S-a întâmplat.

Azi, 40 de pensionari din Bucuresti au venit la Grivco pentru a vorbi despre cum le sunt afectate drepturile de o reformă a pensiilor plină de bâlbe si erori. Despre cum creste vârsta de pensionare la femei în domenii unde munca e atât de grea, încât 65 de ani reprezintă un orizont optimist de viată. Despre situatia nemeritată în care sunt pusi marii actori ai României – reprezentati la întâlnire de marea doamnă care este Rodica Popescu Bitănescu. Si multe, multe altele. Detalii puteti găsi aici.

P.S. O parte a presei s-a agitat o vreme: chiar e Coalitie? Vin ”greii”? E rost de-un scandal? Ba chiar, în mod bizar si amuzant, exact la ora stabilită pentru începerea dezbaterii, curentul în zona Băneasa a fost întrerupt putin, ”strategic”. La fata locului, lucrurile s-au linistit: ”sunt doar niste pensionari amărâti…”. Ori asta nu e o stire în România de azi.

34 COMENTARII

  1. ATENTIE ROMANI !!! Bla-bla… x 20 de ani = Bla-bla… Pai… fratilor, nu va mai ” omorati ” cu pareri si idei… chiar nu v-ati prins ca dupa 20 de ani de neocomunism, lucrurile nu numai ca nu s-au schimbat in bine, ci… mai rau ?!… Romania pur si simplu nu mai exista !!! … sau, nu mai e a noastra demult ! Suntem niste amarati de chiriasi, sclavi ai bancilor si intretinatori ai marlanilor de politicieni si beizadelele lor ! Acum, Romania apartine : 1. Politicienilor, fosti si actuali comu(n)isti 2. Bancherilor + Notari publici ( camatari oficiali protejati de politicieni ) 3. Magistratilor, judecatori, procurori, avocati de lux si tot ce tine de justitia romana ( care sunt tot ai politicienilor ) 4. Securistilor vechi si noi, bineinteles, servitorii clasei politice 5. Curvelor de lux, ajunse vedete pe toate posturile Tv, in politica, dame de companie, etc. promovate de… alesii neamului, adica de… 6. Clanuri tiganesti, manelisti, afaceristi dubiosi, care sunt cununati, nashiti, botezati de unii politicieni, dupa care bineinteles… devin cotizanti la unele partide in campanii electorale si… v-ati prins, Romanica e a lor ! 7. A tuturor celor care au legaturi cu clasa politica.

    PS: acum… ati inteles cui apartine Romania ?!…
    Asa ca nu va mai dati cu fel si fel de pareri, ca va pierdeti timpul si nervii degeaba ! Romania e un stat in faliment, cu datorii ce nu vor putea fi platite nici de nepotii copiilor nostri, pt. ca nu vom avea de unde scoate bani !
    ATENTIE ! NU MAI AVEM :
    Agricultura,Petrom, Gaz, Apa, Electrica, Flota, fabrici de ciment, textile, medicamente, de fapt… toata industria romaneasca a cazut pe mana strainilor ! Va mai aduce-ti aminte ce spunea Ceausescu inainte de executie ?!
    ” Agenturili straine ”

    Mai aveti pretentii la un viitor in aceasta tara ?!
    … Eu, nuuuuu !!!

  2. Legi date cu ochii inchisi,pentru spectacol. Nu contest faptul ca trebuie diminuata diferenta intre pensiile foarte mari si cele extrem de mici, dar acest lucru se putea rezolva prin alte metode,nu prin a le numi „nesimtite”. Toti au muncit la viata lor si au contribuit…nu inteleg unde e nesimtirea. Nu ei si-au scris suma pe un contract,cat doresc la pensie…ci statul. Asadar, obrazul gros il are statul, nu omul.
    Imi pare rau sa vad oameni respectabili ai acestei tari cu lacrimi in ochi din cauza unor hoti care si-au gasit ocazia sa fure din ce in ce mai mult.

