Parafrazând un lider sindical, vom afla în următoarele săptămâni dacă România este un autentic stat de drept sau doar un lung, nedemn si netratabil stat de drepti.

13 COMENTARII

  1. As opta pentru cea de-a doua varianta daca acestea ar fi singurele doua optiuni din „sondaj”.
    Dar, personal, as spune ca e doar o tara condusa de personaje nepotrivite. Romania nu e un „stat”.

    STAT, state, s.n. Teritoriul și populația asupra cărora își exercită autoritatea această organizație.
    ȚÁRĂ, țări, s.f. I. Teritoriu locuit de un popor organizat din punct de vedere administrativ și politic într-un stat;

    Ce credeti: Romania e un stat sau o tara? Eu cred ca e doar o tara. Nu exista nici o autoritate care sa isi exercite autoritatea in Romania pentru a o organiza cum trebuie si a o conduce.

  2. Cum cer ei să sufere tata, eu, copilul meu etc., iar noi să nu-i deranjăm cu nimic? Dane, ce acţiuni constituţionale, când ei încalcă tot?! de la securistul Băse’, până la ultimul decident se încalcă morala, legile democraţiei, ale societăţii în sine, iar noi mai trebuie să acţionăm după legile dreptăţii? Unde sunt românii cu „sânge”, ca prin suspendare, să-l dea jos! Dacă tot se acţionează după legile Lui, hai să acţionăm-şi noi- după aceleaşi legi, sa-i batem cu armele lor, nu? Auzi, hahaha, stat de drept?! când el-prezidentul jucător-anunţă măsuri, drept îi? corect constituţional îi? iar noi „jucăm ” după legi de bun simţ? Gata! grevă, moţiune, mitinguri, orice! Hai, chiar dacă şefu’ PNL ezită, reluaţi proiectul Iohhanis, doar el-prin „pilele” la bani(Nemţia), prin spirit, prin ştiinţă, ne va scoate din criză. Fiţi mai decişi, mai hotărâţi-voi, cei din proiectul politic- convingeţi-i, pe Pambuccian şi alţii, pe Ponta, poate chiar şi din trădătorii ăia mârşavi, ca să.şi spele din păcate( căci, dacă vor fi anticipate, ei, trădătorii, vor fi spulberaţi!), aşa, în timp, alături de Iohhanis, cu o guvernare cât de cât corectă, mai au ceva şanse, când va fi termenul de alegeri… Hai, mobilizarea, că se poate! altfel, jale…mare!

  3. Am incetat de mult sa mai fim o natiune. De mai bine de 60 de ani, iar conducatorii nostri stiu asta extrem de bine si o folosesc ca pe o arma indreptata impotriva propriului sau popor.

  4. @mery: foamea aia care sa ne lipeasca stomacul de sira spinarii eu cred ca exista la romani…si la propriu si la figurat.Eu sunt „flamand” in momentul de fata, in ambele sensuri (n-am apucat sa mananc).
    Parerea mea personala este ca noua ne lipseste vointa de a face si puterea de a implementa ceea ce considera ca trebuie facuta. Suntem in stare sa urmam „turma” (spiritul de turma romanesc e cunoscut si recunoscut de toti) doar cand ne convine noua, asta insemnand cand e vorba de stat degeaba sau facut vreo „smecherie” din care sa iasa „ceva” usor. Doar sa nu fie vorba de munca prea mult..ca doar…nu vrem sa ne obosim prea tare.

    Desi romanii sunt oameni destepti si muncitori, spiritul de turma e cel care ne omoara pe noi ca popor, mentalitatea poporului ca intreg e cea care trebuie schimbata.Suntem invingatori (ca indivizi), dar nu putem reusi ca popor. Exemple puteti gasi printr-o simpla cautare pe Google.

  5. MOGULULE
    AM NOUTATI PENTRU CEI CE CITESC BLOGUL DUMNEAVOASTRA. ELE SUNT SENZATIONALE CHIAR PENTRU MINE. ROG CITITORII SA STEA PE SCAUN SI SA-SI PASTREZE CALMUL. ASIGUR CA AFIRMATIILE SUNT SERIOASE SI DOCUMENTATE. RH

    BASESCU AGENT SOVIETIC -RAPORT CIA
    La noi se discuta interminabil daca Basescu a fost agent al securitatii. Pentru
    serviciile occidentale asa cum apare in rapoartele declasificate lucrurile sunt
    clare . Noutatea uluitoare este ca BASESCU A FOST AGENT RUS !

    „Romanian president collaboration with communist secret services.”

