Ati votat?

De ce da sau nu?

46 COMENTARII

  1. Da, pentru ca sunt una din persoanele care cred in schimbare si care isi pun mari sperante in revenirea la normalitate.

  2. Nu am votat , dar o voi face ,imediat cum ajung in localitate.Votez si am votat pentru ca E DREPTUL MEU , si pentru ca doar asa am dreptul sa „ii injur” pe cei care NU ISI FAC TREABA.
    Daca nu votez eu ,atunci altcineva o sa imi decida cusul vietii in urmatorii 4 ani.O sa isi primeasca salariul si o sa isi faca afaceri PE BANII MEI ( impozite ,taxe ).
    DA ….VOTEZ ….PENTRU CA DREPTUL MEU CASTIGAT PRIN SANGELE VARSAT DE TOTI ACEI TINEI IN ’89.

  3. @ Dan Voiculescu

    Am votat pentru că „este normal să nu voteze alţii în locul meu”.

    Nu ar fi trebuit să votez pentru că NICI UNUL DINTRE CANDIDAŢI nu mi-a expus un plan al guvernării locale pe care să-l votez.

    Candidaţii la consiliile locale ar fi trebuit să-mi prezinte propunerile de investiţii, eventual şi un proiect de buget, primarii ar fi trebuit să-mi prezinte modele de administraţie coerente… NIMIC.

    Votul nu ar trebui să se dea pe oameni şi partide, din păcate, după 22 de ani, nu proiectele sunt cele alese, ci oamenii. Votul este oligarhic şi nu democratic.

    Deşi ştiam asta, am fost la vot pentru a nu alege altcineva pentru mine, dar votul meu, repet, a fost antidemocratic pentru că am ales partide şi persoane, nicidecum proiecte. Nu am ales în avantajul meu, ci în avantajul celor ce vor „câştiga” alegerii pentru ei şi apoi pot lua votul meu „În Alb” şi să facă cu el ce doresc.

  4. Nu. Deoarece consider ca in Romania nu avem o clasa politica matura, cu valori si convingeri bine definite in functie de culoarea politica, lucru care conduce doar la iluzia liberului arbitru. Linia generala a politicilor publice din ultimii 22 de ani a fost aceeasi, singurele decizii care au afectat directia acesteia fiind cele externe Romaniei, iar prin alegerile periodice s-a modificat doar mana si ritmul cu care aceasta linie este trasata.
    Ca tanar am invatat sa ma adaptez sistemului si sa supravietuiesc indiferent de contextul politic. La un moment dat iau in calcul faptul ca efortul pe care il depun sa ma adaptez poate fi mai eficient canalizat in incercarea de a schimba sistemul, insa va mai trece ceva timp pana atunci.

  5. Am votat si in fata constiintei mele de roman sunt multumita .(Nemultumirea imi apare cand si acest unic drept cetatenesc imi este fraudat ! )
    Este singurul drept pe care il am ca si cetatean roman.
    Restul sunt doar obligatii, ingradiri ale libertatii mele,indatoriri.

    Va doresc O Zi Buna ! :)

  6. Da. Am votat in sectorul 4. Am votat pentru Piedeone si Sorin Oprescu. La consiliul local si consiliul municipiului Bucuresti am votat candidatii USL.

  7. Am votat. Ca mereu când am făcut asta, am votat împotriva cuiva mai degrabă decât pentru cineva.
    Nu mi se pare o soluţie bună atitudinea unora, cei mai mulţi tineri, care spun: “de ce m-aş duce la vot? Oricum sunt aceiaşi, oricum, cu un vot în plus sau în minus, tot ăia ies”. Încă nu sunt conştienţi că puţin cu puţin fac mult. Muntele e făcut din pietricele.
    N-o să schimbăm nimic până nu ne trezim.

