Un scurt rezumat al “afacerii”, aşa cum am propus-o joi (ideea a prins, deci mergem mai departe):

1. Scot la vânzare două spaţii de publicitate pe acest blog. 300 euro, timp de 3 luni. Ofertele se fac pe adresa [email protected]. (S-au strâns deja vreo patru oferte).
2. Banii merg la bloggeri tineri, care au ceva interesant de spus, dar care n-au reuşit încă să dea lovitura.
3. Eu ofer, la rândul meu, două burse de blogger. Cu aceeaşi valoare. Dacă e cazul, numărul acestor burse va creşte.

Iată lista bloggerilor înscrişi în competiţie până în acest moment; dacă am sărit pe cineva, nu-i cu rea-intenţie şi se va remedia. (Înscrierile rămân deschise încă o săptămână. Pentru a participa este necesar să postaţi un comentariu cu link la acest post.)

1. http://www.achilianu.eublog.ro
2. http://ciusti.blogspot.com/
3. http://www.max-media.blogspot.com
4. http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/
5. http://rubenbudau.wordpress.com
6. http://blogderomanfrustrat.blogspot.com/
7. http://training-vanzari.ro
8. http://www.pozar.ro
9. http://oldupai.wordpress.com/
10. http://www.codrinpaveliuc.finantare.ro
11. http://iongiurca.wordpress.com
12. http://www.nenea.ro
13. http://mihneagamulescu.blogspot.com/
14. http://cats-engine.blogspot.com
15. http://www.ralukiaro.blogspot.com/
16. http://bangkokdaily-dorian.blogspot.com/
17. http://www.coins.ro/politic/
18. http://dragossorinnicula.wordpress.com/
19. http://allandalla.blogspot.com
20. http://lexaverzes.blogspot.com
21. http://razvansardare.blogspot.com/
22. http://farasens.wordpress.com/
23. http://leonid.ro/
24. http://contact.romania-inedit.ro
24. http://maryus.info/blog/
25. http://www.punctIT.ro
26. http://daimadeadun.wordpress.com/
27. http://ionut-puerava.blog.com/

61 COMENTARII

  1. Eu as vrea sa fac reclama la http://Barter.eIMM.ro , o platforma online de bartere pentru IMM-uri, 100% gratuita.
    Avand in vedere ca sunt persoana fizica si ca ofer un serviciu gratuit pentru firme pot obtine o reducere de la cei 300 euro / 3 luni ?

    Multumesc anticipat,

  2. D-le Voiculescu, vreau sa va anunt cu toata bucuria ca vineri seara am fost sunat din partea PC si sotia a fost delegata la o sectie de votare din lugoj. Incepe trainingul maine la ora 17. Probabil eu raman la lipit afise. Totusi, ma bucur de faptul ca vom fii implicati si ca ne vom aduce si noi aportul intr-o masura,cat de mica e ea,ca… de… de aia ne-am inscris,nu? in rest sanatate la romani,si intelepciune…ca merg mana in mana

  3. Dan,

    Imi permit sa iti spun asa, desi mi-ai putea fi tata. Esti unul dintre artizanii (indirecti) ai consortiului Antena1 – RCS, care au pus stapanire pe campionatul Romaniei la fotbal.

    Canalul gspTV e disponibil doar in reteaua RCS. Dan, e un business neviabil. In plus, interziceti sistematic toate site-urile care va preiau streaming-ul tv pe net. Desi in acest streaming intra si reclamele voastre, pe care (avand in vedere suma imensa platita pentru drepturile de difuzare) ati vrea sa le aratati cat mai multor oameni. Puteti cere statistici de accesare catre site-urile care va preiau postul. Altfel, veti ramane cu cei 37% din romani care au acces la RCS, si veti pierde MULTI bani (banii celorlalti 63%). La ce serveste un spectacol care nu e accesibil publicului?

    Daca as putea decide, as introduce un cont platibil prin PayPal prin care oricine e interesat de un anume meci sa plateasca x EURO si apoi sa aiba acces la streaming live pe net cu respectivul joc, membri care sa poata fi cuantificati in vanzarile de publicitate, taxati direct pentru acces, etc.

    Dan, monopolul impus nu e o strategie concurentiala viabila pe termen lung. Eu unul NU imi voi schimba provider-ul de cablu niciodata (desi e un provider cel putin perfectibil) din cauza unui santaj de genul: „nu ai RCS / digi, nu poti vedea meciurile din Romania”. Si cred ca nimeni cu coloana vertebrala nu ar face-o vreodata.

