În această seară, de la ora 20.00, la invitatia Gabrielei Vrânceanu Firea, merg la Stirea Zilei pentru o dezbatere pe teme (preponderent) economice în compania lui Ion Tiriac.

Astept feed-back-ul vostru.

Emisiunea poate fi urmărită live în on-line aici.

35 COMENTARII

  1. Sunt sigura ca va fi din nou o emisiune interesanta !

    p.s.oare Dl.Ion Tiriac a intervenit sau nu in cazul arestarii fiului sau sau era un „dosar prefabricat” …? E o intrebare… a fi dosar prefabricat sau a nu fi prefabricat ?
    Numai tata sa nu fi…

  2. Se dusese vestea-n lung si-n lat ca-ntre niste munti, bine ascuns, sade un lac facator de minuni. Auzind de acestea, cu mic, cu mare, mai toti de-ai lumii se prezentau la malul lacului facator de minuni.
    Astfel, intra un neamt orb pe un mal si iesi pe celalalt vindecat. Dupa el un englez beteag si iesi pe malul celalalt intreg. Si tot asa zi si noapte.
    In pragul unei reorganizari teritoriale, se prezenta in fata apei facatoare de minuni si poporul roman. Pasi in apa de pe un mal si iesi pe celalalt. In secunda 2 se auzi la radio: „Stimati ascultatori, va informam ca, in timpul ceremoniei de inaugurare a unei sali de sport, presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si intaia femeie a tarii, Elena Udrea si-au pierdut viata din motive neelucidate.”.

  3. UN PARTENER INCOMOD : TITI IONESCU

    Cu Ţiriac,mogule, n-ai a face-un chilipir ,
    Şi nu uita că el i-a fost lui Maurer lingău ;
    Deci rişti de-a fi muşcat şi de un“Vampir”,
    Căci el poate face break pe serviciul tău .

  4. Doamna Nena, aveti si cunoscuti ori rude care voteaza pe aceste considerente? Genial! Excelam in anafabetism civic, social, profesional etc.

  5. MIRACOL
    Pentru prima data am vazit la capatul tunelului o raza de lumina. Am vazut
    doi oameni care pot scoate Romania din prapastie. Comparati doua echipe la conducerea Romaniei. Voiculescu-Tiriac cu Antonescu-Ponta.
    Dupa parerea mea comparatia este imposibila sau lipsita de logica. Este greu de comparat o echipa formata din profesionisti cu o echipa de amatori. Eu sunt cineast si stiu ce vorbesc. Nu pot compara un film profesionat cu un film facut de cineasti amatori. Repet….. cei doi birocrati de partid nu au realizat nimic in viata si nu au o experinta in niciun domeniu de activitate . USL promite un milion de locuri de munca cand este evident ca somajul va creste. O banda de mincinosi si nechemati
    va conduce Romania. Va garantez ca nu se va produce nimic pentru omul de rand.
    Mogul a realizat un salt quantic . Fiecare om sanatos realizeaza ca Romania poate fi salvata de oameni care se pricep. Aceasta emisiune sper sa fie o lectie folositoare pentru un popor manipulat si mintit care nu mai crede in nimic, Sper ca si mogulul Voiculecu sa inteleaga ca clasa politica nu poate face nimic si sa iasa in fata . Este nevoiie de a treia cale. Calea competentei. Problema principala a acestei tari este lipsa de competenta la toate nivelele. lucrurile sunt simple si clare.
    Romania este tara cea mai incopetenta tara din lume. Traiesc in Japonia si SUA si am calatorit in jurul lumii. Stiu ce vorbesc. Trebue data o sansa lui Voiculescu.
    Se apropie ora prea tarziului.

  6. ERATA
    A SE CITI SI RECITI …. ROMANIA ESTE TARA CEA MAI INCOMPETENTA DIN LUME…………..Traiesc in Japonia si SUA si am calatorit in jurul lumii. Stiu ce vorbesc. TREBUE DATA O SANSA LUI VOICULESCU.

  7. Am lipsit putin de pe planeta :) … imi puteti motiva absentele deoarece am revenit :)
    Nu am urmarit emisiunea, dar am vazut un titlu pe site-ul Antenei 3 care zicea asa:

    „Ţiriac: În 2010 am plătit peste 70 de milioane de euro taxe. Aş întreba şi eu, unde sunt banii mei?”

