Dupa ce a distrus economia romaneasca, care a inregistrat in timpul mandatului sau o serie impresionanta de recorduri negative (prabusirea veniturilor populatiei cu peste 30%, dublarea datoriei externe, taierea cu 25% a salariilor bugetarilor, impozitarea ilegala a pensiilor), Traian Basescu a pus gand rau Europei.

In ultima perioada, asumandu-si inadecvat rolul de lider international, domnul Basescu este foarte preocupat de temele externe si emite opinii despre viitorul monedei unice europene, criza din Grecia, consolidarea fiscala, relatiile NATO-UE si alte subiecte care depasesc flagrant competenta unui presedinte incapabil sa-si conduca eficient propria tara.

Pinocchio de Romania, respins de proprii cetateni, tine mortis sa devina Pinocchio de Europa. Europa va rade, dar Romania va continua sa sufere.

Ridicolul nu-l doare pe Traian Basescu, dar prejudiciaza grav imaginea Romaniei. In loc sa-si asume greselile si sa demisioneze, domnul Basescu incearca iresponsabil sa-si internationalizeze erorile.

37 COMENTARII

  1. RESEMNARE

    Când eşti condus de-un derbedeu
    Cu ochi portocalii şi verde-n cerul gurii ,
    Ar trebui să-i mulţumim lui Dumnezeu ,
    Că măcar nu are … darul băuturii .

  2. Asa se intampla cand incepi sa te plictisesti,ce poti sa faci oare decat sa pozezi intr-un presedinte-jucator care joaca extrem de prost pentru tara sa,dar care nu vrea nici in ruptul capului sa renunte la capriciile sale de doi lei si de doi bani!Oare pana cand o sa tot joace Traian Basescu intr-un presedinte competent si capabil in a crea si a misca ceva pentru tara asta care se duce de rapa pe zi ce trece mai mult sub minunata administratie a sa.

  3. Basescu s-a simtit foarte jignit de comparatia cu Mussolini. Si asta pentru el un loialist fanatic al lui Ceausescu incearca disperat sa se impuna noua si lumii intregi ca varianta imbunatatita (capitalista) a idolului sau.
    Aidoma ucenicului de pantofar a introdus un regim de austeritate de dragul austeritatii (se putea incerca stimularea consumului sa tina economia pe linia de plutire si sa lase ca ultima solutie austeritatea), si-a facut progenitura politican, se implica in mai toate evenimentele internationale de multe ori enervand ceilalti lideri, si-a facut „Elena” ministru, a construit si el inutilitatile de rigoare, un fel de mini-Case ale Poporului (piscine in sate fara apa, partii de schi pe terenuri derapante, terenuri de fotbal in panta, sali de sport in localitati cu populatie preponderent octogenara etc) vrea sa schimbe si el reorganizarea teritoriala a tari asa cum ceausescu ne-a transformat raioanele in judete, a „rationalizat” alimentele, benzina si energia scazand salariile si pensiile si crescand TVAul, imparte maniacal decoratii si grade celor cu limba fina, il jigneste cu naduf pe Regele Mihai, si ii pedepseste pe cei care (cred ca) au indraznit sa faca revolutia din dec 89.
    Si cum sta bine unui jmeker din port, basescu stie sa evite greselile lui ceausescu : nu achita datoriile ci face cat mai multe, nu ii impiedica pe romani sa paraseasca tara ba din contra ii „da afara” (stati in Chicago ca aici va merge mai bine ca acasa), nu vrea sa fie presedinte pe viata ci doar 10 ani.
    Este lesne de inteles de ce premierii lui favoriti sunt doar cei care au proslavit din greu societatea socialista multilateral dezvoltata iar cei alesi de el sa conduca studierea crimelor comunismului sunt exact cei care stiu sa le ingroape cat mai adanc si cat mai bine.
    Eu sunt de parere ca atata timp cat basescu se doreste un echivalent de ceausescu este meschin din partea noastra sa nu-i oferim o „finalitate” echivalenta: suspendarea si incarcerarea.

  4. :))) Turul trecut nu am votat dar la aceste alegeri voi vota. Am fost convins de antene sa votez orice dar nu USL. :))) Stiu sunt basist, sunt PDL-ist…blah blah. Dar culmea e ca mai sunt cativa cunoscuti care mi-au spus aceeasi chestie. Tare Daniel Constatntin :)))

  5. eu cred ca se razbuna acum pe noi, pe tara..oricum demnitate nu mai are, in locul lui demisionam demult

  6. Regimul turnătorului Băsescu a eșuat. Niciodată statul de drept nu a fost mai periclitat decât este astăzi. Niciodată nu am avut un guvern mai prost, niciodată românilor nu le-a fost periclitată mai mult existența materială.

