Astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ar fi trebuit sa se judece admiterea Contestatiei in anulare depusa de mine impotriva Sentintei din februarie anul curent. In ultimul moment, sedinta s-a amanat pentru 23 iunie 2011.

Sigur, domnul judecator Albu, coleg de partid si de guvern cu domnul Basescu, cel care a pronuntat decizia din februarie, este tot la ICCJ si multi apropiati m-au sfatuit sa nu mai fac acest demers.

Dar nu pot sa renunt.

Voi continua sa atac acea sentinta la toate instantele interne si internationale pentru ca este profund incorecta. Are drept unic temei o nota confuza, lipsita de sens si substanta, despre un cetatean strain care incerca sa ma convinga sa fug din tara, adresata directorul intreprinderii unde lucram, NU securitatii.

Din marea de acuzatii false lansate la adresa mea, a mai ramas aceasta picatura ridicola, absurda, injusta.

La dosarul din arhivele CNSAS sunt zeci de file cu interceptarile convorbirilor mele telefonice. Sunt relatari detaliate ale monitorizarilor efectuate asupra mea fie de securitate, fie de anumiti colegi. Exista chiar si o schita a casei mele intocmita de Securitate.

Si este o singura fila in care comunicam directorului intreprinderii de comert exterior ca un strain care facea afaceri in Romania “practica atacuri vehemente deschise, cat si tangente fine” si “da solutii originale pentru rezolvarea unor aspecte care, dupa opinia dansului, nu sunt corecte”.

Iata, inca o data, aceasta nota:


Acel om nu a suferit niciun prejudiciu. Nici nu avea cum, nota era deliberat confuza, mentionam “atacuri tangente fine” si “solutii originale”, nu spuneam nimic concret.

In schimb, pentru corecta informare a “lupilor moralisti”, voi posta in zilele urmatoare mai multe documente relevante pentru felul in care am fost “lucrat”, urmarit, analizat de Securitate si ajutoarele sale.

36 COMENTARII

  1. „Acel om nu a suferit niciun prejudiciu. Nici nu avea cum, nota era deliberat confuza, mentionam “atacuri tangente fine” si “solutii originale”, nu spuneam nimic concret”

    Va cred. Stiu si eu un caz, unul Petrini, care tot asa, n-a suferit nici un prejudiciu datorat intelegerii gresite sau voit gresite a cuvintelor neconcrete “astept ordonantele dumneavoastra”.

    http://www.youtube.com/watch?v=xLU-1nOygg0

  2. Cel mai probabil erati tinta unor provocatori, data fiind pozitia pe care o ocupati in domeniul comertului exterior. Ma tem ca indiferent ce veti face de acum incolo eticheta care v-a fost pusa a ramas lipita si nici o decizie a justitiei nu va sterge aceasta impresie din mentalul colectiv. Eu personal nu cred ca ati avut relatii profesionale cu securitatea. Ce stiu e ca orice sef din Romania comunista avea obligatia sa informeze cand cineva ii facea propuneri suspecte. Daca nu raporta… era posibil sa ajunga la inchisoare, cu tot cu familia sa, pentru ca provocatorii erau foarte folositi. Indiferent cat de mult veti ataca in justitie deciziile… nu va va ajuta. Pentru ca justitia din Ro are o imagine proasta in mentalul colectiv, iar etichetele se lipesc foarte bine de oamenii bogati pentru ca sunt urati de marea masa a populatiei- saracii. Cred ca ar trebui sa va angajati o echipa (mai buna) de comunicatori care sa incerce sa va rebranduiasca, sa puna accent pe lucrurile bune pe care le faceti.

  3. @DV: Oana are partial dreptate. Este doar incercare de discreditare de acum. Ce a fost a fost. Cine vrea sa vada ce s-a intamplat va studia documentele, cine vrea doar sa strige „securistul” va citi tabloide si va asculta ce se mai spune „pe surse”.

    Trebuie mers inainte cu toate initiativele pe care le aveti cu Fundatia, pe plan politic (baiat bun domnul Ciuhodaru – chiar e extrem de perseverent in tot ce face) …
    Se mai aude ceva dinspre Senatul Stiintific, proiecte de cercetare? :-” (posibil sa fie un apropo)

  4. @ Dragos – dulce glorie, vad ca tu esti unul dintre cei mai vehementi critici ai mogulului. Cred ca ar trebui sa te numeri printre participantii la urmatorul tweet-meet.
    Cat despre rautatea ta nefondata: „pentru corecta informare a “lupilor moralisti”, voi posta in zilele urmatoare mai multe documente relevante pentru felul in care am fost “lucrat”, urmarit, analizat de Securitate si ajutoarele sale.”