    Banii lui sunt in masurile economice ale guvernarii actuale: taierile de salarii, inchiderea spitalelor, reducerea aparatului bugetar etc. :) In curand, noua masura care deocamdata este in discutii: taierea judetelor :) Cand statul doreste sa stie tot ce facem noi cu banii, cati avem cu declaratiile de averi, la vama a declansat controale pan’ la sange – ar fi potrivita ca reciproca sa fie valabila. In plus, daca tot se doreste transparenta, sa se dezvolte un program prin care fiecare sa-si justifice averea ( nu doar bugetarii) iar justificare sa nu fie nu ca pana acum: „vanzari anterioare” „am castigat la bursa” etc.

    P.S. 1 – Haz de necaz
    P.S. 2 – Voi urmari emisiunea in reluare … sa aprofundez subiectul

  8. Din nou mi s-a confirmat parerea pe care mi-am format-o despre Dl.Ion Tiriac: este un tata bun si a scos profit maxim din talentul dansului intr-ale tenisului de camp si implicit numele pe care si-i l-a facut la nivel de mapamond cu ajutorul acestui sport.

    Dar, incercand sa inteleg de ce era ..cu atitudinea aceea de „intepat” in timpul emisiunii, am inteles : Dna.G.Vranceanu-Firea V-a prezentat pe Dv.cu titlul de Profesor.De aici a inceput intepata lui atitudine in raport cu…inteleapta Dv.atitudine de pe tot parcursul emisiunii.

    Aveti perfecta dreptate ca este un permanent conflict in sistemul bugetar intre nepricepere, rea-vointa si, as spune eu, pricepere.

    Despre posibila propunere pentru presedintia tarii noastre…
    Eu l-as vota pe… Dl.Tariceanu.

    A…era sa uit .
    Noua pereche de ochelari Va vine perfect. :)

  9. Am putut vedea doi oameni care chiar au dovedit pe parcursul vietii ca se pricep la ceea ce fac ( economie in general ) discutand si argumentand clar si concis pe teme economice.Aceasta imagine sincer crede-am ca nu exista in Romania.Fiecare prin gradul sau de imlicare poate , aduce beneficii enorme statului roman, cu conditia ca si altii sa v-a asculte parerile.Din pacate aceia care sunt la conducere , nu o fac.

    @ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    La post-ul ” Coanda ” cred ca veti gasii comment-ul nr 35 ca v-a intereseaza.
    Cum l-ati citit pe primul consider ca il puteti citi si pe acesta.Consider ca este destul de clar si ca nu mai poate fi interpretat, asa cum ati facut prima data si ati si inceput sa faceti anumite supozitii.Iau in vigoare „prezumtia de nevinovatie ” daca mi se permite sa spun asa si consider ca prima data nu ati inteles la ce m-am referit si automat imi asum raspunderea ca nu m-am facut poate eu inteles.
    Observ ca sunteti extrem de efervescent in comment-urile facute,dar poate ar fi mai indicat sa fiti mai calm in momentul in faceti anumite acuzatii.
    V-a stau la dispozitie pentru eventuale neclaritati in cazul in care mai exista.

  10. @ Marco
    Multumesc pentru postare. Apeciez cele scrise. Cazul este inchis.
    Am cerut pe acest blog intrzicerea UDMR. M-am ridicat impotriva tandemului diversionist Tokes Basescu. Spre surpriza mea am primit telefoane de incurajare
    de la unguri care traiesc in New York. Dracul nu este atat de negru sau periculos.

  11. RECONCILIEREA GERMANA FRANCEZA CA MODEL PENTRU RELATIILE INTRE ROMANI SI UNGURI.
    Pacea în Europa după 1945 a însemnat, în primul rînd, eliminarea rivalităţii franco-germane. Aceasta a fost cheia de boltă pe care a întrevăzut-o şi Winston Churchill care spunea pe 19 septembrie 1946 la Universitatea din Zurich: “Primul pas în recrearea familiei europene trebuie să fie un parteneriat între Franţa şi Germania.”
    Testul construirii unităţii europene a arătat că tandemul franco-german funcţionează aproape perfect astăzi. Cele două au avut cel mai adesea poziţii foarte apropiate privind politicile comune de securitate, crearea monedei euro, a spaţiului Schengen, a lărgirii către est a Comunităţii Europene după 1989. Această identitate de opinii dintre cele două a adus prieteniei franco-germane supranumele de “motor” al Uniunii Europene.
    După 1945, transformarea marii rivalităţi franco-germane într-o mare prietenie a semnat naşterea unităţii europene de astăzi.
    Daca astazi putem vorbi de prietenia germano franceza maine putem vorbi de prietenia romano maghiara. Dece nu ? Ce parere aveti ?

