Am spus-o de fiecare dată când am avut prilejul: averea cea mai importanta în viața unui om este familia.

Oriunde ne vom afla în aceste zile, este important să nu uităm semnificația Paștelui. Sărbătoarea Învierii Domnului ne aduce pe toți mai aproape de HRISTOS, dar și mai aproape de FAMILIE, oferindu-ne liniște interioară și seninătate.

Ca tată, ca bunic, ca român, cred în familia tradițională. Voi merge în luna mai la referendum, pentru ca familia să fie definită explicit în Constituție ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Știu, de altfel, că opinia mea este în acord cu ceea ce cred cei mai mulți dintre români și cu valorile creștine pe care se întemeiază familia în România.

Paște fericit și fie să aveți alături cât mai multe persoane dragi cărora să le spuneți în aceste zile “HRISTOS A ÎNVIAT!”

19 COMENTARII

  1. Învierea Domnului să fie un moment de pace și iertare pentru toți ! Adevărat a înviat ! Paște fericit !

  2. Va multumesc pentru urarea crestineasca si pentru indemnul la o atitudine civica de a ne impune vointa la referendum.
    Va urez sa aveti si dv sarbatori fericite alaturi de familie.

  3. Foarte multi vor merge la Referendum nu pentru ca sustin o anumita directie, desi e clar ca familia este cel mai important mediu pentru oricine, ca, de altfel, si tara, care este un cumul de familii. Ceea ce va scoate multi la vot este CONTRACARAREA planurilor de subminare nationala de catre fortele obscure (Illuminati, cu unele anexe, precum PPE, Soros…) ce urmaresc, pas cu pas, distrugerea valorilor nationale pentru acapararea, in final, a RESURSELOR. Biserica, Armata, familia, oamenii de cultura, stiinta si arta, Institutiile statului trebuie distruse sau compromise pentru acapararea Resurselor de catre cei ce au planuri si juraminte oculte pe aceste planuri de sute de ani si, desi sunt depasiti de vremuri, continua pe linii moarte. Pe unii i-au pacalit (Jugoslavia, Cehoslovacia, Ucraina sau alte tari din zone de conflict, conflict, de regula, artificial, provocat). Lumea se misca, iar exprimari de 2 lei (ruble), cum ca rusii sunt asa de tari ca schimba toata lumea devin ridicole. DC Leaks, SCL, multe alte grupari de hackeri au filtrat informatiile la nivel global si, se pare, vor avea, inca, un rol decisiv in fragmentarea acestui „joc” de prostire a omenirii. Libertatea cetateanului inseamna (si) cunoasterea ADEVARULUI, nu inchistarea in sabloane invechite de manipulare si dependenta de libertati si drepturi fortate/deplasate date cetatenilor pentru a-i distrage de la operatiunea de FURT, pe mai departe, din averea globala. Democratie inseamna puterea/vointa poporului, nu puterea Serviciilor secrete, Societatilor secrete si oculte, toate acestea infiltrate printr-o Retea comuna, la nivelul globului.

  4. Vreau sa semnalez un aspect, de altfel, vazut de toti, dar manipularea ajungand la un grad atat de inalt, toata lumea a fost adormita. Cu totii am vrut NATO si UE si, in naivitatea noastra, am crezut ca toti ce ne-au primit se bucura de acest lucru. In 28 de ani, insa vedem altceva, doar interese ascunse, doar lovituri primite de la parteneri, din punct de vedere politic, al justitiei, economic, social, cultural s.a.m.d. Si nu se mai opresc. Alegerile au fost, in majoritatea cazurilor, contrafacute, manipulate, ifluentate. Ne intrebam daca e bine ca altcineva sa ne hotareasca soarta, in stadiul creat noua, de colonie, in asteptarea promisiunii de a avea „o tara ca afara”. Bineinteles, toata lumea vede ca nu se vrea nicicum sa ne apropiem de masa bogatilor. Totul merge dupa planurile pe care, cu ani in urma, le consideram facand parte din Teoria Conspiratiei. In plus, cei pusi sa ne conduca au distrus si ce mai mergea, chiar si acum vorbim de infiltrat (PDL/PPE)i in tabara ce conduce. Pana si la nivel european, se spune ca se conduce cu doctrina liberala, iar ceilalti sunt iliberali. Suntem nebuni cu totii? PPE nici macar o doctrina populara nu are, ci antipopulara. Este o directie revizuita a unei doctrine mai vechi europene ce a dat mari rateuri in istorie. Nu au nici o legatura cu adevaratul liberalism. Pana si cei denumiti iliberali sunt mai aproape de liberalism decat EI. Numai ca au fost indepartati de un adevarat liberalism ce ii putea aduce in prim-planul european. Este o rectie de aparare a unor state trase fortat din sfera, sa zicem, de stanga (si aici e de discutat). E clar ca politica actuala a Vestului va rupe Europa in doua. Ori decid sa dea liber dezvoltarii si deciziilor la nivel UE, ori continua asa, dar nu pentru mult timp. intrucat se vor destepta cei tinuti in antecamera. Nu e vorba de rusi, ei incearca, dar doar daca vor cei in cauza vor reusi. Sunt tari care s-au bucurat ca au scapat de rusi, iar manipularea actuala PPE, Soros (unelte ale Iluminatilor) face mult rau viitorului european si nu urmareste decat obiective ale unei grupari ce a confiscat Europa (si nu numai). Daca mai vrea cineva un viitor adevarat pentru Europa.

