Într-un moment politic extrem de tensionat, marcat de o gravă criză economica, Puterea se pregateste pentru anul electoral 2012, incercand sa destabilizeze Opozitia, alimentand subiectele presupus „vulnerabile” pentru liderii USL. In cazul meu, pentru ca nu au reusit sa gaseasca nicio problema de natura economica sau politica, subiectul preferat al Puterii a ramas tema Felix-Securitate.

Despre prezumtiva colaborare a mea cu Securitatea s-a vorbit si scris enorm in ultimii 5 ani. In acest interval, prin grija „prietenilor” mei din politica si media, personajul „Felix” a devenit o legenda urbana.

In aceste conditii, cred ca este necesar sa lamurim, inca o data, acest subiect:

1. Procesul meu impotriva CNSAS a inceput in 2006, ca urmare a unei decizii a Colegiului CNSAS, luate cu 3 voturi „pentru”, 3 voturi „contra” si 3 abtineri, desi pentru o asemenea hotarare era necesara majoritatea celor prezenti, adica minim 5 voturi „pentru” – un amanunt irelevant pentru justitia din epoca Basescu.

2. Din 2006 pana in 2011, dosarul Voiculescu vs CNSAS a trecut prin toate instantele posibile.

3. In acesti 5 ani, in care, cum bine stiti, puterea politica mi-a fost permanent ostila, am reusit sa demontez toate acuzele formulate la adresa mea. Prin deciziile Curtii de Apel Bucuresti, in 2010, si ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie in 2011, a fost infirmata inclusiv povestea verisoarelor amagite de himera unei îmbogatiri rapide prin santaj.

4. Tot ce a mai retinut justitia din dosarul Voiculescu-CNSAS, prin Decizia nr.671/2010 a Curtii de Apel Bucuresti si prin Decizia nr.1465/2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, este ca i-am comunicat directorului firmei de comert exterior unde eram angajat, ca un cetatean austriac incerca sa ma determine sa fug din tara. Atat. ACESTA ESTE FELIX.
Nu doream sa fug din tara, insistentele austriacului erau suspecte, pareau provocari, eram permanent urmarit si aveam obligatia legala de a comunica directorului firmei aceste presiuni.

Asadar, tot ce a reusit sa retina justitia acestui regim impotriva mea, cu judecatori precum domnul Emanuel Albu (fost membru PD si coleg de guvern cu Traian Basescu, cel care a pronuntat decizia la ICCJ in cazul meu), a fost o nota adresata directorului firmei de comert exterior unde eram angajat(NU securitatii), o procedură legală, obligatorie pentru toti cei angajati in comertul exterior, care, dacă era încălcată, atrăgea pedeapsa cu închisoarea.

Dar, poate ca eu sunt subiectiv.

Pentru a decide dumneavoastra cine este Felix, atasez din nou nota in baza careia se sustine ca as fi colaborat cu securitatea.

Aceasta nota, care contine fraze lungi, dar lipsite de continut concret, prin care indeplineam o obligatie legala, incercand sa nu cauzez prejudicii nimanui, este MAXIMUL vinovatiei mele, conform tuturor instantelor judecatoresti ale statului roman.

Cititi-o si stabiliti singuri DE CE a fost catalogat Felix drept colaborator al securitatii ca politie politica.

45 COMENTARII

  1. Dupa cum este arhicunoscut, invidia a luat amploare, indiferent din ce categorie sociala faci parte. Lumea este plina de persoane stapanite de invidie maladiva, ahtiate de a discredita prin orice mijloace, de-ati numara galustile din castronul cu supa, de-ati masura cu sublerul grosimea fripturii sau cu centimetrul, lungimea carnatului fript. Invidia este o stare de spirit existenta pe toata suprafata pamantului si va dainui pana cand Apocalipsa va veni. Intrucat cercetatorii nu au descoperit inca nici un medicament care sa trateze aceasta boala, ne vom amari traiul cu acesti indivizi care ne vor face la orice ora din zi, tuseu rectal. Din folcloristica romaneasca: “Cainii latra, ursul merge”, “Caii mor de drum lung si prostii de grija altora”, “Nu mor caii cand vor cainii”, “Gura lumii – sloboda”, “Gura lumii nu o astupa decat pamantul” etc.

