Emisiunea completa aici.

In esenta, acesta e mesajul meu pentru perioada in curs.

21 COMENTARII

  1. Sa vedem zilele urmatoare pentru sprijinul acordat tinerilor profesionisti si ..,”a doua sansa”.

  2. Domnule Dan Voiculescu, ma intreb si eu nauc:- 5 mld euro stoc tampon de euro e prudenta cui:- a celui care a plasat acesti bani cu dobanda in Romania, sau prudenta Romaniei?? In afacerile pe care le-ati administrat, ati avut vreodata o astfel de decizie:- sa luati bani ca si stoc tampon? Ce adminsitrator (pe bani publici, sau privati) care are ca si scop eficientizarea, ar lua o asemenea decizie… in sensul sa imprumute 5 mld euro asa, ca si o politica a prudentei…Mie mi se pare incredibil… 5 mld euro acopera deficitul planificat!!! Daca acesti bani acopera deficitul, deficitul ce sens mai are? In loc ca deficitul sa genereze valoare adaugata, noi il acoperim cu stoc tampon neutilizabil, dar la care platim dobanzi? Si mai ales ma intreb:- de cate ori s-a bagat mana in acest stoc tampon si cu ce dobanzi s-a reintregit soldul?

  3. „Dacă va fi nevoie, dai în ei, nu se pune problema, eu am televiziunile…” citat din ipochimenul Ştefan Florescu
    Nişte precizări, nu ar strica…

  4. REZERVE PERSONALE

    Prea multe de guvernul nou, evit a spune ,
    Chiar de-i propus de Ponta-Desemnatul ;
    Căci jurământul de credinţă îl va depune ,
    Spre nefericirea lui, tot lui … Necuratul .

  5. Nu reuşesc să văd fişierul, procesorul merge peste 80 de grade după 30 de secunde.

    De aceea rog pe cei care au văzut emisiunea să-mi spună dacă domnul Voiculescu a făcut o referire la ceea ce am propus eu, anume transmiterea în streaming pe internet a şedinţelor Guvernului, pe site urmând să fie înregistrările şi stenogramele, aşa cum se întâmplă la cele două camere.

    E drept că la Senat şedinţele comisiilor nu prea se înregistrează… Poate în viitor, acum că USL-ul vrea transparenţă. Au tone de calculatoare pe acolo şi nu poate nimeni să pună măcar un webcam sau un microfon să înregistreze şedinţele… neplăcut.

  6. O dată ce sistemul înregistrării şedinţelor guvernului va fi instituită, nimeni nu va mai putea să excludă aceste înregistrări. Câştigul pentru democraţie şi transparenţă este garantat.

  7. Din păcate degeaba vorbesc eu despre democraţie dacă esenţa democraţiei, poporul român, nu este deloc interesantă să conducă suveran această ţară. Spun asta pentru că până acum NICIODATĂ nu am fost susţinut atunci când am propus ceva care întăreşte democraţia, deduc că poporul nu vrea democraţie şi oligarhie şi dictatură.

  8. Depusei la inceputul lui ianuarie la Fundatie (dl. Flaviu, daca imi amintesc bine) un material prin care solicitam sprijinul in vederea realizarii unui documentar video in care sa demonstrez ca sistemul copernician este o bataie de joc la adresa inteligentei umane. Probabil ca s-au speriat de perspectiva de a sta de vorba cu un nebun, fara a incerca macar sa asculte expunerea de argumente, asa ca m-au lasat fara raspunsul pe care mi-au promis ca mi-l vor oferi in doua saptamani. Aceasta a fost prima sansa pe care le-am acordat-o, iar acum, prin dumneavoastra, le mai acord una. Spuneti ca sunteti in cautarea Adevarului… V-as minti daca v-as spune ca nu-l cunosc nici eu. Preferati sa va mint?

  9. @Bibliotecaru: s-a vorbit despre transparenta actului decizional, dar din ce tin eu minte streamingul nu a fost adus in discutie.