  5. Pentru echidistanta, ce a facut Presedintele legat de abuzurile din Justitie ? A spus ca nu-l intereseaza. De ce-l intereseaza doar o parte a medaliei ? Intrebare retorica.

  6. Departamentul de stat al SUA a co-finanțat cu 9 milioane dolari activități ale fundațiilor Soros pentru amestec în politica internă a Albaniei. Schema – aplicată și în România, spune cel care a publicat datele. profit.ro

    Un nou episod din documentarul american despre „Fantomele lui Soroș în România”: Departamentul de Stat al SUA s-a coordonat cu ONG-urile finanțate de Soros într-o pseudo-luptă anticorupție care a trecut cu totul peste democrație
    ARTICOLE RELAȚIONATE
    Un think-tank american, condus de un fost asistent al președintelui George W. Bush, scrie pe larg despre „ARMATA loială de fantome românești ale lui Soroș” care „caută să transforme cultura creștină a României” și „să influențeze politica țării”
    Președintele României e membru în consiliul unui think-tank fondat de George Soros.
    Cum pregătesc think tank-urile lui Soros schimbările politice, invocând contracararea „capturării statului”
    Think Tank-ul american „Capital Research Center” a publicat joi episodul 7 din serialul despre influența lui George Soroș în România. Despre primele șase episoade, ActiveNews a scris aici.
    Acest capitol tratează influența pe care ambasada Statelor Unite ale Americii în viața politică a României și legătura dintre magnatul americano-maghiar și lupta anticorupție
    Textul începe cu o aducere aminte a vizitei pe care președintele Iohannis a efectuat-o în America și insistența cu care ziariștii români i-au cerut lui Donald Trump să susțină lupta anticorupție.
    Autorul consideră că prin întrebările adresate de șeful Hotnews, Cristian Pantazi și de redactorul TVR, Ramona Avramescu, aceștia îi cereau președintelui Trump să continue politica predecesorilor săi în Europa.
    „Deși ar putea părea un comportament ciudat din partea unor jurnaliști, Pantazi și colegii săi i-au cerut lui Trump să continue politica predecesorilor săi. De peste o decadă, în România, Departamentul de Stat al SUA s-a coordonat cu ONG-urile finanțate de Soros într-o pseudo-luptă anticorupție care a sprijinit o elită mediatică, academică și polițienească care a trecut cu totul peste democrație, constituționalitate și drepturile omului”, notează Jacob Grandstaff.
    În timpul mandatului lui Traian Băsescu, continuă autorul, acesta a numit activiștii lui Soroș în poziții cheie în Guvernul său. De altfel, așa cum arată americanul, în 2005 Soroș admitea că fundațiile sale au „aceleași obiective ca și Departamentul de Stat”.
    „Promovarea democrației, ca și colonialismul, poate aduce mari beneficii – dar de obicei numai către inteligenția privilegiată”, scrie Grandstaff.
    Cu toate astea, viziunea lui Soroș despre democrație prezintă un mare neajuns.
    „Problema constă în faptul că, pentru Soroș, a-și promova viziunea pentru o societate deschisă este o chestiune ce transcende democrația. Așa cum vom vedea în continuare, odată ce organizațiile sale devin parte a establishmentului ele se opun dreptului oamenilor de a-și alege democratic lideri care nu împart viziunea lui Soroș”, scrie autorul.
    Acesta continuă și afirmă că „Macovei, împreună cu președintele Băsescu, a lansat o controversată cruciadă împotriva corupției de nivel înalt din România, cu foarte puțin interes pentru limitele constituționale și fără niciun interes pentru controlul din partea celorlalte autorități”. După ce Macovei și-a pierdut postul, „aceasta a lăsat în urmă o nouă clasă de magistrați care au început să se comporte ca și cum ar răspunde direct doar Bruxelles-ului și ambasadei americane”.
    În finalul articolului, autorul menționează interferența fostului ambasador american, Nicolae Taubman, în procesul legislativ al României, dar și faptul că atât fostul șef al DNA, Daniel Morar, dar și viitorul șef al instituției, Laura Codruța Koveși, l-au vizitat pe reprezentantul SUA la București, unde i-au cerut sprijinul.
    Morar chiar i-a mulțumit lui Taubman pentru sistemul de ascultare în valoare de 90.000 de dolari pe care ambasada SUA l-a oferit DNA-ului.
    În episodul următor, Jacob Grandstaff promite să arate cum s-a descurcat lupta anticorupție din România în fața oligarhilor ruși.

