Vin alegerile și constat o stabilizare a partidelor extremiste și populiste. În același timp, constat o lipsă de reacție a celor două partide care guvernează astăzi Romania.

Avem în Parlament partide de extremă stangă (USR) și partide de extremă dreapta (AUR).
Am spus mai sus extremiste și populiste cu toate că ele sunt la fel de periculoase pentru stabilitate.

Populismul este o strategie pentru atragerea voturilor care, dacă conduc la guvernare, vor promova extremismul. Adio toleranță, echilibru, progres, dezvoltare. Va triumfa „noi și ai nostrii” cum am mai văzut în istoria modernă hitlerismul și comunismul.

Chiar nu am învățat din lecțiile istoriei? Chiar am uitat perioada recentă, când extrema stângă (USR) a promovat politica condamnării adversarilor politici prin metode mafiote?

Am uitat ce a promis USR și ce a făcut, acum ascultăm liniștiți ce promite AUR. Nu este prea târziu, dar nici timp mult nu a mai rămas. Este nevoie urgentă de o strategie de țară care să evite pericolul extremist populist.

Sper ca în perioada imediat următoare să se formeze o forță politică puternică, unită, pentru asigurarea stabilității în România.

100 COMENTARII

  1. din aceasta degringolada politica singurul care are de suferit este poporul roman care asista neputincios la cearta si figuratia ieftina facuta de partidele extremiste in parlamentul romaniei.

  2. avand partide extremiste in componeta sa politica romania isi pierde din credibilitatea europeana si isi subrezeste pozitia din cadrul uniunii.

  3. extremismul promovat acum in palamentul romaniei de diferite persoane va arunca romania intr-un primitivism atroce din care nu vom iesii niciodata.

  4. partidele extremiste sunt de un grobianism dus pana la paroxism,nu credeam ca voi asista la asa ceva pe scena politica din romania a anului 2024.

  5. uitandu-ma la activitatra si liderii partidelor extremiste si inclusiv la limbajul pe care-l afiseaza simt cum ne intoarcem in timp cu cel putin 100 de ani si nu acesta este scopul tarii mele

  6. nasterea acestor partide ar trebui sa fie interzisa pentru duc la destructurare sociala,dezbinare interumana,si instabilitate economica intr-o societate, aceasta este misiunea partidelor extremiste

  7. numai dupa modul de gandire al liderilor lor ne putem da seama in ce negura a vremii ne vor arunca acesti extremisti.

  8. manipularea maselor de catre partidele extremise prin masuri populiste va duce la un regres al societatii romanesti si al viitorului copiilor nostrii.

  9. din pacate acest pericol extremist populist este o realitate sumbra in ziua de azi si sper din tot sufletul ca in acest an electoral romanii sa inlature de pe scena politica romaneasca astfel de conceptii si principii care nu fac decat sa ne tina captivi si subjugati.

  10. trebuie sa tratam cu mare grija acest fenomen extremist pentru ca din cate vad el ia amploare, dar am speranta ca va fi doar un simplu balon de sapun

  11. astfel de partide isi fac aparitia in tarile mai putin dezvoltate,iar romania nu este vreo exceptie, important este cum vom gestiona noi ca si popor acest curent.

  12. singura arma impotriva extremismului national o constituie doctrina cea care da o anumita directie politicii.

  13. daca romania ar avea o doctrina puternica astfel de fenomene extremiste nu ar mai fi existat pe teritoriul sau.

  14. romania in momentul de fata are nevoie de o reconstructie pe mai multe paliere nu de masuri populiste promovate de partide obscure.

  15. romanii si-au dat seama ce reprezinta pentru romania aceste partide extremiste si anume aducerea tarii la sapa de lemn.

  16. periculozitatea partidelor extremiste o da agresivitatea afisata fata de actuala conducere prin folosirea limbajului simplu birjaresc.

  17. E necesară o alianță, de urgență: ALIANȚA UMANISTĂ SOCIAL- LIBERALĂ! (doar o opinie)
    AUSL trebuie să susțină candidații cei mai favorabili tutor intereselor comune, dar mai ales ale României, ca stat de drept și suveran.
    Cei ce merg separat vor pierde terenul. De ce să piardă, când îl pot păstra?
    Liantul e cheia.
    Doamne, ocrotește-i pe români! 🙏

  18. partidele extremiste au un singur numitor comun si anume destabilizarea unei natiuni din toate punctele de vedere pentru a o face vulnerabila pentru cauza lor.