  3. vreau sa va lansez o propunere de proiect de lege in care sa putem avea posibilitatea de a alege daca vrem sa dam contributia la pensie sau nu,pentru ca eu nu consider echitabila darea timp de 35-40 de ani a parti de contributie pentru a beneficia de pensie doar 10 ani de dupa…si asta intr-un caz fericit…
    multi dintre noi nu mai ajung sa beneficieze de pensie ,murind inainte ,din diferite motive…ce se intimpla cu banii astia ?
    sunt atitea impozite si taxe din care sa putem da pensiile celorlalti…de ce sa mai dam si cota asta de care nu o sa beneficiem decit atit cit sa ne umilim batrinetea stind cu mina intinsa la stat.
    daca aleg sa nu mai dau cota si sa muncesc pina la moarte credeti ca se poate sa am banii astia in timpul vietii,ca sa ma bucur de ei…?
    cred ca sunt mai avantajat decit unii care dau banii si mor inainte.
    ar fi foarte bine daca dupa 10 ani de contributie la orice fond,de orice natura ar fi el,sa pot alege daca mai dau banii sau nu.
    pot sa inteleg ca un tinar nu poate hotari din primul an de munca ce e mai bine pentru el si este nevoie de bani pentru sprijinirea PIBului,dar dupa ce se maturizeaza si are o familie si o directie in viata,poate sa hotarasca daca vrea sa mai dea bani sau nu in vederea beneficiilor ulterioare.
    am argumentat destul de simplist dar daca ati inteles ideea puteti sa veniti cu adaugari in sprijinul proiectului de lege…

  4. Rodica Bitanescu poate-a plans, putin teatral,
    Se-ntampla doar la dive, dintr-un mediu astral.
    Dar cel ce v-a lasat vorbind pe-ntuneric,
    Nu este nici un dubiu :sigur e nemernic.

  5. D-le Voiculescu , sunteti un om care ne-ar putea scoate din criza, aveti experienta, ati lucrat in comert exterior intr-o perioada in care acolo nu lucra oricine ( cunosc multe persoane care au lucrat la Vitrocim, si erau selectati din cei mai buni) Admir modul in care v-ati implicat cu casele nationalizate dar din pacate nu se aplica legea
    Daca sunt pensii obtinute in mod ” nesimtit’ , nu era mai simplu sa aplice acestora un impozit gradat? Eu am avut o periada un salariu decent, dar o transa din el era impozitat cu 60 % si nu se revolta nimeni.
    Sa fie lege, nu se poate actiona in justitie, nu se diminueaza pensia ci se mareste contributia ca impozit, si asta tot gradat.
    Nu e corect sa contribuim conform veniturilor, dar unii sa ridice pensii care sunt de 20 ori mai mari decat o pensie acceptabile , cum ar fi 1500 Ron.
    Acum sunt pensionara si ingrozita ca s-ar putea micsora aceasta, eu o intretin si pe mama mea din pensie, pentru ca ea are pensie de urmas si cu 400 Ron cum s-ar putea intretine?

  6. Apropo de intentia Guvernului de crestere a varstei de pensionare:

    Dupa modelul din justitie,de practica” in rem”
    Cand se urmareste fapta, deci nu si autorul,
    Guvernul sa acorde pensie post-mortem,
    Mortii nu contesta…Plange doar poporul.

  7. @ Gabriela
    Sunt de acord cu dumneavoastra. DOMNUL VOICULESCU POATE SCOATE ROMANIA DIN CRIZA. IN FRUNTEA TARII TREBUE SA FIE UN OM
    CUNOSCATOR IN ECONOMIE, INTREPRINZATOR, ATENT LA PROBLEMELE OMULUI DE RAND. IN TARA INCOMPETENTEI GENERALIZATE TREBUE PUS UN OM COMPETENT. PESTE CORUL POLITICIENULOR MANELISTI TRBUE PUS UN CUNOSCATOR DE OPERA.

  8. SOLUTIA SALVATOARE PENTRU ROMANIA !
    Pana la proba contrarie, monarhia a fost singurul sistem in cadrul caruia Romania a inregistrat un salt de un ordin de marime. Asta nu inseamna ca republica e prin ea insasi un sistem nociv natiunii romane. Romanii sunt liberi sa-si aleaga calea. Daca vor sa mai sacrifice inca o generatie… si inca una… si inca una… e alegerea lor.
    In ultimii 20 de ani, combinatia romani+republica a demonstrat ca si tranzitia poate deveni permanenta…
    SOLUTIA PENTRU IESIREA DIN CRIZA ECONOMICA, MORALA SI RASIALA !
    – UN REGE TANAR EDUCAT LA LONDRA NE BALCANIZAT ACCEPTAT DE CURTIILE REGALE ALE EUROPEI. UN ARBITRU NEUTRU AL VIETII POLITICE , DEASUPRA PARTIDELOR SI INTERESELOR DE GRUP.
    Conducatorul statului- REGELE NICOLAE ( singurul urmas legal al coranei Romaniei )
    PRIM MINISTRU : DAN VOICULESCU -UN OM COMPETENT IN TARA INCOMPETENTEI GENERALIZATE, IN TARA CEA MAI CORUPTA DIN EUROPA
    SI PROBABIL DE PE MAPAMOND.