  7. Am sa va las acelasi comentariu ce l-am pus pe blogul PONTA.

    **************
    Eu i-as face o recomandare lui Ponta. Sa-l lase pe “mereuță” asta sa mearga la CE pentru ca tot nu va rezolva nimic.

    In schimb Ponta sa faca vizite de lucru la prim-ministri europeni pentru a negocia si a incheia intelegeri inter-guvernamentale.
    Astfel l-ar lasa pe “mereuță asta” cu gura cascata si mai deprimat ca niciodata.

    Se vede de la o posta ca TB-ul asta doar vrea hâră desi nu face nimic.

    *********
    Si partea a doua

    *********
    Tocmai mi-a venit o idee traznita. Ce-ar fi sa-i aratati lui TB ca aveti mult mai multi prieteni in Europa si in lume decat el? In plus sa-i fluturati pe sub nas nu doar vizitele ci si realizarile facute la aceste vizite, nu vorbe cum face TB.

    Prima vizita pe care v-as recomanda-o este sa-l vizitati pe regele Mihai pentru ca la el este solutia Schengen. El este cel mai bun ambasador al Romaniei in plus regina Olandei este verisoara lui, cred ca am citit undeva.

    **********

  8. Si eu astept momentul in care matelotul o sa-si dea demisia. Sper sa vina cat mai repede. Saaaauuuu…sa incercati pe toate caile constitutionale sa-l suspendati.

  9. Romanii s-au saturat de mizeriile incompetentului Basescu. Trebuie facut ceva, urgent. Un referendum ar fi extraordinar.

  10. Basescu a facut mult rau Romaniei si romanilor. Daca nu vrea sa demisioneze, trebuie demis.

  11. „Cei leneşi plece unde vor ! „

    Înainte de loviluţie un confrate de-al lui MRU, membru pcr, a declarat unui reporter occidental că el doreşte să fie LENEŞ pentru că potrivit Internaţionalei „cei leneşi plece unde vor !”
    Ieri la Craiova, MRU reia această declaraţie în tema „criza şi leneşii”, drept care audienţa oltenilor baraţi recunoaşte ca valabil imperativul Internaţionalei şi opţiunea de a pleca unde vor, dar numai în… Israel.
    Cu alte cuvinte : călăuzeşte-i domnule Mihai Răzvan Ungureanu, cândva f. utecist.

  12. RESPECT PROFUND

    Prezenţa lui la Bruxelles e de bun augur ,
    Căci Băsescu-n Europa, e un fel de guru ;
    La vederea sa, liderii fac stânga-n prejur
    Din prea mult respect … arătându-i curu’.

  13. Tocmai acum Valentin Stan baleste de placere spunand ca marlania lui Basescu din SUA (episodul cu Marga) nu este o marlanie, ci ca de fapt „le-a tras-o” celor din USL. Elevat limbaj la un personaj care se crede desteptul desteptilor!

  14. Domnule Voiculescu vad ca peste tot la antene este liniste si nici dv,nici angajatii nu ati luat o pozitie oficiala fata de magaria de emisiune a lui Stan,fata de limbajul acestuia de mahala,cu bietica-n sus,baietica-n jos,facindu-l imbecil pe primul ministru. Pot sa va intreb de ce ? Cu respect !

  15. Eu nu înţeleg de ce ţine el morţiş să ne facă de râs. Să stea mai bine în banca lui, să tacă. E o vorbă: după ce că eşti prost, mai şi semnalizezi. I se aplică lui Băsescu. Problema e că semnalizează pe spinarea noastră.

  16. @ santinela
    Vad ca suntem cam singurii care ne exprimam dezacordul fata de limbajul lui Valentin Stan. Ceilalti ori nu-i urmaresc emisiunea, ori sunt de acord.
    Ce folos ca, poate, transmite informatii interesante, daca sunt impanate cu atatea invective, invelite intr-un limbaj bulevardier. Oare acelasi limbaj il foloseste si in fata studentilor sai?
    Sunt foarte curioasa, oare ce rating a fi avand aceasta emisiune?
    Acest Stan ii jigneste nu numai pe Ponta si pe Antonescu, in acelasi timp ne jgneste si pe noi, cei care ne-am pus sperantele in USL.
    I-am urmarit primele 3-4 emisiuni cap-coada si, desi era foarte obositor, ma interesau informatiile pe care le transmitea (mai ales cele de politica externa). Dar apoi m-am lasat pagubasa, mult timp nu m-am mai uitat la emisiune. Am mai incercat apoi la ultimele 3 emisiuni sa-l urmaresc, dar n-am mai rezistat decat 4-5 minute. Eu inteleg critica, dar nu poate sa o faca intr-un limbaj adecvat parerii foarte bune pe care o are despre sine?