  19. este un lucru bine stiut ca de-a lungul istoriei extremismul a facut victime iar consolidarea lui s-a produs pe suferinta oamenilor simplii.

  20. populismul partidelor extremiste este unul fara margini,nu cunoaste limite,de aceea noi cetatenii de rand trebuie sa luam atitudine impotriva acestui curent foarte nociv pentru societatea romaneasca.

  21. de foarte multi ani tanjim ca si natiune dupa prosperitatea tarilor din ves,t dar noi avem in interiorul tarii noastre partide care infraneaza acesta oportunitate ca romania sa devina un jucator important in cadrul uniunii europene.

  22. partidele extremiste incearca prin orice mijloace sa implementeze in romania o ideologie putreda care nu are niciun fel de fundament.

  23. dupa parerea mea atat USR cat si AUR sunt doua ,,cozi de topor,, manevrate cu mare maiestrie din afara granitelor romaniei.

  24. in actuala societate romana si tinand cont de cat de repede evolueaza lucrurile nu cred ca partide extremiste vor avea o pondere majora in alegerile din acest an.

  25. ideologia imbratisata de aceste doua partide nu se pliaza cu noua oranduire a societatilor moderne sau in curs de dezvoltare.

  26. Aveți dreptate când spuneți că extrema stângă și extrema dreaptă sunt la fel de periculoase. Ambele promovează ura și discriminarea, și ambele ar duce la o societate mai inegală și mai intolerantă.

  27. De acord, AUR este un partid periculos care promovează ura și discriminarea. Dar am mai văzut noi așa ceva și în trecut și nu s-a ales nimic în final. Așa se va întâmpla și cu AUR. Dar aveți dreptate când cereți o forță politică puternică, unită, care să fie capabilă să învingă partidele extremiste și populiste.

  28. Naționalismul și xenofobia promovate de AUR își au locul în lada de gunoi a istoriei nu în Parlamentul României.

  29. Îmi iubesc țara și îmi place să trăiesc în societatea de azi, pe care am construit-o cu sacrificii enorme. De aceea îmi doresc ca AUR să dispară în neant ca un vis urât. USR nu mai e la fel de periculos ca acum 4 ani și se îndreaptă spre dispariție cu viteză.

  30. Este adevărat că extremismul și populismul pot fi periculoase, dar nu cred că USR și AUR sunt suficient de puternice pentru a pune în pericol democrația. Au zic că votul din acest an le va reduce la tăcere.

  31. Absolut că este nevoie de o strategie de țară pentru a evita pericolul extremist populist. Această strategie ar trebui să se concentreze pe următoarele aspecte, cred eu: Educație: trebuie să informăm publicul despre pericolele extremismului și populismului. Promovarea toleranței și înțelegerii: trebuie să creăm un climat social în care oamenii să fie toleranți și să se înțeleagă unii pe alții. Consolidarea instituțiilor democratice: trebuie să ne asigurăm că instituțiile democratice sunt puternice și independente.

  32. AUR și USR, chiar dacă la prima vedere par diferite, sunt două fețe ale aceleiași monede. Iar moneda e falsă.

  33. Eu votez PUSL. Nu mă interesează AUR, nu mă interesează USR, sunt partide care în mod normal nu ar avea ce căuta într-o democrație. Cu PSD și PNL m-am obișnuit să fie acolo, dar m-am cam plictisit de ei, de acea votul meu merge la umaniști.

  34. Populismul și extremismul, fie de stânga sau de dreapta, reprezintă o amenințare serioasă la adresa democrației. Este timpul ca societatea să se mobilizeze împotriva acestor forțe și să susțină valorile fundamentale. Ne vedem la vot.

  35. Suntem cu adevărat în pericol să repetăm greșelile trecutului dacă nu suntem atenți la semnalele de alarmă, aici sunt de acord cu dumneavoastră.

  36. Cu alegerile apropiindu-se, este imperativ să reflectăm asupra direcției pe care dorim să o luăm ca societate. Este nevoie de o mobilizare rapidă pentru a contracara amenințarea extremistă și a asigura un viitor stabil pentru România.

  37. Aveți dreptate că AUR promite mult și nu face nimic, dar mă tem că multă lume îi crede tot așa cum i-a crezut pe fanfaronii de la USR.

  38. Sunt total de acord cu dumneavoastră. Partidele extremiste și populiste sunt un pericol real pentru democrație. AUR și USR se bazează pe ură, discriminare și minciună pentru a atrage voturile. Dacă vor ajunge la putere, vor distruge tot ce am construit până acum.

