Revin la educație și vorbim din nou pe cifre.
România a prevăzut în buget 3,7% pentru educație în timp ce Suedia alocă 7,2% din PIB.
În 30 de ani am schimbat zeci de miniștri ai educației și fiecare a venit cu proiectul său, care evident modifică proiectul predecesorului.
Când vom înțelege că prioritățile societății românești sunt sănătatea și educația?

110 COMENTARII

  1. Educația și sănătatea sunt vitale pentru dezvoltarea unui popor, situația grea în care se găsește România se datorează în mare parte lipsei de atenție în aceste domenii

  2. Aveți mare dreptate domnule profesor dar mă ten că stabilitate în domeniul educației nu va fi niciodată în această țară

  3. Trebuie o schimbare de doctrină politică totală pentru a putea revitaliza educația și sănătatea

  4. Suntem codași la majoritatea domeniilor, în mare parte și din cauza guvernării defectuoase care ține de peste 30 de ani în această țară

  5. Dumneavoastră ați tot tras semnale de alarmă cu privire la situația precară în care se află România dar se pare că nimănui nu-i pasă,mare păcat.

  6. Felicitări domnule Voiculescu, sunteți unii din puținii oameni care nu doar atrageți atenția dar vă și implicați prin intermediul fundațiilor dumneavoastră în viața socială, dacă v-am puteam clona poate am mai avea o șansă.

  7. Educația e coloana vertebrală a unui popor, totul începe cu educația, doar la noi totul începe cu interesele personale și micile înțelegeri.

  8. 3,7% e un procent rușinos, cred că cei de la conducerea țării nu realizează că așa cum îți așterni așa vei dormi.

  9. Trebuie gândită o strategie pe termen lung, care să nu fie schimbată de fiecare dată când se schimbă ministrul educației. Dar cine să se pună de acord?

  10. Dacă nici la educație și sănătate nu ne gândim atunci ce pretenții să avem la o țară cu bune condiții și economie?

  11. sistemul educational de la noi prezinta mari dezechilibre si asta din cauza autoritatilor care nu investesc.

  12. educatia nu este optionala ci este una obligatorie daca vrem ca tara asta sa se dezvolte asa cum trebuie.

  13. o romanie educata se face in ani de zile de aceea este bine daca se incepe proiectul de acum ca sa avem ce roade sa culegem mai tarziu.

  14. autoritatile trebuie sa faca o infuzie foarte mare de capital in educatie pentru a iesii din conul de umbra in care ne aflam.

  15. scolile din romania arata deplorabil,salariile profesorilor la fel…in acest ritm romania nu poate avea un sistemul educational bun pentru populatia sa.

  16. sper sa se aloce mai multi bani de la bugetul de stat pentru educatie pentru a nu risca sa devenim o tara cu educatie zero.

  17. daca sistem educational in romania nu prea functioneaza atunci este de inteles de ce tot mai multi tineri vor sa isi faca studiile in strainatate.

  18. atatea reforme au fost in educatie incat nimeni nu intelege mai nimic de aceea s-a ajuns in aceasta situatie.

  19. problemele romaniei sunt multe insa cea mai grava dintre ele o reprezinta degringolada din sistemul de educatie.

  20. avem atatea modele de sisteme de educatie pe care le-am putea implementa si la noi in romania dar nu se vrea.

  21. fara o investitie masiva de capital si fara o implicare foarte mare lucrurile nu vor intra pe un fagas normal.

  22. cred ca cei de la conducere trebuie sa intervina urgent pentru a salva sistemul nostru educational asa nu se mai poate merge.

  23. sper sa se gaseasca o solutie cat mai repede pentru ca asa vom ramen fara tineri in tara din cauza educatie superficiale care se face la noi.

  24. trebuie facuta o analiza amanuntita in sistemul educativ din romania pentru ca lucrurile nu mai pot decurge in acest ritm.

  25. daca nu se fac investitii mari din partea statului in educatie riscam sa ajungem la periferia uniunii europene din acest punct de vedere.

  26. imi pare foarte rau ca educatia in romania a ajuns la un nivel foarte scazut,niciodata nu am fost atat de jos si asta numai din cauza celor care au fost la conducere pana acum.

  27. va multumesc din suflet domnule profesor pentru ca trageti un semnal de alarma foarte important pentru noi ca si tara.

  28. asta ar trebuii sa intereseze pe alesii poporului nu certurile lor interminabile si neajungerea la niciun numitor comun.

  29. sper ca dumnezeu sa le dea mintea cea de pe urma si sa puna pe fagasul normal sistemul educational din romania.

  30. prin campanii puternice care sa promoveze cititul,invatatul si studiul atat in invatamantul scolar cat si cel universitar cred ca romania mai are o sansa sa se dezvolte si in acest sens.

  31. tinerii din ziua de azi nu mai sunt atrasi de educatie si este un lucru trist, insa fara ea nu poti ajunge niciunde.

  32. ministerul educatie prin asa zisele scoli de vara trebuie sa incurajeze tinerii sa adopte o cariera educationala sa vina in sprijinul generatiilor viitoare.

  33. desfintarea scolilor de meserii de dacian ciolos a fost inca o caramida luata din fundatia sistemului educational.

