Pentru că ne apropiem de bilant: care vi s-a părut cel mai interesant/inspirat/fecund moment politic al unui 2010 mai degrabă steril si nefast?

Pentru că e o perioadă cu ceva mai mult timp liber, promit să mă implic în discutie.

42 COMENTARII

  1. off topic :
    tare fiica.
    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/familia-voiculescu-anunta-doua-noi-posturi-tv-in-2011-142075.html

    cred se inseala la polii de crestere pe termen lung.
    *in media nu cunosc iar camelia voiculescu e experta. totusi online-ul nu mi se pare mare producator de profit. vad ca tv pe net si atat nu s-a impus. a murit inainte de a se naste.
    *eu nu as baga enorm in regenerabil in momentul asta fiindca e foarte complicat sa asiguri amplasamentul. (proprietatile sunt extrem de faramitate)
    *in asigurari … ce sa mai faci in asigurari cand piata e deja ocupata si aia de afara incep sa isi revina? bancile si asigurarile … doar sa investesti in actiuni la companiile existente si sa astepti opa-ul (sa o preia o companie si mai mare) fiindca globalizarea a intrat cel mai tare in domeniu si nu e nevoie de capacitati de productie.
    ***
    in schimb, daca as avea un miliard pe care sa il pun garantie … as lua un credit pentru … preluarea cne cernavoda. si as repune cne gaj ca sa construiesc inca doua reactoare …

    ar fi afacerea secolului. in zece ani amortizeaza tot. (actualmente 20% din consumul ro, cu inca doua -> 40% / piata se deschide si ea la exterior …)

    vorbesc vorbire.:))

    va urez un an bun.

  2. Raspunsul meu e unul foarte simplu si cu care probabil multi vor fi de acord : momentul 6 mai 2010 cand Presedintele Romaniei Traian Basescu ,depasindu-si prerogativele acordate prin lege unui sef de stat ,a anuntat masurile de austeritate ce vizeaza, in opinia sa, infaptuirea reformei economico – financiare si iesirea din criza,in fapt masuri ce au condus deja la un adevarat genocid social cu consecinte deosebit de periculoase privind insasi siguranta nationala.

  3. Raspunsul asteptat probabil ar fi cel al fraudei pe legea pensiilor, dar mie cel mai nefast moment politic din 2010 mi s-a parut a fi perioada din ultimele 2-3 luni, respectiv activitatea Opozitiei din aceasta perioada. Probabil ca multitudinea de motiuni simple si de cenzura au fost doar exercitii de imagine ale unei „Opozitii” dezbinate care incearca sa se adune. Nu prea le-a ajutat exercitiul.
    Sincer, cred ca 1+1 le-a iesit 3.

    Trebuia gandit putin logic.

  4. N-am să-ţi răspund la întrebare, mogulule, pentru simplul motiv că, în anul 2010, nu a existat nici un moment politic fecund sau inspirat. Totuşi, vreau să-mi exprim satisfacţia vis-a-vis de eticheta de „idiot” pe care i-ai aplicat-o Băselului într-o postare anterioară („România, Schengen şi Idiotul”). În ce mă priveşte, eu am fost întotdeauna de părere că „jucătorul” nu este decît un biet idiot (periculos, ce-i drept!) şi nu m-am sfiit să fac public acest punct de vedere: http://www.romare.ro/?cmd=displaystory&story_id=4580&edition_id=64&format=html

  5. Eu cred că evenimentul politic cel mai important al anului 2010 îl reprezintă băgarea în puşcărie a patronilor de trusturi media, Dan Diaconescu şi Sorin Ovidiu Vântu, urmat de „pedelizarea” TVR. Stabilirea unor tabere politice clare în cadrul trusturilor mass-media reprezintă, după părerea mea, cea mai importantă mişcare în viaţa politică românească a anului care tocmai este pe cale să devină istorie. Desigur, 2011 va fi puternic marcat de această nouă situaţie.

  6. (R) SORCOVA DIVINĂ ( continuare)

