Sâmbătă am fost în Grădina Valorilor Românesti.  Unde cu greu mai puteai arunca un ac de țâncimea venită la teatrul de păpusi, la cântat, pictat ori modelat.

Stiti ce m-a bucurat cel mai tare? Să văd cât de puternice, de solide, de pline de viată păreau familiile tinere cu copii. Am întâlnit oameni de 30-35 de ani – care puteau alege la fel de bine să se bucure de libertătile ”burlăciei” încă o vreme – însotind cu zâmbetul pe buze câte doi-trei bucălați rozalii. Erau tineri frumosi, europeni, care găsiseră cumva o cale de a deveni proprii lor stăpâni si de a oferi familiei lor sigurantă si confort.

Ei sunt clasa de mijloc de care se leagă toate sperantele României de mâine.

P.S: Felicitări echipei de la Fundatia pentru Dezvoltarea României pentru munca din Grădina Valorilor: Trisi, Anca, Anca, Alexandra, Alexandra, Alice, Magda. Numai fete – din câte observ acum :) .

19 COMENTARII

  1. Am fost si eu in Gradina Valorilor. E intradevar frumos acolo. Recomand tuturor ca loc de odihna si relaxare.

  2. Da, aceste familii formate din tineri de 30-35 de ani cu 1-2-3 copii de 3-4 ani reprezinta generatia care va dizolva incet incet sistemul comunisto-fanariot si va pune in functiune mecanisme europene. Insa va atrag atentia, d-le senator, ca desi intr-o duminica la o plimbare prin parcurile bucurestene vedeti destule familii de acest gen, situatia este in realitate critica. Acest gen de oameni sunt intr-o patura subtire, iar in provincie patura asta se subtiaza si mai mult. Daca in Gradina asta a valorilor i-ati fi putut concentra intr-o duminica pe toti cei peste 20 de milioane de romani, ati fi vazut ce ingrijoratoare sunt proportiile…

  3. NU N-E FRICA DE BAU-BAU

    Domnule DV, doresc un sfat sa-ti dau:
    angajeaza-l la Gradina pe unicul Bau-Bau,
    cu norma-ntreaga, sa traiasca bine,
    TB dupa grilaj; e postul ce i se cuvine.

  4. CATEVA COMPARATII INTRE DV si TB

    – Primul ia copiii in spinare, al doilea ii ia la palme;
    – VD a fost jucator de hochei iar TB de barbut;
    – Dan are antene, Traian are servicii;
    – Voiculescu are nepoti, Basescu are netoti;
    – DV a fost om de afaceri, TB contrabandist;
    – Dan are fundatii, Traian numai fund;
    – TB stramba viata […], DV o indreapta;
    – DV este om cu dare de mana, TB este „manar”!

  5. Vând şi eu castraveţi grădinarului DV :

    Nu mai cultiva-n Grădina ta şi Trandafir,
    Căci poţi strica iar echilibrul la Balanţă,
    Şi până faci statuie PD-L-istului Zamfir,
    Cultivă, iute ca Săgeata,Crin în alianţă !

  6. De remarcat aceasta initiativa, dar nu trebuie sa va opriti aici…
    Cred ca, din nefericire, opozitia nu face nimic concret. Eu va admir pentru tot ceea ce ati facut, dar mi-as dori sa depasiti etapa vorbelor, a enumerarilor…Nu cred ca reluand, iar si iar, greselile celor care ne guverneaza, vom putea schimba ceva…Va felicit pentru initiativa de luni ! Pacat insa ca nu s-a schimbat nimic din atitudinea dlui. Ponta…acelasi rationament, aceeasi aroganta, aceleasi replici de baiat smecher, acelasi dezinteres fata de cei care suporta cel mai tare masurile de austeritate. Stiu ca dumneavoastra nu aveti cum sa-l „urecheati” pe „micutul Titulescu”, dar, sunt convinsa ca veti gasi o cale prin care opozitia sa poata demonstra acestui popor adormit ca mai exista o speranta…Este adevarat ca, numeric, PSD-ul ocupa prima pozitie…doar atat, nu face nimic din care sa reiasa ca, intradevar, ii pasa.Cred ca ar trebui sa va aplecati mai mult asupra ideilor dlui. Crin Antonescu…cred ca poate fi un camarad mai de nadejde in „batalia” asta…

  7. DIN LEGILE ORGANIZARII

    Cand lucrul nu mai merge „uns” la un stabiliment,
    codoasa-si schimba, iute, fetele mai fara de chemare
    cu trufe bune, de sezon, precum se stie tot mai rare;
    dar canapelele raman, cum scrie in angajament…

    P.S. Aparitiile pe sticla ale lui DV au succes garantat,
    precum cea de aseara la Antena 2.