    Intelligence and National Security,
    UN AGENT BRITANIC IN POSTURA IN DE AGENT SECRET RUS POSTAT IN AMSTERDAM SI ANVERS DESVALUE LEGATURILE ACTUALULUI

    PRESEDINTE AL ROMANIEI CU SECURITATE -CEAUSESCU SECRET POLICE .
    SI SERVICIILE SECRETE RUSESTI. ” Relatia lui Albert Ignatenko, general sovietic, cu Basescu la Anvers, si continuarea relatiei pina in octombrie 2004 cand petrece doua saptamani in Romania.
    Text of report by CIA

    lROMANIAN HEAD OF STATE WORKED FOR THE COMMUNIST SECRET POLICE
    ex-president: Basescu worked for Securitate…Taian Basescu was a collaborator of the former communist secret police, the Securitate. Basescu had a file and there is no doubt about his activity, as there are documents proving he was involved with the political police,”-
    Traian Basescu a fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind era student la Institutul de Marina.
Traian Basescu was a collaborator of the former communist secret police, the Securitate. Basescu had a file and there is no doubt about his activity, as there are documents proving he was involved with the political police,”-
    Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
- Dupa ce Traian Basescu si-a terminat studiile, dosarul sau de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.
- Dosarul de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.

    DOC :a) Registrul jurnal pentru evidenta retelei informative din judetul Constanta;
    b) Adresa nr. 0043467, din 03.08.1978, prin care dosarul personal a lui BASESCU Traian a fost transmis arhivei Securitatii;
    c) Dosarul personal nr.3990, din perioada 1977-1979 al colaboratorului Securitatii BASESCU Traian;
    d) Procesul-verbal nr.58212, din 15.08.1979, de distrugere a dosarului personal a lui Basescu Traian;
    e) Dosarul de urmarire informativa (DUI) -„Carma”, din perioada 1979-1981, referitor la nava Dacia;
    f) Dosarul de urmarire informativa (DUI)

    IN CURAND CITITI ARTICOLUL TERMINAL ” TRAIAN BASESCU AGENT SOVIETIC -DOCUMENTE http://devanewyork.blogspot.com/

    ROBERT HORVATH -DEVA ziarist de investigatii USA -JAPAN

     http://www.devagallery.com/

  6. Expresia „stat de drepti” imi aminteste de modul in care doamna Firea Vranceanu Gabriela a moderat dialogul dintre dvs. si ministrul de finante.

  7. Eu cred că România este pe de o parte o lume a tiranilor, pe de altă parte o lume a spinărilor plecate a supunere; pe de o parte o lume a celor care strigă de durere, pe de altă parte o lume a urechilor surde; pe de o parte o lume a strâmbătăţi, pe de altă parte o manipulare grosolană şi eficientă astfel încât strâmbătatea să pară stat de drept.

  8. Imi imaginam,cum ar arata alaturi de grevisti,protestand pentru Romania si pentru cei multi si amarati,un grup mare format din:Dan Voiculescu,Tiriac,Nastase,Hagi,Comaneci,Bote,Doroftei,Leu,Tantareanu,Becali,Patriciu,Vantu,etc.Dar nu intr-un studio de televiziune,ci intr-un loc cu impact mediatic international.Toata elita Romaniei,care spune ca nu e portocalie.Daca nu,sa ne pregatim de „stat drepti”,caci asta va urma.Ai mei spun ca halucinez,dar ce mai conteaza?!

  9. din masurile de reducere declarate de boc aseara reiese clar ca doar romanii platesc, sub toate formele… tiganii sunt protejati, alocatiile pentru copii nu scad decat la mamele care au lucrat si au cotizat, tigancile cu o droiaie de puradei, care traiesc din alocatiile acestora nu sunt afectate… nici tiganii asistati social nu sunt afectati, doar somerilor, care au contribuit, li se taie 15%… inrudirea lui basescu cu bercea mondialu functioneaza, nu degeaba si-a pus palarie de gabor in campania electorala!

    dar asta nu-i nimic, sa vedeti ce urmeaza, cand vor iesi romanii in strada, sa protesteze impotriva starii grave de saracie in care au ajuns, tiganilor li se va da liber la jefuit, talharit, violat si ucis… urmeaza valul de criminalitate, care va fi orchestrat de la cotroceni, efectul este garantat, presiunea psihica generata de aceasta criminalitate va face ca romanii sa fie de acord cu restrangerea drepturilor si libertatilor, in felul asta se va instala dictatura luminata a lui basescu!

    gata mitinguri, greve si demonstratii, cine va iesi pe strada dupa 10 seara va risca ori sa fie talharit si ucis de tigani, ori arestat in numele pastrarii ordinii publice.

Comentariile sunt închise.