    {…} Strămoşii bancherilor – cămătarii – şi fraţii lor genetici – hoţii – supuşi analizelor adn, au primit verdictul ştiinţific de necontestat că, indiferent de
    naţionalitate sau rasă, au comună gena hoţiei, cu numărul 66 al necuratului, ceea ce le justifică, parţial, statutul de „fără nici un Dumnezeu !…” Având acelaşi obiect de activitate, s-au separat în cele două clanuri, nu pentru înlăturarea rivalităţilor, ci – mai degrabă – dintr-o satanică făcătură a primilor de a „lucra” nestânjeniţi, la lumina zilei, sub protecţia legilor meşterite sau comandate chiar de ei; indubitabilă concluzia că cei mai periculoşi pentru prostime rămân cămătarii, care au căpătat imunitate până şi la adevărul dovedit. Tocmai aceste gânduri mi-au îndreptat paşii spre dom’ Ezechel, trăitor laolaltă cu banii săi, gard în gard cu postul de jandarmi.
    Pătrund în curtea neprimitoare, mâşâit de o umbră de câine ce-mi prezintă părţile moi ca gir al prieteniei, pentru care îl răsplătesc cu un biscuite şpriţat din cei anume luaţi de acasă, ridic faţa spre Cer rostind formula : „eu sunt mâna, puterea şi voinţa sunt la Tine”, bat la uşă… şi-l surprind pe propietar într-un nor de fum ce se încăpăţânase să iasă pe coşul înfundat, fiindu-i mai lesne a se strecura pe unde taman intrasem.
    – Vreau să vă sorcovesc domnule, după datină, zisei cu hotărârea celui ce se vrea convingător.
    – Da, da…cu grijă la chelie. Dar să şti că nu pre am bani !
    – Dacă vă pricepeţi la bani, eu vrea să ştiu despre acesta micuţ-galben, dacă este bun de ceva. Şi pun pe masa slinoasă bănuţul dăruit de nea Mircea, pe care îl pipăie cu plăcere, îi ronţăie duritatea, îl citeşte cu lupa X5 dând verdictul:
    – Fiare vechi. Ia punguţa asta cu bomboane mentolate contra pute gura şi te scap de el…
    – Da ? Vă mulţumesc ! dacă tot nu-i bun…Apropii Sorcova de fruntea-i transpirată sub care doi ochi vineţi nu-şi puteau stăpâni o bucurie ştiută doar de ei, şi-i dau drumul la colinda cu potriveala meşteşugită din timp, care se scăpa la obiect : Sorcoviţă vânătă / Nu da bani cu camătă / Că-i păcatul cel mai mare / Doar în Iad mai ai scăpare / La anul şi cine ştie…/ Teme-te de veşnicie !
    Cu ochii închişi şi gura căscată, în liniştea ce urmă colindei, dom’ Ezachel scose bănuţul galben de unde-l dosise şi punându-mi-l în palmă mă avertiză :
    – Ia aminte ! bănuţul e din aur. Abia acum mi-am dat seama de ce l-a răzbit muşcătura mea. Ţine şi un ban bun de hârtie să-ţi iei dulciuri boiereşti pentru sufletul tău deosebit…
    – Dar cu punguţa de mentolate cum rămâne ?
    – Păstreaz-o!… Sunt bune şi când nu miroase gura. Acum mă duc la biserică să-i dau popii pentru pomenit, şi… o cheste care mă frământă !…
    Dascălul parohiei noastre cântase pe la unele babe cum că dom’ Ezechel ar fi dat popii o grămadă de bani – danie – pentru reparaţia capitală şi modernizarea bisericii satului. Rămâne de văzut …{…}

  7. mi se pare putin plina de umor negru intrebarea pusa pentru anul 2010 .

    o sa ma rezum la cel mai important moment al 2010 cel in care Basescu a iesit la rampa si a anuntat taierile cu 25 % pe care o sa le faca Boc .

    Romania avea nevoie de exercitiul acesta de sinceritate . poate a fost fecund pt o parte din romani sa se trezeasca , sa vada pe cine au votat ….

  8. 2011..AN TERMINAL BASESCU !
    Domnule Dan Voiculescu
    Bilantul este evident . Romania este in prapastie . Trebue ca inpreuna sa ne concentram in viitor si sa vedem ce este de facut. Astept probabil inpreuna cu altii
    sa treceti de vorba la fapte dand o lovitura decisiva regimului mafiot. Este evident
    ca Basescu sta agatat de o creaca si este gata sa cada. A pierdut orice sprijin popular si este parasit de servicii speciale care nu vor sa parieze pe un cal evident pierzator. Este nevoie de un branci ca sa cada si acest branci poate fie dat de dumneavoastra. Opozitia provenind din aceiasi clica politica nu are forta si poate interesul sa o faca. Ea este constienta ca venind la putere nu va putea sa scoata Romania din criza economica si sociala. Dumneavoastra reprezentati
    singura solutie sau macar o speranta fiind singurul om politic cu talent manegerial si cunostinte economice solide. Aveti la dispozitie un imperiu mediatic si financiar . Strategia dumneavoastra trebue da se concentreze catre un singur scop si o singura finalitate DARAMAREA FARA INTARZIERE A REGIMULUI BASESCU !
    Situatia din punct de vedere international este mai mult decat propice.Toata lumea vrea sa scape de Basescu . Dupa trimiterea de unui memoriu de 37 de pagini catre FBI Presedintel are catuse la o singura mana. El detaliaza activitatea criminala in sprijinil terorismului international si impotriva intereselor SUA a acestuia. Voi publica in curand pe ROBERT HORVATH DEVA BLOG …..PARTEA DOUA A DOSARULUI CRIMINAL BASESCU ADRESAT CATRE FBI,INTERPOL SI POLITIA ROMANA
    Dumneavoastra puteti si aveti datoria fata de cetatenii Romaniei…..sa-i puneti catusele la cealalta mana.
    Va doresc un an bun si succes !

