Ieri am fost in pietele Colegiului 8. Si mi-am decantat un gând ceva mai vechi: criza profundă prin care trecem – economică, socială, morală – este decisivă, în functie de rezolvările pe care le găsim, pentru reperele si modele spre care tindem.

Acum decidem dacă România porneste decisiv spre Viena sau spre bazarurile pestrite ale Asiei îndepărtate.

54 COMENTARII

  1. Ambele variante sunt mai atragatoare decat ceea ce avem acum.

    Si, apropo, Asia indepartata devine incet-incet centrul de putere al lumii. Trebuie sa ne uitam atent la evolutia fulminanta a Chinei.

  2. @ DV

    Când Javra se comportă precum hiena ,
    De foame, prin lume, tot umblăm haihui
    Deşi din Asia-ndepărtată pân’ la Viena ,
    Nu e salam mai ieftin…ca-n piaţă la Vaslui.

  3. @ Dan Voiculescu

    Citeam în…
    http://www.financiarul.com/articol_52675/romania-mai-avem-169-de-ani-pana-la-atingerea-nivelului-de-crestere-a-zonei-euro.html
    … că In conditiile in care acestea din urma isi mentin ritmul mediu de evolutie a PIB din anul 2009 – an de criza, iar Romania atinge o „viteza” a cresterii economice de 3% pe an, am putea deveni concurentii acestora pe plan economic in anul 2179.

    În condiţiile în care „bazarurile pestrite ale Asiei îndepărtate” par să aibă creşteri ale economiei spectaculoase, chiar şi pe timp de criză, s-ar putea ca să le ajungem în anul 3179.

  4. @dn voiculescu

    am fost si sunt un adversar al presedintelui basescu. dincolo de respectul pe care il am pentru dumneavoastra nu pot sa nu-mi aduc aminte de „intoarcerea armelor” dupa alegerile din 2004. nu am putut intelege atunci cum de un partid care a participat alaturi de PSD la alegeri se poate alia peste noapte cu adversarul politic din alegeri. de ce dn. Voiculescu? eu cred ca ati avut un rol in intarirea puterii acestui megaloman la conducerea romaniei. de ce exista astfel de tradari? de ce sa nu avem coloana in politica ca si in viata. mi-as dori o viata poltica in Romania unde tradarile sa fie istorie. nu v-am auzit cerandu-va scuze PSD, lui Nastase pentru ca intr-un moment greu ati intors armele. Sigur ca „pentru tara” etc….faceti ce puteti dn. voiculescu pentru mai multa moralitate in politica romaneasca.

  5. Daca e sa luam in calcul masurile luate pana acum, cred ca avem mai multe sanse sa ne transformam intr-un bazar . Este intr-adevar un moment de rascruce dar cei care ne conduc nu stiu cum sa profite de acest moment.

  6. IDEI DE LA PIGMEI

    DV, în piaţa noastră mai nimic nu se mai vinde
    de când vândurăm totul pe nimic. Azi se revinde
    doar ce scuipă alţii prin strungăreaţă:jir şi ghinde
    pentru porci înfometaţi, ce trocul lor nu mai cuprinde.

  7. Va aduceti aminte ca Ceausescu a fost in Asia si a urmarit un program artistic in care chinezii au invatat „Ciocarlia”?Nu o sa treaca multa vreme si o sa invatam noi chineza

  8. Acest guvern incompetent trebuie sa plece deoarece nu reuseste sa gaseasca solutii pentru a iesi din aceasta situatie dificila.

  9. eu m-as indrepta catre china. trebuie sa reluam discutiile, negocierile si colaborarile cu aceasta mare putere. daaaaaaaar, neaparat sa avem si un plan national de investitii, foarte bine pus la punct.

  10. Acus o sa inceapa sa vina si la noi tot felul de campanii si vedete de peste hotare pentru ajutorarea copiilor, bolnavilor si tot asa…fix ca in Africa

  11. Sincer nu cred ca ne vom indrepta prea curand spre viena, nu mai sunt oameni competenti care sa se dedice in primul rand pentru tara si sa treaca pe planul doi dorintele personale si interesele. E greu…toata lumea se zbate, e pe cont propriu si e dificil sa gasesti acel grup de oameni complet dezinteresati…vina e impartita, oricum sunt de parere ca pana nu ne schimbam noi ca oameni nu avem cum schimba o conducere, pentru ca ea la urma urmei e expresia noastra ca si popor. Sper din tot sufletul ca din urma sa vina acei intelectuali capabili sa aduca un aer nou, mult mai evoluat si care sa educe masele.

  12. Si eu as vrea sa merg…spre civilizatie, armonie, si …fara a avea dureri de nici un fel si nici arogante de nici un tip sau culoare…politica,evident.
    Inca o data as vrea sa-mi acceptati sustinerea mea pentru Partidul Conservator si cei care merita, membrii sau lideri din acest partid.
    p.s. inca nu am auzit de „spatiul Balcanic”…. :)

  13. da, dar un estic de religie catolica; deci un eretic. Ce vrei sa spui Bataiosule? Nu ti-e rusine? Iar critici ortodoxia?

Comentariile sunt închise.