  7. Fundațiile lui Soroș au tratat DNA-ul ca pe partidul propriu. Dezvăluiri ale unui think-tank american: Soroș a investit aproape 150.000 de dolari pentru a influența alegerile prezidențiale din 2014, „ținute ostatice de un Procuror Autocratic”
    Dan Puric, despre un 2018 care se anunță „devastator”: „Tinerii sunt manipulați. Militează pentru ceva, fără să își dea seama că militează pentru distrugerea țării. Se dorește distrugerea familiei, a Bisericii și acapararea totală a statului românesc” Dan Puric, despre un 2018 care se anunță „devastator”: „Tinerii sunt manipulați. Militează pentru ceva, fără să își dea seama că militează pentru distrugerea țării. Se dorește distrugerea familiei, a Bisericii și acapararea totală a statului românesc”
    Jacob Grandstaff, jurnalist american despre lupta anti-corupție: Trebuie condusă și controlată numai de români. Până acum, a fost controlată de UE, SUA chiar și de niște ONG-uri. Mulți români cred eronat că România e mai coruptă decât e în realitate Jacob Grandstaff, jurnalist american despre lupta anti-corupție: Trebuie condusă și controlată numai de români. Până acum, a fost controlată de UE, SUA chiar și de niște ONG-uri. Mulți români cred eronat că România e mai coruptă decât e în realitate
    Fundația pentru o Societate Deschisă Europa (FSDE) a vărsat aproape 150.000 de dolari în campanii menite să influențeze alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2014, scrie hink-thank-ul american „The Capital Research Group”, în cel mai recent articol despre influența lui George Soroș în afacerile din România. Acesta este al nouălea articol din Seria „Soroș în România”, despre care ActiveNews a relatat deja.
    Astfel, americanii scriu că filiala din România a FSDE a primit 91.500 de dolari pentru o campanie împotriva „hate-speech-ului” și, mai important, una pentru mobilizarea românilor care locuiesc în străinătate.
    (FSDE) a donat 91 500 de dolari în contul Fundației pentru O Societate Deschisă România pentru o campanie împotriva „hate-speech”-ului, atât la alegerile europarlamentare cât și pentru alegerile prezidențiale din Noiembrie. Aceeași fundație a mai primit 41 250 de euro pentru a mobiliza românii care trăiesc în străinătate cu scopul de a dilua importanța votului autohtonilor din țările respective”, scrie jurnalistul Jacob Grandstaff în articolul său.
    Societatea Academică Română, ONG condus de Alina Mungiu și Activewatch, ONG-ul condus de Mircea Toma, au fost principalii vectori care s-au ocupat de campania împotriva „discursului instigator la ură” din România anilor 2014-2015.
    Autorul vastului documentar despre Soroș notează că ONG-urile din orbita magnatului american au tratat Direcția Națională Anticorupție ca pe propriul partid politic, deoarece nu exista o asemenea grupare până la apariția formațiunii Monicăi Macovei.
    „Alegerile prezidențiale din România anului 2014 prezentau o imagine destul de sumbră pentru sorosiștii români, așa cum îi numesc detractorii miliardarului. ONG-urile fondate de Soroș au tratat Direcția Națională Anticorupție ca pe propriul partid politic, pentru că lipsea o facțiune clară, cu ideologie pro-societatea deschisă pentru a o susține”, notează autorul, care sub titlul : „Alegerile prezidențiale din România, ținute ostatice de un Procuror Autocratic”.
    Jacob Grandstaff descrie plastic lupta anticorupție din România și efectele ei: „Efectele DNA-ului asupra corupției din România sunt similare cu punerea unui furtun pe fața unui copil de cinci ani, a cărui mânecă i-a luat foc. Jetul a stins flăcările, dar a orbit complet copilul în timpul ăsta”.
    Acesta continuă afirmând că Laura Codruța Koveși i-a tratat pe liderii UE și pe reprezentații SUA ca pe supervizorii săi.
    „În schimb, ei au făcut-o de neatins și au recompensat-o la nivel internațional”, continuă autorul.
    Odată ce Monica Macovei și-a anunțat candidatura la președinție, filială locală a Fundației Societății Deschise a început s-o susțină, dar pentru că nu o putea face legal, a folosit fondurile primite pentru a-i ataca pe contracandidații fostei procuroare.
    În final, autorul concluzionează că principalii beneficiari ai crizei de la alegerile prezidențiale au fost instituțiile de forță, care ar fi primit astfel, credit din partea populației, autorul argumentând cu un citat din Dan Tăpălagă, fost bursier Freedom House, în acest sens.