  12. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Intradevar nu este dracu atat de negru , dar cu siguranta anumite persoane (deopotriva romani si unguri ) il fac negru.In cele din urma toti avem de suferit din cauza partidelor aflate la conducere si a celor care fac parte din aceele artide sunt parsivi si nu stiu sa-si faca treaba.Numai bine si sa speram la oameni care chiar sunt capabilie sa faca ceva bun si pentru cetatenii nu doar pentur ei.

  13. ROBERT HORVATH

    UDMR si-a taiat craca in politica definitiv. UDMR e coparticipant la subminarea economiei Romaniei, la genocidul regimului basescu.
    Datorita lor penalul basescu este inca la Cotroceni in loc de Jilava. UDMR nu este un partid politic si au demonstrat cu varf si indesat ca nu au maturitatea necesara sa faca politica. Au folosit un santaj ordinar sa-si obtina drepturi care pot si vor fii anulate odata cu caderea lor de la guvernare. Numai niste tampiti nu isi dau seama ca ceea ce fac ei acum „is gona hit them in the back , later”.
    In loc sa isi obtina drepturi in mod democratic, la intelegere cu toate partidele, drepturi care „will stand the test of time”, ei se lupta pentru niste drepturi efemere.
    Planurile lor de refacere a Ungariei Mari sunt atat de aberante, numai o minte bolnava poate visa la asa ceva.
    Am vazut pe net harti cu Ungaria Mare si am constatat ca atunci populatia maghiara din Ungaria Mare reprezenta doar 50 % si banuiesc ca acum acest procent e mult mai mic. Este de la sine de inteles de ce Ungaria Mare nu a rezistat atunci si totusi UDMR impreuna cu guvernul maghiar isi inchipuie ca vor face miracole acum? Nu vor face nimic decat conflicte si starnesc ura acolo unde nu este.
    Logica imi spune ca dupa ce UDMR vor cadea de la guvernare vor fii represalii (mai mult sau mai putin pe fata) impotriva UDMRului si din punctul meu de vedere voi fii mai ingrijorat de foametea din Africa decat de situatia minoritatii maghiare sin Ardeal. Si-au facut-o cu mana lor, au umilit o populatie majoritara in propria lor tara… Dumnezeu cu ei!
    Daca partidele politice din Romania vor decide scoaterea din politica a tuturor formatiunilor etnice, eu le salut cu bucurie initiativa. Nu avem nevoie in politica de formatiuni santajiste.
    Reprezentatii maghiarilor se pot inrola in partidele traditionale si de acolo sa isi obtina drepturi decente, drepturi pe cale democratica, drepturi eterne.

  14. Am urmarit emisiunea.
    Aparitiile acestea sunt de bun augur. Dau incredere.

    Oare este vreo speranta?