    TU ce zici? Cat de etic esti ca om de afaceri?

    Mihai.

  4. Multumesc pentru ca figurez pe lista. Sper sa merit, dar sa am si norocul necesar. Ii salut pe toti ceilalti competitori. Bafta!

  5. Ma inscriu si eu ,
    Nu am castigat decat o caseta cu muzica pentru copii , cand eram prin clasa a 4-a , asa ca nu cred ca acum a venit vremea sa ma afirm castigand o bursa, dar cum un profesor universitar mi-a spus sa nu ma opresc din a avea o atitudine pozitiva, optimista pentru ca nu stiu ce pierd, o sa-mi postez si eu aici linkul ce sper sa fie ales de cititori.

    http://112ocupat.wordpress.com/
    Zambeste! – pentru ca meriti :)

    Oare tu , cititorule, esti fericit ?

  6. Cum o sa alegeti cele mai bune bloguri pentru acordarea bursei? Noi nu putem vota??:) Le dati asa….pac, pac?:)

  7. mogulule,

    blogul meu apare pe lista cu propuneri pt primirea de burse; cred ca este o eroare (poate a mea, poate a altcuiva). din cate am inteles eu, pt a candida la una din burse era nevoie de propunere sau autopropunere.
    nu stiu daca m-a propus altcineva, dar daca e vorba de autopropunere atunci e clar o mare eroare. este posibil ca aceasta eroare sa mi se datoreze chiar mie daca postarea la nume si a linkului echivala cu autopropunere.
    da, mi-am postat linkul in comentarii, dar nu pt a solicita bursa ci pentru – stiu ca nu a fost chiar fair-play – a-mi face linkul mai vizibil (mi s-a pus pata pe performanta in trafic) sau pt a atrage atentia asupra unor subiecte publicate de mine si care (conform stiintificului precept al ciorii care isi lauda puii) mi se par mie de luat in seama.
    sper sa nu te superi dar prefer sa prefer sa declin nominalizarea mea in lista candidatilor pt burse.
    motivele sunt multe dar – pt ca asa e corect – voi nominaliza macar o parte, sperand sa-mi fie inteleasa atitudinea:
    – cred ca aceste burse ar trebui sa mearga cu precadere spre tinerii care ar putea perfectiona in viitor domeniul comunicarii (in blogosfera dar nu numai)
    – eu sunt o „hoasca” batrana; acus implinesc 14 ani in presa locala (jud Neamt), ani in care am prestat mai ales in presa scrisa (plus, de ceva ani, o emisiune saptamanala la un post tv local;
    – de cateva saptamani am reusit contraperformanta de a fi obligat sa inchid ziarul fondat de mine, VESTEA, la putin timp dupa ce acesta implinise patru ani de prezenta pe piata media locala; nu stiu daca in 2005 a fost cea mai buna decizie sa infiintez acest ziar dar faptul ca a rezistat (cotidian) timp de patru ani de zile pe o piata media saturata cum e cea din Neamt a fost o performanta (care, din pacate, s-a frant, firma pe care-l editam fiind obligata sa traga obloanele din motiv de datorii la fisc si furnizori)
    – desi este evident ca in acest moment banii nu ma dau afara din casa, cred ca investitia ta (si a celorlalti finantatori) trebuie sa mearga, asa cum ziceam, la tineri care vor putea face mai mult decat mine
    – desi nu-mi permit acum sa devin unul din finantatorii acestor burse (poate, in viitor, va rasari iar soarele pe strada mea) tin sa-ti spun ca, in fond, dar cu mijloacele mele, chiar de azi (luni), acord si eu umilul meu sprijin dezvoltarii blogosferei
    – peste cateva ore intru in prima emisiune „revista presei” de la 1 tv neamt (pe care o voi realiza zilnic de acum incolo) in care, intre cele doua parti clasice cu presa locala si presa centrala voi inserta (3 minute) prezentarea unui site si – atentie!!! – vreo 7-8 minute le voi dedica prezentarii stirilor mai interesante de pe blogurile din neamt (dar nu numai)

    detalii aici
    http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/2009/05/atentie-bloggeri-la-raport.html