    Robert Horvath New York

  9. eu zic ca cele mai bune decizii au fost :
    1. decizia de a reduce numarul de salariati la organisme de stat sau para-publice. (la noi ar fi normal un milion – 1.2 milioane cu totul (daca extrapolam ceea ce este in media UE.))
    2. cresterea varstei pentru pensionare.
    3. micsorarea concediului de maternitate.
    4. anularea sporurilor in anumite ministere (MF, MI…)
    5. micsorarea unor categorii de pensii (piloti cu pensii de 5 ori mai mari decat salariul meu din strainatate e o chestie jalnica. aberatie)
    6. scoaterea de la MT a lui Berceanu (o caruta de bani de la UE nefolosita)
    7. decizia ca Antonescu sa devina liderul opozitiei dupa esecul lui Geoana. PSD nu are pe nimeni cu potential de presedinte.
    8. renumararea numarului celor aflati pe listele de medici de familie. 7 milioane de taieturi …

    cele mai proaste decizii (sau fapte) :
    1. reducerea salariilor functionarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.
    (pensiile ar fi putut fi impozitate. Salariile ar fi trebuit inghetate + reduse/anulate toate primele pe o perioada de 2 ani)
    2. intarirea pozitiei lui nutzi si ebei. Asta o sa aiba efecte foarte proaste asupra tinerelor care ar fi dorit sa faca o cariera in Romania (fara sa treaca prin tabloide).
    3. anularea cumpararii de avioane de lupta noi. O emisiune de obligatiuni cu data de inceput peste 2 ani, garantata de statul (sau statele) care ne vindea(u)avioanele, ar fi fost o solutie inteligenta. Nu e timpul pierdut. O emisiune pe 20 de ani doar pentru asta ne-ar permite sa luam avioane noi.
    4. ametelile in investitiile in infrastructura (mai ales rutiera). E o bulibaseala imposibila. Noua ne trebuie vreo 2000 de km si facem 30-40 pe an?
    5. nu e nimeni care sa aiba o viziune globala despre cum ar trebui sa arate si mijloacele de a asupra justitiei. E o tampeala absoluta.
    6. se mentine proprietatea statului a unui numar imens de imobile.
    7. alegerea unui salariu minim pe economie total aberant. In urma unor experimente (reale) s-a vazut ca nu se poate trai cu salariul minim nici macar intr-un oras de peste 30.000 de locuitori (au experimentat si in bucuresti si acolo chiar au abandonat). Asta inseamna ca ceea ce e pe cartea de munca este dublat de sume neimpozitate. Deci …
    (am uitat ziarul care a facut chestia asta. mi-au placut baietii aia care au facut articolul in colaborare cu studenti la sociologie).

  10. Cel mai putzin inspirat moment al lui 2010 a fost alegerea lui victor ponta la congresul PSD drept presedinte; cel mai inspirat a fost momentul in care parlamentarii au adoptat reducerea TVA la alimentele de baza – dintr-o eroare…

  11. (R) SORCOVA DIVINĂ (continuare)

