Am un proiect. Va fi gata peste vară. Nu pot spune înca despre ce-i vorba. O surpriză (fără legatură cu media, televiziunea s.a.).

O surpriză care implică 100 de personalităţi definitorii pentru istoria noastră. Un soi de rezumat în 100 de nume pentru mai mult de două milenii de istorie.

Lipseşte cineva?

1. Burebista
2. Decebal
3. Traian
4. Basarab I
5. Bogdan I
6. Alexandru cel Bun
7. Petru Rareş
8. Dimitrie Cantemir
9. Mircea cel Bătrân
10.Vlad Ţepeş
11.Ştefan cel Mare
12.Mihai Viteazul
13.Constantin Brâncoveanu
14.Iancu de Hunedoara
15.Matei Corvin
16.Tudor Vladimirescu
17.Horea
18.Alexandru Ioan Cuza
19.Carol I
20.Ferdinand
21.Mihai I
22.Mihail Kogălniceanu
23.Nicolae Bălcescu
24.Avram Iancu
25.Andrei Şaguna
26.Ion C. Brătianu
27.Ion I.C. Brătianu
28.Regina Maria
29.Titu Maiorescu
30.Nicolae Titulescu
31.Iuliu Maniu
32.Corneliu Coposu
33.Barbu Catargiu
34.Lascăr Catargiu
35.Spiru Haret
36.Nicolae Iorga
37.Mihai Eminescu
38.Ion Luca Caragiale
39.Ion Creangă
40.Mircea Eliade
41.Eugen Ionescu
42.Constantin Noica
43.Emil Cioran
44.Petre Ţuţea
45.Lucian Blaga
46.Camil Petrescu
47.Marin Preda
48.Liviu Rebreanu
49.Nichita Stănescu
50.Tudor Arghezi
51.Tristan Tzara
52.George Coşbuc
53.George Bacovia
54.George Călinescu
55.Eugen Lovinescu
56.Tudor Vianu
57.Ovidiu Drâmba
58.Mircea Vulcănescu
59.Constantin Brâncuşi
60.Nicolae Grigorescu
61.Ştefan Luchian
62.Nicolae Tonitza
63.Gheorghe Petraşcu
64.Corneliu Baba
65.George Enescu
66.Ciprian Porumbescu
67.Sergiu Celibidache
68.Lucia Sturdza-Bulandra
69.Radu Beligan
70.George Calboreanu
71.Amza Pellea
72.Victor Rebengiuc
73.Toma Caragiu
74.Leopoldina Bălănuţă
75.Traian Vuia
76.Aurel Vlaicu
77.Henri Coandă
78.Emil Racoviţă
79.George Emil Palade
80.Victor Babeş
81.Nicolae Paulescu
82.Grigore Moisil
83.Octav Onicescu
84.Anghel Saligny
85.Nicolae Tesla
86.Dumitru Stăniloaie
87.Nicolae Steinhardt
88.Petru Maior
89.Nadia Comăneci
90.Ilie Năstase
91.Ivan Patzaichin
92.Elisabeta Lipă
93.Gheorghe Hagi
94.Helmuth Duckadam
95.Octavian Belu
96.Lia Manoliu
97.Iolanda Balaş
98.Cristian Gaţu
99.Maria Tănase
100.Gheorghe Zamfir

88 COMENTARII

  1. matei corvin nu are ce cauta pe lista asta

    a fost rege al ungariei si dusman al moldovei lui stefan

  2. Inteleg ca lista doreste sa includa 100 de „mari romani”.

    Ce nu inteleg este de ce sunt inclusi pe aceasta lista Burebista, Decebal si Traian. Daca fata de Traian tot se mai pot gasi motive (de exemplu, faptul ca noi acum vorbim o latina stricata), pentru Burebista si Decebal mi se pare ca motivele sunt mult mai greu de gasit.

    Vorbim oare de „zestrea genetica” pe care ne-au lasat-o dacii? In cazul acesta ar trebui sa manifestam egala reverenta fata de capeteniile celtilor stabiliti in Transilvania si in Campia Romana. Asta ca sa nu mai vorbim si de celelalte valuri succesive de invadatori/colonizatori: germanici, slavi, cumani si altii.