  17. @MIHAELA
    „Ceilalti ori nu-i urmaresc emisiunea”

    Mai repede l-as urmari intr-o emisiune pe Vanghele.. e mai simpatic. Stan are probleme care trebuie sa si le rezolve singur. Pana atunci, nu e „comestibil”. (pentru mine)

  18. @santinela, @MIHAELA @etc

    Mai sunt şi alţii la Antena3 care se mai enervează şi aruncă unele cuvinte mai urâte pe post, numai că în majoritatea lor, sunt legate de Băsescu şi ai lui. Atunci e bine, nu?
    Eu cred că atitudinea dlui Stan este încă o dovadă că Antena3 este un post obiectiv de ştiri, nu unul plătit de “mogul” să zică nasoale de Băsescu.
    Sunteţi culmea. Dacă zic numai de Băsescu, sunt prea subiectivi şi fac asta pentru că aşa le-a spus “mogulul”, dacă nu zic nasoale şi de USL, iar nu e bine.
    Eu nu-i văd chiar aşa de impecabili nici pe cei de la USL. Şi dacă ar fi, încă n-au avut timp să şi demonstreze asta. Criticile venite de la TV, în special de la A3, pot fi constructive dacă ştiu să le privească.

    Mult respect pt dl Voiculescu, scuzaţi-mi termenul utilizat, l-am pus între ghilimele; am observat că şi dvs. îl folosiţi, altfel nu-mi permiteam.
    Îmi cer scuze de off-topic.

  19. Domnule Senator,

    Ati demarat deja schimbarea legii pentru revenirea la majoritatea simpla de voturi „impotriva”, ca necesitate pentru suspendarea presedintelui. Acum daca asteptati pana legea apare in Monitorul Oficial, cu tegiversarile PDL si vacantele invocate de hrebenciuc, exista o sansa destul de mare ca aceasta suspendare sa nu se mai intample pana la finalul de mandat al lui basescu. Sunt 2 ani pana atunci! 2 ani de circ, de impostura, de rusine pentru noi romanii cu un presedinte accident de soft electoral.

    Ma intreb daca nu ar fi oportuna o suspendare cat mai urgenta. Da, va veti lovi de majoritatea absoluta de voturi „PENTRU” necesara eliminarii lui basescu de la cotroceni. Oricum, chiar daca nu ar fi schimbat el legea, tot aveati nevoie de o prezenta la vot egala cu majoritatea absoluta. Daca ne gandim ca popularitatea lui e undeva sub 10% eu zic ca sunt sanse mari sa il suspendati intr-un referendum pentru ca acum aveti nevoie doar de 10% mai multe voturi „pentru” decat veti avea cand refaceti legea si reintroduceti majoritatea simpla.
    Practic, diferenta intre manjoritatea absoluta si cea simpla e doar procentul de sustinere in populatie al lui basescu!

    Domnule Senator, demarati suspendarea lui basescu! E timpul ca romanii sa demonstreze ca sunt constienti si isi iau viitorul in propriile maini.
    DEMARATI IN PARLAMENT SUSPENDAREA LUI BASESCU!

  20. revenirea la majoritatea simpla de voturi “impotriva”, CORECTAT revenirea la majoritatea simpla de voturi “PENTRU”,

  21. @ Ioana B
    Stimata doamna, daca ati fi citit foarte atent comentariul meu ati fi vazut ca am scris: „I-am urmarit primele 3-4 emisiuni cap-coada” si „…apoi m-am lasat pagubasa, mult timp nu m-am mai uitat la emisiune”. Emisiunea a aparut cand la guvernare era PDL (partid pe care nu-l simpatizez), dar tocmai din cauza limbajului folosit, chiar daca avea destule motive sa critice, nu am putut sa urmaresc in intregime decat cele 3-4 emisiuni de la inceput.
    In comentariul meu mi-am exprimat dezacordul fata de limbajul folosit si de jignirile (gratuite) aduse, nu dezacordul fata de criticile facute.(vezi ultima fraza din comentariu) Una este sa critici si cu totul altceva este sa jignesti.
    Asa ca, stimata doamna, nu stiu daca sunt chiar asa de „culmea” cum ziceti dvs.

  22. Basescu va lasa ceva pozitiv in istorie in vreme ce altii care-l critica vor ramane vesnic anonimi… sau vor sfarsi in haznaua istoriei alaturi de alti criminali odiosi. Istoria nu poate fi cumparata si nici cenzurata.