  5. Antenele nu scapa nici o ocazie sa ne spuna ca Basescu a fost securist pentru ca altfel nu ar fi putut lucra la Anvers. Ne pot da si explicatia cum nu a fost Dan Voiculescu secirist cind era directorul unei firme de comert exterior? Lasind la o parte faptul ca era firma securitatii.

  6. Ma gandeam sa Va scriu ca in cazul actiunii la instante internationale sa aratati si cand ati inceput actiunea in Romania si de cate ori ati fost amanat si cum ati primit cu intarziere motivarea sentintei pentru a fi clar cum… s-a imbatat de putere justitia romana si cum poarta cetatenii dupa bunul plac al judecatorilor pentru a se bucura de puterea pe care o exercita prost in tara noastra.

  7. Daca unii oameni pe scara sociala au avansat,
    Discreditorii pornesc la atac, imediat,
    De cand este lumea, lume
    Invidiosii au un prost renume,
    Dar, pentru a nu le da apa la moara
    Sa-i lasam pe gelosi de necaz, sa moara.
    De ce sa ne punem mintea cu ei,
    Cand am putea spune: “Satana, sa piei !”
    Parerea mea este, sa nu va mai consumati
    Pentru ca satisfactie nevolnicilor le dati.
    Prosti pe pamant sunt destui,
    Numai bunul simt nu-i,
    Le este mai usor la „radio-sant” sa se gandeasca
    Decat pentru faima lor sa se speteasca.
    O vorba din batrani spune,
    Intotdeauna faptelor pe nume:
    „Cainii latra, ursul inainte merge”
    Si de rau-voitori nimic bun nu se alege.

  8. Domnule Voiculescu, oamenii limitati vor striga „securistul”. De ce? din cauza ca se limiteaza sa citeasca doar titluri de ziare.

    Actuala putere a fost extrem de interesata sa aduca poporul roman la o asemenea limita, insusi presedintele a strigat: ”POPORUL ROMÂN ESTE LIMITAT!”

    Cu siguranta aceasta eticheta va disparea, atata vreme cat va veti ocupa si in continuare de ridicarea Romaniei la un alt nivel, in care societatea sa fie preocupata sa citeasca si mesajul de dupa titlu.

    Va doresc succes cu Fundatia, este un inceput prin care romanii sa se intoarca la cultura, la valori – SA DEPASEASCA LIMITELE IMPUSE DE UN REGIM FARA SCRUPULE

  9. @ Dan Voiculescu

    FUMIGENE

    Chiar de-ai numit atacurile tangente,fine
    De nu eşti portocaliu, te vor lovi oricum
    Târfele de la Putere ce se pretind virgine,
    Căci vor, de nu e foc, măcar să iasă fum .

  10. Trecutul lui Voiculescu nu conteza ….ci doar viiitorul lui.
    Domnule Voiculescu
    Am cunoscut securitatea mai bine decat multi. Am fost in ancheta securitatii pentru
    transmiterea catre serviciului francez a unor materiale filmate despre Ceausescu.
    Am fost acuzat pentru inalta tradare si am scapat cu viata doar prin interventia presedintelui SUA Carter . Nu simpatizez cu securitatea ci dimpotriva.
    Securitatea conducea Romania si cu mici exceptii toti au colaborat cu aceasta institutie, Ceausescu hotarase printr-o hotarara secreta in 1972 ca sefii institutilor
    de comert exterior sa faca parte din securitate si toate serviciile occidentale cunosteau acest lucru. SECURITATEA A CUPRINS ELITA ROMANEASCA LA TOATE NIVELURILE , La fel ca in Rusia sovietica sau Germania securitatea a devenit coloana
    vertebrala a societatii…..o institutie formidabila. Dumneavoastra vreti degeaba sa insultati inteligenta celor care au trait sub comunism. In ancheta securitatii am cunoscut criminali si oameni cu calitati extraordinare care au incercat sa-mi salveze viata din diferite motive. Am ramas cu ei prieteni de o viata.
    In Romania nu se pune problema….cine a colaborat cu securitatea ci cine nu a colaborat la ea . Toti presedintii romani au colaborat cu securitatea . Existau functii care cereau mandatoriu colaborarea sau ca in cazul lui Iliescu erau peste securitate. Chiar daca sentinta dumneavoastra ar suna invers nu puteti convinge
    pe nimeni . Lasati trecutul la o parte si concentrati-va in viitor. Aveti sansa de a face multe pentru aceasta tara. Va doresc succes.