    Robert Horvath Deva cineast New York
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  9. :)) . vad ca inca nu si-a pierdut simtul umorului mister Voiculescu . imi place . Din pacate facem haz de necaz … altfel nu am fi adevarati romani

  10. TISMĂNEANU VREA INSTITUTUL LUI MARIUS OPREA

    “Adică, eu să-mi văd de morţii mei, iar ei să pună mâna pe institut”.
    A zis Marius Oprea la Ediţia – cu adevărat – specială de la Antena 3

    DESCONSPIRAREA INTELECTUALULUI ROSU VLADIMIR TISMANEANU !
    ( APARITIA UNOR NOI DOCUMENTE COMPROMITATOARE )
    ATENTIUNE ! EXPLOZIV ! ATENTIUNE !
    In decursul anului care a trecut am incercat fara succes sa atrag atentia autaritatilor despre activitatea lui Vladimir Tismaneanu. Plicul meu cu documente
    a fost refuzat de Ambasadoarea Romaniei la ONU Simona Miculescu, la care am avut o audienta.
    Dansa a refuzat sa se uite la documente, precizand ca in cazul in care descid plicul
    compromitator audienta mea a luat sfarsit. Dansa a refuzat deasemenea scrisorea
    mea adresata presedintelui Traian Basescu. Deasemenea mentionez ca memoriile mele oficiale trimise directorilor servicilor speciale romanesti au ramas fara raspuns. Scisoarea catre Basescu ca si celalate au fost trimise retransmise prin intermediul Ambasadei Romaniei in SUA. Aceste actiuni de musumalizare sunt de o gravitate speciala facand parte dintr-o conspiratie institutonala urmarind sa salveze pe Presedinte de un urias scandal politic cu largi repercusiuni internationale.
    DESCHIDETI : http://devanewyork.blogspot.com/
    Tot pe acest blog puteti urmarii serialul ” DESCONSPIRAREA LUI VOLODEA „. Cele 7 Articole urmareasc inceputurile si intreaga cariera de agent fidel comunismului pana la EXPULZAREA DIN SUA care va avea loc datorita denuntului meu adresat
    Serviciului de Emigratie American.

    Robert Horvath Deva Cineast http://www.devagallery.com/

  11. O foarte interesanta caricatura pe aceasta tema gasiti aici,in pagina 2.Si tot aici mai gasiti una: BASESCU-BLESTEMAT DE O TIGANCA SA MOARA CA UN CAINE!(merita vazuta) Apropo de caricaturi, inca mai sper sa agreati ideea unei caricaturi zilnice pe blogul dumneavoastra(ieftin).Ati spus ca discutam, dar a ramas asa.Si inca ceva, expozitia organizata cu prilejul CONCURSULUI DE EPIGRAME a fost un fiasco. 50 de caricaturi lipite cu scotch pe pereti(cu care ocazie desenele s-au si deteriorat) nu prea aduceau a manifestare culturala, dar asta e.Eu am vrut sa iasa ceva frumos, dar firma care s-a ocupat a fost de alta parere.

  12. Va multumim pentru articol,domnule Voiculescu.
    Fac parte din multele femei a caror speranta de viata e evaluata cu cinism de guvernanti.
    Se uita ca cele mai multe dintre noi au afectiuni cronice pe care le duc pe picioare.Daca mergem bolnave la serviciu,dupa cum se intampla destul de des,nu se gandeste nimeni ca randamentul nostru profesional nu este optim?De ce sa nu ne permita pensionarea la o varsta rezonabila pentru a lasa loc celor tineri care sunt mai puternici si mai sanatosi?
    Fara a mai aminti ca speranta de supravietuire se calculeaza in functie de o generatie de femei majoritar casnice si care nu a fost afectata de stresul contemporan.

  13. Domnilor, chiar nu îi este ruşine doamnei de pe A3 de la ora 8am când se screme să-l imite pe Mircea Badea? Măcar dacă ar dezbate alt subiect dar ce “mâncă” Mircea Badea seara, vomită ea dimineaţa.Şi câteodată se îneacă cu propria-i vomă verbală.E fiţoasă tipa şi plină de narcisism (termenul n-are nimic comun cu Florea cu acelaşi nume) Salvaţi-o fraţilor…şi pe noi la fel. Nu mai prostiţi proştii vorba unui înţelept care face şpagatul în direct.

