Cum vi se pare actualul context politic pentru Partidul Conservator? Idei? Sugestii?

12 COMENTARII

  1. CÂŞTIGĂ CINE ALEARGĂ MAI BINE

    Opoziţia firavă şi dezorientată a vieţii politice româneşti este un moment propice pentru adevăratele tunuri ale racolărilor, iar PC n-ar trebui să rateze acest prilej, selectând prin plase cu ochiuri nu prea mici, plevuşca de posibilele valori. Dacă nu aţi făcut-o, d-le Dan Voiculescu, vă sugerez să acţionaţi imediat printr-o formaţiune – iertată să-mi fie expresia – de veritabili samsari politici.
    De câteva minute, Premierul Victor Ponta este şi interimar la justişie iar dv. trebuie să aveţi în timp util un tet-a-tet cu acesta pentru ca să nu “gafeze” iremediabil (Procuror General, DNA, etc).
    Ziua s-a mărit, noaptea e un sfetnic bun, Anul Şarpelui nu se dezice. Scces vă doresc, şi ca unul care vă sunt aproape

  2. Domnule profesor,
    Ati solicitat idei. Si sugestii. Vi le voi oferi intr-un comentariu separat.
    Dar , ca preludiu, vreau sa va adresez o intrebare. Cum sunteti o persoana foarte inteligenta, desigur veti intelege ca nu astept raspuns. Nu este necesar. Este suficienta doar interogatia.
    Intrebarea este :::: Daca USL venea cu propunerea perfect legala de Prim ministru Dan Voiculescu , oare Traian Basescu v-ar fi investit cu formarea guvernului ?? Tot asa , cu mare usurinta si fara lupta crancena ?Adica asa cum cum a procedat cu Victor Ponta?………………………………………………………
    De multe ori adevarul sta ascuns in miezul lucrurilor .Si tot de multe ori, oamenii il intuiesc . Dar frica ii sileste sa nu-l accepte . Nu este cazul dumneavoastra. Desigur , nici al meu. /////////////// cu respect , Serban

  3. Mi-ar placea, daca s-ar putea, ca filialele judetene sa nu primeasca in randul lor toti fripturistii pdl-isti care au condus si pana acum judetul. Dar pentru asta iti trebuie, la conducerea partidului, o persoana care in primul rand sa nu fie oportunista! Altfel trebuie sa iti asumi (cu amaraciune spun) statutul de partid de buzunar care primeste toate leprele doar sa-si ingroase randurile. Concret: ma refer la Maramures. Acum, drept sa va spun nu stiu daca varianta de rezerva care se vehiculeaza e mai breaza, dar om trai si om vedea! Ce stiu e ca oportunitati sunt, dar de oportunisti nu ducem lipsa!

  4. Nu intentionez sa fac chat pe blogul dumneavoastra dar mi-am adus aminte ca in urma cu ceva ani (vreo 3 cred) va aduceam in atentie comportamentul presedintelui filialei de la acel moment, Razvan Birisan. Va spuneam atunci (poate cu alte cuvinte) ca personajul este jegos din punct de vedere al caracterului. Timpul a dovedit ca am avut dreptate. Acum, nu stiu, probabil ca eu am ramas la un nivel ridicat de idealism cand imi imaginez ca un conducator trebuie sa aiba coloana vertebrala, sa aiba cuvant si sa nu reduca respiratia lui doar la nivelul banilor.

  5. EVOLUŢIE

    A devenit PC-ul invizibil – ca un submarin ,
    Şi prea încet se mişcă în A.C.D.- ca dricu’ ;
    De-o să mai joace mult ,cum îi cântă Crin ,
    Parcă-l văd ministru PNL pe …”Ăla micu’ ”.

