Mi-a scris Mădălina, una din invitatele de la întâlnirea de joi. Dacă public textul, veţi spune că e P.R., că e un aranjament la mijloc. Dacă nu-l public, sunt nepoliticos.

Mai bine spuneţi că e P.R.!

“You got mail

Nu eram eu Meg Ryan, dar nici el Tom Hanks… şi totuşi mi-a dat mail cu mesajul să dau numărul de telefon pentru a ne întâlni! Am răspuns, nu ştiu din ce motiv, că doar intrasem să spun pe blog că îmi place cum a scris scrisoarea către fiica dumnealui şi că îmi place cum sună „mogulul cool”. Aproape imediat am fost sunată să confirm prezenţa mea la întâlnirea din joia respectivă, episodul pilot. Ora 5. Five o’clock tea? Cam aşa aveam impresia că o sa fie! păi cum altfel? Vor mai veni doi bloggeri supăraţi care îi vor sări la beregată iar eu voi sta cuminte în banca mea aşteptând să mă întorc acasă cu 335-ul să-mi văd de ale mele. De ce m-am dus? Din curiozitate, din nevoia de a mă simţi importantă? Nu sunt nici chiar aşa curioasă şi nici n-aveam nevoie să mă simt importantă prin astfel de metode. M-am dus! Şi… şi mi-a plăcut!
Destul de încordate (eu cea mai încordată), cele două domnişoare care au răspuns aceluiaşi mail şi cu mine ne îndreptam spre locul de întâlnire. Locul frumos, zi caldă, mă rodea un pantof, nemachiată, prăfuită că luasem Herăstrăul la picior… daţi-vă seama! Şi iată că a venit domnul Voiculescu în persoană, îmbrăcat lejer, zâmbind şi uşor surprins de noi care nu prea ne găseam locul mâinilor pe sub faţa de masă. Ne întreabă ce bem, ce mâncăm… Nu ştiu cum a început conversaţia. Cred că a început atât de uşor că nu ne-am dat seama cât de natural decurge totul. Câte ceva despre noi, câte ceva despre el, mai despre afacerile lui, mai despre serviciul pe care îl aveam fiecare, ba ne continua dumnealui ideile, ba ne apucam şi-l întrerupeam, uite că ajungem şi la Revoluţie, apoi la criză şi, nu cumva să uit, ceva şi despre Badea (am zis şi de-o primă pentru el, măcar pentru faptul că am ajuns să ne cunoaştem astfel!! hyhy!).
A fost foarte placut, o experienţă cu care poate alţii sunt obişnuiţi, dar mie nu mi s-a mai întâmplat să mă întrebe un senator dacă vreau să mă  întâlnesc cu el şi să-l întreb orice… absolut orice! Poate n-am profitat la maxim de oportunitate, poate alţii ar fi întrebat altceva, poate alţii l-ar fi atacat, l-ar fi învinovăţit de multe lucruri auzite de-a lungul anilor, dar eu am simţit că m-am întâlnit cu un om pe care deşi nu-l cunoşteam şi nici nu ştiam prea multe despre el îl voi respecta pentru gestul său, pentru pertinenţa cu care şi-a expus motivele şi argumentele într-o conversaţie cu trei domnişoare pe care le-am descoperit în acea zi şi care mi-au făcut onoarea să mă includă în echipa lor.

Daţi curs invitaţiei! N-o să vă pară rău orice aţi avea de spus!

Mădălina Pop”

16 COMENTARII

  1. gurile rele… am citit si eu pe’aici ca lumea zice ca n-ar fi blogul mogulului, ca e cineva de la PR. eu nu concep cum ar putea sustine cineva ca scrie niste mesaje, dar de fapt nu sunt scrise de acel cineva…
    si pana la urma ce mai conteaza, conteaza totusi ca mogulul face ceva ce altii din clasa politica romaneasca sau alti oameni de afaceri de succes nu fac… se intalneste cu noi, cei care ne consideram oameni simplii (de parca ei ar fi superiori)