  8. Am votat, dar .. am ales sa nu votez pe nimeni. Pe aici de ani de zile nu se ocupa nimeni sa ofere locuri de munca. :( E trist sa termini o facultate si sa-ti doresti sa revii acasa, dar sa nu te doreasca nimeni sa lucrezi acolo. Patronii din oras sa te considere un ratat pentru ca te-ai intors sa muncesti in orasul pentru care ti-ai dori un altfel de viitor. S-au adunat ani de nemunca, e greu sa pleci fara bani la interviurile din Capitala, din orasele din regiune. Singura solutie pe care o vad e sa plec afara si sa nu ma mai intorc in veci. Ma doare pentru ca -mi iubesc tara, dar ea nu ma doreste. Patronii din Romania sunt de 2 lei, se simt jigniti daca le spui ca vrei sa muncesti legal (nu la „negru”). Am lucrat intr-o firma de consultanta ca student, un an si ceva de munca, zi de zi. Toate proiectele terminate la timp si cu profit pentru firma. Cand am cerut acte, aveam si eu nevoie de o asigurare medicala, caci nu mai eram student si imi pierdusem dreptul la asigurare, au preferat sa scape de mine pentru a ma inlocui cu un alt student. La urmatorul interviu mi s-a spus ca la ei in firma, companie de stat, toate lumea fura de la portar pana la directorul general, ma pot angaja doar cu 300!!! de lei, in rest va trebui si eu sa ma descurc. Si la urmatoarele interviuri am intalnit alti nesimtiti, alte cereri, 400!! de lei si sa semnez pe langa contract o clauza ca renunt la orice drept pentru absolventii de studii superioare… Domnilor, in ce tara traim?? Sper sa gasesc sa plec din Romania.

  9. Nu am votat (dar am impresia ca o vor face altii in locul meu) desi as fi vrut pentru ca sunt la 2000 de km de localitatea de domiciliu acum, iar votul la locale nu poate fi exprimat din strainatate (tema de gandire pt viitoarele alegeri).

  10. Daca NU iti place de nimeni.Daca NU vrei sa votezi cu nici un candidat sau partid ……cel mai bine e sa ITI ANULEZI VOTUL.Sa mergi sa …..alegi CEVA ….ORICE.
    Nici eu nu vroiam sa votez cu cineva anume.Totusi am facut o alegere.Am mers si mi-am exergitat UN DREPT.

    Nu conteaza cu cine votezi,nu conteaza daca nu vrei sa votezi cu nimeni ,dar conteaza SA MERGI LA VOT si sa iti exerciti un drept,altfel o vor face altii in locul tau ,de asta sunt sigur si in anii trecuti am avut si dovezi concrete in acest sens.Cand mama mea decedata de 8 ani ,era si ea pe listele de vot.In acest an am verificat listele si nu am regasit-o ,acum nu stiu ce se regaseste pe listele suplimentare.

  11. @ marco si altii care mai gandesc ca el: Decat sa mergeti la vot ca sa va anulati votul, mai bine nu mergeti deloc. E o abordare stupida al unul drept castigat printr-o revolutie inecata in sange! Nu are cum sa nu iti placa chiar niciun candidat. Sunt minim 10 peste tot. Si de la partide, si independenti! Nici macar nu trebuie sa iti placa. Trebuie sa iti trezeasca un minim de incredere! Sa ii dai o sansa sa arate ce poate. Ce castigi daca mergi la vot si iti anulezi votul? Cum vei conta astfel? Vei fi doar un anonim din multimea altor anonimi care formeaza totalul voturilor anulate!!! Un vot valabil exprimat este o opinie luata in calcul care face diferenta, pe cand un vot anulat reprezinta exact contrariul! Cei care cred ca dau o lovitura clasei politice prin anularea votului sunt doar niste bieti naivi! Care nu inteleg ca prin astfel de comportamente isi dau de fapt o lovitura propriului interes.

  12. NU. Nu am votat, nu voi vota si nici nu am de gand sa o fac vreodata. De ce?

    Argumentul meu e foarte simplu. Priviti toate lucrurile ce se intampla pe parcursul unei campanii electorale si dupa aceasta. Totul este bazat pe minciuna, inselatorie si promisiuni neimplinite.

    Cred ca ar fi mai realist daca ar face cate o promisiune pentru fiecare an si sa se tina de cuvant.

