In sedinta din 28 noiembrie 2011, Biroul Permanent al Senatului a decis sa propuna plenului adoptarea unei hotarari de infiintare a Comisiei privind problematica datoriei istorice a Germaniei catre Romania. Documentul aprobat de Biroul Permanent continea componenta nominala a Comisiei, stabilita in baza propunerilor inaintate de toate grupurile parlamentare.

Cu toate acestea, in sedinta din 6 decembrie 2011 a plenului Senatului, votul privind Proiectul de Hotărâre pentru înfiinţarea Comisiei speciale a fost amânat, la solicitarea senatorului UNPR Serban Mihailescu, „în vederea consultării prealabile a liderilor grupurilor parlamentare din Senat”.

Tinand sema ca solicitarea privind infiintarea acestei Comisii este inregistratata la Senat din 26 octombrie 2011 si a fost dezbatuta in Biroul Permanent inca din data de 31 octombrie 2011, fiind ulterior trimisa tuturor grupurilor parlamentare, care, pe baza documentatiei, si-au nominalizat reprezentantii in Comisie, consider ca amanarea votului pentru infiintarea Comisiei a fost absolut nejustificata.

Clarificarea existentei unei datorii istorice reprezinta un exercitiu de demnitate nationala, care nu este indreptat impotriva nimanui. Adevarul despre propria istorie nu trebuie ascuns doar pentru ca actualul regim sa primeasca franturi de simpatie de la parteneri externi. Daca nu vom invata sa ne respectam statutul si sa ne aparam drepturile, vom ramane un stat de „mana a doua”, condus de lideri slabi, dispusi sa cedeze interese nationale strategice in schimbul unei fotografii si a unei strangeri de mana.

Blocarea infiintarii acestei Comisii, in ciuda consensului initial, creeaza puternice suspiciuni asupra motivelor care au determinat un asemenea demers. Daca, in urma unor intelegeri oculte, coalitia de guvernare nu doreste sa mai dezbatem aceasta tema, daca Guvernul renunta la 18 miliarde de euro, trebuie sa-si asume explicit responsabilitatea.

In consecinta, propun Biroul Permanent al Senatului ca, in aplicarea hotararilor anterioare, sa solicite plenului, pana la finalul actualei sesiuni parlamentare, sa voteze pentru infiintarea Comisiei privind problematica datoriei istorice a Germaniei catre Romania.

31 COMENTARII

  1. Ce-s 18 miliarde de euro pentru Boc?! O nimica toata. De ce si-ar complica el existenta in incercarea de a recupera acesti bani?

  2. EXISTĂ O EXPLICAŢIE

    Ne-a scos deja Guvernul Boc din recesiune ,
    Iar azi stă linistit ,căci ţara nu mai arde ;
    Din acest motiv, nu vede nici o raţiune
    Să ceară-un mărunţis … de zeci de miliarde .

  3. HALAL CONDUCĂTOR

    Domnul Ponta anticipând condamnarea lui Bombonel peste 3 zle, şi ţinând cont de sfaturile Şandramalei Staliniste, se contrazice cu neruşinare pe blogul său de azi, sub titlul următor :
    Mafia a scăpat – rămâne Adrian Năstase să achite nota ?
    […] Nu voi propune sau sustine excluderea vreunuia din cei doi lideri istorici pentru ca nu consider corect acest lucru, nici necesar si nici macar util. Pentru toti membrii de partid dar si pentru restul romanilor, Iliescu si Nastase apartin PSD si nimic nu poate schimba asta. Nu stiu daca partidul va pierde in imagine, dar stiu sigur ca nu ar castiga nimic daca as proceda altfel. Iar eu, in constiinta mea, sunt impacat cu aceasta decizie.[…]

    Acest băieţaş după neghiobia cu Gioană dacă mai implementează şi colosala măgărie de mai sus, a anulat toate şansele USL pentru 2012.
    Merge cu neruşinarea de a vorbi în numele tuturor românilor despre valoarea părintelui loviluţiei din 1989 şi slugii sale Bombonel care au distrus avuţia naţională a României, faţă de care cele 18 miliarde datorie istorică a Germaniei e un mizilic…

  4. Basescu tot mai spera ca Angela il va saluta data viitoare. Mai ales acum, ca s-a facut baiat rau…si la nivel european. Doar nu credeti ca poate fi interesat de recuperarea datoriilor.

  5. UN GEST PATRIOTIC TREBUE FACUT LA TIMPUL POTRIVIT !

    „Clarificarea existentei unei datorii istorice reprezinta un exercitiu de demnitate nationala, care nu este indreptat impotriva nimanui. Adevarul despre propria istorie nu trebuie ascuns doar pentru ca actualul regim sa primeasca franturi de simpatie de la parteneri externi.:’
    Dar a face acest gest patriotic la doua saptamani de la prescriere 2012 este
    un gest rizibil si nepractic.
    Sau cu alte cuvinte ne facem din nou de ras.
    Provebul ” mai bine mai tarziu decat niciodata ” nu se poriveste in acest caz !

