Asa cum am promis aici, pe blog, in 21 august, copiii din Corbeanca (comunitate din care fac parte, deci fata de care ma simt responsabil) au la dispozitie o gradinita gratuita menita sa demonstreze ca excelenta se naste din grija, atentie, seriozitate, deasupra oricaror dificultati materiale care pot fi preluate si asumate de comunitate.

In plus, asa cum spuneam si in august, gradinita – al carei sistem educational va fi centrat pe antrenarea si dezvoltarea naturala a inteligentei si talentelor copiilor – ar trebui sa fie, in opinia mea, una care sa probeze demnitatea societatii civile in raport cu un stat care esueaza intr-una din principalele sale misiuni: aceea de a oferi copiilor sansa la educatie si la implinirea propriilor vocatii.

Unde mai pui ca, pe langa aspectele serioase, exista si o puternica dimensiune subiectiva a demersului: dimineata, in drum spre Parlament, ma pot opri macar un sfert de ora ca sa dezbat probleme insemnate cu cei mici :) .

E partea cea buna a vietii.

P.S. M-a prins Dan Doboseriu:

Văzând mogulu’atât de radios ,
Ţinând la piept copiii, în pozele color ,
Mă-ntreb, fiind cam suspicios :
N-o fi dat cumva săracu-n mintea lor ? :)

32 COMENTARII

  1. @D.V. UN ADEVARAT BLOG DE MOGUL
    Nu este greu sa ma convingeti ca actiunile dumneavoastra umanitare sunt
    nu numai propaganda ci pornesc din sinceritate si din suflet.
    Ele inunda blogul si laudele curg.
    Profit de ocazie de a ma referi la acest blog special. Cel mai bun blog romanesc.
    Postarile provin din doua categorii. Una din oameni inteligenti care vor sa dea raspus si solutii la problemeleimportante care le ridicati. Unii din ei indraznes chiar sa va critice.
    Alta categoria este cea a laudatorilor de serviciu. Acestia se vor gudura conform traditiei pe langa cei puternici, sperand un beneficiu sau doar din servilism. Acestia nu conteaza ……..
    Dumneavoatra aveti la dispozitie un imperiu mediatic pentru a promova ideilor dumneavoastra. Blogul poate fi mai mult.
    Dumneavoastra ridicati probleme interesante cu caracter politic si social si provocati raspusuri inedite, interesante pentru binele general.
    Totusi dialogul sau polemica constructiva nu se leaga pentru ca nu stim parea dumneavoastra. De altfel este o proba de civilitate sa raspundeti la opinii.
    Sper ca a-mi iertati sinceritatea.
    Blogul dumneavoastra poate arata altfel daca la sfarsitul fiecarui topic veti face cunoscut si opiniile dumneavoastra pertinente. Veti creia astfel un blog unic…. de adevarat mogul luminat.
    Sper sa aratati consideratie acestei propuneri. Cu respect.

  2. DUPĂ 20 DE ANI

    de la grădiniţă, o ea şi-un el se reântâlnesc :
    – Te-ar amuza să ne jucăm cu păpuşile, o întrebă Făt Frumos.
    – Privindu-te, zău, aş fi mai interesată să facem o păpuşă, răspunse Cosânzeana.
    – Hai în codrul fără urşi / să dăm viaţă la păpuşi.

    PS : Şi-au făcut o colibă pe care, după un timp,
    o umplură că păpuşi…mioritice.
    Ce grădiniţă inspirată făcu DV !!!

  3. Si in Bucuresti ar fi nevoie de astfel de gradinite. Daca nu gratuite, macar sa aiba preturi mai mici. Asa ar fi ajutati si parintii/bunicii si copiii.

  4. Sunteti intr-adevar printre putinii politicieni care au inteles ca investitia in educatia copiilor nostri reprezinta adevarata garantie a unui viitor demn pentru tara. Pacat ca cei care ar putea face mult ,mai mult au impresia ca vor trai doar in prezent.

  5. Pentru familiile de copii fara posibilitati materiale este bine venita aceasta gradinita cu ocazia sarbatorilor de iarna.

  6. SUSPICIUNI

    Văzând mogulu’atât de radios ,
    Ţinând la piept copiii, în pozele color ,
    Mă-ntreb, fiind cam suspicios :
    N-o fi dat cumva săracu-n mintea lor ?