  8. Miliardarul George Soros, 5.7 milioane de dolari trimise în România în 2014.
    Din Statele Unite vin niște acuzații extrem de grave legate de implicarea lui Geroge Soros în alegerile din 2014.
    Andreea Sava a prezentat în emsiunea „Descoperiți” un articol publicat de jurnalistul Jacob Grandstaff pe Think Tank-ul american „Capital Research Center”.
    „În timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 2014, Inițiativa pentru o Societate Deschisă a lui George Soros a donat 5.7 milioane de dolari mai multor organizații pentru a se opune candidaților care susțineau suveranitatea statelor naționale în fața unei Uniuni Europene mai centralizate. Fondurile pe care le-a dat Fundației sale pentru o Societate Deschisă erau menite să acopere și alegerile prezidențiale din această țară.
    Alegerile prezidențiale din 2014 au reprezentat o perspectivă sumbră pentru sorosistii români, așa cum îi numesc detractorii români ai miliardarului. ONG-urile finanțate de Soros au tratat Direcția Națională Anticorupție ca pe propriul partid politic, pentru că nu exista o formațiune apropiată pe care să o sprijine. Sub conducerea procurorului general Laura Codruța Kovesi, agenția a intensificat epurarea începută de Macovei în 2005. Kovesi a redeschis de trei ori dosarele în termen de 17 luni, ceea ce nu făcuse în anteriorii trei ani. (…)
    Kovesi, totuși, folosind o strategie machiavelică, dar genială, a învățat să trateze Uniunea Europeană și Ambasada Statelor Unite drept supervizorii șefului ei. Iar asta a făcut-o intangibilă și apreciată la nivel internațional”, se arată în articolul lui Grandstaff.

  9. „averea cea mai importanta în viața unui om este familia”
    Depinde de om si depinde de familie. Care familie? Cea in care te nasti sau cea pe care o initiezi? Adica orfanii n-au nicio avere? Cea mai importanta avere poate fi si bunul nume sau respectul societatii, profesia, prietenii, comunitatea in care vietuiesti, mintea, divinitatea proprie si multe altele care tin foarte (dar foarte) mult de simtirea „fiecarui om” in parte si nu a „unui om” luat asa, din statistica referendumului. Referendumul asta este despre cum sa ne amestecam in vietile altora desi n-avem a ne amesteca in vietile lor atat timp cat modul lor de a intelege „averea” nu ne produce noua niciun prejudiciu. Pe undeva e cam acelasi lucru cu predica inchizitorilor care le-au impus incasilor dumnezeul adus de ei de peste ocean ca fiind adevarul absolut si cea mai mare avere a unui om. E adevarat, ei au si facut cea mai mare avere, la propriu …

  10. Daca vorbim de Dragnea (la pachet cu Valcov), vorbim de o ramificatie PDL/PPE infiltrata in PSD. Daca ei doi pleaca, dupa cele de pana acum, PSD ar trece singur de 55%. E clar ca cei care fabrica dosare il lucreaza, dar asta e alta treaba. Johannis a incurcat si incurca foarte mult Romania. Membru al ECFR un an jumatate, cu poza pe site intre George si Alexander Soros, a fost sters in graba, dar ramanand inscrierea pe harta. Constituria Romaniei nu permite asa ceva. Indemnarea la revolta si iesire in strada impotriva propriukui Guvern (?!?!?!) e ceva curios pentru oricine pe glob, chiar si pentru domeniul medical ! Si asta in anul 100. Cei cu sondajele il pacalesc ca are 30% incredere, cand in fond are sub 15% (adica cei care se chinuie sa mai iasa inca in strada). Populatia muta din case, cei care nu ies in strada, mai au treapta de rezistenta muta, unii chiar stand sa explodeze, singurul motiv care ii face sa mai astepte fiind Dragnea, acesta enervand de ceva vreme si pe PSD-isti, nu mai zic de cei din ALDE. Au de ales intre a suporta aschia din ochiul lor si contracararea uneltelor Iluminatilor, PPE si Soros, despre care ati putut vedea ca nu se astampara… Sfatul meu e sa se termine cu teatrul sorosist, intrucat si Administratia americana s-a delimitat de aceasta pacoste, Soros fiind reprezentant al celor care fabrica conflicte permanente, printre altele creand problema migrantilor, a teroristilor, plus datoria imensa a SUA, in timp ce unii se imbogateau..Chiar daca va pleca candva Trump, Soros nu va mai pacali pe nimeni.