  14. TOP 7 zile – Voiculescu (politica)
    Cautam in 3,190,079 posturi, 2,746,517 comentarii, 3,961,818 twittere si 980,094 articole din presa online

    POSTAREA ROBERT HORVATH

    SOLUTIA SALVATOARE PENTRU ROMANIA ! 13 februarie 2010
    devanewyork.blogspot.com (rank: 0,291)
    !- UN REGE TANAR EDUCAT LA LONDRA NE BALCANIZAT ACCEPTAT DE CURTIILE REGALE ALE EUROPEI. UN ARBITRU NEUTRU AL VIETII POLITICE , DEASUPRA PARTIDELOR SI INTERESELOR DE GRUP. Conducatorul statului- REGELE NICOLAE singurul urmas legal al coranei Romaniei PRIM MINISTRU : DAN Voiculescu -UN OM COMPETENT IN TARA INCOMPETENTEI GENERALIZATE, IN TARA CEA MAI CORUPTA DIN EUROPASI PROBABIL DE PE MAPAMOND. Robert Horvath Deva cineast New Yorkhttp:devanewyork.blogspot.comhttp:www.devagallery.com

  15. CHIAR NU ARE NIMENI NIMIC DE ZIS LA COMENTARIUL MEU… SAU O TINETI IN CONTINUARE CU PARERI FARA CONTINUT ?!

    PS: Voi trimite comentariul pana o sa va plictisiti !

  16. MONARHIE DUBLATA DE COMPETENTA.
    Am scris o scrisoare Printului Charles in care ai cer parerea in legatura cu posibilitatea revenirii la monarhie in Romania prin tanarul print Nicolae. Raspunsul a venit promt. ;Revenirea la monarhie prin varul meu Nicolae este o ideie extrem de interesanta dar in ultima instanta totul depinde de vointa poporul Roman.”. Un rege tanar educat poate deveni o solutie pentru o tara neguvernabila. Avand un prim ministru cu adevarat competent in persoana lui Dan Voiculescu aceasta formula, probabil sigura, creiaza premizele iesirii din criza politica, economica si morala in care sa afundat tara.
    In momentul in care imaginea tarii este la pamant, ea va asigura o intrare Romaniei in civilizatia Europeana, de data aceasta cu adevarat si pe usa din fata !

    Robert Horvath Deva Cineast devanewyork.blogspot.com
    http://www.devagallery.com/

  17. Domnule Dan Voiculescu,
    Felicitari pentru initiativa!
    Daca aflam mai devreme veneam si eu cu mama care are 75 de ani, 40 de ani de munca din care 20 de ani in grupa II si o pensie nesimtit de mica. Tata este netransportabil.
    Sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate si putere de munca dumneavoastra si familiei!

  18. RONDELUL NEBUNIEI VIOLETE

    Visa că navighează pe-o mare violetă,
    Liliachiu, amurgul incendiase zarea.
    În manta-i mov, cârmaciul veghea de pe dunetă,
    Privind o violetă şi inspirându-i boarea.

    Un ametist, pe deget, mai jos de verighetă,
    Sclipeşte mut şi tainic, în ton cu înserarea.
    Visa că navighează pe-o mare violetă,
    Liliachiu, amurgul incendiase zarea.

    Nutrea în vis cârmaciul ambiţia secretă
    De a schimba o stemă, modificând culoarea,
    Căci deţinea o probă, mai mult decât concretă,
    Că movu-l remontează – i-a spus admiratoarea.
    Visa că navighează pe-o mare violetă.

  19. 1)Ce prostie, rege educat la Londra, Ti-e dor de carol? dar se poate il propun pe fiul regelui Cioaba, sau Basescu Inima de Leu
    2) Prim ministru Mihai Gadea ca seamana putin din profil cu Titulescu sau Armand Calinescu ca oricum la ce criza e si va fi trebuie scapat repede de el .
    NIK nici mie nu-mi place Anca Florea!

  20. Domnule Voiculescu, n-o mai tineti domn’le ca surda in joc, n- o sa fie nici o coalitie, are tehnologie nea Basescu sa nu se faca nici o cirdasie. Apropo de pensionari, nici aici nu aveti dreptate ! Pai ce sa faca guvernul daca nu mai are bani de pensii? stringe cureaua „stiintific”. Adica, rade pensiile „nesimtite” buuun…. Mareste virsta de pensionare, manevra intilnita si la guverne mult mai spalate din EU. Ciupeste de ici de colo sa dreaga aghiasma de criza. Care ar fi alternativa dupa parerea dumitale ?? Sa iasa in fata natiei si sa declare falimentul sistemului de pensii si sa-si dea demisia !! Visuri din astea nu apar nici la aia de fumeza iarba de aia spurcata.
    In concluzie, schimbati va rog placa ca asta zigirie in mental !!

  21. RONDELUL NEBUNIEI VIOLETE
    (O variantă uşor revizuită)

    Visa că navighează pe-o mare violetă,
    Liliachiu, amurgul incendiase zarea.
    În manta-i mov, cârmaciul veghea de pe dunetă,
    Privind o violetă şi inspirându-i boarea.