    dupa scrisoarea madalinei mi-am dat seama ca nu prea asi avea de ce sa ies joia la cafea cu dvs, cu toate ca mi-asi dori, dar momentan nu am prea multe intrebari de pus, probleme de ridicat… mai de graba asi vrea niste sfaturi, muuuuulte sfaturi… un tanar de 21 de ani are nevoie de foarte multe sfaturi

    in alta ordine de idei, ati reusit sa va apropiati de tineri, imi place blogul asta, am inceput sa va simpatizez (nu ca v-asi fi urat pana acum), deveniti un „coolmogul”

    app de treaba asta cu mogulul: de unde pana unde proprietarilor de trusturi de presa li s-a atribuit acest substantiv/adjectiv? # MOGÚL, -Ă, moguli, -e, Adj. Referitor la mogul (l), de mogul (1). 2. S.m. Fig. Persoană foarte importantă cu puteri discreţionare. – Din engl. Mogul. Nu mai zic si de intelesul de mongol…

  2. Eu zic ca Madalina are dreptate. Pana si cei care ii ,,sar la beregata” ar trebui, daca sunt solicitati, sa dea curs invitatiei. Nu neaparat pentru a-l cunoaste, a-si schimba parerea samd, ci pentru a-i dovedi ca isi pot sustine, cu argumente si propozitii coerent legate, curiozitatile de pe forumuri (securitate, Crescent, banii lui Ceausescu si tot ce mai tine de dinti infipti in beregata, ca sa il citez pe Mitrea lol).
    Nu ar avea nimic de pierdut, fie si pentru faptul ca s-ar putea lauda ca au avut o intalnire cu Voiculescu, la care au avut ocazia sa-i spuna verde in fata ce cred ei si, in plus, au mai si mancat si baut pe banii lui. La Clubul Diplomatilor. :))).
    Ia ganditi-va, cati ziaristi care inventeaza subiecte nu si-ar dori
    asa ceva: sa-l intrebe pe Voiculescu orice-orice :)?

  3. Stimate Domnule presedinte onorific PC,

    Incep aceasta scrisoare prin a-mi exprima deosebita apreciere si consideratie care o fata de dumnevoastra. Ma numesc Iosif Lupu, sunt din Timisoara am 27 de ani si lucrez ca inginer. Urmaresc viata politica de mult timp si sunt foarte atras de ideea de a-mi pune in practica ideile intr-un mod organizat , deschis si sustinut de cei cu convingeri asemanatoare. Viziunea mea ca tanar care traiesc si muncesc in aceasta tara este legata foarte mult de ideea de democratie, de valoare si de promovare a celor care pot sluji semenilor prin actiunile lor.
    Doresc prin aceasta scrisoare sa imi manifest interesul de a ma alatura partidului dumneavoastra dorind sa gasesc un colectiv serios dispus sa sustina oameni seriosi, promovandu-i si oferindu-le o sansa. Imi exprim intentia inca de acum ca doresc sa fiu un membru activ, sa fiu un militant al partidului si sa ma implic activ in toate actiunile care le desfasoara. Pe termen scurt doresc sa fiu ajutat sa ma intergrez cat mai bine , sa ne cunoastem si sa va pun la dispozitie resursele mele intelectuale si spirituale, ideile si imaginatia, creativitatea si determinarea de care fiti sigur ca voi da dovada pe viitor. Pe termen mediu as dori sa candidez la urmatoarele alegeri parlamentare din 2012, pentru un loc in Camera Deputatilor, evident avand sprijinul conducerii partidului. Pe termen lung caut sa fiu un om politic serios, integru si credibil. Desigur probabil pe parcursul acestei lecturi va puneti multe semne de intrebare referitor la personana mea la lipsa mea de notorietate si probabil si la multe alte aspecte personale. Sunt din categoria tinerilor care sunt inca interesati de ceea ce se intampla in Romania care privesc cu ingrijorare viitorul ei politic, crezand ca doar cu o atitudine corecta putem pe viitor sa facem o altfel de politica decat am vazut pana acuma. Si pentru acest lucru va rog dati-mi oportunitatea de a ma alatura actiunilor dumneavoastra, rugandu-va totodata sa imi acordati incredere si cu siguranta in scurt timp impreuna cu oameni din zona sa continuam sa fim un partid serios, loial celor pe care ii reprezentam si pe care nu trebuie sa ii dezamagim.
    Va multumesc mult pentru timpul acordat lecturii si astept din partea dumneavoastra un raspuns cat se poate de repede si daca se poate sa imi recomandati cateva persoane de contact de aici din Timisoara cu care as putea sa iau legatura pentru tot ce v-am prezentat mai sus.

