Pentru oamenii care ma cunosc, cred ca sunt utile cateva comentarii referitoare la procesul pe care l-am deschis impotriva CNSAS. 

Procesul dureaza de aproape 5 ani.

In acesti 5 ani, in care, cum bine stiti, puterea politica mi-a fost permanent ostila, am reusit sa demontez toate acuzele formulate la adresa mea. Tot ce a mai retinut justitia din acest dosar este ca i-am spus directorului firmei de comert exterior unde eram angajat ca un austriac incerca sa ma determine sa fug din tara. Atat. Nu doream sa fug din tara, insistentele austriacului erau suspecte, pareau provocari, eram permanent urmarit si aveam obligatia legala de a comunica directorului firmei aceste presiuni. Asadar, atat a mai ramas din mitul colaborarii. (Sunt obisnuit cu asemenea mituri, m-am judecat 7 ani cu domnul Bacanu, justitia mi-a dat dreptate, domnul Bacanu si-a asumat public eroarea, dar asta nu inseamna ca mitul conturilor lui Ceausescu a disparut).    

Acum astept decizia ICCJ. Faptul ca surse arondate puterii cunosteau de luni, 28 februarie, verdictul pe care instanta ar trebui sa il pronunte joi, 3 martie, ar trebui sa ma ingrijoreze. Ar fi un indiciu ca decizia a fost luata la alt nivel.

Si, totusi, nu ma ingrijoreaza.

Stiu ca se fac presiuni uriase. Toata lumea stie. Sincer, nu ma mai intereseaza. Daca Inalta Curte rezista presiunilor, va da un verdict corect. Daca presiunea puterii politice va invinge, voi continua imediat procesul la CEDO si ma voi asigura ca toti cei care au gresit in acest dosar vor plati. 

In ambele cazuri, voi castiga.

Din fericire, exista si instante invulnerabile la presiune si santaj. Mai devreme sau mai tarziu, la Bucuresti sau la Strasbourg, se vor pronunta si aceste instante. De altfel, dupa ce voi avea acea decizie, sunt decis sa recuperez imensul prejudiciu moral care mi s-a cauzat in acesti ani.

Celor care nu ma cunosc si ma injura la ordin sau din convingere, le urez sanatate, putere de munca si, daca nu cer prea mult, curajul de a gandi liber.

N.B. Un scurt comentariu si despre noua gaselnita a puterii, falsul in declaratii: in 2004 si in 2005, inainte de conflictul public cu Traian Băsescu, am primit doua decizii de la CNSAS, conform carora “nu am colaborat cu Securitatea”. Asadar, toate declaratiile mele au fost corecte.

41 COMENTARII

  1. Domnule senator, apreciez faptul ca incercati, macar pe blogul dvs, sa va prezentati punctul de vedere. Daca era ceva adevarat pana acum v-ar fi mancat de viu, cred eu. In lipsa unor dovezi se arunca cu noroi, pentru ca intotdeauna ramane patat omul ala, chiar daca nu s-a dovedit nimic.
    Legat de oamenii care au minim 50 de ani acum: acestia erau adulti in comunism. Vrand nevrand, pentru ca acela era sistemul, erau nevoiti cu totii sa faca anumite concesii regimului. Sa raporteze anumite incercari. Asta nu inseamna ca erau colaboratori. Majoritatatea erau victime. Doar cativa tortionari. Acum se amesteca aceste concepte. Pentru interese de moment. Si romanii nu fac diferenta. Nu. Accepta etichetele puse si atat.
    Simplu fapt ca justitia si CNSAS-ul dau decizii multiple si diametral opuse in acelasi caz inseamna ca cele 2 institutii sunt folosite ca instrument politic.
    Un singur lucru ma chinuiesc sa inteleg: de ce etichetele puse dvs s-au lipit atat de bine? Cred ca din invidie. Va asumati averea pe care ati adunat-o. Admiteti public ca sunteti un om bogat. Asta doare. Pentru ca parvenitii din jurul nostru nu concep ca averea se poate face si pe cai legale. Pentru ca, in acel caz, mogulul nu este santajabil. Deci… mogulul trebuie etichetat.
    Ce uraste romanul de rand cel mai tare? Comunismul, pe care il considera izvorul tuturor problemelor sale. Desi au trecut 21 de ani si vinovatii s-au schimbat. Asa ca… sunteti vinovat de bogatie. Si neparticipare la jaful public…

  2. Stimate domnule Voiculescu, numele meu este Emilia Voicu si am trecut printr-o experienta destul de neplacuta cu ICCJ. In acest sens am contactat si Fundatia FACIAS pentru a ma sprijini in demersul meu de a merge la CEDO.
    V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da adresa dumneavoastra de mail pentru a va putea detalia de ce este in stare Justitia din romania si pentru a-mi da dumneavoastra un sfat. Va multumesc.

  3. Personal nu am citit dosarul si nu am prea mare incredere in ce se da „pe surse”.
    Din informatiile pe care le-am cules si analizat din diferite parti, eu cred ca aveti mari sanse daca veti continua mai departe la CEDO.

