Primesc constant mesaje de avertizare: “aveti grija ca va urmaresc, va asculta, va monitorizeaza, cauta ceva, iar daca nu va gasesc nimic sunt dispusi sa fabrice, sa inventeze, sa va planteze ceva.”

De altfel, in septembrie 2010, dupa o serie de astfel de “atentionari amicale”, am sesizat oficial aceasta tema Biroului Permanent al Senatului: aici. In acel document solicitam clarificari in legatura cu o eventuala monitorizare a actiunilor mele interne si externe de catre serviciile secrete, mentionand ca:

„Între monitorizare şi acţiuni agresive (înscenări, flagranturi, droguri amplasate în buzunarul, maşina, casa, avionul, habitatul  unui cetăţean sau orice alt „aranjament” bine pregătit) este o graniţă foarte fină pe care, un funcţionar bine motivat, o poate trece atunci când primeşte comanda potrivită” 

Timpul a trecut, dar proastele obiceiuri s-au perpetuat.

O scurta recomandare pentru cei care-si pierd vremea cu astfel de lucruri: cititi Constitutia – o veti gasi surprizatoare…

Si, da, orice ati face, zilele regimului Basescu sunt numarate!

42 COMENTARII

  1. Maniera de „inflorire a adevarului” se practica si la case mai mici, in sensul ca oricat ai fi de cinstit, tot se gaseste un mancator de „rahat uman”, care sa-ti bombardeze cinstea cu fel de fel de inventii, care mai de care mai scabroase. Conform unor proverbe romanesti, „Atata minte au, atata judeca” si „Nu poti sa-i ceri omului ce nu are”.

  2. Cel mai mult mi-a plăcut că există o asigurare din partea instituţiilor statului, anume că după recensământ ne asigură că documentele se distrug. Sunt convins că serviciile secrete nu sunt deloc interesante de ceea ce spune lumea prin acele declaraţii. :D

  3. Vorbeam intr-o zi cu cativa prieteni si am realizat ca fiecare dintre noi a fost interesant, la un moment dat. Iar noi suntem oameni fara vreo functie insemnata.

  4. D`le Dan scapati-ne va rugam de nenorocitii acestia de la PDL ! e cuima portocalie care a saracit Romania….vor sa ne aduca mai rau decat eram p vremea ungurilor.
    respecte !!

  5. Am o intrebare , cred eu , foarte importanta pentru dumneavoastra.

    De ce nu ii faceti o oferta , lui Raed Arafat sa conduca ministerul sanatatii , chiar ca si independent, nu neaparat sa faca parte din PC sau chiar si USL?

    Trebuie sa recunoastem ca in mare parte daca nu chiar integral , sistemul SMURD este un proiect ce a dovedit ca este NU doar un medic bun , dar si un manager bun.Momentan este sub-secretar , dar consider ca postul lui ar fi acela de ministru.Un om ce a dovedit ca poate trece peste absolut orice obstacol si ca este MAI ROMAN DECAR MAJORITATEA ROMANILOR.

  6. Domnule Voiculescu ..nici nu stiu unde sa va scriu..si nu stiu daca are legatura cu subiectul ..dar poate are..Vreau sa va anunt ca dupa postul Gsp tv a fost scos din grila Rcs Oradea si postul Antena 2 ..am inteles ca si la Brasov ..si in alte orase
    Va rog faceti ceva..impacati-va cu cablistii. Mie imi place A2 , Gsp ..acum astept sa scoata si Euforia ?
    Asa nu are rost sa mai deschideti televiziuni..daca nu aveti cum sa le distribuiti catre public. Pacat. Stiu ca e si politic la mijloc..dar imi pare rau ca avem de pierdut noi telespectatorii, iar noi publicul chiar nu putem sa facem nimic. In plus de exemplu eu nu am posibilitatea sa ma mut la alta firma de cablu ..pt ca e monopol RCS .

  7. Daca nu au gasit nimic compromitator pe cale legala, sunt dispusi sa recurga la orice mojicie, numai sa va insceneze ceva.

  8. Domnul presedinte stie ca stiti, dar nu se poate abtine. Scormoneste pentru a gasi/planta orice. Ramaneti inamicul nr. 1.

  9. Securitatea de pe timpurile comuniste e nimic pe langa toate serviciile care isi desfasoara activitatea, in prezent, in slujba presedintelui. Acum are si SRI, SIE, SPP, STS.

  10. @ Dan Voiculescu

    L-am ascultat pe domnul Daniel Constantin la conferinţa de presă de astăzi, cea în care anunţa că PC îşi alege candidaţii. Domnia sa spune că nu mai doreşte specialişti în politică şi nici nu mai doreşte a propune aceşti candidaţi, ci oameni care au demonstrat că sunt capabil în meserii liberale… şi face aici o listă care cuprinde medici, ingineri (din câte ştiu eu, aceste meserii au devenit „liberale” în ultimii ani, în majoritatea celor care practică astfel de meserii nu au încă statutul de liber-profesionist şi sunt, încă, mai ales angajaţi… mai ales în cazul inginerilor).

