Am primit un tweet :) de la echipa Fundatiei pentru Dezvoltarea Romaniei: a reinceput programul de vara din Gradina Valorilor.

Si în acest an, pe toată durata verii, Grădina Valorilor Românesti va găzdui ateliere de creatie si cursuri de limba engleză, artă fotografică, pictură, scriere creativă si concursuri. Iar în weekend, în acest colţ de natură se vor desfăsura spectacole cu teatru de păpusi, dansuri si muzică. Zilnic, copiii si tinerii se vor bucura, vor învăta si se vor relaxa în apropierea busturilor celor 76 de“români esentiali”, personalităti semnificative ale istoriei si culturii nationale.

Detalii aici. Povestea Gradinii Valorilor Romanesti o gasiti pe site-ul proiectului.

14 COMENTARII

  1. Doar ce am vazut emisiunea Strada Scoala si Spital(emisiunea lui Tatulici) cu domna Andronescu si doamna Campeanu la RTV.

    Eu tot incerc sa va atrag atentia, liderilor USL in legatura cu RTV, dar se pare ca nimeni nu ma asculta.
    RTV este basista, iar toti realizatorii de acolo nu fac altceva decat sa promoveze PDL-ul.

    Se prefac ca ataca puterea, pentru a avea rating, dar concluziile, timpul alocat sunt mereu in favoarea portocaliilor.
    Nu va mai duceti acolo nepregatiti de lupta atat cu moderatorii cat si cu PDL istii, sau doar ca sa faceti figuratie, si sa le legitimizati, propaganda.

    Puteti sa refuzati prezenta la RTV, pe acelasi motiv cu care Base, a infierat televiziunile si i-a mers, si anume ca fac jocul cuiva, si posibil sa le scada ratingul, sau daca va duceti, agresivitate maxima.

    Altfel va spun cu fiecare emisiune RTV, USL ul pierde cate putin … nu mizati pe faptul ca toti remarca jocul RTV-ului.

    Cu stima,
    Dan

  2. REPROŞ

    Pentru copiii mici, ca nişte ghemotoace ,
    Programul de vacanţă-i prea-ncărcat ;
    Căci mulţi ar vrea-n grădină să se joace
    Cu mogulu’, de-a … motanul încălţat .
    (De Victor şi de Crin, când s-au aliat)

  3. PARCUL PIONERILOR VOICULESCU
    Voiculescu a reiventat Palatul Pionerilor ceace este un lucru pozitiv.
    Propaganda moguliana se impleteste cu educatie si cultura . Ceace deranjeaza
    este lipsa de cultura estetica a mogulului …..Statui urate si de un gust indoielnic
    creiaza dintr-un gest admirabil un kich manelian.
    Definition of KICH
    „artistic or literary material of low quality designed to appeal to current popular taste; 2. pretentious bad taste”

  4. GRADINA VALORILOR ROMANESTI : VOICILESCU SI BASESCU
    (MAREA BATALIE A ROMANIEI INTRE UN SMECHER DE PORT SI UNUL DE CARTIER !)
    Basescu castiga fiecare partida politica in timp ce Voiculescu repurteaza victorii si suspendari pe blogul personal. Dar mogulul poate pregati o surpriza de proportii.
    Voiculescu controleaza media iar Basescu controleaza serviciile. Voiculescu a citit mai multe carti in timp ce Basescu doar o carte….codul penal. Acest lucru
    ai da un avantal strategic . Un intelectual smecher poate bate un marinar smecher daca schimba regulile jocului.
    Este ca o partida de sah care nu se poate inchia remiza caci nu exista decat un post de prim ministru,…….. in schimb puscarii sunt multe.

  5. @ ROBERT HORWATH

    In Gradina Valorilor Romanesti n-au fost amplasate statui ci busturi ceea ce e cu totul alta mancare de peste . Iata definitiile celor doua notiuni diferite aici :
    http://www.dex-online-ro.ro/cautari/statuie.htm
    http://www.dex-online-ro.ro/search.php?cuv=bust
    Cat despre cuvantul „kich” caruia incercati sa-i dati dv. definitia din dictionarul englez, banuiesc de fapt ca va referiti la „kitsch”, cuvant de origine germana a carui definitie o puteti vedea aici : http://dexonline.ro/definitie/kitsch
    Va salut si va urez toate cele bune .