  13. @Zvonescu

    Domnule Zvonescu,gresiti atat de rau si o sa dovedesc acest lucru.
    Pot fi si 1000 de candidati , eu nu sunt obligat sa imi placa vreunul si nu trebuie sa accept pe vreunul.
    Exemplu : Primarul din comuna buzoiană Valea Salciei, Marian Muşat (PNL), este singurul candidat.
    Stiu , ca o sa imi spuneti ca e vorba de o comuna si nu este reprezentativa,dar POATE EU LOCUIESC IN ACEEA COMUNA ….si atunci aceea localitate este importanta PENTRU MINE….;)

    Acela a fost un exemplu ,care desfinteaza teoria dumneavoastra ,citez :”Decat sa mergeti la vot ca sa va anulati votul, mai bine nu mergeti deloc. ”
    E domnule Zvonescu , poate ca si eu am vrut sa votez dar nu am avut cu cine.Am vrut sa imi exergit un drept si NU AM AVUT OPTIUNILE CARE SA M-A CONVINGA,dar mi-am exergitat dreptul de a anula votul.In acest fel sanctionez pe cel pe care nu am vrut sa il votez,tocmai pentru ca nu aveam cu cine sa-l schimb.

    Gandirea dumneavoastra este una deosebit de paguboasa.Dumneavoastra probabil sunteti genul care , sustine un candidat care recurge la traseismul politic ,doar ca sa ramana la putere.Eu , sanctionez astfel de oameni.Daca Boc,sau Udrea trec acum la USL ,poate dumneavoastra ii votati …..EU NU.

    Aroganta dumneavoastra este ceea care imi zgarie retina.
    Dumneavoastra banuiti ca , unii candidatii sunt mai cinstiti decat ceilalti ,dar poate eu nu cred asta si AM ACEST DREPT.

    Citez :” Cei care cred ca dau o lovitura clasei politice prin anularea votului sunt doar niste bieti naivi! ” – dimpotriva domnule Zvonescu , naiv este cel care NU ISI CUNOASTE PUTEREA SI DREPTURILE.
    1) daca eu imi anulez votul ,atunci unul din partidele respective nu mi-l poate fura ( teoretic cel putin ) .
    2) lovesc in acele partide ,tocmai pentru ca nu II LEGITIMEZ SI CU VOTUL MEU.
    3) sa presupunem ,cazul ( niciodata nu o sa se intample ) in care toata populatia si-ar anula votul ,atunci partidele politice NU ar lua in seama rezultatele alegerilor?

    Oare ,domnule Zvonescu , nu imi dau singur o lovitura propriului interes ,daca votez intentionat cu un candidat care stiu sigur ca este corupt,doar ca sa il pedepsesc pe altul MAI CORUPT?
    Aroganta dumneavoastra imi arata cat de limitata este gandirea anumitor persoane ,care considera ca pentru solutionarea unei probleme EXISTA DOAR O SOLUTIE.

    Sa da-m exemple concrete :
    Constanta
    Sa aleg un primar care stiu ca face anumite „manarii” ,sau un fost prefect al partidului care a dus Romania in sapa de lemn.
    Sa aleg un consiliu al unei opozitii care NU a existat ,in batalia cu „puterea de pana acum 1 luna , sau un consiliu al puterii de pana acum 1 luna.
    Sa aleg un presedinte de consiliu ( acelasi care a fost pana acum ) care a adormit la volan in intersectie , la cat de beat era , sau un presedinte de consiliu , care era de la fosta putere ( ma refer la PD ) si care trimite felicitari , personalizate pensionarilor cand e ziua de nastere a acestora ? Problema de fond fiind ,de unde are acest personaj banii , ca sa faca o campanie electorala timp de 1 an , cu felicitari si alte plicuri trimise prin curierat.
    Sau poate ar fi trebuit sa aleg consiliul sa il formeze PP-DD, un partid ce are la baza o televiziune (otv) care imi difuzeaza doar manele si in campanie promite , 10.000 de euro salariu pentru fiecare cetatean.

