Din interes profesional urmaresc dezbaterea publica referitoare la Noul Cod Fiscal.

Va sugerez tuturor sa se faca o analiza comparativa a impactului asupra bugetului consolidat in ipoteza reducerii TVA de 24% la 19%, alternativ cu ipoteza reducerii impozitului pe venit de la 16% la 11%.

5 COMENTARII

  1. Nu inteleg de ce trebuie sa cautam alternative, cand noul cod fiscal a fost supus dezbaterii tuturor institutiilor interesate, timp de mai multe luni de zile. Cred ca legea a fost studiata si verificata suficient, si daca Guvernul, sindicatele si mediul de afaceri sustin ca e o masura buna si necesara, eu le voi acorda increderea. Coalitia de guvernare a afirmat ca va sustine codul in forma actuala, deci cautarea unor alternative mi se pare neproductiva si ar denota neincrederea Guvernului in propriul proiect. Opinia mea este ca ar trebui sa mearga inainte cu codul in forma actuala.
    Masura propusa de dvs. e buna, si ar putea, de ce nu, sa fie un plus la codul fiscal, si nu o alternativa, daca Guvernul va considera ca este sustenabila.

  2. DOMNULE PROFESOR STIM CA UN NUMAR FOARTE MARE DE ROMANI CONSIDERA CA SUNTETI O VICTIMA A LUI TRAIAN BASESCU,DAR TOT ACEEASI ROMANI SE VOR BUCURA TARE DACA AR VEDEA CA ZIARISTII TRUSTULUI DE PRESA PE CARE L-ATI FONDAT AR FI MAI ACIZI ATAT CU. BASISTII VECHI CAT SI CU JIGODIILE LUI. JOHANNIS …….ASTA. AR FI UN MARE AJUTOR AL DV DAT ROMANILOR …..VA MULTUMIM….

  3. Domnule Iohannis,

    Dacă ai abces anal (?!)
    Nu lovi „Codul Fiscal”

    „citesc de cateva saptamani tratatul incheiat de Romania cu UE la aderare si ce sa vezi?

    am descoperit cateva chestii care m-au lasat masca:

    UE se finanteaza din bani primiti de la statele componente; dar ce bani?

    printre alte surse am gasit:

    – 0,5 din TVA declarat (nu incasat!) de fiecare tara

    – o parte din sumele incasate prin taxe vamale

    – o parte din taxele pe importuri agricole; UE a interzis initial, apoi a lasat la aprecierea fiecarui stat cultivarea plantelor modificate genetic; in UE nu se prea cultiva dar sunt importuri uriase…

    In aceste conditii cum ar putea UE sa fie de acord cu reducerea TVA din Romania??
    Asa ca au gasit cateva cozi de topor care sustin ca reducerea nu e buna. (pentru noi??, sau pentru ei??!)

    De ce oare nu citesc si „inaltii” nostri politicieni toate astea?”

  4. Domnuli Bibicu, ai mare dreptate. Hai sa facem urmatorul demers:
    Stiti ca nu demult, purtatorul de cuvant al SIE a declarat ca MRU Unguent este agent al unor puteri straine.E o declaratie-soc, care ar fi trebuit sa-l panicheze pe „merituosul membru al CC UTC” si mai ales pe neamtul din Sibiu. Da de unde? Nicio reactie. Extrapoland, putem sa-l intrebam pe mr. Iohanis cum ar reactiona daca seful cancelariei sale ar declara ca un proxenet a adus o minora „lapat” la presedinte? Ar sta pasiv? Haideti, oameni buni, sa-i punem zilnic aceasta intrebare pe toate forumurile, in toate ziarele si la toate televiziunile neobediente.

Comentariile sunt închise.