Fundatia FACIAS a câstigat procesul cu Guvernul României. Guvernul este obligat de instantă (până acum era obligat doar de lege…) să emită în 30 de zile normele de aplicare pentru Legea 1/2009 (prin care sunt protejate atât drepturile chiriasilor, cât si cele ale proprietarilor – nu doar ale unora, ca până acum).

Asta e: trăim într-o tară în care trebuie să obligi Guvernul cu tribunalul să-si facă treaba.

7 COMENTARII

  1. Eu inteleg ca sunteti entuziasmat de rezultat.
    E o victorie, amara, dar o victorie !
    Problema este: CARE GUVERN, CARE LEGE, CINE O APLICA, CARE AUTORITATE… s.a.m.d.
    Parca s-au mai aprobat legi pe care nu le aplica nimeni.
    Iar la entuziasmul asta nu pot sa spun decat ca sunteti un optimist irecuperabil.
    Errare humanum est !
    Perseverare diabollicum !

  2. Pentru celelalte initiative ale dumneavoastra,cu ce trebuie sa obligi guvernul si deputatii sa-si faca treaba in folosul nostru.In folosul lor si-o fac si inca bine! Felicitari!

  3. Asa arata democratia. O fundatie reuseste cu ajutorul justitiei sa oblige Guvernul sa adopte o lege. S-a intamplat si in democratii mai vechi decat noi si nu ar trebui sa ne fie rusine cu aceasta reusita. Arata ca suntem pe drumul cel bun.

  4. Mi-am adus aminte o replica din „V from vendetta”:”nu oamenilor ar trebui sa le fie frica de guverne,ci guvernelor ar trebui sa le fie frica de oameni”.Utopie!

  5. 1. Vad ca Dvs. nu prea apareti pe blog…mai e un pic si se face o luna de zile…

    2. Ceea ce ati mentionat aici am citit si din presa….Felicitari !
    Asa cum ati mai spus-o si dvs mai demult…nu pot sa-mi pierd timpul doar prin salile de judecata…(la diversele acuzatii ce vi se aduc), iar noi …sa ne cautam dreptatea de zi cu zi…., prea multe drepturi ingradite in tara noastra.
    Societatea civila cred ca ar trebui sa aiba o mai mare putere, ca sa nu-i lasa pe unii sa doarma ci sa respecte acele legi si asa cu greu aprobate…

Comentariile sunt închise.