    {…} Era vremea închinării paharelor pline ochi, cu suprapuneri de motive, unul mai acătării decât altul, pe fondul cărora îmi alunecă gândurile, nu din întâmplare, spre beţivanii de oriunde. Aceştia ca şi viciaţii din tagma fumătorilor de tutun şi alte ierburi, a practicantelor şi practicanţilor preacurvitului, sunt produsele secundare cele mai nocive ale maşinii sociale de făcut bani, tot mai sofisticată şi răspândită, sub protecţia legilor perverse, precum persoanele privilegiate ce le dau…
    Ca planariile ghilotinate au dispărut mizerabilii din spatele maşinilor de făcut bani murdari, de vreme ce înmulţiţi peste noapte stăpânesc pământul în totalul dispreţ al acestuia. Să trăiţi dom’ căpitan de cursă ultimă ! Hâc ! ( mai mergeau câteva hâcuri dar e hârtia prea scumpă).
    Beţivul spurcă până şi Divina multiplicare a vieţii, cu seminţele sale îmbibate în alcool, la adăpostul cinicei asocieri făcută numai de el sub pilostriile unde se afla cu mireasa când preotul
    după ce le-a dat să guste puţin vin (şi un biscuite) i-a îndemnat cu : iubiţi-vă şi înmulţiţi-vă !
    Ajung în faţa unui gard cu multe uluci absente… iar restul putrede, cu porţile 1/3 lipsă şi portiţa în paralelogram indecis, apărate de un şanţ colmatat, fără podeţ de acces, pe care le depăşesc anevoie şi pătrund într-o curte deşertică, măricică, lipsită de vietăţi la vedere, iar mai încolo o casă ce s-a vrut arătoasă cândva – borşită în ceva locuri – ce aşteptau de prea mult timp mâna gospodarului. Pe horn ieşea un fum slab!… totuşi un semn de posibilă viaţă…
    Hotărât şi îngrijorat îmi îndrept privirea spre direcţia de unde cădeau fulgii de nea şi rostesc, prea tare, de teama de a nu fi auzit : „eu sunt mâna, puterea şi voinţa îs la Tine !”
    Pătrund printr-o uşă neetanşă în casa celui mai ordinar beţiv din satul meu, şi cine ştie poate din ţară, şi cine ştie poate din Europa, şi cine mai ştie… casa lui Nelu – sugativă, o umbră din voinicul ce fusee cu zece ani în urmă. Un godin mic din fontă pozat în mijlocul camerei – precursor al încălzirii centrale – înconjurat de cinci copii cu feţe identice, de murdare, cu cămăşuţe aşa de scurte că la unii li se zăreau ciucuraşii iar la alţii nu, semn că nu aveau ciucuraş, avertiza privitorul că participă la una din cele mai oribile drame sociale, din care nu lipsea Nuţa – mama celor cinci – învelită în petice, şi cu o faţă inconfundabilă de ofticoasă.
    Nelu-sugativă se pregătea de start spre biserică, unde nu trebuia ratat chilipirul zecilor de măsuţe acoperite cu pahare cu vin bun şi alte ofrande pe care credincioşii ortodocşi le ofereau cu dragoste şi dărnicie celor ce ieşeau de la slujba bisericească, motiv pentru care acţionez precipitat : mai întâi las să-mi cadă, discret, toţi banii de hârtie cu care fusesem dăruit, mai apoi strecor în măna celui mai mic punguţa cu bomboanele mentolate, iar unuia mai mare îi dau toată rezerva de şpriţaţi din buzunar, mai puţin unul. Procedez la a-i mângâia pe toţi şapte pe la frunţi, cu Sorcova Divină, începând cu Nelu, căruia-i cânt toată colinda răstălmăcită, în care mai spre final îi uram : Sorcovă din coji de nuci / Bea atât cât poţi să duci !…, după care, zâmbind sincer, şeful familiei îmi mulţumeşte şi adaugă :
    – Dacă n-aş fi treaz aş zice că visez. Ţi-au căzut nişte bani pe jos…
    – Erau în curte la matale, nu sunt banii mei !
    – Poate mi-au scăpat din buzunar…dar n-aş prea crede ! Se adresează apoi nevestei :
    – Nuţico. înveliţi-vă bine cu ce găsiţi, toţi şase, şi daţi fuga la biserică, altfel n-o scoatem la capăt azi şi mîine !. Eu nu mai merg. Frate’meu Lică a zis că are o vorbă cu mine între patru ochi (îmi spuse un vecin de-al lui ).
    În fapt Lică – om gospodar şi cu stare – primise, în vis, la primul somn al Anului, vorbe de ocară şi ameninţare de la mama sa aflată dincolo de mulţi ani, care îi reproşa că l-a lăsat de izbelişte pe fratele lui mai mic -Neluţu – şi nu şi-a onorat promisiunea ce i-o făcuse la căpătâi. Aşa se face că nea Lică dădu buzna în casă tocmai când voiam să plec, şi făcându-mi semn să şed, mă luă ca martor sufletesc la discuţie :
    -Nelule, îţi împrumut pe daiboji, pentru doi ani : o căruţă, un cal tânăr cu hamuri noi, o vacă de rasă la primul viţel, fătată de curând şi furajele necesare până la colţul iebii, ca să ieşi din ruşinea în care te-ai şi ne-ai băgat de-a valma. Vă dau mîncare la toţi şapte până la primul chiag de bani. Dacă dai greş du-te la mama să te-ajute ea acolo unde e ! E clar ?
    – E clar nene ! Dar mai dă-mi ocol din când în când, până-nvăţ iară să merg…
    M-am strecurat pe uşă, uitându-mă în sus de unde veneau peste mizeria umană, deşi fulgi albi, hotărâţi să o acopere …o vreme ! {…}

  12. Cel mai fecund moment politic a fost acela ca PDL a reusit sa cada definitiv in dizgratia intregului popor., lasand cale libera Opozitiei la viitoarele alegeri, chiar daca Opozitia nu s-a remarcat cu nimic in acest an.
    Cu parere de rau insa nu avem la ora actuala un adevarat contracandidat serios la Presedentie.
    Ponta e verde, foarte verde…Antonescu de la inceput mi s-a parut ok, insa faptul ca e cel mai mare chiulangiu din parlament m-a facut sa-mi pun intrebari la cat este el de serios., – nu cred ca avea lucruri mai importante de facut .
    Referitor la Dvs, cred ca actiunile punctuale si ferme in anumite probleme v-au apropiat de oameni.

  13. @ andron,

    Cu tot respectul, să spuneţi că PD-L a căzut definitiv în dizgraţia întregului popor mi se pare o simplificare periculoasă a situaţiei. Şi cred că Opoziţia, noi, ne-am minţi amarnic şi periculos să credem asta.

    Priviţi doar alegerile parţiale care au avut loc anul acesta.

    http://exasperat.wordpress.com/

  14. (R) SORCOVA DIVINĂ(continuare)