  6. EXTRAS DIN ZIARUL LUI NICU TASCA =CONSILIERUL SI PURTATORUL DE CUVINT AL PRIMARULUI TIBERIU IACOB RIDIZI-
    „””Cea de-a X-a a Zilelor Municipiului Petroşani a fost cea mai reuşită petrecere de gen din ultimii ani. Deşi prima din acest an, sărbătoarea Petroşaniului poate fi cu uşurinţă denumită evenimentul anului. Celorlalte administraţii din Valea Jiului le va fi aproape imposibil să organizece ceva de anvergura Zilelor Municipiului Petroşani…..–.. A fost extraordinar! Un astfel de spectacol se poate vedea eventual o dată la zece ani în Valea Jiului. N-a fost însă doar muzică de excepţie. Fiul primarului municipiului Petroşani, Andrei Iacob-Ridzi, a luat contact cu miile de petroşăneni, după ce a fost urcat pe scena de spectacol de mama sa, deputatul Monica Iacob-Ridzi””

    Doamne in ce tara traim ??? sa vedem atita slugarnicie din partea unor oameni platiti ???
    dar ce sa mai spunem de familia RIDIZI -PDL ?? S-AU ALOCAT DE LA BUGETUL LOCAL 2 MILIARDE DE LEI PENTRU ZILELE ORASULUI, in timp ce multe familii nu au paine la copii. NU MAI AU RUSINE SI FRICA DE NIMIC !!!
    auziti fiul primarului ” a luat contact „cu miile de pretroseneni, dar ce este viitorul rege si noi nu stim ??? de ce isi poarta copilul prin asa ceva ??? doar pentru a sta la putere ????????

  7. PRIM MINISTRU BASESCU SAU VOICULESCU ?

    „Basescu este, probabil, atras de „modelul Putin” din Rusia: crearea unei miscari politice in fata careia toate celelalte sa paleasca si care sa il asigure ca va continua sa detina puterea din umbra”, se arata intr-o analiza de prestigioasei publicatii britanic Oxford Analytica. Acelasi pronostic il face cunoscuta revista Economist. Noua miscare antimogul si al luptei de clasa va avea sprijinul populatiei sarace si lipsita de educatie. Dusmanul numarului unu al acestei miscari revansarde va fi mogulul Voiculescu si imperiul sau mediatic.
    Basescu realizeaza esecul PDL si a lipsei de solutii oferite de USL.
    Presedintele este un capitan de nava care paraseste vasul care se scufunda. Voculescu ar trebui sa faca acelasi lucru devenind independent. Atat cat asteapta ca altii sa-i faca treaba este ca si pierdut. Este singura personalitate care poate veni cu un program
    economic viabil. IN CAZUL IN CARE MOGULUL NU SE TREZESTE ,SE VA TREZII DIRECT …… IN PUSCARIE.

  8. Avem nevoie de promovarea personalitatilor romanesti. Va multumim cu aceasta ocazie ca sunteti printre singurii politicieni care se gandeste la valorile Romaniei.

  9. GRADINA VALORILOR
    @Dan Doboseriu
    Stimate domn
    Intram intr-un domeniu subiectiv. Sunt artist vizual. Ultima mea expozitie personala
    sa chemat De la Dali la Deva iar ultimul meu film intamplator despre un sculptor si opera, sa sa chemat Apollo.
    Deschideti : http://www.devagallery.com/

    Deschideti : http://tracilslatton.blogspot.com/2011/03/film-about-sculptor-sabin-howard-by.html

    Ideia unui parc despre marile personalitati a fost o ideie exceptionala ….dar absolut defectuoasa din punct de vedere estetic. Busturile
    pe langa calitatea informationala trebue sa aiba calitati artistice. Numai in acest fel
    pot emotiona si avea o valoare spirituala, Un bust a lui Eminescu poate fi o capodopera sau un dezastru estetic, Cred ca profesorul Voiculescu ar fi trebuit sa primeasca sfaturile unor specialisti seriosi inainte de a incepe un asemenea proiect. As vrea sa aflu parerile unor oameni de arta despre acest parc. Nu reusesc
    sa aflu parerea dumneavoastra . Sper ca filmele mele de lung metraj THE MODEL SI THE CHOSEN sa fie proiectate in Romania. Cu multumiri pentru atentie si deosebita consideratie.

  10. eu am fost si anul trecut cu cei mici in Parcul Tineretului, in zona amenajata de fundatie dvs. mie mi-a placut si cred ca initiativa este laudabila!

Comentariile sunt închise.