Diseara, la Sinteza Zilei, Antena 3.

Voi raspunde, implicit, intrebarilor si solicitarilor voastre din ultima perioada.

58 COMENTARII

  1. Solutia tuturor problemelor este: auto-gospodarirea. Doar astfel se va reusi stoparea banului public si cresterea economica pentru ca toti oamenii pun toata vointa lor si sufletul lor ca lucrurile sa mearga bine.
    Cand in fruntea unei institutiei este cineva impus, prin concurs sau fara concurs, oamenii devin mai reticenti la „straini”.

    De exemplu, directorii de scoli ar trebui alesi de profesori, iar inspectorii scolari de catre directori. Astfel ar exista o democratie ierarhica iar politicului iar fi mai greu sa intervina intr-o astfel de schema si sa manipuleze atatea persoane.

    Ganditi-va ca si in ANAF exista multi specialisti si oameni care isi cunosc colegii, „rai si buni”. Daca angajatii ar fi lasati sa-si aleaga conducerea, mai mult ca sigur ca cei corupti vor fi izolati de catre majoritatea functionarilor.

    O zi buna si sper ca Mihai Gadea sa va puna intrebari „buclucase” hahaha.

  2. Pentru a evita orice tip de polemica ar trebui sa de-a un exemplu. Toti membrii guvernului care au afeceri cu statul, in mod direct sau indirect, ar trebui sa demisioneze in 24 de ore.
    Iar din noiembrie ar trebui sa se aplice tuturor parlamentarilor, ministrilor, primarilor, consilierilor si oricarui membru al statului ce are o functie de raspundere.

  3. Asteptam comentarii in privinta noului guvern. Ce sfaturi ati avea pentru noul cabinet?

  4. Poate acum se vor putea pune in aplicare propunerile pe care le-ati facut in timpul mandatelor lui Boc si MRU.

  5. As vrea sa aud cate ceva si despre relatia Romaniei cu tarile BRICS, in special cu China.

  6. CONDIŢIE SINE QUA NON

    Ca ministru al agriculturii, un conservator
    E cel mai bun de-a rezolva probleme grele ;
    Numai de n-ar crede că acest blajin popor
    Îşi doreşte-n loc de pâine, …“crini şi viorele”.

  7. Pe mine ma intereseaza zona politicilor de tineret. Ar fi foarte interesanta o discutie pe aceasta tema.

  8. Daniel Constantin si Leonard Orban formeaza o echipa foarte interesanta. Sper sa creasca gradul de absorbtie al fondurilor europene. Inspirata decizie a avut PC-ul.

  9. @ Maharajahul
    Bun articolul, iar pozele nemaipomenite (mai ales ultima – o figura ce emana inteligenta prin toti porii)!

  10. VREAU SA CITITI ASTA
    Domnule Voiculescu, haideti sa va spun eu cum sta treaba cu acest partid fascist intitulat PDL: Lucrez in Administratia Publica Locala si sefii nostrii bunt toti PDL-isti; in urma cu un an sau doi, daca nu aveai loc de munca si doreai sa te angajezi la stat, indiferent in ce domeniu (invatamant, administratie, finante, etc.), trebuia sa faci parte din partidul bandit PDL sau sa fii pe mana cu un pedelist mare caruia sa-i dai „dreptul”; daca doreai sa te angajezi la „privat”, mergea pe acelasi criteriu, fiindca orice directoras pedelist oricat de mic ar fi are in spinare o firma sau doua careia ii ofera contracte. Sincer, si eu as fi iesit in strada in decembrie ( si ca mine inca 50 000), insa mi-a fost teama ca a voi fi „luat in colimator” si exclus din sistem. Nu pierdeti timpul cu filozofii aiurea, haideti sa refacem echilibrul si aici jos, la noi, pentru a putea pune baza si pe performantele individuale ale fiecarui individ. Intreaga societate trebuie purificata de acesti indivizi „pedelei”, mai mici sau mai mari, iar firmele capusa luate in vizorul autoritatilor. De fapt aici am si o propunere; cred ca treaba este extrem de simpla: atunci cand unei firme i se atribuie un contract, aceasta sa prezinte si un Curriculum Vitae – public cu lucrarile anterioare si pe ce sume au fost alocate pentru derularea contractelor respective.
    Va salut, cu respect !
    Daniel C.

