În contextul crizei economice declanșate de pandemia de Coronavirus – cele mai importante burse la nivel mondial au înregistrat “prăbușiri istorice” în ultimele zile – o măsură esențială pentru agenții economici români o reprezintă reducerea semnificativă a taxării muncii.

În prezent, în România taxele și impozitele depășesc 40% din salariul brut. Concret, pentru ca angajatul să primească “în mână” 2000 de lei, angajatorul plătește la stat (pentru sine și pentru angajat) aproape 3500 de lei.

Pentru a preveni un val de concedieri cu un efect de domino asupra întregii economii naționale, este necesară reducerea imediată a taxării muncii la 20% din salariul brut în perioada stării de urgență. Ulterior, după renunțarea la starea de urgență, acest prag să nu depășească 30% pentru încă cel puțin 12 luni.

24 COMENTARII

  1. taxa pe munca oricum este taxata mult prea mult poate acum isi vor da seama ca ceea ce au facut pana acum nu este bine si vor renunta la aceasta taxa.

  2. sper sa se ia ceva masuri din astea ca altfel nu vad cum putem trece peste aceasta pandemie de virus.

  3. am vazut aseara pe catu care a venit si a spus numai aberatii pe tv….eu nu mai incredere in nimeni.

  4. este foarte adevarata aceasta propunere dar din pacate pe orban care este la izolare nu cre ca il priveste el se salveaza pe el ce ii mai pasa de noi

  5. sper ca statul sa intervina puternic in economie sa nu ajungem fara servicii ca avem rate la banci si ne este foarte greu.

  6. da este foarte asa cum sopuneti dumneavoastra insa mi-e greu sa cred ca cei de la guvern vor adopta o asa masura.

  7. acest virus a lovit in mai toate sectoarele de activitate si este durerors ca vor fi trimisi oameni acasa in somaj tehnic.

  8. prevenirea valului de concedieri se poate face prin acordarea de facilitati firmelor chiar si cele cu mai putini angajati.

  9. in astfel de vremuri grele……trebuie sa ia solutii care sa ajute si statul si companiile sa nu dea faliment.

  10. daca analizam ceea ce se intampla acum in piata si pe burse chiar ar fi o gura de oxigen masura propusa de dumneavoastra domnule voiculescu.

  11. majoritatea companiilor incearca acum sa faca rost de bani de salariile angajatilor este urgie ce este in piata.

  12. multe dintre firmele romanesti vor platii doar 85 la suta din salarii iar pe partea de investitii nimic totul este listat.

  13. sper ca masuri de siguranta sa fie din partea statului roman sa ajute micile firme sa supravietuiasca

Comentariile sunt închise.