facatura.
    Ce a fost inainte de 89′ a fost ,dupa am vazut ca ati realizat numai lucruri bune si ati ajutat infinit mai multi oameni decat au facut multi din guvernele postdecembriste.
    Nu va lasati si lovitii fara crutare pe nenorocitii care va ponegresc.

  30. Lectii invatate din experienta dlui Voiculescu:

    1. Ajuta rudele mai sarace. Daca o poti face.
    2. Daca cineva te acuza de ceva, da-l in judecata imediat. Nu astepta sa schimbe contextul in mod nefericit.
    3. Cand exista asemenea neclaritati, nu le lasa sa se transforme intr-o avalanse. De aceea s-a inventat PR-ul. Fa PR!! Nu doar reclama!

    succes!

    Daca abordarea dvs va fi gresita, in sensul ca va trage in jos USL si eficacitatea antenei, o sa aveti parte de ce a avut Geoana dupa vizita la Vantu. ma refer la opinia publica..
    Pe blogul dvs am citit un articol in care subliniati importanta leadership-ului la nivelul celor trei presedinti ai partidelor din USL. Se pare ca dvs sunteti primul care trebuie sa dovediti calitati de leadership. politic.

  31. pentru acesti nemernici,cat si pentru cei care`i sustin,streangul ar fi o favoare,ei merita sa fie exp ulzati,dec azuti din drepturi,confi scare averii,iar pt.urmasi lor,interzis la functii si demnitati publice 100de ani.Ce zici Says /votezi?

  32. Am auzit că, odată cu respingerea recursului lui Dan Voiculescu, se vor petrece următoarele lucruri:
    1. Toţi românii vor avea toate ratele la bănci anulate;
    2. Bugetarii vor primii banii luaţi, înapoi, plus o primă ca să le treacă supărarea pe care au avut-o;
    3. Idem pentru pensionari, dar numai pentru cei care n-au ieşit din sistem între timp;
    4. Şcolile se vor înmulţi, iar copiii care merg acum prin pădure şase km, pe jos, vor avea de treversat doar uliţa pentru a ajunge în sala de clasă;
    5. Spitalele nu se vor mai închide/comasa şi vor primi absolut toate medicamentele de care au nevoie;
    6. Băsescu şi Udrea, dar şi ceilalţi pedişti mai puţin importanţi, vor renunţa la a sifona banii contribuabililor, ba vor şi înapoia tot ce şi-au însuşit în mod ilegal;
    7. Băsescu şi Udrea îşi vor da demisia şi vor intra ÎN ECONOMIA REALĂ, PENTRU A ADUCE CÂT MAI MULŢI BANI LA BUGETUL DIN CARE NU VOR MAI LUA. Vor angaja oameni şi contracte fără legătură cu bugetul statului;
    7. …şi…şi…
    Simt că am uitat ceva… :roll:
    :evil:

  33. ..”dosaru” dumneavoastra e din 2006 in atentia opiniei publice ..va dati ca seama in 5 ani o fi facut si pui , s-or fi inmultit notele informatile ca iepurii….(..daca n-ar fi penibil ar fi chiar amuzant..) ..eu as dori sa stiu cat vor dura procedurile legale la CEDO si eventual cat timp estimati ca va trece pana la o decizie a curtii…. as vrea de asemenea sa vad mecla lu Basescu (daca CEDO va va da dreptate fireste) cand dvs. veti fi castigat…..Dumnezeu sa va aiba in paza !

  34. Dar verdictul de astazi, “definitiv si irevocabil” (o dulce putere a cuvintelor), il lasa pe Voiculescu gol in fata posteritatii, acolo unde nepotii sai vor trai.