    Un ametist, pe deget, mai jos de verighetă,
    Sclipea tăcut şi tainic, în ton cu înserarea.
    Visa că navighează pe-o mare violetă,
    Liliachiu, amurgul incendiase zarea.

    Nutrea în vis cârmaciul ambiţia secretă
    De a schimba o stemă, modificând culoarea,
    Căci deţinea o probă, mai mult decât concretă,
    Că movu-l remontează – i-a spus admiratoarea.
    Visa că navighează pe-o mare violetă.

  22. Domnule Calin
    Eu propun o reintoarcere la normalitate.
    Valorile sus iar non valorile la locul lor, adica jos. Nu este vorba de elitism ci de conditia elementara a unei orice societati normale. Revolutia ..89 in loc sa reaseze lucrurile le duce la paroxism. Va asigur ca un om calatorit in jurul lumii ca Romania este singura tara din lume condusa de „monstruoasa colitie „: lume proasta si clanurile tiganesti.In loc sa ne apropem de Europa ne indepartam de ea.
    Inteleg ca lumea buna scolita si educata sperie. O natiune plina de talent istorie si cultura este dispretuita. Suntem considerati tiganii Europei. Dumneavoatra va convine. Mie nu. Solutia propusa de mine este un inceput de drum.
    Romanii sunt un popor ascutit de minte si vor prinde de unde vin avantajele.
    Dumneavoastra nu le vedeti………… Va cer scuze pentru sinceritate.

  23. @acuvio,
    Multumesc pt. comentariu ! Ai dreptate… ratacim de 20 de ani si daca o tinem tot asa, vom mai rataci inca 20 adica 40. Am ajuns la concluzia ca „poporul” (stim noi care… cele vreo 5 miloane si ceva ) isi merita soarta ! Pacat de ceilalti, pe care eu ii numesc cetateni, care nu au nicio vina. Eu nu vreau sa fac parte din „poporul” asta manelist, Otv-ist, telenovelist, etc. Nu politicienii sunt de vina ci noi romanii, ca nu suntem uniti. Ne lipseste unitatea nationala ! Uitati-va la unguri, tigani si alte minoritati cat de uniti sunt ! Asa am fost de la Daci incoace, curve cu doua fetze, tradatori de neam si niste lasi.
    Decebal, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Cuza Voda, Maresalul Antonescu, pana la urma chiar si pe amaratul de Ceausescu, care si peste acei urmatori 20 de ani, inca se va vorbi de el, noi i-am tradat s-au impuscat. Astia suntem si acum. Avem sute de Ceausesti super imbogatiti, cu odraslele lor cu tot, suntem condusi de fostii comunisti si securisti supusi occidentalilor, adica… ” Agenturili straine ” !!! … mai tineti minte ?!…
    In al doilea razboi, am fost cu Germania, dupa aia ne-am dat cu rusii. Asta facem si acum : suntem servitorii americii ( am uitat de planul Marshall ) si ii sfidam pe rusi tratandu-i ca pe bau_bau. Rusia nu mai e ce a fost ! Daca ne mai spargem mult in figuri, o sa ne lase fara gaz si Tezaurul nu il vom mai vedea niciodata ! Daca adoptam o politica inteligenta chiar din ‘ 89 incoace, poate ne aflam pe o alta pozitie acum. Uitati-va la Germania, Franta si multe state occidentale care nu agreaza prea mult politica americana, ce relatii bune au cu Rusia ! Am curaj sa pun pariu ca in viitorul apropiat, UE nu va mai exista.
    Pentru noi nu exista nici acum ! Din 2007 de cand am intrat, ne-am dus de rapa de tot. Nu mai avem nimic, ne-au luat totul ! Suntem in faliment !
    …Iar noi… si de aici inainte, vom ramane o natie de curve ca si pana acum, pt. ca astia suntem ! Cand cu unii cand cu altii…

  24. D-le SORIN MUNCACIU , daca nu sunt bani, sa nu se faca terenuri de golf, ca nu tusim fara ele, sa nu se planteze pomi exotici si alte fantezii facute pe banii nostrii.Tot ce s-a vandul in 20 ani este munca pensionarilor de azi. Si daca nu sunt bani, nu conducem noi de aproape 2 ani.
    Sa se scoata banii neimpozitati, lucru la negru . Dece se admite lucru pe conventii civile? Sa fie cu carte de munca, chiar cu 1 sau 2h/zi sau saptamanal , sa se contribuie la pensie , dar sa fie si drepturi rezultate din asta. Eu ma ingrozesc cand guvernul afirma ca ne poarta de grija – ce biruri ne mai asteapta in numele grijii purtate ?
    Iar pt CALIN, ii spun ca nu ne e dor decat de cineva care sa stie sa conduca un guvern, sa apere tara ( Carol a facut-o mai bine decat ” patriotii” de azi mai bine zis ” patri-hotzii ” ) , care are decenta, si nu stiu pe nimeni in ultmii 20 ani care sa fie mai buni decat a fost monarhia, asa ca lasati pe altii care stiu sa vorbeasca. Leul era convertibil in timpul monarhiei.