  2. lumea se agata de orice motiv pentru a-si explica existenta mizera, unii sunt invidiosi pe ce ati reusit sa faceti intr-un timp relativ scurt, iar altii nu vor decat sa va inlature pentru ca sunteti incomod..ar fi bine ca o data la cateva luni sa repetati cele mentionate mai sus pana o sa priceapa toti

  3. Domnule senator, asta vi se trage de la faptul ca aveti bani, iar romanii au ura si invidie fata de toti cei care au bani. Chiar daca sunt bani munciti si castigati pe bune, perceptia populara este ca toti cei care s-au imbogatit au facut-o prin mijloace ilicite. Asta e mentalitatea romanului si nu o sa se schimbe prea curand. Asta e motivul principal pentru care sunteti felix desi nu ar trebui sa fiti.

  4. Basescu nu e capabil sa se razbune singur, de aceea apeleaza la slugi. Intr-un stat democratic, separatia puterilor in stat ar trebui respectata.

  5. @zvonescu: Un mic amendament, zvonescu. Nu e numai ca are bani, e ca are bani si vrea sa faca si politica. Iar lumea are reticenta fata de toti politicienii, mai ales aia bogati.

  6. Basescu acuza pe toata lumea si nu se uita la el. Este evident faptul ca acesta a fost un turnator renumit al fostei securitati.

  7. Domnule Voiculescu, NU ESTE DESTUL! La ce ma refer:

    Ma uit pe trafic.ro la vizitatorii unici pe care ii aveti la dvs. pe blog. Hai sa rotunjesc la un 500/zi. Sa presupunem ca subiectul ramane valabil 4 zile… sa presupun ca cei unici pe zi… sunt timp de 4 zile tot altii… Se fac 2000. Acestia la randul lor mai spun unei persoane din imediata apropiere. Se fac 4000 de persoane care au aflat continutul acestui mesaj.
    Acestia 4000 isi formeaza o parere.

    Presedintele are o aparitie la TVR. Invoca „Felix securistul si trustul lui”. TVR are o audienta slabuta, hai sa zic 100.000. Ceea ce spune presedintele este redat adeseori la Realitatea, B1TV, Antena 3. Insumam undeva pe la 1 milion de telespectatori care au intrat in contact cu acest mesaj.
    Acestia 1.000.000 isi formeaza o parere.

    …propaganda este intrumentul principal intr-o batalie politica.

  8. @postacii 1,2 si 3

    mai, cum naiba v-ati potrivit la cuvantul „invidie” ?

    @postacii 6 si 8

    voi cum naiba v-ati potrivit la cuvantul „evident” ?

  9. @ Dan Voiculescu

    PUŢINĂ PSHIOLOGIE

    Te-ar vrea Piratul ispăşitor, ca ţapul ,
    Pentru regimul orange ce-a dat chix ;
    Dar nu ar trebui ca să te doară capul ,
    Că nici pe Zeus nu îl doare-n … pix .

  10. la manipulat prostimea Basescu e mai bun decat Voiculescu . daca nu varsa nici o lacrima la tv de aia nu-l crede lumea ca nu e felix motanul . e o lupta inutila si stupida impotriva evidentelor si cred ca numai pe el si pe basescu mai intereseaza subiectul

  11. N-as vrea sa Va deranjez Domnule Vice-Presedinte al Senatului dar… asta e !

    „…si, sfioasa, tacu. ” …

    Voi incerca sa imi astern catre Dumneavoastra cateva,,, nopti, dar, sfioasa……am vrut sa scriu „blablabla” in loc de ultimele punctepuncte.

    Intr-o zi/noapte -nu mi-am gasit in inbox acel e-mail si nici data nu mi-o amintesc, deocamdata- acel e-mail in care parea ca mi se atrage atentia ca „mi-este „sparta” casuta de e-mail” . Neverificand -din lipsa de bani- am concluzionat singura ca imi fusese spart e-mailul respectiv, si, prevazatoare, mi-am atentionat prietenii -la un privat party.

    Intre timp .. e o.k. :) :(

    Am trimis catre Dv.un e-mail in care eu Va intrebam despre „blocurile experimentale” proiectate si construite in judetele tarii pe vremea cealalta, cea numita „perioada comunismului” -nu stiu daca aveau un model dupa care s-au inspirat sau nu… ????????? Aici, poate cei din echipa Dv.vor incerca sa-l gasesca -daca e o echipa buna.

    incerc sa Va descriu,nu starea de „locatar intr-un bloc experimental” ci cum arata sufrageria ( „livingul” )

    Dar……………eu, mi-as dori sa Va trimit fotografii sau sa Va invit pe Dumneavoastra personal -sau cineva din familie si nu din echipa- la mine in apartament -de bloc, evident.
    Si nu pentru onoarea de a-mi accepta invitatia ci pentru…dovezi ale unei martore in procesul Dumneavoastra la curtile de justitie unde , n-ar fi exclus ( ? ) sa aveti nevoie si de martori credibili -real vorbind.