  6. Guvernul Boc, Traian Basescu si toat ciuma portocalie din jurul lor nu renunta la nici un leu care poate fi furat si indesat in buzunarele lor incapatoare. Ei ignora banii – oricat de multi! – care nu pot fi dijmuiti sau jefuiti in totalitate. Pentru aceasta, nici o marsavie nu-i prea mare. Credeti ca Boc ar mai avea atata tupeu in Parlament la sustinerea bugetului daca n-ar avea sprijinul unor tradatori? Vedeti aici: „Stapanul izmenelor” la http://mirceahamza.com/?p=1763.

  7. „Adevarul despre propria istorie nu trebuie ascuns doar pentru ca actualul regim sa primeasca franturi de simpatie de la parteneri externi”
    Doar POPULISM intr-o asemenea fraza!!!Nu incercati decat sa-i invrajbiti pe germani contra lui Basse;din fericire iarasi nu veti reusi si iarasi din fericire Base se are bne cu nemtii!!!Demersul e sortit esecului si daca ajunge oficial in Europa nu va provoca decat rasete!!Ce demnitate, ce mandrie, numai vorbe goale,perdea de fum patriotarda!!Astea nu sunt problemele Romaniei!!

  8. Adrian Năstase în pampersi aşteaptă
    hotărârea de joi a tribunalului.

    Probaţi-vă flerul petru a-l stabili pe cel mai „fleros” din 2011.
    Eu i-aş da 1,5 ani cu executare…

  9. Pe mine ma ingrijoreaza cel mai mult la ora actuala sa nu se intample ca un lucru pe care poate ca-l mai avem, „alegeri libere”, sa ramanem si fara acest drept.

    Domnule Voiculescu, se va intampla din nou ca la celelalte asumari de raspundere? Asumarea va trece, motiunea pica… si noi prin iunie vom vota en-gros…

    P.S. Multumesc pentru „Gift” :)

  10. MOGULULUI INTREPRINZATOR
    DECE SENATUL ROMANIEI NU CERE OFICIAL TEZAURUL DE LA RUSI ?
    SA FIM PATRIOTI SI CU RUSII LUI PUTIN!
    FARA FRICA……. INANTE !

  11. V-o dăruiesc. Păstraţi-o !
    Scrisă şi publicată azi de Iluminatu.
    Are loc pe orice canal tv

    AVOCATUL DIAVOLULUI

    Legat de coarne, tras cumplit de coadă,
    târşind copitele prin glodul cu păcate,
    e dus spre judecată Necuratul, să-l vadă
    muritorii mai din faţă, dar şi cei din spate.

    Din partea apărării ca avocat e Moartea,
    sobră şi zveltă, nelipstă din orişice final;
    ingrată ipostază, Satanei să-i ţi partea,
    ca să-l convingi pe Jude cât mai original.

    Cu probe ce rezistă la Biblie şi Cruce
    cum fu trimis la Dacul oricare păcătos,
    de preteni, de muierea, cea cu ţâţa dulce,
    de zâmbitori în faţă şi târfe pre-din-dos.

    Ce aveţi voi cu Talpa lipsită de veştminte
    care nu pridideşte pe plac la toţi să facă,
    servind, la rând, că are sau că nu are minte ?
    Doamne te-ndură-ţi cer… de Neagra Vacă !

  12. Dan Voiculescu …..este prea tarziu !
    Radu Golban a publicat descoperirea acestei datorii in mai si iunie 2010. Nimeni nu l-a bagat in seama ! Abia cand un ONG romanesc s-a dus la Ministerul Finantelor si la BNR cu aceste articole ale lui Radu Golban atunci au inceput si guvernantii sa se mai agite. Dar fara folos, fiindca in vara anului 2010 trei inalti functionari ai guvernului german au venit de 5 ori la Bucuresti si au rezolvat problema imediat ! S-au inteles cu Basescu si, prin fundatia Konrad Adenauer, stipendiata de guvernul german, au finantat lansarea asa-zisei Platforme Crestin Democrate, al carui lider a devenit Theodor Baconschi, ministrul de externe. In octombrie 2010 Angelika Merkel a venit la Bucuresti si a parafat conventia, care este secreta pentru marele public. Prin aceasta conventie Basescu s-a angajat ca pe toata perioada mandatului sau de presedinte sa nu solicite niciodata Germaniei aceasta datorie. Iar totul se prescrie in 2012 ! Inca odata Romania a pierdut. Dan Voiculescu sa trezit prea tarziu. Dece ?

  13. sa presupunem ca vom recupera aceasta datorie!
    nu va este frica ca acesti bani vor fi furati de cei care ne conduc?

Comentariile sunt închise.