Un mesaj către profesori – la deschiderea anului scolar.

”Doamnelor şi domnilor profesori,

Aţi fost minţiţi. Legea care vă creştea salariile, deşi a fost votată în unanimitate în Parlament şi promulgată teatral de preşedintele Băsescu, nu a fost niciodată aplicată. Aţi fost fost furaţi. Guvernul Boc v-a eliminat sporurile şi v-a diminuat salariile. Aţi fost umiliţi. Preşedintele Băsescu vă reproşează că munciţi puţin şi cereţi mult. Puterea politică vă condamnă la sărăcie, nedreptate şi disperare. Răspunsul dumneavoastră a fost întotdeauna decent şi constructiv. Aţi răspuns raţiunii forţei cu forţa raţiunii. Dar argumentele dumneavoastră nu pot fi înţelese de o guvernare strict modelată după profilul conducătorului său suprem. O inteligenţă sub-mediocră, un temperament rudimentar şi agresiv, o educaţie precară nu pot face diferenţa între minciună şi adevăr, între valoare şi non-valoare.

Prostia puterii se confundă, în aceste zile, cu puterea prostiei.

Doamnelor şi domnilor profesori,

Începe un nou an şcolar. Salariile vă sunt reduse, multe şcoli s-au închis, elevii nu au uniforme şi rechizite, dar guvernanţii se pregătesc să vă viziteze, să marcheze festiv încă un an al unui sistem de învăţământ muribund. Nu îi primiţi, nu merită! Asumându-vă vocaţia pedagogică, puteţi da o lecţie de responsabilitate întregii societăţii româneşti. Luni, 13 septembrie 2010, la începerea anului şcolar preuniversitar, refuzaţi orice dialog cu puterea portocalie. Nu-i invitaţi la deschiderea anului şcolar, iar, dacă vor veni neinvitaţi, – şi vor veni ! – luaţi-vă elevii şi intraţi în clase. Lăsaţi-i singuri. Şi-au pierdut dreptul de a vă sta alături.

Societatea românească are nevoie de un exemplu de protest civic. Dumneavoastră, cadrele didactice, aveţi autoritatea morală de a oferi românilor acest exemplu.

Resemnarea nu este o soluţie. Orice abuz nesancţionat devine un precedent acceptat.

Cu sinceritate,

Dan Voiculescu

17 COMENTARII

  1. Ce pot sa patesc in cel mai rau caz , daca il scuip in fata pe primarul CLUJULUI daca vine la scoala mea ? o sa fie foarte greu sa ma abtin (e de la PD-L)
    Eu sunt elev !

  2. Da, mi se pare o constatare de bun simt. Conducerea tarii duce o campanie acerba impotriva intelectualilor romani; se cere desfiintrea lor. Atata vreme cat seful statului tremura de nervi, si acum, la vederea unui cadru didactic, cum si in copilarie era coplesit de superioritatea moral-intelectuala a acestora, suntem o tinta….

  3. Cu toate ca astfel de fenomene izolate vor exista, stim cu totii ca scoala, ca multe alte institutii, este politizata excesiv in acest moment. Desi au primit fluturasii de salariu cu salarii mai mici cu 25%+, multi profesori vor merge pe 13 sept la scoala, vor asculta discursurile politicienilor care le vor zice ca totul va fi bine si, la sfarsit, ii vor aplauda.Poate ca sunt eu cinic, dar vorbesc asa pentru ca am vazut prea multe discursuri ale liderilor de sindicat (si emisiuni ale lui Badea:-) ).

    Avem nevoie de o schimbare radicala de mentalitate si viziune in ceea ce priveste conducerea tarii.

  4. Cand esti inconjurat de „portocalii” si nu mai stii cum sa-i ocolesti ( colegi, directori, inspectori scolari..etc..-.la noi in scoala peste 60% dintre profesori sunt portocalii-), e greu sa-i sanctionezi asa cum e greu sa mergi impotriva vantului… Te gandesti in primul rand la repercursiuni, pentru ca esti nevoit sa-i vezi zilnic…Pe acesti oameni nu poti sa-i umilesti pentru ca sunt atat de obtuzi in gandire incat nu-si dau seama cand sunt umiliti….Acesti oameni trebuie schimbati definitiv…RAUL TREBUIE TAIAT DE LA RADACINA![…]

  5. ORI BĂSEL ,ORI POPONEL !

    De o vreme bună’ncoace,
    Românu-i ca vai-de -el :
    Musai trebuie s’aleagă,
    Ori băsel,ori …poponel !

    N’are alt’ alternativa :
    Totul depinde de el !
    Numa’ să se hotarască :
    Ori băsel,ori poponel !

    A’ncercat bietu’ nea Ion,
    Să pun’altceva în sac !
    Şi…ce i-a trecut prin minte?
    Să pună un…. prostănac !

    Bre nea Ioane,nu e drept :
    Petecu’ face cât sacu’?
    Aşa că…a refuzat,
    {Se’ţelege!}prostănacu’ !

    Negăsind o poantă nouă,
    Puse ponta veche’n faţă !
    {Ca să mascheze puţin,
    Dodoloaţa poponeaţă!}

    Care este diferenţa ?
    Hai să ne uităm niţel:
    Poate că diferă marfa
    {Băselu’ de poponel !}

    Unu’ cică are ouă,
    Deşi fundu’ ce-i de el !
    Celălalt-se ştie bine-
    Ar avea şi…cocoşel !

    Ş’uite aşa,sătul de dosuri,
    Va vota cu vulpea hoaţă :
    E turistă’n dezvoltare
    Şi,măcar,…. are şi’n faţă !