  4. „in 2004 si in 2005, inainte de conflictul public cu Traian Băsescu, am primit doua decizii de la CNSAS, conform carora nu am colaborat cu Securitatea”

    Nu, nu-i vorba de conflictul dvs., domnule profesor universitar doctor Dan, cu Presedintele Basescu. Este vorba ca de-abia DUPA castigarea de catre domnul Basescu a functiei de Presedinte al Romaniei (DUPA 2005), dosarele Securitatii au ajuns la CNSAS. DUPA Iliescu si DUPA Constantinescu.

  5. COLABORAREA CU SECURITATEA
    Este o problema falsa. Ea a fost creiata de clasa politica de clasa securistilor sau comunistilor de a scapa de raspundere. Pentru ca securitatea sa nu fie prea puternica sa creiat o ……contrapondere la varful puterii. De exemplu Ion Iliescu nu a fost securist…..fiind peste securitate. Numai o mica parte a Comitetului Central a fost formata din securisti…..desi ei conduceau Romania lui Ceausescu.
    Am fost in ancheta securitatii mai mult de un an de zile. Cazul meu era de o gravitate deosebita fiind acuzat de transmiterea unui material filmat despre familia Ceausescu. Ancheta a fost de o duritate deosebita fiind cordonata de aproape ….chiar de Comandantul Suprem. Am cunoscut securitatea la figurat si mai ales la propriu. Securistii erau de toate felurule. Unii au facut totul ca sa-mi salveze viata. Alaturi de criminali si banditi am cunoscut oameni extraordinari.
    Cu unii se putea discuta filozofie si arta. Ca in Germania sau Rusia securitatea a reusut sa stranga valorile neamului. Extrem de putine valori romanesti nu a fost cuprinsa de securitate. Trebue spus odata raspicat adevarul si terminat cu aceasta securita . ELITA TARII A FACUT PARTE DIN SECURITATE …..SI VOICULESCU A FACUT PARTE DIN EA. O SPUNE O PERSOANA CARE A CUNOSCUT SECURITATEA SI A SUFERIT DIN PARTEA EI.

  6. Ete Codrin: „Personal nu am citit dosarul si nu am prea mare incredere in ce se da “pe surse”. Din informatiile pe care le-am cules si analizat din diferite parti, eu cred ca aveti mari sanse daca veti continua mai departe la CEDO”

    Esti total ILOGIC mai baiatule, mai. Pe de-o parte spui ca n-ai citit dosarul si n-ai incredere in „pe surse”, pe de alta parte ai „cules si analizat” ce ? Din parti !

  7. VOICULESCU CA CONDUCATOR AL OPOZITIEI ROMANE
    Ma simt obligat sa fac o clarificare. Eliminarea eventuala din USL a profesorului
    Voiculescu nu va insemna mare lucru. Asa numita opozitie este palida si putin doritoare de a prelua puterea… stiind ca nu va putea scoate tara din prapastie. La varful ei sunt absolute nulitati reprezentand cea mai slaba si incompetenta conducere politica din istorie…incluzand chiar perioada comunista. Antonescu si Ponta reprezinta doar birocratia de partid ….niste oameni care nu au reusit sa faca nimic in viata. Singura opozitie reala impotriva sistemului mafiot Basescu reprezinta media….Voiculescu. Convine sau nu Mogulul a fost si va ramane seful opozitiei din Romania.

  8. BASESCU SI VOICULESCU
    Hai sa fim seriosi si sa spunem lucrurilor pe nume. Printr-o hotarare secreta Ceausescu a hotarat ca institutile de comert exterior sa faca parte din securitate.
    Conducatorii lor devenind oficiali colaboratori. Aici se opresc asemanarile intre Basescu si Voiculescu. In timp ce Voiculescu a fost doar colaborator ( sa ma ierte domn profesor ) Basescu a fost spion al securitatii,
    Inainte de vizita familiei regale Belgiene in Romania serviciul olandez a trimis un dosar intreg despre activitatea de spionaj a lui Traian Basescu.

    Basescu agent KGB sub acoperirea serviciului Romanesc

    ‘In 1973 Ceausescu semneaza un document secret (No. 363/1973) prin care sefii statiunilor Navrom devin ofiteri acoperiti specializati in spionaj militar si tehnologic. Pentru aceasta misiune agentul Basescu urmeaza o scoala de specializare. Branesti si Baneasa/

    Sisteme ultramoderne de invatare a limbilor straine, a tehnicilor de spionaj, a bunelor maniere diplomatice, dar si a modului de viata occidental, erau amplasate in cladiri care imitau pana la detaliu viitoarele “locuri de munca” ale cursantilor.
    In a doua faza se lucra la “legendarea” ofiterului cu identitatea sub care urma sa activeze. “Biografia-legenda” nu era doar o simpla acoperire, agentul trebuia sa devina in mod real cel ce afirma ca este. Se mergea pana la testarea cu detectorul de minciuni.

    Dupa identificarea cu noul personaj, ofiterul trecea la pregatirea sistemului de comunicare cu Centrala, prin curieri sau direct prin sisteme cifrate.”

