Un mesaj primit zilele trecute. Simplu si, în egală măsură, incredibil: copiii nu au pantofi ori pantaloni ca să meargă la scoală.  

”ASOCIATIA SPERANTA OMULUI SINGUR PETROSANI

 face apel la FUNDATIA DAN VOCULESCU  pentru a veni in sprijinul unor copii nevoiasi din VALEA JIULUI-PETROSANI. VOLUNTARII ASOCIATIEI NOASTRE AU DEPISTAT 22 DE COPII, elevi in clasele primare, I-IV , care nu au posibilitatea de a merge la scoala datorita faptului ca nu au incaltaminte, imbracaminte, haine, rechizite. Am facut demersuri pe linga oamenii de afaceri din Valea Jiului, dar nu am reusit sa stringem sumele necesare. Rugamintea noastra este de a veni in sprijinul acestor copii, de a trimite direct  produsele necesare pentru cei 22 de copii,  materialele necesare pentru scoala,imbracaminte, incaltaminte si rechizite , daca sunteti de acord noi am sa va comunicam lista si datele de baza ale copiillor, precum si scoala la care vor merge. Stim ca v-ati implicat in multe proiecte sociale. Nu stim unde sa mai apelam, la noi sunt putini oameni de afaceri, noi am contribuit fiecare cu o suma dar nu este suficienta pentru asigurarea strictului necesar pentru acesti copii. Parintii acestor copii sunt someri, o parte sunt disponibilizati de la unitatile miniere, si traiesc din ajutorul social sau lucreaza cu ziua pe unde gasesc, pentru a aduce mincare copiilor, de restul nici nu se poate pune problema. VA RUGAM SA NE SPRIJINTI DEOARECE DORIM SA ASIGURAM CONDITII PENTRU A MERGE LA SCOALA, PENTRU CA SI EI AU DREPTUL LA EDUCATIE. va multumi si speram ca veti da atentie acestui mesaj deosebit de important pentru niste copilasi.

E un mesaj punctual – iar această problemă s-a rezolvat între timp: copiii vor primi tot ceea ce au nevoie. Precum acest semnal de alarmă al unui ONG generos, care face voluntariat într-una din cele mai dure zone din România, există însă MII DE ALTE MESAJE DE GEN. As vrea să vă reamintesc, din acest motiv, că peste câteva zile începe scoala si că multi dintre copiii nostri nu au manuale, ghiozdane si nici măcar haine. Uitati-vă în jur – si îi veti vedea.

Uneori, o fundatie, două fundatii sau zece fundatii nu sunt de ajuns. Birocratia cere timp, unele cereri se pot rătăci, oamenii obosesc si încep să evite contactul cu suferinta, câtiva voluntari sunt insuficienti pentru a prelua si a satisface mii de cereri. E nevoie de implicare colectivă; de solidaritate. Puteti începe, cum spuneam, doar privind în jur, pe strada voastră: veti găsi un copil care are nevoie de ajutor. Sau puteti începe aici ori la orice altă fundatie care promovează educatia.

19 COMENTARII

  1. APEL PENTRU SALVAREA UNEI VIETI!

    Se poate face ceva, in sensul megamediatizarii si luarii de pozitie a cat mai multe organizatii de tot felul, pentru ca aceasta Femeie sa nu fie omorata/lapidata?!…

    http://www.libertatea.ro/stire/iranianca-sakineh-ashtiani-va-fi-omorata-cu-pietre-vineri-302735.html

    Sa i se dea drumul sa emigreze unde vrea ea! Acolo, si daca e crutata, risca „sa pateasca ceva!”…

    Va pot ruga pe toti care cititi sa dati MEGA FORWARD, in toate directiile si in toate limbile, ca sa nu moara?!

    VA ROG DIN SUFLET!!

    Daca DANIEL RADUTA a fost salvat, hai sa o salvam si pe aceasta FEMEIE!

    APEL DIN TIMISOARA, TREZESTE DOAMNE TARA!

  2. Domnule Voiculescu,
    Celor care sau saturat de ipocritii gen T. Morar, basescu, and company, ar fi recomandabil sa ia la cunostiinta o poezie/manifest a lui Virgil Ciuca, intitulata:
    La arme .
    Puteti sa o vizionati intr-o prezentare video de exceptie.

