Meseria de bunic cere o oarecare disponibilitate pentru senzatii tari :).

30 COMENTARII

  1. BUNICUL MEU A FOST GEORGIAN
    Bunicul meu a fost Stalin. Asa a spus doamna invatatoare, Am plans cand a murit si nu ne-a mai dat bomboane.
    Am plans in hohote cand mama mea a spus ca pute urat, Am facut-o mincinoasa.
    Am pastrat portretului lui sub perna si in suflet.
    Alt bunic de al meu a fost declarat mogulul Devei si trimis la puscarie de comunisti. L-am cunoscut cand m-am facut mai mare.

  2. CRIN ANTONESCU UN PRESEDINTE ETNIC
    Candidatul la USL a declarat ca viirorul presedinte poate fi ” tigan sau ungur.”
    Tinand seama ca nu m-am hotarat ……singurul candidat viabil ramane domnul Crin Antonescu.

  3. @ Marco
    Pe vremea lui Ceausescu bunicii erau mult mai importanti decat parintii.
    In timp ce parintii se faceau ca muncesc bunicii statea la coada, chiar daca nu se dadea nimic. Principalul era sa fie printre primii. Esti prea tanar ca sa cunosti aceasta realitate. Oricum te asigur ….ca vei avea ocazia sa-ti apreciezi bunicii cat de curand. Bunicii nu sunt o „meserie ” ci o necesitate. Romania este singura tara
    care a-si apreciaza bunicii cum trebue.

  4. @ Bibliotecarul
    Spuneti :
    * Faptul că cineva a făcut parte din Securitate nu este o încălcare a legii.
    * Faptul că cineva a făcut parte din reţeaua din informatori a Securităţii nu este o încălcare a legii.
    Aveti perfecta dreptate. Nu trebue sa va fie teama cu nimic.

  5. INCERTITUDINE

    Mogulu-i jos, mogulu-i sus ,
    Ieri pe minus, azi pe plus ;
    (Mogulu-i Dracu, nu Iisus)
    Mogulu-i sus, mogulu-i jos ,
    Pitic e azi, mâine-i colos .
    (Mogulu-i îngerul drăcos)
    [Mogulu-i sigur … dubios]

