Începe în curând editia a II-a Dezbate Romania.

Iată – pe ”surse” :) – câteva din temele provocatoare pentru sau împotriva cărora vor argumenta echipele:

Pana este mai puternică decât spada

Şcoala îngrădeste personalitatea

Omul nu poate fi liber

Protecţia mediului este un lux pe care nu ni-l putem permite

Mass-media nu poate fi independentă

Învăţământul gratuit este mult prea scump

Educaţia ar trebui să fie numai experienţă

Cultura apartine generatiilor trecute

Binele individual sporeste binele colectiv

Votul obligatoriu ar trebui introdus în Romania

Societatea civila a patra putere în stat

Alte sugestii?

30 COMENTARII

  1. Mesaj pentru un multiplu Repetent
    V-am votat pentru preşedinţie, în noiembrie 2009, în turul I. Mi s-a părut, atunci, că sunteţi cea mai acceptabilă variantă, chit că vi l-aţi declarat ca model pe Tudor Chirilă, în timp ce-l aveaţi pe Neagu Djuvara-n spate, în grupul susţinătorilor.
    A trecut un an şi ceva de atunci, şi voiam să vă mulţumesc că nu m-aţi dezamăgit. În primul rând, îmi place foarte mult atitudinea dumneavoastră arogantă, agresivă, veninoasă şi neconstructivă. Este ceea ce detest cel mai ta­re la cei de la putere, dar la dum­neavoastră apreciez e­norm.
    Apoi, mi se mai pare extraordinar faptul că nu v-aţi dezis de Felix nici măcar după decizia ÎCCJ. În definitiv, ce mare lucru a făcut Felix ? Nimic, vorba dumneavoastră, hai să nu mai fim ipocriţi… A, atunci când a fost vorba de Mona Muscă, mi s-a părut normal s-o călcaţi pe cap, dar cu Felix e altă treabă… Sunt două chestiuni diferite. Nu mi-e deloc clară diferenţa, dar am încredere în judecata dumneavoastră, doar v-am votat.
    Un alt motiv pentru care îmi inspiraţi mare, mare încredere este prezenţa dumneavoastră în Parlament. Sunteţi pe locul I pe lista absenţilor, reuşiţi să lipsiţi de la Senat într-o proporţie de 99,5%, chiar mai mult decât Cătălin Voicu de la PSD. Să recunoaştem: e o performanţă să fii mai absent decât unul care-i la pârnaie. Cred că numai Superman, Spider-Man, Batman, Aquaman, Iron Man 1 şi 2 şi încă câţiva super-eroi, care nu-mi vin acum în minte, ar mai reuşi aşa ceva.
    Apoi, sunt convinsă că, în timp ce lipsiţi de la treaba pentru care eu, ca cetăţean, vă plătesc, dumneavoastră lucraţi în interesul meu şi al acestei ţări. Vă gândiţi mult, noaptea, la viitorul meu şi al copiilor mei, ceea ce, probabil, vă împiedică să vă treziţi mai devreme de orele 13-14. Primele două-trei ore, după ce vă treziţi, sunteţi deprimat şi nu vă puteţi urni din casă. E firesc, după o noapte de frământări şi chin. Următoarele două-trei ore nu găsiţi cu ce să vă-mbrăcaţi. Din cauza stresului, vi se pare că nici una dintre hainele pe care le aveţi nu mai e mişto şi că nici părul nu vă mai stă ca altădată. Vă-nţeleg, mi se întâmplă şi mie, în perioadele aglomerate. Când, în sfârşit, reuşiţi să ieşiţi, e trafic prea mare, că tocmai se întoarce lumea acasă, de la serviciu. Vă enervaţi şi vă întoarceţi şi dumneavoastră, propunându-vă ca, în noaptea aia, să găsiţi soluţii şi pentru problema traficului.
    De-abia pe seară, târziu, ajungeţi pe la televiziuni, unde reuşiţi din nou să daţi vina pe Putere pentru tot ce se întâmplă rău în ţara asta, cu o prospeţime de invidiat. Eu, după o zi de muncă, n-aş mai putea să am energia, arţagul, tupeul şi aroganţa pe care dumneavoastră reuşiţi de fiecare dată să le aveţi. Poate de asta nici nu sunt eu în locul dumneavoastră, că n-aş putea să fac faţă la atâta stres. Şi nu sunt nici atât de altruistă încât să îmi sacrific viaţa şi serile pentru ţară…
    În fine, aţi înţeles ideea: v-am votat, domnule multiplu Repetent, în turul I, şi vă mulţumesc că nu m-aţi dezamăgit. Datorită dumneavoastră, simt că mai există speranţă pentru România. Acum e nasol dar, când veţi veni dumneavoastră la putere, va fi bine: ne veţi conduce cu seriozitate, consecvenţă şi bună-credinţă, aşa cum faceţi acum în Opoziţie. Înţeleg, în sfârşit, şi de ce vi l-aţi ales ca model pe Tudor Chirilă. A făcut, pentru români, în ultimul an jumate, chiar mai mult decât aţi făcut dumneavoastră, care oricum aţi făcut enorm. A fost aproape la fel de prezent în Parlament şi, pe lângă asta, a mai înregistrat şi câteva cântece. Bine, el e şi mai odihnit, că, probabil, noaptea, după ce trimite poezii prin SMS puştoaicelor, doarme.
    Cam asta e, mai multe cuvinte să vă mulţumesc nu am.
    P.S. Aveţi idee, Chirilă are vreun gând să candideze vreodată?
    Simona T.