  3. @ Dan Voiculescu

    Să dăm cezarului ce-i al cezarului :

    Orice s-ar spune, lui Pinocchio, de copii, îi este milă ,
    Le-a mai dăruit şi câte-un pumn dar ei au fost de vină
    Şi mogulii ce l-au bârfit când i-a cumpărat Ioanei vilă ,
    Deşi din leafa lui de bugetar i-a luat şi Ebei limuzină .
    ( Căci are multă grijă de copii şi o iubeşte pe mezină )

  4. @ Timisoreanul (3)

    „Decizia luată în cazul relaţiilor extraconjugale ale femeii a fost anulată şi este reanalizată întreaga situaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului, Ramin Mehmanparast, citat de agenţia de presă Reuters.
    Iranianca Sakineh Ashtiani nu va mai fi ucisa cu pietre ci va fi …spanzurata.

    Vezi aici:
    http://www.libertatea.ro/stire/iraniana-sakineh-ashtiani-nu-va-mai-fi-omorata-cu-pietre-302882.html

  5. Pana plec si incep sa castig, nici eu nu am cu ce sa le cumpar copiilor mei rechizite, haine si papuci pentru scoala!
    Este nasol, dar mai nasol este ca stiu politisti, militari, multi ingineri si chiar profesori in aceiasi situatie!
    Cine-i poate ajuta pe cei din Petrosani, s-o faca, si chiar repede! Luni incepe scoala!
    Restul, cei scoliti, cei pregatiti, dar care suntem in aceiasi situatie …. sau aproape in aceiasi situatie….nu cerem mila! Ne dorim doar conditii normale in tara asta!

  6. stiu ca pare incredibil sau ciudat,dar si eu mi-am reparat papucii cu care am umblat din primavara+vara ca sa ma duc la scoala cu ei pana da frigul,in mod normal,imi cumparam altii,dar i-am cusut ca „merge si asa”.Intr-un fel astept sa vina frigul,pentru ca imi voi lua ghetele mele ce le am de vreo 3-4 ani….
    asta e viata,de rechizite,la mine situatia e alta : folosesc fiecare caiet care nu e umplut de tot,mai scriu in el,pixuri si ghiozda,tot acelasi de anul trecut .Pentru anul acesta scolar tot ce mi-am cumparat a fost o pereche de blugi.ATAT !!!
    e greu.e greu in romania acum,e foarte greu !!!(o sa fiu clasa a 12)

  7. @Mihai, multi te intelegem iar faptul ca TU ai ales aceasta cale te face special!
    Invata bine ca sa iei bacul cu nota mare, intra la olimpiade si da-ti silinta sa ajungi la Nationale, invata engleza sau germana, si la anul in mai, trimite o cerere la universitatile europene sau americane. Poti sa obtii si o bursa frumusica pentru a te descurca mai mult decat onorabil.
    Nu renunta, INVATA!!!! Nimic nu-i mai de pret decat cultura si stiinta, orice ti-ar spune pamblicarii!
    Succes!

  8. Antene III este un formator important de opinie … cazul Vantu este o perdea de fum care mascheaza adevaratele probleme ale Romaniei … nu dezamagiti, o zi ajunge !

  9. crescut 7 ani in comuna apoi intrun mic orasel
    educat de parinti cool(medic+inginer)
    mi se rupe de criza…am depozite de 2 miliarde lei vechi la doar 28 de ani..:)
    eu nu vreau nimic…nou…haine..etc…nici nu am vrut..
    de ce lucruri de firma cand se poate fara…
    asta-i secretul…sa fii cumpatat…
    se rugau parintii de mine si ma luau cu forta la cumparaturi..:)
    acum sotia..:)
    lumea e prea proasta putin informata-e dar credula la marketing…
    daca traiesti -trebuie sa fie de ajuns sa te simti bine…lumea de lene sa gateasca acasa mananca rahaturi-plastice prin oras..McDonalds..rahat…etc..
    cah…
    profii sunt tot tampiti- multi l-au votat pe BASE…naspa-pt ei…e ca si cum te-ai pune sluga la un tampit si apoi ai incepe sa te plangi…
    in 2 ani max- se vor privatiza spitalele si invatamantul..