  15. MOGULI PENTRU SALVAREA ROMANIEI
    Sunt un mic mogul care si-a inceput visul american spaland vase. Am o companie de film in mijlocul in mijlocul celui mai mare oras american…..in centrul lumii. La fel si Tokyo. Deci am cunostinte de economie pe langa cele artistice.
    In emisiunea doamnei Firea am intalnit doi moguli mari care stiu ce vorbesc.
    Nu am ramas cracanat de propuneri;le lor dar am avut revelatia faptului ca Romania poate fi salvata . Daca Tiriac si Voiculescu sunt cu adevarati patrioti ….trebue sa preia in mana lucrurile. Este mai mult decat evident ca in acest moment conducerea trebue luata de oameni competenti cu cunostinte economice solide. Dar nici macar acest lucru nu ajunge. Trebue sa ai geniu si creativitate sa misti un cal ca si mort. Trebue pusi in fruntea tarii oameni care pot insufla incredere unui popor mereu mintit cu promisiuni electorale. Oamenii sanatosi cu capul refuza
    programul USL dar vor accepta cu incredere un program Voiculescu….Tiriac.
    Mereu comentatorii politici se intraba dece lumea nu iese in strada. Raspunsul este simplu. Nu au nici-o motivatie sa o faca. Nu vor sa schimbe o guvernare catastrofala cu una la fel. Priviti guvernul propus de cei mai nechemati oameni din istoria politica a Romaniei Ponta ,Antonescu. Nu exista niciun creier economic sau de alt fel. Acesti doi birocrati nu au nici-o cunostinta economica sau menageriala. Nu poti sa le dai pe mana nici macar o tutungerie …dar o tara. Sunt mediocri si prosti. Singura minte economica a opozitiei este Voiculescu….dar este evident ca este tinut deoparte de aceste doua fete de contabil si chelner. Poate ca este mai bine asa. Apropiera de aceasta clasa politica de hoti nechemati este nociva.
    Romania este la un moment de rascruce. Tara cea mai incompetenta din lume unde nimic nu functioneaza trebue inpinsa spre competenta si civilizatie europeana. Acest lucru trebue inceput de la varf. Politica trebue inlocuita de economic. Romania nu trebue condusa de tehnocrati ci de moguli cu talent ,creativitate si experienta. Nu mai este de ales . Aceasta clasa politica trebie aruncata nu la lada politica a istoriei ci direct la lada de gunoi. Repet Antonescu si Ponta nu au facut nimic important in viata lor si nu au condus nimic. Pana si gunoiul de Basescu este mai bun…..cel putin a condus cu mintea si cu capul lui chel un vapor. In concluzie in emisiunea de ieri am vazut doi conducatori de tara .
    Oameni care cunosc mentalitatea romaneasca dar si occidentul. Ei pot fi angajati la conducerea oricarei companii importante din lume …in timp ce Ponta nici macar contabil la o gospodarie agricole satesti iar iar Antonescu mai spalatel ca un ajutor de chelner in America cu conditie sa-si inbunatateasca engleza.
    Concluzia este evidenta. Singura solutia pentru aceasta tara la pamant si cu oameni necajiti este Voiculescu.

  16. Erata
    In timp ce Ponta nu poate fi angajat nici macar ca contabil la o gospodarie sateasca. Ma gandeam la o gospodarie agricola colectiva si nu la o ferma americana.

  17. @ Bibliotecarul
    Securitatea nu a disparut….ci conduce Romania. Oamenii de rand nu au avut capital ,timp si bani. Securistii au preluat puterea economica dupa revolutie si nu o lasa din mina. Serviciile si cei care asculta 200.000 de romani pe an sunt buni continuatori ai traditiei securiste.
    Printul Duda este Printul securitatii care a distrus credibilitatea monarhiei romanesti.Oricum ma asteptam ca un „bibliotecar sa fie mai informat. Multumesc pentru atentie.

  18. USL PROPUNE UN PRESEDINTE DE ETNIE ROMA

    Candidatul la presedintie din partea USL Crin Antonescu a declarat : Mi-ar placea sa credem cu adevarat ca suntem in situatia in care Romania poate sa aiba si un presedinte de etnie maghiara sau tigan……”Asta inseamna, intr-un anumit sens, o perfectiune a democratiei” . Tinand seama ca Tokes nu va fi votat de romani iar Basescu va pierde , Crin Antonescu candidatul opozitiei va castiga alegerile….deci dorinta sa va deveni realitate . In opinia lui Antonescu, acest lucru ar inseamna ca se va ajunge, din punct de vedere mental, la nivelul Statelor Unite, care au un presedinte de culoare, „ales cu entuziasm de majoritatea alba”.

  19. Dle Voiculescu, punem pariu pe o lada.. de ce vreti dvs :) ca nu exista 8 programe sectoriale in Romania?

  20. @SlimP
    PARTIDUL COMUNISTILOR SI SECURISTILOR MAGHIARI ( UDMR ) TREBUE DESFINTAT SI TRECUT IN ILEGALITATE. UNGURII TREBUE SA AIBA DREPTUL SA FACA PUSCARIE CA TOTI CARE AU CONTRIBUIT LA DEZASTRUL ACTUAL. SUNT IMPOTRIVA ORICAREI FORME DE DISCRIMINARE NATIONALA !