  39. Cu bune și rele România este o democrație sută la sută funcțională. Eu cred că avem instrumentele și instituțiile necesare ca să ne apărăm de microbul numit AU(S)R.

  40. PSD și PNL merg separat în alegeri și împreună la guvernare , dar privesc ,,de sus” atracția populismului pentru mulți dintre nemulțumiți și ignoră forțele obscure care dirijează AUR și Șoșoacă. Avansul populismului cu excesele extremiste amenință democrația; pe calea alegerilor se pot infiltra spre guvernare, instalând dictatura.Conspiraționismul, anarhia, prognozele catastroifice privind prăbușirera economiei sunt alimentate și de televiziuni care deschid cu generozitate dialogul cu vectorii de comunicare ai celor două partide ,,suveraniste” și a tot felul de ,,patrioți” veniți din structurile de forță.

  41. partidul AUR este de o periculozitate excesiva si nu-i vad un viitor politic solid este doar un varf de lance extremist

  42. extremismul are ca si fundament promovarea unor valori si principii care nu au nicio legatura cu democratia si cu bunul mers al lucrurilor intr-o societate moderna.

  43. un raspuns transant il putem da noi cetatenii de rand atunci cand mergem la vot si putem sa facem in asa fel incat cele doua partide sa devina istorie in romania.

  44. lumea de azi functioneaza pe alte fundamente mult mai puternice iar extremismul este un fenomen depasit venit dintr-o alta epoca.

  45. aces asa zis ,,nationalism,,dus la extrem de catre partidele extremiste devine deranjant pentru o foarte mare parte dintre romani.

  46. AUR si USR folosesc lozinci de mult apuse pe scena politica europeana,ancorarea lor in realitatea cotidiana este una inexistenta.

  47. istoria ne arata de fiecare data care a fost impactul extremismului asupra societatilor care l-au imbratisat,si de aici putem sa tragem singuri concluzia ce valente imbraca AUR si USR.

  48. pentru mine aceste partide nu reprezinta niciun interes sunt doar niste simpli bufoni,circari si agitatori manevrati din afara tarii.

  49. aceste formatiuni politice au aparut peste noapte neavand ceva solid doctrinar in spate si tot asa vor si disparea fara ca cineva sa-si dea seama.

  50. extremistii fac mult zgomot pentru nimic,ei invoca tot felul de lozinci astfel incat sa sensibilizeze masele de alegatori insa lumea de azi are alte principii si convingeri.

  51. romania nu are nevoie de aceste partide extremiste,nu ne face bine ca si tara,focusarea noastra acum trebuie sa fie facuta pe latura economica si pe dezvoltarea ei pe termen lung.

  52. USR si AUR sunt doua partide extremiste coruptibile,putrede si artificiale care incearca marea cu degetul cum se zice in popor insa vor avea o mare surpriza….romania este o tara democratica in care fundamentul de libertate este foarte bine inradacinat in randul populatiei.

  53. in astfel de partide extremiste minciuna este dusa la gradul de mare virtute si viclenismul o caracteristica obligatorie pentru toti menbrii de partid,noi romanii nu avem nevoie de asa ceva.

  54. romania in momentul de fata nu trebuie sa-si consolideze doctrina de stat iar daca este nevoie sa o schimbe cu una si mai puternica.

  55. deranjul politic facut de cele doua partide extremiste ne pun intr-o lumina foarte obscura si nesigura fata de uniunea europeana si de tarile care vad in romania o natiuni care se poate dezvolta armonios.

  56. este adevarat ca si celelalte guverne alte altor tari din uniunea europeana inregistreaza o anumita opozitie din partea partidelor lor politice pentru ca asa este normal intr-o democratie dar aceasta opozitie nu este de natura extremista asa cum se intampla in tara noastra,aici trebuie sa fim noi foarte atenti.

  57. cred ca parlametul romaniei trebuie sa tina sub observatie aceste partide extremiste pentru ca risca sa se decredebilizeze in fata poporului roman.

  58. prin politica lor foarte agresiva,politica pumnului in gura,partidele extremiste risca sa zdruncine securitatea nationala

  59. aparitia acestor fenomene extremiste se inregistreaza in statele care nu au o doctrina puternica si bine implementata.

  60. extremismul anihileaza tot ceea ce este democratic si reduce societatea in care este implementat la o comuna primitiva.

Comentariile sunt închise.