  3. Antonescu lipseste. Nu Crin, ci maresalul. Stiti ca circula gluma ca de ani de zile suporterii dinamovisti il sustine pe presedintele PNL pentru a prelua carma tarii cu sloganul : „Antonescu de traia, un tigan nu mai era…”.
    Mai lipseste Dragos, intemeietorul tarii Moldovei.
    Ion Iliescu…

  4. ana aslan.

    PS nu stiu daca numele postului=numele proiectului dar, daca imi permiteti – poate „fauritorii de istorie” ar putea evita o eventuala interpretare malitioasa a cuvantului „facatorii” (de ex ca plural al cuv facatorie).

  5. Iustin Capra, Mihai Ungheanu si…omul nostru care a descoperit penicilina, chiar daca n-o fi fost primul. Parca era un „escu” – nu mai stiu cum il chema.

  6. Nici Tesla nu avea ce căuta aici. Prezenţa lui silnică în astfel de liste e doar o mostră de „românism” prost aplicat. Avem destule valori neaoşe, nu trebuie să mai împrumutăm şi de la vecini. Luaţi-l în loc pe Gheorghe Lazăr bunăoară. Apoi văd că l-aţi preferat pe Carol I (neamţ-neamţ), saşilor Haas sau Oberth sau ungurilor Bolyai (tatălşi fiul). De ce?

  7. Andrei are dreptate:Petrache Poenaru. Ar mai fi Ana Aslan.As adauga Stefan Iordache, dar poate sunt prea subiectiva.Ilie Cleopa.Tudor Vornicu.
    daca imi mai vine cineva in minte, vin repede si scriu:)

  8. avem mai mult de 100.
    badea Cartan…Sergiu Nicolaescu, Adrian Paunescu, Petre Tutea, Nechifor Crainic, Gheorghe Tatarascu (pictorul)…Ana Aslan…

  9. ceva de genul „100 de personalitati ce ne-au marcat destinul” – o fi vre-o enciclopedie ceva…..
    Maresalul Antonescu?
    exista si personaje negative ce ne-au marcat destinul, fiind si ei facatori de istorie.

  10. Istorie? Iata cum va caracterizeaza I.C. televiziunea de la care primeste un camion de parale.
    Acest fragment este luat din editorialul din 24 iunie 2009 din JN

    Cum îi fac adversarii campanie pe gratis lui Traian Băsescu
    Dacă am face un scurt bilanţ al prezenţei politicienilor în media din ultimul timp, pe primul loc s-ar afla, indiscutabil, Traian Băsescu.
    de Ion Cristoiu
    24/06/2009
    Conferinţe de presă, talk-show-uri nesfârşite, comentarii mai mult sau mai puţin ţepoase au fost dedicate spuselor lui Traian Băsescu la şedinţa de Guvern, la un taifas pus la picioare de televiziunea de debara a clanului Păunescu sau la strângerea de mână a filosofului negustor Gabriel Liiceanu.

  11. Daca tot ati mentionat elevii(Eliade,Noica,Cioran,Vulcanescu),ma gandesc ca poate merita si profesorul o nominalizare-Nae Ionescu. Personaj destul de controversat,acesta a reprezentat totusi pentru studenti dar si pentru o intreaga generatie un punct de reper si un adevarat parinte spiritual…imi vin in minte si un B.P.Hasdeu,poate un Ion Gavrila Ogoranu(ca simbol al rezistentei anticomuniste armate din munti),un Arsenie Boca si de ce nu…Maresalul Ion Antonescu

  12. ce istorie a personalitatilor e aceea fara Antonescu?

    fara nici o indoiala…suntem daci…de unde romani…de unde Romania??

  13. daca tesla a avut un stramos roman(nedovedit) asta nu-l face roman.inima lui niciodata nu a batut pt romania.e cam tras de par.

  14. 1.Curiozitate.
    Belu cu cati de L este? ca l-am vazut scris si cu un L si cu doi. Cum e numele corect?