  11. E foarte bine ca atragerea fondurilor europene este o prioritate a viitorului guvern. Exact asa trebuie sa si fie.

  12. Buna seara,
    Poate gasiti o solutie si pentru familiile evacuate din casele nationalizate. Locuiesc in sectorul 4 si sunt la ultima cale de atact in procesul de evacuare. E posibil ca pana la sfarsitul anului sa ma evacueze…mama mea este printre primele locuri pe lista de case sociale la primaria de sector, dar daca nu sunt fonduri pentru locuinte, ce vom face?
    Speram sa gasiti o solutie si pentru cei aflati in situatia familiei mele.
    Cu respect,
    Anda Brasoveanu

  13. Ar mai fi a cincea varianta, cea a dezvoltarii durabile. Ma si mir cum de nu ati precizat de ea.
    Cat despre resurse, banuiesc la fel ca stiti, ca dezvoltarea pe baza resurselor este una nesustenabila.
    In cazul Rosia Montana, ce vor face acele familii de mineri, unele noi intemeiate, care vor avea copii, dupa maxim 15 ani cat va dura exploatarea. Cu ce sunt de vina muntii nostri ca noi nu stim sa facem turism?
    Poate ar trebui sa luam exemplu de la Stefan care a replantat padurea data in cap polonilor. Toti voievozii nostri au lasat ceva in urma lor, noi ce vom lasa?
    Va spune ceva fraza cu Moldova nu este a mea ………? Romania nu este a noastra este a nepotilor nostri.
    Peste tot se spune ca nu mineritul si exploatarea lemnului reprezinta o solutie pentru dezvoltarea mediilor montane. Noi repetam greselile facute de altii cu mult inainte, de dragul cui?
    De asemenea banuiesc ca stiti ca principala resursa a unei tari este resursa umana.
    In 1872, SUA infiinta P.N. Yellowstone, noi in 2012 organizam partide de ucis animale. Noi si unele state africane. Cam asta e diferenta.
    In rest, totul e tiki-taka.
    Cu respect, Marius.

  14. Eu am mare incredere in acest guvern. Pare ca aduce un suflu nou in politica romaneasca. Sper sa fie cat mai eficienti.

  15. Mi-au plăcut mult răspunsurile pe care le-aţi dat în seara asta.
    Şi m-aţi atins mai ales când aţi atins problema studenţilor sau absolvenţilor care nu găsesc loc de muncă pentru că nu au experienţă. Mă aflu în situaţia asta. Am terminat 5 ani de facultate+masterat şi nu găsesc absolut nimic. Colegii mei care au serviciu, au cunoscut pe te miri cine (aşa mai merge ceva în România). Nu ştiu ce să mai fac, nu-mi place să stau, dar mă simt legată de mâini şi de picioare.
    Am început să le recomand celor mai mici ca mine să caute mai degrabă serviciu decât să înveţe prea mult, mai ales în sistemul nostru cu multă teorie, puţină practică. Cei ce au apucat să lucreze până în anul 2008 au fost mult mai câştigaţi, deşi au avut probleme la examene sau la terminarea facultăţii. Eu am comis o greşeală uriaşă stând să învăţ, să iau bursă, să mă focalizez pe studii.
    Asta e România? E o eroare dacă te ocupi de şcoală?
    Au arătat un târg de job-uri la Bucureşti mai acum ceva vreme pe toate posturile de televiziune. Angajatorii susţineau în faţa reporterilor că au foarte multe job-uri pentru absolvenţi fără experienţă. O mare minciună, îmi permit să-i numesc ipocriţi.
    Aparent numai speranţa ne mai rămâne, la mine e pe moarte şi ea.

    Noul guvern, ce poate să facă în 6 luni? Nu cred că are când şi cum să schimbe mare lucru, au stricat prea mult guvernele de dinainte…

    Este o problemă pe care n-aţi tratat-o, vă înţeleg totuşi, dar ar trebui rezolvată. Pe mine nu mă afectează, însă foarte mulţi cetăţeni, din România şi de peste hotare, se plâng pentru că au dispărut posturile din trustul Intact din grilă. E păcat. Eu, de exemplu, dacă n-aş avea Antena3, mi-aş mai face puţin loc pe birou, pentru că la altceva nu prea mă uit, sau aş schimba compania (dar în unele locuri, rds are monopol, deci e cam imposibil).

