Asa cum am promis in urma cu o saptamana, se va face dreptate in cazul bebelusului ucis la nastere de medicii care i-au strivit capul cu un forceps. Am aflat de la avocati ca, pentru moment, s-au inceput cercetarile pentru ucidere din culpa si neglijenta in serviciu. Tatal micutului Ianis a dat declaratia preliminara la Politie si s-a constituit parte civila; mama, din cauza starii de sanatate, nu a putut fi audiata. Urmeaza obtinerea de la medicul curant (care nu a asistat la nastere) a foii de observatie a pacientei, apoi vor avea loc demersuri legale la Institutul de Medicina Legala.

In ceea ce ma priveste, voi ramane alaturi de familie pana la capat. Si, da, se va face dreptate!

34 COMENTARII

  1. MALPRAXIS – Juramantul lui Hipocrate: O jalnica parodie
    In perioada portocalie, actele de malpraxis s-au inmultit precum ciupercile dupa ploaie. Banii au fost subtilizati meschin de asa-zisii guvernanti, in loc sa fie alocati pentru imbunatatirea conditiilor de spitalizare, tratament, aparatura etc. Medici cu performante in domeniu, au fost nevoiti sa plece in strainatate, pentru un salariu decent cu ajutorul caruia sa isi acopere cheltuielile curente, ramanandu-ne din tot “graul” de calitate, “neghina” si aceea ciuruita si mancata de ganganii.
    Neglijenta sistemului sanitar duce uneori la crime nedorite, cum de-altfel a fost cazul bebelusilor “prajiti” in acele incubatoare defecte, unde bineinteles tapul ispasitor a fost doar o amarata de asistenta si aceea muncita pana la epuizare, cand de fapt vina o purtau varia persoane – de la indiferenta electricianului de a inlocui firele badijonate, pana la indolenta directorului de a verifica starea aparaturii spitalicesti; dar si la rezultate reprobabile din cauza unor medici incompetenti, care pun inaintea juramantului lui Hipocrate, lacomia si goana dupa bani, de multe ori luati de la gura copiilor, pentru a-i multumi pe doctorii fara pic de umanitate. Este impamantenita mita la medici: “ai dai, n-ai tot trebuie sa dai”, ca altfel se razbuna pe tine, bruscandu-te, vorbindu-ti urat si dandu-ti un tratament complet aiurea, care iti provoaca mai mult rau decat bine.
    Daca ar fi sa facem un istoric de malpraxis-uri, nu ne-ar ajunge toata hartia din lume si am epuiza toate obiectele de scris.
    Sunt o supravietuitoare a carpacilor care s-au jucat de-a medicii pe sanatatea mea: cand aveam 6 ani, in loc sa mi se prescrie ochelari pentru miopie, mi s-au dat ochelari pentru hipermetropie, in urma acestei greseli colosale, miopia avansandu-mi vertiginos si astfel la 14 ani aveam -14 dioptrii. Am fost tratata de comitialitate neavand acea boala. La 9 ani era sa mi se injecteze insulina nefiind diabetica, etc.
    Ii compatimim pe cei din tarile subdezvoltate, dar din pacate, sistemul medical din tara este mult sub nivelul celui din tarile africane. Ne buricam prosteste ca avem o tara avansata din toate punctele de vedere, unde agricultura este aruncata la gunoi, industria chimica o vindem pe sume derizorii unor investitori straini hrapareti, care le lucesc ochii la averea tarii noastre, pe care in loc sa o exploatam cu forte proprii, ne puturosim si o dam la altii “mura in gura”; un invatamant “bulibasit” de legi aiuristice, care azi se dau in vigoare si maine se retracteaza; un sistem medical distrus miseleste, ca doar Base si suita se trateaza in “strainezia”; o cercetare stiintifica pe care au “impaiat-o” si este folosita ca exponat la muzeul Antipa; o industrie alimentara “impanata” cu multe produse din import, de proasta calitate si nociva pentru sanatatea consumatorului, dar achizitionate la preturi derizorii si date pe piata la preturi exorbitante, de ti se “zbarleste” si captuseala de la portofel.

  2. DURA LEX

    Unui prunc, dreptul la viaţă, i-a fost refuzat
    De un măcelar zis medic, total incompetent ,
    Care, după judecată, va fi aspru sancţionat
    Pentru fapta de malpraxis … cu avertisment .

  3. NICI NU ŞTIŢI CE PIERDEŢI !
    ( dacă nu vizionaţi filmuleţul de mai sus )

    AVANPREMIERĂ

    Filmul face şi reclamă la centrala “Ariston”,
    Dar de ai răbdare, poţi avea noroc cu caru ‘ ,
    Căci îl poţi vedea pe Bote cu gagici beton ,
    Dezbrăcate în chiloţi de firmă … ca Plugaru .

