Ioana Iordache e un copil exceptional. La 16 ani, premiile I obtinute în calitate de violonist care reprezintă si va reprezenta România sunt greu de contabilizat:

PREMIUL I si MARELE PREMIU; Concursul international de interpretare „Gianluca Campochiaro” Italia, decembrie 2008

• PREMIUL I si MARELE PREMIU: Concursul national de interpretare „Timotei Popovici”, Sibiu, 2007, 2008

• PREMIUL I la toate editiile nationale (faza zonala si faza pe scoala), Olimpiada nationala de interpretare „Lira de aur”, Suceava 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009

• PREMIUL I: Concursul international de interpretare „George Geoegescu”,Tulcea, sectiunea vioara si muzica de camera (formeaza impreuna cu pianista Daria-Ioana Tudor duo-ul pentru Muzica de camera „Alter Ego”) , 2008, 2009

• PREMIUL I: Concursul international de interpretare „Cornelia Bronzetti”, Campina, 2008

• PREMIUL I: Concurs de virtuozitate,Bucuresti ,2008

• PREMIUL I: Concursul national de interpretare „Garabet Avachian”, Bucuresti, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008

• PREMIUL III: Concursul international de interpretare „Jeunesses Musicales”Bucuresti 2007

• PREMIUL I si II: Concursul international de interpretare „Remember Enescu” Sinaia, 2004, 2007

• PREMIUL I: Concursul international de interpretare „W.A.Mozart”,Targoviste, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

• PREMIUL I: Concursul „Garabet Avachian”sectia TEORIE,Bucuresti, 2007

• PREMIUL I si III: Concursul national de interpretare „Primavara artelor”, Bacau, 2003, 2005

• PREMIUL I: Concursul international de interpretare „Paul Constantinescu” Ploiesti, 2002, 2005

• PREMIUL CRITICII MUZICALE „Mihail Jora”, oferit de Uniunea criticilor redactorilor si realizatorilor muzicali din Romania si Colegiul Criticilor Muzicali, in 2002, 2005

• PREMIUL I: Concursul national de interpretare instrumentala „Marele Premiu al Palatului National al Copiilor” Bucuresti, 2003, 2002

Fiind un copil serios si matur, format într-o familie de intelectuali, Ioana nu are nevoie de caritate sau filantropie, ci doar de atentia noastră constantă; de atentia unei societăti care stie să-si sprijine valorile în anii de formare. Pentru a tine pasul cu propriul talent, ea are nevoie de o vioară performantă. Vioară care costă, din câte înteleg, între 2000 si 4000 de euro.

Iată motivul pentru care vă provoc, din nou, la o licitatie. Obiectul licitat: ceasul lui Mircea Badea, obtinut în urma unui schimb neimpozabil :) despre care puteti citi aici si aici. Suma obtinută se constituie într-un fond pe care eu îl voi completa cu oricât e nevoie pentru achizitionarea instrumentului. În plus, Ioana va beneficia de atentia necesară pentru pregătirea unei cariere pe termen lung.

Licitatia începe azi, aici, on-line (trebuie doar accesat butonul „Liciteaza!” din partea dreapta) si se termină într-o săptămână. Suma de plecare: oricât, cererea va fi oricum mare.

Îmi rezerv si eu dreptul de a licita: îmi place ceasul…

P.S: Licitarile fictive vor fi sterse. Autenticitatea licitarii se verifica telefonic si prin mail, pe baza datelor transmise. Intre orele 24.00 si 08.00 licitatia va fi inchisa.

82 COMENTARII

  1. Ar trebui moderata licitatia, doarece sunt unele persoane care au chef de glume proaste si liciteaza prost si cu scop daunator. e pacat ca o actiune asa frumoasa sa fie stricata de niste oameni de o asa joasa speta.

  2. Din pacate am vrut sa licitez 2.500 lei pentru a o ajuta pe Ioana, nu neaparat pentru ceas, insa au licitat altii aiurea. Asta este Romania si multi romani.