  10. Va salut d-nule Dan Voiculescu.Ma numesc Camelia sunt din Simeria -Hunedoara sunt casatorita si am o fetita de 14 ani.Intampin o problema de cativa ani buni in privinta locului de munca.Sunt licentiata in drept cu o nota la examenul de licenta de 9.20.Am tot fost pe la „asa zisele concursuri”si la justitie si la politie dar daca nu ai „spate „nu ai luat „‘concursul”,oricat de bine ai cunoaste legislatia tot cel care trebuie va fii admis.V-as ruga din suflet daca ati propune noului guvern(sa mai ocupam si noi juristii locuri de munca pe la judecatorii,parchete,etc.nu numai cei care au culoare portocalie si au subiectele cu cateva zile inainte de sustinerea concursului ) Eu dupa atatia ani am o speranta in domnul Ponta deoarece ,este jurist ca si mine, sa pot ocupa un loc de munca in justitie pe baza mediei de la licenta,pentru ca, acele concursuri sunt cu „‘dedicatie” iar eu neavand loc de munca nu imi pot permite sa tot platesc la taxe de concurs.Va urmaresc de cate ori am ocazia la televizor imi place ca atingeti multe puncte si adevaruri si totusi cred ca in aceasta tara sa se faca odata dreptate.V-as mai ruga daca ati putea sa ma ajutati sau sa ma sfatuiti in vreun fel.Va multumesc si va doresc in primul rand sanatate si multa putere pentru a face dreptate.

  11. ULTIMII DOI FOST – AU BOI

    Aflând că se schimbă „călăreţul”, Bălaia a mugit :
    – Măcar de-ar veni un taur că ultimii doi fost-au boi !

  12. Uite cum previziunile facute de mine,incep sa prinda contur.Mai tineti minte cand am scris ca USL o sa fie OBLIGAT sa incheie aliante injositoare?Pentru principala forma de opozitie a acelui moment ( adica USL ),formata din cele mai mari partide ( PNL,PSD,PC ),este injositoare alianta semnata de Ponta cu UNPR.
    La vremea respectiva am zis,ca o sa fiti NEVOITI ,OBLIGATI sa semanti aliante cu partide de tipul UDMR si UNPR.Banuiam o alianta cu UDMR,dar nu crede-am ca o sa inselati populatia PE FATA ,strangand mana cu UNPR.
    Inca din perioada prostestelor ,am scris pe acest blog, sa aveti grija cum doriti sa ajungeti la putere.Se pare ca prin tradarea celor care au avut incredere in USL.A-ti semnat un pact ,cu UNPR (adica cu cei care urlati ca sunt ILEGITIMI ,in parlament pentru ca NU au avut votul popular ) si acum ,USL semneaza aliante cu „tradatorii” (asa ii numea USL ,pe cei din UNPR ) ,ca sa aveti MAJORITATE IN PARLAMENT.

    Dovada a ceea ce spun acum,inca exista pe acest blog,puteti verifica.

    Am spus ca USL ,o sa ajunga o putere SANTAJABILA exact ca PD ,si uite ca se adevereste.Dovada este in pactul semnat cu UNPR.
    Ce spuneau Ponta ,Antonescu si totii membrii din partidele lor,INAINTE SA AJUNGA LA GUVERNARE ? Ca nu vor semna aliante cu UNPR.Pai ce face acum USL?A ….da ,a semnat o alianta cu ……UNPR.

    A-ti avut o sansa unica in istoria acestei tari,si USL si-a batut joc de ea.Pe ce faceti pariu ca in 6 luni,guvernul Ponta nu o sa fie in stare sa aduca fondurile necesare reintregirii salariilor si USL o sa semneze un acord cu FMI? (PE ASCUNS ,DEPARTE DE PRIVIRILE INDISCRETE ALE PRESEI).
    A-ti vrut sa spuneti ca USL o sa fie o putere „mai cinstita”,dar cum o sa se intample asta daca randurile USL sunt ingrosate de traseistii politici din PD ,si de pactul mizerabil cu UNPR?
    Pai ,vreti sa ne spuneti ca puterea Ponta si Antonescu ,vor reprezenta o putere cinstita ,dar o putere care guverneaza cu hotii (UNPR) ?
    Ca sa da-m cartile pe fata.Am avut o speranta cu USL,o speranta care s-a ruinat in momentul in care am vazut cum si USL incepe sa tradeze interesele populatiei pe care doreste sa o reprezinte.
    Am fost transant cu puterea PD+UNPR+UDMR.O sa fiu si cu USL,la fel.Iar puterea USL ,a ajuns la guvernare pasind cu stangul.
    Cine doreste o dezbatere pe acest subiect,sunt deschis.Dar de la bun inceput precizez faptul ca vreau argumente si dovezi pentru afirmatiile facute.Nu sunt interesat de atacurile ,la persoana.Asta pentru cei …..stiu ei care.:) Faptele vorbesc,jignirile doar imi intaresc pozitia.