    Despre preluarea retelei Olanda, Belgia Luxemburg catre spionajul sovietic in curand :

    Robert Horvath

    http://devanewyork.blogspot.com/

  9. are dreptate Robert Horvath.

    Cu parere de rau nici Ponta si nici Antonescu nu au reusit nimic concret in viata….doar niste politruci.

    Le urez succes in initiativele lor, intrucat sunt mai bune decat cele orange dar departe de a fi cele necesare renasterii societatii romanesti, precum si dezvoltarii economice accelerate – ca sa ajungem din urma cel putin celelalte state membre UE din Europa de Est.
    Nu-l vad nici pe Varujan Vozganian, nici pe Tanasescu ca mari eminente cenusii in dezvoltarea si reformarea sistemului economic romanesc.

  10. Pentru mine personal indiferent de decizia finala, data de ultima instanta posibila – parerea de bine despre Dvs. nu se va schimba.
    Indiferent ce a fost, ati facut cu mult mai mult bine pentru economia romaneasca – prin activitatea Dvs de-a lungul anilor:in calitate de profesor ASE, in calitate de autor al multor lucrari interesante – din care s-au inspirat multi tineri, in calitate de Presedinte fondator al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, in calitate de cel mai mare sustinator al IMM-urilor si al dezvoltarii clasei de mijloc, in calitate de patron al unui Holding ce-si achita taxele la stat, ce angajeaza tineri cu salarii decente (alti platitori de taxe), pentru sustinerea financiara a tinerelor talente, a copiilor din familii sarace – a faptului ca dati o sansa pentru o viata mai buna tinerilor, pentru ajutorul juridic gratuit dat pensionarilor si nu in ultimul rand pentru lupta politica dusa pentru a scoate tara din mocirla.

    Toate acestea arata ca sunteti un om cumsecade.

  11. In continuare nu inteleg. In privinta dvs verdictul popular pare a fi fost deja dat. De ce in cazul altora, aflati in situatie similara (cu functii in regimul trecut) marea masa nu ii califica la fel? (folosind acelasi tip de rationament)
    Si nimeni, dar absolut nimeni, nu se gandeste ca una e sa crezi ceva si alta e sa se si dovedeasca. In ruptul capului… nu inteleg.

  12. Domnule Voiculescu, îmi permit să vă dau un sfat: nici nu mai aduceţi problema în discuţie. De ce? Pentru că, procedând astfel, dumneavoastră îi daţi, în mod involuntar, apă la moară lui Băsescu. Vă asigur eu că, în afara javrei ordinare, care a colaborat ea însăşi cu Securitatea (există documente incontestabile în acest sens, indiferent de decizia slugilor de la CNSAS în această privinţă), şi de cei câţiva băsişti fanatici şi retardaţi care încă mai există, chestiunea respectivă nu mai interesează pe nimeni. Dar PE NIMENI! Pe cei mai mulţi români îi doare exact în cot cine a colaborat cu Securitatea şi cine nu. Numai imbecilii portocalii, din ce în ce mai puţini, mai trăiesc în trecut, dându-se de ceasul morţii a propos de ceea ce s-a întâmplat cu peste două decenii în urmă. Altele, cu totul altele sunt problemele societăţii româneşti contemporane: criza economică, şomajul, sărăcia, dictatura băsistă… Aşadar, ignoraţi problema, n-o mai pomeniţi, lăsaţi-o să cadă în uitare. Căci, credeţi-mă, o să cadă. Chiar nu are sens să acordaţi atâta atenţie unor stupidităţi care nu mai frământă pe nimeni, cu excepţia proştilor şi a manipulatorilor de trei parale.

  13. @ Tudor Beldiman
    Sfaturile dumneavoastra sunt excelente. Mogulul trebue sa ocoleasca aceasta cursa. In Romania intrebarea nu este cine a colaborat ci cine nu a colaborat.
    Comparand colaborarea lui Voiculescu cu cea a lui Basescu ….este o serbare la iarba verde cu al doilea razboi mondial.

    DOCUMENTALE SERVICIULUI OLANDEZ : BASESCU AGENT KGB SPECIALIZAT IN SPIONAJ MILITAR SI TEHNOLOGIC.
    Conform aplicarii principiului diviziunii muncii între serviciile statelor
    membre ale N.A.T.O., Olandei îi revenea activitatea contrainformativă în spaţiul României.

    Datorita acestui fapt in arhivele olandeze se gaseste un bogat materiain legatura cu activitatra anti NATO. Inainte de a pleca spre Anvers unde voi incepe filmarile la filmul Basescu Spionul Secolului . M-am oprit la Haga unde se gaseste o arhiva despre activitatea KGB in Benelux. Filmul va reliefa un spion anti NATO specializat in spionaj militar si tehnologic care la umbrela serviciului romanesc a facut parte dintr-o retea KGB ajunge…… PRESEDINTELE ROMANIEI TARA MEMBRA NATO SI MEMBRA A UNIUNII EUROPENE. Reteaua era condusa de Silvian Ionescu, iar legatura la zi era asigurata “œla zi” la Ostende si Anvers. prin Basescu. ( doc kg 32 T )