  11. @ Geta

    Tot te doare capul desi azi a plouat si a fost mai racoare. Termina odata cu ineptiile tale ! Si mai lasa-ne cu … „advocatul” tau caci esti ridicola.Daca nu ai nimic de spus, nu e obligatoriu sa scrii. Mai bine, abtine-te !

  12. Domnule Profesor, si eu am depus o cerere (P2964/11/06.03.2011) la CENESAS pentru a-mi vedea dosarul si a chema in instanta statul roman si ofiterii de securitate care m-au „dat afara” din procuratura pentru ca nu am colaborat.
    Inca astept sa-l gaseasca ,”daca nu l-au matrasit” securisti care se ocupau de justitie si vreau sa-mi spuneti daca ma pot baza pe sprijinul dumneavoastra in demascarea acestor indivizi .
    Stiu ca sunteti un om drep si care militeaza pentru stoparea flagelului ETNOBOTANICELOR , iar in acest sens, va rog sa-mi spuneti daca doriti sa sprijiniti proiectul „Ce face copilul meu ?” care poate reprezenta un „scut” pentru proiectele de excelenta a Fundatiei Dan Voiculescu.
    Cu stima,
    Peresedinte A.N.T.R.
    Costin Jugurica
    http://www.cefacecopilulmeu.ro

  13. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Puteti sa postati cuprinsul Contestatiei in anulare?
    Al dvs., Valeriu Mangu

  14. Mogulul cel virgin si curva securitatii .
    Domnule profesor
    Considerati hotararea instantelor subiectiva si arbitrara. In Romania oricum
    nu exista justitie si va fi in veci la comanda intereselor politice. In cazul in care
    veti primi o hotarare convenabila cu ce va schimba situatia. Dumneavoastra ati fost directorul unei intreprinderi de comert exterior al securitati sau sub comanda
    securitatii. Insistentele dumneavoastra depasesc marginea penibilului si orice
    om sanatos la minte va considera colaborator al securitatii .Aceasta continua argumentare a viginitatii dumneavoastra politice inerveaza si face pe multi sa puna
    sub semnul intrebarii onestitatea dumneavoastra in general. Intrebarea cetatenilor
    tarii la adresa dumneavoastra este una. Voiculescu poate scoate Romania din prapastie sau nu ? In aceste circumstante ce conteaza daca ati fost securist sau nu.

  15. albu asta e penibil rau si face justitia sa fie si mai penibila…de fapt, basescu e in spatele lui

  16. MOGULUL CARE POATE SALVA ROMANIA !

    Domnule Voiculescu
    Nu are nicio importanta daca din punct birocratic ati fost securist sau nu.
    Altceva conteaza. Ca ne luati ca prosti.
    Sunt o multime de dovezi ca firma Crescent se ocupa in strangerea „banilor negri” pentru Ceausescu sau in „operatiuni speciale” ale politiei politice comuniste. Chiar dumneavoatra
    declarati :la momentul Revolutiei erau securisti foarte puternici, cei care lucrau in comertul exterior si in structurile de partid”.
    Inainte de 1989, existau in Departamentul Securitatii Statului doua unitati care desfasurau activitati cu caracter exclusiv economic: Intreprinderea de Comert Exterior „Dunarea”, aflata sub comanda colonelului Constantin Gavril si Serviciul Independent pentru Comert Exterior, codificat UM 0650, aflat sub comanda colonelului Stefan Alexandru.
    La ICE Dunarea lucrau 115 ofiteri, 10 subofiteri si 12 civili. In cadrul Serviciului Independent pentru Comert Exterior lucrau 41 ofiteri, 2 subofiteri si 2 civili. Sarcinile acestor compartimente erau de a controla in integralitatea sa comertul exterior al Romaniei (atat exporturile), cat si importurile si de a realiza venituri substantiale din comisioane si intermedieri.
    Domnule Voiculescu.
    Nu mai intereseaza trecutul dumneavoastra. Sunteti sungurul politician cu profunde cunostine economice ,considerat ca un geniu financiar . Puteti sa scoateti aceasta tara din fundul prapastiei. Suntem multi alaturi de dumneavoastra dar va rog……….. nu ne luati de prosti.

  17. @ clujeanu:

    Credeam ca ai o problema trecatoare, dar pe langa faptul ca „te bagi in seama” pe seama mea, se pare ca ai o fixatie serioasa…
    Imi pare sincer rau pentru tine pentru ca nu meriti atentia mea !