    {…} Parcă mai mult ca niciodată mă obseda ideea cum că lumea a fost şi trebuie să rămână a copiilor, cu acces limitat numai adulţilor copilăroşi, iar restul retur în …mamele lor, pentru reciclare ! Dominat de această gândire inflamantă, mă îndreptam, cu un ascuns spirit egoist al copiilor, spre Vasilica – o mândreţe de tinereţe de femeie, sărită peste 25 de ani, luată cu acte şi cununii de Vasile păduraru, cel mai chipeş din leatul său, ocolită de barză pentru al 7-lea an de la nuntă.
    Moliftele, babele şi sfaturile muierilor nu folosiră la nimic, iar destăinuirea Lisavetei – cea cu 11 copii – cum că mişelul de bărbasu, cum de se uită la ea lung, cum şi rămâne grea, o convinseseră definitiv că acea „treabă serioasă” trebuie făcută – musai – la lumină, şi de ce nu, la lumina zilei, ca s-o vadă bine păduraru ; că doar nu s-a pomenit semănător cu glagorie, să arunce pe întuneric seminţele pe ogorul cel sfânt…
    Porţi frumoase, casă mândră, câinele hrănit din belşug şi legat, uşa casei descuiată, ce o deschid cu degetul mic , nu mai-nainte de a privi spre cer, şoptind cele obligatorii, şi iată-mă intrat în casa pădurarului unde mă întâmpină Vasilica, ce-şi scutura fusta uşor mototolită, mai ceva decât porumbaca moţată scăpată de sub pintenatul.
    – Vreau să vă sorcovesc, rostii eu încurajat de figura ei fericită.
    – Stai să vină şi Vasile, dus acuma alături să-şi tragă nişte nădragi noi, surprins că nu s-a dat câinele ca la om străin.
    – Ce mare te-ai făcut !… mă încurajează păduraru revenit în cmeră, în timp ce-şi aranjează cămaşa pe un semitur de brăcinar.
    – Vă rog să vă apropiaţi capetele, cam aşa ca în poza aceea de pe perete, comandă executată rapid chiar la înălţimea comodă a sorcovitorului. Şi îi dau drumul la colinda fermecată (mângâind pe rând capetele lipite, cu Sorcova Divină) în care spre sfârşit se contopeau cu dorinţa celor doi, vorbele alese şi potrivite: „Sorcovă din flori de tei / Pân’ la anul să fiţi trei / Şi-ncă alţi copii doriţi / Mulţi ani să fiţi fericiţi !” După o scurtă pauză sunt pupat de fiecare pe câte un obraz, şi mâinile lor calde îmi îndeasă în buzunar câte un ban adevărat de hârtie…
    Tata care era un ochios, îi spune mamei cam pe timpul înfloriri buldenejului din curtea noastră, că Vasilica s-a rotunjit la burtă, urmând replica ei : – Dacă-i aşa, pregăteşte-te a-l boteza ! {…}

  15. Fara falsa modestie declar trimiterea raportului meu catre FBI ca cea mai pozitiva decizie a anului 2010. El creiaza o panica de nedescris si fara iesire pentru regimul mafiot. Aparitia adevarului pe blogul mogulian da frisoane Cotrocenilor si fac sa tremure izmenelor prezidentiatale. Stiind ca Basescu este un activ cititor al acestui blog, imaginez plin de vinovata satisfactie ce fata face la urmatoarele randuri. Sper din tot sufletul sa nu fie cenzurate spre satisfactia lucratorilor din serviciile secrete carora le dau….mereu de lucru si dorinta profesionala de a ma infiltra.
    From:
    Robert Horvath

    To: [email protected]
    DOSARUL DE TERORISM AL PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAN BASESCU INAINTAT CATRE
    SERVICIUL INTERPOL DE LA ONU !

    Adrian Tudorache
    Secretar II
    Ambasada Romaniei la Washington

    Stimate Domn
    Apreciez raspunsul si promtitudinea dumneavoastra,
    Din pacate este evident ca Ministerul de Externe nu a inaintat
    forurilor superioare sau serviciilor speciale competente Dosarul criminal si
    terorism
    a cetateanului Roman Traian Basescu cu specialitate ofiter maritim cu
    domiciliul provizoriu
    Palatul Cotroceni.. Romania.
    Mentionez ca acest memoriu copie a celui trimis catre FBI nu a fost inaintat
    Presedintelui
    Senatului Roman Mircea Geoana si a Vicepresedintului Dan Voiculescu.
    Tinand seama de importanta speciala a a crimelor comise impotriva statului
    Roman si a aliatilor acestuia, am cerut o ancheta parlamentara.
    Obstructionarea unor mesaje trimise confidential catre aceste persoane este de
    natura penala.
    Am cerut deasemenea in mesaje anterioare Ambasadorului Verita sa-mi faciliteze o intalnire
    cu reprezentantul SIE pentru ai remite mesaje confidentiale ….ale unor
    specialisti in terorism americani.
    Toate acestea converg spre o singura concluzie de o gravitate deosebita.
    Asistam
    la o conspiratie de acoperire…….. a faptelor extrem de grava de natura
    criminala a Presedintelui Romaniei
    Traian Basescu. Voi cere o ancheta oficiala guvernului, parlamentului si a
    tuturor institutilor oferite de democratia Romana.
    Anunt pe aceasta cale Guvernul Romaniei ca in decursul acestei zile m-am
    adresat serviciului Interpol de la ONU cerand punerea sub urmarire a teroristului Traian Basescu si necesitatea chemarii acestuia in
    fata unui Tribunal International.
    Acest raport a fost inaintat in calitate de jurnalist specializat in terorism
    si transport ilegal de armament. Cetatean american si japonez. ( raportul este semnat de asemenea de Kiyoko Horvath foto jurnalist japonez )
    Cu sinceritate
    Robert Horvath Deva Presedinte Devartes Film International
    ps Mentionez ca voi posta partea 2 a memoriului catre FBI sa si scrisoarea
    adresata catre Interpol- ONU pe ROBERT
    HORVATH DEVA BLOG. inainte de sfarsitul anului.