  4. @ Dan Voiculescu

    Zecilor de bebeluşi care au murit pentru că nu au putut fi operaţi pe inimă din cauza desfiinţări-comasării Institutului de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş, cine le face dreptate?

    http://www.mediafax.ro/social/medic-zeci-de-pacienti-au-murit-din-martie-2011-cand-au-fost-oprite-transplanturile-de-cord-10129348

    Dar cei care au murit la uşa spitalelor desfiinţate? Ei nu au dreptul la dreptate?

    De ce nu sunt urmăriţi penal domnul Emil Boc, domnul Attila Cseke (parcă domnia sa era atunci ministru), dar mai ales şeful misiunii FMI, domnul Jeffrey Franks, pentru aceste morţi?

    Despre ei ce spun avocaţii domniei voastre, domnule Voiculescu? Putem să învăţăm pe şefii de la FMI că pot fi traşi la răspundere penale pentru situaţiile aberante pe care le creează în România? Poate că dacă se intentează un astfel de proces, viitori şefi ai misiunii FMI în România nu vor mai închide spitale, vor fi mai rezervaţi cu astfel de situaţii. La fel şi guvernanţii…

  5. Dle Voiculescu, sunt medic de profesie si-mi permit, cu voia dvs, o sugestie: cazuri de genul acesta s-au intamplat, se intampla si se vor mai intampla, DIN NEFERICIRE, fara voia personalului medical. Se pune doar problema frecventei acestor evenimente tragice, pe care o putem pune pe seama competentei si resurselor alocate de la buget pentru sistemul de sanatate. Din 2013, daca USL-ul va castiga parlamentarele, mizez pe initiativele dvs, in acest sens

  6. E un caz nefericit, care necesita scoaterea la iveala a adevarului. Pacat ca un copil a trebuit sa sfarseasca asa.

  7. Trebuie sa se faca dreptate! Nu se poate intampla asa ceva in secolul XXI, medicii sunt destul de bine pregatiti. Stirea a fost socanta pentru noi, telespectatorii, pe cand saracii parinti chiar au trait drama.

  8. @ Bibliotecaru

    “Despre ei ce spun avocaţii domniei voastre, domnule Voiculescu?”

    Daca domnul Voiculescu nu ar fi luat initiativa in acest caz (sau in altul), l-ati fi comentat ca are inima de piatra ca si adevaratii vinovati de aceste nenorociri.
    De-alungul vremii am observat ca, daca o persoana are dorinta de a salva pe cineva, imediat apar o multime de “dulai” care incep sa-l “maraie” amenintator, anihilandu-i elanul in dorinta de a face un bine aproapelui aflat in suferinta.

    Domnule “Bibliotecaru” dvs. ati facut vreodata vreun bine pe aceasta lume ? Sau va numarati printre aceia carora le place sa “desfaca firul in patru” numai la adresa altuia ?

    Lamuriti-ma si pe mine: de ce ii “trageti de urechi” numai pe unii, in loc sa-i apostrofati pe “distrugatorii de suflete” ? Reactia virulenta pe care ati expus-o, ma determina a-mi reaminti o vorba populara si anume: “Capra bese şi oaia paţă ruşinea”.

  9. Dreptate? In Romania???
    Daca analizati cu atentie istoria noastra e doar un lung sir de tradari. De exemplificari ale dreptatii celui mai puternic. Legea junglei sau a pumnului. Oricat de tare mi-as dori sa cred ca oamenii nu vor mai muri cu dreptatea de gat in Romania… nu mai pot spera. Am ajuns sa ma mir cand aflu ca si-a gasit cineva Dreptatea.

    Oricum, felicitari ca incercati sa-i ajutati pe acesti bieti parinti. Nu le aduce nimic copilul inapoi dar macar le dati un scop la care sa se raporteze pana s-o mai ostoi durerea.

  10. @ Pisicila cel Zbârlit

    Păi dacă asta este reacţie virulentă… :lol: Aceste cuvinte sunt „ca nişte flori,
    din care boarea-mprăştie – polenul”, vorba lui Blaga.

    Domnule Pisicila cel Zbârlit, domnul Dan Voiculescu ne vorbeşte despre o soluţie personală a domniei sale, o soluţie de om care-şi permite avocaţi pe care să-i îndrepte spre un mall praxis. Este o reacţie de om privat şi nu de om politic. Acel doctor, sau acei doctori, nu vor păţi nimic important (cum ar fi un an sau doi de puşcărie pentru omor din culpă sau aşa ceva), ei au o acoperire în asigurarea de mall praxis (şi am scris special aşa în loc de mal-praxis, nu că nu aş cunoaşte cum se scrie… tocmai pentru că această asigurarea cumpără responsabilitatea ca la mall). Un om politic nu trebuie să se îndrepte spre rezolvarea punctuală a lucrurilor. Poate domnul Voiculescu să se angajeze în orice fel de culpă medicală de acum încolo?