  11. La final de 2017, un ONG ceh finanțat de George Soros și Ambasada SUA la Praga și un ONG conservator american, finanțat de adversarii ideologici și de afaceri ai lui Soros, au publicat două materiale despre România.
    Unul despre „influența Kremlinului“, celălalt despre „fantomele lui Soros“ din România. De fapt, sunt două materiale despre un război româno-român, facilitat de rivalitatea finanțatorilor de mai sus, război în care marele perdant este România.
    Ce ne spune raportul ONG-ului ceh European Values, „Influența Kremlinului în țările Visegrad și România“? Aflăm că, deși Rusia este privită cu suspiciune în România, țara are o strategie de răspuns nedezvoltată, spre deosebire de țările baltice, Cehia sau Polonia, guvernul a elaborat documente de strategie, însă nu le-a pus încă în practică. Republica Moldova și scutul antirachetă de la Deveselu sunt puncte de divergență, iar autorii studiului consideră că politica României față de Rusia este una a „pragmatismului rece“.
    Bani pentru ONG-uri
    Mai aflăm că, în timpul regimului lui Nikolai (sic) Ceaușescu, România a dus o politică independentă față URSS. Însă se arată că serviciile de informații ruse sunt active în România, pentru că serviciile românești au fost pregătite de KGB și au rămas în sfera agenturilor ruse. De unde vine această informație din raportul ONG-ului din Cehia? Dintr-un articol al agenției americane Stratfor, publicat tocmai în 2010, odată cu cazul lui Gabriel Grecu, secretar I la ambasada României la Moscova, expulzat pentru că ar fi încercat să obțină informații despre Transnistria. României i se recomandă să pompeze bani în ONG-uri. Bani pentru monitorizarea propagandei și dezinformării, bani pentru presa independentă, bani pentru ONG-uri care să conceapă ghiduri de cercetare influenței ruse, bani pentru ONG-uri care să facă studii despre propaganda rusă.
    România, ca o pradă
    Ce aflăm din articolul publicat de Capital Research Center, „Fantomele lui George Soros în România“? George Soros a injectat 1,6 miliarde de dolari în mai puțin de 25 de ani în Europa de Est, „în ONG-uri care, într-un fel, au umplut vidul de putere de după prăbușirea URSS“. La aceasta s-a alăturat Departamentul de Stat al SUA, „deseori mergând până la influențarea alegerilor“.
    „Cred că avionul meu a fost primul avion civil care a aterizat la București“ după evenimentele din decembrie 1989, este citat Soros, într-o emisiune TV din România din 2005. Prima lui oprire – Grupul pentru Dialog Social. La mijlocul anilor 1990, bugetul fundației sale în România a ajuns la 10 milioane de dolari, destinați creării unei elite liberale tinere. „A luat tineri pufoși și naivi, le-a arătat America, le-a plătit studiile, construind cu răbdare o rețea de oameni care să-i fie recunoscători și pe care să-i folosească, atunci când le vine vremea și se fac oameni mari și cu influență“, spune Mirel Palada, citat dintr-un articol publicat în 2016. Adică o strategie de data aceasta pentru „liberalizarea țării“, în oglindă cu bursele de studii la Moscova, în primii ani ai regimului comunist, pentru crearea elitei socialiste prosovietice din România.
    Teren fertil pentru interesele străine
    „A încercat Soros să creeze o rețea în România pentru ca ONG-urile să transforme țara după chipul și asemănarea lui?“, se întreabă autorul. Iar răspunsul este afirmativ, pentru că „evenimentele din 1989 au creat în România mitul că protestele de stradă îndepărtează guvernele corupte“. „Asemenea cultură este teren fertil pentru viziunea lui Soros: dacă democrația nu funcționează cum trebuie (alegătorii nu votează pe cine trebuie), atunci «democrația este în criz㻓, scrie autorul, cu referire la ultimele proteste anticorupție. În cele din urmă, articolul zugrăvește România ca pe un soi de Ucraină sau Kîrgîzstan în toiul „revoluțiilor colorate“: imaginea puterii este erodată cu ajutorul presei vestice, „revoluția“ din stradă susține teme generale (democrație, anticorupție, dezvoltare) și încearcă să creeze imaginea că guvernul corupt este susținut de un stat perceput negativ (PSD este legat de Rusia pentru că se opune căsătoriei între persoane de același sex). Este limpede că, în articolul cu pricina, Liviu Dragnea nu are o imagine tocmai rea, apreciat fiind pentru legea pentru transparența financiară a ONG-urilor.
    Războiul româno-român
    Avem două Românii: una care poate cădea pradă Rusiei, cealaltă, o victimă a lui George Soros. O Românie este prezentată de un ONG finanțat de Fundația pentru o Societate Deschisă, a lui Soros, iar cealaltă de Capital Research Center, finanțat de rivalii în afacerile din SUA ai lui Soros – frații Koch – și alte fundații conservatoare.
    Sunt două Românii prezentate în străinătate, dar cu „materialul clientului“ și cu traducerea lui. Capital Research Center îl citează pe istoricul Alex Mihai Stoenescu, site-uri și emisiuni TV din România, fiind foarte probabil că tânărul autor (absolvent de istorie la Universitatea din Alabama) a primit sprijinul unui cunoscător al limbii române. De cealaltă parte, ONG-ul ceh European Values îl citează pe fostul ministru ONG-ist Cristian Ghinea (articol din în 2015 pentru Consiliul European pentru Relații Internaționale), un raport tocmai din 2007 scris de Nicu Popescu (pentru același CERI), secțiunea în limba engleză a Ministerului de Externe, de unde este citat Bogdan Aurescu, „ministrul Bogdan (sic)“. Pe scurt, un război româno-român ce seamănă bine cu situația din politica americană de azi: anchete și dosare grele ca miză, însă lipsite de probe concrete împotriva guvernanților, o mișcare „rezist, insist, persist, enlist“ a opoziției și o administrație care dorește să „facă America măreață din nou“ prin vorbe aruncate pe Twitter.

  12. Grupul de Investigatii Politice: Rise Project nu face jurnalism, Rise Project face propagandă
    Un guvern străin, cel olandez, și George Soros au finanțat generos campaniile Rise Project îndreptate împotriva guvernului României, alimentând protestele rezist din februarie 2017. Tot prin intermediul Rise Project a fost plătit și Florin Bădiță, unul dintre liderii manifestațiilor, fan Kovesi și deținătorul paginii de Facebook Corupția Ucide.