  16. cel mai bun moment politic e asta de sfarsit de an, alianta psd-pc-pnl, plan care ar fi trebuit pus in aplicare mai devreme

  17. nu cred ca mai e nevoie sa enumeram momentele proaste sunt destule..de la taierea salariilor pana la cresterea varstei de pensionare..nu mai e nici o sansa pentru tara asta

  18. cel mai penibil moment politic a fost cand sarkozy a refuzat sa discute cu basescu, incompetenta recunoscuta la nivel international

  19. Unul dintre momentele politice importante ale anului 2010 il reprezinta din punctul meu de vedere momentul in care dvs. ati intervenit pentru ca pensiile sa nu fie reduse.

  20. Cel mai inspirat moment al anului 2010, cel putin pentru cateva zeci sau sute de mii de romani ramasi pe drumuri in urma retrocedarilor, a fost cu siguranta atunci cand justitia a obligat guvernul sa publice normele pentru legea voiculescu… si, brusc, a reaparut speranta chiar si pentru cei care se pregateau sa-si petreaca inca o iarna, cu familia, pe nicaieri…

  21. cred ca sunt doua momente importante si in beneficiul cetatenilor – publicarea normelor metodologice pentru legea voiculescu si faptul ca nu au fost reduse pensiile.

  22. domnule voiculescu, cat timp vor fi cei doi monstrii (basescu si boc) in fruntea statului, nu putem vorbi de momente politice importante pentru cetateanul de rand. si opozitia asta ar trb sa se trezeasca la realitatea si sa-si dea mana

  23. Daca vorbim de momente politice nefaste si sterile putem sa ne referim la intreg anul 2010.Au fost din abundenta atatea incat nu apuca presa sa-l finalizeze pe unul ca si intra altul in discutie.A fost un dezastru acest an din toate punctele de vedere.Un lucru bun totusi s-a intamplat si anume ca partidul de guvernamant PDL nu mai este la sufletul oamenilor.Poate….ni se deschid ochii….

  24. Cel mai interesant si fecund moment a fost cel din 6 mai cu taierea de 25% a salariilor si cea (nereusita) de 15 % a pensiilor! Inspirat in nici un fel, dar interesant si fecund deopotriva! :) In sfarsit a reusit balalau sa-si atraga oprobiul a celei mai mari parti din cei care se temeau de comunisti, Iliescu, posta, sarea, Vantu, Voiculescu! :) Inspirat poate fi considerat gestul opozitiei de a se uni, de a actiona unitar, dar am mari dubii ca se va si intampla asta cu Ponta la timona PSD-ului! Nu mai am, din pacate, nici o asteptare, nici o speranta ca se va schimba ceva pana in 2012!

  25. Tinand cont ca nu ne referim doar la Romania, as spune ca cel mai inspirat moment a fost cel al lansarii dezbaterii privind PAC post 2013, iar cel mai neinspirat – neparticiparea Romaniei la aceasta. Dezbaterea a fost lansata de DG Agri la inceputul lui 2010, prima runda de consultari fiind incheiata cu conferinta din (19) iunie, iar a doua cu Comunicarea CE privind PAC post 2013 din 18 Noiembrie, toate evenimentele precedate sau urmate de anumite actiuni/activitati ale societatii civile sau industriei de profil.

    Din nefericire, nici unul dintre ministrii Agriculturii (Dumitru, Tabara) nu a manifestat interes, cu toate ca MADR a lansat o pozitie oficiala (date statistice luate de pe siteul CE). Societatea civila din Romania a prezentat un oarecare interes, sprijinind initiative europene, din pacate, in mare parte, neintelegandu-le.

    Dumneavoastra, avand un presedinte de partid „expert” in domeniul agriculturii, ati lansat initiative in aceasta privinta?

  26. 1.
    Cred ca Romania are nevoie de o declaratie de la Tallagh (sau un Snagov 2 economic si justitie).

    Am citit comentariile pe mai multe bloguri (si portocalii printre ele, si albastre, si rosii, si galbene). M-am crucit. Atatea referinte la Basescu si Boc sunt Satane sau Ponta debil si chiar Moguli jefuitori … Se sparie gandul. Eu cred ca o sa aveti din ce in ce mai multe greve ale foamei si oameni care se arunca de la balcon pentru o taiere de salariu de 10 lei sau un corn in minus. Si asta nu o sa tina doar cat e Basescu la putere.

    Nu solidarizare pe tema Schengen trebuie acasa ci pe programele de austeritate economica si pe Justitie. Altfel tare mi-e ca tara asta pierde toate oportunitatile posibile.

    2.
    Sunt plecat de vreo 10 ani. Sper ca Antena1 nu a ajuns isterica precum ceea ce vad eu pe youtube de la Antena3, sau plina de violuri, crime si manele ca ProTV sau ce vad eu pe Realitatea ca facand figura de talkshows. Ar fi pacat. A1 chiar era echilibrat (cu exceptia ultimului an al lui Nastase). Pe net cred ca Jurnalul face o figura onorabila impreuna cu Adevarul si Romania Libera. Cred ca pana la urma sunt singurele care au sa reziste dintre ziarele de calitate.