  2. Va propun, domnule profesor universitar doctor Dan, sa ne distram un pic cu temele astea. De ex:

    Dumneavostra ziceti: „Omul nu poate fi liber”
    Eu raspund: „Ciutacu !”
    hahahahahahhahahaahahhahahahhah… este ca-i amuzant ?

    sau/si:
    Dvs. spuneti: „Mass-media nu poate fi independentă”
    Eu: „Sorin Ovidiu Vantu !”
    HA HA HA HA HA HA HA HA

    Misto, nu !?

  3. sunt 2 teme toxice care ar trebui cel putin reformulate daca nu scoase

    1. scoala ingradeste personalitatea : le dati idei nocive pustilor idei ce pot degenera . cum ar fi ideea de revolta si de refuz al rolului educativ al scolii mai ales la o varsta cu carente si tulburari de personalitate si intr-o societate plina de etnobotanice

    2. Educaţia ar trebui să fie numai experienţă : la fle . submineaza rolul educativ al institutiilor . da idei distructive. sunt teme puse de Funeriu cumva ???

  4. JON*

    Scoate pieptul afară din coteţul de la Cotroceni, ieşi pe un canal tv şi declară, tardiv, că ai hotărât că ambasadorul Ungariei la Bucureşti este indizerabil în condiţiile în care soţia sa l-a citat pe criminalul de război Wass Albert, documentat de Muzeul Holocaustului, condamnat la moarte în 1946 (http://ro.wikipedia.org/wiki/Albert_Wass), în recenta sa cuvântare de la Miercurea Ciuc. Dispune debarcarea lui Boc şi a ministrului de externe român cu dată imediată pentru antiromânismul şi lipsa de poziţie în această cauză.

    *Javră Ordinară Naţională

  5. Interesante teme, interesant proiect. Pacat ca toate se intampla pentru cei foarte tineri. Care, daca nu au sansa unor fundatii (ca pe statul roman nu ne putem baza la acest capitol), se pierd. Si ajung la 30 de ani sa constate ca nimeni nu are nevoie de ei. De mintea lor stralucita, de puterea lor de munca, de nimic.
    E nemaipomenit ca exista fundatii care ii ajuta, dar statul ar trebui sa se ocupe de ei. Si fundatiile doar sa sprijine. Asa… e un gest superb din partea fundatiei, dar e doar o picatura intr-un pahar cu apa.
    Si, in alta ordine de idei, incep sa cred ca m-am nascut prea devreme. Toate chestiile bune se intampla dupa ce eu nu le mai pot accesa…

  6. frumoasa initiativa. si eu ma voi inscrie in concurs. domnule voiculescu, va veti implica personal in acest proiect(poate ca membru al juriului)?

  7. Poate ar trebui sa fie ceva cu o aplicabilitate mai mare, gen „siguranta alimentara si criza alimentara: exista sau nu?”

    Pe cand o editie deschisa cu participanti pe categorii de varsta (spre deosebire de editiile actuale unde au voie doar studentii)? Exista si liceeni talentati, masteranzi, doctoranzi.

  8. Subscriu la ceea ce a spus mogul cu privire la argumentarea temei „scoala ingradeste personalitatea’.. in conditiile invatamantului actual. Si avand in vedere varsta participantilor nu stiu de cata obiectivitate se va bucura.

