Pentru andy: Afacerile şi politica nu funcţionează după acelaşi sistem. Sau, cel puţin, aşa ar trebui să fie.

Pentru demostene: Din când în când testează-ţi validitatea convingerilor încercând să argumentezi din „partea cealaltă”.

Pentru Dorina Avramut: Nu si de b, r.e.s.t.a.u.r.a.t.o.r.i.

Pentru Delia: E greu să schimbi paradigmele, dar am înţeles, după mult timp, că e obligatoriu.

Pentru Patriotul: încurajez, în continuare, libera exprimare.

Pentru Rodica: Am spus-o şi în conferinţă: ideile geniale se pot aplica sau nu. Noi am căutat acele idei bune, care pot fi şi puse în practică. Cam asta înseamnă un business.

Pentru Alina: Mulţumesc.

Pentru Violet: Ceva asemănător am încercat să transmit şi eu.

Pentru Alina, din nou: Va trebui să precizez celor de faţă că nu ne-am înţeles dinainte pentru acest mesaj. Iar ţie, că nu e doar o “vagă impresie” ci o bună observaţie politică.

Pentru Petronela: Sau elan. Cu “e” mic.

Pentru Corbalb: Ideea mea este simplu de enunţat şi provocator de împlinit: o tânără generaţie prosperă şi implicată. Îmi asum dimensiunea utopică.

Pentru eu şi atât: Statul este construit de şi din oameni. La fel şi legile. Ideal ar fi ca libertatea oamenilor să fie limitată doar de propria lor conştiinţa.

Pentru ramo: Conservăm o ordine firească a lucrurilor – de care mulţi au devenit străini – în condiţiile în care anormalul a devenit uzual.

Pentru RaduB: N-am început seria de întâlniri cu tinerii ca să împart carnete de partid. Pentru asta sunt alte metode, mult mai simple. Dar, crezi sau nu, niciodată nu m-a interesat numărul adeziunilor, ci calitatea lor.

Pentru Sisokoki: Deci ai învăţat ceva despre business, ţi-ai cumpărat un spaţiu publicitar cu un mic compliment. Oricum, te mai aştept.

Pentru YODA: Am trimis deja linkul echipei mele de la cabinet.

Pentru RuBen: Iar întâlniri vor mai fi, şi – în măsura în care există interes – nu doar în Bucureşti.

Pentru anamaria: Nu pot fi toţi hoţi. Este, daca vrei, statistic imposibil. Dar, e adevărat, sunt mulţi. Şi trebuie eliminaţi.

Pentru Ben: Te aştept (cu carte, cu tot) la următoarea întâlnire!

Pentru Luci: Luci, dacă întâlnirea de ultima dată a reuşit să-ţi ofere un răspuns, indiferent care ar fi acela, înseamnă că – măcar în parte – a fost un succes. Iar Flaviu este, într-adevăr, un tânăr de viitor. Te invit să-i cunoşti si ceilalţi colegi ai săi, fiindcă vei avea o surpriză cel puţin la fel de plăcută.

Pentru ramo: Dacă întâlnirile ar conţine “poveşti şi ipocrizii” – după cum bine le defineşti tu – ne-am pierde timpul.

Pentru Cristina: Este esenţial să-ţi analizezi lucid propriile posibilităţi. Şi în business, şi în politică. Giani este unul dintre cei mai apropiaţi oameni de lângă mine. Eu ştiu asta, şi el ştie că eu ştiu.

Pentru romania inedit: Şi e cu atât mai bine cu cât are cui să împărtăşească.

Pentru Lucian: Vino la una dintre întâlniri. O sa fiu acolo cu cartea pe care o doreşti si eventual o dedicaţie.

10 COMENTARII

  1. In afaceri vinzi un produs / serviciu in timp ce in politica vinzi o idee / aspiratie. daca ceea ce vinzi in afaceri, respectiv politica este bun, vei avea succes materializat in profit sau voturi. sunt curios sa aflu dupa ce sisteme diferite functioneaza afacerile si politica in viziunea dvs. eu zic ca nu este nici o diferenta din pct de vedere operational/strategie, ci numai de ‘ownership’.

  2. Va multumesc pentru invitatie.Sa inteleg ca este o invitatie oficiala? Asa zisa intalnire cu dumneavoastra a fost pe net.Eu Start-upul l-am vizionat(atat cat a fost postat)doar pe blogul dumneavoastra.Pentru asta v-am si multumit.Ar fii fost mai greu sa vin,pentru ca depind de un carucior si sunt din Hunedoara.Numele meu este defapt Simona-Luci si apeland telefonic la cabinetul dv,avand ocazia astfel sa-l cunosc doar telefonic pe Flaviu.Pe blog am folosit prescurtat prenumele meu,pentru ca am vrut o sansa cinstita si obiectiva la”o cafea cu Dan Voiculescu”.

  3. Andy, diferente sistemice/operationale nu pot fi pentru ca exista legitati in lumea asta. Si cand a zis mogulu’ ca nu functioneaza dupa acelasi sistem ma gandesc ca de fapt a intuit acea complementaritate a lor. Putin a fost genial cand a laut hotararea sa tina separata politica de business. Are un simt a ceea ce este fundamental functional. Si in nici un caz politica nu trebuie sa vanda”idealuri”. Nu are cum. Ea le pune in functiune si le sustine sistemic. Politica suntem noi. Daca nu merge ceva e un semnal ca ar trebui sa ne facem o mica introspectie psiho-sociologica. In Romaia e mai greu pentru ca suntem mereu intr-o faza de desistematizare datorita ritmului alert pe care suntem nevoiti sa-l suportam(acestei evolutii fortate). De aceea totul o sa para mereu haotic…pana intr-o zi:)

  4. Care este pretul si cine il plateste?
    Imi doresc sa fiu respectat macar la acelasi nivel la care incerc la randul meu sa respect. Prefer tacerea unui raspuns care imi arata ca sunt luat drept un naiv.

  5. m-am plimbat aseara printr-un cartier select de case ca sa pot privii si din „partea cealalta” cum m-ati sfatuit.ma gandeam ce au produs acei oameni ca sa-si poata permite asemenea case.ma gandeam cati din ei sunt implicati politic.ma gandeam ce sanse are un tanar pregatit si onest in tara asta sa-si faca o viloaca d’aia.sansele lui tind exponential spre 0.as vrea sa ma insel dar cred cu tarie ca tinerii care s-au strans la conferinta dvs. vor sa depaseasca granita cat mai repede , sa treaca in „partea cealalta” ca partea in care sunt acum li se pare oripilanta si neinteresanta.plus ca viata n-are niciun sens daca un ai o turma de lingai sa pupe ghiulu’ serenisim.

  6. @andy: Discutia despre afaceri si politica e complicata. Pe de o parte, da, marketingul are legi comune. La fel si managementul. La ”chestia cu viziunea”, insa, lucrurile pot fi diferite. Voi scrie un post special pe tema asta. @ramo: Ramo, tu pe unde esti? @Luci: Cand ajung in zona ta, ne vedem. @ demostene: Atunci trebuie sa schimbam lucrurile.

Comentariile sunt închise.