    Domnule Voiculescu,
    Eu am renunţat să mai am pretenţii foarte mari de la politicienii României, mai mult, l-am apreciat pe domnul Daniel Constantin prin faptul că nu obişnuieşte „să înjure” pe cei care, pentru moment, PC îi are ca adversari. Domnia sa are un discurs echilibrat şi aplicat pe care, de regulă, îl ascult cu plăcere. Totuşi, cu o singură frază ce comunica mai sus… m-a dat peste cap.

    „Specialist în politică” reprezintă „specialist în guvernare”, adică un om pregătit pentru o anumită funcţie publică, fie ca premier-ministru, fie ca parlamentar, fie ca primar, consilier, preşedinte de consiliu judeţean, prefect… fie ca director al unei direcţii, preşedinte al unei instituţii de stat… în general în toate posturile ocupate politic sau prin vot de către politicieni.

    De exemplu, a pune un medic în funcţia de CNAS este o prostie imensă din punct de vedere politic (este părerea mea). Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este o instituţie care funcţionează ca o societate de asigurări. Cum anume se pricepe un chirurg de top la asigurări? Ea ar trebui să fie condusă de un specialist în asigurări. Slavă Domnului, în cadrul ASE există o Facultate de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori ale căror vârfuri pot fi pregătite politic pentru a prelua funcţii de preşedinte CNAS sau „la pensii”, sau „la şomaj”… sau la toate care funcţionează pe astfel de sisteme.
    Mersul prost al CNAS nu poate avea decât două cauze. Lipsa de corelare a intrărilor cu ieşirile, respectiv dezechilibrul între procentul plătit din venituri şi serviciile medicale oferite, şi, cea de a doua, lipsa unui bun management în administrarea unităţilor care oferă serviciile de sănătate.

    Turcia avea un sistem de sănătate dezastruos. Sistemul s-a echilibrat prin simpla regândire a serviciilor medicale astfel încât acestea să fie mai economicoase, mai eficiente, mai rapide, în condiţiile în care calitatea serviciilor creşte. Iată că acum există un flux important de bolnavi care merg în Turcia să se opereze.

    Evident că aceste modificări manageriale nu pot fi făcute de medici, pentru că calculul optim de încărcare a secţiilor cu un flux constat de pacienţi nu are nimic de-a face cu o operaţie de apendicită, ci cu statistica, normarea, planificarea… şi, în general, cu foarte multă matematică superioară. După părerea mea nu există absolut nici o logică prin care să pui în funcţia de preşedinte al casei un medic care să fie bun manager cât timp nu este nevoie de cunoştinţe de medicină pentru asta.
    La fel la un spital… Ne mirăm că spitalele fac investiţi, conform legii, prin licitaţie, la preţuri duble decât în magazin. Păi de unde să ştie un doctor cât costă nu ştiu ce lucru în magazin? De unde să ştie un doctor să citească un buget, o monografie contabilă, de unde să ştie cum se întocmeşte un contract de muncă, sau care este legislaţia în domeniul de activitate al unui spital? Cineva îl pune, politic, şef la spital cu argumentul că este un eminent medic şi apoi îl abandonează să se pregătească singur să fie un manager. Păi nu-i mai logic să pui director de spital pe cineva care a făcut ASE-ul şi a absolvit ca specialist în management, adică specialist în conducere de instituţii (există specializarea managementului unităţilor spitaliceşti), şi are cunoştinţe acumulate în 4 ani de studii, deloc uşori.

    Avem mii de absolvenţi de ASE şi politica pune în fruntea spitalelor pe cei mai buni medici? Cei mai buni medici nu ar trebui să ştie să opereze? Atunci poate să angajăm economişti să facă operaţiile.

    Un Partid Politic tocmai acest rol social îl are, să pregătească SPECIALIŞTI „special pregătiţi” pentru o anumită funcţie politică, TOCMAI PENTRU CĂ SIMPLA ŞCOALĂ NU ESTE ÎNDEAJUNS în astfel de cazuri. Pe lângă cunoştinţele necesare îndeplinirii unei anumite funcţii în stat, specialistul în politică trebuie să fie, tocmai prin dimensiunea sa politică, conştient de un rol al său în macro-guvernarea României. Tocmai acesta este rostul partidelor politice să construiască un sistem funcţional al statului, un sistem în care fiecare rotiţă funcţionează perfect compatibil cu oricare altă rotiţă. Faptul că politica este astăzi la un nivel din ce în ce mai jos din punctul vedere al profesionalizării ca politician produce aceste sincope şi blocaje instituţionale.

    Aş fi vrut să spun aceste lucruri pe blogul domnului preşedinte al PC, numai că acolo am fost întâmpinat de mesajul…

    Parse error: syntax error, unexpected ‘<' in /mnt/www/danielconstantin.ro/danielconstantin.ro/wp-settings.php on line 131

    Cum doctrina PC este foarte ofertantă pentru rezolvarea crizei prin care România trece, ar fi foarte grav ca politicienii PC, în loc să fie un coagulant ideologic între centru-stânga şi centru-dreapta, să ajungă, după alegeri, în faza "Parse error: syntax error, unexpected".