    Dar acest verdict vorbeste si despre esecul anti-comunistilor romani. Impardonabil este ca, la doua decenii dupa 1989, Dan Voiculescu isi permite sa poarte o astfel de lupta din pozitia de senator si om politic influent. “Apelul catre lichele” nu este astazi altceva decat imnul infrantilor, imnul celor care au crezut ca bunul simt ii va determina pe acestia sa faca pasul in spate. “Vae victis, vivat victor”, si astazi gloria e a lui Dan Voiculescu, care-si va apara dreptul de om la CEDO, in timp ce altii isi apara dreptul de victima a comunismului in fata viermilor din mormant.

    Daca astazi ar mai fi, sfatul psihologului Giuvelea N. catre clientul sau Dan, “tanar simpatic cu o inteligenta nativa sclipitoare”, ar suna astfel: “Tovarase, ca sa traiesti mult si ferice pe pamant, e important ca noaptea sa dormi bine si ziua sa-ti pupe multi mana. Asa ca pune-i pe liber pe baietii aia tineri de la televizor si angajeaza in loc cativa avocati seriosi care sa-ti apere dreptul de om si de tovaras.”

  35. @ ANDON

    Basescu poate fi lichidat usor tocand mai marunt investigatiile mele. Diferite scandaluri nu ajung sau sunt manipulate de servicii. Dupa trimiterea de catre mine
    a politiei americane la ICR New York am descoperit ca aceasta expozitie a fost araba, a castigatorul expozitiei de la Teheran….Amwar Omar Ambaki cetatean irakian. A protestat vehement Departamentul de Stat si Anti Defamation League
    dar in Romania nu sa auzit niciun piuit.
    Sa admitem ca ca DOSARUL DE TERORISM BASESCU
    http://devanewyork.blogspot.com/
    in cea mai mare parte ar fi produsul fanteziei mele din cele 62 de pagini macar unul sa usor de probat ar ajunge sa trimeata pe Basescu dupa gratii.
    Wikileaks vorbeste de transport de tehnologie prin intermediari de la Bucuresti pentru rachete pentru Iran. Am postat pe bloguri numele companiilor si omul serviciilor iraniene care actioneaza de la Bucuresti dar pe nimeni nu intereseaza.
    Singura veste buna este inceperea unor anchete la Antena 3. Cand vor fi anchete serioase si directe la adresa comducatorului suprem vom putea discuta de presa libera in Romania. Pana atunci numai superficialitate si frectii la piciorul de lemn . Aveti mare dreptate. Multumesc pentru atentie.

  36. îmi aduc aminte ca și Băsescu a avut ceva atacuri furibunde asupra câtorva judecători … nu înțeleg foarte bine diferența intre atacul lui Voiculescu si atacul lui Băsescu asupra actului de justiție …poate ma lămurește cineva

  37. Domnule Voiculescu,
    In primul rand as vrea sa va multumesc pentru felul cum luptati pentru Romania si impotriva lui Traian Basescu. As vrea sa va incurajez sa nu renuntati la vericalitatea de care ati dat dovada pana acum si sa mergeti pe acest drum, indiferent de ce amenintari aveti de o parte sau de alta si cat de mult incearca sa va santajeze aceasta mizerie de om, care a ajuns sa ne conduca din nou. In al doilea rand as vrea sa imi exprim un regret. Unul mare chiar. Imi pare rau ca oamenii pe care ii platiti nu va apara imaginea pe care de fapt o meritati cu adevarat. Aveti masuri pentru batrani, oameni saraci, pentru mame si chiar pentru tineri, la care ati adus si solutii cum sa fie puse in aplicare, si cu toate acestea nimeni nu va pune in valoare aceste lucruri. Simt insa ca adevaratii romani vor incepe sa nu se mai uite in gura lui Traian Basescu (oricum miroase a whisky) si sa le pese de ce se va intampla in Romania de maine. Multa bafta in continuare si nu renuntati la lupta! Aaa, inca ceva. Cautam azi pe siteuri si pe bloguri cum au interpretat „marii analisti” raspunsul ICCJ si am gasit intamplator un articol care efectiv m-a impresionat, referitor la dvs. Uitati aici linkul: http://www.paginapolitica.ro/component/content/article/1054-cum-l-a-transformat-bsescu-in-erou-pe-dan-voiculescu.html Cred ca oameni de acest fel ar trebui sa aveti pe langa dumneavoastra drept consilieri. Multa stima si bafta!