    – mai mult, daca chiar ai citit comentariile mele postate pe blogul tau, stii ca mircea badea este un fel de anti-model pt mine (prefer tipul de revista a presei realizat serios, nu circul); sper ca, desi aici la p neamt, sa pot dovedi ca aprecierea poate veni si din seriozitate nu doar din tabloidizare (inclusiv la tv)
    – asa ca, intre noi fie vorba ca bloggeri, cine stie? poate ca in sectiunea „Atentie! BLOGGERI LA RAPORT DE LA 1 TV” iti „voi oferi” eu o bursa – nu cash ci prin prezentarea blogului tau intr-una din emisiunile pe care le voi pastori; sincer, eu personal am avut cateva lucruri faine de invatat de la „distinsa adunare” careia ii esti gazda

    Cu speranta ca declinarea nominalizarii blogului meu intre cele care candideaza la bursele pe care le oferi va fi inteleasa asa cum am expus-o, fara alte interpretari inutile sau patimi,

    cu sinceritate
    daniel vinca

  8. 1 Va propun o afacere
    Aici eu am de castigat ,pentru ca eu va propun afacerea
    2 vând două spaţii de publicitate pe blogul meu contra 300 de euro, timp de trei luni
    cand vinzi ceva nu inseamna ca acel lucru nu iti mai apartine?Cum adika vinzi un lucru pentru 3 luni e ilogic

    3Motivul: înţeleg că stau bine cu traficul zilnic – între 3500 şi 7000 de ”vizitatori unici
    Eu ma gandesc la voi nu la mine,pretu este chiar mic.(Aici argumentu sa ii faci pe ei sa creada ca e afacerea vietii lor,ei neintelegand ca tu le oferi nimik dar ei iti ofera luna de pe cer)

    4 Cu banii ăştia oferim două ”Burse de blogger” pentru tineri inteligenţi, cu idei şi condei, care se străduiesc să-şi facă cunoscut propriul blog şi să câştige şi nişte bani din asta.
    Aici cred ca tu vrei sa iti faci cunoscut blogul deoarece ai zis ca pentru tine e o afacere ,deci trebuie sa iti iasa ceva.

    5Eu, la rândul meu, pun la bătaie două ”Burse de blogger”, ca să fim la egalitate. (Pun şi mai multe, important e ca ideea să prindă).
    Aici vrei sa fii cool,popularitate ataci targetul bloguristilor care sti ca este un target tanar(Aici intervine motivatia si ambitia ta de a incerca si ati demonstra ca poti manipula si tineretul prin propria lor arma care este blogul)

    6Adresa oficială pentru oferte este: [email protected]
    Simtul umorului=da bine la tineret,reclama buna iti spala din varsta

    7 Cei care doresc să-şi propună blogurile pentru bursă sunt rugaţi să posteze un comentariu cu link la acest post (Dumnezeule, ce limbă ciudată am învăţat!).
    Cu cati sunt mai multi participanti cu atat mai bine
    Toti care ii vei alege ,vor scrie despre tine in blog lor,fa un calcul sa zicem 50 bloguri ori 1000 zi inseamna 50.000 de vizualizari pentru blogul tau.

    8 P.S. Având în vedere criza de pe piaţa media, orice publicaţie, radio, televiziune sau site din trusturile lui Dinu si S.O.V. beneficiază de un discount de 20%.
    Glume catre adversarii tai deoarece sunt sub tine la raitinguri stiind ca va ajunge gluma la urechile lor(satisfactie)

    Nu inteleg de ce analizez ce vrei sa faci ca oricum nu ma intereseaza,cred ca de plictiseala
    Multa sanatate deoarece aveti varsta la care va trebuie cel mai mult.
    Cu stima.

  9. Domnule Voiculescu. Mircea Badea si o revista au făcut un experiment interesant care sa promoveze starea de normalitate. Cred ca trebuie extins, si ca sa nu mai lungesc vorba va propun sa preia PC-ul si dumneavoastră idea cu acordul iniţiatoriilor si sa o extindeţi in toată tara cel puţin in reşedinţele de judeţ. Ei au avut o idee buna PC-ul are o infrastructura naţionala. Sunt pensionar si nu stau in capitala judeţului, nu sunt membru in nici un partid dar daca se face alerg si eu !
    M-am adresat senatorului Voiculescu. Va mulţumesc pentru atenţie.