    Acesta este un pamflet : orice asemanare cu persoane sau situatii reale, este pur intamplatoare !

  6. Vânturare de vânt…

    Ţara noastră mândră,are,

    Două mâini la fel de stângi

    Şi ne chinuim zadarnic,

    Bocăniţi doar de nătângi !

    Fel de fel de avortoni,

    Se perindă la domnie:

    Fel de fel de boci sau ioni ,

    Ne-au tot luat din farfurie !

    Am ajuns la fund de sac

    {De la funduri sa ne vină ?}

    Vântu-i interzis în public:

    Clar că şi asta-i de vină !

    La raspântie de vânturi,

    Biet român cu de lemn sapă,

    Străinat în ţara lui,

    N’are dupa ce bea apă !

    Sărăcie,sărăcie,

    Aruncată peste ţară,

    De cei ce ne mint continuu

    Cu atâta indrazneală !

  7. domne dumnata iesti cu capul cum putyeti sa spunet ca acest guvern ieste porost nu defapt cei dinopozitie si cu dumnavoastra sunteti oameni ratati exact cum ie ponta iliescu cum ie si ceilalti ma aNTREB DE FIE CARE DATA CEROST ARE SA MANCAM UNI ROMANI CAcatul facut de ceilalti nu ieu sunt an potriva opozitiei si an potriva dumnavoastra ca sunteti un om destept si cu minte a as nu anteleg ce aveti cu guvernul boc nu anteleg ce aveti cu tyraian basescu ca parca asa stiu ca politicieni trebuie sa l respecte pe presedintele nu la noi an romania nu ie asa toti romani sunt indignati pe acest guvern toti sunt indignati pe traian basescu e ieu sunt saingura romanca care are scarba de opozitie si de dumnavoastra nu mie rusine sa o spun dar asta ie mie am place de traian basecu ca presedinte si am place acest guvern daca cei din opozitie nule place de basescu si de acest guvern sunt liberi sa dispara din clasa asta politica srusinoasa si extrem de jegoasa care romani trebuie sa angitim toate porcariile care se spune despre guvernul boc despre basescu

  8. Ce scandal pe televiziuni!!!!
    Eu zic sa urmati indemnul din strofa a 4-a din hora unirii chiar daca va simtiti mogul intangibil. Nu spun ca asa ar fi!
    Sper sa intelegeti, in aceste zile ti-e si frica sa mai scrii sau sa te semnezi.

  9. Motto : Sub semnul unei anume egalităţi.

    (R) CU ACEEAŞI NERĂBDARE

    au vrut românii să-l dezgroape pe Ceauşescu Nicolae,
    cu care vor să-l îngroape pe Băsescu Traian…

    P.S. Vântu’ va fi urmat de „furtună”, Dârdală !

  10. Domnule Vicepresedinte al Senatului tarii noastre,Romania,
    Aveti din nou dreptate.
    Dar, din pacate, in ziua de azi, deja sunt fosti elevi/studenti (deci varste intre 10-25 de ani) care nici macar diferenta intre autobuz-tramvai-troleibuz nu o fac !
    Pot sa Va spun /scriu cum am observat aceasta anomalie, dar…poate nu doriti detalii.
    Eu pot doar sa ma bucur pentru copiii de exceptie ai invatamantului nostru roman si de cei cu sansa oferita de Dv. prin fundatie si de alti cetateni care ajuta copii si adolescentii din tara noastra.

  11. Mesaj către dascăli :

    De minte un ales având obrazul gros ,
    Că doar din dragoste a venit la scoală,
    Vă rog să-l întrebaţi,de nu e bucuros,
    Să vă dea şi-o probă de amor…orală .

  12. D-le Voiculescu, daca aveti sange in vene, faceti un calcul bine documentat si vedeti cat costa intretinerea mercenarilor romani in Afganistan, salariile si logistica celor 5/6 angajati in exces ai celor 7-8 servicii secrete din Romania si pensiile securistililor si activistilor batrani lasati la vatra.

  13. Eu am avut profesori buni pe la toate materiile ..inca am mai apucat , prin 94 aveam 14 ani in fine .
    Nu imi placea de exemplu chimia si ma revoltam ca mi se baga pe gat atata chimie , ei bine ca un simplu gand …oare cum ar fi cand se va intampla cand va disparea calitatea acelei predari ? Acum inteleg ca ce imi doream prin liceu nu era deloc sanatos ..nu as schimba nimic din tot ce mi-a fost turnat in cap in trecut fiindca macar am idee cam cat de vaste sunt unele stiinte …cei care nu vor mai avea parte de asa ceva insa , ce vor crede …ca le stiu pe toate ?!?
    Eu nu sunt un individ extraordinar insa am avut in liceu un coleg absolut genial care a reusit sa asimileze tot ( acu e la Microsoft USA ) iar pentru unii dintre profesori era o provocare sa lucreze in clasa cu noi si cu el . Eu si ceilalti colegi am invatat ca se poate , materia respectiva chiar poate fi operata de un individ iar treaba asta ramane in subconstient .
    Nu voi da aici numele profesorilor mei fiindca nu e ok si nici nu mai am memoria numelor , insa eu le sunt recunoscator sincer .
    Eu imi platesc taxele ca sa pot sa returnez in mica parte contributia pe care domnii prof si profesoare au adus-o la formarea mea insa administrarea e proasta si se fura .Nu am nici o vina si nici nu pot corecta aceasta problema .

Comentariile sunt închise.