  9. „SEMNELE BUNE ÎNCEP SĂ SE ÎNMULŢEASCĂ”, zise Boc la Târgu Jiu.

    Aferim micuţule aşa-i ! Văzuşi ieri cum înfometaţii tăi adunau pentru consumul propriu,
    de pe pavimentul unui mol, zahărul scurs din pungile neetanşe
    sau sparte ale cumpărătorilor…
    Hai sictir !

  10. Am constatat ca din pacate nu intereseaza pe nimeni de educatie. Actualii guvernanti portocalii nu stiu decat sa taie salariile, pensiile, etc.

  11. Actualul sistem educațional din România este extrem de scăzut. Pentru îmbunătățirea sistemului educațional ar trebui luate măsuri urgente.

  12. Domnu Dan Voiculescu eu sunt un sustinitor al dvs si nu cred nimica ce spune despre dvs pupincuristi TVR a lui Basescu! Le doresc sa moara in chinuri inpreuna cu PDL. Imi doresc foarte tare sa ajungeti la putere sa scoate-ti tara asta din gard, daca va mai ramane ceva din ea si nu o va distruge Basescu toata. Antena3,1,2 sunt singurele televiziuni care este de partea noastra si va multumim pentru asta. TVR TV PUBLIC a ajuns cel mai pupincurist Basist, si imi pare rau ca e platit din bani publici…nemernicul nenorocit de TVR de asta le platim cu toti abonament sal sustina pe Base…

  13. CRIZA ALIMENTARĂ

    Deşi se-asteaptă de la foamete răvagii ,
    Nu dezbatem teme despre agricultură ;
    Dar, ca mâine, ne vor tremura nădragii ,
    Că de nu-i mâncare, vom da iar din gură .

  14. Cultura apartine generatiilor trecute mi se pare cel mai sugestiv titlu, in zilele noastre care sunt din ce in ce mai negre pe putini ii mai intereseaza sa mearga la teatru, opera…plus ca mai nou cultura a devenit un lux

  15. protectia mediului e de domeniul fantasticului dupa parerea mea, raul e deja facut si nu stiu cat se mai poate remedia din el

  16. Domnule Voiculescu
    Din pacate am avut dreptate. Ultimele evenimente politice incepand cu cenzura
    si terminand cu neiesirea in strada a maselor o dovedeste pe deplin. Opozitia este doar verbala iar fiecare cetatean al romaniei vrea ca revolutia sa fie facuta….de altii. Singura baricada ramane media condusa de dumneavoastra. Insfarsit au inceput anchete bine facute si cu talent. Trebue sa jucati tare si terminal. Trimiteti o echipa de filmare la Anvers si Rouen …..consultati arhivele servicilor olandeze care l-au filat pe Basescu ajungand la concluzia ca lucreaza petru rusi.
    Indraznesc sa va dau un sfat.
    – Daca ati intrat in joc jucati tare pentru ca in caz contrar puteti pierde totul inclusiv……. libertatea. Respecte

  17. Corectat
    Domnule Voiculescu
    Din pacate am avut dreptate. Ultimele evenimente politice incepand cu motiunea si terminand cu neiesirea in strada a maselor o dovedeste pe deplin. Opozitia este doar verbala iar fiecare cetatean al romaniei vrea ca revolutia sa fie facuta….de altii. Singura baricada ramane media condusa de dumneavoastra. Insfarsit au inceput anchete bine facute si cu talent. Trebue sa jucati tare si terminal. Trimiteti o echipa de filmare la Anvers si Rouen …..consultati arhivele servicilor olandeze care l-au filat pe Basescu ajungand la concluzia ca lucreaza petru rusi.
    Indraznesc sa va dau un sfat.
    – Daca ati intrat in joc jucati tare pentru ca in caz contrar puteti pierde totul inclusiv……. libertatea. Respecte

  18. Mogulule
    In Cotidianul a apartut un articol interesant. Sugerez publicarea pe acest blog
    cu corectarea unui nume. In loc de Ceausescu ….Basescu.

    C.T. Popescu: Asistăm la o propagandă de tip ceauşist

    Cristian Tudor Popescu a făcut o paralelă la realitatea.net între Gaddafi şi Traian Basescu afirmând că aceştia sunt dictatori de acelaşi tip uman, subliniind, de altfel, că ei au fost chiar prieteni.

