Parca in alta dimensiune fata de vulgaritatea, minoratul, amatorismul si esecul cronic al politrucului roman, acesti tineri fac performanta. Sunt an de an cei mai buni, sfidand si „criza sistemului” si „criza modelelor”.

Bravo lor, vor avea in continuare in mine un prieten.

Detalii aici.

33 COMENTARII

  1. @ Dan Voiculescu

    Domnule Senator,
    Ştiţi care este paradoxul? Avem o ţară plină de informaticieni excelenţi, poate chiar prea pregătiţi teoretic decât este necesar într-o lume a „scurtăturilor”, şi asta de prin anii ’90, şi cu toate acestea, sau chiar în pofida acestor realităţi, statul român a aruncat pe fereastră sume uriaşe de bani pentru nişte programe pline de hibe. Vorbim de milioane de euro pentru nişte programe de nivel de liceu. Dacă avem un minister (cu un ministru invizibil) numit pompos MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE, oare este atât de greu să se realizeze un colectiv de tineri bine plătiţi, un mic institut (sau, dacă are o activitate profitabilă, chiar unul mare), care să elaboreze toate programele de care statul Român are nevoie, de ce nu, inclusiv site-urile instituţiilor statului. După părerea mea, calitatea programelor informatice de care statul român se foloseşte reprezintă o vulnerabilitate a statului român, nu numai prin calitatea îndoielnică a lor, dar şi prin faptul că aceste programe nu au un caracter unitar pentru a fi inter-operabile.

  2. Andrei Purice şi Daniel Posdărăscu au devenit nume cunoscute în societatea românească prin prisma Olimpiadei Balcanice. Vor fi ei peste 20 de ani nişte Bill Gates sau Mark Zuckerberg? Eu unul mă îndoiesc, pentru că România nu oferă oportunitatea afacerii atunci când există ideea sau expertiza. Mai mult, din câte am observat, şcoala superioară, în România, mai mult plafonează afacerile decât le dezvoltă. Absolventul de studii superioare are tendinţa de a funcţiona în afaceri după reguli, după legii, alergând după avize şi aprobări, băiatul de la colţul străzii nu prea se sinchiseşte de astfel de amănunte şi… „facă banu’ gros”… „fără număr”.

    Cel mai grav este că acestor tineri li se spune că ceea ce fac este înspre bunăstarea lor (ai carte, ai parte). Ei sunt minţiţi că se pregătesc într-un domeniu de viitor, cu locuri de muncă bine plătite… Din păcate soluţiile fericite sunt de ordinul miilor la nivel naţional, absolvenţii în informatică sunt de ordinul sutelor de mii, pentru că se acumulează, an de an. Acest lucru este trist.

    De aceea mai fac o propunere (a câta oare… şi până acum nici una nu a fost realizată). Dat fiind că economia de piaţă în România, după 21 de ani, este încă într-o stare de funcţionare aberantă, ar trebui realizat (şi iată, ne legăm de informatică) o balanţă a resurselor economice (cerere/ofertă) menită să ajute economia de piaţă să funcţioneze. Dacă interesează pe cineva, poate să-mi ceară să dezvolt acest concept de „balanţă” (dacă nu cumva uit despre ce este vorba, între timp).

  3. AMOVIBILITATE

    De scoate şcoala românească doar tâmpiţi ,
    (Cred c-a zis-o chiar Băsescu, de ţin minte)
    Ar trebui să fim, cu toţii, extrem de fericiţi ,
    Căci oricine-l poate-nlocui pe … Preşedinte .

  4. romania are nevoie de astfel de tineri. tb sa identificam o strategie pentru a stopa brain drain-ul.

  5. atat de trist sunt cand vad ca tinerii de valoare parasesc tara. din cauza unor oameni precum funebriu, udrea, basecu. bine ca mai exista si initiative precum cele ale fundatiei care va poarta numele

  6. americanii au silicon valley, rusii au skolkovo…cred ca si noi tb sa avem un astfel de „centru al excelentei” in IT

  7. @ Bibliotecaru

    SETE DE CUNOAŞTERE

    Poţi dezvolta şi conceptul de balanţă ,
    Dar mai interesantă-i parcă tot reţeta
    Cum de-ai reuşit marea performanţă ,
    De-a studia treizeci de ani … omleta .