    Pe langa fugitivi rusi un spion dublu britanic stationat la Anvers descrie in amanunt activitatea de spion rus al actualului Presedinte al Romaniei Traian Basescu. Un general KGB Ignatenco ( urmarit indeaproape si azi de serviciul belgian si olandez ) conform unui document remis ambasadei Olandei de la Bucuresti a vizitat Romania nu de mult ( a stat doua saptamani ) la invitatia presedintelui. Un alt document se refera la aeroportul Oostende unde Basescu se intalnea cu maiorul KGB Victor Bout. ( cel care a devenit cel mai mare contrabandist din lume, frate de arme si contrabanda cu Basescu. )
    Inainte de vizita familiei regale Belgiene in Romania serviciul olandez a trimis un dosar intreg despre activitatea de spionaj a lui Traian Basescu. Voi publica in curand acest raport pe ROBERT HORVATH BLOG

  14. La 20+ ani de la Revolutie, nu mai conteaza cine si daca a dat note informative catre Securitate sau daca a fost cadru activ. Conteaza ce a facut in acesti 20 de ani. Andron a punctat bine, la fel si Tudor Beldiman.

    Continuati initiativele bune ale FUDV, continuati-va activitatea politica. Eu personal va sustin.

  15. Continuati, continuati.

    Toti nenorocitii va sustin. Din pacate pentru Dvs., domnule, acestia se imputineaza. Unii s-au mai desteptat, ceilati au dat ortul popii.

    Sa traiesti!

  16. Domnule Presedinte, este absolut ridicol sa fugarim securistii si informatorii securitatii pentru politie politica pentru fapte petrecute acum 20-30-40 si chiar 50 de ani, si sa nu vedem si sa nu pedepsim politia si justitia politica de acum. CNSAS, ANI, DNA, DIICOT, ICCJ, SRI, SIE, alte servicii si departamente, sunt institutii de stat care fac politie si justitie politica. Politia si justitia politica au fost institutionalizate. Procesele dvs., ale lui Adrian Nastase, Stanoiu, Seres, Musca, Mitrea, Serban Mihailescu, etc. sunt procese de politie si justitie politica. Se impune definirea legala a politiei si justitiei politice si o lege care sa le pedepseasca exemplar, acum. Politia politica de acum este mai feroce, cu activitate mai extinsa decat fosta politie politica, mai periculoasa atat pentru romani cat si pentru suveranitatea si independenta statului roman. Luptati in continuare, veti castiga.

  17. ATACUL IMPOTRIVA LUI VOICULESCU -ATAC IMPOTRIVA CAPITALISMULUI ROMANESC.
    „Nu putem sa avem capitalism fara capitalisti” „Moguli sunt capitalistii romani”
    Capitalistii sunt oamenii care creeaza locuri de munca, cei care sunt pe primul loc la nevoile societatii. Trebue sa ne unim in apararea lui Voiculescu mogulul competentei.

  18. Sunt convins ca dvs. nu aveti nici cea mai mica legatura cu fosta securitate, iar dosarul pe care il aveti in momentul de fata este unul facut la comanda securistului Basescu.

  19. Avand in vedere probele existente in acest dosar si posibilitatea ca in Romania sa nu aveti castig de cauza, consider ca la Curtea Europeana a Drepturilor Omului o sa aveti castig de cauza.

  20. nu cred ca postul raspuns la comentariul meu de ieri de la „Romania are solutii” …. insa opinia de acolo o detailez putin aici

    Eu consider ca ar trebui sa se retraga din politica in urma verdictului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si sa se dedice activitatilor filantropice si de slefuire / ghidare a tinerilor intrepinzatori romani deoarece :

    DPDV Politic :

    – PC este sub pragul electoral fiind privit in general ca un partid parazit /trasesist sau ca o anexa a lui Voiculescu , neavand o identitate clar conturata cu zero sanse de intra in parlament pe propriile picioare
    – sugruma si mineaza in mod constant evolutia partidului prin interventii brutale generate de un stil de conducere autocrat fiind prea batran ca sa se schimbe .
    – prin prezenta in politica ii ofera constant munitie lui Basescu pentru a putea compromite / denigra alte proiecte politice viabile ce fac opozitie PD-L
    – indiferent de verdictul justitiei in mentalitatea electoratului roman (unul superficial , labil , manelizat, ingrat si oportunist) prejudiciul politic creeat de acuzatia colaborarii cu Securitatea este ireversibil
    – per total un raport financiar defavorabil (bani investiti in PC / contracte comerciale obtinute pe linia politica a partidului)

    DPDV Social

    – cara spre soare apus un imens capital de profesionalism in economie in general si in comert exterior in special si ar putea creea o clasa de elita in aceste domenii daca timpul alocat politicii ar dispare
    – recunostinta plan personal este mult mai prezenta in cazul activitatilor din plan social decat in cele din plan politic . (Becali a reconstruit 2 sate din Moldova in urma inundatiilor si partidul lui nu a luat in acele sate decat un singur consilier local … exemplifica si ce am zis mai sus de electorat roman)
    – Capitalul de imagine al FUDV nu este transmisibil electoral PC .
    – A facut performanta in mediul economic nu in cel politic unde a fost submediocru ca perfomante . Este un experiment esuat si trebuie tratat cu luciditate in fata evidentei . exista o lege a compensatiei in univers
    – Chestiunea cu Securitatea este mai mult o ambitie personala de a demonstra cuiva ceva . eu sunt de opinie ca trebuie lasata trecutului . Putem lua la intamplare 10 oameni pe Elena Udrea , pe Cornel Burtica , pe Mircea Badea , pe domnii de la CNSAS , pe Elizeu Stanescu toti au o opinie asupra subiectului diferita sau nu insa singurul care conteaza este modul de raportare a trecutului pe aceasta tema in constiinta lui Voiculescu .

