Sondaj GSS, septembrie 2010 (raportul încredere – neîncredere)

Victor Ponta -7,7%

Crin Antonescu -11%

Dan Diaconescu -24,9%

Dan Voiculescu -42,5%

Dinu Patriciu -51,2%

Traian Băsescu -59,5%

Elena Udrea -60%

Adriean Videanu -67,3%

Emil Boc -67,6%

Sondaj CCSB, noiembrie 2010 (încredere pozitiv)

Mugur Isărescu  46

Crin Antonescu  41

Sorin Oprescu  36

Victor Ponta 35

Corneliu Vadim Tudor 26

Dan Voiculescu 22

Vasile Blaga 19

Cristian Diaconescu 17

Traian Băsescu 13

Emil Boc 11

Privind în sus la aceste cifre, probabil că Traian Băsescu se îmbărbătează de unul singur: curaj găină, că te tai! Altfel nu se explică vitejia lui recentă: Voiculescu e prea neînsemnat politic ca să mă ocup de el. Ehe, dacă presedintele s-ar fi ocupat de economie de fiecare dată când m-a pomenit pe mine în ultimii doi ani…

Altfel, puseul viril al lui Traian îmi aminteste de-o vorbă de-a lui Esop: ”E usor să fii curajos de la distantă”. Vreo 10 procente distantă.

50 COMENTARII

  1. @ Dan Voiculescu
    Eu cred că preşedintele s-a ocupat prea mult de economie decât trebuie. Constituţia nu spune că preşedintele ar avea atribuţii în domeniul economic, al guvernării, al legiferării…
    Eu sper ca viitorul preşedinte să se priceapă la ceea ce trebuie să facă, anume la armată, la externe, să fie un bun negociator, un bun diplomat, un bun cunoscător al sistemului instituţional românesc şi al tratatelor României… Mi-aş dori ca viitorul preşedinte să nu se bage nici peste Parlament, nici peste Guvern, nici peste Justiţie… să-şi facă doar treaba pe care trebuie să o facă.

  2. Basescu e la 10 procente distanta si multe clase (dar nu de tren). Chiar si daca ne-am gandi doar la trenuri, lasand la o parte nivelul de trai (prin absurd), diferenta ar fi ca cele de mare viteza din afara Romaniei sunt intr-adevar rapide (noul record fiind stabilit azi la 486 km/h – in CHINA!!!!). Asta in timp ce trenurile rapide ale ,,competentului” Basescu (fost ministru al Transporturilor in Romania) ating viteza ,,nemaintalnita” de 50 km/h :))). El, Udrea si Berceanu vorbesc de infrastructura in Romanica deci LOOL!
    Mie mi se pare incredibil! WTF are we talking about??

  3. Cam tarziu si nu cand conteaza.

    Oricum tot ei sunt la guvernarea. Sondajele nu prea au importanta acum. Suspendarea/motiunea de cenzura!?!

    Ar trebui lasate deoparte discutiile pe guverne alternative, greve parlamentare si alte masuri asemanatoare.
    Avand in vedere ca Biroul Permanent din Camera Deputatilor poate decide si fara cvorum, credeti ca ii intereseaza pe ei ca nu vine opozitia la sedinte? Aveti majoritatea – solutie: mergeti de fiecare data si luati decizii bune. La fel si in celelalte comisii …si in Senat.

    Credeti ca pe Basescu il intereseaza ca se duce in jos rau de tot in sondaje? Mogulii sunt de vina..presa….doar stiti poezia…in 2012 la alegeri oamenii vor uita cand vor primi cate un pachetel cu 2-3 pachete de faina sau 50 de lei pentru un vot. Asa se intampla intotdeauna.

    @Demetrios: romanii se dezmeticesc. Multi stiu ca e greu, ca politicienii ii fur si nu stiu ce fac. Dar, din pacate, romanii nu fac nimic ca sa impiedice chestiile astea sa se intample in continuare. Nu sunt uniti, se uita doar la capra vecinului…

    Uita-te la protestele din Franta sau Anglia. La cea mai mica schimbare in rau a drepturilor castigate ale unei categorii, acea categorie a iesit in strada si le-a cerut inapoi. Noi iesim in strada si dansam pinguinul.

    @DV: care este solutia legala pentru a iesi din acest impas (nu cel de la Camera Deputatilor) si a asigura o reforma a statului pe baza unor criterii/standarde de performanta?..mai exact…cum le dam un sut in f..d tuturor politicienilor si schimbam clasa politica (fara apropouri) cu una dornica de o schimbare adevarata.