    2. Eu cred ca va ganditi la o carte documentar/biografica despre cei enumerati aici pe care sa o vindeti cu JN. Daca am ghicit sunt mai tare ca Vanga! :)))

    3. Cred ca ar mai trebui Florin Piersic.

  15. Dom profesor, poate cândva o să imi mulţumiţi de recomandarea pe care o fac acuma ….aceasta persoana nu are cum sa lipseasca dintre primii 10 (a făcut parte dintr primii 10 mari români),

    ATENŢIE – ESTE CEL MAI TRADUS AUTOR ROMÂN ÎN ÎNTREAGA LUME DIN TOATE TIMPURILE,…

    …este vorba despre Richard Wurmbrand, o scurtă bibiografie găsiţi şi la :

    http://rubenbudau.wordpress.com/2009/04/08/richard-wurmbrand/

    mai recomand pentru documentare toate părţile din:

    http://www.youtube.com/watch?v=zOlH9uVMohc

    Cu bine,
    RuBen Budău

  16. Initiativa este laudabila insa sunt multe figuri ce ar merita mentionate in proiectul dumneavoastra ‘surpriza'(peste 100) si ar fi regretabil ca,din diverse motive,unele nume sa nu fie prezente..ca si-asa,istoria,fiind scrisa de invingatori,a tratat injust anumite personaje…de aceea simt nevoia sa aduc o completare: Ion Heliade Radulescu,A.D. Xenopol,Constantin Radulescu-Motru,Gheorghe Lazar,Petrache Poenaru,Vasile Goldis,Octavian Goga,Ion Barbu,Vasile Bancila,Faust Bradescu,Sextil Puscariu,Simion Mehedinti,Ernest Bernea,Constantin Tanase,Dem Radulescu,Nicolae Dobrin……

  17. Cum cine lipseste?
    ogica , lazarus , diaconescu , piticu’-porno , sexy-braileanca , nikita , alina tonciu , ramona gabor , moniCA COlumbeanu , tarky si toate celelalte primate care invadeaza televiziunile romanesti.Evident nu pot lipsi un casuneanu , un baiat cu bugatti ceva , un rege al asfaltului , ca doar si ei sunt „eroii” zilelor noastre.Pot fi inclusi aici si niste ‘baieti’ gen bercea-mondialu , vilifort , fane spoitoru’ …
    Lasand gluma pe dupa visin , o persoana marcanta a istorie ce nu se afla pe lista este Maresalul Antonescu.

    P.S numele scrise mai sus nu sunt scrise in litere mici din imbecilitate , doar ca nu sunt demne de a fi scrise corect cu majuscula initiala.

    numa’ bine!

  18. Nu ştiu, domnule profesor, eu cred că sunt cam puţine femei pe listă. E foarte adevărat că bietele de noi existăm în istoria omenirii relativ de puţin timp, dar parcă e timpul să avem parte măcar de nişte aprecieri retro…
    Dacă nu vă supăraşi, voi pune aici un link (http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_personalit%C4%83%C5%A3i_feminine_ale_Rom%C3%A2niei) cu o listă ceva mai mare numai cu personalităţile feminine din ţara noastră. E drept că nu merită chiar toate băgate-n lista celor 100, dar – ştiu şi eu – poate că ar fi bine să faceţi liste separate: una cu personalităţile feminine şi alta cu cele masculine…
    Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes în demersurile dv.!

  19. Eu totuşi cred că lista se lărgeşte lejer foarte tare şi nu se poate oprii la cifra 100, pentru că ţara asta a avut şi are şi în prezent multe valori umane…asta aşa @dks lăsând gluma la o parte :)

    Cu bine,
    RuBen Budău

  20. Nenea, te rog să-l susţii pe nea Cristoiu, că n-are acoperire în cearta cu musiu Badea. Nea Cristoiu susţine că musiu Badea e plătit şi primeşte ordine să înjure p-ăştia de la putere, mai puţin pe cei cu care e prieten, deşi nu ştiu cine i-ar mai putea fi prieten, în condiţiile astea… :D

  21. MARESALUL CONSTANTIN PREZAN , MARESALUL ION ANTONESCU , GENERALUL GUSE , GENERALUL EMIL MACRI … ii scriu cu litere mari pentru ca sunt eroi ai tarii si au platit cu sange devotamentul fata de Romania .., stiti bine ca merita repectul nostru dle Voiculescu …

  22. Intr-adevar ar mai fi incaput multi. Dar cred ca ideea domnului Voiculescu se refera doar la 100.. si probabil cei cu care s-a sfatuit i-au recvomandat pe acestia. De ce? Poate ptr ca sunt cei mai cunoscuti.. or mai fi si altii.. dar posibil doar cei in tema(profesori de istorie etc) or fi auzind de ei. parerea mea

  23. Octav Onicescu, Grigore Moisil, Ion Barbu, Dimitrie Cantemir, Andrei Saguna,Iosif Vulcan…si mai sunt multi altii dar mai scriu maine pentru ca trebuie sa merg la nani. Pupici!

