Later-edit: Înregistrarea emisiunii aici.

Pe 6 iulie scriam aici, pe blog:

Noul val al crizei economice mondiale, care se resimte deja in intreaga Europa, va fi diferit de criza din ultimii 3 ani. In 2008, criza a fost, in primul rand, financiara, in 2011 criza este structurala. In 2008 am avut o miscare pe orizontala care s-a propagat relativ uniform in spatiul euro-atlantic. In 2011 criza loveste vertical. Economiile cu structura puternica si flexibila vor rezista, economiile fragile se vor prabusi(…) In acest moment, economia nationala este complet descoperita in fata crizei, iar actualul regim, care a ignorat toate avertismentele economistilor, nu stie si nu poate sa o protejeze („Încă un avertisment: ne îndreptăm spre faliment”; integral aici).

Astăzi, criza a lovit.

Despre managementul ei corect voi vorbi astăzi, de la ora 21.00, cu Răzvan Dumitrescu, la Subiectiv.

51 COMENTARII

  1. la orele 21 anunta si FED-ul masurile ce le vor lua pentru calmarea pietelor.
    Bernake Helocopter si tiparnita de hartii sa traiasca:)

  2. urechile incompetente ale bocilor, udrelor, ialomitenilor, aritonilor etc nu aud…dar daca le spui „hai sa facem o smenareala si sa ne scoatem cu vreo cateva sute de mii de euro” imediat ciulescu urechile

  3. TRAGEŢI LA POMPE

    Cel mai mare preşedinte al tuturor timpurilor din universurile paralele – d-l Ion Iliescu – îşi dă acum cu preţupuţu la Antena 3, cum că târfa de criză mondială care s-a vrut în V a trecut în W, dar criza românească nu poate fi precizată ca aliură a curbei.
    Adevărul este că ciudata criză românească este în dublu K, adică pe înţelesul celui care a prvocat-o (Traian Băsescu alias Jon*) un fel de KaKa., motiv pentru care pompele de vidanjare socială trebuie să evacuieze rapid materia fecală pdl-udmr.

  4. degeaba taie statul…daca statul nu incepe sa atraga venituri mai mari, atunci toata discutia despre anvelopa fiscala este una pur teoretica,

  5. @ Dan Voiculescu

    PREA BUN, PREA CA LA ŢARĂ !

    Ai fost în seara asta foarte bun ,
    Nimic nu-ţi reproşez căci n-am motiv ;
    Dar un singur lucru tot ţi-l spun :
    La “Subiectiv” ai fost prea … obiectiv .

  6. Nu prea ai de ales decat sa-ti lasi banii in banci. Nu poti investi chiar tot in case, bijuterii, tablouri, mai ai nevoie si de lichiditati. Iar la saltea nu poti sa-i tii.

  7. Cred ca putem vorbi de subconsum in Romania doar la o anumita parte stricta din patura sociala si in raport cu anumite produse. La mancare de exemplu suntem clar la supraconsum

  8. De ce nu pot sa scriu pe blog? imi da eroare. Mai incerc o data: cum poti sa spui ca Guvern ca faci tot ce poti pt redresare cand gradul de absorbtie al fondurilor europene e la noi cel mai mic din Europa?

  9. Turnator cu acte in regula… numai prostii vorbeste… Normal, prostii au impresia ca are o logica ce spune… Vai de noi…

  10. Ati dovedit de multe ori ca pronosticurile dvs financiare sunt corecte.Din pacate guvernul ramane surd si se comporta ca si pana acum: cu inconstienta.

  11. De cand a venit in fruntea tarii “mitraliera intestinala” si formand un guvern de “bombe anale”, a lansat din bombardierul indiferentei masuri procriza, astfel indreptandu-ne in pas alergator spre falimentul indezirabil. Daca Eugen Jebeleanu a ilustrat in “Surasul Hiroshimei” efectul lansarii din Enola Gay a bombei “Little Boy”, Traian Basescu demonstreaza in “Grimasa Romaniei” rezultatele masurilor lui inepte asupra tarii. Bineinteles ca, in “desteptaciunea” lui crasa nu recunoaste devastarea socio-economico-politica de care este vinovat, cautand ca de fiecare data sa arunce “pisica moarta” in curtea opozitiei. Suferind de mitomanie cronicizata s-a obisnuit sa faca afirmatii neconforme cu realitatea tragica din ziua de azi, recidivand de la o zi la alta prin aplicarea de noi idei gen horror, menite a ne arunca definitiv in Groapa Marianelor, fara a avea candva vreo posibilitate de supravietuire.

  12. Din pacate noul val al crizei ii va prinde total nepotriviti pe romani cat si pe guvernantii nostri care din cate am observat in ulimele zile, au acceasi reactie ca la inceputul lui 2009.

  13. Din pacate pentru noi managementul corect al crizei nu poate fi asigurat de actuala guvernare. Atata timp cat avem un guvern incompetent si un presedinte rupt de realitate, care se hahaie ca proasta targului si nu vede nicio criza, drumul pe care mergem nu poate duce decat catre… cofa. Ca sa nu spun si eu tot faliment.

  14. Felicitari pentru emisiunea de aseara si pentru pertinenta analiza economica! Macar de romanii s-ar trezi si ar alege in fruntea tarii oameni ca dumneavoastra.