  13. Multumesc ca a-ti raspuns la Sinteza Zilei,la anumite chestiuni pe care le-am adus in atentia dumneavoastra pe parcursul timpului,prin intermediul acestui blog.Nu stiu daca au fost intrebari si raspunsuri,generate in urma a ceea ce am scris,dar cel putin am primit un raspuns.
    Totusi ,ramane in picioare problema guvernarii USL ,in timp ce Basescu este inca presedinte.
    Acum ceva timp,am spus ca USL o sa scada in sondaje ,ca nu o sa aibe majoritate in parlament,decat daca tradeaza interesul populatiei si uite ca asa a fost ,prin alianta semnata de Ponta cu UNPR.
    Totusi ,credeti ca guvernarea USL,cu Ponta prim-ministru ,in aceasta perioada pana la alegeri , o sa ajute USL in sondaje sau o sa determine o scadere in intentia de vot in favoarea USL?
    Nu a-ti raspuns la aceasta intrebare desi ea a fost pusa de Mihai Gadea.
    Revin cu intrebarea :
    USL o sa creasca sau o sa castige in sondaje ,in aceasta perioada de 6 luni?
    Stiu ca o sa trebuiasca sa spuneti ca o sa creasca,pentru ca sperati sa reuseasca tot ce si-au propus,dar daca guvernul Ponta ,nu reuseste in obiectivele sale ?Atunci stiti ca USL o sa piarda un procent important in sondaje,procent ce o sa duca la o mai veche previziune facuta tot de mine ,chiar aici pe blogul dumneavoastra,si anume ca ….USL nu o sa aibe o majoritate covarsitoare in parlament si o sa fie nevoit ( USL-ul ) sa semneze aliante cu UDMR ,UNPR ,minoritati ,ca sa isi asigure majoritatea necesara in parlament.
    Concluzia :
    Ce faceti daca USL ,pierde procente in sondaje si dupa alegeri NU o sa aveti o majoritate ,macar linistitoare?

  14. Apreciez faptul ca a-ti spus si public,ca in cazul in care in USL ,nu o sa existe „vointa politica” ( dorinta de a ajuta cu adevarat populatia pe care o conduc politicienii ) , Romania o sa fie UN DEZASTRU.Tocmai asta e motivul pentru care USL ,trebuie sa obtina o majoritate covarsitoare in parlament.Daca au vointa si putina pricepere, pot face asta.In acel moment au usile deschise sa duca Romania ,pe culmi inalte.Bineinteles ca trebuie luata in calcul si priceperea,dar degeaba esti un bun profesionist,daca o faci doar in interese personale,atunci cand esti la carma tarii.

  15. Cateva solutii pentru a strange bani:

    1. bugetul prezidential (cum a fost idea lui, ar trebui sa puna umarul)
    2. serviciile secrete (STS nu cred ca a fost prea fertil)
    3. primariile (benzina consumata – 10 litri/luna economisire)

  16. Intr-o lume atat de superficiala si materialista… omul este uitat.

    Ati enumerat numeroase solutiile logice si fezabile pentru Romania. Mai e nevoie de timp si perseverenta :)

    De schimbat peste noapte atatea metehne si caractere nu e posibil… dar atata timp cat ne indreptam spre normalitate nu pot decat sa fiu mai inversunata in convingerile mele!

    O emisiune reusita, am primit si feedback de la cateva persoane care mi-au spus ca pana acum nu v-au ascultat (cunoscut/urmarit aparitiile). Printre altele mi-au spus ca „se simte ca vrea sa faca ceva pentru oameni” :)

  17. Intotdeauna am sustinut ca ideile plus energia tinerilor coroborata cu experienta „seniorilor” pot duce la rezultate foarte bune.
    1. In afaceri , avand doar seniori mare treaba nu se face.Da, au experienta vietii,au contribuit in trecut la cateva afaceri importante, insa le lipseste energia, ideile si doza de curaj., iar comoditatea e la ea acasa.

    2.Avand doar tineri – ai curaj, ai idei, ai energie – insa se mai fac si greseli care ar fi putut fi evitate.

    Cand se analizeaza capacitatea profesionala a unui personaj rezultatul final conteaza insa nu ar trebui sa fie eliminatoriu – pentru ca pot fi n cauze independente de acesta care au contribuit la acest „insucces”.

  18. Santem un grup de muncitori de la UPETROM 1MAI PLOIESTI si va rugam foarte mult daca se poate sa ne ajutati.Avem si noi cativa ani de grupa 1 si nu putem iesi la pensie ca fostul guvern a modificat legea pensiilor.Noi dorim sa revina la legea cum a lasato domnu Tariceanu . In dumneavoastra avem incredere si va rugam sa ne ajutati .Va multumim.

Comentariile sunt închise.