  24. @Mogul
    Care Macri bre? ala ce a trimis primii loctiitori ai sai sa reprime muncitorii la Brasov in noiembrie 1987? Directia II cumva? care normal trebuia sa se ocupe cu altceva…nu cu reprimarea muncitorilor…de…. era favoritul lu’raposatu si i se mai dadeau si treburi mai murdare din cand in cand….cati au murit prin Muntii Fagarasului…..Nu prea cunosti istoria contemporana a Romaniei..

  25. D-le Mogul, ati starnit o apriga dezbatere. E clar ca poporul nostru a „produs” de-a lungul istoriei multe personalitati, in toate domeniile, si la fel de adevarat e ca ele se concentreaza ca nr pe masura ce ne apropiem de vremurile noastre. Problema e ca pentru a nu omite pe cineva semnificativ, lista ar trebui sa contina de cel putin 2-3 ori mai multe nume. Aici insa intervin criteriile selectiei si depinde cat de mult vreti sa ridicati stacheta.

    Ar fi doua directii de urmat: prima consta in delimitarea unor domenii de activitate si alegerea celor mai importante personalitati din aceste domenii; a doua ar impune o analiza amanuntita a „valorii” fiecaruia din acele nume si a impactului pe care respectiva persoana a avut-o in istorie. Fara intentie de a deranja pe cineva, as putea da ca exemplu pe Duckadam: intr-adevar, detine acel record la obtinerea unei mari performante sportive, insa totusi reusita tine ceva mai mult si de sansa, iar cu altceva nu s-a remarcat in sport, fata de Nadia, sa zicem, iar la castigarea finalei au contribuit decisiv si alti jucatori. Pe de alta parte, in istorie va ramane acel record si acest nume.

    Oricum ar fi, nu cred ca veti reusi sa impacati si capra si varza in 100 de „locuri”, insa parerea mea e ca lista ar trebui revizuita pe ici pe colo, prin locurile esentiale.

  26. Intr-adevar Badea Cartan; intr-adevar maresalul Antonescu; din lista generatiei noastre cred ca nu poate lipsi intr-adevar Ceausescu (cu multele-i scaderi si cu putinele lui parti bune).
    In ciuda inerentei „taieri in carne vie” din cauza scurtimii listei (a propos: da’ de ce neaparat asa scurta?) si a unui inevitabil subiectivism (perfect justificat – suntem pe blogul Dvs personal), ma mai intristeaza lipsa din lista a lui Sadoveanu si – mai ales – a Angelei Gheorghiu.
    Numai bine!

  27. Maresalul Antonescu cred ca merita introdus. Va recomand sa vedeti cartea av Ioan Dan, ,,Procesul Maresalului Antonescu”, in care se analizeaza viata si procesul lui Antonescu din perspectiva unui jurist. Poate ca macar acum merita ca istoria sa-i faca dreptate.
    Un alt personaj , de data aceasta de cultura, care ar trebui sa fie pe lista, din punctul meu de vedere, este maestrul Octavian Paler!

  28. Dar de ce va inchistati intr-o „suma” fixa – 100 – asa cum sunteti obisnuit in afaceri? De ce n-ar fi 101, 150, 200 samd? Mi se pare o lista superficiala. De ce? Daca l-ati pus pe Toma Caragiu de ce nu l-ati ,,listat” si pe Alexandru Bocanet? Stiu, nu v-ati gandit… :) .
    De exemplu, pentru superficialitatea dvs, stiati ca inainte de Hagi, Nadia si Nastase a fost un Nicolae Linca? Ce conteaza? Sunteti om politic dara :))). Caci Linca a murit sarac si nebagat in seama. Cu cei in viata mai poate iesi de un clip la turism sau de-o afacere :( .

