Prin teste speciale care evalueaza orientarea logica, motricitatea, viteza de reactie, psihologii pot detecta „samburele” unei inteligente prodigioase inca de la trei-patru ani. Iar noi, romanii, avem un motiv special pentru a cauta astfel de inteligente: ele reprezinta principala noastra resursa de dezvoltare.

Asa s-au nascut Olimpiadele Prescolarilor :) .

28 COMENTARII

  1. MONOVERB CU „BĂGĂU”

    MONOVERB CU „BĂGĂU”

    Şmenara Monica Macovrei care a ginit 1,5 miliooane de voturi fraudate la ultimul referendum, vis-a-vis de numai 6(şase) dosare întocmite de procuratură la cei 7,4 milioane de votanţi pentru demiterea lui Traian Băsescu, îşi dezvăluie originea anagramată într-un monoverb cu „băgău” :
    SMENAR = R(O)MANES

  2. Este pacat, domnule Voiculescu, ca nu organizati concursuri si pentru studenti. Sunt sigura ca sunt multi tineri (cu varste cuprinse intre 19 si 26 de ani) care merita un sprijin, macar moral daca nu financiar, in proiectele pe care ei incearca sa le faca.

  3. @ Dan Voiculescu

    AVERTISMENT

    De mai postezi atât de des subiecte puerile ,
    Orice copil – chiar şi mai puţin inteligent
    Va realiza că nu mai sunt decât puţine zile ,
    Până vei da cu blogul acesta … faliment .

  4. Acu’ vreo 70 de ani, traia unu’ (Mengele-i zicea), care-a fost catalogat drept criminal, pentru c-a pus la punct niste teste, care-i imparteau pe oameni in arieni si inferiori, dupa forma craniului si altele. Oricat de cinic ar parea, acestui om ii datoram cunostintele genetice de astazi. Lui ii datoram saltul urias in domeniul geneticii. Aceasta pe seama milioanelor de crime comise. As fi preferat sa traiesc in pestera si sa vanez, decat sa am parte de un asemena „salt”.
    Ce psiholog, psihiatru, psihopat are dreptul de a-i cataloga pe copii in inferiori sau superiori si pe baza caror teste, elaborate de catre cine?
    Inteligenta este una dintre principalele cai de dezvoltare, cu conditia sa fie promovata si utilizata acolo unde trebuie: in ministere, parlament, etc.
    Altfel, sunt vorbe goale, la fel ca si mandria de a fi roman.
    Ce motive de mandrie am avea? Inaintasii nostri? Da, asa este, avem inaintasi de care putem fi mandri! Dar, v-ati intrebat daca ei ar fi mandri de noi?
    Ca sa fii mandru, trebuie sa ai un motiv intemeiat! Altfel, romanul are o vorba: prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul!

  5. D-AIA PLÂNGEA

    Ieri la Pont a plâns Guvernatorul,
    În faţa asistenţei nevăzute
    Când debita la vrute şi nevrute.
    Un câine a lătrat ; i-a dat onorul.

    Visa la Biruinţa – un tanc petrolier
    Cu tainici pereţi dubli, de contrabandă
    Pe care-l morfolise – la comandă,
    Şmenarul de atunci, azi jalnic gunoier.

    În abur de alcool uitase-ascunzătoarea
    Dolarilor ciupiţi, carpete, ghiuluri şi ţigări
    Aflate-n vas, vândut de el la alte ţări.
    D-aia plângea ; i-am studiat paloarea.

  6. @Bianca
    Ideea ta este buna.Eu am depasit deja cu 1 an perioada de varsta mentionata de tine. As fi avut nevoie de astfel de competitii sau de indrumare macar in implementarea unor proiecte.Acum o sa trebuiasca sa le implementez pe cont propriu, nu stiu daca o sa reusesc si motivul este doar financiar,dar sper sa solutionez si acest impediment.
    Trebuie sa tii cont de faptul ca tinerii sunt IGNORATI in societatea noastra si in lume , pentur lipsa lor de experienta.Totusi in tara noastra aceasta indiferenta cu care sunt tratati tinerii ( nu ignorarea din partea domnului Dan Voiculescu , ci a statului Roman si a societatii in general ) este ca si un stil de trai.
    De foarte multe ori am incercat sa m-a implicat si m-am si implicat in diferite proiecte, totusi la un anumit moment ( dupa ce obtineau anumite rezultate ) nu mai eram atat de important. Motivul e simplu . Pe termen lung putem devenii dusmanii celor ce ii sprijinim , si atunci stilul lor de viata este pus in pericol.

  7. Pentru a se bucura de un viitor mai bun, cei mici trebuie incurajati sa invete chiar si in afara orelor obligatorii. Inteligenta trebuie sprijinita.

  8. Inteligenta trebuie considerata ca fiind o structura instrumentala, proprie personalitatii individuale. Trebuie mentionat ca insasi experienta de viata si cu deosebire experienta scolara si profesionala o pune in evidenta si permite evaluarea inteligentei.

  9. Felicitari pentru campaniile pe care le finantati. Daca ar fi mai multi oameni cu dare de mana, ca dvs, dispusi sa investeasca in astfel de „resurse”, poate ca am duce-o un pic mai bine, ca sa nu zis – mult mai bine

  10. Sunt foarte multi tineri extrem de bine pregatiti. Din pacate nu au nicio perspectiva in tara. Daca vor ramane aici, vor fi folositi.

  11. POVESTE RIMATĂ
    s-o afle lumea toată.

    Bunicule, îţi jur :
    Că nu am să mai fur
    Smântâna de la oală
    Nici când mi-e burta goală,
    Că am să fiu cuminte,
    Mîndrie de părinte,
    Că am să stau pe carte
    Cu gândul să am parte
    De bucuria vieţii,
    De anii tinereţii,
    Ş-apoi ai bătrâneţii,
    Pe oameni să-i iubesc,
    Pe nimeni să jignesc,
    Să şed cinstit în lume.
    Ce am jurat nu-s glume !
    ………………………………………….
    Mă recomand : Sunt Radu
    Cel care sărea…gardu’.

  12. Copiii supradotati au nevoie de un alt tip de educatie, altfel se plictisesc repede de programa scolara, avand numai note mici, cu riscul ca la maturitate sa devina depresivi din cauza faptului ca nimeni nu-i intelege….

    Copilul supradotat roman reprezinta mina de aur a viitorului Romaniei.

  13. din pacate la noi in tara nu exista programe educationale speciale pentru acesti copii cu o inteligenta superioara. Ne mandrim cu ei cand obtin premii la concursuri internationale, dar nu se face nimica pentru ei…

Comentariile sunt închise.