    Imi cer scuze pentru atâta poliloghie, sunt cam nevorbită cred. :)
    Mult respect pentru dumneavoastă!

  16. A fost o placere sa va ascult, ca de fiecare data. Un discurs echilibrat si inteligent, o adevarata gura de aer dupa 3 ani si jumatate de mizerii pe care ni le-a facut puterea.

    Sunt mandru ca v-am votat in colegiul 8 in care locuiesc, avem nevoie de oameni ca dvs. cu decenta si viziune realista de dezvoltare a Romaniei.

  17. Cercetare si dezvoltare…cercetare si dezvoltare…cercetare si dezvoltare. Ati punctat bine. Tb sa facem ceva in aceasta directie.

  18. @ Dan Voiculescu

    PC are cel mai greu minister. Spun asta că de la Agricultură, numai de la Agricultură, cred eu că poate veni salvarea României. Tare mi-aş dori să putem comunica cumva cu domnul Constantin pe problemele agriculturii Româneşti. Din experienţa mea de până acum, miniştrii cam renunţă la comunicare o dată ce au ajuns în funcţie.

  19. @ MIHAELA

    Multumesc, ma bucur ca ti-a placut. Perfect de acord cu remarca ta despre ultima fotografie. Dar nici cu ultima nu mi-e rusine (zici ca ala care apare in ea e in sevraj :lol:). Chiar nu stiu care e preferata mea, dintre cele doua…

  20. Domnule Voiculescu
    Buna ziua. Am o rugaminte. Puteti transmite colegilor de la Antena 3 sa remedieze problema vizionarii emisiunilor inregistrate?
    De cateva zile sunt imposibil de accesat.

    Acum ceva ce s-ar putea sa fie pura intamplare. Urmarind fragmente din emisiune la ordinea zilei derulata in data de 1 Mai, transmisa in reluare la ora 5 am ora Romaniei in data de 2 Mai – pe ecran s-a aflat o buna bucata de vreme mesajul „in scurt timp Ponta anunta noul guvern”. Totul ok, numai ca „in scurt timp” era acoperit partial de sigla emisiunii asa incat se vedea numai „URT TIMP….” acum banui cum am spus anterior ca a fost o intamplare dar cineva ar putea citii „urat timp…….”.
    Nu este nevoie sa publicati mesajul meu.

    Multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru romani!

  21. @Bibliotecaru: intrebarile tale, in mare parte, au primit raspuns. Cel putin asa mi s-a parut mie. Si mie mi s-a raspuns, bineinteles indirect.

    Fiind o persoana care a lucrat toata viata, cat a fost ea de lunga sau scurta, in agricultura si pe partea de „politici” (atat la stat, cat si prin societatea civila), pot sa iti confirm ca exista o problema de comunicare la nivel de cabinet. Cred ca daca te uiti la inregistrarea conferintei IER pe reforma PAC de saptamana trecuta (http://www.ier.ro/index.php/site/news_page/361) ai sa vezi unde poate duce aceasta lipsa de comunicare.
    Unul dintre angajatii MADR, doar prezent in sala pentru a asista, a fost atacat „in haita” de cei nemultumiti.

    Eu i-as propune dlui Constantin sa faca un grup de lucru pe reforma PAC si sa consulte societatea civila (nu doar patronatele si sindicatele, ci si alte ong-uri). Ideal ar fi sa existe un secretar de stat cu o echipa proprie de consilieri care sa se ocupe exclusiv de reforma PAC tinand cont de importanta acestui subiect pentru Romania.
    @DV: poate ii puteti propune lui Daniel Constantin acest lucru. As avea si o propunere legata de cine sa ocupe aceasta pozitie…daca tot era vorba de „o a doua sansa”.

  22. Am urmarit interviul de aseara. Interesant, ca de obicei. Si cred ca va datorez scuze: n-am crezut niciodata ca USL va rezista.
    Habar n-am ce va mai fi de acum incolo dar observ in ochii tuturor ceva demult pierdut: speranta.
    Felicitari, sunteti un vizionar!