    Domnule Zvonescu,mai bine merg la vot si anulez votul,intr-un anumit fel sanctionez politicienii ,dar cel mai important IMI EXERCIT UN DREPT,decat sa stau acasa precum si apoi sa incep sa injur.
    Daca tu ,ai facut o alegere ……TACI SI INGHITE PORCARIILE PE CARE LE FAC CEI PE CARE …TU I-AI ALES.Eu mi-am exercitat acelasi drept ,dar NU AM FOST ATAT DE NAIV CA TINE , INCAT SA PUN BOTUL LA ALTII.
    Eu nu votez ,pe baza principiului ” ca lasa ba ca merge si asa”,pe mine trebuie sa m-a convinga acel candidat ca sa ii dau eu banii mei sa mi gestioneze.

    Ca sa vorbim iar pe fapte.De ce la Piatra Neamt , a castigat acelasi primar ,care a facut o gramada de nenorociri si a furat o gramada de bani din banii publici?La fel si prin alte localitati,acelasi tip de oameni.

    Deci …..Zvonescu,e dreptul meu sa imi anulez votul ,dar mai important am dreptul sa imi exercit ORICUM DORESC ,un drept fundamental …..si anume acela de a VOTA.

    Probabil tu esti unul din cei care , a fost deacord cu toate racolarile USL din PD,a celor care au simtit ca isi vor pierde scaunele si „furtunele” conectate la banul public ,si au schimbat barca ,inainte de prabusirea ei.Eu nu suport si NU legitimez TRASEISMUL POLITIC ,cand acesta a fost facut cu 1-2 luni ,inainte de marile batalii , cand acesta a fost facut doar pentru anumite avantaje personale,cand acei traseisti NU au parasit puterea atunci cand oamenii protestau .
    Eu nu sunt atat de naiv ,precum observ ca sunteti dumneavoastra , in a legitima prin votul meu , un alt hot.
    Daca aveti de-ales intre 2 hoti ,pe care il veti alege dumneavoastra?
    Pe cel cu care sunteti obisnuit?
    Pe cel care vrea si el sa isi faca buzunarele doldora?

    Eu am ales ,sa nu votez cu …..nici unul din ei.Am ales sa votez cu cel care CHAIR M-A CONVINGE ,ca poate face ceva pentru zona in care locuiesc ,nu pe cel care vine si imi arunca vorbe ,ca sa poata sa imi bage mana in buzunar,mai tarziu.

    Decat sa imi dau si votul ( fara sa fiu convins,vreau sa subliniez asta ) si apoi sa imi „fure si banii ” ( fac referire strict la impozite si taxe ) ,atunci prefer sa nu fiu NAIV,chiar daca altii au fost si din cauza asta o sa fiu si eu FURAT.Deosebirea dintre mine si cei care voteaza ,fara sa fie CONVINSI ,este aceea ca nu o sa fiu numit NAIV ,in cazul in care si aceia se dovedesc a fi HOTI.

    Domnule Zvonescu ,eu nu imi asum riscuri pe care stiu ca nu le pot suporta.

  14. UNDE DAI ŞI UNDE CRAPĂ

    Sătui de-a fi conduşi de un partid imund ,
    La prima oră, mulţi s-au prezentat la vot ;
    Dar deşi le-au dat câte-un picior în fund ,
    Toţi PDL-iştii acuză c-au luat-o-n … bot .

  15. @ Zvonescu
    P.S.
    Mai jos se regaseste un o conversatie a unui om politic ,ce a demonstrat ,cel putin in acel dialog , ce inseamna LIBERTATEA.Ascultati si poate o sa intelegeti ,ca democratia presupune dreptul de a „alege” ce doresti,pe cine doresti,pe cine nu doresti si in principal ….de a avea CE OPINIE DORESTI.