  8. Nimic nu se poate compara cu ingenuitatea si spontaneitatea copilasilor…
    Ei sunt ingeri pe Pamant.
    Depinde de parinti …cat de puternice le vor fi …aripile.
    Va propun si eu o plimbare…virtuala in lumea ingerilor:
    http://angelinspir.ro

  9. Buna ziua Domnule Voiculescu

    As dori sa va rog sa aduceti modificari la produsele alimentare care beneficiaza de 5% si sa adugati si fructele si legumele deoarece sunt doua aspecte:
    – deoarece clima este nefavorabila dezvoltarii legumelor si fructelor preturile pentru iarna si primavara vor fi mari deci sa anticipam si sa oferim posibilitatea achizitionarii produselor pentru toate clasele sociale
    – dupa cum stiti cea mai mare evaziune fiscala este la fructe si legume si atunci am aduce banii la buget .Va multumesc

  10. @Bibliotecaru:
    Sunt pe site-ul Gradinii Valorilor Romanesti…sau n-ati observat pagina de intampinare a acestui blogg ?!
    Si pe site-ul http://grivco.ro/ le gasiti daca veti cauta bine…din-link-in-link. :) ;;)

  11. De ce credeti ca Uniunea Europeana a aprobat asa de repede un proiect de 75 milioane de euro? Credeti ca daca era pentru un proiect de infrastructura constructia unui spital, gradinita pentru copii la care putea participa la licitatie o firma din Romania aprobeau cu atita lejeritate un astfel de proiect. ?Am dovedit cu sute de argumente ca proiect la felul in care este conceput pana acum este ineficient si facut la mantuiala ceea ce este grav deoarece politica uniunii in privinta unei astfel de finantari este foarte stricta ,insa cum se poate vedea atunci cand exista toata calea deschisa ca banii sa ajunga in buzunarele lor atunci ati vazut cu cite lejeritate si nesimtire se aproba Este inadmisibil ca intr-un astfel de proiect dupa elaborare lui sa vine orcine care sa prezinta sute de argumente care demonstreaza ca nu este cea ce trebuie facut Am prezentat pe acest blog si pe http://www.vacantadevis.wordpress.com zeci de materiale cu sute de argumente care demonstreaza aceste lucruri Am mers pana la punct de a ii arata ce trebuie facut cea ce in mod normal nu facem deoarece orce proiect de consultanta pe lumea aceasta este platit Ati intrebat de ce au ales acest domeniul branding de tara ca sa finanteze cu bani de la uniune ?pentru ca este singur
    care poate functiona ca o adevarata masina de tocat bani si aceasta nu este tot este unicul in care se poate face acesti bani sa ajunga in mod legal in buzunarele unor grupuri oculte de interes care stau in spatele unor posturi de televiziune care au legatura si cu clasa politica in anumite tari, si intr-un numar foarte mare. Credeti ca daca acesti bani erau alocati pentru realizarea unui aeroport in principala regiune turistica Romania care este Brasov si Valea Prahovei se mai aproba cu atita lejeritate o astfel de suma?
    MASS MEDIA DIN ROMANIA SI BLOGER IN GENERAL TREBUIE SA NE AJUTE SA DEMASCAM ACEST LUCRU
    iar ministeriul Turismului daca doreste le pot incurca aceste plan de subventionare mascata a unor grupuri media din anumite tari ale Uniunii Europene si sa faca toate aceste sume sa intre in buzunarele romanilor? Ar trebui sa prezinte toate argumentele din cele pe care le-am abordat aici si pe un blog de specialiatate http://www.vacantadevis.wordpress.com si ca urmare plecand de la ideea ca uniunea Europeana cere maxima eficienta si transparenta in privinta folosirea unor astfel de fonduri atunci Ministerul Turismului are drept orcand sa propune ca aceasta campanie sa fie realizata in mod eficienta cea ce insemna sa nu fie difuzata pe baza de spoturi in Mass media si prin intermediul altor forme care sa aduca rezultate ce pot fi cuantibilizati Din aceste motive in loc sa difuzeze acest spot la posturi de televiziuni cheltuind bugete de zeci de milioane de euro se poate realiza urmatorele:
    1) Se construieste un site multimedia si in acest sens ministerul are propriul mijloace multimedia radio, televiziune si ziare unde poate promova eficient intregul material publicitar.
    2) Avand un astfel de suport media nu numai ca nu are nevoie sa cheltuiasca nici un euro la nici un grup media din cele care asteapta sa primeasca pomana in schimbul unor comisioane ,dar ajuta ministerul sa obtina incasari din publicitate pe site-ul respectiv si totodata cu ajutorul unui astfel de suport media poate beneficia de reclama gratuita la diverse posturi de televiziuni straine deoarece indata ce vor vedea ce trafic are site-ul respectiv, vor accepta promovarea imaginii Romaniei pe sistem de barter.
    CUM SE POATE REALIZA TRAFICUL DE MILIOANE INTR-UN TIMP FOARTE SCURT?
    Si in acelasi timp banii care ar fi trebui dati de pomana la grupuri obscure de interes, sa ajunga in mod legal transparent in buzunarele romaniilor ?
    Folosind un sistem de marketing direct care a fost inventat de americani si nu de spanioli, sa ofere pentru fiecare roman care convinge un turist X sa cumpere o vacanta in Romania, 50 de euro, apoi daca turistul x la randul lui convinge turistul Y, romanul primeste puncte iar in momentul in care obtine 6 puncte mai primeste inca 250 de euro.
    IN CAT TIMP UN ROMAN POATE PRIMI 800 -1000 DE EURO SAU 2-3 MII DE EURO
    Se poate intampla intr-o saptamana, 20 de zile sau o luna pentru ca totul depinde de viteza in care se propaga o astfel de informatie de la romani care trebuie sa convinga prieteni lor din tara respective sa viziteze Romania.