  29. A..! si inca ceva….”personalitate definitorie pentru istoria noastra”…?! hm…tre si din anii ’90 cineva care ” ne-a marcat” istoria atat prezenta cat si a copiilor nostri,poate si a nepotilor….(DOAMNE FERESTE,TOTUSI !). Sa fie cel care (cei care) a (au) semnat contractul cu firma BECHTEL ? – cre’ k intra in Guiness Book of Records ca….autostrada cu cel mai mare pret de finalizare din istoria omenirii.Sau sa fie…cel care a furat primul prima bucata din sistemul de irigare din zona lui…(da’ p’asta nu-l stie nime’…e anonim).Sau sa fie cel care a semnat contractul cu acea firmulita canadiana care m-a saracit pe mine,cetatean al acestei …zone, de resursele naturale din Marea Neagra…ca daca ma nasteam in Groenlanda sau Danemarca….deh…soarta-i soarta…Poate v-am dat o mik idee si eu, cu mintiuca mea.
    Va doresc un week-end minunat!

  30. Sunt incantat de ideea dvs de a face o emisiune de acest gen. Apreciez f mult ideea. Dar cred totusi ca ar trebui sa includeti in aceasta enumerare si acele personaje care au condus Romania indiferent de statul ei si dupa perioada anului 1944. Cred ca istoria noastra trebuie sa scoata in evidenta toate aspectele care au condus la dezvoltarea acestor tinuturi indiferent cu ce oprelisti sau ingradiri.
    Nu cred ca trebuie sa ne fie rusine sa spunem ca aceasta tara a fost condusa de Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceausescu, ca sa nu mai vorbesc de maresalul Antonescu. Cu toate ca sunt figuri controversate au detinut cele mai inalte functii in stat.
    Pe langa acestea cred ca trebuie sa includem si personalitatea haiducilor cum ar fi Iancu, Pintea .
    Ar trebui incluse si alte personaje.

  31. Lista in principiu e Ok. Musai trebuie si maresalului Antonescu, dar si cineva din rezistenta anticomunista, poate Elisabeta Rizea. Mai sunt locuri, catva nume fiind de prisos, gen Bacovia, Cosbuc, Rebreanu, critici(Vianu, Lovinescu) si altii.

  32. Ati uitat de TUDOR GHEORGHE. sau trebuie sa moara ca sa ne dam seama ca este cel mai important pastrator si propovaduitor al muzicii romanesti?

  33. scriu cu intarziere dar totusi tin sa imi sustin ideile fara a creea neaparat polemica… @ andron … as spune ca suferiti la capitolul informare… a consumat clanul Ceausescu stilouri intregi de cate ori a fost taiat de pe lista de avansari… favorit ? nu cred…l-am ales pe d-l general Macri pentru ca titul era fauritori de istorie … 1 a facut pentru Romania enorm de multe lucruri bune 2.a platit cu viata pentru devotamentul lui… fiind cautat si omorat pentru incapatanarea lui de a sluji doar tara .
    @ sunpearl ..asa este am produs si producem valori …voiam sa fac un mic retus doar subliniind ca din cand in cand ofiterii romani isi dau tributul de sange pentru Romania iar daca avem caracter si valoare trebuie sa sa ne apreciem eroii . nu sa ii manjim in noroi de dragul ignorantilor si oportunistilor…
    D-l Voiculescu are o retinere in a atinge subiecte contemporane cu greutate si il inteleg pentru ca este figura publica si are nevoie de imagine … insa avem nevoie de exemple …promovati-ne valorile , eroii , adevaratele caractere d-le Voiculescu … sunteti un om implinit … lasati ceva in urma dvs…. cu respect

  34. Ion Iliescu, cel care i-a lasat pe securisti sa fure doar ca el sa aibe puterea. Rusine maestre, rusine.

  35. Eu sunt curios la un top negativ pt istoria tarii cam pe ce loc ati iesi, personal zic ca macar un 30-40 prindeti. In rest, va prevestesc ca in maxim un an veti fi complet falit ;)

  36. Octavian Belu de ce? Daca e Nastase, de ce nu e si Tiriac?
    Unde sunt Ion Barbu – Dan Barbilian si Vasile Alecsandri?