  3. in conditiile in care statul nu face nimic pentru tinerii valorosi, aceasta licitatie este GOLD. la mai multe!

  4. concurenta neloiala :|
    nicaeri cel care ofera un premiu nu interfereaza cu desfasurarea concursului ..deci DV va oferi un pret pe care putin il vor concura ..mult succes :)

  5. misto ceasul, fiindca-i pt o cauza nobila ar trebui chiar mult supralicitat. Vorba aia, macar asa sa primeasca si cei care au nevoie cate un sprijin, ca guvernul e mult prea ocupat sa se ajute pe el insusi

  6. Sunt fericit ca exista si oameni care fac gesturi demne de apreciat. Tinerele talente trebuiesc promovate si sprijinite pentru indeplinirea obiectivelor.

  7. Ma mira faptul ca domnul Dan Voiculescu, o personalitate care nu are nici o jena financiara, introduce in actiunea de a sprijini un talent romanesc motivul licitatiei. Suma de 2000-4000 de euro, care nici pentru mine nu reprezinta o avere, inseamna pentru domnul Voiculescu, probabil, pretul unei parti a alimentelor bio pe care le consuma lunar acasa si nu vad de ce nu ar putea oferi banii pur si simplu. Aaaa, daca ne gandim ca de regula oamenii bogati sunt zgarciti si ca orice actiune caritabila o transforma intr-un eveniment mediatizat din care sa culeaga si ceva beneficii, atunci inteleg gestul desi…

  8. Buna ziua ! Nu stiu daca o sa cititi ce scriu eu aici sau daca va intereseaza dar sunt obligat sa va anunt ca legea 1 sau legea Voiculescu a inrautatit situatia evacuatilor din casele nationalizate,printre care ma numar.Pana la aparitia ei primeam si noi despagubiri la valoarea de circulatie fara a fi conditionati de buna credinta,buna credinta extrem de discutabila.oricum ,Acum asta e, nu mai avem ce face . Probabil ca unii nefericiti dintre noi vor avea un oarecare avantaj din legea asta,dar ma indoiesc ca vor fi prea numerosi.Cu multumiri,macar pentru intentie !

  9. Un ceas si o vioara carea o au in comun pe Ioana.Sper ca toti cei care liciteaza sa o faca in mod serios, pentru ca e vorba de speranta unui copil de a face perormanta cu ajutorul unui instrument potrivit.

  10. Ii urez Ioanei succes si asteptam sa ne ofere acele putine dar pretioase momente in care suntem mandri de cei care ne reprezinta iar castigatorului ceasului ii doresc sa aiba parte de verva si lui Mircea Badea.

  11. Laudabil faptul ca prin dumneavoastra, copiii talentati au o sansa de afirmare. Am abandonat licitatia dar sper ca sunt destui cei care doresc sa contribue la cultivarea talentului Ioanei.

  12. la cati fani are Mircea si care i-au dorit aer conditionat :) credeam ca o sa fie balamuc la licitatie…se pare ca situatia economica proasta ne-a lovit pe toti. , sau o fi doar prudenta.?

  13. Recunosc că primul clip nu m-a impresionat absolut deloc. Al doilea este OK.

    Altfel mi-aş dori ca un român să nu aibă nici o problemă în a cheltui 4000 de euro pentru viitorul copilului lui.

  14. Off Topic

    Domnule Voiculescu, am auzit acum pe Antena 3 ca Romania este singura tara din UE care impune cauciucuri de iarna!
    Nu pot fi dati in judecata, facut ceva?
    Pe criza asta, e singurul lucru care ne mai lipsea!
    Si daca e zapada mare oricum nu ajuta la nimic, cum spunea si Mircea Badea.
    In Polonia si Germania, de exemplu, autoritatile recomandau pe zapezile de iarna trecuta ca oamenii sa-si lase masinile acasa si ei ascultau, pentru ca sunt civilizati si nu idioti.
    Civilizati cu politia, de sus in jos.
    La noi Melteanu’ zice ca daca are Audi poate face tunel prin zapada precum Metro-ul!