  11. @ Dan Voiculescu

    MĂSURI DE PRECAUŢIE

    Folosesc Serviciile tot soiul de capcane,
    Nu trebuie să te sperii, dar să fii bărbat ;
    Căci într-o noapte, nu-i exclus, motane,
    S-o descoperi pe Cocoş … la tine-n pat .

    P.S. 1
    Să nu-ţi umble la Antene, să fii interceptat ;
    Dă-i numai microfonul, dacă eşti … sculat !

    P.P.S. 1
    De-ţi va oferi centrala, să fii şi mai vigilent :
    Protejează-te mai bine … dacă eşti potent !

    P.P.S. 2
    Să nu te-acuze de viol, fă-i plata (chiar în rate),
    Şi ca să fii în siguranţă … lucrează pe la spate !

    P.P.S. 3
    De n-ai să poţi deschide vreun bumb la sutien ,
    Să rezolvi rapid problema, … sună un prieten !

    P.P.S. 4
    Deşi multora am spus-o şi nimeni nu mă crede ,
    Să fii atent că, pe-ntuneric, … portocaliu-i verde !

  12. Ce drepturi mai sunt respectate in Romania zilelor noastre? Obligatiile trebuie sa le indeplinim, dar drepturile ne sunt incalcate chiar de cei din fruntea statului, alesi tocmai pentru a ne reprezenta interesele.

  13. PE DOS – ŢINUTUL SECUIESC

    E pe ţeava puştii un timbru revoluţionar în materie, de la care se aşteaptă ieşirea României din criză şi propulsarea în fruntea celor mai prospere state ale lumii. O serie de 7 miliarde, cu valoarea nominală de 100 € / buc. va aduce guvernului Boc-Băsescu 700 miliarde € numai după prima emisiune.
    Timbrul prezintă harta României într-o cromatică desăvârşită (tricolorul, evident) iar pe dos o minusculă pată – defect de tipar, care conferă caracterul spectaculos în lumea filatelică. Dantelarea timbrului este realistă, de tip harcea-parcea.
    Autorul scris cu modestie „traian băsescu”, graţie unui cip(cirip) dispare şi reapare pe marcă din cinci în cinci minute.
    Cel ce va vota pdl în 2012 primeşte amintire un astfel de timbru…

  14. VALOROSUL „CAP DE BOU” MIORITIC

    – Nuţico, zi-mi drept, mi-ai pus coarne, urlă Jon* la ea ca scos din minţi.
    – Un pic numai, la un colţ, şi asta – exclusiv – în scop turistic.
    – Cum aşa târfiţa moşului !?
    – Vin mîine la Cotroceni cei de la Romfilatelia să-ţi facă un têt-bêche pentru originalul „Cap de Bou” aniversar o4.11.2011.
    – Dar bêche nu se citeşte „beş”? , prostia moşului.
    – Nu se citeşte, se suptânţelege…Muţunache !

  15. 1. URINA – FORŢĂ MOTRICE

    O anumită reacţie populară unanimă vis-a-vis de actuala conducere a României a generat o idee practică în sfera energetică, construcţia unei centrale pisoelectrice, cu turbine amplasate la Cotroceni şi Victoriei, ce se va inaugura în anul electoral 2012.
    Aceasta va fi imortalizată pe un timbru portocaliu reprezentând pe Băsescu, Udrea, Alma şi Boc, drept pale ale turbinelor.

    2. TRĂIESC ALTFEL DECÂT CONSTRUIESC

    La un recent tet-a-tet între premierii Chinei şi României, abordând starea economică a celor două ţări, primul ar fi afirmat : „Prietene, voi construiţi capitalismul şi trăiţi ca-n comunism, noi invers !”

  16. VINE TOAMNA

    – De ce eşti amărât Şefu ? întreabă Micuţul.
    – Grijile ţării ! Vine toamna, cu sezonul mârlitului politic…Ce şti tu.
    – Dacă mie-mi faci vânt crezi că Călin Georgescu stă capră ? – Dac-o zici p-asta fără zbârcă te mai ţin…capră : „Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.”
    – Mai bine mă retag la partd…

  17. SABOTAJ ON – LINE

    Un chiot din Kyoto ne (Bor)bely de milioane sute,
    Cum vruta preşul Iosif Nagy (ANPM) şi alte feţe slute.
    E meritul udmr c-a pus la caşcaval tot vajnici sabotori ;
    Ca cetăţeni români, mai bine spus, javre de trădători !

    Micuţule, Băsescule, nemernici ce-aţi distrus o ţară,
    Veni-va ceasul, în curând, ca să mâncaţi sfânta papară.
    Daţi-i Elenei un pistol să vă fixeze ochii-n pod, şi trişti,
    Motiv superb ca mai apoi să umple toată ţara cu turişti.

Comentariile sunt închise.