    Iosif Lupu

  4. mai draga mogulule, faina scrisoarea si se vede ca nu e de PR – ca aia stiu sa strice mesajele – ci sunt gandurile unui om simplu si (din fericire) normal la tartacuta…
    dincolo de multumirile firesti si increderea pe care ti le arata semnatara, mai transpare ceva: DIFERENTA.
    diferenta dintre oamenii normali si false portrete desenate inclusiv la televizor; e vorba mai ales de diferenta la capitolul bun simt.
    ce diferenta de la cer la intre aceasta femeie si vedete (mai bine zis asa-zise vedete) care cred ca li se cuvine totul.
    nu o sa te provoc sa-ti amintesc faptul ca eu cred ca intre aceste false modele intra inclusiv personaje platite gras de antenele familiei (cum ar fi badea sau raduleasca)…
    dar nu pot sa nu compar scrisoarea acestei femei deosebite, madalina, cu cea a proaspat autoexilatei raduleasca; ultima, inainte de a pleca de suparare spre monte carlo ne anunta ca se uita fix in ochii Romaniei (cata modestie!!!); celalalt se compara cu che guevara…
    am ajuns o tara in care f multi nu mai sunt ei insisi ci copie… avem un mic titulescu, avem un nou obama etc… o sa devenim o copie de gradina zoologica.
    si, totusi, cred ca tara asta – si mai ales oamenii din ea, ca madalina si ca celelalte doua fete – merita mai mult;
    mai mult decat un loc la gradinita obtinut prin pile, mai mult de a trai intr-o romanie paralela nu numai cu romania vedetelor (dure-m-ar capul…) ci si cu romania celor care ne conduc certandu-se la tv

  5. Inteleg ca ati vrut sa fiti cu 3 domnisoare, asa ca nu aveam nicio sansa. Dar poate vreti sa aveti si o discutie mai….barbateasca. In acest caz, v-as accepta bucuros invitatia. Dar o sa pun si intrebari incomode. Acum, ca stiti ce va asteapta, ginditi-va bine, bine… Ca atunci cand ati renuntat la sefia PC.

  6. Draga Madalina Pop,

    Te inteleg la faza cu prafuitul. Romania este acum o tara prafuita. Bucurestiul tot – nu doar Herastraul – este prafuit (am putea spune de fapt, wow daca pana si Herastraul este prafuit…). Liderii politici sunt in mare parte prafuiti. Campaniile electorale sunt prafuite (same old, dovada fiind si cea de acum, pentru europarlamentare). Salariile sunt prafuite. De locurile de munca se alege praful, ca deh e criza. Scolile si gradinitele sunt prafuite. Spitalele sunt prafuite.
    Pe tastatura compului meu (de care am grija ca de ochii din cap, fiind primul lucru pe care mi l-am cumparat din banii mei) se asterne praf de 2 degete in fiecare zi, si asta doar fiindca am ,,onoarea” de a locui langa o ,,megastructura” in constructie: Pasajul Basarab.
    Plamanii ne sunt prafuiti de ,,minunatele” proiecte rezidentiale care rad hectare intregi de padure sau de parcuri.
    Pana la urma, ce naiba nu este prafuit in tara asta? Cat despre ce ne roade pe fiecare (pantoful, scoala, casa, familia etc) … ohooo :-), aici fiecare ar putea scrie muuult.

