Parcă și-a ales maestrul Radu Beligan momentul ieșirii din scenă. A plecat discret, când lumea întreagă se uita în altă parte. Am pierdut un artist pe care toți l-am iubit sincer. O pierdere pentru România și pentru cultura națională.

fotografie - gala beligan

Am revăzut imagini de la decernarea Premiilor de excelență ale Fundației pentru Dezvoltarea României. Am avut, câțiva ani la rând, satisfacția de a schimba puțin „regulile nepăsării românești” în privința marilor valori naționale.

Uitându-mă la înregistrarile cu maestrul Radu Beligan și cu Florin Piersic, mi-am dat seama cât de important este să recunoaștem și să prețuim aceste valori la momentul potrivit.

Am rugat-o pe Trisi, cea care în ultimii 7 ani a coordonat Fundația pentru Dezvoltarea României, să continue acest proiect, chiar dacă eu nu voi putea fi fizic prezent.

Trebuie să reînvățăm să vorbim despre marile valori românești. Să le redescoperim. Și nu doar atunci când e prea târziu.

România are valori.

1 COMENTARIU

  1. Mai mult decât un mare actor a fost un mare om purtând cu demnitate și bunele și relele fără să îl îndoaie atacurile unor idioți , atacuri lansate deoarece nu se conforma cu dorințele lor .
    Dumnezeu să-l odihnească :(

Comentariile sunt închise.