  25. Mi-e dor de comentariile”vechilor” de pe blog(esop,andron,etc).Erau amuzanti si la subiect-sau cum zice dl.Badea pe subiectul leapsei.Dar cum pe bloguri comenteaza si iau leapsa”viermi care trag la kkt” sa inteleg ca blogul e de rahat(scuze!) si noi viermii? O.K. De aici deducem ca blogul dumnealui,cu care se lauda ca a cam dat lectii si oftici,mai ales cu traficul,miroase mai rau(fiind vorba de r..h..t).Pe acest blog mai misunau ceva viermisori,comentand sau postand epigrame,dar pe blogul lui dl.Badea,colhaie viermii.Si culmea,sunt fan Mircea Badea,urmarind in fiecare seara emisiunea lui,doar ca nu comentez niciodata pe blogul lui,nederanjandu-l nici cu laude,nici cu injuraturi.La lista de jigniri acumulata in viata asta am mai adaugat una-viermisor de rahat pe blogul mogulului.Cool! De aceea o sa ma amuz in continuare citind si uneori comentand pe blogul coolmogul-ului.”Cainii latra,ursul merge inainte”.Ce conteaza,doar nu-mi ia caii de la caruciorul rulant,Badea sau Mogulul!

  26. @Gabriela,
    Ai perfecta dreptate ! Suntem tara cu cele mai multe si aberante taxe si impozite din lumea asta, lume din care noi parca nu mai facem parte de mult.
    Toti banii se duc aiurea la regii asfaltului, dar avem cele mai proaste drumuri din Europa, din care chipurile facem si noi parte. In Germania e de 3 ori mai ieftin si calitatea e impecabila ! Platim C.A.S. si spitalele arata ca cele din Afganistan, infecte si pline de gandaci. Nu avem justitie nici politie, desi au salarii destul de bune si pt. asta tot se „manjesc” ori cat le-ar fi salariul de mare.
    Nici o institutie a statului nu functioneaza, desi sunt platiti, pt ca sunt la mana politicienilor ! O gramada de agentii cu angajati ai clientelei politice, pe salarii nesimtit de nesimtite, care habar nu au cum arata o condica de prezenta…
    …Si vorba ta : se toaca bani pe tot felul de exotisme si fantezii, care nu se adapteaza la clima din Romania. Birouri de lux, perdele, masini cu soferi de lux, stilouri cu penite de aur, mese festive la bufetul parlamentului, etc.
    Ma intreb ( daca ma e cazul ) pt. ce sau daca a avut vreun rost lovitura de stat din 1989 cu atatia tineri morti, ca acum sa se lafaie in belsug toti bosorogii astia gusati si burtosi cu odraslele si beizadelele lor cu tot ?!
    Pana in ‘ 89 parca mai faceam cat decat parte din lume asta… Acum am ramas ai nimanui si vai de capu’ nostru ! Am mai zis, Romania nu mai exista si nu mai e a noastra demult ! Suntem in faliment si clasa politica nu vrea sa recunoasca ! Asta e…

  27. TRIUNGUL GANSTERESC TISMANEANU – BASESCU – PATAPIEVICI

    ( FURT DE MILIONE DE DOLARI DIN BANII STATULUI IN PLINA CRIZA ECONOMICA ,IN TIMP CE SE REDUC PENSIILE SI COPII PLANG DE FOAME ! )

    SCRISOARE DE LA AMBASADA ROMANIEI LA WASHINGTON

    Stimate domnule Horvath,

    Vă confirm primirea mesajelor dvs. transmise Ambasadei României la Washington la 1, 12 şi 16 Ianuarie 2010, înregistrate la ambasadă cu nr. P 2330 Ambasada a transmis mesajele respective in tara.