    Hit play ….pentru o lectie de …..LIBERTATE ….de a alege sau nu ,de a accepta sau nu.

    http://www.radiozu.ro/farse/farsa-dan-voiculescu-122

  16. @Codrin

    NU! Romania nu este capabila sa monitorizeze corectitudinea sectiilor de votare din diaspora … abia le monitorizeaza pe alea din tara. Da, e dreptul meu sa votez dar daca stiu ca pe acest drept este capusat interesul unor excroci ca basescu-udrea, nu vreau sa am dreptul sa votez.
    La ultimele alegeri prezidentiale, 1 % din votantii din diaspora au votat in cunostiinta de cauza, 49% au votat cum le-o fost indicat de liderii comunitatii si restul 50% au fost voturile supersonice tip bakonsky.
    Asa am ajuns cu un impostor la Cotroceni.

    Domnule Senator,

    Felicitari pentru rezultatele in alegeri… si :) cand demarati suspendarea lui basescu? ponta trebuie sa inteleaga ca trocurile se realizeaza in limita posibilitatilor si ca in Piata nu s-a strigat „ponta premier” ci s-a strigat „jos basescu” „jos udrea”.

  17. @ Zvonescu

    P.S. 2

    Prezentarea la vot presupune :
    1) votarea unui candidat
    2) votarea impotriva unui candidat
    3) anularea votului
    4)sa nu te prezinti la vot
    Cele 4 optiuni ,sunt valabile si toate patru reprezinta DREPTUL unui cetatean de a-si exercita un drept.Fiecare are dreptul sa aleaga 1 din cele 4 optiuni prezentate.
    Eu am explicat de ce e mai bine sa mergi la vot ,si sa anulezi votul decat sa NU te prezinti DELOC (poate o sa intelegeti ,desi m-a indoiesc).
    Cred ca anii de guvernare PD ,te-au „virusat” si pe tine,pentru ca observ ca ITI IMPUI (OBLIGI ) ,punctul de vedere si trebuie neaparat sa ALEG CEVA ,desi eu am alte pareri.
    Acum m-ai facut naiv,probabil daca ajungi tu la guvernare , o sa imi spui ca sunt „VIERME,CIUMPALAC ” ,pentru ca nu iti impartasesc parerile.
    Esti la un pas de a incepe si tu cu denumiri precum „vierme ,ciumpalac” ,asemanarea dintre mentalitatea ta si a celor din PD e identica.
    „Spui ,altceva decat spunem noi ……atunci esti : naiv „….sau poate vierme ,sau de ce nu …ciumpalac.
    Cum e Zvonescu ? Acum sunt naiv,maine pot fi vierme /ciumpalac ?
    Depinde …daca sunt de aceeasi parere cu tine sau nu ….corect? ;)….:))))
    Iti garantez ca atata timp ,cat vei continua sa CREZI CA DOAR TU AI DREPTATE , niciodata nu vom avea aceleasi pareri.

  18. VOTAI ALT TRAI

    Şi de ai fi contrariat,
    D.V. pe tine te-am votat.
    Ai fost şi eşti adevărat bărbat,
    De Stat.

    Acum respir în libertate,
    La Universitate,
    Cu cei ce am luat bătaie,
    O droaie.

    Urăsc un scărpinat „la coaie”
    Cât e Băsescu (o potaie).
    Nu-i vremea de festivităţi.
    Române, muşchii să-ţi arăţi
    Aici, în lume şi la toţi,
    Că poţi.

  19. nu merita votat. E aberannt sa ai de ales intre un hoţ ca oprescu, un mason cinic ca prigoană şi un saltimbanc al eticii precum nicuşor dan.

  20. Domnule Senator,

    Traiasca si infloreasca visul de-o viata al lui ilici iliescu (Partidul Unic USL)

    “USL – 236 de mandate de primari, PDL doar 70″
    Aritmetica simpla.
    PDL partid “in disolutie” ca urmare a guvernarilor catastrofale castiga 70 de mandate de primari. Daca am fi avut intr-o uniune 3 partide “in disolutie” gen PDL ar fi castigat 210 mandate de primari. USL compusa din 3 partide in “plina ascensiune” a castigat doar cu 26 primarii mai multe decat 3 partide aflate pe margine de prapastie.
    Stau si ma intreb, pentru 26 de primarii extra, s-a meritat colhozul asta electoral transpartinic-bolsevic liberalo-conservator?