  23. Am urmarit cu interes emisiunea de ieri cum urmaresc in fiecare seara emisiunile postului Antena trei. Stiu ca agricultura e un domeniu cheie pentru ca poate genera cele mai importante si indispensabile resurse, poate atrage fonduri europene etc. domnul Constantin e unul din tinerii inteligeti si foarte simpatici dar evident nu cunosc valoarea valoarea lui profesionala. Am apreciat faptul ca dumneavoastra luati in considerare ca principala resursa a Romaniei resursa umana si din acest punct de vedere cred ca invatamantul are un rol important. Am apreciat de-a lungul anilor sprijinul pe care l-ati acordat tinerilor talentati sau cadrelor didactice. Intentia dumneavoastra de a oferi celor care cred ca pot face mai mult pe domeniul excelentei sau cercetarii un sprijin, o noua sansa ma determina sa-mi doresc sa va contactez dorind inclusiv sa va expun situatía mea. Doresc mult succes noului guvern!

  24. Vă felicit pt discursul de aseară. Eu am încredere în dumneavoastră. Vă urmăresc de mulţi ani şi apreciez preocuparea de a ajuta categoriile defavorizate, nedreptăţite şi îndeosebi pensionarii. Ultimii 4 ani sunt un dezastru plin de hoţie, incompetenţă, aroganţa unor oameni fără valoare reală. Aştept ziua când nu voi mai fi condusă de un preşedinte ce şi-a bătut joc de propria ţară şi de viaţa mea.

  25. @ Maharajahu
    Ai dreptate, nu poti sa spui de o fotografie ca este preferata, pentru ca le nedreptatesti pe celelalte. Sunt mortale toate, absolut toate!
    Dar nici articolul nu este mai prejos.
    Bravo, ne mai clatim si noi ochii!!!

  26. Astept cu nerabdare campania anunta de dumneavoastra A DOUA SANSA, pentru ca si eu am nevoie de aceasta a doua sansa pentru ca prima mi-a fost luata de Guvernul anterior care a decis ca eu, un tanar cu pregatire militara timp de 2 ani la scoala de subofiteri „Avram Iancu” de la Oradea sa fiu disponibilizat si inlocuit de alti oameni angajati din sursa externa absolventi ai unor cursuri de 2-3 luni. Imi pun toate sperantele in dumneavoastra.

  27. Buna, ziua.
    Ati spus aseara la Antena 3 ca oricine are o sansa, macar o sansa, iar pentru cei care au ratat acea sansa din vina lor, dvs, incercati sa le oferiti o alta. Dar cum ramane cu cei care nu au avut acea prima sansa si care, cel putin din punctul meu de vedere nu stiu cand sau daca vor avea ocazia primei sanse? Aveti un sfat pentru acestia? Personal sunt debusolat, in aceasta tara, unde totul se face ” pe pile”.

  28. Traian Basescu este un om politic de forta, responsabil si cu o excelenta intelegere atat a fenomenului economic, cat si a politicii externe. El nu poate fi invins de sobolanii care circula prin tenebrele nefericitei Romanii, in care oameni ca domnia ta fac si desfac.

  29. Domnule Senator,

    Declaratiile de avere ale politicienilor erau pana acum cativa ani scrise olograf. Era o ocazie buna sa vedem si noi cum scriu politicienii ( se pare ca CVul „printat” al noului ministru al invatamantului e plin de greseli… oare nu scrie mai bine olograf?)
    In plus, publicarea scrisului olograf poate determina politicianul sa aiba teama sa mai falsifice documente, cum e cazul presedintelui basescu care si-a revendicat prin terti, cu certificate scrise de el, cladirea muzeului de arheologie de la Iclod jud Cluj.