    Ei bine, eu nu vorbesc aici despre cetăţeanul Voiculescu care să se îndrepte împotriva politicii Guvernului Boc, eu vorbesc aici despre membrul de partid Voiculescu care are obligaţia, chiar dacă nu mai este parlamentar, să se îndrepte, alături de PC, în apărarea cetăţenilor României faţă de abuzurile statului român. Orice membru de partid, orice partid, are această obligaţie. O spune legea.

    Art. 3
    (1) Pot funcţiona ca partide politice numai asociaţiile cu caracter politic, constituite potrivit legii, şi care militează pentru respectarea suveranităţii naţionale, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democraţiei constituţionale.

    (LEGEA Nr. 14/2003 a partidelor politice)

    Deci orice membru de partid are obligaţia legală de a se asigura că suveranitatea nu pleacă cumva de la popor spre grupuri şi persoane, că statul este independent de „comanda FMI”, că statul nu este mai presus de lege (adică este un stat de drept) şi, nu în ultimul rând, că poporul comandă şi statul, prin organigrama statului, execută voinţa politică a poporului (adică ceea ce sintetizează principiile democraţiei constituţionale). Domnul Voiculescu, în calitatea sa de membru PC, ar trebui să se asigure că programele de sănătate continuă să se desfăşoare corect, de exemplu, că oamenii nu mor pentru că nu au insulină, că nu suferă de lipsă de citostatice, că îşi pot achiziţiona compensat măcar medicamentele pentru bolile cronice mai grave. Şi domnia sa nu ar trebui să fie singur, milioane de membrii de partid ar trebui să facă acest lucru. De aceea sper şi eu că cineva citeşte acest blog şi capătă un pic de conştiinţă de sine (un sine de om politic), sper că presa va citi un astfel de comentariu şi va cere altceva de la doamnele şi domnii din politica românească, şi mai speranţa că cetăţenii la viitoarele alegeri parlamentare nu va mai vota partide şi membrii de partid ci iniţiativele legislative pe care aceştia le propun pentru viitorii patru ani de mandat.

    Credeţi că sunt prea exigent, cer prea mult ca politicienii să fie politicieni?

    Aş fi spus eu că are domnul Dan Voiculescu inima de piatră? Am spus eu că au inima de piatră ceilalţi care nu au făcut şi nu fac nimic? Eu am spus că sunt vinovaţi (şi vinovaţi penal, nu de „inimă de piatră”) cei care au desfiinţat spitalele omorând prematuri poate mii de oameni care mai aveau o şansă.

    Mă întrebaţi dacă am făcut un bine pe această lume. Eu nu sunt dintre cei care fac conştient un bine, eu trăiesc pur şi simplu. Habar nu am dacă fac un bine sau un rău. Ceea ce este însă sigur este că eu nu mi-am asumat să fac bine nimănui, nu mi-am luat o astfel de răspundere. Cineva care se înscrie într-un partid îşi asumă un rol public. Şi mă întorc la legea partidelor:
    Art. 1
    Partidele politice sunt asociaţii cu caracter politic ale cetăţenilor români cu drept de vot, care participă în mod liber la formarea şi exercitarea voinţei lor politice, îndeplinind o misiune publică garantată de Constituţie. Ele sunt persoane juridice de drept public.

    Oricine ascultă emisiunile pe la televizor aude că politicienii fac politică mai ales pentru a se îmbogăţi, nu prea se vede misiunea publică a partidelor politice. Eu nu sunt membru de partid, nu am obligaţiile unui membru de partid. Pe de altă parte…
    Art. 2
    Prin activitatea lor, partidele politice promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participă cu candidaţi în alegeri şi la constituirea unor autorităţi publice şi stimulează participarea cetăţenilor la scrutinuri, potrivit legii.

    Aici mă cam regăsesc parţial, apăr valorile şi interesele naţionale, apăr pluralismul politic, contribui la formarea opiniei publice, cer partidelor să propună candidaţi pentru alegeri şi pentru constituirea autorităţilor publice care să aibă o şcoală potrivită pentru posturile pe care le vor ocupa, stimulez participarea cetăţenilor la scrutine (că parcă aşa este corect, un scrutin două scrutine, nu scrutinuri cum e în lege)… Ba mai mult, promovez ca scrutinul electoral să însemne o exprimare democratică a voinţei politice, pe viitoarele legi ale României, aşa cum crede cetăţeanul că este mai bine pentru el, astfel încât momentul electoral să reprezinte voinţa politică a cetăţeanului… şi nu alegerea unui personaj sau partid politic pe criterii de imagine.