  6. Domnule profesor,
    Ati solicitat idei si sugestii de la cititorii dumneavoastra. In legatura cu Partidul Conservator.Cele ce vor urma ,sunt aprecieri lucide . Nu au legatura cu pozitia mea cunoscuta.De cetetean cu convingeri dure si fara compromis fata de regimul Traian Basescu . Asadar ::::::
    ………………………………………………………………
    Regimul Traian Basescu a insemnat : Dezastru economic , Jaf fara oprelisti , Umilirea permanenta a natiunii si Politie Politica in uniforme judecatoresti.
    USL a primit votul cetatenilor pentru a curma acest regim. Si de-a trage la raspundere pe corifeii sai. Nicidecum pentru a-i proteja.
    USL a castigat alegerile spectaculos si categoric. Poporul le-a oferit mai mult decat ce-au cerut si ce-au sperat.
    Apoi, USL a facut un „pact” cu Traian Basescu.
    Guvernarea USL nu va putea aduce bunastare in Romania. Nu pentru ca n-ar vrea , ci pentru ca este imposibil. Cine are habar despre economie ,pricepe . Cine nu , nu !
    Ramane partea ne-economica. Cea morala. Poporul ar fi trebuit deja sa primeasca satisfactie. Dar , nu a primit-o. Regimul Traian Basescu este intact. Pare in conservare. Dar asta este o prefacatorie. Doar isi menajeaza temporar fortele si cadrele oculte. Este de felul oului de sarpe. Asteapta ingropat intr-un cotlon , schimbarea timpurilor. Asteapta sa se reinventeze. Si asteapta si alte lucruri , pe care nu vreau sa le discut aici.
    Ce se va intampla in viitor ? Stiu ce vorbesc,deoarece am cunoasterea psihologiei masselor. Si prin dotare , si prin educatie.
    Insatisfactia publica deja se distileaza. Picaturi mici, dar constante. Si, mai ales , de neoprit. Nimic nu irita popoarele mai mult decat ura mocnita. Victor Ponta , ca sef al guvernului USL habar nu are de lucruri de felul acesta.
    Nici nu-l condamn , nu prea se invata prin institutii publice. Tin de experienta autentica de viata. Si de o oarecare initiere.
    Faptul ca Basescu isi face mendrele in continuare, irita nespus. Faptul ca detine puterea reala in stat ,este scandalos. Faptul ca Victor Ponta nu stie, nu poate, sau nu vrea sa lichideze regimul Basescu enerveaza pe cei ce l-au creditat fara ezitare ( Eu l-am creditat cu mari rezerve.dar asta este alta discutie).Da senzatia din ce in ce mai vizibila ca are alta agenda.
    Intrebari : Ce se va intampa cu insatisfactia populara ? Cum se va manifesta ? Spre ce se vor indrepta sperantele oamenilor ? Cum se vor transforma aceste sperante si deziluzii in voturi ? Pentru ca acestea n-au fost ultimile alegeri din istorie , asa cum pare sa creada,in mod naiv, primul ministru Victor Ponta.
    Cu siguranta afirm : o parte din voturi se vor intoarce la Traian Basescu. Este o lege de fier : Neputinta castigatorului il ajuta pe invins. Un castigator trebuie sa finalizeze aspiratia publica cu care a fost investit. Altfel , mai bine era pierzator. In timp, si-ar fi conservat mai bine capitalul politic. Dezamagirea este cel mai mare dusman imaginabil . Dovada : Experienta PNT-cd ,triumful urmat de disparitia sa pe vecie !
    Restul simpatiilor populare se vor disipa, dimpreuna cu voturile aferente.
    Ce poate face partidul Conservator ?? Desigur , are ce sa faca. Daca are stiinta acestor lucruri.
    Are un avantaj unic : Nu a facut pactul cu Basescu. Populatia stie cu certitudine ca Dan Voiculescu a respins categoric o astfel de intelegere stupida si in fond pierzatoare. Spre deosebire de multi asa-zisi „dusmani feroci”(??) ai presedintelui, Dan Voiculescu nu este suspectat de absolut nimeni de „basism mascat”. Acest lucru este una din putinele certitudini politice ale acestor timpuri. Daca vrea, partidul poate reprezenta masa critica de oameni ce se simt cumva inselati de cei care au jurat public curmarea regimului Basescu.Dar , odata la parghiile puterii, prefera coabitari dubioase.
    Aceasta masa de cetateni este in mod evident frustrata , manioasa , clocotitoare de ura si neputinta privitului zilnic la obraznicia triumfatoare a lui Traian Basescu. Oamenii se uita cu ura la camarila Basista sfidatoare , imbuibata si batjocoritoare. Aceasta camarila sfideaza asa-zisa „schimbare” deoarece nu simte nici o presiune, nicio primejdie. Multi dintre ei au fost ,cu siguranta , trecuti in mod tacit in „actul Coabitarii” .Poporul insa doreste revansa cu Traian Basescu si cu regimul sau . Frustarea populara isi doreste un spatiu politic si un vector de actiune. Partidul Conservator ar trebui sa aiba abilitatea sa-si apropie acesti oameni. Sunt multi , iar in curand vor fi mult mai multi.
    Conservatorii ar trebui sa simta acest moment .Sa capteze nemultumirile si frustrarile tot mai mari in contra ezitarilor celor ce-au uitat „dreptatea pana la capat”. Acesti oameni dezamagiti si inacriti incep sa se simta „ai nimanui”. Ar putea fi ai Conservatorilor . Daca poseda vointa si subtilitatea de a-i capta. Si persoanele cu inzestrarea necesara. Repet , nu vorbesc pentru a ma afla in treaba. Ci am siguranta absoluta a celor afirmate.
    In cadrul USL , Conservatorii trebuie sa-si individualizeze in forta pozitia Anti-Basescu. Aceasta pozitie necesita si o comunicare publica . Nu numai prin intermediul Antenei 3. Care este foarte buna, foarte corecta . Dar se adreseaza unui public inchis , pentru ca au atins punctul maxim posibil.Nu intru in detalii , deoarece asta este o discutie lunga.
    Daca Partidul se va comporta cu discretia actuala in cadrul USL , am certitudinea ca in timp , va avea de pierdut. Intr-o situatie politica extrem de fluida ca aceasta , se poate castiga prin actiune , nu prin asteptare in van. In special un partid relativ mic nu castiga prin atitudine de contemplare. Crizele politice prelungite sunt propice pentru acei ce actioneaza hotarat si intuiesc nisa specifica. Partidul Conservator trebuie sa-si afirme individualitatea . Nu sa persiste in a fi o „sectie” minora a „marelui” USL. Are atuuri. E de vazut si daca are vointa necesara de a fi ceva mai mult decat un Club politic select. Din punctul meu de vedere are sanse considerabile. Aceasta este o certitudine , nu o fantezie ori o banuiala. Ar fi insa de dorit o prezenta mult mai vizibila a lui Dan Voiculescu in viata publica, cea actuala fiind prea discreta. Deoarece este perceput ca singurul om politic de nezdruncinat in fata lui Traian Basecu. Cel neatins de idei colaborationiste cu acesta. Un om nesantajabil , care nu este de vanzare ,spre deodebire de marea masa a politicienilor. Oamenii vor insi fermi , tu tematori sau sporovaitori.
    Nu cunosc intentiile si strategia Partidului Conservator. Dar , la o intrebare clara , am oferit niste observatii. Ramane la latitudinea decidentilor sa le considere utile sau nu ……………………
    al dvs. Serban