    Grupul de Investigații Politice publică lista finanțărilor primite de Asociația Rise Project în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017. Potrivit acestei liste, care face parte din Raportul ANAF privind verificările efectuate la Rise Project, principalii finanțatori ai Rise Project au fost Ministerul Afacerilor Externe din Olanda, Open Society Institute (Fundația Soros) și o fundație deținută de firma Google. De asemenea, Rise a mai primit bani de la guvernul elvețian și de la un ONG din Suedia.

    Banii au ajuns în conturile colaboratorilor Rise Project prin intermediul unor contracte de drepturi de autor. 6 astfel de contracte, în valoare totală de 33.300 de euro și 9.100 de franci elvețieni, au fost încheiate într-o singură zi, 1 februarie 2017. Câteva zile mai târziu a avut loc cel mai mare miting anti guvernamental din 2017, mitingul la care au fost aprinse lanternele telefoanelor.

    14.400 de euro din banii primiți de colaboratorii Rise Project au provenit de la Ministerul Afacerilor Externe din Olanda. Astfel, guvernul unui stat străin, partener al României în UE și NATO, a finanțat acțiuni îndreptate direct împotriva guvernului României sub pretextul unor finanțări pentru programe anticorupție. Este vorba de același stat al cărei ambasadoare, Stella Ronner-Grubacic, cea prin care, foarte probabil, au și fost făcute plățile către Rise Project, își petrece concediile împreună cu afaceriști români condamnați pentru corupție.

    Tot în 1 februarie 2017, Rise Project l-a plătit direct pe unul dintre organizatorii manifestațiilor #rezist, Florin Bădiță, susținătorul Laurei Codruța Kovesi și deținătorul paginii de Facebook Corupția ucide. Bădiță a primit de la Rise 6.300 de euro printr-un contract de drepturi de autor. Banii proveneau de la o fundație a firmei Google și ar fi trebuit folosiți de Rise pentru realizarea de investigații jurnalistice. În 2017, Florin Bădiță nu a contribuit cu nimic la vreo „investigație jurnalistică” a Rise Project, banii de la Google fiind folosiți pentru a finanța manifestațiile.

    15 din cele 22 de contracte de drepturi de autor prin care au fost plătiți colaboratorii Rise Project în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017 au fost finanțate de Fundația Soros.

  13. Cei care au notorietate mare la noi, valorile noastre din diverse domenii, ar trebui sa fie atente la Vanatoarea declansata mai demult dar intensificata pana la 1 Decemrie, pe langa alte atacuri din politica, economie, finante ale Baietilor. Pomohaci, Nastase, Dumitrascu sunt doar cateva nume. In Biserica, sunt grade masonice inalte care fac lucruri peste cele ale lui Pomohaci, dar cel vanat este Pomohaci. Nastase a fost declarat de Trump, prietenul lui. Se vede si planul international si cel national, planuri in care a fost vanat Nastase. Unii oameni inteligenti au facut si o lista extinsa cu ‘vanatul”, in timp. PSD ar trebui sa treaca in masa la Pro R, iar ALDE sa faca un nou angajament cu aceiasi oameni, mai putin Infiltratii. Se poate asigura o noua majoritate, fara a intra in PPE. Ar fi o formatiune de centru, nu ar mai fi stanga, cum vor Ambasadele si Sistemul. PPE si Soros, ca unelte ale iLuminatilor, lucreaza la planurile pe care peste 5 milioane de romani din tara si din strainatate le cunosc deja. Anarhistii si nihilisti, infiltrati/formati in societatea romaneasca, vor o societate noua (pe modelul New Ege), cu valori precum R. Bogdan, Banciu, Chichirau, M. Macovei, M. Bot, Liiceanu, Plesu, Patapievici. Ar fi distractiv, dar nu e timp de glume. Reset R (140.000 de tineri IT, finantati de Ambasade), 23.000 de oameni (ONG-urile lui Soros), 40.000 de masoni si satanisti din Lojele occidentale, acoperiti si cooperatori ai Serviciilor – LUCREAZA.

