Dosarul meu de la CNSAS contine sute de file cu rezultatele urmaririi la care eram supus permanent.

În aceste file sunt redate schite ale casei mele, transcripturi ale convorbirilor telefonice pe care le purtam, se fac analize si noi propuneri pentru a se monitoriza activitatea mea.

Printre securistii care s-au ocupat de urmărirea angajatilor fabricii de comert exterior Vitrocim a fost si Vasile Caciula. Acesta este personajul care a dat zeci de note despre mine. Postez si aici una.

“Dorin” era pseudonimul folosit pentru mine de securistii care ma urmareau. Se poate verifica in dosarul CNSAS.

Printre altele, securistul Vasile Caciula a propus sa mi se suspende viza, ceea ce, pentru un angajat in comertul exterior, echivala cu trecerea pe linie moarta. (Asadar, desi am fost urmarit constant de Securitate, CNSAS a considerat ca eu am gresit pentru ca am comunicat conducerii intreprinderii ca un cetatean strain ma provoca sa fug din tara. Dar asta este o alta poveste.)

Dupa revolutie, securistul Vasile Caciula a devenit, se pare, avocatul Vasile Deleanu, unul dintre juristii implicati in transarea conflictului de la Realitatea. Cum de a ajuns Deleanu de la Vitrocim la Realitatea, sau pentru ce regim lucreaza astazi, nu ma mai intereseaza. Dar cei care vor sa afle mai multe despre locotenentul major de securitate, Vasile Caciula, pot consulta oricand, la CNSAS, dosarul de urmarit de securitate al lui Dan Voiculescu.

P.S. Pentru că scanarea e ilizibilă pe alocuri, aveti mai jos transcrierea:

Ministerul de Interne

Departamentul Securitatii Statului

19 iunie 1978

Se aproba Plan de Masuri in d.u.i. „DORIN”

In cadrul supravegherii informative s-au obtinut date despre faptele lui DORIN, care contravin Legii nr. 23/1971.

Din două surse diferite ale caror semnalari se confirma reciproc (UM 0920/F si 360) rezulta ca DORIN a intretinut relatii neoficiale cu partenerii sai de afaceri din RFG (firmele COMEX si WALTRADE) si le-a favorizat in contractele incheiate cu acestea.

Pentru documentarea si finalizarea dosarului, propunem intreprinderea urmatoarelor masuri: 

  1. Dirijarea surselor BEBE si CRISTINA pentru  a ne semnala modul  cum se desfasoara raporturile dintre DORIN si partenerii sai de afaceri la protocolul ICE VITROCIM.
  1. Dirijarea sursei ZAHARIA din legatura rezidentului BARBU (care va urmari si el aceleasi sarcini) pentru a ne semnala modul cum s-au incheiat si derulat  contractele cu firmele respective, pagubele produse si eventualitatea recuperarii lor, precum si prevenirea producerii altora.
  1. Dirijarea sursei THEO, sef a lui DORIN, pentru semnalarea tutror clauzelor dezavantajoase incluse de DORIN in contractele semnate sau aparute in cursul derularii lor si instruirea lui ca in caz de nevoie sa ia personal masuri de prevenire a producerii de pagube economiei nationale, atunci cand situatia operativa o impune.
  1. Interceptarea corespondentei purtate de DORIN la domiciliu si la locul sau de munca.
  1. Controlarea discutiilor sale cu partenerii suspecti prin masuri AEB (la tratative si in oras)
  1. Instalarea unui post AST la domiciliul lui DORIN pentru depistarea legaturii sale cu partenerii de afaceri, natura lor, intalnirile fixate, etc.
  1. Punerea sa in filaj pe momente operative (cand vor fi in tara legaturile sale externe suspecte).
  1. Efectuarea unor perchezitii secrete la bagajele comerciantilor de la COMEX si WALTRADE si FISCHER in legatura carora apare DORIN, pentru depistarea insemnarilor, mijloacelor de proba si a altor date utile legate de activitatea acestora.
  1. Fotocopierea documentelor contractuale incheiate cu firmele respective, in cadrul unei lucrari speciale. Termen: 30 aug. 1978
  1. Analizarea documentelor respective de catre sursa CORNEL din legatura noastra, expert la Directia de cercetari penale.
  1. Se va coopera cu UM 0920/F, 360 si  UM 0920/O.S., care dispun de posibilitati informative pe langa DORIN. Raspunde: seful colectivului
  1. Se va acorda o importanta deosebita dirijarii surselor mentionate, fara a se include si altele, decat cu aprobarea conducerii serviciului, tinand seama de deconspirarile existente si inaintate prin raportul nr. 001459 din 7 iunie 1978.
  1. Se vor efectua investigatii pentru stabilirea veniturilor sale reale, a preocuparilor sale la domiciliu, etc.
  1. De realizarea masurilor cuprinse in acest plan raspunde lt.maj. Caciula V., avand ca termen de finalizare 30 dec. 1978.

Semnat, lt.maj. Căciula V.