  7. trebuie pozitionat PC-ul in ‘lupta’ aceasta stinga vs dreapta. PSD-ul este aranjat, PNL-ul o face acum. PC-ul cum sta?

  8. Mircea Badea dupa parerea mea e un tip „curat”. Respecta legile si are dreptul sa vorbeasca si sa ii critice pe cei ce nu o fac. Cred ca ar fi cel mai potrivit pentru Ministerul Justitiei. As avea incredere in el. e un om hotarat, dintr-o bucata. A avut un rol important in lupta pentru constructia USL. De ce nu s-a putut negocia pentru el acest post???

  9. Parerea mea e ca PC face bine, ce face, adica se tine oarecum echidistant , ca si liberalii, de pozitia adoptata de Ponta (un pustan politic) .
    Baiatul acela , Constantin e „jos palaria” ! Educat , are clasa , nu intra-n jocuri cu glume infantile, serios si dintr-o bucata : nu vrobeste nici mai mult si nici mai putin decat trebuie.Cam rar asa ceva , din pacate.
    PC are nevoie de mai multi oameni , cu calitatile mentionate anterior , caci nu e foarte vizibil , restul fiind aproape necunoscuti.
    Daca ati citit despre declaratia lui Andrei Alexandru (PSD) : cred ca el ar trebui sa fie-n PC. A inteles foarte bine dorinta milioanelor de romani spre deosebire de Ponta.Aici :
    http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/un-pesedist-cere-demisia-lui-ponta-a-ajuns-sef-psd-nu-datorita-meritelor-ci-unei-conjuncturi-1228204

    Salutari si sa auzim de bine caci de rau ne-am saturat pana-n maduva oaselor !