  34. trebuie sa recunoastem ca sistemul nostru de educatie este putin invechit insa cu mici ajustari poate fi adus pe linia de plutire.

  35. oare de ce de fiecare data educatia primeste cei mai putini bani?eu cred ca se face voit,asa se vrea sa nu existe o educatie a poporului adecvata.

  36. marii nostrii oameni de cultura sunt inlaturati de la orice fel de conducere de aceea nu merge bine acest sistem.

  37. lipsa capitalului se simte inclusiv in educatie,sunt momente foarte grele prin care trecem in mai multe domenii insa cu implicare,intelegere si determinare cred ca se pot face lucruri frumoase in romania.

  38. romania ocupa ultimul loc din uniunea europeana la citit si la cumparat de carti,si asta pentru ca nu se incurajeaza de la varf acest lucru.

  39. sunt extrem de suparata pentru ca romania candva era invidiata tocmai pentru ca avea un sistem educational performant mult mai bun decat multe tari din europa iar acum….nu pot sa descriu in cuviinte.

  40. daca punem in functii de conducere oameni care nu au nicio treaba cu domeniul educativ cam astea sunt rezultatele.

  41. sincer ma astept ca numai o minune sa se intample si sa avem si noi scoli care sa se compare cu cele din afara.

  42. mai toti politicienii au promis schimbarea din temelii a educatiei din romania insa nu se vede nimic,doar promisiuni desarte si amagitoare.

  43. parca nimeni nu mai intelege nimic totul este lasat asa intr-o ceata continua care nu aduce nimic bun pentru societatea in care traim.

  44. statul roman pur si simplu isi bate joc de domeniile prioritare si de o importanta fundamentala pentru dezvoltarea societatii romanesti.

  45. refuz sa cred ca romania in acest moment duce o astfel de povara si ca nu se gaseste o solutie pe termen lung pentru educatia de la noi.

  46. consider ca dezintegrarea sistemului educational romanesc,ca si cel sanitar,s-a produs in timpul lui basescu,acolo a fost marele punct de cotitura in care s-a produs prabusirea continua si inevitabila a educatiei din romania.

  47. cu totii speram la o revenire spectaculoasa a sistemul de educatie din romania insa acest lucru este foarte greu iar procesul este unul de durata.

  48. sper sa prind ziua cand educatia din romania va fi egala cu cea din tarile dezvoltate ale uniunii europene.

  49. pedagogia romaneasca nu mai este cum a fost odata,parca s-au evaporat principiile pe care s-a cladit aceasta natiune.

  50. patriotismul romanesc este foarte diluat din cauza vremurilor foarte grele prin care trecem,dar trebuie sa avem grija sa nu dispara de tot pentru ca atunci suntem cu totii pierduti.

  51. intotdeauna scoala romaneasca a fost apreciata peste hotare pentru geniile pe care le dadea insa acum situatia este la extrema cealalalta.

  52. ma intristez foarte tare cand vad atata nepasare din partea autoritatilor romane cu privire la sistemul de educatie de la noi.

  53. sunt de parere ca numai in cativa ani de zile,asta daca se incepe de acum cu o redresare, putem sa culegem roadele sistemului nostru educational.

  54. sper ca cei de la conducere sa constientizeze gravitatea situatiei in care se afla educatia din romania si sa ia atitudine prin investii de capital de la bugetul de stat.

  55. pentru ca elevii romani sa faca performanta trebuie ca lucrurile sa mearga brici,nu este cazul invatamantului de la noi.

  56. noi romanii avem un proverb care se potriveste perfect in acest sens ,,pestele de la cap se impute,, cred ca marea problema a societatii romanesti o reprezinta conducatorii sai.

  57. este de necrezut si jenant in acelasi timp cum educatia din romania este luata in ras de niste politicieni care nu o vor sa fie una performanta.

  58. cei care au fost la conducerea ministerului educatiei trebuie sa raspunda de acest colaps in care se afla in acest moment scoala romaneasca.

  59. problema este mult mai grava in educatie pentru ca din spate nu prea mai vin tineri care sa isi doreasca sa devina profesori sau cadre didactice.

  60. sistemul nostru educational este sufocat de nepasare si de incompetenta celor de la varful statului.

  61. Cum spune președintele României : “Romania educata”…mă intreb unde-i in vreme ce suntem pe primul loc din UE la abandonul școlar!!!

  62. Cred că România este singura țară din lume în care s-au închis spitale și din care medicii și asistenții medicali au fost pur și simplu alungați, așa că nu cred că trebuie să ne mirăm prea tare de situația actuală.

  63. Sănătatea și educația ar trebui să fie parte din strategia de securitatea națională, bugetul acestora fiind mai important chiar decât bugetul pentru apărare, după părerea mea.

  64. Orice schimbare trebuie să înceapă cu sistemul educațional pentru că acolo se construiește viitorul.

  65. Din nou v-ați făcut datoria civică și ați arătat clar probleme urgente și presante și soluția la ele. Ca întotdeauna, veți fi ignorat.

  66. Cel mai bun exemplu despre cât de la pământ este sistemul de sănătate din România ni-l oferă chiar politicienii, care, aproape fără excepție, se tratează în străinătate când au vreo problemă mai gravă.

Comentariile sunt închise.