  21. @ Dan Voiculescu

    JUSTIŢIE PARALELĂ

    De la Înalta Curte, în loc de mărţisor ,
    Vei primi, la ordin, verdict de delator ;
    Dreptatea pentru tine, deşi deloc uşor ,
    O vei găsi la CEDO ori poate la … Stabor.

  22. Domnule Voiculescu,

    ce a facut cineva e important, mai ales daca persoana respectiva are puterea politica. Si totusi mult mai important e ceea CE FACE ACUM. Asta demonstreaza opiniei publice daca fapta din trecut (reala sau contrafacuta de mafia portocalie) e reala sau nu. Eu personal vad urmatorul lucru:
    – Voiculescu initiaza „legea Voiculescu” care pune capat retrocedarilor in fals. Acum doar excrocii de la putere cu documente false mai revendica proprietati nerevendicate inca. Adevaratii revendicatori si-au cerut deja proprietatile inapoi.
    -Basescu e implicat in cele mai mizerabile afaceri cu arme, curent electric(ALRO Slatina), disparitia flotei, ascultarea ilegala a telefoanelor, rapirea din Iraq, si multe alte mizerii (folosirea armelor chimice -agenti neurotoxici in campania electorala impotriva lui Geoana- aka flacara violeta)
    Ambele persoane , Voiculescu si Basescu, sunt suspectate de opinia publica ca potentiali colaboratori ai vechii securitati. Pe cine credeti dumneavoastra ca il banuim, noi cei care cunoastem doar informatiile de mai sus?
    Domnule Voiculescu, ati facut mult pentru Romania si din pacate circul asta inscenat impotriva dumneavoastra e menit nu numai sa va compromita cat si sa va „manance” timpul, nervii, energia.
    Aveti lucruri mai mari de facut decat sa va consumati intr-o lupta ticaloasa.
    Duceti lupta pana la capat dar nu uitati de victoriile REALE care va asteapta. Romanii au nevoie de senatorul Voiculescu. Suflecati-va manecile domnule senator si : LA TREABA! AVEM O DICTATURA DE DEMOLAT!

  23. Vorbim totusi de aceeasi justitie care a tolerat cat a putut cazul Ridzi pana l-a ingropat de tot. Asa ca din punctul meu de vedere actuala justitia romana reprezinta doar o unealta in mana lui Basescu cu care isi tine adversarii la distanta.

  24. Se pot spune multe despre atacurile la persoana lui Voiculescu. Un lucru este clar. Dosarul dvs. este un dosar care este comandat de securistul Basescu.

  25. Corectat
    Marginalul colaborator Voiculescu comparat cu spionul servicilor romanesti si rusesti Traian Basescu.
    Domnule profesor Dan Voiculescu
    Sa admitem ca ati avut legaturi cu securitatea colaborarea dumneavoastra a fost benigna si marginala. Propaganda portocalie trebue contracarata prin documente.
    Basescu a facut spionaj militar si tehnologic impotriva NATO la Anvers. Un fapt putin cunoscut este faptul ca aici a fost urmarit pas cu pas de departamentul anti sovietic creiat de Ceausecu pentru legaturi evidente cu spionajul rus. Filmul meu Spionul Secolului va fi prezentat in toamna acestui an ca sa coincida cu procesul celebrului traficant de arme Victor Bout care a transportat arme romanesti in jurul lumii. La acest proces Basescu este chemat martor si in curand va figura ca inculpat. Conspiratia de a trimite rachete sol aer catre teroristii columbieni FARC cere o pedeapsa minima de de 30 de ani iar doborarea a helicoptere sau avioane SUA cu personal american cere automat pedeapsa capitala. Asigur publicul romanesc ca Presedintele Basescu are scaunul electric asigurat. Acest lucru este garantat prin faptul toate exporturile de arme conform legislatiei romanesti trebue sa poarte semnatura si aprobarea prezidentiala.
    Despre activitatea de spion a unui viitor presedinte a unei tari NATO sunt numeroase documente in arhivele olandeze , belgiene si a serviciului american care a monitorizat cu atentia serviciul romanesc. Serviciul olandez fiind responsabil in monitorizarea retelei din care a facut parte Basescu. Preluarea retelei de catre spionajul rusesc este coraborat de interviuriile mele cu defectori rusi si un agent dublu britanic care i-au cunoscut pe Basescu personal.
    Arhivele romanesti pot confirma filarea acestuia. Postez pentru cei interesati un document declasificat american pe aceasta tema. Deschideti ROBERT HORVATH DEVA BLOG
    Repet comparand activitatea lui Voiculescu cu cea a lui Basescu este precum a compara o serbare la iarba verde cu …..cu al doilea razboi mondial. Antena 3 ar trebui sa acorde atentie activitatii de spionaj al Presedintelui Romaniei Traian Basescu. Romanii si aliatii vor afla cu cine au deaface.
    http://devanewyork.blogspot.com/