  30. Stimate domnule,
    Ma numar printre oamenii din cea de-a doua categorie la care faceti referire despre impartirea oamenilor. Prin urmare, nu va cunosc si regret foarte mult ca nu mi-am dat silinta sa fac mai demult acest lucru.
    Sunt o simpla invatatoare dintr-un orasel mic- are oricum prea putina importanta ce sunt si de unde sunt- si pentru ca intamplarea si numai intamplarea a facut ca eu sa vizionez emisiunea lui Gadea in reluare, noaptea tarziu, sunt profund impresionata de absolut toate lucrurile pe care dvs. le-ati spus in acea emisiune!
    Nu v-am ascultat NICIODATA, pentru ca-mi facusem o parere gresita despre toate si tot ce insemna Dan Voiculescu. Acum, imi pare nespus de rau si mai ales ca am fost o ignoranta si am aplecat urechea la toate rautatile care s-au spus la adresa dvs. Iata, inca o data se confirma zicala „sa nu judeci pe nimeni dupa aparente sau dupa spusele si parerile altora!”
    Nu mai sunt nici atat de tanara si pe deasupra mi-e lehamite de toata politica ultimilor 20 de ani si pe care chiar nu o mai pot digera, insa daca lucrurile nu ar sta asa, sincer va spun ca sunteti sigurul OM care cu adevarat mi-ati captat atentia, mai ales ca v-am ascultat pentru prima data, – si trebuie sa va spun ca nu sunt chiar o novice, urmaresc absolut toate emisiunile politice- mi-ati redat increderea ca totul poate sa se schimbe in mai bine!
    Pentru toate acestea, va multumesc!
    Cu respect, aceeasi

  31. @Liberalul adevarat
    Spuneai un banc, nu-i asa? Mai ales prima propozitie m-a amuzat teribil. :))

  32. buna ziua ,
    in primul rand vreau sa spun ca urmaresc cu mare placere orice emisiune unde sunteti dvs invitat, apoi la ultima aparitie in emisiunea dlui. Mihai Gadea la un moment dat ati spus ca veti lansa un subiect „a doua sansa „. voi urmari cu mare interes , cand va aparea acest subiect si mi-ar face o deosebita onoare si placere o discutie cu dvs , poate cine stie sunt unul dintre fericitii castigatori ai unei a doua sanse . Sunt o mama cu doi copii , care a incercat sa faca ceva aici si s-a lovit de „baietii destepti , de Romania „, cu toate astea nu renunt , merg mai departe , doresc sa reusesc si voi reusi , cred in mine si cred in justitia , ce functioneaza dincolo de legile facute de oameni.
    va doresc , multa sanatate si toate cele bune .
    cu drag,
    mihaela marinescu

  33. Pentru o imagime mai clara a dezastrului in care au adus tara guvernele portocalii ,cred ca ar fi relevant sa stim mai exact cati romani sau cate familii au ramas fara nici un fel de venit , fiind disponibilizatii abuziv., Cazuri in care sot, sotie au fost prinsi de acest „GENOCID” si termanul nu este exagerart, este o realitate crunta in care traim unii ,mai exact ne zbatem sa mai traim .Daca mai ai si „norocul” sa ai si o varsa peste 45 ani ,mai ai si copil ,care este la facultate, unde si acolo s-au taiat bursele, esti condamnat De acasta categorie nu s-a vorbit deloc ,acasti oameni traiesc o drama, pentru ca nu ii mai angajeaza nimeni, acestia nu exista in statisticile facute de autoritati. Ar fi interesant de stiut ce va face noul guvern in privinta acestei categorii de romani.

  34. Am apreciat de-a lungul anilor sprijinul pe care l-ati acordat tinerilor talentati si,de asemenea,am apreciat faptul ca dumneavoastra luati in considerare ca principala resursa a Romaniei este resursa umana.Toti membrii guvernului care au afeceri cu statul, in mod direct sau indirect, ar trebui sa demisioneze.http://www.kabbanet.ro/forum.php

  35. Fi asa dragut ca tot ii impingi din spate pe Ponta si pe Crin, contribuie din buzunarul propriu cei 95 milioane bani necesari pentru referendum, nu din banii contribuabililor, eu nu contribui la bugetul statului ca sa va faceti voi mofturile.Platiti din cotizatiile partidelor voastre!!! NU sunt membru al niciunui partid si nici al parditului comunist nu am fost, daca toti cetatenii ar face ca mine voi nu ati avea in numele cui sa vorbiti.Sunt pensionar de 70 si nu imi permit din banii sa va distrati voi cum vreti, voi deschide actiune in justitie pentru recuperarea banilor.

  36. Familia Iordache va transmite salutari din Australia, suntem fericit sa suntem romani si ne dorim sa vizitam tara noastra scumpa cat mai des.

Comentariile sunt închise.