Aceasta intrebare a fost pusa astazi de Traian Basescu, de la tribuna Academiei Romane, referindu-se la rezultatul referendumului din 2009. Perfecta intrebare. Iar primul care ar trebui sa raspunda este chiar cel care o lanseaza.

Respectam un vot larg majoritar popular, domnule Basescu?

In 2009, la intrebarea „Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?” au votat „DA” 6.740.213 de romani, reprezentând 77,78% dintre cei care s-au prezentat la vot.

In 2012, la intrebarea „Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?” au votat „Da” 7.403.836 de romani, reprezentand 87,52% dintre cei care s-au prezentat la vot.

Deci, cum ramane cu „respectarea unui vot larg majoritar popular”?

In mod normal, orice presedinte care avea in cv-ul sau momentul iulie 2012, cand a sfidat vointa a 87% dintre romanii care s-au prezentat la vot, n-ar mai fi indraznit niciodata sa vorbeasca public despre „respectarea unui vot larg majoritar popular”. De rusine, daca nu din inteligenta politica.

Insa presedintele Masaverde nu este deranjat de asemenea „impedimente”, din contra, este imun. Si este dispus sa faca orice pentru a-si prelungi imunitatea la raspundere politica, la valori democratice si, nu in ultimul rand, la dosare penale suspendate exact de procurorul pe care vrea sa il numeasca in fruntea Parchetului General.

Insa nimic nu este vesnic. Nici macar imunitatea domnului Traian Basescu.

13 COMENTARII

  1. Basescu afirma fara frica si fara jena : nici daca aveti 90 % nu este suficient. Recunoaste implicit ca puterea nu apartine poporului . Faptul ca se obrazniceste asa , dovedeste si altceva. Anume : Cei pe care i-am ales in 9 Decembrie nu sunt in stare sa-l aduca la realitate.

  2. Anul şarpelui a debutat în forţă. De puţine minute Steaua a umilit pe Celsi într-un meci curat, memorabil, cu suporteri civilizaţi ce au ocupat toate locurile Arenei.Traian Băsescu nu s-a bucurat. În Piaţa Universităţii, la ora aceasta bat mii de inimi sincronizate. România veşnică se bucură , mai puţin ungurii aflatoxinici. Contestatul vrea să latre şi în parlament. Sper s-o facă doar cu 10% audienţă.
    Şarpele pune ceva la cale con/neconstituţional. Dă Doamne !

  3. BENEFICII ASCUNSE

    În vara ce-a a trecut, pe timp canicular ,
    Am ales la plebiscit să plece maidanezul,
    Dar după votul nostru atât de “popular”,
    N-am câştigat nimic sau poate … miezul .

  4. „Balaurul Palavragiu” TB a sfidat în 2012 hotărârea poporului, ştergându-se cu voturile demiterii la „ţeava de eşapament”, demonstrând astfel că „respectarea unui vot larg majoritar popular” nu valorează nimic pentru el. Dumnealui se crede a fi Preşedintele tuturor românilor, dar după felul cum procedează, reiese că nu este decât un maimuţoi care ia în derâdere doleanţele cetăţenilor şi administrează după bunul lui plac, atât justiţia cât şi celelalte instituţii cheie ale acestei ţări. Ne-am bucurat când USL-ul a venit la guvernare, dar ce folos ? Când Măria-Sa Maimuţilă continuă să manipuleze, jonglând şi trăgând de sfori nişte marionete, persoane care-i fac jocul în detrimentul stării de bine a oamenilor. Se zvoneşte că ar vrea să rămână preşedinte, atâta timp cât trăieşte o broască ţestoasă….. Păcat că ţestoasele ninja nu sunt şi în realitate, că dacă ar fi, i-ar trage o „mamă de bătaie” şi poate atunci i-ar veni mintea la cap şi s-ar retrage elegant din scena politică, în care stă proţăpit ca o căpuşă portocaliu-verzuie.