    3.
    Cat despre Basescu … chiar nu vad de ce e inca tinta. Mult nu mai are si masurile luate de Boc sunt in mare masura necesare. In plus, dupa cate inteleg eu de la cei de acasa nu e chiar dezastru. E rau, dar nu e foamete, inflatia e sub 10% si somajul nu a explodat nici el (si chiar tin legatura, mai mult sau mai putin, cu 20-30 de amici; am si parintii acolo…).
    Daca Romania nu mai se bazeaza pe consum ci pe investitii si export, daca se duce la milionul de functionari, daca reuseste sa fie mai calma si echilibrata in reactiile externe, daca se face un pic de curatenie in justitie, eu cred ca tara chiar are potential. Din pacate din 1990 si pana acum a pierdut un milion de familii. Si astea nu se mai intorc. Stimulentele tip Branza sau Geoana sunt o escrocherie de copii.

  27. Desi a promis solemn o implicare in discutiile pe tema lansata chiar de domnia sa pe acest blog, d-l Voiculescu se pare ca prefera sa aplice intocmai Decalogul chibitului, instituit la jocul de sah de catre Mihail Sadoveanu :

    1. Sa taca
    2. Gesturi sa nu faca
    3. Orice sfat sa lese
    4. Sa n-atinga piese
    5. Sa nu fredoneze
    6. Sa n-aprecieze
    7. Sa nu faca glume
    8. Sa nu ne afume
    9. Sa nu faca semn
    10. Sa fie de lemn!

    P.S. Daca ar fi sa adaug inca o regula ,aceasta ar fi „Sa fie totusi demn !”

  28. @ Dan Doboseriu, mogul, Codrin: Si asta ar fi un moment fecund si inspirat? @ Codrin: De acord in privita actiunii Opozitiei in ultimele luni. @ andron: Voi nuanta in curand aici, pe blog, povestea cu prezenta LA VOT din Parlament. Liderii politici sunt in Senat si in Camera Deputatilor de dimineata pana seara, au intalniri, sedinte, conferinte de presa, actiuni de diplomatie parlamentara etc. La VOT prezenta lor nu are sens decat in ocazii speciale, atunci cand exista premise ca majoritatea sa fie amenintata, altfel ar pierde ore intregi votand impotriva proiectelor de lege pe care Puterea oricum le va trece. Topurile pe care le citesti de obicei sunt tocmai topuri ale PREZENTEI/ABSENTEI LA VOT. Tu ce ai face? @ toader: Mi-ar placea sa discutam mai pe larg.

  29. Basescu reprezinta o adevarata catastrofa pentru Romania. El nu a fost pregatit pentru aceasta functie pe care o ocupa. Ar trebui sa plece si sa lase locul unei persoane competente.

  30. @ DV eu unul am explicat de ce il vad fecund … poate daca intrebarea se referea la alt domeniu decat politic , gaseam si raspunsuri mai edificatoare / diversificate

  31. Basescu si clica lui de mafioti stau in fruntea tarii ca sa fure sute de milioane de euro. Consider ca ar trebui sa plece, iar in locul acestora sa vina oameni competenti care sa scoata tara din criza.

  32. SOLUTIA VOICULESCU PENTRU ROMANIA
    Stimate domn
    Partea cea mai grava nu este mizeria ci pierderea sperantei. Opozitia nu are solutie pentru iesirea din criza economica,sociala si rasiala in timp ce populatia asteapta o revolutie…facuta de altii. Nu exista opozitie reala. In occident unde traiesc din 1977 partidele reprezinta segmente ale societatii si ofera diferite programe politice. La o analiza mai atenta partidele din Romania nu difera ca program politic, fiind un amestec de stanga… dreapta si promisiuni populiste imposibil de realizat. Romanii sau saturat de promisiuni si nu mai vor sa schimbe o clica cu alta. Ei asteapta alceva.
    Romania este singura tara din lume unde capitalismul nu functioneaza. Cauza este simpla . Sistemul nu este capitalist ci unul oligarhic de tip mafiot. Cauza principala este concentrarea de capital…… 2-3 % din populatie detine dupa revolutie intreagul capital si puterea economica. 97% nu detine decat nivelul salarial cel mai coborat din Europa. Populatia nu are mentalitatea sau o farama de capital de a intreprine ceva, Antrepenorul roman este cu unele exceptii inexistent.
    Coloana vertebrala a unui stat capitalist este clasa mijlocie. Pentru creierea acestei clase
    sociale ar trebui sa se indrepte atentia dumneavoastra. Puteti cu capitalul dumneavoastra crea programe economice de ajutotare a micului capitalist roman.
    O banca Voiculescu ar fi coparticipant si garantor al intreprinzatorului Roman.
    O sa fiu sincer. Romanii sau saturat de proiecte pe hartie sau bune intentii. Ei vor fapte. In momentul in care populatia va realiza ca sunteti singurul om politic care poate oferi ceva palpabil va trece de partea dumneavoastra. De aici pana la preluarea puterii este un singur pas. Anul viitor poate fi un an hotarator pentru dumneavoastra. Nu prea aveti de ales. Puteti sa va desprindeti de clica politica din care faceti parte, devenind un oligarh vizionar cu constinta sociala. Un mogul bun. In caz contrariu veti pieri impreuna cu toti celallti. Nu va faceti iluzii.
    cand va veni…..marea schimbare veti pleca impreuna cu ei.
    Robert Horvath Cineast New York

    DESCHIDETI ROBERT HORVATH DEVA BLOG….. PUTETI CITI DOSARUL CRIMINAL BASESCU ADRESAT CATRE FBI.