    Am sa incerc sa…nu ajung chiar la …1001 de nopti, dar numai Dumneavoastra Va pot promite !

    „Aici, Sheherezada….” hmmmm cred ca ar urma „sfioasa tacu”
    dar,eu…Va rog sa-mi raspundeti pe aceasta adresa de e-mail…din motive personale, sa-mi raspundeti deci pe adresa de e-mail care este required la aceasta postare celelalte doua le folosesc pentru un alt tip de corespondenta. Va rog mult ! -este adresa de e-mail pentru friends.

    Va multumesc pentru spatiul acordat si, sfioasa, voi tacea………..

  12. Nu Felix e problema Romaniei, ci incompetenta pedelistilor aflati la putere de atata vreme! Au majoritate, au posibilitate, au bani, numai vointa le lipseste.

  13. „Mult iubite si stimate tovarase Dragos” – pozitia 19:

    Intrucat va gadila curiozitatea, m-am gandit sa va dezvalui misterul acestei potriviri:

    La miezul noptii, cand toata lumea dormea,
    Ne-am furisat tiptil, subiectul de-al afla,
    Propus pentru a doua zi, de-al discuta.
    Aflandu-l, toti trei ne-am sfatuit,
    Ca exprimarea noastra sa va dea de gandit
    Si astfel am hotarat, la invidie sa ne referim,
    Mintea dvs. sa v-o “bilibistrocim” !

  14. Acest sistem dictatorial impus de Basescu trebuie inlaturat. Impreuna trebuie sa ne unim fortele si sa inlaturam acest guvern incompetent.

  15. 1. LUNGĂ-I MÂNA „LOVILUTIEI”

    Un plumb nefericit scăpat dintr-un poligon, ignorând legile balisticii, poposeşte în organul vital al până atunci neplumbuitului de la Cotorceni.
    Se concluzionează că a fost vorba de o fatală atingere de imagine. Ultima.
    Cercetări „suptile”iniţiate în taină de doamna Mac(ovrei) reţin că -exact- la timpul evenimentului, DV vizita un muzeu de arme neolitice din Beijing.
    Ce lungă e mâna „Loviluţiei” !…

    2. PENSIONARI ŞUŞCĂIND

    – Mugurele, de ce vrea BNR să facă drumuri din pensiile noastre ?
    – Să aibă pe ce ne lăsa, Traiane…

  16. @octombrie 6th, 2011 at 10:43 am (Adevarul e relatat chiar de directorul Vitrocim)

    Vecinul merge la tigan: – Tigane, puradelul tau mi-a furat un pui. Il cheama tiganu’ pe puradel: – Ba! ciordiles cirikli? – Ciordiles tata, ciordiles… – Auzi ma ce zice asta… ca nici nu l-o vazut!

    ps: esti Ciutacu?

  17. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Ceea ce ne cereti dvs. – sa stabilim singuri etc. – este, de principiu, fara sens, caci judecatorul, in calitatea sa de autoritate publica, este investit (cu i de dupa i) de catre noi, cetatenii, sa hotarasca asupra unei diversitati de situatii de ordin litigios sau nelitigios.Asa stand lucrurile, eu n-am a formula judecati, decizii etc. asupra cazului – a facut-o altul pentru mine, anume judecatorul, acesta oferindu-mi solutia sub forma celor doua decizii..
    Dvs. reclamati influente, presiuni etc. asupra justitiei, pe care insa, cel putin aici, pe blog, nu le dovediti.De fapt, dvs. ati abordat gresit cazul.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  18. „Orizonturi rosii” (Mihai Pacepa) descrie felul in care ceausescu perfectase metodele de „fabricare” a dosarelor de compromitere a celor incomozi lui. Cu stupoare constat o asemanare terifianta a modului in care regimul basescu isi compromite „incomozii”. Numai un nebun isi poate inchipui ca va putea recreea regimul de teroare al pantofarului … da, descentratul de la Cotroceni se pare ca poseda o doza suficienta de nebunie.
    Domnule Senator, „o paralela” intre cei doi nebuni ar fi benefica pentru cei care inca se mai indoiesc de caracterul malefic al regimului basescu.
    http://www.wattpad.com/108759-orizonturi-rosii-mihai-pacepa?p=1