  8. statul talhar da ignore persoanelor care fac performanta. el, statul talhar, gestionat de un marinar incompetent, are nevoie de talmaceni. de boci, placinte si udre. ei sunt performerii in acest stat

  9. O lectie data de Fundatia dvs sistemului educational romanesc. Ma intreb daca din partea statului ar fi avut parte de vreo bursa.

  10. Ma intreb ce viitor vor avea acesti tineri daca isi vor continua studiile intr-o Romanie ale carei valori sunt total inversate. Cine va mai stii sa-i aprezieze??

  11. @ Dan Doboseriu

    COOLBECUL BUCĂTAR

    Să faci asemenea antret
    Induce o voinţă de culbec.
    :D
    Ar trebui să spun concret
    Nu sunt balanţă, sunt berbec.

    Şi-am să mai spun una pe faţă:
    La aragaz, nevoia te învaţă.

  12. Proiectul Skolkovo a fost infiintat cu sprijinul Administratiei Prezidentiale, a Guvernului rus si nu in ultimul rand al businessului (unii de buna voie, altii nu).
    Noi ne pricepem in a construi blocuri doar penru spatii comerciale – pentru care nu gasim chiriasi.
    Putini oameni de afaceri exista in Romania ce au capacitatea vizionara, pentru a bune bazele unor afaceri durabile. Marea amjoritate se ocupa cu afaceri:”cumperi de aici – vinzi acolo”.
    Pe politicieni nu-i mai atingem, ca e clar – nu exista nici o baza in ei.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Skolkovo_Moscow_School_of_Management

  13. Sper ca v-a placut cum arata campusul din linkul prezentat, capitalul social, fondatorii internationali ai scolii precum si societatile mixte create pentru a aplica acele cunostinte.

    SBERBANK – este cea mai mare banca al statului rus. Doar in prima jumatate a anului 2011 a avut un profit net de 5 mlrd USD si in prezent finalizeaza operatiunea de preluare a bancii VOLKSBANK (in afara de Romania ca nu are profit).

    Ma intreb – CEC-ul nostru, EXIMBANK-ul nostru nu s-ar putea implica in astfel de proiecte?
    Am gasit si raspunsul – nu, pentru ca daca politicul nu vrea, nu vor vrea si nici aceste banci.

    Pana una alta mai prezentam un exemplu elocvent:

    http://www.banktech.com/architecture-infrastructure/225700158

    Daca acesti tineri nu vor fi apreciati in Romania (putem sa le punem un cuvant bun la Kiev – vor fi si relativ aproape de casa)

  14. Din pacate, probabil ca vor urma drumul strainatatii, ca alti olimpici. Si cel mai rau e ca nu potem gasi argumente pentru a-i determina sa ramana.

  15. Opaaaa. După ce cursul a ajuns într-o „groapă” de 4,1817… îşi începe marşul suitor spre valoarea prognozată de mine pentru 1 august… 4,2634 RON. :D Mă îngrijorează că mai este o previziune cu 4,26… destul de aproape de mine. :D

  16. ÎN SURDINĂ

    1. – Când aveam 16-17 ani, băi Gogule, răsturnam munţii !
    – Acum ce-ţi doreşti, bătrăne ?
    – Să am iarăsi 16-17 ani…
    – De ce ?
    – … Să-i reaşez cum au fost !

    2. – Când eram de 18 ani, Aurico, escaladam Everestul ! Eh !
    – Acuşi, Vasile, abia de te mai caţeri pe muntele lui Venus…

  17. @ Bibliotecaru

    BAFTĂ

    Eu cred că n-ai călcat de loc pe bec
    Când te-ai decis să mă ataci frontal ;
    Căci deşi te-ai lăudat că eşti berbec ,
    Mie-mi place mult … friptura de batal .

  18. @ Dan Doboseriu
    :D :lol:

    TESTO-STEROIZI

    Berbecului îi vine şi lui rândul,
    Chiar de în turmă este viu copulator,
    Căci, de-i nevoie, şi cuvântul
    E bun la un tăiş e… masculator.

    (Sunt tare mândru de găselniţa despărţirii emasculator după metoda e-mail, adică electronic-masculator. Uneori până şi eu mă consider genial.) :D

  19. in tara in care puterea se plimba cu elicopterul pe banii romanilor, astfel de initiative sunt minunate. performerii tb rasplatiti.

  20. :)
    Mă gândeam eu că nu voi surescita prea mult interes cu propunerea mea…
    În România important este cine deţine „butoanele” ţării şi nu cine/cum rezolvă problemele noastre.

Comentariile sunt închise.