Urmează alegerile parlamentare și cele prezidențiale. Cine va fi ales Președinte vom vedea.

Ce este însă important este să nu mai avem republică semi-prezidențială.  În ultimii 30 de ani relația Președinte – Prim Ministru a fost paguboasă pentru țară. Sau model SUA, sau model Anglia.

OBLIGATORIU dacă vrem să fim o perlă a Europei.

105 COMENTARII

  1. Alegerile locale pot influența alegerile parlamentare și pe cele prezidențiale. Votul cel mai important este la locale, părerea mea.
    Un președinte independent susținut de 2 partide mari si altele mici, dar și de primari independenți, poate să câștige detașat…
    Independenții aduc voturi de la electoratul (în trecut) inert, actualmente activat, care pot da: PREȘEDINTELE ROMÂNIEI în turul 2 (3-5% din voturi)!
    Valabil parțial și pentru parlamentare, votul din 2024 este caracterizat foarte mult de nemulțumirea oamenilor de prestația clasei politice actuale.
    Omul va vota alternativa, schimbarea și nu continuitatea care le-a revândut gogoși electorale la fiecare scrutin…
    Un mare om spunea: functiie nu se cumpără, se merită!
    În Oltenia avem și primari foarte bogați plus oameni săraci, dar și oameni inteligenți care pot răsturna căruța celor foarte bogați!
    Oltenia poate decide președintele, poate aduce diferența de voturi necesară câștigării alegerilor prezidențiale, susținând un INDEPENDENT!
    Oltenii sunt în NATO demult, dinainte…

    Multă sănătate! 🙏

    Cu respect,

    Mitică

  2. Aveți dreptate domnule profesor! La noi de trei zeci de ani totul este semi, semidocți… etc. Sărbători binecuvântate să aveți alături de cei dragi să vă dea bunul Dumnezeu!

  3. importanta acestor alegeri este data de faptul ca romaniei ii merge foarte greu acum si are nevoie de o stabilitate economica in primul rand.

  4. Sistemul semi-prezidențial a adus mai multe inconveniente decât beneficii pentru țara noastră. Și eu cred că este timpul pentru o schimbare.

  5. Modelul american sau cel britanic ar putea fi soluții mai bune, dar trebuie analizate cu atenție avantajele și dezavantajele fiecăruia.

  6. Schimbarea sistemului politic nu este o garanție că vom deveni „o perlă a Europei”. Sunt necesare reforme profunde în multe domenii.

  7. Este important să existe o dezbatere publică amplă înainte de a se lua o decizie atât de importantă privind sistemul politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.