  4. de 5 ani basescu e praf in sondaje dar castiga alegerile la mustata cu concursul unora care negociaza pe sub masa . Asa ca puseurile astea de vanitate cu poze trucate si sondaje comandate chiar nu reprezinta decat un gust indoielnic in materie de de educaţie, valoare şi ambiţie personală

  5. Merge Partidul Conservator de unul singur de acum inainte cum umbla zvonul prin presa? Ar fi o idee..poate buna…poate rea…totul depinde de ce va urma dupa despartire. Implementarea e cea mai importanta in cadrul unui proiect. Aveti nevoie de un specialist pe asa ceva.

  6. În legătură cu Traian Băsescu v-aş aminti domnule DV proverbul : „Nu te pune cu prostul că are mintea odihnită !”

  7. Medvedev lângă Preş. Băsescu cucăind la summitul osce din 1-2.12.2010 i-ar fi şoptit : „Nu lua niciodată un somnifer şi un laxativ în aceeaşi seară.”

  8. eu zic ca in 2011 o sa veniti pe primul loc la incredere. pentru ca romanii va apreciaza pentru toate lucrurile frumoase pentru care le-ati facut

  9. “Voiculescu e prea neînsemnat politic ca să mă ocup de el”
    Nu spune cum şi prin ce metode se ocupă de cei care “înseamnă politic”? Cred că ne-aţi aburit la faza “cu clciula”! :)

  10. baietzashu asta pe nume traian a lu’ basescu, nu o sa-si duca mandatul pana in 2014. 2011 reprezinta sfarsitul mandatului.
    dane, baga-te la inaintare! ai sanse mari.

  11. Si eu as incerca sa ma orientez, cel putin pentru moment, spre o incercare de spalare a reputatiei in fata micilor sustinatori pe care ii mai are, dupa episodul atat de penibil cu sarkozy

  12. Pe Basescu nu cred ca il mai intereseaza nici un sondaj. In acest moment el se gandeste probabil sa mai provoace un scandal pentru ca este expert in lucruri de acest gen.

  13. ori a gasit o supapa de unde sa traga niste foloase si se concentreaza pe asta ori stie ca nu mai are cum sa-si ascunda mizeriile si prefera sa zica ceva in stilu vedetelor de dorobanti ” nu vreau sa comentez”, ori ( si cel mai probabil dupa mine) e speriat rau de tot, i s-au zburlit penele

  14. ma uit asa la lista asta pe de o parte imi pare bine ca incompetentii astia is mai la urma, dar pe de alta parte ma ingrijoreaza procentu lu dan diaconescu…deci oare chiar nu judecam?

  15. Acest sondaj reprezinta un semnal pozitiv pentru intreaga opozitie. Opozitia trebuie sa fie unita in fata acestui partid stat.

  16. sa fim realisti si sa nu ne uitam in gura lu traian basescu…dumneavoastra ati demonstrat ca sunteti un politician pt romani, ati venit, nu o data, cu propuneri de bun simt pt economia romaneasca si nu numai. Pe mine m-ati convins ca sunteti „o buna solutie” pt tara

  17. Este un lucru bun ca dvs. cresteti in sondaje. Oamenii probabil isi dau seama de faptul ca sunteti singurul politician care in ultimul timp a venit cu un set complet de masuri economice.

  18. Este de stiut faptul ca traian basescu nu mai este placut de romani. Cu toate acestea, el este la carma tarii in acest moment. Treaba noastra, a opozitiei si a romanilor cu creier, este ca basescu trebuie suspendat. Nu-l mai putem lasa in functie 4 ani. Un om care a incalcat legea fundamentala a statului, respectiv Constituta, nu merita nicio functie publica, parerea mea.

  19. Politicienii competenti, categorie din care faceti parte, sunt putini la numar, dar in acelasi timp trebuie sa ne bucuram ca exista si lupta pt o Romanie de bun simt.

  20. Sa nu uitam totusi ca Basescu statea prost in sondaje si inainte de alegerile prezidentiale din 2009 si acum, asa cum am simtit cu totii pe propria piele, e inca presedinte.

  21. Aceasta afirmatie cred ca este inceputul campaniei electorale – neoficial,evident.
    Sper ca Partidul Conservator e pregatit si el.