  23. Daca tot s-au iscat polemici off-topic, hai sa torn si eu niscai gaz peste foc!
    Ce nu este adevarat din ceea ce spune Valentin Stan?
    Nu este adevarat ca, de cand s-a instalat USL-ul la guvernare, Basescu puncteaza la fiecare lovitura? Ei, as! Basescu trebuie suspendat, iar apoi „bagat” in referendum de demitere, fara tam-tam! Din scandalul actual, USL pierde procente, iar PDL-ul castiga! Dac-o tine tot asa, pana la alegeri USL-ul nu mai face 51%!
    Alt off-topic:
    De unde-a aparut zvonul cu taxa pe bere? E zvon, sau e realitate?
    Daca-i realitate, atunci e limpede ca va pregatiti de-o alta taxa pe saracie, care-o sa faca mult „bine” economiei! Ca si TVA-ul majorat, sau taierea salariilor, sau forfetarul.
    Pe Isarescu de ce nu-l potoliti cu mizeria pe care-o face cu rata de schimb? De ce nu-l amenintati cu un consiliu monetar si-un curs fix, ca-n Bulgaria ? Nu vedeti ca USL-ul e asociat cu deprecierea leului, de catre PDL-isiti? De ce, pentru 25% (din volumul tranzactiilor) de investitori-speculanti, sa sufere 75% (tot din volumul tranzactiilor) de investitori-strategici?
    Stiti mai bine decat multi altii ca orice crestere a pretului energiei (de orice fel) e o crima pentru o economie in recesiune! Le-ati aratat astora sperietoarea nationalizarii? Nu cred! E prea complicat! Are implicatii profunde, la nivel european, chiar mondial! E mult mai simpla taxa pe bere.
    Aveti 6 luni la dispozitie sa atrageti un vot pozitiv. Daca va multumiti doar cu unul negativ, atunci e clar ca urmeaza 4 ani de politica social-economica tip PDL.
    Convins fiind ca nu are nevoie de sustinerea mea, ma alatur, totusi, „strigatului” lansat de domnul Valentin Stan.

  24. „“Am aflat de la cineva de dimineaţă, (sâmbătă, NR) scrie Udrea pe blog, că există un promo la Antena3 în care se spune ceva despre cum am cheltuit eu, după ce am renunţat la funcţia de ministru al Dezvoltării, 500.000 de euro. Subiectul urma să fie tratat în emisiunea de sâmbătă seara care îmi este de mai bine de un an dedicată”.

    “Dupa câteva ore, îmi trece prin minte să îmi sun, totuşi, soţul şi să îl intreb dacă a făcut vreo investiţie în ultima perioadă. Spun „totuşi” pentru că din promo era clar că eu eram subiectul, nu soţul, nu altcineva. Şi soţul îmi spune că da, a reuşit până la urmă să cumpere, dupa negocieri lungi despre care în treacăt îmi amintise acum câteva luni, fostul Hotel Griviţa. O clădire monument istoric ajunsă o ruină, dar care este lipită de hotelul pe care îl are deja la Gara de Nord, Eurohotels. Vânzătorii sunt persoane private, moştenitori care şi-au redobândit proprietatea în instanţa de judecată.”

    Domnule Senator,

    Aceasta individa afla de la televizor ca sotul ei a investit jumate de milion de euro in perioada de criza? Cati bani pot avea sotii Cocos daca la ei in familie o „cheltuiala” de jumate de milion de euro este tratata ca un Happy Meal de la mcdonalds … „Puisor, auzi ca zic antenele ca ti-ai cumparat Happy Meal, e adevarat? Da! Intradevar, si-a luat un Happy Meal,,, vechi de cateva zile.. a facut-o din mila, da… sigur! Stiti si dumneavoastra ca o parte din banii sunt donati de mcdonalds la organizatii caritabile…pai nu? ”
    Domnule Senator,
    Va rog sa verificati cine a lasat acel hotel sa ajunga o ruina?
    Verificati „la sange” documentele de retrocedare. La Cluj, mafia basescu-boc-udrea au revendicat in fals prin terti un numar imens de proprietati in centrul orasului. Cat de convenabil boc- basescu i-au transferat Cartile Funciare la udrea la minster! Si parca nu era de ajuns sa le aiba ea sub cheie, puterea portocalie decide sa le „refaca” pe milioane de euro cu firma Samsung. Ce se mai aude de aceasta „refacere” ? Nu o poate opri guvernul Ponta?
    Iar acum udrea-cocos cumpara intr-o veselie proprietati „revendicate” !
    La Cartile Funciare este o bomba cu ceas. E o cocleala imensa facuta de clanul basescu-udrea-boc… si in Ardeal sunt documente foarte vechi pentru ca proprietatile din Ardeal aveau CFuri de pe vremea austroungara.

Comentariile sunt închise.