Senatul României are o Comisie Economică. Comisia are un președinte pe nume Florin Cîțu.

Acesta afirmă public că „România se îndreaptă spre o mega-criza economică”. Ca argumente, ca fundamentare științifică, nu este în stare să emită nici o judecata de valoare.

Ca profesor de macro-economie înțeleg din intervenția sa că nu are soluții, nu a făcut nicio analiză și, mai grav, confundă nepermis criza financiară cu criza economică.

5 COMENTARII

  1. Presedintele comisiei economice nu isi merita functia pe care o are,el face niste declaratii doar de dragul de a iesii in presa cu ceva,se vede lipsa de profesionalism de analiza economica…..si cred ca si de studii(si sper sa ma insel)insa din statutul unei astfel de functii nu ai voie sa iesi sa spui ca ,,romania se indreapta spre o mega-criza economica,,.Astfel de cuvinte pot avea un impact devastator asupra populatiei,pot creea o nesiguranta totala si o incertitudine de care chiar nu aveam nevoie acum…..sper ca mai marii statului sa ia cunostiinta de greselile facute si sa ia atitudine in acest sens.

  2. Eu cred ca va face pana la urma o analiza economica pertinenta si va iesii si isi va cere scuze pentru cele spuse.Cu asa afirmatii nu poti ocupa astfel de functii importante.

  3. Eu cred ca orice om poate gresii indiferent de functia ocupata.Acum sa nu incercam sa ii bagam pe toti in aceeasi oala,cei care se simt nepregatiti pot si singuri sa isi dea seama de asta si sa paraseasca functia ocupata si sa lase pecineva competent sa o ocupe.

  4. Romania are nevoie de exporturi si investitii.!Lucrez intr-un loc (vama Frankfurt) de unde vad ce puternice sint exporturile Germaniei si cum aceasta tara a devenit puternica. Mii de exporturi pe zi !domnule Voiculescu!. Romania a votat candva Iohannis romanul avand in mintea lui si aici nu ma poate contrazice nimeni BMW,Opel, VW ,Siemens etc.pp. in minte. Romanii trebuie sa produca cantitate si calitate si sa atraga investitii. Suntem la zeci de ani distanta de satele din Germania de infrastructura lor.. Avem nevoie de infrastructura regionala si locala.Avem nevoie de bani care vin din export.Sint mandru ca am ajuns sef de tura la aeroportul frankfurt (Vama) dar mi-e jena de faptul ca vad acolo ce slab e exportul romanesc,cel putin pe calea aerului spre Asia si America.

  5. Domnule stan chris….tin sa va aduc la cunostiinta ca Romania prin ceea ce exporta tot prin aeroport trece…se numeste materie cenusie(adica creiere)presupun ca si dumneavoastra tot prin aeroport si prin vama ati trecut….respect ceea ce faceti si jobul pe care il aveti insa economia tarii pe care dumneavoastra ati lasat-o in urma este o economie ascendenta,in care se investeste se sustine tineretul prin creearea de locuri de munca si ce sa vezi……surpriza ….strainii sunt ffff interesati de a investii in romania in multiple domenii de afaceri.nu este un sfat insa documenti-va mai mult inainte sa va exprimati o parere.

Comentariile sunt închise.