  21. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK
    :D
    Eu nu am spus că Securitatea a dispărut, eu am spus că s-a desfiinţat.

    Stimate domn,
    O instituţie nu există până la înfiinţare şi nu poate exista după desfiinţare.

    Dumneavoastră aveţi un cu totul alt vocabular decât îl am eu. Personal încerc să fiu responsabil în ceea ce privesc şi, pe cât posibil, încerc ca ceea vorbesc să fie documentat şi, dacă nu 100% sigur, măcar extrem de probabil. Unde nu sunt sigur, specific faptul că informaţia mea este „din auzite” sau dedusă, probabilă, logică… şi nu documentată.

    Tocmai din faptul că nu mă lansez, pe cât este posibil, în afirmaţii hazardate face ca eu să am ceva ce nu aveţi domnia voastră, anume credibilitate. Lumea citeşte ceea ce spun tocmai pentru că încerc să nu vorbesc ca să mă aflu în treabă.

    Domnia voastră spuneţi…
    Serviciile si cei care asculta 200.000 de romani pe an sunt buni continuatori ai traditiei securiste.

    Eu nu ştiu de unde aveţi informaţia ascultării a 200.000 de români pe an. Din informaţiile mele estimez mai puţin de 4.000 de mandate de interceptare a comunicaţiilor electronice în fiecare an. Se prea poate însă ca aceste 4.000 de mandate să însemne 200.000 de români, astăzi se comunică foarte mult. Există însă semne de întrebare asupra modalităţii folosirii acestor interceptări, şi aici vă dau dreptate, pentru că la un moment dat domnul Preşedinte Traian Băsescu a dat semne că are cunoştinţe relativă la ceea ce se întâmplă prin cercetările penale încă din faza premergătoare, când datele nu sunt publice. Asta se poate traduce în contextul de poliţie politică. Tocmai de aceea promovez ideea unui control parlamentar mai strict asupra acestor interceptări. Desigur, domnia voastră nu urmăriţi ce fac eu în spaţiul web şi nu aveţi de unde cunoaşte astfel de „amănunte”.

    Eu nu sunt susţinător al domnului Duda (şi văd că aveţi o continuare şi cu domnia sa). Ba aş putea spune că am avut câteva „contre” pe teama participării domniei sale la alegerile prezidenţiale pentru că am considerat că nu este nimerit ca un membru al casei regale să candideze pentru un post de preşedinte, dar mai ales în momentul în care domnia sa a avut pretenţia unei titlu de Alteţă Regală. Mi-am exprimat aceste opinii civilizat, înfruntând mai mulţi comentatori de pe blogul domnului Radu Duda care au sărit pe mine cu modalităţi nu foarte elegante de exprimare.

    http://www.princeradublog.ro/jurnal/comunicat/
    http://www.princeradublog.ro/jurnal/un-an/

    După cum vedeţi, nu mi-am ieşit nici acolo din pepeni.

    Cu toate acestea nu pot fi de acord cu modalităţile dumneavoastră de exprimare. „Printul Duda este Printul securitatii care a distrus credibilitatea monarhiei romanesti.” Consider că este absolut o răutate gratuită. Nici eu nu mai cred în Casa Regală a României, numai că în ochii mei monarhia românească nu a mai avut nici cea mai mică brumă de credibilitate în momentul în care Regele Mihai a cerut, absolut aberant, retrocedarea domeniilor regale.

    Domnia voastră aveţi reacţii virulente, parcă urâţi pe cei despre care vorbiţi. Eu nu am nimic cu nimeni, nu am reacţii personale, încerc să (re)stabilesc o normalitate. Dincolo de asta, încep să cred că practic nu putem comunica şi nu văd de ce aş mai insista.

  22. Mie mi-ar place ca presedinte al tarii Dl.Calin Popescu Tariceanu iar ca Prim-Ministru Dumneavoastra.
    Cred ca ar fi o solutie reusita pentru tara noastra. -stiu ca nu este realista, dar asa nerealista cum e, este parerea mea.

Comentariile sunt închise.