  5. Excelentă luare de poziție! Argumentată, convingătoare, în corespondență totală cu realitatea. De ceva vreme, îmi exprim convingerea pe bloguri (dar am împărtășit-o și unui europarlamentar în care am încredere) că a treia suspendare – la care, personal, voi merge să votez pentru a treia oară DA – se va produce la începutul toamnei, astfel ca, în simultaneitate cu referendumul pentru noua Constituție, să votăm demiterea lui Traian Băsescu. Până atunci, Parlamentul României trebuie 1) să abolească penibila lege portocalie a cvorumului (ca l-a salvat pe Traian Băsescu în 2012, cu complicitatea „eratei” asumate de șase membri ai CCR, la care s-a adăugat sprijinul ilegitim al unor cunoscuți lideri din UE, în urma unui lobby antiromânesc dirijat de Monica Macovei, Patapievici și Compania etc.), 2) să fie oficializate rezultatele recenzării populației (din octombrie 2011), 3) să fie rapid și scrupulos actualizate listele electorale, 4) să se monitorizeze atent încălcările Constituției de către Traian Băsescu, reîncepute cinic în 4 ianuarie a.c., la CSM. Deja răbojul conține mai multe imixtiuni în problemele justiției „independente”, comportamente ce frizează clar trădarea de țară, evidențiate accentuat și de tema (ne)acceptării României în spațiul Schengen. Etapele aici expuse sunt lucruri fezabile, în pofida șicanelor continue și a grosolanelor manipulări venite dinspre Cotroceni. Doamne, nu părăsi poporul român, deși e plin de greșeli!

  6. Votul ca votul! Basescul ca Basescul!
    Cu sau fara Basescu (dar mai bine fara), e mai putin important.
    Important e ca economia merge in jos.
    PC va fi facut raspunzator, alaturi de PNL, de proasta guvernare in ansamblu.
    Cad firmele ca mustele.
    Ce nu omoara criza, omoara guvernul, administratiile financiare, ONRC-ul, instantele de judecata!
    S-a declansat o vanatoare a IMM-urilor.
    Daca economia intra in picaj, credeti ca va mai interesa pe cineva cine-i presedinte?!

  7. HAZ DE NECAZ

    1. La Gara Prezidenţială

    – Victore, de ce lipseşte piatra spartă la linia trenului prezidenţial, întreabă Antonescu.
    – A fost o manifestare de simpatie populară la ultima plecare a lui Traian Băsescu, prietene.

    2. Milioane de euro irosite la CFR Marfă

    – Victore, ce a avut în cap Boagiu când a cumpărat vagoane de marfă CFR cu gabarit mai mare ca al tunelurilor, întreabă Crin Antonescu.
    – Minte de femeie rătăcită politic. A crezut că tunelurie de cale ferată au elasticitatea organului muieresc, Crin.

  8. In delirul grandorii iresponsabile pe care ni-l afiseaza aproape zilnic, Basescu Traian doreste sa induca o idee .Tipica pentru farsoria sa. Anume ca el este „IMPORTANTUL” pe-aici. Ca face agende politice, constitutii, ca el si numai el este STAPANUL JOCULUI . Sincer , putin imi pasa de auto-linguselile sale. Imi pasa insa de altceva. De disperarea acestui om. Structura interna a lui Traian Basescu este fara dubii cea a nelegiuitului. Oricat de grandoman ar fi Basescu , oricate iluzii ar avea despre sine, „ceva” este vizibil . Ma uit la el , altfel decat cu ochii . Si vad. Frica de raspundere invadeaza spatiul ce-l inconjoara. Basescu stie mai bine decat orice alta fiinta vie Grozavia faptelor sale. Are in spate nu doar ispravile nedemne prestate in aproape 9 ani de „sef de stat”. De aceea , preocuparea sa organica nu este Viitoarea sa „maretie”. Ci EVITAREA RASPUNDERII. Acest facator de rele are nevoie apriga de IMUNITATE. Pe toata viata. Altfel , toate acumularile sale obtinute prin FURT nu mai au nicio valoare. Am scris mai sus ca imi pasa de disperarea lui. Am de ce sa afirm aceasta. Un infractor presat de pedeapsa ce vine peste el , reactioneaza, nu contempla. Un nelegiuit nu-si cere iertare , ci face orice pentru a evita raspunderea.
    Asa va face si Basescu. Cine crede altfel, este prost de-a dreptul , sau incardasit cu „presedintele”,tot de-a dreptul. Toate resursele legale ori subversive ce le stapaneste inca vor fi folosite pentru a scapa de raspundere : Santaj, Bani Multi, Informatii utile, inscenari judiciare. Dar , mai ales , lucrul ce ma ingrijoreaza si infurie este Intaratarea Strainatatii in contra propriei tari. Nu va ezita nici un moment. Basescu nu are scrupule. Ar vrea sa ne vada pe toti morti . Daca asta l-ar ajuta sa scape . Si ulterior sa huzureasca ca un Clapon hulpav si nerusinat . Insotit eventual de toata sleahta de Liiceni,Cristoi, Ioane-notare-umflate-si-borfashe. Ah , sa nu-l exclud din echipa pe „marele” Andrei Pleshu. Care ar avea astfel ocazia sa filozofeze in stilu-i caracteristic. Despre furt prezidential, tradari prezidentiale, vanzari prezidentuale si alte asemenea „notiuni” de acelasi tip. Depinde de noi toti sa le impiedicam „visele” de vacanta eterna si imbelsugata. Iar cei pe care i-am ales sa ne faca dreptate pana la capat , sa nu uite , si sa nu aiba „idei” . Cum ar fi aceea despre „utilitatea” unei Imunitati eterne oferite lui Basescu Traian. Chestia cu „coabitarea” a tinut , dar la limita. Asta cu Imunitatea „frige” pur si simplu.Cine va juca cartea aceasta , va pierde cu siguranta. In mod sigur,mai mult decat a castigat pe 9 Decembrie.