    “Fiul lui Gaddafi spunea acum trei-patru zile că în Libia este linişte şi că se merge la plajă. E adevărat. Se mergea la plajă, dar se mergea cu roabe cu morţi. Fireşte că asistăm la mecanismul propagandei Basescu ca in ultimele ore ale regimului Ceauşescu, în care puteai să auzi orice năzbâtie.
    “Sunt dictatori care aparţin aceleiaşi epoci, acelaşi tip uman, au fost şi foarte buni prieteni, s-au înţeles foarte bine aceşti doi domni.

    Basescu aparţine acestei galerii de dictatori arabi cu care a avut relaţii foarte bune. Şi ar fi fost în stare de ce face acum Gaddafi, fără să clipească”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

  19. As incerca si o tema ca ” Democratia – apanajul dictaturii ?” . Cred ca s-ar gasi suficient material in Romania ultimilor 7 ani.

  20. Legile educatiei sunt date de niste oameni care nu au nici cea mai mica legatura cu sistemul educational.

  21. Ma gandesc sa vina Basescu sa stea 1 ora la catedra la un liceu mediu. Daca scapa … sa ne impartaseasca impresiile revolutionare ale actualei reformei. Are bani de covrig ?

  22. Propunere ?
    Ar mai fi una, doua:

    Lege pentru prostitutie sau continuarea promiscuitatii si a igienei sexuale precare

    Ar fi putut fi regele solutie pentru Romania

    Bunul simt s-a pierdut sau a devenit o chestiune pur personala

  23. Motto : Băsescule, marş de-nvaţă

    MARŞUL LUI IANCU

    Astăzi cu bucurie Românilor veniti,
    Pe Iancul în câmpie cu toţi să–l însoţiţi,
    Spălaţi armele voastre, de grabă s-alergaţi,
    Din locurile noastre pe duşman s-alungaţi.

    Doamne Cel Mare
    Cu noi să fi.
    Tu însoţeşte şi însufleţeşte,
    Pe ai tăi fii.

    Optzeci de oi despoaie şi în frigări le pun,
    De fluier şi cimpoaie pădurile răsun.
    Românii se aşează pe lâng–un mare foc,
    Iancu se ospătează cu dânşii la un loc.

    Iancule mare, bravule, tare.
    Cu noi să fi,
    Tu însoţeşte şi însufleţeşte,
    Pe ai tăi fii.

    Sunt gata, stau cu toţii, să se coboare-n văi,
    Să izgonească hoţii şi–ai Neamului călăi.
    Iancu mergea-nainte, pe–un cal cu aprig curs,
    Şi peste-mbrăcăminte purta piele de urs.

    Cine-a stă-n cale, Iancului mare,
    Şi brav Român,
    Fulger şi trăznet peste al lui creştet,
    De la Români.

    Iată-i voioşi porniră, românii cei voinici
    Ca lanţuri se înşiră pe-a munţilor poteci
    Nevestele cu jale, privindu-i lacrimând,
    Îi urmareau în vale cum se duceau cântând

    Cine-a stă-n cale, Iancului mare,
    Şi brav Român,
    Fulger şi trăznet peste al lui creştet,
    De la Români.

  24. 1. ELICOPTERUL – LECŢIE DIVINĂ

    Angela Merker căzu de la o milă, Două minute, cât o viaţă, de coşmar,
    Până ce popa-tatăl ei îi puse pilă
    Decisivă, şi-i reporni motorul, aşadar

    Vazi JON* şi tu te-ncrezi în pale
    De elice, recomandând această cale.
    Numai că n-ai în tine nimic sfânt
    Şi vei ateriza în propriul mormânt !…

    JON’-Javra Ordinară Naţională

    2. PUŢARIDIS VS PISSARIDIS

    Puţaridis alias d-l Boc Emil – un escroc ce se ascunde, de la o vreme, după ochelarii negrii de umil cerşetor carpatin deghizat, s-a luat în minte cu „Nobelu” Pissaridis minţind ca o târfă dezchiolată pentru a-i prosti pe mioritici în legătură cu antieuropeanul „Codru” al muncii, recent trecut prin parlamentul maghiar de la Bucureşti. Drept pentru care românii au lansat pe piaţă un toc marca Dobi cu efigia lui Emil, denumit prescurtat : Dobitoc…

Comentariile sunt închise.