23 COMENTARII

  1. Unul din cele mai interesante si realiste ( stilul de scris folosit pe mess ) spoturi , pe care le-am vazut vreodata.Asta este ceea mai profitabila investitie pe termen lung – EDUCATIA COPIILOR . Ei sunt cei care vor , muncii pe viitor , vor platii taxe si vor atrage investitori straini in tara noastra.Toate aceste lucruri necesita o educatie si inteligenta desavarsita.

    Oare nu gasiti un loc si pentru actualii guvernanti , poate invata si ei cate ceva, ca la capitolul educatie si investitii sunt VARZA.

  2. Am comentat acum ceva timp ca Antenele nu se implica in dezbaterile privind Rosia Montana. Rusinea s-a spalat in ultima perioada. Opinia mea este ca daca basescu reuseste sa dea aurul cui vrea el nu mai scapam de el in urmatorii 10 ani, indiferent ce votam. Nu debeaba s-a renuntat la contractul pe autostrada transilvania atat de …spontan si simplu cu blessing diplomatic din afara (desi printr-un referndum national ar fi trebuit de mult anulat acest contract caci ieseam cred mai ieftin cu toate penalizarile autoimpuse)., s-a inghetat shiping-ul de avioane si ce o mai fi. stiu ca nu puteti tipa la americani, dar totusi, sa nu uitam banii nostri de investitii masive (dupa Boc) in timp de criza stau in bondurile lor de valoare…potential discutabila.

  3. In scoala nu se mai face educatie. Profesorii, parintii si elevii s-au obsnuit cu pregatirea elevilor in afara orelor de curs, platind meditatii daca vor performanta. Sigur ca vor fi foarte multe cereri pentru aceste cursuri gratuite.

  4. Astfel de activitati ar trebui incurajate de Funeriu. Dar starea de indiferenta le convine mai mult celor din minister.

  5. Copiii au nevoie de indrumare pentru a-si dezvolta aptitudinile, iar specialistii sunt cei mai in masura sa le vina in ajutor. Unele dintre cursurile prezentate in spotul publicitar nu se fac in scoli sau licee.

  6. Din filozofia lui LAO TZI
    DAO-DE-TZIN

    „Cand vor fi inlaturate „cugetarea” si „eruditia”, poporul va fi de o suta de ori mai fericit; cand vor fi inlaturate „omenia” si „dreptatea”, poporul se va intoarce la pietatea filiala si dragostea paterna; cand „perfidia” si „castigul” vor fi nimicite, vor disparea hotii si talharii. Toate acestea trei lucruri provin din insuficienta cunostintelor. De aceea, trebuie sa le aratam oamenilor ca ei trebuie sa fi simpli si modesti, sa-si micsoreze dorintele personale si sa se elibereze de pasiuni.

    Cel care cunoaste oamenii este intelept. Cel care se cunoaste pe sine este luminat. cel care invinge oamenii e puternic. Cel care se invinge pe sine este foarte puternic. Cel care cunoaste indestularea e bogat. Cel care actioneaza cu perseverenta are vointa. Cel care nu-si pierde natura este vesnic. Cel care a murit, dar nu este uitat, este nemuritor.

    Omul cu eruditie superioara, afland despre Dao, tinde sa-l realizeze.
    Omul cu eruditie mijlocie, afland despre Dao, cand il pastreaza, cand il pierde.
    Omul cu eruditie inferioara, afland despre Dao, il supune batjocurii. Daca nu ar fi supus batjocurii, nu ar fi Dao. De aceea exista zicatoarea: Cine cunoaste Dao, seamana cu cineva neluminat; cine patrunde in Dao, seamana cu cineva care se retrage; cine este la inaltimea lui Dao, seamana cu cineva care rataceste; omul cu virtute superioara seamana cu un om simplu; cel foarte invatat seamana cu cel dispretuit; virtutea fara margini seamana cu lipsa ei; raspandirea virtutii seama cu risipirea ei; adevarul-adevarat seamana cu lipsa lui.
    Un patrat mare nu are unghiuri; un vas mare se fabrica multa vreme; un sunet puternic nu poate fi auzit; o figura mare nu are forma.
    Dao este ascuns de noi si nu are nume. Dar el da ajutor tuturor fiintelor si le duce la desavarsire.

    Cel care are cunostinte si se preface ca e nestiutor, este superior.
    Cel care e lipsit de cunostinte si se preface a fi stiutor e bolnav.
    Cel care-si da seama de boala nu este bolnav. Omul intelept nu este bolnav, pentru ca el isi da seama de paguba unei asemenea boli.”

    Dao este temelia profunda a tuturor lucrurilor.

Comentariile sunt închise.