  9. Exemple domnule Voiculescu :

    Germania are 83 milioane de locuitori si 622 parlamentari
    Franta are 65 de milioane de locuitori si 577 parlamentari
    Rusia are 143 de milioane de locuitori si 450 parlamentari

    Romania are 22 milioane de locuitori si 588 parlamentari

    Pastrand proportia suntem de 3 ori mai putini locuitori dar avem mai multi parlamentari ! Fiind de 3 ori mai mici decat Franta ar trebui sa avem de 3 ori mai putini parlamentari adica 577 / 3 = 192 de parlamentari , hai sa zicem sa avem undeva la 210 parlamentari . Chiar si 300 de parlamentari sunt cam multi la 22 milioane de locuitori ! Ba spuneau unii la referendumul din vara ca am fi doar vreo 18 milioane !

  10. D-le Guvernator,

    Matale mâncaşi mici din cal, nu din armăsar, D-aia şi arăţi ca o gloabă şi vorbeşti ca un castrat… cerebral.
    Dacă toată rezerva ta de cadre stă-n două iepe sterpe (Udrea şi Macovei), ai mierlit-o cu “arborele genicologic” pdl.
    Românii te percep călare pe un cal de mare, tremurând (în stânga) un scut din ambalaj celulozic inscripţionat cu cerneală simpatică “de veselu”.
    Şi renunţă, bre, la plicticosul recital de la 18:00 pm, că faci fibron la limbă.
    Un deltaplan prezidenţial ţi-a pregătit Fenechiu, cu băsereactor, desigur.
    Dă-o pe lapte covăsnit, la sugiuc popular, ca să te invizibileşti p-aci, bre.
    Şopteşte-i mezinei gestante să nu mai ingurgiteze spurcăciuni pe unde o trece, c-o să aibă lactaţie toxică.
    Cu generalii, în general, ai generat o generalizare, bre generalisime.
    Proiectul tău de constituţie va fi pus în cur(ând) la Parlament, bre Traiane.

  11. Să spunem totuși că o majoritate nu are dreptul să facă ce vrea într-un stat sau o majoritate care nu respectă regulile, care doar ele sunt cu adevărat suverane, înseamnă tiranie a majorității. Modificarea prin ordonanțe de urgență a legii organice care reglementează activitatea Curții Constituționale, și de facto modificarea Constituției printr-o ordonanță de urgență de vara trecută, 2012, a fost un indiciu extrem de clar al tiraniei majorității. Așadar hotărâți-vă! Când contează deciziile majorității? Doar atunci când vă sunt favorabile? (Întrebare și pentru Băsescu și pentru dl. Voiculescu). Știu că acest comentariu n-o să apară, dar mă mulțumesc doar să-l educ pe administratorul acestui blog, și poate să-l conving pe dl Voiculescu să nu ne mai ia pe toți de proști sau să încerce să ne prostească de la ochi!!!

Comentariile sunt închise.