  12. o:-) :
    p.s. am vrut doar sa vad daca Dv. Ati lasat comment-urile „la liber” …
    Si, din nou, m-Ati convins !
    Va mutumesc!

  13. Am citit un articol interesant despre edcatie, educatori si educabili…va invit sa-l cititi si dumneavoastra. Iata-l mai jos:
    Nu izgoniţi Copiii şi Educatorii din România!

    În ultima vreme constat tot mai clar „succesul”unei acţiuni generalizate de slăbire a voinţei comunităţii în care trăiesc de a ne stabili idealul, obiectivele, strategia existenţială, mai simplu spus constat lipsa de orizont şi viaţa comunitară anxioasă. Altfel e greu de explicat lanţul nesfârşit de compromisuri pe care le facem cu puternicii zilei, cu noi înşine , în calitate de indivizi-umani-reali-vii, cu nevoi concrete, cotidiene, dar şi, mai ales, compromisurile cu conştiinţa noastră. Fără să dezvolt subiectul, fără să dau exemple, din nefericire extrem de numeroase, vreau să spun că vina nu aparţine doar ALTCUIVA. E mai convenabil să găseşti justificări în acţiunile altora, dar e şi ipocrizie în a nu te pune şi pe tine în ecuaţie. Bulversarea valorică a societăţii româneşti e un real pericol, dar încă nu s-a produs iremediabil. Deşi avanscena vieţii publice e ocupată de teme minore, cât timp elita autentică actuală a neamului românesc nu va ceda,(şi nu va ceda!) cât timp marii profesionişti ai noştri îşi vor spune răspicat cuvântul în domeniile lor, cât timp instituţiile fundamentale: Biserica, Şcoala, Academia, asociaţiile profesionale şi civice, media vor cultiva adevăruri validate istoric despre identitatea noastră naţională mai avem speranţă.
    Teama vine însă din uşurinţa cu care ne lăsăm destinul pe mâna Celuilalt. Socrate îndemna la cunoaşterea de sine, înainte de a-l cunoaşte pe celălalt. Pe urma lui mă întreb şi eu: înainte de a şti ce vrea guvernul, preşedintele, partidele politice, primarul sau poliţistul, Eu ştiu ce vreau?!Înainte de a cere ajutorul altuia, mi l-am cerut mai întâi mie însumi?
    Doar copilul trebuie ajutat:să înveţe să se ajute. De aceea am încredere nestrămutată în Învăţător, acela concret care primeşte copilul la şcoala pentru că, în ciuda nevolniciilor momentului, va face lucrul cel mai important pentru supravieţuirea noastră: va învăţa copilul să înveţe de mic ce vrea, să se cunoască şi să trăiască demn. Pentru că Educatorul nu e o profesie, ci o Vocaţie. Iar Educatorul nu este acela din piaţa publică, gălăgios, ipocrit, oportunist, ci acela anonim care, în sălile de clasă, îi învaţă pe copii să-şi cunoască şi preţuiască mintea şi sufletul. Cât timp mai avem copii şi educatori cu vocaţie în România, nimic nu e pierdut. Numai să-i lăsăm în pace în Casa lor!
    Publicat de Gheorghe Florescu la 06:57 0 comentarii

Comentariile sunt închise.