    Fac bine, fac rău?

    Domnia voastră credeţi că fac rău? Recunosc că nu am primit de la nimeni aplauze că fac bine, toţi care au o părere despre ce fac eu mă înjură, asta pentru că îi pun la muncă şi le spun că nu ocupă un post în stat pentru ei, ci pentru a executa ce le spune poporul să execute.

    Vă aştept cu părerea domniei voastre, credeţi că fac rău că cer politicienilor să respecte legea şi Constituţia? Credeţi că fac rău dacă le spun cetăţenilor să îşi apere drepturile şi să nu creadă când politicienii le povestesc despre „democraţie” şi „stat de drept”? Fac rău cu nu tac atunci când în România constat şi nişte semne clare de stat totalitar, oligarhie, preşedinte-dictator, poliţie politică… şi aşa mai departe? OK, poate nu fac bine când fac asta, dar fac rău?

  11. @ Bibliotecaru

    Mi-a placut argumentatia dumneavoastra si mi-a intarit convingerea ca sunteti un om cu o judecata dreapta, nu o persoana care este schimbatoare “cum bate vantul”.

    P.S. Sa stiti ca nu sunt domn.

  12. @ Teo

    Ştiu că domnul Voiculescu nu mai este senator, dar nu ştiu să se fi retras şi din PC. Dacă da, atunci îmi cer scuze, căci intervenţia mea nu-şi are rostul. Dar dacă domnul Voiculescu este încă membru de partid, egal cu orice alt membru din partid, nu văd de ce s-ar schimba ceva. Parlamentar este o funcţie din afara partidului, teoretic nici nu ar trebui să aibă legătură „inductivă” cu partidul.

  13. @ Biblio

    Imi permit sa va „diminutivez” dupa acel „domnia voastra”:) Din ce stiu, Voiculescu e presedinte onorific, sau asa ceva, la PC, iar senator nu mai e. Ceea ce cereti in comentariul-manifest sunt chestii de bun-simt pentru oricine vrea sa stea in fotoliile parlamentului

  14. @Biblio

    A! fac si eu ca dumneata. Apropo – Faceti bine atata timp cat faceti bine si si nu numai spuneti bine – v-a placut, nu-i asa? E Caragiale curat!

  15. @ Teo

    Eu nu vorbeam despre „onorific”, eu vorbeam despre calitatea de membru de partid. Funcţia în partid şi funcţia în afara partidului… nu are importanţă.

    Partea cu apropoul nu l-am înţeles.

  16. @ Pisicila

    Ştiţi ce spune cineva bine crescut care dă, din greşeală, peste o doamnă la duş?

    – Vă rog să mă scuzaţi doamnă!

    Ştiţi ce spune un diplomat?

    – Vă rog să mă scuzaţi DOMNULE! :D

    … desigur, lăsând impresia că de fapt nu a observat nimic din ceea ce era „esenţial”.

    Ce să spun, vă rog să mă scuzaţi pentru eroarea de gen. Când observ nick-uri de tip androgin, „Teo”, sau nick-uri care induc în eroare „Pisicila cel Zbârlit”… mă las surprins de eroarea de gen, oricum ar da analiza mea stilistică asupra comentariului. :D

    Încă o dată îmi cer scuze.

  17. Scumpul meu Biblio,

    Te abordez astfel ca tot esti nesigur pe „androgenicitatea” mea. Ce te faci daca e eroare de stil si de gen? Te pup, ca sa inchei cum am inceput

  18. Nu pot să nu observ cum brusc am alunecat de la copiii care au murit pentru că nu au avut un loc unde să-şi opereze inima la… small talking. :( Şi răspuns de la domnul Voiculescu nu am obţinut, de la procurori nici nu mă aştept să primesc (citind ştirile că doar nu era să le scriu eu)… ei sunt ocupaţi cu votul pentru referendum, nu au timp de genocid.

  19. @ Bibliotecaru

    Am considerat ca pseudonimul „Pisicila cel Zbarlit” este mai haios, decat „Pisica Zbarlita”. Scuzele sunt acceptate, apelativul de „domn” m-a amuzat si nu m-am suparat deloc. Va mai spun un secret, dar am rugamintea sa-l stim doar noi doi: Nu sunt nici doamna…!!!!!!! Sâc !

  20. O particica din sufletul meu romanesc Va multumeste si pentru acest nou gest marinimos al Dv.! Dar cate alte mii de astfel de probleme sunt si vor mai aparea in sanatate avand in vedere ca in tara noastra au ramas din ce in ce mai putin medici buni…. :(

Comentariile sunt închise.