  18. VOICULESCU UN SECURIST MIC….BASESCU UN SECURIST MARE SI PERICULOS.
    CIA
    „BASESCU SPION INPOTRIVA TARILOR NATO LA ANVERS SPECIALIZAT IN SPIONAJ MILITAR SI INDUSTRIAL.”
    PACEPA:
    NAVROM era repartizata la DIE si DIA

    Agentiile NAVROM erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva.Nu stiu cine a raspuns de agentia din Anvers cand presedintele Basescu era seful ei. Dar stiu ca sefii agentiilor erau utilizati cu prioritate pentru a sprijini operatii de spionaj industrial si tehnico-militar organizate de aceste doua servicii.
    Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte „curier diplomatic neinsotit” al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in tara, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE cand lucram pentru ea mentionez: un tanc Centurion din Israel (detalii in cartea Red Horizons, editia II-a SUA, pp. 371, 374); instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica.

  19. CIA
    „BASESCU SPION INPOTRIVA TARILOR NATO LA ANVERS SPECIALIZAT IN SPIONAJ MILITAR SI INDUSTRIAL.”
    PACEPA:
    NAVROM era repartizata la DIE si DIA

    Agentiile NAVROM erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva.Nu stiu cine a raspuns de agentia din Anvers cand presedintele Basescu era seful ei. Dar stiu ca sefii agentiilor erau utilizati cu prioritate pentru a sprijini operatii de spionaj industrial si tehnico-militar organizate de aceste doua servicii.
    Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte „curier diplomatic neinsotit” al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in tara, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE cand lucram pentru ea mentionez: un tanc Centurion din Israel (detalii in cartea Red Horizons, editia II-a SUA, pp. 371, 374); instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica.

  20. Politia politica actuala este de zeci de ori mai crunta si mai opresiva decat politia politica practicata de securitate, iar cazul dvs. se incadreaza clar la politie politica. In loc sa ne preocupam de politia politica de acum 20-50 ani, ar fi mai bine sa ne ocupam de combaterea politiei politice actuale ( la organe si organe executive eu incadrez serviciile secrete, STS, procuratura, DNA, CNSAS, o parte a justitiei, terorismul fiscal, ANI, toate agentiile si departamentele care terorizeaza selectiv, controland, verificand, aplicand amenzi, si chiar inchizand afaceri ale patronilor de alta culoare politica, sau care nu cotizeaza la
    casa partidului-stat ). Nu inteleg de ce USL-ul nu initiaza un proiect de lege pentru definirea si pedepsirea politiei politice. Ar pune pe ganduri pe executanti si le-ar mai scadea zelul politienesc, stiind ce-i asteapta dupa caderea iminenta de la putere a portocaliilor.

  21. …Era sa uit:
    In formularea actiunii sa nu omiteti prejudiciul de imagine pe care vi-i l-a adus si securitatea prin acel director caruia a trebuit sa-i dati nota informativa precum si justitia romana care desi anterior s-a pronuntat odata apoi a revenit si a intins acest proces pe o perioada nepermis de lunga pentru ca prejudiciul sa fie cat mai consistent.
    Justitia romana poate fi reclamata si altcuiva decat la CEDO ?

  22. @ Geta

    <>

    Ti-am mai spus ca esti agramata dar tu in loc sa pui mana pe carte o faci pe-a desteapta. Pe toate le stii si o faci si pe-a sfatuitorul „advocatului”.

  23. @Clujeanul

    Si tu ce parere ai despre gramatica TA.Eu zic sa mia verifici odata ce ai scris …agramatule.Daca tu pentru greselile unora sau altora faci atata gargara si ii numesti agramati , ar fi bine sa te uiti mai atent la ce scrii tu inainte sa ti se miste degetele pe tastatura.Stiu ca e si o diferenta de regiune intre noi ( si nu din cauza numelui ci din cauza exresiilor ) dar pentru asta nu ai nici o scuza.

  24. mare tupeu . macar abtineti-va sa mai apareti public .
    din document , rezulta clar cu ce va ocupati .
    auzi ? omul respectiv nu a suferit niciun prejudiciu ?
    nu va este rusine ?
    luati-l pe basescu de mana si plecati din tara aceasta . 2 securisti orgoliosi se joaca cu soarta unui popor umilit . oameni ca voi trebuiau a fi indepartati din 1990 . am fi avut astazi alt presedinte si un alt mod dea face presa . cu cat apareti mai des , cu atat ii cresc sansele lui basescu .

Comentariile sunt închise.