  15. @ Ionel Antim – nu mi se pare un gest de zgarcenie. voiculescu a zis ca o sa completeze suma, cu cat este nevoie. apoi, cred ca orice fan a lui badea ar fi soooper incantat sa-i poarte ceasul la mana si sa ajute o tanara de valoare, asa cum este Ioana.

  16. Pai macar cineva sa mai sustina intelectualii in formare si asa sunt din ce in ce mai putini, iar cei care inca mai exista sunt rapid cautati de alte tari. Felicitari pentru sprijinul, suportul acordat acestor oameni, viitorii reprezentanti pe plan european, daca nu mondial al tarii.

  17. Asemenea situatii n-ar trebui sa devina o opera de caritate ci ar trebui sa fie lucruri absolut normale si firesti..Ar trebui sprijiniti in mod neconditionat prin programe sociale, sa li se asigure conditii optime pentru progres si dezvoltare .

  18. E unul din multele cazuri triste din pacate..sunt sute,daca nu mii de copii talentati care nu reusesc sa-si valorifice aceste minunate aptitudini, ajungand in viitor sa lase deoparte aceste daruri cu care au fost inzestrati si sa se orientze spre alte domenii doar pentru a-si asigura un trai decent.

  19. Pai cine sa mai promoveze adevaratele talente in ziua de azi? Nu vedeti ca lista de valori a romanilor s-a schimbat radical? Intrebati tinerii nostri ce idoli si ce oameni apreciaza ei in viata si veti vedea cat de grava este situatia. Sunt absolut scandalizata de ce oameni promoveaza televiziunile noastre, Romania in general. Nu mi se pare corect ca aceasta fetita sa nu se bucure de aceasi atentie daca nu mai multa decat asa zisele vedete autohtone..e jalnic!

  20. Stiu ca nu faceti aceste lucruri pentru a primi laude ci pentru ca asa simtiti si pentru ca stiti sa-i observati pe oamenii de valoare ai tarii, dar nu ma pot abtine in a va felicita pentru munca pe care o faceti prin fundatiile dvs.

  21. Am citit mai sus un comentariu care nu-si are locul in aceasta tema atat de frumoasa, asa ca ionel antim se pare ca nu esti deloc la curent cu faza schimbului dintre voiculescu si badea…motivata in direct chiar.

  22. Dumneavoastra sunteti deosebit de implicat in cautarea talentelor. Realizati multe lucruri frumoase pentru tinerele talente. In plus, acestia primesc si un sprijin financiar.

  23. La aceasta licitatie sper sa participe cat mai multe persoane. Imi doresc ca ceasul sa fie achizitionat la o suma cat mai mare.

  24. Acesta este un demers laudabil. Este minunat ca mai exista oameni ca dumneavoastra care promoveaza tinerele talente. Multa bafta !!!

  25. Avand in vedere faptul ca statul roman nu sprijina tinerele talente, ceea ce faceti dumneavoastra este un lucru extraordinar.

  26. Unde a disparut butonul de „licitatie” ? Am primit mail ca se licitase mai mult decat mine si am vrut sa revin …? Deci ?
    Ieri, m-ati sunat sa ma intrebati daca sunt serios la licitatie, ei bine.. sunt si vreau sa mai licitez

  27. Sper ca ceasu sa fie achizitionat la adevarata lui valoare si ioana sa-si continue drumul ales in muzica, sunt sigura ca va reusi

  28. Sper ca aceasta enumerare sa nu fie doar o lista de premii frumoase ci sa si o ajute in viitor, frumoasa initiativa si mai ales meritata 100%.

  29. Toate sunt frumoaste cand se termina cu bine. Ioana isi va primi vioara, iar cineva se va alege cu un ceas superb al unui realizator foarte savuros in comentarii.