  10. Eu zic ca pentru cel mai talentat blogger, in ale scrisului, in afara de bursa sa oferiti si un job sau o colaborare cu una din publicatiile trustului. Daca scrie bine ar trebui sa evadeze din cand in cand din online.

  11. O idee de-a mea(de blog) veche si un blog proaspat pentru un concurs inedit. Chiar imi place sa comentez politica iar domnul Voiculescu mi-a dat un impuls major cu acest concurs. Poate chiar o sa iasa ceva din asta.
    Mult bafta tuturor,
    Sisokoki

  12. Si in provincie sunt probleme destule, si provincia are ceva de spus. Eu incerc, aproape in fiecare zi, sa spun cate ceva. Adica sa scriu. Aici: http://www.vochina.wordpress.com. O fac pentru mine si pentru cei care au placerea sa citeasca. Si sa comenteze, eventual. Cu cat sunt mai multi, cu atat mai bine. Deci… ma inscriu!

  13. Domnule Voiculescu, as dori sa stiu pana la ce data ne putem inscrie blogurile. De asemenea ma intereseaza cat de vechi trebuie sa fie blogul, de exemplu daca am postat doar 2 articole „se pune” ? Cam asta as dori.. niste mici informatii/regulament afisat undeva ca sa am/avem cat de cat o idee mai vasta. Multumesc!
    p.s. acum vad ca inscrierile raman deschise inca o saptamana, totusi ramane intrebarea pe ce criterii se aloca locurile castigatoare?

  14. Buna ziua. Nu am un comentariu la subiectul acesta, eu am alta problema cu dumneavoastra. Aveti o fundatie care ajuta tineretul inteligent al acestei tari (poate chiar sute de persoane), insa sunteti dispus pentru raiting sa prostiti milioane de romani cu emisiuni ca „Acces direct” si „Un show pacatos”. Oricum aia de se uita la genul asta de emisiuni prea destepti nu sunt, da’ chiar sa-i prostiti si mai tare de atat?! Nu am inca o parere formata despre dumneavoastra, dar asta spune multe. Cat despre faptul ca nu mai trageti dumneavoastra sforile in trust, poate o sa va creada aia de se uita la emisunile precizate mai sus. O zi buna si raiting pana-n…

  15. de cand am vazut ca ‘a pomenit’ mircea badea de blogul dumneavoastra, am inceput sa-l citesc si eu si chiar am fost placut surprins de ceea ce am citit…
    acum cateva zile mi-a spus un prieten ca mi-a inscris blogul intr-un „concurs” … nu stiam exact despre ce e vb si mi-a spus ca am sa gasesc, aici, pe blog detaliile. den diferite modite tocmai astazi am reusit sa mai intru si am ramas putin surprins sa imi vad adresa blogului in lista de mai sus! apoi mi-am adus aminte de ce mi-a spus prietenul meu!
    mi se pare o idee foarte interesanta….

    zi buna tuturor!

  16. RXYTZO, NU (la 2), pentru ca vinzi doar utilizarea acelui spatiu( cum s-ar zice in civil, dreptul de uzufruct). Daca este convenabil pentru ambele parti se poate extinde durta contractului. Deocamdata domnul „mogul” doreste sa fie de 3 luni. Tu incerci doar sa faci pe desteapta/desteptul? Chiar nu inteleg…scuze ca te-am jignit anterior dar nu ma simt prea bine. Cred ca am si putina febra. Oricum nu inteleg ce anume doresti…

  17. nu stiu cui sa-i fac reclama, pe cine sustin,dar, motivarea a 5000 de oameni trebuie luata drept exemplu pt. toti cei care vor accede la o astfel de bursa. nu cred ca doar cei 300 de euro ajung sa ne faca sa spunem lucrurilor pe nume si sa luam atitutine. oricum, initiativa dvs. e alutara, nu e prima si nici ultima pe care o infaptuiti. unde pot gasi,pe net,doctrina partidului pc?