  37. Mi-am amintit : ce ziceti de Bella Karoly, antrenorul Nadiei si a Teodorei-si nu numai…- sau Emerich Ienei antrenorul Acelui Helmuth Dukadam -si nu numai, sau Anghel Iordanescu -antrenorul acelei echipe nationale si nu numai – sau Mircea Lucescu…care dintre dansii o fi avand mai multe merite pentru sportul romanesc…??
    ….si scrisese cineva…in gluma,sper sau la capitolul gafe ar merge…Petre Roman..hmhmhm – am eu o copie dupa o „improprietarire ” a unui S.A….cu semnatura lui de prim-ministru…doar ca terenul era al unui cetatean caruia i-l „c.a.p.-isese” ceaushescu.In fine…nici acum nu e rezolvata aceasta incurcatura solida a fsn-ului sau psdr-ului sau pdsr-ului sau ce-o fi fost atunci! Poate veti face si o lisata cu gafegistii Romaniei.

  38. @nauneim: Și totuși român. Esențial pentru întelegerea istoriei noastre.
    @Emilian: Din nou: sunt esențiali pentru înțelegerea istoriei noastre.
    @Codrin Scutaru: Și totuși, Bănel a jucat în Ligă. Dinamo?
    @Costina: Am citit-o. Și totuși: de ce?
    @bogdan: Tocmai de aceea vă întreb: cine mai lipsește? În plus, cred că știi că vreo 1000 de ani nu prea avem relatări scrise…
    @Alex: Numărul 81.
    @Hadim, demostene: Adevărul e pe la mijloc.
    @blondu: Citisem, citisem.
    @Cetateanu’ Turmentat: N-ai ghicit!
    @sunpearl: Primesc!
    @mogul: La ce te gândești?
    @els: Pariu?

  39. L-ai uitat pe Alexandru Marghiloman. Poate si pe Tudor Marghiloman. eu cred ca au avut o influenta puternica asupra tarii noastre.

  40. Nu l-am regasit in lista pe primul presedinte al Romaniei, Nicolae Ceausescu. Consider ca nu poate fi exclus doar pentru ca unii l-au denumit dictator, mai ales ca a fost inlaturat printr-o lovitura de stat, de care putini se mai indoiesc astazi, dar si avand in vedere realizarile romanesti si din Romania in perioada 1965-1989. Simt nevoia sa recunosc ca nu l-am iubit dar ca il apreciez acum (cand, dupa 1990 am obtinut informatii, unele si prin publicatiile trustului Intact) considerandu-l unul dintre marii patrioti ai neamului. Asa cum il infatisau unele tablouri cand era in viata, este intre Stefan cel Mare si Mihai Viteazul. Deocamdata cred ca nu este posibil, dar candva, in viitor, merita o statuie in intersectia de linga magazinul Unirea si fostul bulevard Victoria Socialismului sa se numeasca Nicolae Ceausescu.
    Inca ceva, din cate stiu Nicola Tesla a fost sarb. Daca nu cumva este vorba de o alta persoana despre care nu stiu.
    Cu sincer respect.

  41. 1.maresalul Ion Antonescu
    2.Pr Arsenie Boca
    3.Pr Iustin Parvu
    4.Marin Sorescu
    5.Nicolae Ceausecu
    6.Nicolae Densusianu

  42. Propun aici și un prototip al colaboratorului securității care a marcat două decenii viața și coșmarul multor români;să-i zicem Felix motanul.Deasemenea lipsesc de aici Arsenie Boca,Dimitrie Barilă(cunoscut mai ales pe numele monahal Dosoftei),N.Costin,Ispirescu,Nicolae Densușianu,Pintea Viteazul

  43. Lista numelor e impresionanta ….ciudat e ca romanii desi neam inzestrat de la D-zeu , nu au avut niciodata un statut ridicat ca si natie …parca cineva ne da cu bata in cap cand indraznim sa aratam ca avem esenta…

  44. In parte – conducatorii romanilor- seamana foarte bine cu proiectul meu literar. La care lucrez, si mai am putin. Daca va intereseaza o colaborare gasim o cale eficienta pe mail. Va trimit acolo un exemplu din ce fac, si decideti cunoscand exact. Cert e ca trebuie o privire retrospectiva de alt gen, nu ceea ce s-a intamplat pana acum, in mai toate epocile. In genul afirmatiei lui Iorga despre istorie: ” Istoria e ceea ce s-a intamplat cu adevarat, nu ceea ce ne-ar fi placut sa se intample!
    Un timp placut

Comentariile sunt închise.