  14. Grupul Bilderberg nu se dezminte nici anul acesta. Deși până la reuniunea de la Torino mai sunt numai câteva zile, secretomania e totală. Nu a fost dată încă publicității nicio ordine de zi. Nici despre participanți nu se știe nimic.
    Dacă presa internațională evită discret subiectul, jurnaliștii independenți scormonesc după orice element semnificativ. Unii au telefonat la toate hotelurile din zonă și au ajuns la concluzia că reuniunea are loc la Lingotto Congress (un hotel de numai 4 stele), care nu mai are niciun loc de cazare liber pentru perioada 7-10 iunie.
    Faptul că întâlnirea va avea loc la Torino s-a aflat, de altfel, prin indiscreția
    premierul sărb Ana Brnabici, care s-a lăudat cu invitația primită. Cât privește ceilalți participanți, totul e posibil. E îndoielnic că președintele francez Macron, contestat vehement în țară pentru politicile sale globaliste, va vrea ca numele să-i fie alăturat din nou de fostul său șef Rotschild. Obama ar putea veni însă și e de luat în calcul o prezență masivă a francezilor. Nu de alta, dar actualul președinte al Grupului este Henri de La Croix de Castries. Și italienii (care au organizat reuniunea) vor fi bine reprezentați, unii vorbesc de prezența lui Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene, o personalitate cu multiple conexiuni în sectorul financiar din America, dar și în cercurile iezuite apropiate actualului papă. Nici prezența fostului premier Mario Monti n-ar fi o surpriză.
    Cât privește obiectivele întâlnirii de la Torino, pentru mulți dintre cei care încearcă să deslușească planurile Grupului Bilderberg, 2018 este anul declanșării ofensivei finale pentru instaurarea statului planetar. Lucrurile nu mai sunt însă atât de simple ca pe vremea când Obama era președinte și establishmentul politic din Europa nu avea nicio problemă în a gestiona alternanțele stânga-dreapta la putere. Șocul migrației de proporții care a urmat mult-planificatei „primăveri arabe” a născut o reacție puternică în toată Europa. Cu toate pârghiile puterii și complicitatea presei mainstream, partidele tradiționale s-au trezit în fața unei recrudescențe fără precedent a naționalismului și a mișcărilor identitare. O bună parte a populației a spus răspicat la vot că s-a săturat de globalizare, corectitudine politică, multiculturalism și de complicatele mecanisme politice care lasă practic electoratul fără nicio putere reală. N-a folosit la nimic faptul că toate Casandrele presei internaționale au jelit și au profețit o nouă criză, ba chiar războiul și ruina totală. Americanii l-au votat pe Trump, britanicii s-au pronunțat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, iar italienii și-au încredințat soarta unor partide antisistem sau cu rădăcini fasciste. Chiar și victoriile din Germania, Franța și Olanda ale partidelor agreate de Grupul Bilderburg sunt destul de amare. În toate cele trei țări, naționaliștii au pus piciorul în forul legislativ și se pregătesc să devină alternativă de guvernare, în condițiile în care diferențele stânga-dreapta par să fi dispărut cu totul în creuzetul politicilor corecte.
    Cu alte cuvinte, Grupul Bilderberg mai are de așteptat până să-și vadă visul cu ochii, dar e puțin probabil că va da înapoi. Principala provocare e să apere cuceririle din Europa. Grupul nu poate accepta ca principala sa realizare, Uniunea Europeană, să se pulverizeze sub presiunea forțelor centrifuge. Așa că discuțiile se vor axa, cel mai probabil pe trei direcții. În primul rând, migrația din Orientul Apropia și Africa de Nord va fi diminuată, pentru că dă prea mult oxigen adversarilor politici. O oprire totală nu este nici posibilă, nici de dorit, Grupul Bilderberg știe că fără sprijinul imigranților și al descendenților lor, nu-i va fi prea ușor să mai obțină vreun succes la urne în Europa. Mai ales în codițiile în care multe partide de stânga sunt deja dependente de susținerea cetățenilor de religie musulmană. Un prim pas în această direcție l-a făcut deja președintele francez Macron, care la Moscova a vorbit de alegeri libere în Siria cu participarea tuturor forțelor politice, deci inclusiv a lui Bashar al-Assad. Oprirea războiului din Siria și o soluție în Libia ar mai micșora fluxul de migranți, ca să nu mai vorbim de posibilitatea de a reduce subvențiile pentru ONG-urile care-i ajută.

  15. Un al doilea front pe care Grupul Bilderberg va trebui să facă un pas înapoi este migrația capitalului spre zone în care resursele umane nu costă mare lucru. Războiul comercial este abia la început și nimeni nu e dispus să plătească taxe vamale uriașe pentru a-și aduce marfa în țările bogate din Uniunea Europeană sau America de Nord. Ca să nu mai vorbim de revolta occidentalilor care văd că își pierd pâinea pentru că firmele la care lucrau fug spre est.

    În sfârșit, ultimul punct sigur de pe ordinea de zi a întâlnirii de la Torino va fi lupta cu naționaliștii și media independentă de pe internet. Vom asista probabil la o ofensivă generală împotriva „fake news”, care îi va afecta însă mai ales pe cei care îndrăznesc să emită idei periculoase pentru ordinea mondială dorită de mai marii lumii. Cu siguranță, vor apărea cât de curând reglementări stricte ale limitelor libertății de exprimare pe canalele de socializare sau platformele multimedia. E de așteptat, de asemenea, o înmulțire a atacurilor asupra liderilor forțelor care se opun globalizării. Și dacă presa nu a reușit să oprească ascensiunea lui Donald Trump sau Marine Le Pen, Grupul Bilderberg mai are și alte soluții.