  33. Dac-ar fi sa aleg, as prefera cel mai prost lucru, dintr-un noian de lucruri bune, decat cel mai bun lucru, dintr-un noian de lucruri proaste.
    Urarea ce mai potrivita, de anul nou, va fi, asa cum se spunea mai sus: „Un 2012 plin de bucurii si impliniri!”.
    2011 va fi un an, zic eu, la sfarsitul caruia va trebui sa raspundem, din nou , la intrebarea din articol.
    Deie Domnul sa n-am dreptate!
    Deie Domnul sa aveti un an mai bun, cu de toate, in care sa simtiti si sa va bucurati, din plin, de roadele muncii depuse, in orice domeniu si pe orice plan!
    (Anul il alegeti fiecare dintre dumneavoastra, in functie de propriile previziuni si sperante!!!)
    La multi ani!

  34. Motto : Stânga se zbate!…dreapta ne bate…

    Tov.Samuel Rosenstorck alias Tristan Tzara (n.16.04.1896, decedat în prima zi de Crăciun a anului 1963, membru al Partidului Comunist Francez de la vârsta de 51 de ani (1947) până la vârsta de 60 de ani (1956), sosit călare pe căluţul de lemn (dada), din Moineşti, în Zürichul lui 1915, cetăţean francez din 1947, este, azi, cea mai luminoasă prezenţă pe blogul – de stânga – al lui A.Năstase, în bezna politică a acestui final de an 2010.
    Reconfortant !…Nu ?
    Mulţumesc Excelenţă !

  35. @DV Activitatea diplomatica a unui parlamentar nu se vede de catre alegator. Alegatorul nu analizeaza activitatea diplomatica a parlamentarului, activitatea inter parlamentara cu parlamentari ai altor state etc Ceea ce vede in schimb alegatorul este lipsa in sala a celor pe care i-a votat. Nu-i vede sa se zbata, sa ia cuvantul sau sa lanseze proiecte de legi.
    Faptul ca suntem in minoritate nu inseamna ca nu trebuie sa avem idei., ca nu trebuie sa lucram cu masele…
    Legatura cu alegatorul trebuie mentinuta tot timpul si nu doar in campanie electorala.
    Daca suntem in minoritate in parlament si nu ne asculta nimeni…mergem in tara (si nu doar la TV) si le explicam oamenilor ce am fi facut noi in locul celor de la putere, le-am fi ascultat parerile, am fi luat pulsul direct si nu doar din sondaje., Intalniri nu doar in cadrul cabinetului senatorial unde vin in principal doar sustinatorii acelui senator/deputat ci si in alte zone.
    Altfel, se vede doar pasivitate si putem ajunge la alegeri in care poporul va alege iarasi PDL dupa logica: astia cel putin s-au agitat si au muncit, rau/bine dar au muncit.
    Sa nu uitam totusi ca omul simplu este alegatorul.

  36. Cred ca nesanctionarea incalcarii repetate a Constitutiei si transformarea ei intr-o simpla lectura reprezinta unul dintre cele mai nefaste momente ale lui 2010, deoarece nu face decat sa cimenteze caracterul dictatorial impus de Basescu.

  37. @DV: Da, ar fi un moment fecund si inspirat „la nivel european”, steril la nivel national din pacate.Pacat ca politicienii romani nu stiu sa isi promoveze si apere interesele la nivel european. Si aici nu tine doar de guvern si europarlamentari.

    Ati promis o implicare mai „puternica” acum ca este o perioada mai libera.

    Partidul Conservator ce face in aceasta privinta? Vorbesc despre acest lucru tinand cont de doua lucruri: articolul anterior al dumneavoastra privind potentialul agricol irosit al Romaniei si presedintele PC, Daniel Constantin – un pasionat al PAC.
    Sustine PC o reforma reala a PAC post 2013 sau nu e inteesat de subiect?
    Doua intrebari simple pentru un lider atat din politica, cat si din economie…

  38. @DV & Co: am si eu o curiozitate.

    Cand s-a realizat procesul de reforma al Constitutiei in 2003, cum s-a ajuns (si cine a stabilit) la acele varste minime pentru candidatii electivi, respectiv 23 de ani (deputati, primari, consilieri locali/judeteni), 33 de ani pentru senatori si 35 de ani pentru presedinte?

    Considera unii ca exista anumite praguri de performanta la aceste varsta care nu pot fi atinse de altii mai tineri?

    Eu, de exemplu, ma consider mai competent decat multi dintre actualii senatori, desi am doar 26 de ani (luandu-i pe cei din comisia pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala la puricat momentan) si capabil de o activitate mai buna. Dar probabil elanul si avantul tineresc nu prea ar fi apreciat. Oricum ca sa ajungi sa candidezi trebui sa ai „sustinere” din spate.

Comentariile sunt închise.