    Cu stimă,

    Adrian Tudorache
    Ambasada României la Washington

    Cu alte cuvinte Guvernul Romaniei si Presedintele Traian Basescu au luat
    cunostinta de urmatoare scrisoare oficiala (fragment)

    Domnului Traian Basescu Presedintele de onoare ICR.
    “AL Capone a sfarsit la inchisoare pentru evaziune fiscala. De el sa ocupat aceiasi institutie care se ocupa de dumneavoastra” U.S. Treasury ;” Office of Terrorism and Financial Intelligence (TFI) TFI are ca scop is to disrupt and dismantle money laundering organizations and prosecute money launderers to the fullest extent of the law. “ICR NEW YORK IS A CRIMINAL ENTERPRISE ACTING IN U.S. Sa va dau un exemplu clasic al operatiei TRIUGHIUL. Seful organizatiei mafiote(BASESCU ) da ordin. Financiarul ( PARAPIEVICIi ) face un cec 100.000 $ Mesagerul (MIHAES ) pleaca cu cecul bine ascuns spre USA. Spalatorul (TISMANEANU) deschide FICTIV un “Centru de Studiu” al comunismului pe langa Universitatea din Mariland. Nu conteaza ca la 20 de ani de la caderea comunismului subiectul nu intereseaza pa nimeni . Banca este BUGETUL ICR. (CECURILE ADUNATE INSUMEAZA CATEVA MILIOANE DE DOLARI) Pentru a da acoperire actiunii spalatorul devine agentul diversiunie si purtator de cuvant.
Pentru a conecta pe spalator ( tismaneanu ) de bugetul urias de milioane de dolari ICR ( basescu ) Tismaneanu este plimbat la toate icr-uri din jurul lumii. Actiunea gansterilor in care unul este presedintele tarii, continua de 4-5 ani si ar fi continuat multi ani daca nu eram eu. Fiind cetatean american am atentionat TFI….In incheiere va sugerez o solutie. Deschideti o ancheta prezidentiala, dati vina pe altii si si semnati demisia. In caz contrar nu pot decat sa va urez puscarie usoara !
    Document atasate.-Partituri şi roluri de Mircea Mihăieş
    -romania literara- in care Vice- presedintele ICR viorbeste de primul cec de 100.000 acordat lui Tismaneanu din Bugetul ICR,in 2004 La ora actuala cecurile insumeaza mai multe milione de dolari furati din buzunarul romanilor.

    ROBERT HORVATH DEVA cineast USA http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com

  28. Domnilor si doamnelor, ma simt obligat sa va raspund. Va rog sa pastrati proportiile !! „Fanteziile” se rezuma la citeva milioane de euro, sistemul de pensii si spitalele au nevoie de citeva miliarde de euro. Nu confundati sezonul cu fasonul !! Sint departe de a apara guvernul actual, ba din contra, eu cred ca „idiotia” guvernarii nu vine de la cea ce au facut pina acum prost ci, mai ales , din cea ce nu au facut si ar trebui sa faca, ca sa nu nu ducem dracului. Problema dumneavoastra este ca acuzati guvernul Boc , o administratie temporara, fara sa intelegeti ca, de fapt, problema este STATUL roman. Monopolul statului in taxare si justitie face ca „jaful” organizat de guvernantii actuali si alcolitii lor sa fie acelasi indiferent de ” actorii” de la putere. STATUL este o „gasca” organizata care se foloseste de putere in folosul propriu, jefuind resursele creeate de populatie prin munca cinstita. Ne invirtim ca mita dupa coada !! Dam jos PDL-ul, vine PSD-ul cu aceleasi apucaturi. Problema este sa reducem puterea STATULUI la un minim necesar (justitie si armata) si restul societatii sa fie coordonat de piata libera si contracte liber consimtite. O societate civila este cu atit mai puternica si bogata cu cit statul este mai redus si lipsit de putere.( de exemplu Elvetia) Invers, cu cit statul este mai puternic si mai represiv cu atit societatea civila este mai saraca si mai lipsita de libertate.(de exemplu Rusia).In concluzie, dupa parerea mea, atita timp cit societatea civila nu intelege sa lupte deschis pentru ingradirea puterilor statului , nici o schimbare politica nu va aduce dupa sine schimbarea vietii noastre.

  29. din mai multe postari ale colegilor de blog (nu bloggeri de serviciu) …incep sa cred ca ideile lansate de mine nu sunt chiar asa de proaste (cu modestie vorbind)…si ca ar avea sustinere „in popor”.
    Dl Horvath zice ca avem o societate imbatranita.Perfect de acord.!!!si imbatraneste pe zi ce trece si mai si scade numarul populatiei…adica numarul celor ce peste 10-15-20 de ani ar putea contribui la findul de pensii va fi cu mult mai mic decat cel actual.
    Asa cum am mai si zis e nevoie de un Porgam national de sustinere si stimulare a natalitatii.