 

37 COMENTARII

  1. Mda, un nou episod al telenovelei :)
    V-am sugerat acel imaginar sondaj de opinie la postul “Totul despre Felix” :)

    PS Domnule senator Dan Voiculescu, întrucât sunteţi cunoscut ca om politic şi de afaceri dar şi ca un aprijin al tinerilor talente vă rog să sprijiniţi şi acest interpret de excepţie, chiar dacă nu mai este atât de tânăr.
    Detalii pe blog :)

  2. Eu : „Dorin” , „Felix” sau „Mircea” nu am colaborat niciodata cu securitatea ci am fost persecutat politic pe toata perioada dictaturii !

  3. Sa va traiasca profesionalismul de care dati dovada si nu sunteti prins , dar de ce nu lasati posturile sa fie publicate .. sau macar spuneti ce este in neregula cu ele !

  4. Foarte interesante dezvăluiri, într-adevăr, foarte interesante. Trăim în ţara realităţilor parţiale, a bucăţilor de realitate, în care oricine poate fi murdărit.

  5. dosarul de urmarit de securitate al lui Dan Voiculescu – e complet neintresant, ce vreti sa dovediti? ca in perioada aia atat spionajul cat si contra-spionajul erau instrumente eficiente? cunoastem m-ar impresiona sincer dosaru de cadre … ala pe care toti il viseaza cenusa … da da inclusiv zeus
    Personal consider acest post o simpla frustrare acum nus stiu exact din ce cauza sa fie oare din cauza gradului? lt.maj. -chiar asa daca nu-i cu suparare, la data respectivei note epoletii de sub acoperire ce indicau? sau din cauza numelui? acuma nici Dorin nici Felix nici macar Voiculescu nu suna atat de rau cum suna ” Căciula ” imi imaginez ca nu-i placut sa te pomeneasca unu pe care-l cheama in halu asta intr-o nota informativa

  6. Stateam si ma gandeam la un moment dat de ce nu apar anumite dosare ale unor politicieni care ne conduc in acest moment. Ar fi interesant sa aflam detalii despre colaborarea piratului Basescu cu securitatea.

  7. Dacă mai e loc mă bag şi io cu „epidrama” :

    Noaptea Draconidelor
    Tristeţe la (De)veselu

    O draconidă ( stea căzătoare din Constelaţia Draco) fentează scutul de la Deveselu, pătrunde fără aprobare legală prin acoperişul Palatului Cotroceni şi se înfige în scaunul prezidenţial, după ce-l parcurge din creştet pănă-n anus pe Jon*, mereu la post. Fusese data Terei de 09.10. 2011 la 0 :13 am…
    Gioană, la picioarele scaunului. Plânge ! N-adece Vântu ce aduce Draco !
    Emil scoate Draconida din scaun – un diamant de 20 de miliarde karate – şi se cară cu ea, pe şest, cum venise…Boc să fii noroc să ai.
    Opoziţia e călare pe cal (de lemn) fără şa. Urmaşii lui Burebista dănţuiesc pe arătură ca n-au zapis doi, sub privrile bulbucate ale marelui licurici ieşit cu greu ditr-o balegă asiatică…

    PS : Băi ruşilor, n-o mai frecaţi atât cu scutul, şi… scutiţi-ne ! că e mort din uter. 2/3 din Draconide trec de el ca rapidul prin Basarabi. Pe 16.10.2011 parcă vă văd în belerege…şi pe voi.

  8. POTENŢĂ

    După Revoluţie, a stat un pic mai aplecat
    În faţa noilor stăpâni, Deleanu fost Căciulă ;
    Dar adiindu-l Vântu, el cu Elan s-a ridicat ,
    Aşa cum îi stă bine la orice mare … sculă .

  9. Din nefericire pentru această naţiune, cu puţine excepţii notabile, foştii colaboratori ai securităţii nu au fost deloc “buni colaboratori ai libertăţii”, după cum bine şi plastic spune undeva teologul Radu Preda, ucenicul lui Ţuţea… Exemplu în acest sens este Băsescu.

  10. O DATA VEDE NAŞU…

    Naşu cu jalbă tare s-a dus la lady Nuţa
    Să-l toane pe Mircică, ce-i arătase puţa.
    De faţă se afla, taman atunci, şi Jon*
    Care chemă un jude mai mare în pardon.

    Pe probe adunate, cât s-a umplut căruţa,
    A rezultat că Naşu o dat-i vede puţa
    Lui Badea Mircea, dându-i un leu amendă
    Şi dreptu să-i ia „puii”, de-acuma, în arendă.

  11. asta se numeste „blaming the victim”.
    Cine sunt UM 0920/F si 360?

    Dati cu „caciula” de pamant domnule Senator! Incepeti procesul comunismului.

  12. e adevarat, nu este prea placut sa te urmareasca cineva. dar luptati sa iasa adevarul la iveala, ca-n tara asta avem nevoie de dreptate.

  13. unde e voiculescu acum?
    cit despre cel ce il urmarea, asta isi facea datoria si citind prima fraza poate a fost chiar vizionar in ceea ce l priveste pe croco”.
    daca era destept voiculescu cu dosarul asta era azi dizident”
    a fi urmarit de securitate e un titlu de glorie azi.
    numai vitriol in suflet nu tilasa o minte libera.
    dl avocat deleanu a ajuns unde e prin munca cinstita, nuprin jaf de la stat si ovs deturnat.
    secretarul si contabilul lui dumnezeu nu uita nimic!.

Comentariile sunt închise.