    PS- nenea bok ii transmite “sarumana” lu’ nenea ioan rus.

  21. stiu ca s-au dat multe lupte pentru ca noi toti sa putem vota, dar daca ar vedea ce votam si ce se intampla in ziua votului, ne-ar da dreptate sa nu mergem la vot

  22. stiti care e problema nu e bine nici asa ,nici asa..daca te crezi mai destept si oarecum deschis la minte iti dai seama ca sa mergi la vot e cea mai mare prostie pentru ca efectiv nu ai ce vota…daca nu te duci atunci votul tau e folosit de altii, sau se duc cei platiti din mita electorala ( se gasesc 20-30 de babe, altii care se plictisesc etc) si o dau in bara si mai grav..Concluzia: Alegerile, cel putin la noi in tara sunt degeaba si imi voi asuma riscul in continuare de a nu merge la vot..pur si simplu nu pot sa fac asta

  23. @Gabriel: raspunsul e simplu – vezi rezultatele la Bac, vezi emisiunile „culturalez” promovate de absolut toate televiziunile. Ce sa mai…chiar daca si-a pierdut televiziunea Dan Diaconescu tot a facut ceva; a scos in jur de 8% in alegeri. Mai are o televiziune (DD Tv) pentru parlamentare – sa vezi atunci ce ne asteapta.

  24. @DV: Tocmai am vazut unele dintre listele de consilieri locali si judeteni, precum si bumele persoanelor de pe aceste liste care au fost declarate castigatoare. Adevarate non-valori: Catalin Morosanu la Iasi (din partea PDL) – un adevarat profesionist….
    Daca luati la puricat toate listele din toate judetele si localitatile va speriati. Cum era ideea aceea faimoasa din campanie: vom promova adevaratele valori ale Romaniei… :-)

  25. Am fost nevoit sa merg, pentru a-l schimba pe cel care a stiut sa-si creasca veniturile, dar care n-a rezolvat problemele noastre, ale cetatenilor.

  26. am votat, pentru ca acest drept trebuie exercitat, mai mult asa cum toti am tanjit si ne-am dorit o schimbare, acum a venit vremea , deci 2012-anul schimbarii, trebuie sa vina in sprijinul cetateanului , al romanului care s-a saturat de tot ce s-a intamplat in ultimii 4 ani , care a indurat si care a trait din ce in ce mai greu , sperand ca intr-o zi aceste lucruri sa inceteze.
    Privim cu totii cum vechea guvernare incearca sa fructifice orice efort si se tin cu toate fortele de un fir, dar ..acesta este suflul unei infrangeri la nivel national.

  27. cluj–––-frauda..!!!!
    nu se poate ca emil boc sa castige…
    clar …FRAUDA !!!!…
    sau..doar un pret sau o promisiune facuta de la cotroceni ..dupa fapta si..rasplata..si…aceasta este rasplata…un nou mandat…

  28. cuvantul pentru 2012 este ” organizare „..ccare este foarte defectuasa..atat in tabara actuala..cat si in cealalta.
    nu sunt oameni competenti, nu stiu sa se organizeze/…
    asta vis-a-vis de” doamne fereste de mai rau”..un alt ..”jubileu” cu o stralucire de diamant dar..si la fel de „dur”….

  29. Felicitari celor care au votat cu USL + PC = FSN (PCR). felicitari ca ati votat „schimbarea”. sa aveti parte de mai multa minte la urmatoarele alegeri.

  30. @Jademan:
    Buna intrebare…si eu mi-am pus-o…?!?! Concluzia:
    bani aruncati degeaba pe tiparirea si distribuirea lor ! Probabil cineva a castigat si acolo ceva si au fost valabile…niciodata!

  31. DA ,Am votat cu primarul Ilie Bolojan care chiar merita sa ma deplasez la vot.Eu sunt foarte multumit de ceea ce a facut in Oradea in primul mandat si cred ca va face si mai multe in cel de-al doilea.Este de la PNL dar sincer ,l-as fi votat si daca era de la PDL.

Comentariile sunt închise.