  30. Cred ca ati auzit de modul in care sprijina guvernul nostru oamenii de valoare ai tarii noastre. Nu mi-a venit sa cred cand dimineata am auzit la radio ca cercetatorii de la institutul victor babes nu au primit bilete de avion pentru o deplasare in China unde erau asteptati sa-si prezinte si dezvolte proiectele admirate de cei de acolo, pe motiv ca nu erau suficient de importante pentru o asemenea sponsorizare. Rusine!

  31. Are gusturi bune domnul Badea, sunt sigura ca se va licita intens pentru el. Foarte bine, mult succes in a strange cat mai multi bani pentru ioana.

  32. Sper din tot sufletul sa-si gaseasca implinirea, sa cante pe scene internationale alaturi de orchestre renumite si sa se stabileasca in alta tara pentru ca noi am demonstrat ca nu meritam asemenea valori, nu stim decat sa ne batem joc de ele

  33. @ionel antim sigur ca putem sa gasim si nod in papura…si daca nici pt Dvs nu reprezinta nimik 4.000 de euro de ce nu-i donati Dvs? ideea e ca si alti oameni sa fie atrasi in acest demers al donatiilor si ei sa ramana cu o amintire, sa zicem

  34. bai frate, dar stiu ca sunt scumpe viorile astea. ce sa mai, e un efort f.mare ca sa urmezi o cariera ca violonist

  35. Acest caz nu este singular. Sunt foarte multe talente nedescoperite care nu au posibilitati materiale pentru a progresa.

  36. In jungla in care traim nu mai avem timp sa ne mai gandim la valorile noastre. Este remarcabil faptul ca dvs. va ganditi la asemenea gesturi. Va felicit !!!

  37. Sunt foarte multi copii talentati care nu reusesc sa-si valorifice aptitudinile. Trebuie sa avem grija de tinerele talente si sa venim in ajutorul acestora.

  38. Vad ca e lupta stransa la licitatie! Adevarul e ca talentul Ioanei merita o sansa. Iar ceasul lui Badea reprezinta si el un imbold.

  39. Ce zici de o colaborare,mogulule ? Iti dau eu vioara pentru fata{chiar mai buna decat i-ar trebui ei acum, dar sa speram ca va fi un stimulent pentru ea !} si tu faci un nou acoperis pe o cladire de aprox. 140 mp :lemn,tabla,membrane,accesorii ,manopera . Ceasul? Nu ma intereseaza : vreau doar sa ajutam mai multi, cu acelasi prilej…..

  40. Daca domnisoara va studia la Academia de Muzica Gheorghe Dima s-ar putea sa-l aiba ca si profesor pe unchiul meu.

    Multa putere de munca si energie ii doresc !
    Iar pentru Dv.inca o data multumirile mele pentru generozitatea Dv. fata de aceste mladite pe care le sustineti si pentru generozitatea voastra !

    p.s. si eu astept un e-mail-raspuns la ceea ce V-am scris pe adresa de e-mail al Biroului Senatorial.

  41. am facut o comparatie a primei melodii cu alte interpretari internationale si cu parere de rau romanca noastra nu e cea mai buna …sa speram ca e vioara de vina

  42. Cam ieftior…felicitari celui care a pus mana pe ceas ! Sunt curios ce draq de vioara poa’ sa cumpere mogulu’ de dublu’ banilor respectivi….nu d’alta, da’ sigur ca tre’ sa fie mai buna decat cea pe care o are, ori o vioara de concert,……………

  43. Ceasul ca ceasul – este interesant si as licita daca mi-as permite – insa ideea este inedita. Este extraordinar ca astfel de copii talentati si ambitiosi sunt sustinuti sa participe la competitii acasa sau in strainatate.
    Mircea, excelenta, esti formidabil!
    Felicitari!

Comentariile sunt închise.