  26. Buna seara,

    tare curios as fi sa vad IP-urile de pe care au fost trimise aceste comentarii. Pun pariu ca sunt vreo 2-3, din Antene si din purul Partid Conservator.
    Ceea ce ma nedumireste pe mine este faptul ca dumneavoastra chiar nu aveti spiritul penibilului sau un gram de bun simt. Dupa ce din toate sursele reiese ca ati colaborat cu Securitatea, si dupa ce aveti doar o mana de alegatori, chiar doriti sa jucati un rol important in politica romaneasca.
    Ati fost botezat ca Ahile in Styx, sau ati facut baie in sange de dragon, ca Siegfired, de rezistati asa de bine in fata bunului simt????
    Sunteti un personaj foarte intersant. 2 secunde sau cat un meci de divizia D. Caci imi dau seama ca ma afund in ape mult prea murdare daca va studiez prea mult si risc sa nu mai vad ce-i in jur. Sau sa ma otravesc cu ura pe care o improscati.
    Pa si pusi, sper sa va afundati inapoi in noroiul si veninul din care v-ati nascut.

    Si da, imi permit sa vorbesc, sunt neprihanitul care poate arunca piatra.

  27. CEAUSESCU LA URMARIT PE BASESCU . DOCUMENT SENZATIONAL !
    RAPORT SECRET CIA : PRESEDINTELE ROMANIAI ESTE SPION RUS !
    DEPARTAMENTUL ANTI KGB A CERUT LUI CEAUSESCU ARESTAREA LUI BASESCU. DOC43766

    După accesele de independenţă faţă de Moscova ale lui Nicolae Ceauşescu din 1968 (lucru de netolerat de Kremlin), URSS a pus la cale schimbarea acestuia cu un conducător fidel Moscovei şi repunerea României în sfera de influenţă directă sovietică. Planul întocmit de KGB s-a numit „Dniestr” (Nistru, trad.). A ţinut piept Moscovei doar UM 0110, divizia anti-KGB, o divizie ultra-secretă a Securităţii.
    DEPARTAMENTUL ANTI KGB
    Ceauşescu a creat propria Securitate, UM 0920/A, devenită apoi UM 0110. O divizie secretă, aparte de restul DSS (Departamentul Securităţii Statului). Era secretă chiar şi faţă de DSS, care nu ştia nici măcar care sunt agenţii şi nici unde este sediul.
    UM 0110 şi-a făcut bine treaba, având în arhivă detalii despre reţeaua KGB în România, numele sovieticilor de legătură şi numele agenţilor sovietici din România. DOC&^ED737
    TRAIAN BASESCU AGENT SOVIETIC LA ANVERS
    Amiralul Gheorghe Anghelescu, a şef al Marinei Comerciale, era şeful lui Traian Băsescu, comandantul navei Biruinţa. Între 1987-1989, Anghelescu îl trimite pe unul dintre preferaţii săi, Traian Băsescu, cu avizul Securităţii, la Anvers, ca reprezentant al NAVROM. Tot atunci, Silviu Predoiu, este ofiţer sub acoperire DIE, este trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, având biroul alăturat de cel al lui Traian Băsescu.
    mentorii tripletei Traian Băsescu-Gheorghe Marin-Silviu Predoiu sunt suspectaţi sau au fost urmăriţi ca agenţi sovietici/ruşi. Vasile Ionel era în grupul „Corbii” (Iliescu-Militaru), Gheorghe Anghelescu era urmărit de UM 0110 biroul Constanţa, Adrian Isac a fost în atenţia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmărit de UM 0110 biroul Braşov, Mihai Caraman era în atenţia UM 0195, iar Petre Roman era în atenţia 0544 (din cadrul DIE).
    Mai trebuie adăugat că Silviu Predoiu a fost numit în 1992 de Ion Iliescu, la propunerea lui Gheorghe Fulga, în postul de de director al Direcţiei Generale de Securitate a SIE. CIA a semnalat faptul că Adrian Isac a colaborat neoficial cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, serviciul secret rus (continuatorul KGB).
    Traian Băsescu a fost pupilul, protejatul, favoritul agentului sovietic/rus Gheorghe Anghelescu. Acesta l-a racolat şi instruit pe Traian Băsescu în direcţia servirii intereselor ruse… Iată legătura lui Traian Băsescu cu FSB, serviciul rus de informaţii. doc543&
    Basescu a fost urmarit pas cu pas de agentii lui Ceausescu. Sa cerut arestarea lui Basescu. Ceausescu a preferat continuarea filarii pentru a prinde intreaga filiera apoi a ezitat arestarea de frica reactiei rusesti. doc2&d2