  38. Domnule Voiculescu de ce nu candideaza PC-ul singur in alegeri ? , de ce lasati psd-ul si mai ales pnl-ul sa profite de alianta cu dumneavoastra? Multa lume va aprecieaza ca sunteti sincer , popular si nu inspirati deloc aroganta asa cum inspira domnul Ponta ? Candidati singur cu PC-ul si legati-le tinicheauza de coada celor care acum va inghesuie vazand , sa pofteasca dupa alegeri sa mai comenteze ceva pedeleul . Ati fost singurul care ati prezentat solutii plauzibile dar Boc e un orgolios arogant nu vrea sa recunoasca ca aveti solutii bune . Ponta imi inspira aroganta , Geoana era sau parea mai sincer si mai popular l-am votat dar asta e … cand se fura ca-n codru n-ai ce face …Succes oricum si sanatate multa domnule , o sa va votez PC-ul daca va candida singur !

  39. „Cine calomniaza, va raspunde. De azi inainte, toti cei care mint, care reproduc deliberat informatii false si calomnioase vor raspunde civil si penal”

    Domnule Voiculescu, oare nu v-a durut gura sa spuneti asa ceva? Nu vi s-a facut scarba, nu v-a venit sa vomitati? Nu vi s-a facut frica ca poate se despica cerul si va loveste un fulger pentru ca sfidati logica in halul asta?

    Cum poti sa spui asa ceva avand in vedere ca trustul tau reprezinta apogeul minciunii, calomniilor si informatiilor false. Cand tu esti intoxicatorul suprem al romaniei, nu iti este cumva sa condamni dezinformarea?

    Pana unde va puteti bate joc domnule Voiculescu? Dumneavoastra chiar aveti impresia ca toti romanii sunt mediocrii? Ca toti sunt la fel ca cei din audienta trustului dumneavoastra? Pana cand o sa calcati pe Romania strict pentru interesele voastre personale?

    Nu toti suntem prosti ca bata domnule Voiculescu. Nu toti suntem sclavii talharilor si dusmanilor romaniei. Puscaria va asteapta.

  40. Miercuri, 23 Martie 2011
    Preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia, miercuri, la bilanţul SRI, cu privire la faptul că noua strategie a serviciului nu trebuie să neglijeze capacitatea de a culege informaţii din sursă umană.

    Am atenţionat, legat de această nouă strategie (a SRI – n.r.), asupra unui lucru pe care noi l-am văzut din realităţi în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak: adaptarea la era informatică nu trebuie să neglijeze capacitatea SRI de a culege informaţii din sursă umană. Sistemele moderne trebuie să însoţească, să fie suport pentru culegerea de informaţii din surse umane”, a spus şeful statului.

    El a apreciat faptul că SRI, deşi s-a aflat într-un proces de restructurare, reformare şi reorganizare, şi-a desfăşurat în paralel şi activitatea operativă care, în mod constant, a crescut în calitate.

    „În ceea ce priveşte procesele prin care urmează să treacă SRI, trebuie înţeles că reformarea şi restructurarea SRI nu reprezintă un proces care încheie procesele de modernizare. Ca orice structură modernă, după ce a realizat aceste procese de reformare şi restructurare, SRI trebuie să dobândească acea calitate necesară de adaptare continuă la realităţile operative şi, din acest punct de vedere, pregătirea noii strategii SRI în era informatică este un pilon extrem de important care va permite Serviciului adaptarea continuă la realităţile şi nevoile României”, a mai afirmat preşedintele Băsescu.

Comentariile sunt închise.