  10. Intrucat eu nu am fete, nici chiar nepoate carora sa le donez haine si pantofi bunicele si/sau elegante respectiv bunicei si/sau eleganti , si eu as putea sa le donez cateceva in stare buna si de calitate, chiar daca ar fi…”iesite din moda” .
    Am chiar niste incaltari reebok, tip gheata dar…poate daca as coresponda sau mi s-ar da o adresa pe care sa le trimit, asa …piutin -fff putin- uzate cum sunt.
    Unica nepoata pe care o am si ea are multe de donat/oferit…
    Poate ne ajutati cu o adresa sau doua a unor copile (cu nr.36-37-38-39 la pantof si 42-44-46-48 la hainute -in sistemul vechi de notare a acestor dimensiuni) care s-ar bucura de…acest tip de donatie. Prin colet cu toate taxele achitate de expeditor.
    Va multumesc anticipat !

  11. Mai @Provincialule, ai tu 2 Mld lei vechi in banca cum am eu WC din aur!
    Tie nici banca nu-ti face cont, ca nu stii sa scrii si sa citesti documentele de banca!
    Hai sictir, asa de la o tastatura aruncata-n romania, pot scrie si eu cas milionar in EURO, ca ma doare la tenisi de criza….dar incalzeste asta pe cineva? Nici macar pe tine nu te incalzeste ce-ai scris….Dar macar te-ai straduit sa scrii….de pe 8 Septembrie si pana astazi….15 randuri!
    Bravo! Cred ca pentru tine este o mare realizare!
    Spor!!! Si mai incearca!!!
    Sa stii ca citirea unui bilet de autobuz pe zi nu te face mare intelectual!
    Mai incearca si stii ceva?
    Pupa-te !

  12. Cei 22 de copii si parinti din colonia SASA- PETROSANI doresc sa multumeasca domnului DAN VOICULESCU SI FUNDATIEI MEREU APROPAE, deoarece au primit cadourile, strictul necesar pentru scoala- hainute, incaltaminte, carti, rechizite si ghiozdane.

    Multa sanatate si succes
    voluntar ASOS mariana codrut

  13. Voluntarii ASOCIATIEI SPERANTA OMULUI SINGUR PETROSANI transmit domnului DAN VOICULESCU SI FUNDATIEI MEREU APROAPE sincere multumiri, pentru omenia de care dau dovada si pentru faptul ca nu ezita sa vorbeasca personal la telefon cu oamenii din provincie.

    Copiii din colonia-cartierul SASA din Petrosani, cei 22 de copiii pentru care am facut apelul umanitar, au primit cu multa bucurie si recunostiinta cadourile ce contin uniforme, incaltaminte, imbracaminte, carti caiete, rechizite si ghiozdane .Au fost fericiti pentru vor merge la scoala ca ceilalti colegi de clasa.

    Acesti copii vor sa invete, au sperante, vise frumoase, vor sa se faca invatatori, doctori, soferi, cintareti, politist si trebuie sa nu ii dezamagim, trebuie sa ii incurajam cit putem, pentru ca si asa sufera destul acasa din cauza saraciei, nu au case corespunzatoare, nu au o masuta a lor sa isi faca temele, uni scriu pe scaune.
    Am trimis apelul la toate personalitatile din politica si multe fundatii din Romania, au raspuns doar 3 , dar numai FUNDATIA MEREU APROPAE A RESPECTAT PROMISIUNEA SI A SOSIT LA TIMP.

    Va multumim si in numele copiilor si parintilor. Toti au scris o scrisoare de multumire domnului DAN VOICULESCU SI FUNDATIEI MEREU APROAPE si au promis ca vor merge la scoala.

    cu multa consideratie
    vicepresedinte ASOCIATIA SPERANTA OMULUI SINGUR PETROSANI

  14. Geta ,daca mai ai ceva haine marimea 42-44 sau pantofi marimea36 te rog foarte mult sa ma contactezi pe adresa irictin@yahoo,com

Comentariile sunt închise.