  7. Gagicilor, fo două săptămâni gata cu piersica parfumată.Daţi-o pe…

    GĂLUŞTE, cam aşa :

    2 kg cartofi spălaţi, fierţi în coajă una oră la foc mic.Trageţi pielea de pe ei cu degetele voastre alea dulci, lăsaţi-i să se răcească după care tocaţi-i la maşină. Adăugaţi coaja rasă de la o lămâie spălată bine, ½ linguriţă sare, una lingură ulei, una lingură zahăr şi, gradat, 0.5 kg făină în timp ce malaxaţi.
    Într-o cratiţă mijlocie puneţi la fiert apă (să acopere găluştile) cu ½ lingură sare, iar când dă în clocot potrivit introduceţi, pe rând, câte o găluşcă din aluatul de mai sus, în diametru de cca 6cm (vor ieşi cam 2o buc.).
    Atenţie ! puneţi pe masă o farfurie curată cu puţină făină pentru pudrarea palmei.
    Să fie la îndemână 2 linguri obişnuite, 2 linguriţe, un cuţit( pentru curăţat lăbuţa) şi ¼ borcan magiun de prune sau marmeladă.
    În căuşul pudrat cu făină al mîinii puneţi o lingură cu vârf din aluat în care cu una din linguriţe faceţi o gaură pentru a introduce cu a doua linguriţă puţin magiun. Cu a doua lingură acoperiţi gaura în care băgarăţi magiun, acţionând asupra aluatului, după care, deasupra cratiţei, tot cu a doua lingură împingeşi găluşca în apa ce clocoteşte. Procedaţi la fel în continuare observând ca găluşca fiartă ce se ridică la suprafaţă să măi fie lăsată 1 minut la fiert înainte de a o lua cu paleta găurită şi aşeza într-o tavă. Cînd aţi terminat lăsaţi găluştile să se răcească.
    Separat pisaţi crutoanele coapte bine la cuptor dintr-o pâine intermediară, amestecând cu 200 gr zahăr şi pudră de scorţişoară în care veţi tăvăli, pe rând, fiecare găluşcă, remodelândule la nevoie. Finalizaţi pe un platou, fără a face economie la pesmete înnobilat.
    Se servesc reci. Sunt de post, dietetice, şi nu prea calorice.

  8. @ Dan Voiculescu

    APROPO

    Să-l prinzi cu fapte bune pe mogul ,
    E deja firesc, nu c-ar fi-nceput campania ;
    Dar nu cred că-i cineva aşa credul ,
    Încât pariu să pună că refuz … şampania .

  9. DELA GRADINITA LA REVOLUTIE !
    REVOLUTIA VIITORE TREBUE SA FIE UNA CAPITALISTA !
    Domnule Voiculescu.
    Problema majora a Romaniei este lipsa unei clase mijlocii care este coloana vertebrala a unui stat modern. 95% cetateni nu au nici un capital si nu pot participala creiarea unui capitalim national. Marea majoritatea a populatiei nu poate intra in
    competitia economica, cand doar castiga un sfert din salariul mediu europen.
    Fara moguli nu este nu este progres. Cred ca trebue creiati o mogulime mijlociie si mica. Sper ca dumneavoastra sa deveniti port drapelul progresului economic.
    Numai democratia economica cu larga participare poate creia democratia politica.
    In ultima instanta un partid reprezina unteresele unei clase asau unor paturi sociale. Cu unele mici deosebiri partidele si clasa politica reprezinta mafia. Cred ca rolul dumneavoastra este de a fi motorul unei noi clase care sa fie baza unui real progres economic si social. Revolutia viitoare trebue sa fie una capitalista impotriva comunismului privatizat de esenta mafiota. Respecte

  10. Victor Ponta: „Un prieten de-al meu glumea pe seama noastră, a celor trei, Crin, Sorin şi cu mine, spunea că parcă suntem cei trei muşchetari care ne batem cu Cardinalul şi cu Milady. N-am întrebat cine este Cardinalul, cine este Milady, evident că mă gândeam cine ar putea fi D’Artagnan în această poveste atât de cunoscută…”
    Un snapshot Cardinalul şi Milady

  11. felicitari ,o fapta buna care nu va ramane nerasplatita. mi-as dori sa lucrez cu cei mici in aceasta gradinita,demult caut un astfel de loc magic.am experienta cu copiii ,imi place sa ma implic in activitati cultural educative.va rog sa ma cautati.0763386882

Comentariile sunt închise.