    Robert Horvath DEVA for Nipon Pres

  28. *Corcodel
    Nepihanitul care poate arunca piatra sigur nu sunteti daca va permiteti sa jigniti pe cineva, indiferent daca a gresit sau nu…Nu citati texte din Biblie daca nu va reprezinta ca ne oripilati pe toti…sau cel putin pe toti cu bunul simt. Nu imi propun sa critic sau sa dau lectii nimanui, insa nici nu pot sta neclintita in fata afirmatiilor dvs. Nu stiu daca postarile sunt facute de 2-3 oameni de la Antene, insa eu va garantez ca nu lucrez acolo, nu sunt nici macar din Bucuresti, si nici nu simpatizez cu dnul Voiculescu. Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca se gasesc anumite persoane sa afirme (nu sa isi dea cu parerea) ceea ce nu stiu si sa pretinda ca sunt ceea ce nu sunt…Va urez sanatate si multa putere de munca pentru ca o sa aveti nevoie daca ati hotarat sa mergeti pe calea aceasta!

  29. @Corcodel * Dupa nick si dupa postare, sunt convins ca faceti parte din clanul lui Bercea Mondialul. De aceea, sunt convins si ca IP-ul dvs. este localizat in Aleea Modrogan.

  30. Stimate domnule Voiculescu,
    Din moment ce ati dat declaratii informative privind colegi, prieteni, rude catre Securitatea, e clar ca ati colaborat.
    Iata, de exemplu astazi, nu ni se cere sa facem declaratii la SRI despre cunostintele noastre, ma refer la cazuri care nu au legatura cu legea penala.
    Asa ca oricum ati lua-o, ati colaborat cu Securitatea. Nu ne luati de prosti, va rog!
    Asta este…

    Pe de alta parte, in sinea mea inteleg si situatia de atunci, regimul represiv.
    Adevarul e ca dupa 20 de ani, ar trebui sa „uitam” astea, sa trecem peste ele, chiar si criminalii sunt iertati dupa 20 de ani….nu e cazul dvs., evident.
    La fel, nu sunt de acord cu lustratia. Era buna dupa revolutie, dar acum…chiar e deplasat si prea tarziu sa vobim despre asta.

    Mai bine recunoasteti, va prezentati circumstantele atenuante…asta e.

    In locul dvs. m-as retrage din politica, ca Mona Musca. La varsta dvs., nu inteleg la ce va mai trebuie bani, din relatii politice. Sunt sigur ca mostenitorii dvs. vor avea din ce trai cel putin o generatie. Banii se irosesc dupa o generatie, doua. Cei mai bogati oameni din lume au facut banii in viata lor, nu i-au mostenit.
    Desigur, exista si aristocratia…dar nu la noi.

    Va salut,
    Marius

  31. @ Socrate
    In privinta IP-ului aveti oarecare dreptate – este localizat la cateva sute de metri de Aleea Modrogan. Si dumneavoastra cand erati mic jucati acel joc idiot de localizare a lucrurilor ascunse numit apa-foc? Adica jocul acela care face oamenii sa vada in lumea in alb si negru, fara nici un fel de nuanta intermediara? Este greu sa va inchipuiti ca exista si oameni neutri si neinregimentati politic, care incearca sa judece lucrurile obiectiv? Se pare ca este foarte greu.

    @Laura
    Nu cred ca am jignit pe nimeni, doar mi-am exprimat parerea intr-un mod acid si am facut un apel la decenta (un „Aple catre Lichele”). Si in privinta citatului din Biblie doar l-am citat pe Mos Iepure, un comentator al acestui articol.
    In ciuda faptului ca ma consider o persoana experimentata, care a umblat pe multe continente, a vazut multe la viata lui, si are si oarecare imaginatie, nu-mi pot inchipui cum cineva poate sa scrie atatea laude la adresa d-lui Voiculescu, asta uitandu-ma la numarul de alegatori ai partidului sau. In afara de linguseala alta explicatie nu am. Sau poate are de-a face cu sindromul Stocholm. Sau poate il urati atat de tare pe Basescu incat treceti in barca cealalta, fara nici un fel de gand secundar, chit ca in conditii normale l-ati fi considerat o lichea mult mai mare.

  32. sincer vorbind, habar nu am ce ati facut. dar sa fi si furat banii aia de la ceausescu, la 60 de milioane pe an impozit si doua zeci de ani de la revolutie mie mi se cam rupe.

    daca ati fost spion sau la analiza si nu turnator sau securist la intern si nici tortura nu ati facut iara mi se rupe.

    mie scarba imi e doar de turnatori, secretari de partid, lingai, tortionari si aplaudaci de congrese. daca ati facut asta atunci da, imi e scarba de dan voiculescu. daca nu, MI SE RUPE.

    si asta vine de la unul al carui bunic dinspre mama a avut fratii deportati in siberia, al carui bunic dinspre tata a fost colectivizat cu forta. de la un tip insurat cu o femeie al carui bunic dinspre tata a facut puscarie trei ani fiindca nu a dat turma de oi la colectiv si al carui bunic dinspre mama a fost pe frontul pe est si a refuzat sa fie in plutonul de executie al lui antonescu. (bine, parerea mea e ca antonescu nu merita onoruri ci dimpotriva.) bref, chiabur chiabur. si sunt si emigrat de zece ani. cu frate care a luat pe coaja de la mineri. cu prieteni care au luat-o pe coaja de la mineri. cu colegi de liceu impuscati ca prostii in decembrie de alti prosti.