  16. Preşedinţia de la Roma a anunţat duminică seară că Giuseppe Conte a renunţat la mandatul de premier desemnat al Italiei. Luigi Di Maio şi Matteo Salvini, liderii mişcărilor antisistem şi, respectiv, de extremă dreaptă din Italia, şi-au exprimat furia deoarece şeful statului a respins nominalizarea unui politician eurosceptic ca ministru al Economiei şi Finanţelor . Italia nu reuşeşte să depăşească impasul politic Premierul desemnat al Italiei, Giuseppe Conte, a renunţat duminică la formarea unui guvern, după ce preşedintele Sergio Mattarella a respins candidatura controversată a unui eurosceptic pentru funcţia de ministru al economiei. Retragerea lui Conte, un jurist de 53 de ani fără experienţă politică, prelungeşte criza din Italia, unde mişcarea antisistem Cinci Stele şi o coaliţia de extremă dreapta încearcă de aproape trei luni să formeze noul cabinet. Respingând candidatura euroscepticului de 81 de ani, Paolo Savona, la funcţia de ministru al Economiei, preşedintele Matarella a spus că o asemenea numire putea cauza pierderi economice grave, cunoscându-se intenţiile candidatului de a provoca ieşirea Italiei din zona euro. „Incertitudinea privind poziţia noastră a alarmat investitorii şi deponenţii din Italia şi străinătate”, a declarat preşedintele Italiei, adăugând: „Apartenenţa la euro este o alegere fundamentală. Dacă vrem să discutăm, atunci ar trebui să o facem într-o manieră serioasă”. Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în căutarea unei soluţii după eşecul lui Giuseppe Conte în încercarea sa de a forma un guvern, l-a convocat luni dimineaţă pe economistul Carlo Cottarelli, a anunţat preşedinţia ţării, potrivit AFP. În vârstă de 64 de ani, Carlo Cottarelli a fost un înalt responsabil al Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a primit numele de „Domul Foarfece” când guvernul Enrico Letta (centru-stânga) i-a încredinţat, în 2013, misiunea de a revizui cheltuielile publice. Succesorul lui Enrico Letta, Matteo Renzi, l-a numit la FMI unde şi-a asumat funcţiile de director executiv pentru Italia, Grecia şi Malta, printre alte ţări, înainte de a se retrage în octombrie 2017. De la această dată, a fost director al Observatorului conturilor publice, înmulţindu-şi din acest post avertismentele privind costul economic al programului de guvernare semnat de Mişcarea 5 stele (M5S, antisistem) şi Liga (extremă dreapta). Este foarte posibil ca numirea sa în funcţia de şef al guvernului să atragă critici vehemente din partea celor două forţe politice, care au denunţat duminică seară tutela impusă de „lobby-urile” din lumea finanţelor şi băncilor. Populiştii îl ameninţă pe preşedinte Luigi Di Maio şi Matteo Salvini, liderii mişcărilor antisistem şi, respectiv, de extremă dreaptă din Italia, şi-au exprimat furia lor, duminică seară, după ce Giuseppe Conte, premierul propus de ei, a renunţat la formarea guvernului, relatează AFP. „Am lucrat săptămâni pentru a face să se nască un guvern care să apere interesele cetăţenilor italieni. Dar cineva (la presiunea cui?) ne-a spus NU”, a reacţionat Matteo Salvini, şeful Ligii (extremă dreaptă), pe reţelele sociale. „Nu vom mai fi niciodată slugile nimănui. Italia nu este o colonie, nu suntem sclavii germanilor sau francezilor, ai spread-ului (diferenţa dintre dobânda împrumuturilor la zece ani pentru Germania şi Italia) sau ai finanţelor”, a insistat el. „Italienii mai întâi. Nu renunţ la nimic”, a adăugat el pe Facebook. „Eram la câţiva paşi de formarea unui Guvern şi am fost opriţi pentru că în Cabinetul nostru era un ministru care a criticat UE”, a declarat Di Maio într-un interviu pentru postul de televiziune RAI, potrivit agenţiei de ştiri Reuters. „Vreau ca această criză instituţională să fie adusă în faţa Parlamentului (…) şi preşedintele judecat”, a adăugat politicianul, specificând că şeful statului ar putea fi acuzat de încălcarea articolului 90 din Constituţia Italiei. Parlamentul de la Roma ar putea fi chemat să decidă dacă Mattarella se face vinovat de „înaltă trădare sau încălcarea constituţiei”. În cazul în care parlamentarii votează majoritar în favoarea acuzaţiilor, Curtea Constituţională ar urma să decidă dacă preşedintele poate fi destituit sau nu. Mattarella a anunţat duminică că a respins candidatura la funcţia de ministru al Economiei şi Finanţelor a lui Paolo Savona, un politician cunoscut pentru opoziţia sa faţă de Zona euro şi Germania, precizând că a propus alternative. „Incertitudinea privind poziţia noastră a alarmat investitorii şi deponenţii din Italia şi străinătate”, a declarat preşedintele Italiei, adăugând: „Apartenenţa la euro este o alegere fundamentală. Dacă vrem să discutăm, atunci ar trebui să o facem într-o manieră serioasă”. Giuseppe Conte, desemnat miercuri să formeze un nou guvern, era susţinut de coaliţia formată din partidul eurosceptic Liga Nordului şi formaţiunea antisistem Mişcarea Cinci Stele.

Comentariile sunt închise.