  7. Buna ziua.Foarte adevarat. Fiecare trebuie sa facem,tot ceea ce stim ca este moral si etic,la locul nostru de munca. Nu avem ce sa asteptam, comenta, critica.Este atit de usor sa dai 5 la fundul celuilalt,tu, nefacind nimic. Trebuie sa luptam pentru ce vrem. Sa fim constienti,ca tot ceea ce facem, facem pentru noi(adica pentru mine). Acum in alta ordine de idee:ce este oare,cu atita dive, vedete,plinsete,isterii? Nimeni nu este nemuritor,de neinlocuit.Sa fim cinstiti:programul se face in 90%cu:invitatii pe care ii ai, cu tema pe care o propui. Consider ca tv. educa ca vrea sau nu vrea sa recunoasca.Dar dureaza.Deci sa nu ne miram de oamenii care ne urmaresc. De ceea ce lasam in lume.Deci ce faceti? Domnule Mogul? Pentru audienta, facem orice? Ar trebui sa fim constienti ca:atunci cind murim nu luam nimic cu noi, ci lasam ceva in urma!!! Oare chiar nu ne mai intereseaza? Ne place numai sa ne lamentam? Dar sa impunem ceea ce aduce ban????? Pentru aceeasta constiinta dreapta, trebuie sa recunoastem, ne trebuiesc oameni cu frica adevarata de Dumnezeu. Oare ii dorim? Ii lasam sa ne arate drumul? Va doresc o zi buna in continuare. La revedere.

  8. Am observat ca oamenii au o perceptie foarte ciudata a valorii…toti se simt maguliti de ideea de a va intalni. Nimeni nu pune problema de a va „exploata” (si nu ma refer la partea financiara:) ). Eu asa fac cu toti profesorii(daca am cu cine bineinteles). Pentru everybody: Umilinta e o virtute dar a te considera inferior e o prostie( e cel putin neproductiv). Pentru Iosif: De ce iti doresti sa te inscrii in PC? De ce tocmai acolo? Cunosti ideologia partidului? Cunosti genul de oameni care sunt in partid si viziunea lor? Vrei sa ajuti Romania? Cum?

  9. Incredibil… deja avem „ecoul” unor oameni care s-au intalnit pentru o clipa cu fericirea!!! Citind scrisoarea Madalinei recunosc ca am fost putin muscata de invidie. Dar cand mi-am verificat posta electronica, ce sa vezi? Am primit un mail de la cabinetul d-nului Voiculescu prin care mi se solicitau si mie datele de contact pentru o potentiala intalnire cu dumnealui, in speta cu dvs.
    Yupiiiii…. asadar mai exista o speranta si pentru mine!!!
    Megaluza.
    P.S.: Desi poate parea marunta dobandirea fericirii pentru mine, ei bine ma bucur si numai pentru faptul ca mi s-au cerut acele date.

  10. Domnule Dan Voiculescu, va rog din suflet, nu-mi trimiteti mail.
    Momentan, nu am copii de dus la gradinita si, in plus, cui ar folosi…inca o fiinta in plus care nu ma cunoaste?
    Va doresc succes si, „VIVA” la REvolucion!

    PS Imi asum si dementa…face parte din Arhitectura( OM)

  11. Romania inedit, femeile judeca altfel decit barbatii. Nu spun ca mai bine sau mai prost. Ci doar diferit. Specialistii stiu asta. Exista chiar carti pe piata, care explica fenomenul. Citeste-le.

  12. Domnule DAN Voiculescu, cui foloseste acest BLOG ?

    PS Hai sa ne sinucidem! In fiecare dintre noi exista o „MARILENA”( KALI).

    Update: Nu am omorat nici macar o gaina, cu atat mai mult un pui ( Mircea fara r). Le-a omorat „FLUTUR” cu OI-le lui pe toate( Taranul din Bucovina).

  13. D-na Dorina Avramut,

    Sper din tot sufletul sa nu fiti invitata pt ca de fapt aveti nevoie de tot timpul din lume pt o intalnire cu un psihiatru!! Sau nici acela nu va reusi sa va patrunda adancurile gandirii?

  14. DA, domnule Mihai, aveti dreptate.
    Nu sunteti primul personaj care ma trimite la un psihiatru si…chiar am fost.
    Stiti ce mi-a spus( unul ONEST)?
    ” Doamna nu esti nebuna dar, te rog nu spune nimanui ca ai vorbit cu mine.”

    Care este miza?…Un scaun verde de catifea.
    Hai la „lupta” cea mare!

    PS Aveti grija cui trantiti „usa” in nas…a spus-o si Oreste.

Comentariile sunt închise.