  19. Într-adevăr acest subiect se pare că vă deranjează, pentru că tot îl reluaţi, aţi pierdut deja, orice probe, argumente, hotărâri judecătoreşti veţi aduce, dacă se face un sondaj de opinie “A colaborat Domnul senator Dan Voiculescu cu fosta securitate: Da. Nu.” cred că bănuiţi rezultatele :)

  20. Domnule Voiculescu, voi repeta ceea ce am mai scris. Cel puţin, parţial.
    Eu zic că lumea s-a cam lămurit despre ce e vorba. Orice om simplu care, să zicem, ar fi fost interesat dacă aţi colaborat cu Securitatea, trăind viaţa asta din România condusă de Băsescu, a înţeles în cele din urmă că nu e relevant pentru el. Dacă, acelaşi om simplu, s-a mai şi nimerit printre beneficiarii proiectelor rezolvate de dvs (cum ar fi deponenţii Dacia ), se plictiseşte rău când aude subiectul reluat de un om care nu ştie altceva decât răzbunare şi hoţie din avutul public.
    Cei care erau deja adulţi înainte de decembrie 1989 pot, de asemenea, să facă o comparaţie între mitul de atunci al Securităţii şi faptul concret că telefonul său, ACUM, în 2011 este ascultat. Şi dacă mai şi recunosc în sinea lor că n-au auzit de nimeni cunoscut sau cunoştinţă a cunoştinţei etc, care să fie oprimat în vreun fel sau altul de fosta Securitate, cu atât mai perimat pare oricine care repetă ca o moară hodorogită un lucru cu care să-i prostească pe proşti.
    Mă rog, mă cam lungesc.

    Părerea mea este că doar câţiva lingăi de cea mai joasă speţă de-ai băsescului mai pot crede, pe net, că împroşcând cu noroi un om pe care nici măcar nu-l cunosc, mai pot crea reacţii cuiva. Eu m-am mai „bătut” cu astfel de specimene, de fraieră ce eram; ei sunt prea abjecţi, ca să merite atenţia cuiva şi, în fond, nu e bine să te pui cu omul cu mintea odihnită sau cu ticăloşii. Pentru că ei oricum trebuie să posteze mizeriile pe care primesc banii. Îi recunoşti imediat pe cei tocmiţi de portocalii. Desigur, unii se dau inteligenţi.

    P.S. Înţeleg că în 2006 s-a întâmplat ceva din care Băsescu a înţeles că sunteţi un real „pericol” pentru el. E uimitoare consecvenţa cu care vă atacă. Această consecvenţă începe să dea de bănuit unor oameni care şi-au luat mai târziu vălul de pe ochi, în ceea ce-l priveşte pe Băsescu.

  21. Domnilor, sa fim seriosi… Fiecare popor are exact conducatorii pe care ii merita!

    Si, pana la urma, daca ati fost „Felix”, ce-i cu asta? Multi au colaborat cu securitatea, cativa au fost demascati, iar restul se ascund ca sobolanii… Nu sunteti nici mai bun si nici mai rau ca cei ce ne conduc… Aveti interese, pe care vi le urmariti asiduu si mi se pare normal sa fie asa. Problematic ar fi daca nu le-ati avea…
    Ceea ce vreau sa concluzionez este ca, indiferent de culoarea politica, indiferent de rezultatele unor alegeri, indiferent de masurile luate, in politica nu poporul este scopul, ci doar mijlocul…

    @sandu: si crezi ca daca va castiga USL tu vei trai mai bine?

  22. pentru linistea dvs in restul de viata ce a ramas sincer va doresc puterea de a va impaca propria constiinta cu trecutul – ati reusi asa sa fiti un exemplu ps: victimile acelor zile s-au imputinat considerabil iar cei ce-au ramas fie nu mai vor sa zgarme in trecut fie sunt prea ocupati sa faca fata nevoilor cotidiene

  23. Felix taci din gura! Numai posta documente false!!! Felix nu este niciun cetatean austriac, tu ai dat acele note la securitate cu acest pseudonim. Felix este porecla ta inca din copilarie, datorita mutrei tale de motan!

Comentariile sunt închise.