  18. Domnule Voiculescu, este o adevarata lectie de suflet si de viata postarea lui Daniel (nr 14 la comentarii la acest post), cel care are „vinca. vestea. neamt. blog”. Cati dintre noi au puterea si caracterul sa renunte la un avantaj material, mai mic sau mai mare, in favoarea noului val, a lupilor mai tineri? Cati dintre politicieni ar avea fair-play-ul sa se dea deoparte in favoarea unor adversari?
    F.f.f.f putini, din pacate…
    M-a impresionat mult aceasta postare si m-a pus pe ganduri vis-a-vis de rolul jurnalistului in societate dar si de dependenta lui de factorii din jur, sociali, politici si – mai ales – economici.
    Pentru eleganta lui cred ca ar merita un premiu special (fara bani, o diploma) pentru caracter. Cred ca nu ar avea motive sa-l refuze…
    Bravo lui Daniel si bravo dumneavoastra, domnule Voiculescu. Initiativa dumneavoastra si reactia lui arata ca, desi sunt exceptii, exista si valori neafectate de criza

  19. Observ ca blogosfera e conectata la principiul „easy-money”. Am cateva observatii, daca imi permiteti:
    1. Majoritatea blogurilor participante sunt gazduite de platforme de blogging (blogspot, wordpress, etc), fapt ce mie imi inspira neseriozitate. Cine isi doreste sa bloguiasca, isi cumpara cumpara teren, pune fundatia, construieste peretii, pune acoperisul, tencuieste casa, cumpara mobila si se instaleaza confortabil in noul sau spatiu. Nu se muta cu chirie…
    2. Majoritatea vor bani fara sa scrie … exemplu elocvent este comentariul lui Orix … „Daca nu am deocamdata blog nu ma pot inscrie ?” ?!? Scriem, opinam, impartasim si abia apoi cerem bani… not the other way around.
    3. Desi plec de la premisa ca autopropunerea e o forma de expresie a vanitatii, de data aceasta voi face o exceptie. Pentru ca este un proiect in care cred:
    http://athenian-legacy.com/ro/
    O zi buna :)

  20. Cu asta atrageti voturile bloggerilor la europarlamentare, nu? :P Lasand la o parte gluma, ideea chiar e grozava si persoanele care au ceva de scris vor merita din plin bursele. Si ca o scurta curiozitate, cum popularitatea dvs in lumea internautilor e in crestere, ii veti lua locul lui Mircea Badea in emisiune?

    Tot respectul,
    SunPearl
    http://sunpearl.wordpress.com

  21. Initiativa dvs este de laudat, ca si participarea activa din ultima vreme in blogosfera de altfel. Era cumva de asteptat tinand cont de statutul pe care il aveti, de lider de opinie.
    Surclaseaza ca avantaje media traditionala daca ne gandim la posibilitatea interactiunii cu cititorii si de cea de a exprima concret si nedistorsionat propriul punct de vedere.
    Ca jurnalist nu pot decat sa ma bucur, fiindca indiferent de opinia personala, prezenta dvs aici inseamna tacit o recunoaste a tranzitiei de la media traditionala spre una interactiva – anume new media. Coreland cu pozitia actuala pe care o aveti, de „mentor” sa spunem al trustului Intact, rezultatul viitor va fi unul interesant…
    Bineinteles ca va fi un proces indelungat, fiindca Romania se afla intr-un stadiu incipient (comparativ cu ceea ce vad in UK) dar chiar si asa, e un semn incurajator ca ne indreptam sontac-sontac in directia potrivita.

    Cu toate ca nu cunosc metodologia dupa care se va face selectia (accent pe trafic, continut, etc) si fiind oarecum sceptic ca veti avea timpul necesar macar de a „rasfoi” mai amanuntit blogurile inscrise, as dori totusi sa includ si blogul meu pe lista, al unui roman ceva mai „progresist” in conceptii, aflat momentan indatorat la studii in strainatate.

    http://www.subversiv.ro

  22. Ma inscriu si eu la burse! Pentru ca trecand peste subiectivismul si entuziasmul inerent prezentului, privind obiectiv in urma continui sa-mi apreciez scriitura. Atat din punct de vedere ideatic, cat si din punct de vedere stilistic. Eu cred ca scriu bine si mai mult de atat, cred ca scriu cu folos! Caci asa cum cititorii mi-au confirmat, articolele-mi publicate i-au ajutat cel putin sa-si puna mintea la contributie si sa gandeasca propriile lor solutii, raspunsuri, opinii.

    Ma inscriu totodata la aceste burse, vazandu-le ca un imbold… imboldul de a scrie mai bine, imboldul de a scrie mai des. Pentru ca odata cu premiul vine si responsabilitatea de a te ridica la inaltimi.

    Iata asadar blogul care cred ca demonstreza potentialul meu de bloger bursier. http://nuiasa.blogspot.com/

Comentariile sunt închise.