  6. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Intradevar sunt tanar.Intradevar nu imi amintesc foarte multe despre aceea perioada.Imi amintesc totusi un moment in care stateam la o coada ( nu mai stiu la ce ) cu mama mea si tin minte acel moment pentru ca mama mea mi-a spus ca acasa imi v-a da o portocala.Era exact in ’89 si nu m-a intrebati cum a facut rost sau daca era un lucru obisnuit pentru anul 1989 sa existe portocale , deoarece este singurul lucru pe care mi-l amintesc.
    Despre bunici , v-a pot spune ca i-am apreciat si ii apreciez si acum.Desi viata a facut in asa fel incat eu sa nu ii cunosc in persoana.
    Cat despre expresia folosita de mine , este doar o continuare a domnului Voiculescu, folosita in descrierea , sa zicem asa , a pozei.
    „Romania este singura tara
    care a-si apreciaza bunicii cum trebue.”
    Nu am inteles ideea acestei fraze , ci o pot doar presupune legand-o de contextul intregului comment.
    Bunicii trebuiesc pretuiti , in afara de calitatile lor personale ci si pentru faptul ca au reusit sa treaca prin acele vremuri grele.In ceea ce ma priveste si parintii ( cel putin ai mei ) se afla pe aceeasi pozitie ( am fost facut la batranete ) , asa cum e o vorba si o mare parte a vietii au trait-o sub regimul comunist.
    Ceea ce stiu sigur e ca daca lucrurile nu se schimba in aceasta tara,daca Romania nu porneste pe un alt drum ,vremurile pentru care in ’89 au murit oameni nevinovati , se pot intoarce.Dupa cum spune tatal meu , desi nu isi doreste sa ne intoarcem la regimul comunist, atunci nu aveam parte de libertate, dar acum este obligat sa vada copii care mor de foame pentru ca parintii nu le pot pune o felie de paine pe masa.
    El se intreaba : ” Oare este mai bine sa nu ai parte de libertate si sa iti vezi copii murind de foame sau invers . Cum poate un om sa aleaga intre aceste doua nenorociri ”
    Bunicii trebuiesc cinstiti , parintii admiratii dar lucrurile pot fi si invers.
    As vrea sa stiu la ce anume v-ati referit prin : ” vei avea ocazia sa-ti apreciezi bunicii cat de curand.” pentru ca eu oricum ii apreciez , dar sunt curios sa stiu la ce v-a referiti si care ar fi aceea schimbare majora in viata noastra a tuturor de m-ar determina pe mine sa imi apreciez poate si mai mult bunicii.
    Calitatea de parinte , este in sinea ei o „meserie”.Esti prezent 24/24 la datorie si castigi anumite lucruri de pe urma ei ( iubirea ,satisfactia de a fi parinte , mandria pe care ti-o poate aduce un copil cand ia o nota buna la scoala ) toate aceste lucruri se numesc beneficii.A fi parinte sau bunic bineinteles ca inseamna mult mai mult decat o simpla „meserie” totusi eu am facut o mica comparatie.
    Bunicii sau pensionarii , pentru ca eu nu am bunici , ne pot invata in continuare pe noi cei inca activi foarte multe lucruri.
    Fiecare generatie isi aduce aportul pentru societate,iar pensionarii spre exemplu desi nu muncesc si automat nu aduc un profit financiar statului , ei ofera un beneficiu mult mai important societatii.Ofera experienta lor si sunt o pagina de istorie ( permiteti-mi sa fac aceasta comparatie ) care ne pot educa pe noi toti cu privire la viata de dinainte sa ne nastem, o relatare exacta a lucrurilor bune si rele din diferitele momente ale societatii , o marturie vie a greselilor ce NU ar mai trebui facute.
    Fiecare om are un rol in societatea din care face parte , fie el copil , un tanar sau un pensionar.
    Din pacate societatea romaneasca , refuza sa isi respecte varsnicii si a uitat complet de istoria, recenta sau indepartata si in acest mod ea este supusa greselilor trecutului.
    Inca ceva.Societatea romaneasca are nevoie de foarte mult timp , ca sa se poata regenera in urma stricaciunilor ultimilor 21 ani , in ceea ce priveste mentalitatea.Acum ea este cladita pe principii de genu : ” ala e smecher ca a furat si uite ca nu a patit nimic, ce imi trebuie mie scoala ca trebuie sa stii sa te descurci, banul conteaza ,,,restul sunt doar vrajeli” , mentalitate si pricipii ce nu vor avea un sfarsit frumos ca in filme.Cand se v-a reusii schimbarea acestei mentalitatii , abia atunci se v-a putea spune ca Romania merge pe un drum ce l-au dorit cei morti si cei vii in 1989.
    Pana atunci , unii incearca sa faca ceva si sa salveze ce se mai poate , incercand sa si supravietuiasca in acelasi timp , iar altii au doar preocuparea banilor ,masinilor furand si mintind fara ca altceva sa mai conteze.

  7. Humor în…nacelă

    1. AŞA MINTE NU MINTE

    Fu tare când să-mpartă caşcavalul…
    Pe căpitanul JON* îl poartă valul ;
    Socoate că e foarte bine doar în opt.
    -Lasă-l aşa, zise un moş la minte copt.
    Abia de se mai ţine cât e de cavernos;
    E şvaiţer, nu se vede cât e de găunos?

    2. POMANĂ PEDELISTĂ

    Doamna îşi da, de vie, pomană cu *
    (La feţi în pubertate), şi un pahar de vin.
    Un moş ce sta la rând fu sictirit, cu ură
    Când îi ceru doar vinul, din lipsă de… dantură.