    In alta ordine de idei, inca proaspata, iata ce am mai gasit pe iutub:

    http://www.youtube.com/watch?v=ZpSkzRbCi7c
    Cred, totusi, ca Rosia Montana devine din ce in ce mei interesanta ISTORIC vorbind -tot cifre dar mai putin aducatoare de profit. Momentan (imi doresc dibn tot sufletul sa nu lasati ca si acest TEZAUR ARHEOLOGIC sa fie exploatat/distrus doar pe considerente momentane, meschine, financiare). Poate suntem un experiment, dar cel putin sa devenim un experiment rational si sa nu ne mai lasam sa ne fie, noua ca natiune, distruse legaturile cu stramosii.Au facut asta destul si cei din regimul ceao si ai lui pe principiul „daca eu ma trag din opinca de ce sa te tragi tu din os domnesc”.

  22. er normal ca senatorul dan voiculescu sa urce in sondaje. lumea incepe in sfarsit sa-l perceapa ca un personaj pozitiv in esichierul politic

  23. Revolta ciuruitilor !
    de Marius-Adrian Porojnicu

    Un an greu si trist si tragic,adaugam la bilant,

    Inselati, mintiti,flamanzi,omorati cu nesimtire,

    Saraciti cu viclenie si incatusati in lant,

    Zi cu zi si ceas de ceas, mai aproape de ‘nrobire !

    Cel ce ne-a jurat credinta{ acu’ se’mplineste anul !}

    Ne-a vandut cu miselie: ca un tradator de tara

    Si ne rade’n nas acuma, numarand ca Iuda,banul,

    Numindu-ne lenesi, prosti,facandu-ne de ocara !

    Ne-a taiat dreptul la viata si dreptul la ‘nvatatura,

    Ne jupoaie sistematic,punandu-ne biruri noi,

    Ne sfideaza si discursu-i presarat si plin cu ura,

    Zilnic ne amaraste viata si ne’nfunda in nevoi !

    Ne-a amanetat speranta,punandu-ne’n gaj, pe viata,

    Cum nimeni n’a indraznit si nicicand nu s’a’ntamplat,

    Si acum, cu nesimtire si razand, ne da povata,

    Sa ne inhamam ca robii, ca avem multi bani de dat !

    Sus romani ! Cu pieptul gol si facand din lanturi arma :

    Nu putem rabda dispretul,jaful , ura si minciuna,

    Nu putem privi in ochi : prunc,batran, parinte, mama!

    Jos cu el si camarila care ne jupoaie acuma !

  24. Acum pe otv il au pe ltcol(r)Burlacu al fostei securitati romane.
    Ma uit la o bucata de istorie trista si care, din pacate, a avut rol de croitorie pentru caracterul romanilor, contemporani mie.
    Trist dar adevarat.
    Psd-ul cu mentorul lui -iliescu- ar trebui sa se ascunda de azi incolo.Emisiunea asta ar trebui data pe toate posturile.
    JEG.

  25. Sondajele aste au marja de eroare 50%.pot reflecta cel mult tendinta .Fara niciun sondaj e clar ca baseala asternuta peste tara e pe duca.Oricum dvs. dupa parerea mea sunteti mai intai om de afaceri si apoi om politic.E greu de gasit o compatibilitate intre cele 2 ipostaze indeosebi in Romania.La ascensiunea lui „dan diaconescu in direct” indirect ati contribuit si dvs cu ajutorul antenelor 1 si 2 care au multe insertii maneliste si de prost gust pur comerciale.Nu vreau sa spun ca antenele sunt mai rele ca protv’ul sa zicem.Dar indobitocirea maselor prin aproape toate televiziunile duce la ascensiunea acestui gen de creaturi.
    Vad ca nu mai raspundeti la comentarii.

  26. ACUM ŞTIM CĂ :

    (R) Blestemul taurinelor procopsi atelajul politic al Romăniei cu un bou şi o vacă – Traian şi Emi(l), ambele animale de „cea”, astfel explicându-se mişcarea în cerc (al neputinţei) !!!

  27. Opozitia trebuie sa fie mai unita. Liderii opozitiei trebuie sa lupte pentru inlaturarea sistemului totalitar impus de Basescu.

  28. DUPĂ UN AN

    – L-ai votat pe actualul Preşedinte ?
    – Eu ? Să-l votez pe boul ăsta ?
    – Dar pe cine ai votat ?
    – …Alt bou !

Comentariile sunt închise.