    In prezent ce se intampla la nivel de finantare a copilului – e o bataie de joc! INsa taxele, accizele etc le avem la nivelul UE- la acest aspect „suntem armonizati cu regulile UE” cum zicea dl Prof. Suta de la ASE. Ca trebuie sa fim armonizati….dar vad ca cei ce ne conduc cam aleg domeniile de armonizare…..

    2.@PIEDONE 66. Sefu’ exista o legislatie in vigoare care prevede ca treptat,incet – incet spre incetisor :) sa se micsoreze contributia la Pensiile de stat cu un anumit % ce „teoretoc si legal” ar trebui sa creasa, fiind dirijati catre Fondurile Private de Pensii.
    Iar aici stimate domn…esti un pic mai protejat. a) sunt fonduri ce de zeci sute de ani consacrati lucreaza in aceste domenii, iar ocupatia lor zilnica este: Multiplicarea acestor fonduri, prin diverse plasamente, obligatiuni, actiuni, dobanzi bancare, metale pretioase…..
    Statul face asa ceva? Raspuns – nu. Statul nu stie sa multiplice, statul stie sa cheltuie., iar pofta creste mancand.

    Iar aici in cazul unui deces, sumele acumulate, multiplicate etc. se returneaza mostenitorilor legali. Banii nu se duc in fondul Pacii cum se duc cei de la stat!
    La atingerea varstei de pensionare poti sa ridici suma acumulata intr-o singura transa, sau in mai multe transe – la alegerea ta. Si incepi stimate Pensionar sa calatoresti prin lume, la fel cum fac si europenii sau americanii, calatorind prin jurul lumii in vase de croaziera.

    Anul trecu Guvernul a inghetat acel % ce trebuia transferat catre Fondurile private de pensii….pe motiv ca nu aveau bani. Nu exclud ca poate o sa si-l anuleze…..
    La noi sistemul de pensii e un sistem Piramidal. Se plateste o pensie din contributia tanarului….care numarul lor scade iar al pensionarilor creste. Pai e si normal si logic ca intr-un anumit moment X sa nu ajunga bani.

    Bravo acelor pensionari ce aleg sa lucreze in continuare iesind la pensie. De ce trebuie pus sa aleaga? El toata viata a cotizat si ce e si mai interesant: el lucarnd dupa varsta de pensionare – cotizeaza in continuare, adica o parte din pensia actuala o primeste din impozitele ce le achita din salariu.
    O singura precizare: Tinerii sa aiba prioritate. Exista multe cazuri cand „oamenii rodati de viata si plini de experienta vietii” prin diverse metode incearca sa nu dea voie ca un angajat tanar sa se ridice. Ca nu cumva”morcovul tanar” (am auzit personal aceasta expresie de la cineva de varsta pensionarii) sa se ridice mai mult decat ii este permis.

    In rest Bravo lor, intrucat exista multi batranei ce au energie, chef de viata si sanatate mai multa decat multi tineri., si ai de la cine invata. Daca vrei sa inveti. Ca sa ai ocazia sa „furi meseria”.

    La fel e si in sistemul de sanatate! Achit o groaza de impozite pentru CAS, iar cand ma imbolnavesc (nu exageram – cam rar), apelez la clinica privata cu plata. Cam la aceas medici ce lucreaza si la stat in ture. Nu e normal acest lucru!
    Sa-mi dea statul banu’ ca mi-l manageruiesc eu mai bine – imi fac o polita de asigurare emdicala „serioasa” de o sa vina spitalul la mine acasa sa ma opereze.

    Postarea cu parlamentarii romani in Tailanda, care nu cunosc nici o limba straina poate avea 2 explicatii: – le-au platit din banii personali secretarelor sa-i insoteasca, ca sa nu se vada pe acte ca le-au luat cu ei…. :)
    -In Tailanda nu prea ai nevoie de limbi straine :) Se intelege din priviri ce se doreste :):)

    @Horvath. Stimate domn, sunteti mai nostim cand scrieti de contrabanda cu pocnitori romanesti in SUA decat cu Printul lui Duda din pom…..Omu’ adica Cearles asta care este :) v-a raspuns corect….el saracu’ s-ar fi bucurat….poate ar mai veni si el la niste omor de porci mistreti sau sa avda niste caprioare pe doua picioare :) dar totul depinde de bobor. Iar Boborul nu-i vor. Asta e realitatea „crunta si nemiloasa”

    O sa intrebati:”Cine e Boborul? „Democratic vorbind :) -Raspuns: „Boborul sunt eu”.

    @Luci -am fost la ski in Poiana Bv cu fetitele mele de 6 si 3 anisori. Sunt pe faza :)

Comentariile sunt închise.