  10. Contextul politic actual este perfect pentru Partidul Conservator,atata timp cat vor stii sa tina capul la cutie.PD este o ruina , dar alianta in care se afla PC , este una cu viata limitata.Odata inlaturat presedintele PNL si PSD , vor incepe sa se devoreze.PNL atrage candidati continuu din randurile PD pentru a-si intarii baxele partidului.PSD se axeaza pe acaparare si expansiune fara limite ,dar strategia asta e veche in randurile PSD. Partidul Conservator trebuie sa aibe chiar o strategie conservatoare si bazata pe expansiune selectiva.
    Liderii si baronii din partide se bazeaza pe puterea banilor si a „mituirii” electorale.Daca pana acum aceasta strategie a functionat doar faptului ca era bazata pe nepriceperea dar si neatentia oamenilor ,cred ca a-ti observat ca este din ce in ce mai greu de aplicat.
    Strategie PC-ului trebuie sa fie una pe termen lung si bazata pe principiile si valorile Romaniei.
    Adevarata forta a votului o sa vina nu din cumpararea lor , ci din ceea ce oamenii vad ca si fapte , actiuni si moralitate a membrilor si liderilor partidelor.Un exemplu evident este chiar ultimul referendum de demitere a presedintelui.Oamenii desi nu aveau asteptari de la partidele politice si cei ce reprezentau aceste partide , au iesit in numar impresionant dintr-un motiv considerat inexistent in Romania …….principiu . Desi nu crede-au ca schimbarea presedintelui o sa le aduca o viata mai buna, un lider mai matur , au iesit sa ii de-a o lectie si lui si celor ce dores sa isi bata joc de ei.
    Partidul Conservator trebuie sa evite scandalurile , sa isi pastreze si promoveze membrii si sa recruteze mai putin dar sa recruteze oameni cu o moralitate ce nu poate fi contestata. Chiar daca un om este necunoscut , pe termen lung daca se investeste putin in el , poate aduce beneficii imense partidului ,beneficiile fiind castigarea alegerilor , aducerea de noi voturi pentru partid.
    Sa vina cu proiecte ce considera ca au peste 65 % -70 % sanse de reusita sa se realizeze si nu cu proiecte fanteziste.
    Proiectele ce vizeaza infrastructura (in special rutiera ) sunt probabil cele mai usor de observat , dar sunt si cele care au fost cele mai controversate si si cu siguranta au fost proiectele promise de toata lumea si care nu au fost realizate de nimeni.
    In schimb PC-ul ar trebui sa isi intoarca privirea spre proiectele ce vizeaza in mod special locurile si ceea ce a mai ramas din industria romaneasca ,dar si pe relansarea de domenii de de productie.
    Am mai vorbit si acum repet : salvarea CFR marfa si calatori !
    Partidul care reuseste acest lucru , o sa primeasca un numar covarsitor de voturi.Nu prin privatizare ci prin salvarea locurilor de munca dar si pastrarea companiei in controlul statului.Daca ar ramane o companie de stat , acest lucru ar aduce simpatia oamenilor indiferent de varsta lor , pentru partidul care a reusit acest lucru si o sa ii ofere acestui partid nu doar simpatie , ci INCREDERE si voturile lor .Trebuie sa se inteleaga ca romanii nu mai voteaza pe vorbe.Vor iesii la vot pe ceea ce au vazut ca sa realizat.
    Proiectele ce sustin agricultura , turismul si altele sunt poate cel mai putin vizibile , dar proiectele de succes …..se pot promova.
    Pasi mici dar siguri domnule Voiculescu.
    Romanii vor vota nu partidul care promite cele mai multe autostrazi , ci partidul care DOVEDESTE ca poate creea cele mai multe locuri de munca.Romanii vor vota partidul care apara valorile si comorile nationale , partidul care promite proiecte mai mici dar care pot fi usor de inteles si de realizat.Partidul care NU PRIVATIZEAZA ci partidul care face statul majoritar cu actionariat strain si care produce castiguri mai mici dar sigure pentru poporul roman.
    Poate ceea ce am scris in ultima parte pare a fi o strategie nationalista , dar in realitate este o strategie de protectie in momente de criza.
    Stiti mult mai bine ca mine ca in momente de criza , ceea mai buna strategie pentru o companie este sa se extinda , dar acest lucru poate fi realizat DOAR DACA aceasta are o baza solida.Romania NU are aceea baza.Romania trebuie sa se consolideze.Proiectele mici , mijlocii sa fie prioritatea iar cele de avengura sa fie foarte bine analizate.
    PNL si PSD , vor incepe sa se atace reciproc in apropierea alegerilor,doar ca sa obtina mai multe voturi la locale si apoi in parlament etc.PC-ul trebuie sa ii lase pe cei doi sa se sfasie iar apropae de final fie sa ramana singur in batalie sau sa se alieze cu PNL , un partid ce se bucura de o imagine mai „curata” cel putin pana in acest moment in comparatie cu PSD .
    Strategie PC , sa stea departe de conflicte si sa iasa in fata doar cu proiecte ce pot fi realizate intr-un timp relativ scurt , proiecte ce poate nu au efect asupra unui numar foarte mare de oameni , dar care se pot realiza si daca sunt intr-un numar mai mare pot fi promovate si atunci observate de oameni.
    Scaderea TVA la alimente ;) ; pedepse mai drastice pentru coruptie ,evaziune crime ,pedofilie si MODUL de implementare , sunt exemple .
    Facilitati aduse tinerilor intreprinzatori ;) si sustinerea acestora prin politici legislative si economice de catre stat.
    Romania trebuie sa gandeasca pe termen mediu si lung !!! PC-ul trebuie sa fac acelasi lucru.

  11. Dl.ministru al agriculturii trebuie sa fie mai atent la iesirile sale in public si are nevoie de viziune reala in acest domeniu.
    Dna ministru al turismului trebuie sa nu repete greseala de a cheltui pe brand de tara din nou doar de dragul schimbarii acestuia.
    In rest, membrii PC ar trebui sa fie mai vizibili si ideile lor sa fie constructive mereu.

Comentariile sunt închise.