    stiti ce? MI SE RUPE. asta nu inseamna ca va plac. nici carisma nu aveti, nici suflet mare, nici anticoruptie, nici just. nu imi place aproape nimic la dan voiculescu.

    pur si simplu cred ca si daca ati furat banii aia macar nu s-au dus fundului de suflet prin chefuri in belize si fiicele lui voiculescu sunt femei de afaceri, nu parasute de bani gata. si caruta aia de impozite date in fiecare an spala toate pacatele lui voiculescu de la inceputul tranzitiei. daca voiculescu nu a turnat, nu a siluit, nu a lins mana stapanului la partid ca sa isi infunde ortacii, nu a plagiat, voiculescu poate sa fi facut ce o fi. si, in plus, nu vad pe voiculescu mai sugator de buget decat concurentii sai.

    spuneti-i lui basescu ca il rog eu sa va lase sa va platiti impozitele in continuare.
    fiindca MIE MI SE RUPE!!!!!

    dan toader

  33. DRAGII MOSULUI – IEPURE,

    Datorita comentariilor dumneavoastra acide, mi-a chelit barba instantaneu de suparare. Fiecare este liber sa-si spuna parerile si nu va fi de condamnat, atata timp cat nu depaseste limita bunului simt. Daca am sta strambi si am judeca drept, luandu-ne la puricat trecutul, nici unul dintre noi n-ar fi un sfant bun de inramat. Haideti mai bine sa dam dovata de maturitate in gandire si sa nu ne jignim intre noi, ca nu este elegant. Inseamna ca nu ne-am maturizat complet, atata timp cat ne comportam ca niste copii de gradinita.

    Si apropo, nu-l cunosc pe Dl. Voiculescu, sunt un biet iepure batran, un umil locuitor al Padurii Verzi.

  34. Alo!! domnu Felix …ai putin bun simt ..nu sintem toti niste prosti !!!ai decenta si stai intr-o parte ….lasa pe altii cu coloana verticala si …ne..patati sa iasa in fata…tu si cei de teapa ta …sinteti niste capuse…!!!

  35. buna seara,

    nu poti acuza pe cineva cand asupra ta insuti planeaza aceiasi acuzatie si, mai cu seama, cand exista motive intemeiate, probate legal, care te incrimineaza si sunt arhicunoscute de un popor intreg. presedintele romanilor se face vinovat de genocid impotriva propriei natii si va avea o soarta mult mai cruda decat a fostului dictator. glasul celor care nu mai sunt striga din tarana, vocile bolnavilor abandonati in bratele mortii cu nepasare crasa de catre guvernanti acuza nemilos, glasul poporului infometat a ajuns pana in cer si l-a zguduit din temelii.
    nu stiu cum se poate privi dimineata in oglinda si cum poate trai cu apasatoarea si dezagreabila situatie de a fi el insusi… ce ii dicteaza constiinta? prea putini morti, prea multi bolnavi, prea multi romani in tara, prea multi salariati, prea multi pensionari, prea multi copii… cat de frumoasa ar fi ROMania populata doar de el si de ai lui…
    purgatoriul s-a instalat incet dar sigur pe plaiurile mioritice. marea inghite litoralul, pamantul e otravit pentru cateva sute de ani de acum incolo, disperarea impinge romanii in bratele mortii pe care o considera singura alternativa si sfarsitul supliciului, copii care cresc fara sa il mai cunoasca pe Dumnezeu, o intreaga natie aflata in deriva totala, fara cultura si, mai ales, fara trecut, fara istorie, fara demnitate. dezbina si vei stapani! ce imagine dezolanta! si in aceste imprejurari cel mai mare hot, care ne-a furat dreptul la un trai decent, domnul traian basescu, arata cu degetul spre altii! ce bine ar fi daca s-ar ocupa mai intai de sine si pe urma de ceilalti. dar, cu siguranta, mitul personalitatii dainuieste dupa atatia ani de comunism, si ne aflam in plina dictatura care ne impune cum sa traim: in mizerie; cum sa iubim: sa ne uram de moarte unii pe ceilalti; cum sa supravietuim: cu capul plecat si coloana vertebrala franta; cum sa speram: sa privim spre cer si sa invocam gratia si justitia divina! e al treisprezecelea ceas pentru un presedinte care isi uraste poporul si actioneaza impotriva interesului acestuia si care va ramane in istoria postbasesciana ca un tiran, un dezaxat, un om fara Dumnezeu, un om care se crede demiurgul universului si care si-a ratacit calea si sensul in viata, s-a pierdut pe sine si si-a vandut sufletul diavolului. “sa nu dea Dumnezeu cel sfant, sa vrem noi sange, nu pamant”. fie ca ceasul judecatii maiestatii sale supreme, domnul basescu, sa se apropie cu viteza apocaliptica, si sa fie damnat la vesnica osanda…

Comentariile sunt închise.