  15. sunteti printre putinii care mai spun lucrurilor pe nume, care spun adevarul. o faceti pentru ca aveti curaj, din respect pentru romanii care nu merita sa fie mintiti la nesfarsit, dar si pentru ca stiti cu ce se mananca economia asta.
    lui boc sau basescu ce sa le ceri? astia nu stiu decat cu ce se papa banii furati din avutul public si bagati mai apoi in conturile personale!! pfff…

  16. Preşedintelui Băsescu Traian

    (R) Ochelarii pentru cal se aplică numai acestuia, nu şi călăreţului !

  17. Oare de ce in Franta si Germania tva-ul la alimentele de baza este redus ? La noi chiar nu se poate ?

  18. Ar fi bine daca s-ar aplica reducerea tva-ului la alimentele de baza numai ca la frecventa cu care se schimba legile la noi… s-ar putea ca dupa 2 zile sa-l duca din nou la 25 % (bat in lemn!) .

  19. Romania nu este un jucator important pe piata bursiera mondiala. Bursa noastra este minuscula, cu efecte minore, in cazul caderii in continuare a burselor mondiale.

  20. Romania nu este in zona euro. La o adica poate jongla cu cursul de schimb, astfel incat sa mentina, cat de cat, echilibrele monetare si fiscale.

  21. Acest guvern incompetent ar trebui sa faca tot posibilul pentru a atrage investitorii pusi pe fuga din unele tari de criza economica mondiala. Sunt fonduri disponibile uriase in China, care pot fi atrase cu efort diplomatic si politic.

  22. Guvernul ar face bine sa infiinteze un consiliu interguvernamental, insarcinat strict cu elaborarea de politici publice pentru atragerea investitiilor straine.

  23. Dupa ce ca Dumnezeu ne-a ajutat anul asta cu o vreme prielnica agriculturii, producatorii sunt lasati de izbeliste de Guvern, care nu este in stare sa adopte un set de masuri pentru comercializarea productiei interne.Vom continua sa cumparam usturoi din China..

  24. @valentin – cu cine? cine sa faca parte din el? tot pdlisti? talmaceanu, hoara, murg? pana nu pleaca acesti incompetenti, romania o sa tot fie in haos.

  25. Romania are o problema de incredere (uitati-va pe bursa) autoindusa. Pana nu depasim aceasta problema ne va fi greu sa realizam ceva concret si durabil. Daca se rezolva problema de incredere investitorii straini vor veni singuri, nici nu mai e nevoie sa ne vindem pe nimic.

  26. Statul roman trebuia sa faca investitii majore de mult, si n-ar fi rau daca le-ar face si acum. Cit despre concesionari si privatizari, s-a vazut ca acestea n-au produs rezultate spectaculoase nici pentru stat, nici pentru populatie

  27. Eu cred ca Romania este o tara in curs de saracire, foarte prost condusa de multi ani, si pe linga ca nu sintem in stare sa producem si sa urmarim un plan coerent ca sa evitam subdezvoltarea, au mai aparut si crizele astea ca sa ne puna capac.

  28. E drept ca orice criza ofera oportunitati, dar iti trebuie lideri ca sa profiti de ele, iti trebuie o viziune. Este de observat faptul ca avem o economie vulnerabila rau. Chestia cu anul agricol bun e o cioaca, de parca ceilalti nu au avut an agricol bun.

  29. Şomajul ridicat din SUA, creşterea preţurilor petrolului şi alimentelor, creşterea ratelor dobânzilor în Asia şi disfuncţionalitatea în schimburile comerciale, cauzată de cutremurul din Japonia, ameninţă economia mondială.

  30. Lasati ca a plecat Boc in China sa caute investitori. Sa inteleg ca nu mai tine cont de sfaturile lui Base?

  31. fara indoiala pt romania, criza asta a picat cum nu se poate mai prost. abai se ridicase putin economia in vremea lui tariceanu. dar asta este. mergem inainte

  32. criza Romaniei acum este intai o criza a masurilor politice. TVA la alimente trebuie redus.. dintotdeauna. Ca sa nu mai vorbim despre reducerea TVA la produsele agricole. Voiculescu a avut de mult dreptate, nu doar din iunie.

  33. nu numai TVA la alimente si prod. agricole trebuie scazut, ci si la turism si medicamente – inclusiv naturiste.

  34. @Neo – si eu cred ca ar trebui sa ne intoarcem la ce stim cel mai bine sa facem, la agricultura. dar noi visam cai verzi pe pereti cu tehnologia.

  35. @Anime – Ce sa faca Boc in China? Noi nu avem ambasador la Beijing si Boc se asteapta sa fie primit cu bratele deschise? Sa fim seriosi.

  36. Domnul Voiculescu, este mereu o placere sa va urmaresc. Apropo de Burse, The Big Boys stiau despre caderea din 2 august cu 3 saptamani inainte (poate si mai mult) . Bine ca s-au gandit sa se puna interdictii pt. short-selling, altfel era si mai rau. Cat despre domnul Guvernator, el este cel mai mare Trader din Romania; Bravo lui! Mult succes in continuare si sper sa va vedem mai des la Antene ! P.S. : Daca aveti disponibil un post de trader, va rog sa ma contactati, chiar ma pricep :) .

Comentariile sunt închise.