  8. DIALOG LA ÎNĂLŢIME

    – Nepoţi, vedeţi pământul mioritic cel sfinţit ?
    – Bunicule, se spune că Tâmpitul deja l-a împărţit !
    – Nu poate Jon* să sfarme ţara faină a lui Burebista
    Cum şi-ar piti chelia monstruoasă cu batista…

  9. Un bunic trebuie sa fuie mereu in forma pentru provocarile nepotilor. Se pare ca dvs faceti fata cu succes. :)

  10. DIALOG LA ÎNĂLŢIME

    – Nepoţi, vedeţi pământul mioritic cel sfinţit ?
    – Bunicule, se spune că Bau-Baul deja l-a împărţit !
    – Nu poate Jon* să sfarme ţara faină a lui Burebista
    Cum şi-ar piti chelia monstruoasă cu batista…

  11. @ Marco
    Am vrut sa spun. Multumesc pentru tinerete….frumusete sufleteasca si talent.

  12. O imagine foarte frumoasa; imi place cum tineti copiii, sunt sigura ca nu li se va intampla nimic rau niciodata, cat timp va depinde de dvs.

  13. MOGULII CA INGERI SALVATORI
    Sunt anca sub impresia emisiunii cu cei doi moguli . Dupa mai mult timp am avut
    revelatia ca se poate face ceva. Acest tandemn de neuitat ar trebui sa apara cu regularitate la Antena 3. Ar trebui infintata o emisiune care sa incurajeze intreprinzatorul roman si sa arate avantajul capitalismului real.
    Unul din lucrurile cele mai grave si de neiertat facute de Basescu este accerbarea
    luptei de clasa prin asa numitul antimogulism. Sunt conducatori care incurajeaza lucrurile pozitive iar altii care incurajeze partile negative ale oamenilor. Basescu spune ca este de dreapta. Un mare neadevat. Dreapta incurajeaza capitalismul si initiativa in timp ce Basescu incurajeaza ura impotriva bogatilor…. atat de specifica din pacate romanilor. Un alt aspect grav al societatii romanesti este incurajarea mediocritatii. Oare chiar nimeni in aceasta tara nu realizeaza ca Ponta si Antonescu reprezinta chintesenta mediocritatii ….si a lipsei de creativitate personala. Cu riscul de a ma repeta cred ca mogulii in cauza ar trebui sa ea lucrurile in mana. Romania mai poate fi salvata….maine va fi prea tarziu pentru toti care traiesc sau simt pentru aceasta tara.

  14. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Eu vă aştept să vă prezentaţi scuze cu privire la afirmaţiile mincinoase pe care le-aţi insinuat mai sus. Eu nu voi pierde timpul cu dumneavoastră în astfel de discuţii. Dacă nu o faceţi, vă ofer primul meu avertisment (din cele trei posibile) care vă apropie de lista celor cărora le-am retras respectul.

    Dacă vă grăbiţi să insistaţi cu astfel de lucruri, aveţi şansa să ocupaţi pe listă locul imediat după Traian Băsescu. Succes.

  15. @ Bibliotecarul
    Comunismul si fascismul se deosebesc prea putin.
    Deci si participarea la SS si partidul nazist sunt tolerate de lege?
    Eu am tercut prin ancheta securitatii si afirmatiile dumneavoastra ma jignesc personal . Deci primul care care trebue sa sa-si ceara scuze este persoana
    dumneavoastra. Va asigur ca apararea pe care o luati unei organizatii criminale
    nu va onoreaza. In legatura cu faptul ca sunt pe lista imediat dupa Traian Basescu este prea infantila sa fie luata in considerare. Lichidati pe primul depe lista si apoi discutam.

  16. @ Vreti sa al lichidati lpe Basescu ? Ideia este buna si caritabila. Incep sa va admir
    inteligenta si curajul. Si eu si poporul roman va va fi recunoscator.

  17. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Eu nu am luat apărarea nici unei instituţii şi nimănui.
    În consecinţă ceea ce spuneţi continuă pe aceiaşi linie a lipsei de respect, şi a afirmaţiilor gratuite. Aveţi deci al doilea avertisment.

    Traian Băsescu este ultimul pe listă în acest moment şi nu primul…

Comentariile sunt închise.